O nouă serie de bilete de tratament balnear la Casa de Pensii Argeș

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

La sediul instituției s-a afișat repartiția biletelor de tratament balnear pentru seria 14, data de prezentare în stațiune fiind 8 noiembrie 2012.
Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro
Au fost alocate automat, pe baza cererilor înregistrate, 273 bilete în următoarele stațiuni:   1 Mai, Amara, Căciulata, Călimănești, Covasna, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Olănești, Pucioasa, Sîngeorz, Sărata Monteoru, Sinaia, Slănic Prahova, Sovata, Tg. Ocna, Techirghiol, Vatra Dornei.

Focul lu` Sumedru la Mioveni

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

În fiecare an, în ajun de Sfântul Dumitru, localnicii din zona noastră aprind focul ca să alunge spiritele rele şi să vadă cum va fi iarna ce vine. Nu există an în care, în seara de 25 octombrie, înainte cu o zi de Sfântul Dumitru, localnicii să nu se strângă la „focul lui Sumedru". Sărbătoarea marchează încheierea un an agricol şi pastoral şi anunţă sosirea iernii. În trecut, după ce toată recolta era fost strânsă şi pusă la adăpost, se curăţau grădinile de uscăturile

 

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Mioveni

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

Pe 25 octombrie, la Crucea Eroilor de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, a fost organizată o ceremonie dedicată Zilei Armatei Române. Astfel, la ora 14.00, a fost  oficiată o slujbă de pomenire a eroilor neamului, urmată de depunerea de coroane şi de un program artistic susţinut de Corala „Sf. Maria” a Centrului Cultural Mioveni. Au  participat la eveniment: oficialităţi judeţene şi locale, reprezentanţi de la Garnizoana Piteşti, Jandarmeria Argeş, ISU Argeş, Universitatea din Piteşti – Departamentul de Istorie, Fundaţia „Valeriu Florin Dobrinescu”, Asociaţia Naţională de Vexilologie „Tricolorul” precum şi elevi şi cadre didactice din oraş.

 

Cupa Instituţiilor Publice din oraşul Mioveni la Minifotbal

Luni, 29 Octombrie 2012 23:56

Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012 organizează în perioada 27 octombrie - 4 noiembrie 2012, ediţia a II-a a Cupei Instituţiilor Publice din oraşul Mioveni la Minifotbal. Meciurile se vor juca pe terenul sintetic de la Scoala "Marin Sorescu" din Racoviţa, în competiţie fiind înscrise echipele: GRUPA A: SC Construcţii Reparaţii Mioveni SRL, Primăria Mioveni, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni; GRUPA B: Det. Pompieri, Poliţia Locală, Poliţia Mioveni, Det. Jandarmi SCN, Penitenciar. Meciurile din grupe se vor juca sâmbătă şi duminică 27 respectiv 28 octombrie începând cu ora 10.00, urmând ca Sâmbătă, 3 octombrie să se joace semifinalele şi finalele, începând cu orele10.00.

 

Mircea Andrei şi Cătălin Teodorescu au sărbătorit alături de orjenii

Luni, 29 Octombrie 2012 23:54

# Focul lui Sumedru a dat ocazia argeşenilor din toate zonele judeţului.  La Oarja, sărbătoarea s-a întins în weekend, iar petrecerea a avut invitaţi deosebiţi, mâncare bună şi un pahar de vin. Sâmbătă seara, sute de orjeni s-au adunat la Căminul Cultural din comună, la invitaţia primarului Costel Bâlea, unde au sărbătorit Focul lui Sumedru, dar şi Sfântul Dimitrie cel Nou. Alături de oameni, ca de fiecare dată, s-au aflat senatorul Mircea Andrei şi Cătălin Teodorescu, doi susţinători vechi ai proiectelor din Oarja. Nu s-au ţinut discursuri politice, nu s-a încercat nicio manipulare a

Focul lui Sumedru a fost aprins şi în comuna Bradu. Cătălin Teodorescu a petrecut alături de brădeni

Luni, 29 Octombrie 2012 23:47

Mii de oameni au aprins joi seară Focul lui Sumedru. În multe sate şi oraşe argeşene, localnicii s-au strâns în jurul focurilor să prăznuiască trecerea la iarna şi să se bucure de toamna care le-a umplut cămările. Sărbătoarea Focului lui Sumedru a prins în comuna Bradu, chiar dacă localnicii nu au fost obişnuiţi cu o asemenea manifestare. Cu o organizare bună şi cu un foc pe măsură, petrecerea a fost una de succes. „Este întradevăr o tradiţie frumoasă şi e foarte bine că primarul Florin Frătică se străduieşte să o implementeze şi în această comună chiar dacă ea nu a fost o obişnuinţă”, a declarat

 

Ziua Europeană a Justiției Civile, sărbătorită la Curtea de Apel Pitești

Luni, 22 Octombrie 2012 15:01

Joi, 25 octombrie, la sediul Curții de Apel Pitești se va organiza „Ziua porţilor deschise”. Astfel, orice persoană poate avea acces în instituţie, pe baza documentelor de identitate, desigur, în limita spațiului existent. Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, pentru a facilita o înţelegere cât mai corectă a specificului activităţii instanţelor de judecată se vor organiza grupuri de vizitatori însoţite de câte o persoană desemnată de conducerea instanţei care vor vizita toate compartimentele care prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei.

Dotări noi pe Logan şi Sandero. Dar nu de siguranță, din păcate...

Luni, 22 Octombrie 2012 14:36

# Scaune îmbrăcate în piele cu 2700 lei, navigație cu 1362 lei. Producătorul argeșean de automobile scoate la rampă generațiile noi ale lui Logan și Sandero. Dotări noi, unele chiar șocante – navigație și tapiserie piele, însă, probabil, aceleași stele puține la testele EURO NCAP, aceleași maxim două airbaguri… Designul este diferit față de actualele modele, iar asta se vede mai ales din partea frontală, unde mașina împrumută trăsături pe care deja le știm de la Duster si Lodgy, în cazul noului Logan. Noua berlină are în comun și elemente de design de la noua generatie Sandero. La interior au fost preluate tehnologii de la Lodgy, cum ar fi interfața MediaNav cu ecran touch-screen de 7 inch.

 

Hai la Focul lui Sumedru!

Luni, 22 Octombrie 2012 14:35

În fiecare an, în ajun de Sfântul Dumitru, localnicii din zona noastră aprind focul ca să alunge spiritele rele şi să vadă cum va fi iarna ce vine.  Nu există an în care, în seara de 25 octombrie, înainte cu o zi de Sfântul Dumitru, localnicii să nu se strângă la „focul lui Sumedru". Sărbătoarea marchează încheierea un an agricol şi pastoral şi anunţă sosirea iernii.
În trecut, după ce toată recolta era fost strânsă şi pusă la adăpost, se curăţau grădinile de uscăturile rămase. Rugii de la cartofi, crengile, frunzele şi paiele

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Mioveni

Luni, 22 Octombrie 2012 14:33

Pe 25 octombrie, la Crucea Eroilor de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, va fi organizată o ceremonie dedicată Zilei Armatei Române. Astfel, la ora 14.00, va fi oficiată o slujbă de pomenire a eroilor neamului, urmată de depunerea de coroane şi de un program artistic susţinut de Corala „Sf. Maria” a Centrului Cultural Mioveni. Vor participa la eveniment: reprezentanţi de la Garnizoana Piteşti, Jandarmeria Argeş, ISU Argeş, Univeristatea din Piteşti – Departamentul de Istorie, Fundaţia „Valeriu Florin Dobrinescu”, Asociaţia Naţională de Vexilologie „Tricolorul” precum şi elevi şi cadre didactice din oraş.

 

Suspendarea taxei auto a primit avizul Parlamentului

Luni, 22 Octombrie 2012 14:31

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. Camera deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă legată de suspendarea unor dispoziţii ale legii nr. 9/2012. Un proiect emis în ianuarie de guvernul Boc și care abia acum a primit aprobarea Parlamentului.
Persoanele care au achitat taxa auto se pot îndrepta împotriva statului român printr-o cerere de chemare în judecată depusă la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială a fost achitată taxa de primă înmatriculare. 

Turla cea mare a Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Piteşti este în pericol

Luni, 22 Octombrie 2012 14:22

# Toţi credincioşii sunt rugaţi să ajute la repararea turlei bisericii. Biserica Sf. Ioan este aşezată în Gura Trivăii, iar prima mențiune documentară cunoscută  datează din 1698 și face referire la  existența unei biserici vechi, datând probabil de pe la începutul veacului al XVII-lea, atât de amenințată cu  dărâmarea încât de multă vreme  rămăsese pustie. În anul 1806, prin strădania lui Hagi Matei Țăcălie, închinător la locurile sfinte și ctitor de biserici, pe locul primei biserici se construieşte o nouă Biserică Sf. Ioan, din zid, dar de proporții modeste, astfel încât după șapte decenii de existență aceasta devine

 

Peste 9 milioane de lei amenzi aplicate şi neîncasate în Argeş

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Executarea silită a celor care nu-şi plătesc amenzile nu dă bine la electorat. # Dumitru Voicu, primar Micești: ”În  mare parte este vorba despre rudari care au luat amenzi pentru furt de lemne din pădure”. # Nicolae Diaconu (foot), primar Curtea de Argeș: ”Sunt câteva «fetiţe» care apar frecvent în aceste situaţii. Ce să facem în cazul lor?”. Surprinzător sau nu, în aproape toate administraţiile finanţelor publice din judeţ nivelul amenzilor neîncasate de la persoanele fizice îl depăşeşte pe cel al amenzilor ce trebuie încasate de la firme. Primarii spun că nu pot trece la executări silite pentru că cele mai multe dintre persoanele fizice care datorează sumele respective nu au bunuri sau imobile ca să poată fi executate. Nimeni nu vorbeşte însă despre capitalul electoral pe care-l reprezintă aceste persoane, capital care nu merită pus în pericol nici chiar pentru rotunjirea bugetelor locale.

Ajuns președinte de sindicat, Mircea Bărbuceanu își permite să dea dictare noii conduceri a Universității Pitești

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

# Acesta insistă, practic, pentru desființarea sindicatului paralel, ASUP # Penibil, ca pe vremea comuniștilor: ”Oamenii continuă să adere la SLUP, oprindu-ne pe stradă și completând adeziunile sau trezindu-ne cu altele pe sub ușă...” Gheorghe Mazăre, liderul sindicatului ASUP: ”Oamenii de acest gen au succes, așa cum se uită lumea la OTV se uită și la dânsul...”. Fără să fi aflat noi, epoca de aur s-a întors, reîncarnată de fapt, așa cum îi stă bine unei epoci muncitorești, într-un... sindicat. Ciudat este că sindicatul aparține Universității din Pitești și este format din profesori, nu din pălmași. Nu contează, tot epocă de aur rămâne, cu oamenii înnebuniți să se înscrie în partidul care – iată cum se repetă istoria – se vrea și unic...

 

Cursuri de master la Mioveni

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

De anul acesta, încă 45 de tineri din Mioveni vor urma cursurile de master chiar la ei acasă. În urma demersurilor făcute de administraţia locală din Mioveni şi de Consiliul Judeţean Argeş, Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnice din București aduce în orașul Mioveni două specializări: Managementul Mediului și Dezvoltării Durabile și Concepție și Management în Productică. În prezent, 95 de studenţi beneficiază de aceste programe. La deschidere au fost prezente personalităţi din mediul universitar şi politic. Luni după-amiază, în Sala de Consiliu a Primăriei Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de master, în prezenţa primarului Ion Georgescu, a viceprimarului Aurel Costache, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Tecău, a mai multor profesori de la Politehnica Bucureşti şi a viitorilor masteranzi.    L.G.

Prin S.C. Durom S.R.L. poteţi cumpăra panouri radiante Heat X, o investiţie necesară, ieftină şi deosebit de rentabilă

Luni, 15 Octombrie 2012 00:00

Noua generaţie de sisteme de încălzire a imobilelor de orice tip va folosi energia viitorului (curentul electric), iar alegerea panourile radiante tip HEAT-X este deja opţiunea modernă şi eficientă. Iată avantajele unei astfel de alegeri:

Clima din încăpere

Prin încălzirea cu panouri radiante tip HEAT-X se simte "căldura sobei de teracotă", fără pierdere de oxigen sau umiditate a aerului, fără stratificare a căldurii, iar din punct de vedere igienic, fără ridicarea prafului (pentru clinici, spitale, atmosferă sterilă). Recomandat de medici pentru alergici, asmatici şi reumatici.

 

Modificare legislativă ce poate schimba viziunea băncilor în privința clauzelor abuzive

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. O modificare legislativă care a trecut aproape neobservată are toate şansele să aibă efecte cel puţin similare cu celebra Ordonanţă nr. 50 a creditelor pentru populaţie. Sesizată iniţial de jurnaliştii de la Economica.net, modificarea adusă Legii nr. 193/2000 dă practic valoare de precedent proceselor intentate de asociaţii de clienţii comercianţilor de toate tipurile. Astfel, potrivit noilor prevederi, dacă o autoritate a statului (în principal, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului) sau o asociaţie de consumatori care îndeplineşte anumite condiţii atacă în instanţă o anume clauză contractuală şi dacă instanţa decide că acea caluză este abuzivă, toate contractele de pe piaţă care includ respectiva prevedere vor putea fi denunţate.

Colegiul Brătianu intră în reparație capitală

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Lucrările vor costa aproape 1,5 milioane de euro. Data limită pentru depunerea ofertelor este 17.10.2012. În sfârșit, se acordă atenția cuvenită - și fondurile – pentru începerea lucrărilor de reparații capitale la cel mai prestigios liceu al Argeșului. Pe băncile colegiului Brătianu (liceul Bălcescu – în perioada comunistă) au învățat zeci de generații de elevi, printre care se pot număra personalități marcante ale statului: un președinte (Emil Constantinescu), un prim ministru (Armand Călinescu) academicieni (Constantin Bălăceanu-Stolnici, Marius Iosifescu), numeroși oameni de cultură și artă, generali etc.

 

Când doi veri se bat... amândoi sunt condamnaţi

Luni, 08 Octombrie 2012 00:00

# Un hotar despărţitor - chestiune de viaţă şi de moarte între neamuri. Din 2007, scandalurile între două familii înrudite din comuna Cetăţeni se ţin lanţ. Bătăile dintre protagoniştii serialului s-au transfomat într-un adevărat război, iar doi veri au ajuns pe rând la spital, cu membre rupte şi capete sparte. Unul dintre bărbaţi a fost trimis între timp la puşcărie, iar celălalt a fost  condamnat la închisoare cu suspendare, însă deciziile instanţelor au înverşunat şi mai tare una dintre familii împotriva celeilalte.

”Cei care s-au debranşat vor plăti facturi imense!”

Luni, 01 Octombrie 2012 00:00

# Subprefectul Gheorghe Marin îi compătimeşte pe cei care au renunţat la sistemul centralizat de încălzire. # Furnizorul local de agent termic a rămas, din această toamnă, fără alţi 1600 de clienţi. “La încălzirea centralizată suntem pe contrasens cu UE!”, a conchis suprefectul Gheorghe Marin săptămâna trecută, referindu-se la faptul că, spre deosebire de alte ţări în care sistemul centralizat câştigă teren, la noi e invers. La Piteşti, furnizorul local de agent termic pierde anual mii de clienţi  care, de teama facturilor uriaşe, renunţă la încălzirea centralizată şi optează pentru

 

Pagina 249 din 278

«ÎnceputAnterior241242243244245246247248249250UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea