O nouă carte marca Dragoș Pătroi a văzut lumina tiparului

Luni, 04 Martie 2013 00:00

# ”TVA național vs. intracomunitar – cazuri și necazuri” este editată de prestigioasa C.H. Beck. Argeșeanul Dragoș Pătroi nu se dezminte, fiind catalogat, în ultimii doi-trei ani, drept cel mai prolific autor de lucrări de specialitate în economie. Iată că, recent, la prestigioasa C.H. Beck, acesta a tipărit, în colaborare cu prietenii Florin Cuciureanu și Adrian Bența, lucrarea ”TVA național vs. intracomunitar / Cazuri și necazuri”, o carte din colecția ”Praxis fiscal”

73 de cazuri de muncă la negru depistate într-o singură lună

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

# Comparativ cu alte judeţe, în ianuarie 2013,  ITM Argeş a depistat cele mai multe de cazuri de muncă fără forme legale. În evaluarea conducerilor direcţiilor deconcentrate, evaluare finalizată luna aceasta de către Instituţia Prefectului,  Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş a obţinut calificatiul “foarte bine”.  Prefectul Cristian Soare  a caracterizat  ITM  Argeş ca o “instituţie dinamică, ce s-a remarcat prin implicarea în multe acţiuni comune cu alte instituţii, în activităţi de prevenire şi combatere a unor serii de infracţiuni (munca la negru, exploatarea prin muncă a minorilor etc)” Despre ce a contat în această evaluare, cui i se datorează punctajul cumulat şi cu ce probleme se confruntă, totuşi,  Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş, aflăm de la inspectorul şef Mihail Oprescu.

 

Patronul unei firme de exploatare, Eurocom Expansion, a donat lemne de foc pentru zeci de familii nevoiașe din Băiculești

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

Societatea de tip ”fiecare pentru el” pare să fi pus, de ani buni, stăpânire pe noi. Iată însă că, prin ceața groasă a crizei economice, răzbat și raze de speranță. Un gest demn de remarcat, așa cum am menționat și în titlu, este cel al unui om de afaceri care a donat, pentru zeci de familii nevoiașe din Băiculești, în prag de iarnă, lemne de foc. Totul s-a petrecut având acordul - și  colaborarea  – primăriei Băiculești, care a identificat cazurile care aveau cea mai mare nevoie de acest generos ajutor.

Euro Tehno Group a lansat, vineri, cel mai inovativ model Audi

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

# Sportiv, versatil și funcțional – noul A3 Sportback vine cu patru propulsoare noi și motoare între 105 și 180 c.p. La sfârșitul săptămânii trecute, într-un cadru intim și relaxant, dealerul Audi, Euro Tehno Group, a lansat ultima creație a inginerilor germani – noul Audi A3 Sportback. O mașină frumoasă, pentru construcția căreia s-au folosit cele mai moderne tehnologii. Modelul compact în 5 usi oferă un spațiu generos pentru depozitare, fiind totodată și mult mai ușor  decât predecesorul, grație tehnologiei Audi ultra.

 

Victorie la handbal pentru elevii Școlii Gimnaziale din Topoloveni

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

Duminică, 17 februarie 2013,  a avut loc la Școala Gimnazială ” Nicolae Cristescu ” din Topoloveni, etapa finală a fazei județene la handbal masculin, din cadrul Olimpiadei  Naționale a Sportului Școlar.
Rezultatele au adus o imensă bucurie echipei de handbal masculin de la școala gazdă, care s-a clasat pe locul I. Locul al II-lea  a revenit Școlii nr. 16 din Pitești, iar locul al III-lea a fost ocupat de Școala nr. 13 Pitești. Echipa campioană a fost formată din elevii: Leo Mihalache, George Movileanu, Cristi

Fostul magazin al lui Gorgoi din Călinești este de... ”ănchiriat”

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

# Din ciclul ”Ei nu prea știe să scrie și să vorbește românește”. Gorgoi, proprietarul brutăriei din Ștefănești, a traversat o perioadă expansionistă spre sfârșitul anilor `90. Perioadă în care a construit și deschis mai multe spații comerciale, în special pe teritoriul comunei Călinești. Criza economică a dus însă la contracții care l-au afectat în mod direct și pe managerul argeșean, drept pentru care acesta a închiriat unele spații și le-a vândut pe altele. Spațiul din Călinești la care facem referire aici, situat aproape de intrarea în Topoloveni, la Șoseaua Națională, a fost vândut. Nu știm cui, însă știm că... ei nu prea ”știe” limba română. Fostul magazin al lui Gorgoi este, în momentul de față, de... ”ănchiriat”. În ce almanahe o fi văzut proprietarul că se scrie așa?...    A.S.

 

Poliția Locală Pitești, raport de activitate pentru prima parte a lunii februarie

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

În perioada 01.02.2013 – 18.02.2013,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domenile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor.

Automobile Dacia intenționează să monteze, pe acoperișul Uzinei de la Mioveni, panouri solare

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

Dacia, cel mai mare producător de autoturisme din România şi unul dintre cele mai cunoscute branduri locale peste hotare, a decis să intre pe piaţa producţiei de energie electrică printr-un proiect de panouri fotovoltaice care ar urma să fie instalat pe acoperişul uzinei de la Mioveni.
Şi alte companii analizează astfel de proiecte pe acoperişul unităţilor pe care le au în portofoliu, un astfel de exemplu fiind magazinul IKEA din Băneasa. Între timp, pentru firme precum Selgros acoperişurile deja au început să facă bani din energia solară.

 

S-a deschis Nanjing Hong Yu, prima clinică de medicină tradiţională chineză din Argeş

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

Ne intrebăm tot mai des care este secretul asiaticilor în ceea ce priveşte sănătatea şi chiar longevitatea. Ei bine, această dilemă vă poate fi desluşită chiar la clinica cu specific chinezesc din Piteşti, Nanjing Hong Yu, ce s-a deschis săptămâna trecută, în prezenţa mai multor oficialităţi, fiind prima clinică de medicină tradiţională chineză de la noi din judeţ. Clinica este situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în imediata apropiere a Complexului John. La deschidere, pe lângă primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, care a participat şi la tăierea de panglică, au mai fost prezenţi importanţi oameni de

Schimbările aduse de Noul Cod de Procedură Civilă

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. Noul Cod de Procedura Civilă se va aplica începând din data de 15 februarie 2013. Acesta va aduce o serie de schimbări în mediul juridic autohton, obiectivele fiind de a elimina practica neunitară de la nivelul instanțelor, precum și de a asigura soluționarea cu rapiditate a cauzelor. Noul Cod aduce o serie de modificări în mediul juridic românesc, schimbări ce, potrivit unor precizări ale Ministerului Justiției din vara anului 2012, vor conduce la eliminarea practicii neunitare de la nivelul instanțelor, precum și la accelerarea soluționării cauzelor.  "Noul cod

 

Adevăratele talente au nevoie de sprijin!

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

# Scrisoarea unui balerin către România. Cosmin Marinescu, micul balerin al României, ne-a reprezentat cu succes în Italia, la "Livorno in Danza". Puştiul, în vârstă de 11 ani este considerat o viitoare stea a baletului  internaţional. Micul balerin i-a cucerit deja pe italieni, iar acum se pregăteşte să impresioneze şi publicul din Viena. Numai că părinţii săi au mari dificultăţi în asigurarea cheltuielilor de transport, echipament şi … bani de buzunar. Au contactat mai multe organizaţii şi fundaţii, însă anul acesta nu au reuşit sa obţină un sprijin concret pentru Cosmin.

Britanicii de la „Top Gear” despre Dacia Sandero: „E o maşină de 90 de vaci putere!”

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

# Nivel record în luna ianuarie la producţia şi exportul de maşini. În ultimul episod al emisiunii „Top Gear”, transmisă de BBC, prezentatorii au făcut o glumă la adresa Dacia. Mai întâi, cei trei amfitrioni discută despre pronunţia mărcii auto, iar apoi James Clarkson remarcă: „Mai au o problemă de etichetare, pentru că spun că Sandero are 90 de cai putere. Având în vedere tot ce s-a întâmplat (n.r. - scandalul cărnii de cal, în care a fost implicată şi România), de unde ştim că nu sunt vaci putere?”. Britanicul îşi explica „falsa dilemă”: „Pentru că acele abatoare (n.r. - despre care s-a spus

 

Tradiții și obiceiuri de 1 Martie

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

Sărbătoarea tradițională de 1 Martie a devenit, cu timpul, un prilej de omagiere a sexului frumos.  După calendarul vechi însă, era considerată ca începutul unui Nou An, sărbătoarea venirii primăverii. Mărțișorul era un fel de talisman menit să poarte noroc, oferit de anul nou împreună cu urările de bine, sănătate, dragoste și bucurie și se sărbătorește din timpul romanilor, când se sărbătorea ca zeul Marte, zeul forțelor naturii, al primăverii și al agriculturii.
În vechime, pe data de 1 martie, mărțișorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor și tinerilor - fete și băieți deopotrivă. Șnurul de mărțișor, alcătuit

Institutul Ștefănești încearcă, pentru dezvoltare, parteneriate public-private

Luni, 18 Februarie 2013 23:19

# Ing. Constantin Tănăsescu: ”Acum ne aflăm în ”Top 100” al unităților de elită din județ”. I.N.C.D.B.H. Ștefănești este, în mijlocul crizei financiare pe care o traversăm, o entitate care înoată împotriva curentului. Dacă, în urmă cu câțiva ani, când economia duduia, Institutul se scufunda în datorii, iată că, acum, acesta înaintează. În luna decembrie a anului 2011, datoriile – de zeci de miliarde lei vechi – Institutului au fost achitate, în întregime, de către Academia de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu Şişeşti, forul superior al I.N.C.D.B.H. Ştefăneşti. Suma se ridica undeva la

 

Tinerii cercetători ai Universităţii Piteşti vor participa la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva

Luni, 18 Februarie 2013 23:07

# “Sperăm să ne intoarcem de la Geneva cu cel puţin o medalie de aur”, declară Ionel Didea, rectorul Universității Pitești. Universitatea din Piteşti beneficiază de o infrastructură IT&C modernă şi integrată, bazată pe echipamente, tehnologie şi software Microsoft de ultimă generaţie. În viitor, prin dezvoltarea soluţiei de portal intern şi a sistemului de management al proiectelor, sistemul IT&C va permite şi obţinerea de analize concludente prin funcţii de interogare, căutare, replicare, sincronizare sau raportare automată sau la cerere. Despre toate acestea, dar şi despre 

Grupul Renault România a susţinut masteranzi ai Universităţii din Piteşti

Luni, 18 Februarie 2013 23:06

La sfârşitul acestei săptămâni, la Universitatea din Piteşti, 28 de absolvenţi ai masterului «Managementul Logisticii» şi-au susţinut lucrarea de disertaţie. Dintre aceştia, 14 au fost susţinuţi prin burse DACIA de către Grupul Renault România. Toţi masteranzii au promovat. Aflat la a cincea generaţie de absolvenţi, Programul de Masterat este organizat de către Departamentul de Fabricaţie şi Management Industrial din cadrul Universităţii Piteşti, în colaborare cu Université de Lorraine - site Metz, Franţa şi susţinut de către Grupul Renault. Masterul « Managementul Logisticii » durează un an şi jumătate (trei semestre) şi se adresează absolvenţilor cu licenţă care lucrează sau doresc să lucreze în domeniul logisticii industriale sau al gestiunii producţiei. Cei mai buni dintre studenţi beneficiază, prin programul Erasmus, de stagii de cercetare la Université de Lorraine - site Metz.

 

Pătrundere ilegală în sediul Asociaţiei Revoluţionare Club 22

Luni, 18 Februarie 2013 23:03

# Asociaţia Revoluţionară ”Club 22” a fost  „vizitată”, în afara programului, de locatara care a revendicat spaţiul respectiv. Războiul a cărui miză este subsolul tehnic al blocului 48 Centru continuă cu surprize şi dezvăluiri. A.R. ”Club 22” o acuză pe Elena Bădescu, locatara care se luptă pentru spaţiul în care funcţionează asociaţia, de pătrundere ilegală în sediu şi de deturnare a activităţilor recreative destinate copiilor, găzduite în subsolul tehnic al blocului 48 Centru.

“Greu de spus, la nivelul nostru de trai, cât este de bine sau cât este de rău”

Luni, 18 Februarie 2013 22:54

# Cristina Stocheci, preşedinte CAS Argeş, despre coplata în sănătate. Noul preşedinte al CAS Argeş, Cristina Stocheci, cea care, de săptămâna trecută, a preluat funcţia de la  Daniel Muşat, este de părere că introducerea coplăţii în sănătate va descuraja suprasolicitarea spitalicească şi va încuraja tratamentul şi prevenţia în medicina primară şi în ambulatoriile de specialitate.   
Proiectul de Hotărâre de Guvern privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii

 

Doar o treime dintre clienţii Termo Calor Confort au optat pentru facturare individuală

Luni, 18 Februarie 2013 22:49

Hotărârea privind aprobarea contractului-cadru de furnizare a energiei termice consumatorilor din Municipiul Piteşti, prin sistemul de alimentare centralizată de energie termică,  introduce ca obligatorie facturarea individuală, dar nu specifică ce se va întâmpla cu cei care nu vor să semneze convenţiile individuale. Cum în contracte apar noi obligaţii  pentru clienţii Termo Calor, piteştenii nu se grăbesc să semneze documentul.

Fiica primarul comunei Albeștii de Muscel a ieşit din cursa pentru Eurovision

Luni, 18 Februarie 2013 22:47

# Sandra N: “Refuz să cred că piesa mea n-a fost bună sau că prestaţia mea n-a fost ok” # Sandra N.: ”O să dăm drumul la alt single. Lucrăm la un proiect nou... s-ar putea să fie alt stil decât cel cu care am obişnuit până acum”. După ce trecuse de preselecţia pentru Eurovision, Sandra (Alexandra Năftănăilă, fiica primarul comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă)  a fost respinsă de juriu în etapa din 14 februarie. Sandra a devenit cunoscută mai ales după colaborarea sa cu Adrian Sînă, la hitul ”Angel”. Argeşeanca  noastră îşi pusese mari speranţe în single-ul

 

Pagina 247 din 280

«ÎnceputAnterior241242243244245246247248249250UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea