Mai mulți argeșeni au luat parte la cursurile Școlii Naționale Salvamont

Miercuri, 23 Septembrie 2020 10:34

Între 5 - 20 septembrie, la Centrul Național Salvamont – Padina, a avut loc Școala Națională Salvamont. Acțiunea reprezintă o amplă activitate de formare, pregătire profesională și evaluare a salvamontiștilor din întreaga țară, fiind organizată de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgenta și Inspectoratul General pentru Aviație.

Furau fier cu căruța din Alprom

Marţi, 22 Septembrie 2020 12:19

Polițiștii argeșeni au deschis un dosar penal pentru furt de fier, după ce o persoană a fost prinsă furând fier din societatea Alprom, din Pitești. În cursul zilei de luni, 21 septembrie, o patrulă de jandarmerie care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Pitești a fost solicitată să intervină la sediul platformei S.C. Alprom. S.A. pe motiv că mai multe persoane sustrag componente metalice dintr-o hală.

Ajunși la fața locului, jandarmii au observat o femeie care se afla lângă un atelaj hipo încărcat cu diverse componente feroase.

 

SEdC Mioveni – informare despre zona de picnic de la Făget

Luni, 21 Septembrie 2020 14:34

Zona de picnic de la Făget precum și locurile de joacă pentru copii au fost redeschise.
Odată cu decizia autorităților de reluare a activităților desfășurate în spațiile publice, sistate după declanșarea pandemiei, accesul în zona de picnic este permis, administratorul zonei asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către cetățeni a măsurilor de limitare în vederea răspândirii virusului Covid-19, potrivid legii.

Campanie de Sterilizare a câinilor și pisicilor, la Mioveni

Luni, 21 Septembrie 2020 14:34

Organizaţia de Protecţie a Animalelor “LĂBUȚE CU NOROC” din România, în colaborare cu Primăria Orașului Mioveni, organizează în perioada 21 – 25 septembrie, o Campanie de Sterilizare a câinilor și pisicilor.

 

Personalul Primăriei Mioveni a fost să doneze sânge

Luni, 21 Septembrie 2020 14:33

Gest frumos, demn de dat exemplu. Gest care nu are legătură cu actual campanile electorală. Câțiva salariați ai Primăriei Mioveni au fost să doneze sânge.
Ion Georgescu, primar Mioveni: ”Ca de fiecare dată, reprezentanții primăriei Mioveni au răspuns apelului Centrului de Transfuzie Sanguină Pitești.
Pentru a se asigura necesarul de sânge solicitat constant de spitalele din țară, cât și din dorința de a salvă o viață, colegii noștri au mers din nou să doneze sânge, asemenea acțiuni fiind organizate constant la nivelul primăriei Mioveni. Din păcate distanțarea fizică si reducerea interacțiunii sociale a condus la scăderea numărului de donatori, în timp ce nevoia de sânge este la fel de mare ca și până la declanșarea pandemiei.”

 

CSM va decide dacă procurorul Mădălina Nicoleta Pătru rămâne șefă a Secţiei judiciară a Parchetului județean

Luni, 21 Septembrie 2020 14:32

Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii va decide, marți, 22 septembrie, cine va fi șefa Secţiei judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. CSM urmează să stabilească dacă va prelungi delegarea în funcție, pentru alte 6 luni, procurorului  Mădălina Nicoleta Pătru . În 2016, aceasta a fost numită de CSM în funcţia de procuror şef Secţie judiciară pe o perioadă de trei ani. După expirarea perioadei și până în prezent, Mădălina Nicoleta Pătru a tot primit propunere de prelungire a delegării. Urmează de văzut dacă CSM va decide ca aceasta să rămână pe „poziție”.

 

Elevi și profesori din Argeș afectați de COVID-19

Luni, 21 Septembrie 2020 12:54

 

La nivelul județului Argeș sunt mai mulți elevi și cadre didactice, care sunt afectați de situația creată de COVID-19. Patru elevi și șase profesori sunt spitalizați.

„Am închis săptămâna trecută cu patru elevi spitalizați, cu 59 aflați în carantină sau izolați, șase cadre didactice spitalizate. Avem personal aflat în carantină dar care continuă să facă predare online. Aici vorbim de 11 profesori și 8 cadre didactice care intră în concediu medical”, a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

Jandarm argeșean - lector la un curs on-line organizat de Centrul de Excelență NATO pentru Poliția de Stabilitate

Luni, 21 Septembrie 2020 12:35

În perioada 21-25 septembrie, Centrul de Excelență NATO pentru Poliția de Stabilitate de la Vicenza, Italia, organizează al cincilea curs cu tema ”Poliția de Stabilitate pentru comandanții din teren”, și având în vedere situația actuală impusă de pandemia COVID-19, cursul se va desfășura on-line. Jandarmeria a primit invitația de a participa la acest curs și a fost desemnat în calitate de lector, locotenent-colonel Liviu Sîia, ofițer cu experiență din cadrul Jandarmeriei Argeșene. Acesta a ocupat funcția de șef Secțiune Analiză, Evaluare și Experimentare în cadrul Centrului din Italia până în anul 2019 când a revenit în țară.

 

104 de unități de învățământ din Argeș vor fi conectate la internet

Luni, 21 Septembrie 2020 12:18

În județul Argeș sunt 104 structuri ale unităților de învățămâmânt fără conexiune la internet. Conducerea Inspectoratului Școlar Argeș susține că, în cel mai scurt timp, se va rezolva și această problemă.

 

„Cu privire la memorandum-ul semnat de Guvernul României cu cei patru operatori de telefonie mobilă, acum sunt în situația de a da cifre precise. Dintre cele 104 structuri ale unităților de învățământ fără conexiune la internet, 72 sunt în curs de conectare. Conectare care este însoțită de acordare serviciu de internet cu titlu de gratuitate pentru 12 luni. Există un singur operator de telefonie care încă nu a făcut demersul dintr-o rațiune pe care am înțeles-o astăzi, de dimineață, în videoconferința pe care am avut cu subsecretarul de stat și anume o chestiune procedurală contractuală între operator și Guvern. Dar în cursul zilei de astăzi, lucrul acesta se va realiza. Așadar, putem spune că lucrurile s-au mișcat foarte bine. Privitor ”, ne-a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

Aproape 6700 de tablete vor fi distribuite elevilor argeșeni, în această săptămână

Luni, 21 Septembrie 2020 11:46

 

Ministerul Educației a achiziționat, în urma unei licitații, 82.826 de tablete. Acestea urmează să fie distribuite elevilor care nu au posibilitatea de a urma cursurile online, din cauză că nu dispun de dispozitive. Astfel, la nivelul județului Argeș au fost repartizate aproape 6700 de tablete. Acestea urmează să fie distribuite elevilor argeșeni, în această săptămână.

 

„Din cele 82 de mii de tablete achiziționate de ministerul Educației, noi vom fi beneficiarii a 6694 de tablete, care au fost achiziționate prin Orange. Au venit vineri (n.r. 18 septembrie) 500 de tablete și în cursul acestei săptămâni vor veni și restul. Este o veste foarte importantă”, ne-a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

 

Campanie IPJ Argeș: „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi”

Luni, 21 Septembrie 2020 10:58

 

 

Polițiștii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş s-au alăturat campaniei naţionale „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi”, desfăşurată în perioada iulie 2020 – ianuarie 2021. În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat activităţi preventive, în staţiile de cale ferată de pe raza judeţului Argeş, pentru conştientizarea, în special a tinerilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când, din dorinţa de a obţine fotografii spectaculoase urcându-se pe tren, uită de pericole. În fiecare an, zeci de tineri sunt electrocutaţi, urcând pe tren pentru un selfie. Cei mai mulţi mor pe loc, iar o parte rămân cu traume pentru tot restul vieţii.

Minoră de 15 ani din Pitești, dispărută de acasă

Vineri, 18 Septembrie 2020 17:35

UPDATE: Minora a fost găsită pe raza municipiului Pitești.

În seara zilei de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piteşti au fost sesizați cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile, CIUCĂ DIANA NICOLETA, de 15 ani, a plecat de la domiciliul său din municipiul Piteşti, și nu a mai revenit.

 

 

În vizită la Pitești, Orban a întrebat un bătrân în scaun cu rotile ce viteză prinde

Joi, 17 Septembrie 2020 10:53

Premierul Ludovic Orban a întrebat un bătrân în scaun electric „ce viteză prinde”. Dialogul a avut loc miercuri, 16 septembrie, la Pitești, în timpul unei vizite electorale. „Sănătate! Vă salut, bine v-am găsit, numai bine!”, a spus Ludovic Orban când l-a văzut pe bătrân în scaunul cu rotile. S-a apropiat de el și și-au strâns mâinile. „Cu respect, numai bine”, a răspuns bătrânul.

Dialogul a continuat:

L. Orban: „Ce viteză prinde?”

Bătrân: „Nu, păi asta e de handicap... foarte ușor... prinde mai mult, da' o las ușor, așa...”

L. Orban: „Numai bine.”

Bătrân: „Cu respect, numai bine.”

L. Orban: „Mă bucur că sunteți activ.”, se arată pe o filmare, în urma vizitei de la Pitești.

Clădirea Spitalului Județean Argeș - iluminată în portocaliu de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Joi, 17 Septembrie 2020 10:00

 

 

Clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) va fi iluminată în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Ca anul trecut, SJUP se alătură inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului. Astfel, fațada clădirii unității spitalicești va fi iluminată, în această seară, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu. Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.

“Personal medical în siguranță! Pacienți în siguranță!”, acesta este sloganul din 2020 ales de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a marca pe 17 septembrie Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Tema a fost stabilită de OMS după ce “pandemia de SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările și riscurile uriașe cu care se confruntă personalul medical. Prin urmare, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului 2020 are ca temă: Siguranța lucrătorilor din sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului.

 

Un jandarm argeșean aleargă pentru o cauză nobilă

Joi, 17 Septembrie 2020 09:13

Plutonierul adjutant Valentin Gîrteajă din cadrul Postului de Jandarmi Montan Rucăr, participă la evenimente sportive alături de Fundația Motivation din anul 2018 din dorința de a veni în ajutorul oamenilor cu dizabilități.

În luna octombrie va alerga cursa de 10 km la Maratonul București, din dorința de a strânge donații în valoare de 1000 RON, bani necesari pentru ca Fundația Motivation să poată dona două scaune rulante celor care au nevoie imediată de ele.

Argeșean reținut pentru furt! A sustras bijuterii în valoare de 20.000 de lei

Miercuri, 16 Septembrie 2020 13:58

În ziua de 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat, şi au reţinut un bărbat de 25 de ani, din Miceşti.

 

Doi tineri din Argeș, admiși la Academia de Poliție

Marţi, 15 Septembrie 2020 15:39

 

 

La sesiunea de admitere din acest an, la Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliție, au fost admiși opt tineri recrutați de către unitatea noastră. În total s-au înscris să participe la concursul de admitere 38 de tineri din județul nostru.

După parcurgerea tuturor probelor, prima admisă la Facultatea de Jandarmi cu media 8.90 a fost Dumitrana Paula, o tânără de 20 ani cu aspirații înalte. Ea este din comuna Căteasca și a absolvit Colegiul Național ”Zinca Golescu” Pitești. Paula a spus că familia și provocarea de a face față băieților a motivat-o să devină ofițer jandarm.

 

În acest an, pentru prima dată, au fost repartizate locuri speciale pentru tineri care provin din Sistemul de Protecție Socială. Neleț Andrei Cosmin este un tânăr de 20 ani din municipiul Câmpulung, absolvent al Colegiului National Pedagogic “Carol I”- Seminarul Teologic Ortodox “Iustin Patriarhul”.

Elevii Școlii nr. 19 din Pitești întâmpinați cu munți de gunoaie în prima zi de școală

Marţi, 15 Septembrie 2020 11:59

 

Pentru elevii și părinții, dar și pentru cadrele didactice ale Școlii Nr. 19 „Matei Basarab” din Găvana, după luni de pauză și pandemie, prima zi de școală a anului școlar 2020 – 2021 nu va fi ușor de uitat. Din păcate, iată cum sunt primiți copiii: stive de gunoaie (care și ieri erau tot acolo, deci n-au apărut peste noapte), mizerie, dezorganizare! Dezolant și dezamăgitor.

Candidatul PNL la primpria Pitești, Sorin Apostoliceanu și-a exprimat regretul pentru modul cum au fost întâmpinați elevii în prima zi de școală.

 

De miercuri seara, acțiuni de dezinsecție în Pitești!

Marţi, 15 Septembrie 2020 11:43

A treia etapă a acțiunii de dezinsecție va fi demarată miercuri, 16.09.2020, când, începând cu ora 22:00, va avea loc prima trecere din cadrul acestui demers, cu mijloace mecanizate, pe timpul nopții, urmând ca, la primele ore ale dimineții de joi, 17.09.2020, stropirea să fie făcută și pedestru, cu atomizoare, până la ora 07:00.

Acțiunea va fi efectuată de Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești și de către S.C. Salpitflor Green S.A., care vor folosi pentru dezinsecție substanța EFFECT ULTIMUM. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide, face parte din grupa 3, tip 18 și se regăsește în Registrul național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

În cazul în care vremea nu va permite efectuarea uneia dintre treceri, aceasta va fi reprogramată, cu informarea, în prealabil, a populației.

Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident nedorit.

Percheziții DIICOT la o grupare de cămătari din Argeș. Împrumuturi cu dobânzi de până la 30% pe lună

Marţi, 15 Septembrie 2020 11:04

Polițiștii desfășoară, marți, 15 septembrie, trei percheziții în Slobozia și în Pitești la persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi ameninţare. În cauză sunt cercetați D.I. de 41 de ani din Slobozia, P. G. - 39 de ani din Pitești, respectiv V. M. de 42 de ani, tot din Pitești. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, au efectuat 3 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, care ar fi obținut 1.600.000 de lei din camătă.

 

Pagina 4 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea