Muzică, dans și activități în Piața Primăriei, la Târgul de Crăciun Pitești!

Luni, 19 Decembrie 2022 13:20

Colinde și concerte vă așteaptă la Târgul de Crăciun Pitești, în Piața Primăriei. Vă invităm să luați parte la evenimentele pregătite pentru perioada următoare:

- Miercuri, 21 decembrie, ora 18:00: „Argeșul autentic” – spectacol de colinde, datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou;

- Joi, 22 decembrie, ora 17:00: spectacol susținut de copiii de la Palatul Copiilor din Pitești;

- Marți, 27 decembrie, ora 17:00, Musicando con Adina Sima – trupa „Good Vibes”.

Weekend de senzație la Mioveni!

Luni, 19 Decembrie 2022 13:19

Celebra Theo Rose a dat startul sărbătorilor de iarnă la Târgul de Crăciun din Mioveni! Și în acest an Magia Crăciunului a fost prezentă în Centrul Civic al orașului, unde Centrul Cultural și Consiliul Local Mioveni au pregătit o serie de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. În perioada 16 - 18 decembrie, timp de trei zile și trei seri, a fost marcată cea de-a șasea ediție a “Târgului de Crăciun” de la Mioveni cu spectacole și concerte live, cu surprize și artiști de top!

Pe scena Târgului de Crăciun au încântat publicul prezent în număr mare Theo Rose alături de trupa sa, Emilia Dorobanțu, Taraful Cătălin Iancu, Georgiana Neagu & Band, Nicoleta Oancea & Band, Andrei Bănuță & Band și mulți alții.

 

Toate drumurile duc la “Târgul de Crăciun” Mioveni!

Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:40

Hai la Târgul de Crăciun din Mioveni! Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni vă invită la cea de-a VI-a ediție a Târgului de Crăciun, ce se va desfășura în perioada 16-18 decembrie 2022. Târgul de la Mioveni este o destinație de neratat, unde Theo Rose va fi mesagerul Crăciunului! Și în acest an Magia Crăciunului va fi prezentă în Centrul Civic al orașului Mioveni, unde autoritățile locale au pregătit o serie de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă.

Devenit un eveniment de brand al orașului Mioveni, cea de-a șasea ediție a Târgului de Crăciun de la Mioveni oferă publicului trei zile și trei seri de distracție cu artiști de top, concerte live, spectacole și activități artistice tematice, produse tradiționale, dulciuri cât cuprinde, vin fiert, multă lumină și culoare, alături de surprizele plăcute de care vor avea parte, deopotrivă, atât cei mici cât și cei mari.

Fosta judecătoare Mariana Vârgă: „Mutați Scutul Anti-rachetă de la Deveselu pe teritoriul statelor din spațiul Schengen!”

Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:38

Aderarea României la spațiul Schengen (Spațiul european de liberă circulație a persoanelor și bunurilor) a fost refuzată de către Republica Austria. Pe acest subiect, fosta judecătoare Mariana Vârgă, actual avocat în Baroul București și fost presedinte al Tribunalului Argeș, a precizat următoarele:

„În condițiile în care poporul român riscă sa fie expus unui atac nuclear iminent, și nu popoarele din spațiul Schengen, în cazul în care scutul anti-rachetă NATO de la Deveselu, punct strategic pentru apărarea Europei, va fi ținta unui astfel de atac, recunoștința statelor din spațiul Schengen este nulă și exprimată prin dispreț, exploatare și cotropirea României.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Importanta endodonției

Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:00

Endodonția se adresează afecțiunilor pulpei dentare și a țesuturilor din jurul rădăcinei dentare.

În timp, oricine poate acuza dureri acute la nivelul unui dinte. În acest caz, de obicei, este nevoie de un tratament de canal.

Tratamentul endodontic se realizează în următoarele situații:

• Atunci când există un dinte cu o carie mare care s-a extins până la nerv;

• Atunci când există inflamație la nivelul pulpei dentare sau infecție la nivelul rădăcinii;

 

Moș Crăciun vine cu ATV-ul

Miercuri, 14 Decembrie 2022 08:40

„Moș Crăciun pe ATV” revine la Budeasa! Organizatorii anunță că Moș Crăciun va lăsa sania și renii deoparte și va veni pe ATV, încărcat de cadouri.

„Pentru că ne dorim din suflet ca acest eveniment să devină tradiție, dar mai ales să fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră, anul acesta, Moșul, ajutat de domnul primar Mihai Rachieru și de grupul celor pasionați de ATV-uri, va veni cu cadouri mai multe și mai frumoase. Așadar, vă asigurăm că împreună depunem toate eforturile ca până în Ajunul Crăciunului să pregătim toate cadourile, iar Moșul să ajungă pe la toți copiii din comuna Budeasa.  În urma negocierilor cu Moș Crăciun, am stabilit ca acesta să ajungă în Comuna Budeasa în Ajunul Crăciunului (24 Decembrie).  Detaliile organizatorice și informațiile privind ora și locul de unde Moșul va începe să împartă cadouri vor fi furnizate mai aproape de eveniment. Vă așteptăm cu drag”, a transmis Primăria Budeasa.

 

 

În anul 2023, Educația primește numai 2,1% din PIB - cel mai mic procent din istoria recentă!

Miercuri, 14 Decembrie 2022 08:07

Ministerul Educației primește numai 2,1% din PIB, în anul 2023. Este cel mai mic procent din ultimii mulți ani. În timp ce federațiile din sistem au luat foc la aflarea unei asemenea vești, ministrul Ligia Deca (foto) s-a arătat mulțumită de acest procent. Același ministru care, în  2013, declara că Educația are nevoie de 6% din Produsul Intern Brut. Dar s-au schimbat vremurile, iar Deca ne-a arătat tuturor poziția umilă în fața președintelui, Klaus Iohannis, chiar în ziua în care a fost numită în fruntea Ministerului Educației.

 

Deși are afaceri în Austria, fostul senator Mircea Andrei condamnă atitudinea față de România în problema ”Schengen”

Marţi, 13 Decembrie 2022 14:12

Respingerea aderării României la spațiul Schengen a fost și este taxată dur de majoritatea românilor. O voce cu greutate, printre aceștia, este și cea a fostului senator Mircea Andrei, fost președinte de partid din Argeș. Grea atât prin funcțiile pe care le-a avut și le are – politician, avocat, persoană implicată în numeroase foruri și activități. Grea și prin prisma faptului că una din principalele afaceri ale lui Mircea Andrei se derulează chiar în Austria.

Cum nu poți fi, într-o asemenea situație, în două luntri, avocatul menționat declară: ”aleg, zilnic, să fiu român!”

 

Școlile trebuie să stabilească regulamentele, pentru a le permite elevilor să intre în curtea școlilor după program sau în vacanțe

Marţi, 13 Decembrie 2022 14:08

Legea care prevede deschiderea curților școlilor pentru elevi, după program și în vacanțe, a fost adoptată de Parlament, context în care unitățile de învățământ au la dispoziție 120 de zile de la intrarea în vigoare a măsurii pentru a introduce prevederi legate de acces și de modul în care vor putea fi folosite curțile și terenurile de sport deținute. De asemenea, școlile vor trebui să stabilească și orarul de acces după încheierea cursurilor, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare.

„În rândul adolescenților, nivelurile activității fizice sunt în scădere față de 2014, în timp ce comportamentele sedentare sunt în creștere accentuată. Această situație a fost agravată de ultimii doi ani de pandemie de COVID-19, în care lipsa activității fizice și a relaționării socio-afective au generat efecte negative asupra dezvoltării și stării de bine a copiilor prin inactivitate și sedentarism, prelungirea timpului de utilizare a diverselor ecrane, afectarea somnului și alimentației, ce conduce la creșterea în greutate, probleme cu vederea, musculatura”, susțin parlamentarii., potrivit Edupedu.ro.

Spectacol la cote maxime la Sala Sporturilor din Mioveni și din Pitești

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:35

Pe 7 și 9 decembrie au fost momente intense în Sala Sporturilor din Pitești și în Sala Sporturilor din Mioveni, acolo unde s-au desfășurat finalele în cadrul Cupei Liceelor ”Viitorii Campioni”, competiție organizată de Consiliul Județean Argeș.

Pe 9 decembrie, la Mioveni, echipele de masculin și feminin la volei și handbal au arătat că nu doar pasiunea, ci și orgoliile pot ajunge la cote aproape la fel de înalte ca în competițiile profesioniste. Gazdele de la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni și-au adjudecat marele titlu la handbal feminin, în competiția cu LPS ”VIITORUL” Pitești, într-un meci trăit la intensitate maximă și de primarul Ion Georgescu.

 

S-au aprins luminile de Sărbători la Bradu!

Marţi, 13 Decembrie 2022 11:54

# Săptămâna trecută a fost redeschis și patinoarul. Intrarea este liberă!

Primăria Bradu a încântat toată comunitatea cu ceea ce a pregătit pentru sărbătorile de iarnă. Chiar în ziua Sf Nicolae, o zi plină de semnificaţii creştine, primarul Dan Stroe a aprins bradul de Crăciun şi iluminatul festiv în localitate. A creat astfel o atmosferă magică. Pentru a se asigura că brădenii vor avea parte de o comună care să completeze magia Sărbătorii Crăciunului, primarul Dan Stroe, alături de întreaga echipă a primăriei,  a creat unele din cele mai frumoase decoraţiuni şi odată cu aprinderea iluminatului de sărbătoare a deschis şi patinoarul amenajat spre bucuria celor mici şi a celor mari.

Proiecte importante la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea prin PNRR

Luni, 12 Decembrie 2022 12:03

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea va beneficia de fonduri importante prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Reabilitarea acumulărilor existente care necesită intervenții pentru exploatarea în condiții de siguranță. Astfel au fost acceptate pentru finanțare nouă proiecte:

- “Îmbunătățirea condițiilor de funcționare în siguranță pentru acumularea Budeasa, județul Argeș”;

- „Îmbunătățirea condițiilor de funcționare în siguranță pentru acumularea Bascov, județul Argeș”;

 

Direcția Silvică Argeș a scos la vânzare 1.200 de pomi de Crăciun

Luni, 12 Decembrie 2022 11:02

 

 

Cum Crăciunul se apropie, românii au intrat în febra cumpărăturilor. Iar brazii nu au cum să nu fie la mare căutare în această perioadă. Peste 30 de mii de pomi de Crăciun sunt oferiți spre vânzare de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, pentru sezonul sărbătorilor de iarnă.

Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid și 25 de lei specia brad, cu înălțimea de până în 1,3 metri și ajunge la 25/35 de lei pentru un exemplar de molid/brad cu înălțimea între 2 și 3 metri, cei cu înălțimi de peste 3 metri fiind considerați comenzi speciale.

Acestea sunt prețurile practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva, iar daca aceștia sunt vânduți de unitățile din subordinea Romsilva în piețe sau alte locuri amenajate, la preț se adaugă și costurile de transport, manipulare și depozitare. Nu se pune însă problema în județul nostru, pentru că brazii pot fi achiziționați doar de la sediile de ocoale silvice.

Marius Nicolaescu și doctorul Viorel Enache au susținut integrarea României în spațiul Schengen, chiar la Bruxelles

Luni, 12 Decembrie 2022 10:56

 

 

Integrarea României în spațiul Schengen este o temă fierbinte a momentului. Austria se opune, în ciuda faptului că țara noastră ar întruni toate condițiile impuse, după cum susțin ai noștri. Ѕăptămâna trecută, un grup de români s-au aflat la Bruxelles, cu pancarte pe care scria că România merită în Schengen. Printre cei prezenți s-au aflat și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, și medicul Viorel Enache, ambii PЅD-iști.

 

Așteptarea a luat sfârșit! Sportul piteștean s-a mutat în casă nouă, la Sala Polivalentă

Joi, 08 Decembrie 2022 12:03

 

Pitești Arena, cea mai modernă sala polivalentă din țară, a fost inaugurată joi, 8 decembrie. A fost tăiată panglica de către primarul Cristian Gentea, împreună cu Mihai Covaliu - președinte al Comitetului Olimpic Sportiv Român și cu Atilla Cseke -ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației.

La eveniment au mai luat parte Paul Stănescu – vicepreședinte al Senatului României, Marius Budăi – ministrul Muncii și Solidarității, Marian Neacșu – secretar general al Guvernului, Lia Olguța Vasilescu – primarul municipiului Craiova, Ion Mînzînă – președinte al CJ Argeș, Radu Perianu – prefectului județului Argeș, parlamentari argeșeni, secretari de stat, primari din județ și mulți alții.

Noul sediu al Judecătoriei Costești, realizat în proporție de 50%

Miercuri, 07 Decembrie 2022 08:29

Lucrările la noul sediu al Judecătoriei Costești sunt realizate în proporţie de 50%, a anunțat, recent, Ministerul Justiției. Proiectul „Demolare construcții existente și construcție sediu nou Judecătoria Costești” este în curs de execuție din ianuarie 2022, iar termenul estimat pentru finalizare este iunie 2023. Contractul pentru construirea clădirii a fost câștigat de asocierea de firme: SC CONARG AG SRL, SC ELECTRONET CONCEPT SRL, SC CON GAZ PREST SRL, SC IFMA SA. Valoarea lucrărilor este de 21.417.091,21 lei cu TVA.

 

La Mioveni au fost premiate cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsătorie

Miercuri, 07 Decembrie 2022 07:20

Cuplurile din orașul Mioveni care, anul acesta, au aniversat o jumătate de secol de căsnicie neîntreruptă au fost premiate de administrația locală, în cadrul unui proiect de suflet, devenit deja tradiție în comunitate. Reprezentanții Centrului Cultural Mioveni au trecut pragul căminelor celor 22 de familii norocoase, cărora le-au oferit un premiu simbolic, o diplomă aniversară și un buchet de flori, în semn de recunoștință pentru modelul pe care îl oferă generațiilor viitoare, dovedindu-și dragostea, respectul, încrederea și devotamentul reciproc.

„Cadourilor materiale li se alătură urările sincere de sănătate, prosperitate și unitate pe care comunitatea locală le adresează celor 44 de seniori care anul acesta au aniversat cea de 50-a aniversare a căsătoriei, simbolizată prin Nunta de Aur”, a transmis Centrul Cultural Mioveni.

 

Ducele de Albota, mesaj dur către colegii primari: „Cei care sunteți zgârciți, să dea Dumnezeu să pierdeți alegerile!”

Marţi, 06 Decembrie 2022 14:08

Primarii argeșeni se vor reuni la Muzeul Golești pentru a sărbători Ignatul. Tradiția spune că atunci se taie porcii, iar edilii vor veni pregătiți cum se cuvine. Vor sacrifica porci și vor pregăti pomana porcului din care se vor înfrupta toți invitații. Carnea rămasă după după ospăț va ajunge în centrele din subordinea DGASPC Argeș, pe masa de Crăciun a copiilor și a bătrânilor instituționalizați. În acest an, evenimentul va avea loc pe 21 decembrie, iar primarul de la Albota, Ion Dumitru, și-a anunțat prezența în stilu-i hâtru, atât de caracteristic. Ba chiar i-a ironizat pe primarii care, în anii trecuți, s-au afișat cu porcii la eveniment și au donat grăsimea, iar carnea au mâncat-o cu ai lor.

 

 

PNL Argeș l-a scos la înaintare pe fostul primar Dorin Bărbuceanu!

Marţi, 06 Decembrie 2022 13:35

Observăm că PNL Argeș a scos artileria grea! Fostul primar al Ștefăneștiului, profesorul Dorin Bărbuceanu, a fost activat pe linie politică. L-am zărit de 1 Decembrie la manifestările organizate la Pitești, dar și la conferința de presă a PNL Argeș de săptămâna trecută. Probabil că amintirile îi chinuiesc pe liberali, iar cele patru mandate ale lui Bărbuceanu în fruntea Ștefăneștiului, încă mai cântăresc greu.

Nu știm ce strategii născocește șefa Alina Gorghiu și ce așteaptă de la alegerile locale din 2024, dar afișarea lui Dorin Bărbuceanu aduce semne de întrebare pentru PNL. La un moment dat, dacă ne amintim bine chiar anul trecut, liberalii au prezentat un tânăr de la Ștefănești – ca potential candidat la primărie. Între timp, nu s-a mai auzit nimic de el, nici pe la conferințe nu l-am văzut, deci l-or fi scos din joc. Noroc cu Bărbuceanu care – profesor de matematică fiind – e destul de bun la calcule…

De Crăciun, fii mai bun! O familie cu patru copii are nevoie DISPERATĂ de ajutorul semenilor

Marţi, 06 Decembrie 2022 11:22

# Preotul din Cârstieni (Călinești) a reușit să îi ajute și să le pună, temporar,  un acoperiș deasupra capului. Să ajutăm și noi!

Ce poate fi mai frumos, pentru suflet, decât să dăruiești? Apropierea marii sărbători a Nașterii Domnului ar trebui să fie, cu atât mai mult, un prilej să hrănim și să curățim sufletul cu ajutorul faptelor bune. De astfel de fapte bune are nevoie o familie greu încercată, familie formată dintr-o bunică, o mamă și patru copii mici. Aceștia au primit, deja, un ajutor salvator de la preotul Daniel Mandu.

 

Pagina 4 din 251

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea