Elevii indisciplinaţi nu mai au voie să circule cu microbuzele şcolare

Miercuri, 15 Mai 2024 12:00

 

Pe 30 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 239 de voturi „pentru“, zero „împotrivă“ și o abținere, o propunere legislativă care stabileşte că microbuzele şcolare nu pot transporta decât elevi şi profesori. Mai mult, elevii care nu au un comportament şi un limbaj civilizat sau care distrug bunurile din autovehicul nu vor mai avea voie să se deplaseze cu microbuzele şcolare pentru o anumită perioadă de timp.

 

Încă şase şcoli din Argeş - incluse în programul “Masă sănătoasă în şcoli”

Miercuri, 15 Mai 2024 07:55

 

La acest moment, 27 de unităţi de învăţământ din judeţul nostru fac parte din programul “Masă sănătoasă în şcoli”, în cadrul căruia elevii primesc zilnic pachete cu alimente sau meniuri cu mâncare gătită, în valoare de 15 lei porţia. Guvernul a extins lista unităţilor beneficiare, astfel că 6 şcoli din mediul rural au fost incluse în acest program.

După această suplimentare, la nivel national, încă 62.771 de elevi vor beneficia de masă la şcoală, iar Executivul a mai alocat suma de 97 de milioane de lei pentru finanțarea Programului național „Masă sănătoasă”, pentru anul 2024, în completarea celor aproximativ 1,02 miliarde de lei alocați printr-o hotărâre adoptată la sfârșitul lunii februarie., potrivit Edupedu.ro.

 

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti, din care face parte Universitatea din Piteşti - în topul celor mai bune universităţi din ţară!

Miercuri, 15 Mai 2024 07:34

 

Universitatea Politehnica din Bucureşti, din care face parte Universitatea din Piteşti, se află pe locul 3 în Metarankingul Naţional pe anul 2023 al instituţiilor de învăţământ superior.

Menţionăm că Metarankingul Naţional este un mecanism de evaluare şi ierarhizare a universităţilor din România, bazat pe analiza unor clasamente universitare internaţionale recunoscute la nivel global de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG).

 

Au fost repartizate, către Casa de Pensii Argeș, biletele de tratament balnear

Marţi, 14 Mai 2024 13:43

 

Pentru seria 7 din acest an, cu date de plecare în perioada 25 – 28 mai 2024, la Casa Județeană de Pensii (CJP) Argeș au fost repartizate un număr de 79 de bilete de tratament balnear în stațiunile 1 Mai, Amara, Buziaș, Covasna, Mangalia, Moneasa, Neptun, Olănești, Pucioasa, Sovata și Techighiol. Repartiția poate fi consultată și pe site-ul instituției www.cjparges.ro.

Eliberarea biletelor se face până pe 17 mai 2024, conform planificarii care este anunțată telefonic fiecarui beneficiar.

 

 

În curând, cardul de sănătate va fi disponibil şi pe telefon

Marţi, 14 Mai 2024 11:58

 

 

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că sistemul cardului de sănătate va fi refăcut din temelii, astfel încât să permită implementarea unui program prin care cardul de sănătate să fie disponibil şi pe telefonul mobil.

,„Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap coadă. Va fi inclusiv într-un wallet în format electronic. Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani.

 

România Educată! Ministra Ligia Deca vrea un consilier școlar la 500 de elevi! Deci şcolile de la ţară tot nu vor avea un astfel de consilier

Marţi, 14 Mai 2024 11:52

 

Ministra Educaţiei, Ligia Deca, spune că va lupta pentru a se ajunge la cel puțin un consilier școlar la 500 de elevi. La acest moment, un consilier şcolar are în grijă 800 de copii. Cifrele sunt uluitoare, în contextul în care violenţa de orice fel, de la fizică la verbală şi emoţională, este prezentă zilnic în unităţile de învăţământ.

Practic, dacă trece proiectul lui Deca, şcolile din mediul rural tot nu vor avea consilier şcolar, deoarece majoritatea unităţilor de învăţământ de la ţară au mult mai puţin de 500 de elevi.

 

 

Se oprește apa în comuna Bradu

Luni, 13 Mai 2024 11:37

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în comuna Bradu, în ziua de marţi, 14 mai 2024, între orele 10:00 – 18:00, fiind afectaţi utilizatorii situaţi pe str. Gării şi pe străzile adiacente acesteia. Oprirea furnizării apei este necesară pentru executarea lucrărilor de racordare a conductei nou executate pe str. Lavandei la reţeaua de apă din str. Gării.

TINERI, CREATIVI ȘI CONECTAȚI

Luni, 13 Mai 2024 11:32

 

Târgul de idei, proiecte și inițiative, intitulat sugestiv ”Creativi și conectați”, organizat de Biblioteca Județeană Argeș și Centrul Europe Direct Argeș, cu ocazia celebrării Zilei Europei, a adus în atenția unui public larg inițiative-cheie, care definesc comunitățile locale cu putere de exemplu și capacitate de replicare pentru toți cei care vor să fie parte din dezvoltarea comunității lor.

 

 

Imagini fascinante cu lacul de acumulare Budeasa

Luni, 13 Mai 2024 11:10

 

Imagini de poveste, în tonuri de roșu-roz. au putut fi văzute, weekendul trecut, pe lacul de acumulare Budeasa.

„Explicația culorilor incredibile este aurora boreală, vizibilă noaptea trecută în zone din emisfera nordică unde în mod obişnuit nu putea fi observată. Fenomenul s-a produs în urma unei furtuni geomagnetice de o intensitate rară”, a transmis Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea.

Aurora boreală a fost vizibilă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, și de pe teritoriul României. Fenomenul s-a produs în urma unei furtuni geomagnetice de o intensitate rară.

Soarele este aproape de activitatea sa maximă, conform unui ciclu care se repetă la fiecare 11 ani, și poate să genereze aurore boreale, inclusiv în regiunile în care acestea nu sunt obişnuite, cum ar fi teritoriul țării noastre.

Un nou record. Simone Tempestini a câștigat Raliul Argeșului pentru a cincea oară

Luni, 13 Mai 2024 11:05

Simone Tempestini, campionul naţional en titre, a câştigat Raliul Argeşului, etapa a doua a Campionatului Naţional de Raliuri Betano. Cel mai bine cotat pilot român de raliuri al momentului a obţinut astfel a cincea sa victorie în această cursă.

De 8 ori campion național absolut și campion mondial de juniori, Tempestini a ratat o singură dată Victoria la Raliul Argeșului.

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) s-a impus cu timpul de 01 h 11 min 44 sec 3/10, fiind urmat de bulgarii Martin Surilov/Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally2), la 38 sec 8/10, podiumul fiind completat de braşovenii Andrei Gîrtofan şi Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), la 50 sec 1/10.

 

Pitești Arena găzduiește Finala Mică a Ligii Naționale. Hai, FC Argeș!

Luni, 13 Mai 2024 10:13

Ulterior revenirii în cupele europene, după 12 ani, FC Argeș Basketball poate încheia un sezon de real succes cu o nouă peformanță notabilă. Formația alb-violetă dispută Finala Mică a Ligii Naționale, având șansa de a cuceri medalia de bronz.

Seria cu CSO Voluntari se dispută pe sistemul “cel mai bun din 5 meciuri”, Pitești Arena urmând să găzduiască meciurile 3 și 4 (dacă mai este nevoie). Ambele sunt programate de la ora 19:30.

Biletele pentru jocul al treilea au fost puse în vânzare, putând fi achiziționate online, pe platforma www.biletesmart.ro/pitesti. De asemenea, fanii își pot procura tichete, începând de luni, de la casieria Arenei, după următorul program: luni (13.05, 10:00-16:00), marți (14.05, 10:00-16:00), miercuri (15.05, 10:00-16:00), joi (16.05, 13:00-19:00), vineri (17.05, 13:00-19:30).

Atenție, șoferi! Raliul Argeșului blocheză circulația pe mai multe sectoare de drum din Argeș

Miercuri, 08 Mai 2024 07:58

 

În perioada 9-11 mai, Argeșul devine capitala motorsportului românesc! Se va desfășura o nouă etapă a Raliului Argeșului.

Competiția are o istorie îndelungată în motorsportul din România. Cu o cultură a sportului bine înrădăcinată în județul Argeș, raliul a fost doar una din ramurile unde piloții locali au excelat.

 

Cu ocazia desfășurării Raliului Argeșului, circulația va fi oprită pe anumite sectoare de drum din județ, după cum urmează:

Joi, 9 mai:

- 13:00 - 18:00 (Shakedown): Albota, Drumul Agricol Aleea Genei.

 

Începe Raliul Argeșului. Programul evenimentelor

Marţi, 07 Mai 2024 16:44

 

Raliul Argeșului este a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2024 și este programat în perioada 9-11 mai, sub organizarea DTO Rally. Devenită deja o cursă cu tradiție în Muntenia, competiția reprezintă cel mai important eveniment de motorsport din sudul României, cu zeci de echipaje care pornesc pe probele speciale de asfalt din județul Argeș.

 

În acest an, 66 de echipaje vor lua parte la start, fiind înscriși sportivi din cinci țări. Raliul Argeșului debutează joi, 9 mai, cu prezentarea echipajelor în centrul Municipiului Pitești. La fel ca în fiecare an, cele mai importante nume ale motorsportului românesc vor pilota mașini rapide și spectaculoase în fața fanilor argeșeni, cunoscuți pentru susținerea necondiționată pe care o oferă concurenților. 

Sunteți în căutarea unui job? Pe 17 mai se desfășoară Bursa generală a locurilor de muncă

Marţi, 07 Mai 2024 16:20

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș organizează în data de 17 mai 2024, Bursa generală a locurilor de muncă. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc să se angajeze sau celor care doresc să își schimbe locul de muncă.

Bursa generala a locurilor de munca se va desfășura la Pitești, strada Costache Negri, în Parcul Strand, în incinta cortului de evenimente „EGO Ballroom”, (amplasat lângă Stadionul Ștrand - accesul se face pietonal prin incinta parcului), în Câmpulung la sediul ALOFM Câmpulung, B-dul Ion Mihalache, nr. 119, cât și în Curtea de Argeș, la sediul ALOFM Curtea de Arges, str. Albești, nr.1, cu începere de la ora 09:30.

 

Au început înscrierile în unitățile de învățământ ale Poliției Române!

Luni, 29 Aprilie 2024 12:29

 

 

Dacă ești din Argeș și visezi să devii parte din forțele de ordine, recrutarea este gestionată de către Inspectoratul de Poliție Județean Argeș pentru candidații cu domiciliu/reședință în Argeș.

Au început înscrierile pentru școlile de agenți de poliție Câmpina și Cluj Napoca, respectiv pentru școala de agenți de poliție de frontieră Oradea. Până la 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeș, prin Serviciul Resurse Umane, desfășoară recrutări pentru sesiunea aprilie - iulie 2024, a concursurilor de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Figurine specifice Sărbătorilor Pascale, în centrul civic al orașului Mioveni

Vineri, 26 Aprilie 2024 14:07

 

Centrul orașului Mioveni a fost decorat cu figurine specifice Sărbătorilor Pascale. Angajații de la Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, prin Serviciul de Iluminat Public, a început instalarea ornamentelor tematice de Paște.

Astfel, centrul civic al orașului s-a îmbogățit cu mai multe figurine specifice Sărbătorilor Pascale. Platoul Casei de Cultură a devenit, din nou, un punct de atracție pentru cei mici și cei mari.

 

Zoo Pitești – deschisă în perioada sărbătorilor de Paște

Vineri, 26 Aprilie 2024 13:51

 

 

 

Program normal de vizitare la Zoo Pitești în preajma sărbătorilor de Paște. Grădina Zoologică Pitești va fi deschisă spre vizitare, în perioada 1-6 mai, în intervalul orar 10:00 – 19:00.

Prețul unui bilet este de 8 lei/adult, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Persoanele cu handicap, însoțitorii acestora și copiii cu vârsta de până la 3 ani au intrare gratuită.

 

 

Premieră la Spitalul Mioveni: s-a născut prima pereche de gemeni

Vineri, 26 Aprilie 2024 12:33

 

Încă o premieră a fost marcată la Spitalul Mioveni! După mai bine de patru ani de când a fost dată în folosință, miercuri, 24 aprilie, la secția de maternitate din Mioveni s-a născut prima pereche de gemeni! Părinții nu au domiciliul în oraș, dar au ales ca fetițele să fie aduse pe lume la această maternitate.

Olivia (2810 gr.) și Rebeca (2640 gr.) au văzut lumina zilei după o operație de cezariană, condusă de dr. Andreea Hodorog și dr. Sorin Liviu Pletea, specialisti în obstretică-ginecologie, alături de echipa medicală reprezentată de dr. neonatolog Mariana Pîrvan, medicii ATI-iști Mihai Tudor și Adrian Ciocănea, precum si alți asistenți medicali de specialitate din blocul operator și neonatologie.

 

Program extins la zona de picnic Făget începând cu 1 mai

Miercuri, 24 Aprilie 2024 08:25

 

Începând cu data de 1 mai, zona amenajată pentru desfășurarea de activități de picnic din cartierul Făget va funcționa după programul L-D: 08.00-23.00. Nu uitați că la închirierea grătarului este necesară plata unei garanții de 50 de lei, ce va fi restituită la înapoierea acestuia. Vă rugăm ca la încheierea activităţilor să colectați toate resturile de mâncare șau ambalaje și să le depuneți în containerele destinate acestor deșeuri.

Pentru sesizări în ceea ce privește buna funcționare a zonei de agrement, ne puteți contacta în dispecerat, la următoarele numere de telefon: 0348/457.102 sau 0736.202.067.

 

Săracu’ primar de la Bogaţi are bani doar de plombe! Asfaltarea drumurilor e numai în programul electoral

Marţi, 23 Aprilie 2024 16:40

 

 

Priveşti şi te cruceşti! În comuna Bogaţi asfaltul se toarnă cu economie, chiar dacă e an electoral. Nu vrem să ne imaginăm cum vor arăta drumurile din această localitate dacă Ion Gîrleanu mai prinde vreun mandat. Se vede că nu s-a străduit să treacă de “plombe”, deci nu-l mai trage burta la muncă.

Liliana Ungureanu, candidatul PNL la Primăria Bogaţi, îi arată pisica primarului Gîrleanu. Drumurile de la Bogaţi sunt vai de mama lor şi, totuşi, edilul bate din poartă în poartă ca să cerşească voturi.

 

 

Pagina 4 din 284

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea