Măsuri pentru sporirea siguranței în trafic în Pitești

Luni, 11 Aprilie 2022 18:59

Pentru reducerea riscului de producere a evenimentelor rutiere nedorite, Primăria Municipiului Piteşti a decis amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificația ,,Oprirea interzisă", pe ambele sensuri de circulație, pe următoarele străzi:

- strada Bucovina, în dreptul imobilului cu nr. 9;

- strada Ștefan Ciobanu, în dreptul imobilului cu nr. 10 (intersecție cu strada Dimitrie Boteanu).

De asemenea, au fost amplasate două limitatoare de viteză pe carosabilul străzii Ștefan Ciobanu, la numerele 12 și 22.

Programul festivalului „Simfonia Lalelelor” 2022

Luni, 11 Aprilie 2022 15:29

Între 15-17 aprilie se desfășoară a 45-a ediție a „Simfoniei Lalelelor”. Timp de trei zile, tradiționala expoziție dendro-floricolă cu participare internațională va oferi vizitatorilor o multitudine de experiențe plăcute.

Evenimentul va cuprinde: lansări de carte, simpozioane, spectacole muzicale, Dino Parc și alte activități de timp liber pentru copii și adulți. Pregătirile sunt în desfășurare permanentă în Parcul „Lunca Argeșului”.

Municipalitatea piteșteană va asigura accesul facil în zona parcului pentru orice vizitator, prin cursele regulate oferite gratuit de către S.C. Publitrans 2000 S.A., în cele trei zile ale festivalului.

 

Transport gratuit la „Simfonia Lalelelor”, în Parcul „Lunca Argeșului”

Luni, 11 Aprilie 2022 10:35

Ediția a 45-a a festivalului „Simfonia Lalelelor” se apropie, iar pregătirile sunt în desfășurare permanentă în Parcul „Lunca Argeșului”.

Municipalitatea piteșteană va asigura accesul facil în zona parcului pentru orice vizitator, prin cursele regulate oferite gratuit de către S.C. Publitrans 2000 S.A., în cele trei zile ale festivalului.

Traseul acestora va fi programat din 30 în 30 de minute, între Teatrul „Alexandru Davila” și Parcul „Lunca Argeșului”. Programul curselor va fi următorul: vineri, 15 aprilie, în intervalul orar 14:00 – 21:00, sâmbătă și duminică, 16 și 17 aprilie, între orele 10:00 și 21:00.

Fostul primar de la Bradu trebuie să plătească daune de peste 5 milioane de euro

Luni, 11 Aprilie 2022 10:16

# Inculpatul nu mai are, însă, nimic pe numele său

Costel Zamfir, fostul primar de la Bradu, a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Argeș la 13 ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu. Acesta este obligat să plătească daune de 5,1 milioane de euro persoanelor păgubite în dosar. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

 

Costel Zamfir este acuzat de fapte săvârșite în urmă cu 15-22 de ani. „ZAMFIR COSTEL, la data faptei primar și președinte al Comisiei locale de fond funciar al comunei Bradu, județ Argeș, pentru comiterea infracțiunii abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (159 acte materiale).

 

Centrul Cultural Mioveni: Campania umanitară ”Venim în casa ta de Paște!”

Luni, 11 Aprilie 2022 10:06

# Donează și tu alimente și rechizite școlare!

Centrul Cultural, Consiliul Local si Primăria Orașului Mioveni organizează campania umanitară ,,Venim în casa ta de Paște”.

Cei care doresc să se alăture demersului nostru sunt aşteptaţi la Centrul Cultural Mioveni, Corp B (sediul de lângă Poliția Locală), de luni până joi, în intervalul orar 9.00-16.00, iar vineri între orele 9.00 – 14.00, cu produse alimentare neperisabile și rechizite școlare.

Șef nou la Protecția Consumatorilor Argeș

Joi, 07 Aprilie 2022 12:28

 

 

Comisariatul Județean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş are un nou şef.

Ionuţ Fulgeanu, de profesie inginer și comisar în cadrul instituției, a fost desemnat să ocupe funcția de comisar șef adjunct la CJPC Argeș cu delegare de atribuții, pentru o perioadă de 30 de zile, după plecarea Violetei Nedelcu.

 

O nouă conducere la Asociația Vânătorilor și Pescarilor Argeș

Joi, 07 Aprilie 2022 11:17

Mihai Oprescu este noul președinte al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Argeș. Acesta a fost ales în funcție, pe 6 aprilie, în urma unei întâlniri a Adunării Generale a AJVPS Argeș, care s-a desfășurat în sala de ședințe a Muzeului Județean Argeș.

Fostul prefect al județului Argeș, cel care a ocupat până acum funcția de vicepreședinte al Asociației, a fost singurul candidat la conducerea instituției. Mihai Oprescu a devenit, prin vot unanim, noul președinte AJVPS, iar Sergiu Chiriția a fost ales ca președinte executiv .De asemenea, ca vicepreședinți au fost desemnați Armand Chiriloiu și Filip Georgescu.

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – anunț important! A început înscrierea la examenul de Capacitate Preoțească

Miercuri, 06 Aprilie 2022 10:01

 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului organizează Examenul de capacitate preoțească – sesiunea primăvară 2022 pentru absolvenții Facultăților de Teologie Ortodoxă și pentru absolvenții cu atestat ai Seminariilor Teologice Ortodoxe. Este vorba de cei care doresc să solicite un post clerical vacant, în vederea hirotoniei.

Cine poate candida: condiții preliminare

Pentru a putea participa la concurs, candidatul trebuie:

1.să aparțină canonic de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului;

2.să fie absolvent al unei Facultăți de Teologie Ortodoxă;

 

3.să aibă promovat examenul de Licență;

 

Elevii vor “curăţa România!”

Miercuri, 06 Aprilie 2022 09:10

Elevii vor putea participa pe parcursul lunii aprilie la Campania Naţională “Curăţăm România!”, care are ca obiectiv formarea de atitudini şi percepţii privind protecţia mediului. La nivelul fiecărui judeţ acţiunile educative vor fi coordonate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare şi ai instituţiilor de nivel judeţean din subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, informează Ministerul Educației.

“Campania îşi propune responsabilizarea şi implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o ţară curată, prin participarea specialiştilor în probleme de mediu la orele de dirigenţie cu tematici specifice, precum şi încurajarea implicării elevilor în activităţi de voluntariat în domeniul protecţiei mediului. Formarea de atitudini şi percepţii privind protecţia mediului reprezintă pentru cele două ministere un obiectiv la fel de important ca implicarea în acţiuni concrete de ecologizare pe bază de voluntariat”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Meciuri internaționale de volei, la Mioveni

Miercuri, 06 Aprilie 2022 07:33

Naționalele de volei U19 (f) ale României, Slovaciei și Danemarcei se vor confrunta la Mioveni, pentru calificarea la Campionatul European de Volei Feminin 2022! În perioada 8-10 aprilie, Sala Sporturilor Mioveni va găzdui cele trei partide internaționale, într-un regal voleibalistic de mare clasă! Vineri, 8 aprilie, de la ora 18:00, se va disputa meciul România – Slovacia. Pe 9 aprilie, la ora 18.00, va avea loc meciul Danemarca – România, iar pe 10 aprilie, ora 18.00, va avea loc partida dintre SLovacia și Danemarca.

 

REVOLUȚIE în Educație. Schimbări majore în anul școlar 2022-2023!

Miercuri, 06 Aprilie 2022 07:24

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat structura anului școlar 2022-2023, cu importante schimbări atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Se renunță la semestre și se introduc modulele, plus cinci vacanțe care vor urma după încheierea fiecărui modul. O altă noutate este înlocuirea tezelor cu evaluări sumative pe care elevii le vor susține la început și la final de an școlar.

Cîmpeanu a declarat în repetate rânduri că își dorește renunțarea la semestre și chiar reintroducerea trimestrelor, dar după consultări cu specialiștii în educație a ajuns la concluzia că trimestrele nu sunt tocmai ideea ideală pentru un învățământ de calitate în România. Așa că, după ideea că elevii au nevoie de 5 vacanțe, ministrul Educației a decis cinci module de învățare. Deocamdată nu s-a stabilit cum se vor încheia mediile, dar până la toamnă vor fi puse la punct toate detaliile.

 

Peste 1.000 de elevi au fost instruiți de polițiștii argeșeni

Marţi, 05 Aprilie 2022 20:22

Continuă activitățile preventive în școlile din Argeș. Peste 1.000 de elevi și aproape 50 de cadre didactice au fost instruiți de polițiști, săptămâna trecută, în cadrul campaniei preventive ,,Law iS COOL!”. De asemenea, polițiștii au continuat activitățile pentru reducerea violenței și creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.

În perioada 28-31 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au acționat în cadrul Campaniei ,,Law iS COOL!”, campanie de informare și responsabilizare pentru reducerea faptelor de violență din mediul școlar, în șase unități de învățământ gimnazial din municipiul Pitești. 1060 de elevi și 46 de cadre didactice au beneficiat de informațiile cuprinse în ghidul legislativ constituit la nivelul Biroului Siguranță Școlară Argeș, ce cuprinde aspecte de natură juridică privind răspunderea contravențională și penală a minorului, fapte de natură contravențională și penală ce au incidență în mediul școlar și în societate, modalități de sesizare în cazul în care sunt victime/martori la fapte antisociale, o sinteză privind acte normative relevante pentru activitatea din mediul școlar, exemple din practica judiciară, studii de caz, modalități de identificare și intervenție adecvate. Activitățile din cadrul proiectului vor continua.

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au continuat activitățile și în cadrul proiectului ,,NU FI VIOLENT! FII INTELIGENT!”.

 

Registrul Auto Român, acțiuni pentru sprijinirea apicultorilor și deținătorilor de tractoare și utilaje agricole

Marţi, 05 Aprilie 2022 18:34

Registrul Auto Român, alături de fermierii și apicultorii care solicită eliberarea cărții de identitate a vehiculului (CIV) și efectuarea inspecției tehnice periodice (ITP) la domiciliu sau locul de garare al acestora.

Echipele RAR se deplasează continuu pe tot teritoriul țării cu autolaboratoarele specializate, pentru ca deținătorii acestor vehicule să nu mai fie nevoiți să le transporte la stațiile ITP sau la reprezentanțele județene ale Registrului Auto Român. Începând cu această primăvară, procedura se efectuează și pentru remorcile speciale apicole.

Doi antrenori desfășoară cursuri de înot la Baza Sportivă Bradu

Marţi, 05 Aprilie 2022 16:18

Din luna martie, doi antrenori desfășoară cursuri de înot, atât pentru începători cât si pentru avansați, la Baza Sportivă Bradu. Piscina oferă condiții foarte bune practicanților. Copiii cu domiciliul pe raza comunei Bradu vor beneficia de o reducere la abonamentul lunar!

„Avem un nou antrenor colaborator pentru cursurile de înot de la Baza Sportivă Bradu. Este vorba despre doamna Nicoleta Duluț, care va efectua cursuri de înot în zilele de marți și joi ale săptămânii. De asemenea, Alin Biculescu efectuează, în continuare, cursuri de  înot în zilele de luni, miercuri și vineri”, a precizat Ionuț Nae.

Mai multe detalii puteți afla de la cei doi antrenori.

Alin Biculescu: 0740696570

Nicoleta Duluț: 0721548590

 

Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș: „Unde este oare omenia? Mai există empatie sau este strivită sub comercial?

Marţi, 05 Aprilie 2022 15:02

 

Un grav accident montan a avut loc, pe 26 martie, în Munţii Făgăraş. Un bărbat, în vârstă de 71 de ani, a căzut de pe Vârful Lespezi, aproximativ 40 de metri. Acesta a fost salvat în urma intervenției salvamontiștilor argeșeni și a elicopterului SMURD.

După accidentul suferit, septuagenarul se simte bine și chiar a sunat, zilele trecute la Salvamont Argeș, pentru a le mulțumi acestora pentru ajutorul oferit.

Totuși, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș, atrage atenția asupra unei probleme tot mai des întâlnite. Lipsa de empatie a oamenilor. Deși au fost mai mulți ghizi montani care au asistat la accident, până la intervenția salvamontiștilor niciunul nu a intervenit să ajute victima. Se pare că activitatea comercială a contat mai mult decât omenia.

Ministrul Economiei, în urma vizitei de la Uzina Dacia: „Prioritatea noastră este să menţinem oamenii pe posturi”

Marţi, 05 Aprilie 2022 14:29

 

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a efectuat o vizită de lucru, marți - 5 aprilie, la Uzina Dacia din orașul Mioveni.

Discuțiile s-au axat pe găsirea de soluții de sprijin pentru Uzina Dacia Mioveni, care a fost nevoită în ultima perioadă să reducă programul de lucru sau chiar să întrerupă activitatea, ceea ce a dus la nemulțumiri în rândul angajaților, transmite ministerul.

 

Industria auto din România, unul dintre cei mari angajatori din ţară, începe să resimtă în plin problemele de aprovizionare generate de războiul din Ucraina.

 

Profesorul Alin Oprescu este noul antrenor secund al echipei de handbal din Mioveni

Marţi, 05 Aprilie 2022 13:21

Fost jucător de handbal, cu 28 de ani experiență în liga națională, antrenorul Alin Oprescu a mai fost pe banca tehnică a Daciei Mioveni. În anul 2016 câștiga cu entuziasta echipă a Mioveniului, aflată atunci la categoria Junioare II, ambele Turnee Semifinale la care a participat, în fața unor adversari cu tradiție în handbal.

Ca antrenor, a câștigat un titlu național la Juniori 1, a fost antrenor principal vreme de trei ani jumătate de la înființare, la CSU Pitești și vine la Dacia Mioveni tot de la CSU Pitești, unde echipa de băieți este în play-off-ul de promovare în Prima Ligă.

Conducerea clubului îi urează mult succes în desfășurarea activității!

Argeșeanul Marius Gane - o nouă expediție în Himalaya

Marţi, 05 Aprilie 2022 12:08

 

Alpinistul argeșean Marius Gane a plecat, pe 5 aprilie, împreună cu Horia Colibășanu și slovacul Peter Hámor spre Nepal.

Cei trei alpiniști vor începe o nouă expediție în Himalaya, pe Kanchenjunga. Acesta este singurul munte de peste 8.000 de metri neatins de români. Expediția e programată să dureze două luni.

„Este al treilea vârf ca înălțime de pe planetă (8586 m.) și reprezintă o provocare pentru alpinismul din România. Pentru a atinge acest obiectiv, voi face din nou echipă cu Marius Gane și slovacul Peter Hámor, după ce anul trecut am fost împreună pe Dhaulagiri. Vom începe cu un trekking de aproximativ zece zile pentru a ajunge în tabăra de bază, la 5200 de metri altitudine.

 

Numire în funcție la Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada"

Marţi, 05 Aprilie 2022 11:46

 

 

La sediul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș a avut loc, pe 4 aprilie, ceremonia de numire în funcția de comandant al unității a locotenent-colonelului Costinel Popa.

Activitatea s-a desfășurat în prezența comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir și a subofițerului de comandă, plutonierul adjutant-principal Cristian Toma, care i-au mulțumit locotenent-colonelului Costinel Popa pentru profesionalismul de care a dat dovadă de când a luat în primire Drapelul de Luptă al unității și i-au urat mult succes în continuare în îndeplinirea sarcinilor și obiectivelor specifice funcției.

Peste 77.000 de formulare pentru autorecenzare au fost completate de argeșeni

Marţi, 05 Aprilie 2022 09:41

Până în acest moment, un număr de 77.306 de  formulare pentru autorecenzare au fost completate de argeșeni. Numai într-o singură zi, pe 4 aprilie au fost completate prin autorecenzare 4.239 de chestionare.

Procentul formularelor transmise din mediul rural este mai mare decât cel din urban, 51,1%, respectiv 48,9%.

Multe dintre chestionare au fost completate cu ajutorul unui recenzor la unul dintre centrele de asistență. 59,5% din persoanele care au participat deja la recensământ au primit ajutor ca să răspundă întrebărilor. Procentul celor care au completat singuri este de 40.5%

 

Pagina 4 din 228

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea