Mioveni. Tânăra portăriță Sara Rus fost selecționată la lotul Naționalei de Tineret a României

Luni, 15 Martie 2021 13:51

Sara Rus, mezina echipei de handbal de la Mioveni, împrumutată de la SCM Rm Vâlcea până la sfârșitul acestui sezon competițional, a fost selecționată la lotul Naționalei de Tineret a României, iar luni se va prezenta la reunire.
Sara a început handbalul la Centrul CSȘ Petroșani, iar în vara anului 2019 a făcut parte din echipa națională a României la Campionatul European U17, de la Celje (Slovenia).

ÎPS Calinic a sfințit piatra de temelie la o biserică ridicată în memoria victimelor Experimentului Piteşti

Luni, 15 Martie 2021 12:49

Marți, 9 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie la paraclisul construit în sediul fostului Penitenciar din municipiul Pitești. Totodată a fost marcată și Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989 în România. Cu această ocazie, Ierahul Argeșean a săvârșit slujba parastasului pentru toți cei care au îndurat torturi cumplite din partea regimului ostil. În prezența membrilor Asociației Fostilor Deținuți Politici – filiala Pitești, precum și a reprezentanților Fundației ”Memorialul Închisoarea Pitești”, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a

 

Directorul DSVSA Argeș - întâlnire cu producătorii locali din zona Rucăr – Dâmbovicioara

Luni, 15 Martie 2021 12:48

Sorin Sorescu, directorul Executiv al DSVSA Argeș, a organizat în data de 11.03.2021 o întâlnire cu producătorii locali și proprietarii de pensiuni agroturistice din zona Rucăr- Dâmbovicioara. Scopul întâlnirii a fost de  a veni în sprijinul acestora cu informații privind condițiile sanitare veterinare de înființare și funcționare a punctelor gastronomice locale. Discuțiile au vizat și posibilitatea de a prepara și servi mâncare gătită de către proprietarii de agropensiuni, care în prezent oferă numai servicii de cazare.

 

Adăpostul de câini fără stăpân Mioveni a primit o donație de 7 tone de hrană

Luni, 15 Martie 2021 12:42

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL anunță cu bucurie că Adăpostul de câini fără stăpân din localitate a primit, recent, o donație de 7 tone hrană pentru câini. „Mulțumim pe această cale fundației Pfotenhilfe Karlsruhe Umgebung e. V., Germania, cea care a venit în sprijinul nostru cu această donație generoasă.
Adoptă un câine, adoptă un prieten”, a precizat conducerea SEdC Mioveni. Pentru mai multe informații privind modul în care puteți adopta un câțel puteți suna la numărul de telefon: 073600255.

 

Furnizarea de apă potabilă va fi sistată, pe 16 martie, în cartierul piteștean Exercițiu

Luni, 15 Martie 2021 12:41

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de marţi 16.03.2021, între orele 9 - 15, fiind afectaţi următorii utilizatori din zona Exerciţiu:
- blocurile: A6A, A7, B6, B7, B8, B9, B10, B21, D15 până la D21;
- cartierul Traian;
- străzile: Constantin Dobrescu Argeş, Dealurilor;
- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae”;
- P.T. Traian.

Conducerea Spitalului din Mioveni – plângere penală după o informație falsă privind tratarea pacienților COVID

Sâmbătă, 13 Martie 2021 12:47

Conducerea Spitalului din Mioveni a făcut o plângere penală după o informație falsă privind tratarea pacienților COVID. Informația a fost postată sâmbătă, 13 martie, pe un grup de Facebook. Autoritățile locale susțin că este un „fake-news”.

„A început să circule pe Facebook un fakenews legat de Spitalul Mioveni și modul în care ar fi tratați pacienții internați la secția ATI COVID. Informația a fost postată pe o pagină neasumată de vreo persoană ori instituție și reprezintă un act denigrator la adresa personalului nostru medical! Această informaţie falsă, cu conţinut fabricat în scop tendențios și prezentată distorsionat nu poate fi preluată şi transformată în ştire validă!

 

După îndelungi chinuri, Biserica Goleștilor are acoperiș nou și speranțe pentru renovare

Miercuri, 10 Martie 2021 14:37

În campaniile pentru alegerile locale sau parlamentare, toate partidele au promis  atragerea de fonduri europene pentru monumentele istorice Campaniile  au  trecut, promisiunile au trecut și ele!  Bisericile din Argeș au rămas, la fel de bătute de vreme și de vremi…

Înălțată pe la 1646, în satul cu același nume, Biserica Goleștilor a suferit, a strigat, până anul trecut, după ajutor. Mai marii județului nu auzit, nu au fost interesați.  Acoperișul, din șiță, era îngrozitor de stricat. Automat, apa, zăpada, s-a infiltrat prin pereții ce au trăit, cu siguranță, vremuri mult mai bune.

Peste 1500 de calculatoare noi pentru elevii din Argeș

Luni, 08 Martie 2021 16:51

O veste bună pentru învățământul din Argeș: au sosit, la Inspectorat, 1556 de laptopuri pentru școlile și elevii din județ. Acestea au fost achiziționate în cadrul programului ROSE, derulat cu fonduri europene nerambursabile. De asemenea, sunt așteptate cca. 1000 de table interactive. Alături de calculatoare, toate echipamentele vor duce la ridicarea calității actului de învățare din Argeș. Desigur, majoritatea vor merge către școlile din zonele rurale defavorizate, însă numărul este suficient de mare cât să ajungă acolo unde este nevoie.

 

Examen de capacitate preoțească

Luni, 08 Martie 2021 14:22

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectoarele Administrativ – Bisericesc și Învățământ și Activități cu Tineretul, organizează Examenul de capacitate preoțească sesiunea ordinară și specială (de asimilare) – sesiunea martie 2021.
Pot participa absolvenții Facultăților de Teologie Ortodoxă, dar și absolvenții cu atestat ai Seminariilor Teologice Ortodoxe, fii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, care doresc să solicite un post clerical vacant, în vederea hirotoniei, dar și clericii hirotoniți după anul 2018, care nu au susținut Examenul de capacitate preoțească și intenționează să participe în viitor la un concurs de transfer pe un post clerical vacant, precum și diaconii sau preoții hirotoniți onorific, care doresc să fie numiți într-o parohie vacantă.

Cursuri gratuite de programare, pentru copii, la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 08 Martie 2021 14:04

# Înscrierile se fac până pe 15 martie!

Dacă ai între 10 și 14 ani și esti pasionat de programare, de tehnologie, te invităm să te înscrii în clubul existent la biblioteca orășenească Topoloveni. Înscrierile se fac până pe 15 martie! Suntem în era în care tehnologia avansează cu pași repezi iar copiii au nevoie de îndrumare pentru a o folosi benefic.
Biblioteca Orășenească Topoloveni vine în sprijinul doritorilor, prin acest program, datorită Fundației Progress. Învățăm împreună de la primii pași în crearea de jocuri și până la construirea și programarea de roboți. Mai multe detalii la bibliotecă.


 

Primăvara se numără... argeșenii. Recensământul de probă - online

Luni, 08 Martie 2021 14:01

# La nivelul județului Argeș au fost constituite în acest sens 26 sectoare de recensământ

În anul 2022, în România, cât și în alte state membre U.E., se va realiza Recensământul Populației și al Locuințelor. Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Național de Statistică efectuează un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României.

Apel către cetățenii din zonele Prundu, Războieni!

Luni, 08 Martie 2021 13:54

Patruzeci de containere îngropate în cartierele Prundu și Războieni nu vor fi funcționale o perioadă de timp, deoarece mașina pentru ridicat containere are probleme tehnice, pe care furnizorul utilajului a fost chemat să le remedieze. Mașina este în garanție, este o chestiune de timp până la rezolvarea situației.
Societatea Salubritate 2000 SA face un apel către cetățeni să utilizeze eurocontainerele puse la dispoziție și plasate exact în zona platformelor cu containerele îngropate.

 

Baroul Argeș va aproba bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021

Luni, 08 Martie 2021 13:48

# Va fi prezentat și raportul de activitate pe anul trecut
În perioada 22-24 martie 2021, se desfășoară Adunarea Generală Ordinară în mod deschis a Baroului Argeş şi Adunarea Generală Ordinară a Filialei Argeş a Casei de Asigurări a Avocaţilor din România. Se va prezenta raportul de activitate al Baroului pe anul 2020 și se va aproba bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul în curs. Ședința va avea următoarea ordine de zi:

Ziua Deținuților Politici Anticomuniști va fi marcată la Pitești

Luni, 08 Martie 2021 10:23

La Pitești va fi marcată marți, 9 martie, Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989. Între orele 9:00 – 11:00, la paraclisul din interiorul Memorialului Închisoarea Pitești, se va oficia Sfânta Liturghie, urmată de parastasul pentru adormiți.

La final se vor rosti rugăciuni în memoria celor adormiți la Monumentul dedicat victimelor de la Închisoarea Pitești, de pe strada principală (Negru Vodă). Evenimentul este o inițiativă anuală a Asociației Foștilor Deținuți Politici, filiala Pitești. Intrarea este liberă, cu respectarea regulilor și a distanțării fizice.

 

Mioveni: 24 și 25 martie - se colectează deșeurile din sticlă

Luni, 08 Martie 2021 10:17

În zilele de 24 și 25 martie 2021, operatorul de salubritate SC Financiar Urban va putea colecta de la abonații din zonele cu case din Mioveni și deșeuri reciclabile din sticlă, reprezentând doar sticle de orice formă și mărime, precum și borcane, de preferință întregi.
Astfel, miercuri, 24 martie 2021, cetățenii din Făget și Colibași vor depune ambalajele din sticlă în fața gospodăriei, iar operatorul de salubritate va pune la dispoziție un mijloc de transport care va colecta deșeurile din sticlă din poartă în poartă, începând cu ora 08.00.

Un bărbat din Ștefănești a amenințat că își dă foc în cimitirul din localitate

Miercuri, 03 Martie 2021 11:32

 

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Ștefănești a amenințat că își va da foc, în cimitirul din localitate. Acesta este nemulțumit de modul în care se va extinde cimitirul.

„În ziua de 3 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 60 de ani, din Ștefănești, este în cimitirul din localitate, unde amenință cu autoincendierea, nemulțumit fiind de extinderea cimitirului.

Imediat, la fața locului s-au deplasat echipaje de polițiști și șeful Poliției Orașului Ștefănești, pentru luarea primelor măsuri. De asemenea, a fost alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, care a trimis în zonă un echipaj”, informează IPJ Argeș.

 

 

Deputatul Remus Mihalcea: „Medicina de urgenţă să fie făcută în unităţi medicale dotate corespunzător”

Luni, 01 Martie 2021 13:46

Proaspăt devenit parlamentar, pe listele PSD Argeș, doctorul Remus Mihalcea promite că va încerca reformarea sistemului medical, cu un plus de atenție pentru sistemul medical de urgențe

Remus Mihalcea: ”Spitalele de urgenţă pe care le avem, puţine pentru cât ar fi nevoie, nu sunt adaptate nevoilor reale şi, mai mult decât atât, nu tratează exclusiv urgenţe. În momentul de faţă, spitalele de urgenţă au 1000-1500 de paturi.

Două centre de vaccinare la Universitatea Pitești

Luni, 01 Martie 2021 13:29

# Acestea sunt destinate lucrătorilor din învățământ

Două centre de vaccinare situate în clădiri ale Universității din Pitești, pentru lucrătorii din învățământ. Unul în zona Rectoratului din Târgu din Vale, altul în Gh. Doja. Dumitru Chirleșan, rector: ”UPIT face din nou ceea ce trebuie, pentru comunitate. Două centre de vaccinare mobilă, destinate angajaților din învățământul argeșean, s-au deschis de joi, 25.02, în spațiile UPIT.  Unul pe Gh Doja, la cantina din campus, pt cei cu vârsta până în 55 de ani și altul în Târgul din Vale, lângă Rectorat, pt cei peste 55 ani.  Mă bucur că putem oferi tuturor angajaților din educație varianta unei vaccinări rapide, fără a mai fi nevoie de programări în platforma națională.  Vă așteptăm cu drag pe toți cei ce doresc să se vaccineze. Așa vom crește sentimentul de siguranță sanitară în mediul școlar.”

 

Trei noi centre de vaccinare în Argeș

Luni, 01 Martie 2021 13:26

# Spitalele din Argeș desemnate să asiste pacienți COVID vor funcționa în regim mixt

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât înființare a trei noi fluxuri de vaccinare. De asemenea, se permite spitalelor COVID din județul Argeș să trateze pacienți non-covid, în regim mixt. Este vorba de Spitalul de Pneumofiziologie Câmpulung, Spitalul de Pneumofiziologie „Sfântul Andrei” Valea iașului, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni, Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești, Spitalul Municipial Câmpulung.

ÎPS Calinic - contrazis de Sfântul Sinod privitor la scufundarea copilului în apă la botez

Luni, 01 Martie 2021 13:19

# Soluția ierarhului argeșean, mai bună. Acum, preoților  li se atribuie sarcini suplimentare

Sfântul Sinod, organismul de conducere al Bisericii Ortodoxe Române, a hotărât, joia trecută, pe data de 25 februarie, că Biserica Ortodoxă Română nu poate modifica doctrina sa, ritualul său liturgic-sacramental şi disciplina sa canonică, îndemnând pe toți slujitorii săi la mai multă responsabilitate în săvârșirea Sfintelor Taine şi ierurgii.

 

Pagina 4 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea