Au fost montate primele panouri de avertizare privind hrănirea urșilor pe Transfăgărășan

Marţi, 24 Septembrie 2024 11:51

Săptămâna trecută, Ministerul Mediului a montat primele panouri pe Transfăgărăşan care avertizează turiștii că hrănirea urșilor cerșetori este interzisă și se pedepsește cu amendă. Pe 11 septembrie, Prefectura Argeș a început relocarea urșilor, primii relocați fiind o ursoaică și puii săi care au ajuns la Sanctuarul de la Zărnești.

”Cei care hrănesc urşii riscă amendă de până la 1.500 de lei”

”Prin aceste panouri, participanţii la trafic sunt înştiinţaţi că hrănirea urşilor cerşetori este interzisă, dar şi periculoasă. În prezent, cei care hrănesc urşii riscă amendă de până la 1.500 de lei, dar, dacă o plătesc în 48 de ore, nu scot din buzunar mai mult de 200 de lei, de aceea, pentru a descuraja și mai mult această practică, luăm în calcul modificarea legislaţiei, astfel încât cei care nu respectă legea să fie amendaţi mult mai drastic.

Producătorii agricoli și meșterii populari sunt așteptați la Mioveni!

Marţi, 24 Septembrie 2024 11:50

# Atenție: este ultima săptămână pentru înscriere!

În perioada 4 - 6 octombrie, Primăria orașului Mioveni, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni vor organiza cea de-a XV-a ediție a evenimentului "Târgul Meșterilor Populari - Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului".

Sunt invitați să participe doar comercianți înregistrați și producători agricoli atestați!

Sunt acceptate doar produsele care fac parte din următoarele categorii:

 

Ministrul Sănătății cere introducerea disciplinei ”Educație pentru sănătate” în școli

Marţi, 24 Septembrie 2024 11:04

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafia, i-a cerut șefei Educației, Ligia Deca, să introducă disciplina ”Educație pentru sănătate” în programa școlară. Curricula este gata, mai trebuie doar că această materie să ajungă la elevi.

“M-aș bucura, pentru că tot este aici doamna ministru Deca, să reușim să facem pasul mare pe care ni-l propunem deja de un anumit timp, să introducem educația pentru sănătate în școli. Noi suntem pregătiți cu curricula, am câteva idei pe care aș vrea să le împărtășesc cu dumneavoastră privind modul de implementare a acestei activități fără de care nu o să putem să luptăm nici împotriva drogurilor, nici împotriva bolilor, nici n-o să putem să facem vreodată o prevenție serioasă pe termen lung în România”, a declarat Rafila, potrivit Edupedu.ro.

Casele de Pensii au început să distribuie noile decizii, după contestații

Marţi, 24 Septembrie 2024 09:43

 

Casele de Pensii din toată țară au început distribuirea noilor decizii de pensionare, pentru seniorii care au depus contestații. La nivel național, s-au depus 62.000 de contestații, la deciziile redactate conform noii Legi a Pensiilor., potrivit Știripesurse.ro. Ministrul Muncii, argeșeanca Simona Bucura-Oprescu, declara recent că majoritatea pensiilor au fost majorate în urma recalculării.

 

 

Sute de ciobani au protestat în Piața Victoriei

Luni, 23 Septembrie 2024 13:11

Azi, sute de ciobani au protestat în fața Guvernului, nemulțumiți de măsurile luate de autorități pentru a opri extinderea pestei la oi. Reprezentanții protestatarilor au intrat în Palatul Victoria să discute cu oficialii, cu privire la interzicerea eutanasierii oilor în România.

„Atragem atenția asupra activităților ilegale, cum ar fi transporturile clandestine de animale, care pot genera focare secundare de boală la mare distanță de focarele inițiale și care pun în pericol eforturile de export”, a transmis ANSVSA, potrivit Digi24.ro.

Arhiepiscopul Calinic a slujit la Schitul Sfântul Neagoe Basarab de la Vlădești

Luni, 23 Septembrie 2024 12:37

Ieri, Înaltul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a slujit la Schitul Sfântul Neagoe Basarab din comuna Vlădești, locaș de cult în construcție care are rânduială athonită.

”Chiriarhul Eparhiei a rostit celor prezenți la eveniment un cuvânt de învățătură în care a dorit să menționeze că noul schit construit cu ajutorul obștii monahale de la schitul athonit Lacu și a credincioșilor români din toate zonele țării, este de fapt un dar făcut de Dumnezeu argeșenilor pentru toate daniile făcute de voievodul Neagoe Basarab către mănăstirile de pe muntele Athos. Sfântul Munte Athos a fost și rămâne un reper de viață monahală pentru întreaga Ortodoxie. De-a lungul timpului, și mai nou după 1990, călugării români care au mers în pelerinaj sau au viețuit un timp în Sfântul Munte Athos și-au dorit să construiască în România mănăstiri noi, după tipicul athonit, sau să impună o rânduială athonită în unele mai vechi.

 

Super concert FUEGO și ORCHESTRA DOINA ARGEȘULUI la Târgul ROD CU SPOR!

Luni, 23 Septembrie 2024 11:54

Prima zi a Târgului de meșteșuguri și produse tradiționale ROD cu SPOR va aduce în fața argeșenilor și a vizitatorilor un program artistic de excepție! Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17.00, Paul Surugiu-Fuego și Orchestra Doina Argesului împreună cu artiștii GEORGE MĂRGINEANU, VASIA OPREA, CĂTĂLIN IANCU, ANA MARIA, CÂRSTINA și ELISABETA TURCU vor susține spectacolul extraordinar de folclor "DRAG DE ARGEȘ, DRAG DE ROMÂNIA NOASTRĂ”.

Vino la Muzeul Golești, în perioada 27 - 29 septembrie 2024, la cel mai frumos Târg de meșteșuguri și produse tradiționale din Argeș “ROD CU SPOR”!

Intrarea este liberă!

Încep înscrierile pentru participarea la ediția a 18-a a târgului de produse de sezon „TOAMNA PITEȘTEANĂ”!

Luni, 23 Septembrie 2024 11:47

Festivalul „Toamna piteșteană” revine, cu o nouă ediție, în perioada 04 - 18 octombrie 2024.

Comercianții se pot înscrie până miercuri, 25 septembrie 2024, la Societatea Salpitflor Green S.A. (secretariatul societății din: municipiul Pitești, strada Lotrului nr.1, etaj 1, județul Argeș) sau prin e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Formularul de înscriere se poate obține personal de la secretariatul societății sau se poate descărca de pe site-ul www.salpitflorgreen.ro.

Produsele acceptate pentru comercializare, în cadrului târgului de toamnă, sunt:

 

Salariile bugetarilor vor fi înghețate

Luni, 23 Septembrie 2024 11:12

Guvernul României care se va forma după alegerile parlamentare din decembrie va fi pus în situația de a îngheța salariile bugetarilor., potrivit Edupedu.ro. Datoria publică a țării a depășit 50% din PIB, deci nu se poate evita ca lefurile angajaților din sistemul public să nu fie afectate. De altfel, anul 2025 se anunță dificil din punct de vedere economic și financiar.

Directorii de școli pot fi demiși de primari

Luni, 23 Septembrie 2024 08:38

Începând din acest an școlar, directorii unităților de învățământ pot fi demiși de primari, aceștia din urmă fiind cei care evaluează respectarea contractului și a planului de management administrativ-financiar., potrivit Edupedu.ro. Cu toate acestea, noul regulament al școlilor spune că decizia finală asupra demiterii unui director o va lua Inspectoratul Școlar Județean.

 

Se întrerupe furnizarea energiei electrice la Pitești

Luni, 23 Septembrie 2024 08:27

În această săptămână, de azi până joi, se sistează furnizarea energiei electrice în mai multe zone din municipiul Pitești.

”Serviciul de furnizare și distribuire a energiei electrice nu este în subordinea municipalității, aceasta este o modalitate de a informa publicul piteștean asupra întreruperilor programate și anunțate de către Distribuție Oltenia pentru prevenirea eventualelor defecțiuni sau neplăceri ce pot apărea în intervalul orar în care se efectuează respectivele intervenții la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Galați la acțiuni se sprijinire a sinistraților

Luni, 23 Septembrie 2024 07:53

Ieri, ministrul Simona Bucura-Oprescu și peste 200 de angajați din Ministerul Muncii și-au unit forțele pentru sinistrații din județul Galați. Cu toții au scos nămol din gospodării, au făcut curățenie în case, iar eforturile lor au adus speranță pentru oamenii afectați de inundații.

”Solidaritate pentru Galați. Acțiune de sprijin a comunităților afectate de inundații

 

Ministrul Simona Bucura-Oprescu: “România devine un hub atractiv pentru investiții majore”

Vineri, 20 Septembrie 2024 14:29

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat la inaugurarea fabricii Nokian Tyres de la Oradea. Argeșeanca a declarat că România este pregătită să joace un rol pe scena mondială a inovației și sustenabilității, ceea ce aduce mai multe locuri de muncă și progres pentru români.

“Prezența premierului Marcel Ciolacu astăzi la fabrica Nokian Tyres din Oradea confirmă o dată în plus parteneriatul solid pe care Guvernul îl are cu mediul privat de afaceri! Susținem crearea de locuri de muncă de calitate și oferim programe de calificare și formare care să răspundă cerințelor industriei moderne”, afirmă ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, care a participat la deschiderea acestei unități de producție din Bihor. Este prima fabrică de anvelope cu emisii zero de carbon din lume.

Dosarul Revoluției a fost retrimis la Parchet

Vineri, 20 Septembrie 2024 12:31

 

Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis retrimiterea la Parchet a Dosarului Revoluției, pe motiv că procurorul nu a rectificat rechizitoriul, așa cum solicitase ÎCCJ. Decizia este definitivă. În dosar sunt cercetați pentru crime împotriva umanități: fostul președinte al României, Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier și Iosif Rus – fost șef al Aviației Militare.

 

Pe 20 septembrie 1974 era inaugurat cel mai înalt (pe atunci) și mai spectaculos drum din lume - Transfăgărășanul!

Joi, 19 Septembrie 2024 11:23

La 20 septembrie 1974 are loc, în prezenţa tovarăşului Nicolae Ceauşescu şi a tovarăşei Eena Ceauşescu, inaugurarea celei mai înalte (pe atunci) şi spectaculoase căi rutiere din România.

Timp de patru ani, între 1970 și 1974, militari și civili s-au luptat cu natura pentru construirea a ceea ce a devenit cel mai spectaculos drum din țară - Transfăgărășan, aflat la cea mai înaltă altitudine din România, 2.042 m, inaugurată oficial pe 20 septembrie 1974.

În 1968, după invadarea Cehoslovaciei, Nicolae Ceaușescu și-a dorit realizarea unui drum strategic, care să lege Muntenia de Ardeal. Astfel, specialiștii au fost trimiși să studieze la fața locului posibilitatea construirii unei căi de acces care să taie Munții Mehedinți și pe cei ai Cernei, astfel încât, în cazul unui atac, armata să aibă mai multe variante de a ajunge în Transilvania.

Adrian Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș: ”Vă invit să vedeți cum arată, acum, CetateaPoienari!”

Joi, 19 Septembrie 2024 11:23

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu, a vizitat șantierul de la Cetatea Poienari. Aceasta va fi, în curând, redată publicului spre a fi vizitată.

Lucrările de consolidare și restaurare de la Cetatea Poienari, realizate în urma unui proiect european accesat de Consiliul Judetean Arges în valoare de 23,3 milioane lei, din care 13,6 milioane lei a fost contribuția noastră, se apropie de final. În curând vom face recepția și, în funcție de condițiile meteo, vom vedea dacă o vom deschide accesului publicului încă de anul acesta sau din primăvara anului viitor.

 

Se întâmpla acum 48 de ani, la Mioveni! Era inaugurat la 17 septembrie 1976, în prezența șefului statului, Institutul de Reactori Nucleari Energetici

Joi, 19 Septembrie 2024 11:23

 

INSTITUTUL DE REACTORI NUCLEARI ENERGETICI MIOVENI (1971~). Unitate națională de cercetare pentru obținerea echipamentelor, tehnologiilor şi serviciilor în domeniu. Inițial, sediul la Bucureşti (1971-1976). Denumiri succesive: Institutul pentru Tehnologii Nucleare (1971- 1977); Institutul de Reactori Nucleari Energetici (1977-1990); Institutul de Cercetări Nucleare, din cadrul Regiei Naționale pentru Energie Electrică (1990-1998); Sucursala Cercetări Nucleare, integrată Regiei Autonome pentru Activități Nucleare, Bucureşti (1998~).

Târg de experimente științifice interactive la Pitești – 21 septembrie 2024

Joi, 19 Septembrie 2024 09:22

Sâmbătă, 21 septembrie, între orele 11 și 17 în Piața Primăriei Pitești, va avea loc a V-a ediție a Science Festival, un eveniment dedicat publicului de toate vârstele care cuprinde experimente științifice interactive.

”Experimentele acoperă științe precum: astronomie, robotică, medicină, neuroștiință, inteligență artificială, imunologie, biologie, fizică, chimie, matematică, geografie și sustenabilitate. Scopul evenimentului este de a stârni interesul publicului larg pentru științe și tehnologie prin intermediul educației nonformale și prin experimente interactive la care pot lua parte, dar pe care le și pot încerca după festival, acasă, folosind materiale accesibile.

 

Marcel Ciolacu anunță proiecte importante pentru marea industrie

Joi, 19 Septembrie 2024 08:12

 

Campania electorală pentru președinție scoate la înaintare proiecte mărețe. Cum ar fi lansarea unui proiect pentru sprijinirea industriei la nivel macro. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat ieri, înaintea ședinței de Guvern care sunt planurile pe care le are.

”Am decis ieri, în cadrul reuniunii coaliției de guvernare, să consolidăm modelul de dezvoltare economică bazat pe investiții. Sub coordonarea dlui vicepremier Marian Neacșu, miniștrii Finanțelor și Economiei au lucrat la un pachet de măsuri prin care generăm un impuls major pentru reindustrializarea economiei. Astfel, putem lansa astăzi Planul Național pentru Marea Industrie. Este cel mai important pachet economic de susținere a economiei, de circa 2 miliarde de euro, axat pe trei mari piloni.

Primul este Schema de Sprijin pentru Investițiile Strategice în industria de prelucrare, cu un buget de peste 500 milioane euro. Acordăm facilități fiscale investițiilor de peste 150 milioane euro, ce creează peste 250 de locuri de muncă în regiuni unde PIB-ul pe locuitor este sub media națională.

Câți bani vor primi de la Guvern, elevii de 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat?

Miercuri, 18 Septembrie 2024 12:39

Guvernul va răsplăti munca elevilor care au obținut medii maxime la Evaluarea Națională și Bacalaureat la sesiunea din această vară. Potrivit unui ordin care se află pe masa Executivului în ședința de azi, elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2024 vor primi 2.000 de lei, iar cei cu medii maxime la Bacalaureat 2024 – 5.000 de lei. Sumele de bani au rămas neschimbate din 2022., conform Edupedu.ro.

 

Pagina 4 din 296

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea