La Mioveni, elevii din clasele pregătitoare au găsit pe bancă un ghiozdan plin cu rechizite!

Luni, 05 Septembrie 2022 09:39

În prima zi de școală, toți elevii din clasele pregătitoare, din orașul Mioveni, au găsit pe bancă un ghiozdan plin cu rechizite! Acestea sunt acordate de către Consiliul Local și Primăria Mioveni prin programul „Primul Ghiozdan“.

Atât ghiozdanele, cât și rechizitele au fost personalizate pe culori și imagini grafice, astfel încât cele destinate băieților să fie diferite de cele pentru fete.

Prin acest proiect, Consiliul Local Mioveni sprijină procesul instructiv – educativ, contribuind la creșterea accesului la educație a tuturor elevilor și la reducerea abandonului școlar.

Peste 10.000 de participanți - în prima zi de Analogue Festival

Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 17:19

Peste 10.000 de persoane au participat vineri, în prima zi a Analogue Festival, pe platoul Făget din Mioveni. Chiar dacă a plouat pe aproape toată durata festivalului, participanții s-au bucurat de concertele și de activitățile pe care le-au putut face la fața locului, în primul mare festival de muzică din Mioveni. Festivalul continuă pentru încă două zile de muzică și activități conexe.

Sâmbătă, 3 septembrie, porțile festivalului s-au deschis la ora 12:00, iar concertele vor începe la 18:10 cu Catalina Cara, Moonlight Breakfast, Zdob și Zdub, Subcarpaţi, Dubioza Kolektiv și Morcheeba.

Duminică, 4 septembrie, intrarea se va face de la ora 12:00, iar concertele vor fi cu următorii artiști: TM Groove & Maria Hojda, The Motans, Irina Rimes, Golan, Asaf Avidan, JP Cooper, Jessie Ware.

 

Primarul de la Budeasa, mesaj pentru profesori și elevi: „Voi fi alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educație de calitate!”

Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 16:23

Primăria Budeasa, conducerea școlii din localitate și cadrele didactice au pregătit tot ce este necesar pentru ca elevii să beneficieze de condiții foarte bune de studiu și în acest an școlar.

„Doresc să menționez că împreună cu cadrele didactice și conducerea școlii am depus toate eforturile, pentru ca toți copiii să beneficieze de condiții optime de studiu și în acest an. Ca primar al comunei Budeasa vă voi oferi şi pe parcursul acestui an, tot sprijinul pentru asigurarea condiţiilor necesare pregătirii educaţionale, pregătire care sunt sigur că se va materializa la final prin rezultate deosebite. Vă asigur că voi fi alături de dumneavoastră, în efortul comun de a avea o educație de calitate!”, a transmis Mihai Nicolae Rachieru, primarul comunei Budeasa.

A.V.

Începe Analogue Festival

Vineri, 02 Septembrie 2022 14:34

Vineri, 2 septembrie, ȋncepe prima ediţie a Analogue Festival. Pe parcursul a trei zile, platoul Făget din Mioveni se va transforma cu totul și va găzdui concertele unor artiști romȃni și internaţionali ȋndrăgiţi.

Cei care doresc să participe și încă nu și-au cumpărat bilete sau abonamente le vor putea achiziționa chiar de la intrarea în festival, începând de astăzi, 2 septembrie, ora 14:00.

Doar cinci motive ca să vii la Analogue Festival

 

Transfăgărășanul va fi închis, sâmbătă, pentru competiția sportivă TRANSFIER 2022

Joi, 01 Septembrie 2022 12:06

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș informează că sâmbătă, 3 septembrie 2022, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 7C (Transfăgărășan). Circulația va fi închisă în intervalul orar 07.00 - 18.00, pe tronsonul cuprins între km 62+100 și km 116+808, având în vedere traseul și programul competiției sportive de înot, ciclism și alergare TRANSFIER 2022.

„Vă recomandăm să respectați toate regulile de circulație, să circulați prudent, să nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante în trafic și să respectați indicațiile polițiștilor rutieri, care se vor afla în teren”, informează IPJ Argeș.

Doar o zi până la Analogue Festival! Ultimele detalii despre programul concertelor, intrare, transport și activităţi

Joi, 01 Septembrie 2022 12:00

Mai e doar o zi pȃnă cȃnd Analogue Festival ȋși va deschide porţile. Prima ediţie a festivalului aduce pe scenă 20 de artiști, printre care headlinerii Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Jesse Ware, JP Cooper, Morcheeba sau Subcarpaţi.

Programul concertelor

Organizatorii au anunțat orarul concertelor din cele trei zile de festival:

 

Gală de MMA la Mioveni!

Joi, 01 Septembrie 2022 09:14

 

Nume mari din MMA-ul românesc se vor lupta pe 16 septembrie, la Sala Sporturilor din Mioveni, în cadrul unui eveniment unic!

Sandu Lungu, Ion Pascu, Marian Rusu, Ion Grigore, Mihai Simion, Laurențiu Călugăru, Radu Zarioiu sau Sorin Gogu sunt doar câțiva dintre sportivii de renume internațional care vor încânta publicul din Mioveni!

Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel va fi resfințită

Miercuri, 31 August 2022 11:21

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, va sfinți, în data de 8 septembrie, lucrările de reabilitare realizate cu fonduri europene la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel.

„Pe 8 septembrie, bucuriei duhovnicești cu care prăznuim Nașterea Maicii Domnului, Ocrotitoarea Mănăstirii Negru Vodă, i se adaugă și bucuria imensă cu care Vă invităm la resfințirea străvechiului așezământ monahal!”, a transmis starețul Ieronim Gheorghiţă, pe pagina de Facebook a mănăstirii.

 

 

Primă de instalare pentru profesorii care se titularizează la şcoli din mediul rural

Miercuri, 31 August 2022 10:18

Dascălii care se vor titulariza la şcoli din mediul rural vor primi o primă de instalare, după cum a anunţat ministrul Sorin Cîmpeanu. Profesorii vor primi trei salarii medii brute pe economie dacă vor accepta posturi de titulari la ţară. Practic, măsura are scopul de a încuraja cadrele didactice să se îndrepte spre zone mai puţin favorizate, fiind ştiut faptul că e bătaie pe posturile de la şcolile din oraşe şi municipii.

„Am agreat ca pentru aceste cadre didactice care se vor titulariza în şcoli din mediul rural, din mediu izolat, va exista şi o primă de instalare. În momentul de faţă luăm în considerare trei salarii medii brute pe economie – primă de instalare pentru cadrele didactice care vor decide să se titularizeze în şcoli din mediul rural. Sigur va exista şi o perioadă de timp minimă în care acei profesori care au decis să se titularizeze în mediul rural vor exercita actul educaţional în interesul acelor copii din mediul rural”, a declarat ministrul Educaţiei.

 

Analogue Festival: Trei zile, 16 artiști și diferite activităţi în aer liber

Miercuri, 31 August 2022 10:04

Prima ediţie a Analogue Festival se va desfășura între 2 și 4 septembrie 2022, pe Platoul Făget din Mioveni (județul Argeș), unde vor avea loc 16 concerte live, petreceri cu DJs și diverse activităţi de zi.

Festivalul are loc pe parcursul a trei zile și propune, pe lângă concertele deja anunțate, diferite activități și ateliere, de la ridicări cu balonul cu aer cald, la ateliere de dans și de pictură pentru copii și adolescenţi, degustări de vinuri, petreceri și multe altele. Accesul la festival se va face vineri de la ora 14:00, și sâmbătă și duminică, de la ora 12:00, permiţându-le participanţilor la eveniment să se bucure cât mai mult de activităţile pregătite pentru ei.

 

 

Aproape 150.000 dosare de pensii au fost supuse evaluării în Argeș

Marţi, 30 August 2022 19:48

La nivelul Casei Județene de Pensii Argeș este în desfășurare, până miercuri, 31 august, operațiunea de evaluare a dosarelor de pensii în vederea recalculării, respectiv de introducere date din dosare și verificarea acestora. La nivelul județului, numărul dosarelor supuse evaluării este de 149.672.

„Practic pregătim aceste dosare, a căror evidență să se afle într-o singură bază de date, cu toate elementele necesare recalculării, astfel încât, la momentul intrării în vigoare a noii legi și a stabilirii noului algoritm de calcul, această recalculare să se realizeze în sistem informatic, centralizat, fără a mai fi necesară intervenția asupra acestor dosare. Această activitate se realizează cu 31 de persoane angajate pe perioadă determinată, dar și cu sprijinul persoanelor deja existente. La nivelul județului Argeș numărul dosarelor supuse evaluării este de 149.672, până la acest moment au fost deja evaluate 95.544 dosare, respectiv un procent de 65%. Facem toate eforturile care țin de noi pentru a ne încadra în termenul stabilit (31.08.2023) pentru finalizarea procesului de recalculare”, a transmis, săptămâna trecută directorul executiv Aida Ionela Enache, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Argeș.

A.V.

Drone, roboți și realitate virtuală pentru 60 de copii defavorizați din două școli argeșene

Marţi, 30 August 2022 19:23

În perioada 1-12 august 2022, 60 de elevi ai Școlilor Gimnaziale "Mihai Eminescu", din comuna Bradu și „Mircea Eliade”, Pitești, alături de 10 voluntari ai Fundației Leul Albastru și cadrele didactice coordonatoare, au participat la proiectul de inovație educațională și socială „Copii SMART pentru Meseriile Viitorului”. Proiectul este implementat de Fundația Leul Albastru și finanțat de Fundația Orange, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

Proiectul reprezintă continuarea programului de educație digitală în vederea pregătirii copiilor pentru meseriile viitorului, pe care Fundația Leul Albastru îl are ca pilon principal în cadrul organizației, cu scopul de a forma adulți de succes din rândul copiilor proveniți din familii aflate în situații vulnerabile.

 

 

Stagiu de patru luni pentru tinerii care vor să intre în armată! Condiţii

Luni, 29 August 2022 18:06

Şeful Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat că ministerul recrutează tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, bărbați sau femei, pentru pregătire militară. Stagiul va fi de patru luni, iar persoanele care vor alege să participe la programul militar vor primi între 1.500 și 2.000 de lei pe lună. La finalizarea stagiului, vor primi echivalentul a trei salarii medii brute pe economie, aproximativ 12.000 de lei, net.

Filarmonica Pitești și Teatrul Davila au primit peste 12 milioane de lei

Luni, 29 August 2022 11:47

 

Bani de la Guvern pentru Teatrul „Alexandru Davila” și Filarmonica Pitești! La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a decis, în ședința de vineri, 26 august, alocarea sumei de aproape 270 milioane de lei pentru 65 de teatre, opere și filarmonici din România care funcționează în subordinea autorităților locale. Astfel, Argeșul se clasează pe locul 9, la nivel național, ca bani primiți pentru sprijinirea instituțiilor culturale din țară. Teatrul „Alexandru Davila” și Filarmonica Pitești au primit în total suma de 12.631.000,51 lei

”Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul instituțiilor culturale de spectacole care nu primesc finanțare din Bugetul național. Astfel, aceste instituții pot acoperi cheltuielile legate de asigurarea funcționării și pot derula investiții”, a declarat ministrul Cseke Attila.

 

AJPIS Argeș - în căutarea unui spațiu pentru a reloca personalul

Luni, 29 August 2022 11:39

 

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş caută un nou spațiu pentru a-și desfășurara activitatea o parte dintre angajați.

Unele dintre problemele ridicate de conducerea instituției la ultima ședință de Colegiu Prefectural au constat în necesitatea unui nou birou de relații cu publicul și a unui spațiu de arhivă mai mare.

CS Dacia Mioveni 2012 a împlinit 10 ani de când a intrat pe scena sportului național!

Luni, 29 August 2022 10:00

Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 și-a prezentat lotul, săptămâna trecută, într-un amical cu Activ Prahova Ploiești, scor 30-17.

Prezentarea a coincis cu aniversarea a 10 ani de la înființarea clubului CS Dacia Mioveni 2012, astfel că noua Sală a Sporturilor din localitate a fost aproape plină.

Festivitatea a debutat cu prezentare în imagini a activității clubului si a rezultatelor obținute în cei 10 ani de activitate. Apoi președintele Toma Duței a oferit plachete aniversare și flori invitaților de onoare. Printre aceștia s-a numărat și Carmen Amariei, fostă antrenoare a echipei.

 

124 de câini și pisici au fost sterilizate în cadrul campaniei gratuite de la Mioveni

Joi, 25 August 2022 08:08

Timp de trei zile, pe platoul Făget, s-a desfășurat campania gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor cu sau fără stăpân, în cadrul căreia au fost sterilizate 124 de capete (câini și pisici de rasă comună), cu sau fără stăpân.

Acțiunea a fost organizată de Primăria orașului Mioveni, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL și Asociația Tierhilfe Hoffnung – adăpostul de câini Smeura, căreia îi mulțumim din suflet pentru ajutor.
Operațiile au fost efectuate în două clinici veterinare mobile.
Mulțumim, de asemenea, și locuitorilor care au înțeles că sterilizarea în masă este singura soluție pentru se limita abandonul puilor rezultați din înmulțirea necontrolată a câinilor și pisicilor, dar și în vederea menținerii sănătății populației canine și feline din orașul nostru.

Pe 31 august vor fi afișate primele rezultate la BAC-ul de toamnă

Miercuri, 24 August 2022 10:15

După finalizarea probelor scrise la examenul național de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, urmează desfășurarea probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale). Acestea sunt programate în intervalul 22 - 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august). Amintim că pentru susținerea probelor scrise, în județul Argeș s-au înscris 1115 candidați, dintre care 680 candidați din promoția curentă, respectiv 435 candidați din promoțiile anterioare.

 

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 31 august 2022, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 

Ministrul Educaţiei - decizie privind examenul de admitere la liceu, în colegiile naţionale!

Miercuri, 24 August 2022 09:11

Ministrul Sorin Cîmpeanu a discutat cu sindicatele din educaţie despre măsurile pe care trebuie să le ia în contextul organizării examenelor de admitere în colegiile naţionale. Părţile implicate au agreat varianta pe care o consideră corectă şi care dă şanse elevilor buni şi foarte buni de a accede la liceele de top. Noile măsuri vor fi aplicate din vara lui 2024.

„Posibilitatea legală a organizării concursului propriu de admitere la nivel de colegiu (nu numai la nivelul colegiilor naționale), cu condiția ca această admitere să fie organizată imediat după susținerea examenului de Evaluare Națională, se constituie într-o veritabilă șansă suplimentară pentru ca elevii să poată fi admiși în colegiile dorite, fiind în același timp o oportunitate unică pentru acele colegii care își doresc și își asumă selecția în vederea susținerii performanței prin inițierea unui număr important de clase de excelență/specializare în rețeaua unităților de învățământ preuniversitar de stat.

 

CS Mioveni a rămas fără antrenor

Marţi, 23 August 2022 13:44

CS Mioveni a anunțat marți, 23 august, că s-a despărțit amiabil de antrenorul Alexandru Pelici. Echipa argeșeană e ultima în Liga 1, cu doar un punct în 6 etape.

Pelici era cel mai longeviv antrenor din Liga 1. El a promovat cu CS Mioveni în Liga 1 la finalul sezonului 2020-2021 și a salvat-o de la retrogradare în sezonul trecut.

Conducerea clubului se află în tratative pentru aducerea unui nou antrenor. Favorit să preia echipa este Flavius Stoican, conform digisport.ro.

Stoican a mai antrenat-o pe CS Mioveni între octombrie 2012 şi mai 2013, pe parcursul a 17 etape. În prezent, acesta este liber de contract.

 

Pagina 4 din 240

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea