O NOUĂ CAMPANIE DE COLECTARE GRATUITĂ A DEȘEURILOR ELECTRICE ȘI ELECTRONICE

Luni, 17 Iunie 2024 23:00

Primăria orașului Mioveni și SC SDG Arges Complet SRL organizează, în data de 19 iunie 2024, între orele 09.00- 16.00, o nouă campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice.

Cetățenii care au astfel de deșeuri voluminoase trebuie să sune la 0720.571.809 sau 0770.439.051, iar obiectele vor fi luate direct din fața blocului sau a casei!

A început Euro 2024, dar Direcția Județeană de Sport Argeș promovează încă ediția trecută

Luni, 17 Iunie 2024 12:25

 

În centrul orașului Pitești, lângă sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Argeș, se află, încă, un afiș mare în care se anunță că „UEFA EURO 2020 începe în România” și că urmează „tragerea la sorți pentru turneul final”.

Acesta e mesajul pe care oamenii sau angajații DJST Argeș îl văd, zi de zi, din 2019 și până în prezent. Situația este una incredibilă, ținând cont că zilele trecute a început chiar Euro 2024, la care participă spre bucuria noastră și naționala României.

 

Topoloveni – întâlnire literară la Liceul Ion Mihalache

Luni, 17 Iunie 2024 11:38

Întâlnirea de săptămâna trecută, de la Topoloveni - dintre reprezentanții Bibliotecii Județene Argeș, copiii talentați de aici și inimoșii profesori care îi îndrumă – nu este prima și, cu siguranță, nu va fi nici ultima. Însă a avut un parfum aparte, demn de fumoasa pasiune a celor prezenți.

Denisa Popescu: „Poezie, proză, viață vorbită, energie povestită – săptămâna trecută, sub teii domnului Mihalache. Adică la Liceul Teoretic din Topoloveni, alături de cei mai atenți copii din lume - clasa a IX-a Filologie - și de foarte tinerii și curajoșii scriitori RUCSANDRA DINU și ANDREI MECHETIUC, absolvenți ai Colegiului Național ”Ion C. Brătianu” din Pitești, și de ALEXANDRA NICULAE, elevă la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni. Zâne postmoderne ale întâlnirii literare - doamnele profesoare Mironela Zuluf, Maria Nedelcu, Silvia Fugulin și Raluca Boboc. Mare cavaler cu scut de metaforă - George Badea, profesor de filosofie și poet”.

Pedeapsa primită de un bărbat care a aruncat cu pietre după un polițist local

Luni, 17 Iunie 2024 11:36

 

Un argeșean a fost condamnat la trei ani și o lună închisoare, cu executare pentru ultraj, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Trei persoane au fost speriate de atitudinea violentă de care a dat dovadă inculpatul. Incidentele au avut loc, pe parcursul anului 2023, în centrul Piteștiului. Victimă i-a căzut și un polițist local care a fost înjurat ca la ușa cortului.

 

Un bărbat a fost lovit, în luna august 2023, de inculpat cu o blană în zona arcadei ochiului drept, în urma unui conflict spontan. Victima sărise în apărarea unei femei, cunoștință a celor doi, dar a ajuns să fie el cel agresat. Ulterior, în luna septembrie 2023, în timp ce se afla în zona centrală, în proximitatea sediului Serviciului de Stare Civilă Pitești-Casa Căsătoriilor, inculpatul deranja oamenii care se căsătoreau, cerând bani.

 

Mesaje false în numele ANAF

Luni, 17 Iunie 2024 11:30

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice, le este solicitată „lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro”.

Falsificatorii motivează că „scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaționale și de a preveni potențiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate”.

Pentru salvarea Alexandrei

Vineri, 14 Iunie 2024 19:18

Alexandra este elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” Pitești. Are 13 ani și a fost operată în Secția oncologie-pediatrică a spitalul Marie Curie București. Diagnosticul ei este o boala cruntă: teratom ovarian imatur de grad înalt. Nici ședințele de chimioterapie nu au salvat-o.

 

Alexandra se poate trata însă la o clinică din Italia. În vederea strângerii de fonduri necesare spitalizării, „Asociația Părinților Elevilor Școlii Mihai Eminescu Pitești” a organizat vineri, 14 iunie, un târg cu vânzare de produse alimentare.

 

Activități de neratat pe cel mai spectaculos drum din România!

Joi, 13 Iunie 2024 14:54

 

De vineri, 7 iunie, Transfăgărășanul s-a redeschis circulației pe tot traseul, inclusiv între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. Dar, din motive de siguranță, pe acest sector de drum va fi permisă deplasarea numai între orele 07:00 – 21:00.

Cu o lungime de 152 de km, Transfăgărășanul este unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Acesta impresionează prin serpentinele sale uluitoare și peisajele montane captivante. Drumul șerpuiește prin văile Făgărașului oferind turiștilor o mulțime de oportunități de a petrece timpul într-un mod plăcut și distractiv. Iată câteva recomandări de activități pentru un weekend plin de distracție și relaxare!

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: „România, partener al Coaliției Globale pentru Justiție Socială”

Joi, 13 Iunie 2024 14:50

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a participat la Forumul Inaugural al Coaliției Globale pentru Justiție Socială, eveniment desfășurat în marja celei de-a 112-a Conferințe Internaționale a Muncii de la Geneva, în Elveția. Forumul a fost deschis în prezența lui António Guterres, secretar general ONU, și a lui Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale. Doar 14 state membre UE sunt partenere ale acestei Coaliții, printre care și România.

Țara noastră a făcut deja pași importanți pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, de trai și de protecție socială, măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu având efecte notabile în economia națională.

 

Excursiile şcolare din „Săptămâna verde” vor fi finanţate din bani de la Fondul de Mediu!

Miercuri, 12 Iunie 2024 22:18

 

Veşti bune! Până în luna septembrie, şcolile se pot înscrie într-un program care va permite plata integrală a costurilor pentru cazare, transport, mese și bilete ale excursiilor care se desfăşoară în „Săptămâna verde”. Banii vin de la Fondul de Mediu în luna octombrie, dar - evident - nu toate şcolile vor fi câştigătoare. Potrivit Edupedu.ro, activităţile eligibile sunt:

 

Profesor la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” din Pitești: “La chimie nu ne mai dă voie legislația să lucrăm cu substanțele așa-zis periculoase”

Miercuri, 12 Iunie 2024 12:33

 

 

Profesoara de chimie Gabriela Cîrstea, care predă la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Dima” din Pitești, a declarat, pentru Edupedu.ro că are noi provocări la catedră.

Noile generaţii de elevi sunt interesate mai mult de partea practică, experimentală a disciplinei şi mai puţin de partea teoretică. Şi cu toate acestea, unităţile de învăţământ nu mai au voie să cumpere substanţe chimice.

 

S-au deschis ștrandurile în Pitești

Miercuri, 12 Iunie 2024 11:28

De miercuri, 12 iunie, s-au deschis ștrandurile pentru public, în Pitești! Serviciul Administrare Bazin de Înot și Baze de Agrement anunță deschiderea pentru public a ștrandurillor din Costache Negri și din Trivale.

Bazinele au fost pregătite pentru a oferi utilizatorilor un mediu relaxant, au fost echipate cu șezlonguri și umbrele, iar spațiile au fost igienizate în mod corespunzător. De asemenea, sistemele de alimentare și filtrare a apei au fost verificate pentru certificarea siguranței vizitatorilor.

„Au fost luate toate măsurile conforme cu legislația actuală referitoare la calitatea apei și protejarea sănătății cetățenilor. Astfel, sunt asigurate servicii de salvamar, pază și asistență medicală, disponibile pentru utilizatori”, informează Primăria Pitești.

Lucrări, timp de opt zile, în zona de nord a Piteștiului. Traficul va fi îngreunat

Miercuri, 12 Iunie 2024 11:09

 

Traficul rutier din zona sensului giratoriu de la Shopping Park Pitești - Leroy Merlin, în zona de nord a orașului (Bulevardul Nicolae Bălcescu), se menține îngreunat în perioada 12 iunie - 19 iunie 2024!

Dezvoltatorul S7 Pitești Property & Mitiska REIM pune în aplicare una dintre cele două Hotărâri de Consiliu Local, prin care a fost aprobată, pe de o parte, modernizarea pe cheltuială proprie atât a unui loc de joacă pentru copii de 226 de metri pătrați, cât și modernizarea zonei prin care se face accesul la noul mall - acces rutier cu sens giratoriu, marcaje rutiere, spații carosabile, pietonale, trotuare și spații verzi.

Până în acest moment, domeniul public a fost afectat în mică măsură; însă, pentru finalizarea lucrărilor, vor fi instituite o serie de restricții asupra traficului rutier.

 

S.Ed.C Mioveni organizează încă o campanie de sterilizare gratuită!

Miercuri, 12 Iunie 2024 10:07

 

# Joi, 13 iunie, zona de picnic Făgetu - pe DJ 741, Mioveni - Ștefănești

Joi, 13 iunie, se organizează încă o campanie de sterilizări gratuite pentru câini și pisici în zona de picnic Făgetu - pe DJ 741, Mioveni – Ștefănești.

Programarea se va face la numărul: 0733438006.

Condiții de participare:

Animalele să nu fie hrănite în ziua sterilizării, vârsta minimă 7 luni, să nu aibă lactație (pui mai mici de 2 luni), proprietarul să aibă cartea de identitate pentru declarația de anestezie.

 

Un elev din Argeş a câştigat competiţia Young Car Mechanic România

Miercuri, 12 Iunie 2024 09:40

 

Bogdan Aldea, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung a câştigat concursul Young Car Mechanic România, aflat deja la ediția a treia. Băiatul a primit un premiu în valoare de 1000 de euro. De asemenea, pe locul 10 s-a clasat colegul său, Ștefan Popescu. Elevii au fost pregătiţi de profesoara Daniela Măriuței.

La această competiţie au participat peste 600 de elevi de la licee și școli profesionale din țară, de patru ori mai mulți ca anul trecut.

 

 

A început pregătirea festivalului de lavandă de la Uda

Marţi, 11 Iunie 2024 11:12

 

Marius Cocean, un multiplu campion național și multiplu medaliat la Campionatele Mondiale si Europene de kickboxing, organizează la Uda, între 22-23 iunie, a V-a ediție a festivalului „Întâlnire cu parfum de lavandă”. Intrarea este liberă!

Vor fi pregătite mai multe surprize pentru cei care vor fi prezenți la acest spectacol al naturii. Cine își dorește un album cu amintiri, e liber să prindă și apusul fantastic în lavandă. Nu vor lipsi călușarii de la Optași-Măgura, care vor încânta vizitatorii cu dansul lor frumos, și nici sportivi de la clubul său de kickboxing care vor susține mai multe demonstrații.

 

Atenție, șoferi! Un nou sens unic în Mioveni

Luni, 10 Iunie 2024 21:05

 

Pentru a îmbunătăți fluidizarea traficului și siguranța circulației rutiere în zona Stadionului Orășenesc Mioveni, începând de joi, 6 iunie, a fost instalat un nou indicator de "SENS UNIC". Mai precis, indicatorul a fost montat pe strada “Eroilor” pentru a permite circulația dinspre strada Stadionului către Bulevardul "Dacia". Aplicarea acestei măsuri va contribui la o mai bună fluidizare a traficului rutier în zonă.

„Pentru a evita incidentele, le recomandăm participanților la trafic să circule cu atenție sporită și să respecte semnele de circulație existente. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!”, a transmis Primăria Mioveni.

 

 

Ion Mînzînă: „Am votat pentru normalitate, pentru construcție, pentru viitor”

Duminică, 09 Iunie 2024 10:10

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș, a votat, în această dimineață, la secția de votare deschisă la Școala Nr 1 Nicolae Simonide din Pitești. La ieșirea de la urnă, însoțit de mai mulți colegi de partid ,a răspuns întrebărilor jurnaliștilor. ” Am votat pentru normalitate, pentru construcție, pentru viitor!”, a declarat acesta.

La rândul său, Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a spus: „Suntem optimiști! Pe seară, cu siguranță va fi bine!”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adăugat: „Argesul are nevoie de continuitate! Echipa noastră va continua ceea ce a făcut, adică să muncim pentru argeșeni.”

Ion Mînzînă: „Transfăgărășanul se deschide de mâine, cu o lună mai devreme!”

Joi, 06 Iunie 2024 13:42

 

 

Compania Națională pentru Investiții în Infrastructura Rutieră a informat autoritățile județene din Argeș că Transfăgărășanul se redeschide de vineri, 7 iunie, începând cu ora 07:00, cu aproape o lună mai devreme față de normativul care prevede deschiderea circulației la data de 1 iulie!

După cum a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, circulația va fi permisă pe tot traseul, inclusiv între Bâlea Cascadă și Piscul Negru. Din motive de siguranță, pe acest sector de drum va fi permisă deplasarea numai între orele 07:00 – 21:00.

 

Veste bună pentru locuitorii unei comune din Argeș

Joi, 06 Iunie 2024 12:17

Proprietarii a peste 5.700 de imobile din comuna Șuici, județul Argeș, vor primi, în perioada următoare, noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș va preda primăriei comunei Șuici noile cărți funciare ale celor 5.742 de imobile. „În comuna Șuici, lucrările de cadastru general au fost realizate în cadrul proiectului ”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat din fonduri europene nerambursabile. Înregistrarea sistematică a proprietăților a început în anul 2021 și a vizat o suprafață totală de 3.416 hectare”, informează OCPI Argeș.

Un liceu din Argeș a obținut premiul I la concursul național „Știu și Aplic”

Miercuri, 05 Iunie 2024 13:20

 

În perioada 17-19 mai 2024 a avut loc faza națională a concursului „Știu Și Aplic - Securitatea și sănătatea în muncă se deprinde de pe băncile școlii” la Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi “ Iași.

La această etapă, județul Argeș s-a înscris cu cinci echipe formate din câte doi elevi din ciclul inferior (clasele IX –X), ciclul superior al unităților școlare (clasele XI–XII), atât pentru filiera tehnologică, teoretică, cât și învățământ profesional:

- pentru filiera tehnologică ciclul inferior: Liceul Economic „Maria Teiuleanu“ Pitești;

- pentru filiera tehnologică ciclul superior: Colegiul Tehnic „Costin D.Nenițescu“ Pitești;

- pentru filiera teoretică ciclul inferior: Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni;

- pentru filiera teoretică ciclul superior: Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni;

 

- pentru învățământul profesional: Liceul Tehnologic „Astra” Pitești.

 

Pagina 4 din 287

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea