Limba germană pentru adulți se învață garantat la Centrul Gutenberg

Luni, 20 Septembrie 2021 09:49

Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro) )  organizează atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde ai posibilitatea de a-ți exersa cunoștințele cu un vorbitor nativ de limba germană.

Această inițiativă pentru adulți, își propune să sprijine prin cursuri online și resurse educaționale toate persoanele care vor să învețe germană, oferind o experiență de învățare completă și interactivă și rezultatele se văd: peste 400 de cursanți absolvenți.

# Limba germană pentru copii se învață la Centrul Didacto

Didacto (www.didacto.ro)  este dedicat învățării limbii germane pentru cei mici, și își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline.

Voluntarii UPIT au curățat parcul Ștrand, în cadrul acțiunii naționale Let's do it, Romania!

Luni, 20 Septembrie 2021 09:20

 

Universitatea din Pitești, prin Asociația Studențească INGMED, în parteneriat cu Let's do it, Romania!, a organizat sâmbătă, 18 septembrie, o acțiune de ecologizare în Parcul Ștrand și pe malul râului Argeș, pentru a marca Ziua de Curățenie Națională, ediția a opta.

Voluntarii UPIT, studenți și profesori, alături de cei ai partenerilor Jandarmeria Română, Garda de Mediu Argeș, Haulotte și Decathlon s-au strâns, cu mic cu mare, în fața corpului S al Universității din Pitești, apoi au pornit, pe jos, spre Parcul Ștrand.

Toți participanții au primit din partea Decathlon saci de gunoi, mănuși, apă și batoane energizante, dar și câte o diplomă de participare din partea Let's do it Romania!.

 

„Toamna Piteșteană” revine în octombrie!

Duminică, 19 Septembrie 2021 13:12

Având în vedere interesul exprimat de către cetățeni, Primăria Municipiului Pitești anunță organizarea Festivalului „Toamna Piteșteană”, în perioada 7 – 11 octombrie. După o pauză de un an, evenimentul revine în Pitești cu cea de-a XV-a ediție.

Vor fi prezenți, ca în fiecare an, producători și comercianți de fructe, legume, carne, brânzeturi, produse apicole și zaharoase, plante medicinale, flori și materiale dendro-floricole, produse de artizanat etc.

Vom reveni cu detalii referitoare la desfășurarea acestui eveniment în perioada următoare.

Pagube de peste 1,4 milioane lei - produse în trei localități argeșene ca urmare a calamităților naturale

Duminică, 19 Septembrie 2021 13:05

Instituția Prefectului Argeș a aprobat săptămâna trecută lista obiectivelor de infrastructură calamitate conform proceselor verbale ale comisiilor de evaluare pentru comunele Dâmbovicioara, Albeștii de Muscel și Godeni.

Pentru cele trei localitați se va propune un proiect de hotărâre de Guvern pentru alocare de sume, pe situații de urgență, din fondul de rezervă. Valoarea pagubelor totale se ridică la suma de 1.431.409 lei, din care Dâmbovicioara - 806.649 lei, Albeștii de Muscel - 473.400 lei, Godeni – 151.360 lei.

Obiective afectate în comuna Dâmbovicioara

- Drum județean DJ 730 A: afectarea căii de rulare prin formare de făgașe longitudinale și transversale, spălarea parții carosabile de materialul pietros; distrugerea apărării de mal a drumului (zid de sprijin-dislocare și prăbușire în albia pârâului Valea Cheii. Valoare lucrări: 719.770 lei;

 

19 elevi și 11 angajați din învățământ, confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală în Argeș

Duminică, 19 Septembrie 2021 10:22

La nivel national, conform Ministerului Educației, peste 1.000 de elevi, 600 de profesori sau alți angajați au fost confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală. Datele au fost centralizate în urma raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică fiind următoarea:

- „Număr preșcolari/elevi confirmați COVID: 1.091;

- Număr personal angajat în învățământ confirmat COVID: 604;

- Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795;

- Nr. copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658”, se arată într-o informare a Ministerului Educației.

# Situația din Argeș, în prima săptămână de școală

Salpitflor Green S.A. Piteşti angajează expert achiziții publice

Vineri, 17 Septembrie 2021 13:03

Societatea Salpitflor Green S.A. Piteşti organizează la sediul său din Municipiul Pitești, str. Lotrului, nr.1, Jud. Argeș, concurs pentru ocuparea pe perioada nedeterminată a postului vacant de: Expert Achiziții Publice, Cod COR:214946, în cadrul Serviciului Achiziții, Tarife.

Concursul va consta în:

1. Probă scrisă 05.10.2021 (ora 10°°)

2. Interviu 11.10.2021 (ora 10°°)

Condiţii de participare la concurs:

să fie cetăţean român, cetățean al altor state membre al Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și sa aibă domiciliul în România;

 

Slujbă de sfințire în zona vechii biserici din Gorganu de Jos, Călinești

Marţi, 14 Septembrie 2021 21:56

Miercurea trecută, pe 8 septembrie, sătenii parohiei Gorganu de Jos  dar și mulți invitați au participat la slujba închinată Nașterii Maicii Domnului  din biserica satului. Apoi au urcat, pe jos, într-o liniște senină, pe dealul învecinat, pentru a participa la o slujbă de pomenire, oficiată în zona vechii biserici. Aici, parohul, Cătălin  Vâlnoiu, a reușit să amenajeze și să îngrijească un areal ce cuprinde atât ruinele lăcașului de cult dispărut, dar și numeroase cruci vechi, adevărate monumente religioase ale zonei, cele mai multe inscripționate în chirilică, alfabet folosit înainte de 1860.

Schimbare de conducere la Jandarmeria Argeș

Marţi, 14 Septembrie 2021 10:56

Începând cu data de 10 septembrie, colonelul Gheorghe Lupescu a fost schimbat din funcţie ca urmare a retragerii autorizaţiei de acces la informaţii clasificate. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş va fi asigurată de colonel Toma Cezar, prim-adjunct al inspectorului şef.

”Începând cu data de 10.09.2021, colonel doctor Lupescu Gheorghe a fost pus la dispoziția unității, ca urmare a retragerii autorizației de acces la informații clasificate. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș va fi asigurată de colonel Toma Cezar, prim-adjunct al inspectorului șef” se precizează într-un comunicat de presă emis de IJJ Argeș.

 

Pitești - terenurile de sport de la liceele Astra, Barbu și Odobescu au fost reabilitate

Luni, 13 Septembrie 2021 22:19

Primăria Municipiului Piteşti, prin Administrația Domeniului Public, a executat, în perioada august–septembrie 2021, lucrări de reparații asfaltice și marcaje ale terenurilor de sport, la următoarele unități de învățământ din Pitești: Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Liceul Teoretic „Ion Barbu” și Liceul Tehnologic Astra.

Acțiunile de reabilitare au inclus:

- aproximativ 1800 mp suprafață asfaltată la terenul de sport al Liceului Teoretic „Ion Barbu”;

- aproximativ 1100 mp suprafață asfaltată la terenul de sport al Liceului Tehnologic Astra;

- aproximativ 900 mp suprafață asfaltată la terenul de sport al Colegiului Național „Alexandru Odobescu”.

 

Șefa Inspectoratului Școlar Argeș îndeamnă la vaccinare: „Toată familia mea este vaccinată”

Luni, 13 Septembrie 2021 22:17

Începe o nouă campanie de vaccinare în școlile din Argeș. "O perioadă de vaccinare cu prima doză are loc între 13 septembrie și 15 noiembrie a.c. De la bun început trebuie precizat aspectul existenței acordului părinților în cazul copiilor minori și al acordului majorilor în situația în care aceștia sunt nevaccinați. Și atunci, demersurile viitoare se vor circumscrie unor acțiuni de genul: deplasarea echipelor mobile în școli, acolo unde vom avea cerere prin ajutorul colegilor directori, centralizând acești doritori și cei care își exprimă acordul implicit.

 

Concurs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti

Luni, 13 Septembrie 2021 21:23

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti organizează în perioada 25 octombrie – 28 octombrie 2021, ora 10.00, la sediul instituţiei din Piteşti, blv. Eroilor nr. 47, concurs pentru ocuparea următoarelor posturi de specialist IT:

- Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş – 1 post ( aplicații SOFTWARE)

- Parchetul de pe lângă Tribunalul Vîlcea – 1 post ( aplicații SOFTWARE)

Candidaţii se pot înscrie la concurs până la data de 08 octombrie 2021 la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, str. Eroilor nr. 47. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, telefon 0248/222990.

Ministrul Educaţiei: „Nu suntem pregătiți din perspectiva predării online”

Luni, 13 Septembrie 2021 21:20

Cu câteva zile înainte de începerea unui nou an şcolar, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat în presa naţională că şcolile nu sunt pregătite pentru a trece la predarea online. Mai mult, oficialul a dat asigurări că va face tot posibilul pentru ca elevii să fie prezenţi fizic la cursuri, cât mai mult timp posibil. Din păcate, realitarea nu e ceea ce visează Cîmpeanu.

 

61% din cadrele didactice şi personalul auxiliar s-au vaccinat anti-COVID!

Luni, 13 Septembrie 2021 21:11

La nivel naţional, 61% din profesori şi angajaţii din învăţământ s-au vaccinat anti-COVID. Statistica cuprinde atât sistemul de învățământ preuniversitar de stat, cât și din sistemul de învățământ superior de stat și privat. În ultimele trei luni, imunizările au stagnat.

„Ministerul Educației face publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar (de stat) și din sistemul de învățământ superior (de stat și privat).

Întâlnire între primarul Cristian Gentea și ambasadorului statului Palestina

Luni, 13 Septembrie 2021 11:34

Cu prilejul Zilelor Culturii Palestiniene, eveniment desfășurat în Pitești, pentru prima dată, în perioada 11 – 12 septembrie 2021, o delegație a Ambasadei Statului Palestina la București a vizitat orașul nostru și s-a întâlnit cu reprezentanții municipalității piteștene.

Găzduită de Primăria Pitești, întâlnirea dintre membrii delegației palestiniene - Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Palestina la București, E.S. domnul Issam Masalha, ministrul consilier al Ambasadei Statului Palestina la București, domnul Wael Al- Battrekhi, și reprezentanta Ambasadei Statului Palestina la București, doamna Lamis Ahmad – și executivul local a oferit prilejul consolidării relațiilor diplomatice dintre comunitatea română și cea palestiniană, bazate pe o intensă colaborare în domeniul cultural, în ultimii ani fiind realizate numeroase înfrățiri între municipii din România și Palestina.

 

Mesajul primarului Ion Georgescu, la început de an şcolar

Luni, 13 Septembrie 2021 11:06

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar.

“Stimaţi profesori, dragi elevi,

Începutul anului școlar 2021 - 2022 îmi oferă prilejul de a adresa cele mai sincere gânduri, urări de bine, sănătate și putere de muncă tuturor copiilor care, la primele ore ale dimineții, vor trece pragul școlii, cu bucurie, speranță și emoție, în special celor mici, la început de drum, care vor descoperi alături de cadrele didactice tainele cărților și ale învățăturii.

O comunitate solidă este clădită pe respectul faţă de şcoală, motiv pentru care trebuie să ştiţi că trăim într-un oraş în care performanţa şcolară este respectată şi răsplătită.

Primăria Ștefănești a dat 12.000 + TVA pentru realizarea unui site

Luni, 13 Septembrie 2021 10:59

Primăria din Ștefănești nu se înscrie în rândul administrațiilor bogate din județ. Totuși, pe portalul național electronic de licitații publice apar câteva cheltuieli care au reușit să ne pună pe gânduri. Una dintre aceste cheltuieli este făcută în data de 3 septembrie 2021, când a achiziționat servicii pentru realizarea unui site. Și pe care a dat 12000 lei +TVA. În explicația oferită pe portal se arată că ” Structura site-ului trebuie sa fie una flexibilă, intuitivă, facilă și prietenoasă pentru utilizatori, pentru a putea fi găsite cu ușurință informațiile căutate.”

Culmea, cheltuiala cu pricina este făcută în condițiile în care site-ul existent îndeplinește majoritatea cerințelor pentru cel nou, fiind unul din cele mai bune și complete site-uri ale primăriilor din Argeș. Însă dacă trebuie unul nou, asta e…

 

Nicolae Rachieru, primarul de la Budeasa, mesaj la deschiderea noului an școlar

Luni, 13 Septembrie 2021 10:34

Primarul Mihai Nicolae Rachieru a transmis un mesaj special elevilor, părinților și profesorilor din comuna Budeasa cu ocazia deschiderii noului an școlar. Au fost emoții mari pentru edil, mai ales că acesta a participat la deschiderea școlii și în calitate de tată.

„Dragi elevi, părinți și profesori,

Primul clopoțel a sunat și anul acesta la Budeasa, acolo unde am participat alături de alți copii și părinți emoționați la început de an școlar. Emoția a fost cu atât mai mare cu cât, de această dată, am participat și în calitate de tată. Așa cum știți, educația a constituit mereu o prioritate pentru mine și vreau să vă asigur că m-am implicat fără rezerve în susținerea învățământului și calitatea acestuia.

Mioveni - “Primul Ghiozdan”, măștile și dezinfectanții au ajuns deja la unitățile de învățământ

Luni, 13 Septembrie 2021 09:47

# Peste 4000 de elevi vor găsi pe bancă un ghiozdan plin cu rechizite. # Divvos Grup SRL și Francesca SA au donat materiale sanitare și dezinfectanți

Miercuri, 8 septembrie 2021,  la Primăria Mioveni a avut loc şedinţa de Consiliu Şcolar, în cadrul căreia s-au dezbătut probleme legate de măsurile administrative și sanitare privind  organizarea  începerii noului an școlar. La întâlnirea ce s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de protecție anti-COVID-19 au participat conducerea administraţiei locale, directorii instituţiilor de învăţământ din oraș, conducerea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Mioveni, precum și reprezentanții Poliției Române și Locale.

 

In Memoriam – prof.univ.dr. Ion Popescu-Sireteanu

Luni, 13 Septembrie 2021 09:44

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează, în perioada 7-20 septembrie, expoziția omagială IN MEMORIAM – prof.univ.dr. ION POPESCU- SIRETEANU (13 septembrie 1934 – 29 iulie 2021).

Din cadrul colecțiilor speciale ale Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, se regăsesc în expoziție cărți cu dedicații și autografe, dăruite de profesorul Ion Popescu-Sireteanu bibliotecii noastre. Dintre acestea amintim: Cale și drum, Timișoara, Editura Augusta, 2001; Bucovina. Oameni și cărți, Timișoara, Editura Augusta, 2005; La porțile norocului, Iași, Editura Panfilius, 2010; Chestionar păstoresc, Pitești, Editura Tiparg, 2013; Glosar dialectic din Bucovina și Moldova, Iași, Editura Printis, 2013.

Și în acest an școlar sunt profesori argeșeni care vor preda doar online

Luni, 13 Septembrie 2021 09:35

Profesorii care au ”vulnerabilități” vor putea preda online în continuare, acest lucru fiind reglementat de Medicina Muncii. Astfel de cazuri regăsim și în județul Argeș.

„Am înțeles că mai sunt niște cazuri de profesori care doresc să predea în continuare online. Nu pot decât să nădăjduiesc că situațiile lor sunt absolut justificate și nu de altă natură. În zona aceasta, lucrurile sunt destul de fragile, pentru că îți spune să ai avizul de la medicina muncii. Personal, eu cunosc un caz, absolut justificat, care se încadrează exact în psihologia bolilor care ar pune în pericol viața persoanei respective. Am observat că de obicei oamenii care pledează pentru a preda online sunt și foarte preocupați să își asigure interacțiunea cu elevii la cel mai înalt nivel.

 

Pagina 4 din 209

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea