Etapa de Rallycross de la Mioveni - o reușită!

Luni, 24 Iunie 2019 19:37

Federația Română de Automobilism Sportiv și Asociația Sportivă Sprint Club, în parteneriat cu Primăria Orașului, Centrul Cultural Mioveni și SC Sevicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, au organizat,  în zilele de sâmbătă și duminică, 22 – 23 iunie, în intervalul orar 11.00 - 16.00, Campionatul Național de Rallycross, etapa Mioveni. Competiția automobilistică s-a desfășurat la Baza Sportivă Bemo.

Darius Vâlcov - în proces cu Poliția Argeș. Primul termen va fi în octombrie

Luni, 24 Iunie 2019 19:33

În această toamnă, începe procesul dintre Darius Vâlcov, fostul consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, și Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș. Acesta a contestat în instanță procesul-verbal prin care polițiștii Serviciului Rutier Argeş l-au amendat și i-au reţinut permisul în vederea suspendării. Pe 14 februarie, Darius Vâlcov a rămas fără permis în Argeş, după ce fost prins de poliţişti în timp ce gonea cu 116 kilometri la oră, pe raza localității Albota. A fost amendat cu 1.305 lei şi i s-a reţinut permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile.

 

SALVAMONT ARGEȘ - 50 DE ANI

Luni, 24 Iunie 2019 19:20

Duminică, 23 iunie, la Dâmbovicioara, s-au aniversat 50 de ani de activitate Salvamont în Argeș, în Câmpulung Muscel fiind prima formație de salvatori montani care a fost înființată în țară imediat după apariția cadrului legislativ în anul 1969. Cu acest prilej, la Cheile Dâmbovicioarei s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Concursului de escaladă sportivă “Memorial Bebe Nistorescu”, iar la Pensiunea “Dealul Sasului” a avut loc Festivitatea de acordare a medaliei aniversare “Salvamont Argeș – 50 ani”.

Două fetițe din Pitești se pregătesc să cucerească Hollywood-ul!

Luni, 24 Iunie 2019 19:07

În perioada 12 – 21 iulie 2019, două fetițe din Pitești vor participa la cel mai mare concurs de talente de la Hollywood - World Championships of Performing Arts, ediția a 23-a. La concurs sunt înscriși participanţi din aproximativ 70 de ţări. Două fetițe foarte talentate, cu multiple premii câștigate atât în țară cât și în străinătate, vor reprezenta România la concursul de talente de la Hollywood. Miruna Ioniță, de 10 ani, se pregătește la Centrul Cultural Mioveni și este înscrisă la trei secțiuni ale Concursului Mondial de Talente: două de „Modeling” și unul la ”Dans folcloric”, fiind singura reprezentantă a țării noastre la această secțiune.  Patricia Maria Mihail are 12 ani și va participa la secțiunea „Vocal”, la trei categorii: broadway, pop și world.

 

Haideți la „Cursa Mioveniului”, pe 30 iunie

Luni, 24 Iunie 2019 18:58

În paleta distracțiilor pregătite pentru ediția 2019 a  Zilelor Orașului Mioveni se adaugă încă una, ce va da culoare, la propriu, evenimentului. "Cursa Mioveniului: The Holy Color" este un cros inedit, ce propune participarea indiferent de vârstă sau de aptitudini sportive, care promovează mișcarea în aer liber și a bucuria de a fi împreună cu prietenii, în mijlocul comunității din Mioveni.

Trei urși împușcați de vânătorii Direcției Silvice Argeș, în 2019

Luni, 24 Iunie 2019 18:34

# Un al patrulea urs urmează să fie vânat în zona Berevoești

În Argeș, urșii s-au înmulțit semnificativ după ce în urmă cu câțiva ani a fost interzisă vânătoarea acestora. Astfel se face că, în județ, trăiesc, conform datelor oficiale, peste 1100 de urși deși efectivul optim al acestora ar trebui să fie de doar 280. Mai precis, sunt de patru ori mai mulți. Așa se justifică și numărul mare de pagube create de aceștia în ultimii ani.

 

Polițist argeșean, campion la atletism, în competiţia Ministerului Afacerilor Interne

Luni, 24 Iunie 2019 18:31

Poliţist argeşean campion la atletism, în competiţia MAI! Săptămâna trecută, în zilele de de 19 și 20 iunie., s-a desfășurat Campionatului de Atletism și Cros al Ministerului Afacerilor Interne – etapa finală. Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a fost printre câștigători, prin clasarea pe primul loc a subcomisarului de poliție Florian Mărgărit din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș. Acesta a câştigat la proba 100 metri bărbați, categoria 35-45 de ani. A obținut un timp de 11,04 la proba finală de concurs. Locul II a fost ocupat de Petru Lipai de lSU Bihor cu un timp de 11,91. Pe locul III s-a clasat Cristian Ursaciuc, de la IPJ Suceava.
Premierea a fost făcută de subprefectul județului Argeş, Adrian Bughiu.
Mihai Biță

Dosarul fostului șef de la Apele Române, în pronunțare

Luni, 24 Iunie 2019 18:08

Dosarul fostului șef al Apelor Române Argeș (ABAAV), este în pronunțare. Magistrații Tribunalului Argeș au stabilit ca aceasta să se facă pe data de 28 iunie (vinerea viitoare): ”Amână pronunţarea la data de 28.06.2019 având nevoie de timp pentru a delibera. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată azi 21.06.2019 la Tribunalul Argeş, Secţia pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei”.

 

Ziua comunei Popești, la a III-a ediție

Luni, 24 Iunie 2019 17:42

# Gheorghe Manea, general cu patru stele și Nicu Albu, director RAR - Argeș, au primit titlul de cetățeni de onoare ai comunei Popești

În zi de mare sărbătoare creștină, de Rusalii, ziua comunei a fost sărbătorită și la Popești. Manifestarea, ajunsă la ediția a III-a, a reunit foarte mulți locuitori ai comunei, dar și cetățeni din localitățile limitrofe, care s-au bucurat alături de oficialități de programul artistic pregătit de Primăria și Consiliul Local Popești. Cu acest prilej, primarul Ion Mihai a oferit, plachete de onoare, președintelui Dan Manu (Consiliul Județean Argeș), vicepreședintelui, Ion Mînzînă, prefectului și subrefectului județului Argeș, senatoarei Cristina Stocheci, deputatei Simona Bucura-Oprescu. 

Petrecere de o zi și o noapte la Hârsești, de ziua comunei

Luni, 24 Iunie 2019 17:36

Duminica trecută a avut loc cea de-a șasea ediţie a Sărbătorii Căluşului – Rusaliile la Hârseşti. Ziua comunei Hârseşti este sărbătorită chiar în Duminica Rusaliilor, pe terenul din spatele Căminului Cultural și Primăriei, iar sărbătoarea organizată de primarul Ion Moloiu, aflat la al doilea mandat, a fost, și de această dată, una pe măsura aşteptărilor. Sute de localnici, dar şi oameni din comunele învecinate, au fost prezenţi la marele eveniment, în acest an împlinindu-se şi 395 de ani de atestare documentară a localităţii.

 

De sărbătoarea Rusaliilor, în comuna Popești e mare sărbătoare!

Luni, 10 Iunie 2019 15:22

Duminică, 16 iunie, locuitorii comunei Popești vor sărbători cea de-a treia ediție a Zilei Comunei. Evenimentul va fi organizat ca la carte de primarul Ion Mihai și de Consiliul Local al comunei. Startul evenimentului va fi de la ora 13.00. „Vino alături de noi și de invitații noștri să participăm împreună la Ziua Comunei Popești”, ne-a precizat primarul Ion Mihai.

Ziua Eroilor - marcată la Mioveni

Luni, 10 Iunie 2019 14:09

Ziua Eroilor a fost marcată joi, 6 iunie, în Mioveni prin ceremoniale religioase, depuneri de coroane de flori şi scurte programe artistice prezentate de elevi de la unitățile de învățământ din oraș. Oficialități locale, județene, parlamentari , veterani de război, cadre militare, funcționari publici  și membri ai societăților cultural – patriotice au venit să-și exprime recunoștința față de cei care au căzut de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării.
Manifestările  prilejuite de Înălțarea Domnului- Ziua Eroilor au fost organizate de către Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni.

 

Câștigătorii Cupei Instituţiilor Publice din orașul Mioveni la Darts

Luni, 10 Iunie 2019 14:07

Joi, 6 iunie, reprezentanţii instituţiilor publice din Mioveni s-au  confruntat în cadrul celei de-a patra ediţii a Cupei Instituţiilor Publice din orașul Mioveni la Darts.
Concursurile s-au desfăşurat la simplu, în sistem piramidă simplă, atât feminin, cât și masculin, iar câștigătorii au fost premiaţi de organizatori. Iată câștigătorii:

Jurnaliștii argeșeni au concurat la Mioveni

Luni, 10 Iunie 2019 14:05

Săptămâna trecută, jurnaliștii din Argeș au lăsat, pentru câteva ore, reportofoanele, aparatele foto și pe cele de filmat pentru a participa la cea de-a treia ediție a Cupei Presei la Darts, eveniment organizat de către CS Darts Mioveni, cu sprijinul Consiliului Local și a Primăriei Mioveni.
Concursurile s-au desfăşurat la simplu, în sistem piramidă simplă, atât feminin, cât și masculin, iar câștigătorii au fost premiaţi de organizatori. Iată câștigătorii:

 

Peste 6.000 de intervenții operatorii la neurochirurgia Spitalului Județean!

Luni, 10 Iunie 2019 14:04

# Performanța aparține șefului Secției, prof. univ. dr.  Mihai Popescu (foto)

S-au împlinit, primăvara  aceasta,  14 ani de când, la Pitești, există neurochirurgie! Iar secția de specialitate, din cadrul Spitalului Județean Argeș, face, de multe ori, notă discordantă cu restul unității. Pentru că, aici, e curat! Pentru că sălile operatorii sunt la un alt nivel (atât ca amplasament, cât și ca performanțe), unde persoanele străine nu sunt primite, așa cum este normal! Pentru că medicina se face pe bune, pentru că asistentele sunt prezente și săritoare. Pentru că aici s-au făcut, de la înființare, mii și mii de intervenții chirurgicale!

În atenția elevilor care primesc pensie de urmaș

Luni, 10 Iunie 2019 14:02

Pentru evitarea suspendării din plată a pensiei de urmaș, reamintim copiilor care împlinesc vârsta de 16 ani în anul școlar 2018 – 2019, că au obligația de a depune adeverință de elev la Casa Judeteană de Pensii Arges. „Adeverința de elev (eliberată de unitatea de învățământ în luna în care copilul urmaș a împlinit 16 ani) și cuponul de pensie vor fi depuse în luna în care copilul urmaș a împlinit 16 ani. În cazul nerespectării acestui termen, pensia se va suspenda, reluarea în plată urmând să se facă în luna următoare prezentării documentelor solicitate, cu acordarea retroactivă a drepturilor suspendate”, informează Aida Enache, directorul Casei de Pensii Argeș.

 

Săptămâna Prevenirii Criminalității! Peste 3.000 de persoane consiliate de polițiștii argeșeni

Luni, 10 Iunie 2019 14:01

Peste 130 de acțiuni preventive în care au fost consiliate mai mult de 3.000 de persoane, sunt cifre ce reflectă efortul polițiștilor pentru liniștea argeșenilor.
Acțiunile au fost organizate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității Argeș și de polițiștii de proximitate din cadrul celorlalte structuri, și desfășurate cu participarea polițiștilor din structurile de poliție rutieră, criminaliști, polițiști de investigații criminale, împreună cu partenerii deja tradiţionali cum sunt specialiştii D.G.A.S.P.C. Argeş, I.S.J. Argeş, A.T.O.P., alte instituţii şi organizaţii non-profit. Mai mult de 3.000 de persoane au fost consiliate de polițiști, dintre care menţionăm elevi, participanți la trafic, persoane vârstnice sau din categorii vulnerabile.

Graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna iunie, în Pitești

Luni, 10 Iunie 2019 13:54

S.C. Salubritate 2000  S.A.  aduce în atenția abonaților casnici din municipiul Pitești, graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna iunie.
În a II-a săptămână a lunii colectăm astfel:
Luni, 10.06.2019, străzile:  Caporal Dogaru, Constantin Stere, Dârzul, Dimitrie Boteanu, Emil Racoviță, Nicolae Brânzeu, Ștefan Ciobanu, Vasile Militaru, Victor Bilciurescu.

 

O nouă sală de sport în Pitești

Luni, 10 Iunie 2019 13:47

Școala Gimnazială ”Ion Pillat” are, oficial, sală de sport, vineri fiind efectuată recepția lucrărilor la obiectivul "Acoperire teren sport Școala Gimnazială Ion Pillat".
Valoarea totală a investiției a fost de 497.297, 54 lei și a constat în realizarea unei săli pentru elevii școlii, având o suprafață totală de 563, 41 mp.
Lucrarea este efectuată pe structură metalică, din grinzi cu închideri și învelitoare din panouri tip sandwich, cu tâmplărie exterioară din PVC, pardoseală din tartan, instalație electrică și termică. Iluminarea naturală a terenului s-a realizat prin intermediul unor luminatoare amplasate în învelitoare.

De ziua sa, Calinic a fost prezent la Parohia Lerești și la Mausoleul de la Mateiaș

Luni, 10 Iunie 2019 13:29

Pe 6 iunie, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a împlinit 75 de ani! De ziua sa de naștere, Părintele Arhiepiscop Calinic a preferat să fie aproape de credincioși. Acesta a oficiat slujba de Înălțare la Parohia Lereștii de Jos. Apoi s-a deplasat la Mausoleul de la Mateiaș unde a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi la datorie pentru apărarea ţării.

 

Pagina 4 din 150

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea