Petreceri în lanţ la Ramada, în week-end-ul trecut

Luni, 12 Noiembrie 2012 23:00

# Cei mai puternici adversari din Argeş s-au felicitat la Balul Ancheta. Balul Ancheta din acest an a reunit din nou cei mai puternici oameni ai judeţului. Devenit deja o tradiţie, “Balul Ancheta” şi lansarea catalogului “Cei mai puternici 100 oameni din Argeş” au fost şi în acest an evenimente pline de surprize, unele mai puţin dorite de către personalităţile argeşene, dar care, cu siguranţă, au creat satisfacţie pe chipul altora. Premii haioase, dedicaţii muzicale, dans şi muzică bună au fost doar câteva din ingredientele oferite de către echipa Ancheta în acest an. Spectacolul a fost unul apreciat de către

La aniversarea Universității din Pitești, Principesa Margareta, absentă motivată de la primul său titlu de Doctor Honoris Causa

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:46

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existență, Universitatea din Pitești a decis să acorde titlul de Doctor Honoris Cauza Alteței Sale Regale, Principesa Margareta de România, fiica Majestății Sale Regele Mihai. Ceremonia a avut loc la Teatrul Alexandru Davila din Pitești, acolo unde au participat, în cadrul unei ședințe festive a Senatului Universității din Pitești, sute de cadre universitare, studenți, dar și invitați din administrație și nu numai. Din păcate, ASR Margareta nu a putut fi prezentă, din cauza unor probleme de sănătate, pentru a primi personal primul său titlu de Doctor Honoris Causa, fiind

 

Elevii de şcoală generală şi liceu se pregătesc la matematică la Universitatea din Piteşti

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:29

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş a făcut un parteneriat cu Universitatea de Stat din Piteşti, pentru ca elevii claselor IV-XII, să facă ore suplimentare şi să se pregătească la Universitatea de Stat din Piteşti pentru olimpiade de matematică şi concursuri naţionale şi internaţionale. Acest proiect a început să fie pus în practică şi în acest sfârşit de săptămână zeci de elevi s-au pregătit în sălile universităţii, cu profesori de specialitate şi au fost încântaţi că pot învăţa într-o instituţie superioadă şi văd cu se ţin cursurile în facultăţi, reuşind astfel să facă performanţă şi să se pregătească pentru

Dosare penale pentru furt de apă la Mioveni

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:25

# La trei din casele verificate au fost descoperite branșamente ilegale. În ciuda controalelor, a sancţiunilor şi a plângerilor penale pentru furt de apă înaintate către instituţiile competente, există totuşi abonaţi care continuă să fure apă prin branşamente ilegale.
Angajaţii SC SERVICII EDILITARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI SRL, au verificat mai multe gospodării individuale de pe raza oraşului Mioveni, la trei din casele verificate fiind descoperite branşamente ilegale folosite pentru furtul apei. Astfel, la aceste locuinţe s-au descoperit branşamente clandestine

 

Știm să învățăm, dar și să ne distrăm

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:21

Povestea spune că….în  fiecare an, în preajma sărbătorii de HALLOWEEN, la ȘCOALA PRIMARĂ CASTELUL PIRAȚILOR  a fost mare petrecere. Și în acest an, în data de 26 octombrie, bufnițele amuzante au anunțat cu surle și trâmbițe că Școala Primară Castelul Piraților va fi gazda acestui bal.
Vrăjitoarele din tot ținutul, fantomițele și spiridușii s-au înghesuit la acest eveniment. Pentru această petrecere copiii și cadrele didactice s-au pregătit temeinic, realizând felinare din dovleci, măști și săculeți pe care i-au umplut  cu nenumărate dulciuri.

Pentru că piteștenii s-au temut că nu mai prind Antena 3, reprezentantul RCS-RDS, chemat să dea raportul la primărie

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:21

În urma mai multor sesizări din partea cetățenilor, care erau îngrijorați că nu mai prind postul Antena 3, primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, l-a chemat pe reprezentantul celui mai important furnizor de servicii de cablu tv din Pitești, RCS-RDS, pentru a da explicații în fața presei în ceea ce privește modificările pe care firma le-a operat în grilele de programe. El a explicat că au fost făcute anunțuri prin SMS către telefoanele Digi Mobil,  dar și prin intermediul decodoarelor clienților firmei. De asemenea, au fost distribuite 60.000 de pliante prin tot orașul, în blocuri, la magazine și în alte zone circulate, chiar dacă,

 

Roberto Giraldo, Doctor Honoris Causa al Universității Pitești

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:14

Părintele profesor universitar doctor Roberto Giraldo, Rectorul Institutului de Studii Ecumenice San Bernardino din Veneţia, a primit înaltul titlu în cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 50 de ani de învăţământ superior la Universitatea din Piteşti.
Universitatea din Piteşti este în sărbătoare! Anul acesta, instituţia celebrează 50 de ani de învăţământ superior, iar printre evenimentele care au marcat această aniversare s-a numărat şi festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al UPIT Rectorului Institutului de Studii Ecumenice San Bernardino din Veneţia.

Aproape 200 de autoturisme au fost ridicate, luna trecută, de agenții Poliției Locale Pitești

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:11

# Aceștia au acordat și un număr de 500 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto. În perioada 01.10.2012 – 30.10.2012,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domenile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor.

 

Accident minor - constatare amiabilă

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:09

# Cititorii întreabă, avocatul răspunde. Ce trebuie să știi despre constatarea amiabilă de accident. Utilizarea constatării amiabile de accident nu este o obligație, este doar o opțiune, fiind de fapt o alternativă la metoda clasică de constatare a unui accident care includea deplasarea la Poliție, întocmirea unui proces-verbal și abia apoi obținerea autorizației de reparație.
Practic, începând din 1 iulie 2009, conducătorii auto implicați într-un accident au posibilitatea de a completa împreună un formular tipizat pentru a consemna circumstanțele în care s-a produs evenimentul rutier, iar acest document înlocuiește procesul-verbal de constatare întocmit de Poliție.

Începe distribuirea ajutoarelor comunitare în Pitești

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:03

Începând cu data  de 05.11.2012  va începe  acţiunea de distribuire a ajutoarelor alimentare comunitare în municipiului Piteşti, în conformitate cu prevederile HGR nr.600/2009 şi HGR nr.950/2012.

 

Locuitorii cartierului Făget din Mioveni vor fi branşaţi la reţeaua de apă rece!!

Luni, 05 Noiembrie 2012 23:00

Reprezentanţii autorităţilor locale din Mioveni s-au întâlnit, în urmă cu două săptămâni, cu locuitorii cartierului Făget pentru a discuta branşarea la apă a acestora.
Primăria oraşului Mioveni, va demara prin operatorul S.C SERVICII EDILITARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI, lucrări de branşare a utilizatorilor, care vor beneficia de apă potabilă de foarte bună calitate.
În prezent la sediul S.C SERVICII EDILITARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI SRL, s-au înregistrat peste 100 de cereri de branşare.

O nouă serie de bilete de tratament balnear la Casa de Pensii Argeș

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

La sediul instituției s-a afișat repartiția biletelor de tratament balnear pentru seria 14, data de prezentare în stațiune fiind 8 noiembrie 2012.
Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro
Au fost alocate automat, pe baza cererilor înregistrate, 273 bilete în următoarele stațiuni:   1 Mai, Amara, Căciulata, Călimănești, Covasna, Felix, Geoagiu, Govora, Herculane, Mangalia, Moneasa, Olănești, Pucioasa, Sîngeorz, Sărata Monteoru, Sinaia, Slănic Prahova, Sovata, Tg. Ocna, Techirghiol, Vatra Dornei.

 

Focul lu` Sumedru la Mioveni

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

În fiecare an, în ajun de Sfântul Dumitru, localnicii din zona noastră aprind focul ca să alunge spiritele rele şi să vadă cum va fi iarna ce vine. Nu există an în care, în seara de 25 octombrie, înainte cu o zi de Sfântul Dumitru, localnicii să nu se strângă la „focul lui Sumedru". Sărbătoarea marchează încheierea un an agricol şi pastoral şi anunţă sosirea iernii. În trecut, după ce toată recolta era fost strânsă şi pusă la adăpost, se curăţau grădinile de uscăturile

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Mioveni

Luni, 29 Octombrie 2012 23:59

Pe 25 octombrie, la Crucea Eroilor de pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, a fost organizată o ceremonie dedicată Zilei Armatei Române. Astfel, la ora 14.00, a fost  oficiată o slujbă de pomenire a eroilor neamului, urmată de depunerea de coroane şi de un program artistic susţinut de Corala „Sf. Maria” a Centrului Cultural Mioveni. Au  participat la eveniment: oficialităţi judeţene şi locale, reprezentanţi de la Garnizoana Piteşti, Jandarmeria Argeş, ISU Argeş, Universitatea din Piteşti – Departamentul de Istorie, Fundaţia „Valeriu Florin Dobrinescu”, Asociaţia Naţională de Vexilologie „Tricolorul” precum şi elevi şi cadre didactice din oraş.

 

 

Cupa Instituţiilor Publice din oraşul Mioveni la Minifotbal

Luni, 29 Octombrie 2012 23:56

Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012 organizează în perioada 27 octombrie - 4 noiembrie 2012, ediţia a II-a a Cupei Instituţiilor Publice din oraşul Mioveni la Minifotbal. Meciurile se vor juca pe terenul sintetic de la Scoala "Marin Sorescu" din Racoviţa, în competiţie fiind înscrise echipele: GRUPA A: SC Construcţii Reparaţii Mioveni SRL, Primăria Mioveni, SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni; GRUPA B: Det. Pompieri, Poliţia Locală, Poliţia Mioveni, Det. Jandarmi SCN, Penitenciar. Meciurile din grupe se vor juca sâmbătă şi duminică 27 respectiv 28 octombrie începând cu ora 10.00, urmând ca Sâmbătă, 3 octombrie să se joace semifinalele şi finalele, începând cu orele10.00.

Mircea Andrei şi Cătălin Teodorescu au sărbătorit alături de orjenii

Luni, 29 Octombrie 2012 23:54

# Focul lui Sumedru a dat ocazia argeşenilor din toate zonele judeţului.  La Oarja, sărbătoarea s-a întins în weekend, iar petrecerea a avut invitaţi deosebiţi, mâncare bună şi un pahar de vin. Sâmbătă seara, sute de orjeni s-au adunat la Căminul Cultural din comună, la invitaţia primarului Costel Bâlea, unde au sărbătorit Focul lui Sumedru, dar şi Sfântul Dimitrie cel Nou. Alături de oameni, ca de fiecare dată, s-au aflat senatorul Mircea Andrei şi Cătălin Teodorescu, doi susţinători vechi ai proiectelor din Oarja. Nu s-au ţinut discursuri politice, nu s-a încercat nicio manipulare a

 

Focul lui Sumedru a fost aprins şi în comuna Bradu. Cătălin Teodorescu a petrecut alături de brădeni

Luni, 29 Octombrie 2012 23:47

Mii de oameni au aprins joi seară Focul lui Sumedru. În multe sate şi oraşe argeşene, localnicii s-au strâns în jurul focurilor să prăznuiască trecerea la iarna şi să se bucure de toamna care le-a umplut cămările. Sărbătoarea Focului lui Sumedru a prins în comuna Bradu, chiar dacă localnicii nu au fost obişnuiţi cu o asemenea manifestare. Cu o organizare bună şi cu un foc pe măsură, petrecerea a fost una de succes. „Este întradevăr o tradiţie frumoasă şi e foarte bine că primarul Florin Frătică se străduieşte să o implementeze şi în această comună chiar dacă ea nu a fost o obişnuinţă”, a declarat

Ziua Europeană a Justiției Civile, sărbătorită la Curtea de Apel Pitești

Luni, 22 Octombrie 2012 15:01

Joi, 25 octombrie, la sediul Curții de Apel Pitești se va organiza „Ziua porţilor deschise”. Astfel, orice persoană poate avea acces în instituţie, pe baza documentelor de identitate, desigur, în limita spațiului existent. Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Piteşti, pentru a facilita o înţelegere cât mai corectă a specificului activităţii instanţelor de judecată se vor organiza grupuri de vizitatori însoţite de câte o persoană desemnată de conducerea instanţei care vor vizita toate compartimentele care prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei.

 

Dotări noi pe Logan şi Sandero. Dar nu de siguranță, din păcate...

Luni, 22 Octombrie 2012 14:36

# Scaune îmbrăcate în piele cu 2700 lei, navigație cu 1362 lei. Producătorul argeșean de automobile scoate la rampă generațiile noi ale lui Logan și Sandero. Dotări noi, unele chiar șocante – navigație și tapiserie piele, însă, probabil, aceleași stele puține la testele EURO NCAP, aceleași maxim două airbaguri… Designul este diferit față de actualele modele, iar asta se vede mai ales din partea frontală, unde mașina împrumută trăsături pe care deja le știm de la Duster si Lodgy, în cazul noului Logan. Noua berlină are în comun și elemente de design de la noua generatie Sandero. La interior au fost preluate tehnologii de la Lodgy, cum ar fi interfața MediaNav cu ecran touch-screen de 7 inch.

Hai la Focul lui Sumedru!

Luni, 22 Octombrie 2012 14:35

În fiecare an, în ajun de Sfântul Dumitru, localnicii din zona noastră aprind focul ca să alunge spiritele rele şi să vadă cum va fi iarna ce vine.  Nu există an în care, în seara de 25 octombrie, înainte cu o zi de Sfântul Dumitru, localnicii să nu se strângă la „focul lui Sumedru". Sărbătoarea marchează încheierea un an agricol şi pastoral şi anunţă sosirea iernii.
În trecut, după ce toată recolta era fost strânsă şi pusă la adăpost, se curăţau grădinile de uscăturile rămase. Rugii de la cartofi, crengile, frunzele şi paiele

 

Pagina 251 din 280

«ÎnceputAnterior251252253254255256257258259260UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea