Cursurile de Programare și Robotică de la Biblioteca Județeană - un adevărat succes

Miercuri, 03 Mai 2023 08:31

Succes deplin la Cursurile de Programare și Robotică organizate la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș. Zeci de copii, cu vârstele cuprinse între 7 și 12 ani, au învățat să construiască și să programeze. Cei mici s-au bucurat la maxim de această experiență minunată!

„Am finalizat Cursurile de Programare și Robotică pentru copii, care au pus accent pe învățare practică, combinată totodată și cu puțină distracție constructivă. Copiii au învățat să construiască și să programeze, dezvoltând abilități precum creativitatea și gândirea logică. Cursurile au fost adaptate vârstei și nivelului de cunoștințe al fiecărui copil, astfel încât să se poată bucura la maxim de această experiență educativă. Partenerii noștri au fost părinții care au înțeles importanța dezvoltării abilităților digitale pentru copiii lor, mai ales că trăim vremuri în care tehnologia avansează cu pași repezi.”, au transmis reprezentanți de la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș.

S-a votat! Examen de admitere la liceu pentru 50% din locuri

Miercuri, 03 Mai 2023 07:57

Săptămâna trecută, deputații din Comisia de Învățământ au abrobat proiectul de lege a învățământului preuniversitar, cu 13 voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere. Printre amendamentele votate se numără introducerea examenului de admitere la liceu, pentru 50% din locuri, în cazul liceelor care doresc examen suplimentar.

“Ne dorim ca acest sistem să fie înțeles și, așa cum precizează și actul normativ, el nu va fi aplicat imediat, ci doar pentru elevii care intră în clasa a V-a în anul școlar următor adoptării actului normativ. Până atunci, avem timp să clarificăm, să facem metodologiile și, eventual, să și pilotăm examene. Nu ne dorim schimbări bruște, ne dorim schimbări spre binele sistemului”, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, în cadrul dezbaterilor care au avut loc în Comisia de Învățământ., potrivit Edupedu.ro.

 

Rezultate remarcabile pentru sportivii de la Mioveni

Marţi, 02 Mai 2023 21:47

În perioada 21-23 aprilie la COSR Izvorani a avut loc Campionatul National de Karate Interstiluri (toate stilurile de karate) la care au participat 585 sportivi din 69 cluburi.

Sportivii CS Dacia Mioveni 2012, antrenați de sensei Sebastian Ene, au obținut rezultate deosebite:

- Olar Raluca kumite cadeți - 61kg - argint

- Catrinescu Laurențiu kumite U21 + 84 kg locul 3

- Vlad Oana kumite cadeți -47 kg locul 3

- Stanciu Stefan kumite juniori +76 kg locul V

Atenție! Vor fi montate radare și sisteme de monitorizare pe autostrada A1 București - Pitești

Marţi, 02 Mai 2023 10:29

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit trei oferte la contractul de 112 milioane lei pentru montarea de radare, sisteme de monitorizare și cântărire din mers pe Autostrăzile București – Pitești, București – Constanța, București – Ploiești și DN 1 București – Ploiești.

Ofertele sunt primite de la:

- Asocierea Asseco See SRL – Urban Scope SRL – BS Telecom Solutions doo – Asgo Telecom SRL

- Elekra Invest SRL

- Intetra Elektronik Sanayi Ve Ticaret AS – Tetra Hgs Elektronik Sistemleri Anonim Șirketi.

 

 

Aproape 700 de voluntari au luat parte la acțiunea de ecologizare de la Mioveni

Marţi, 02 Mai 2023 09:40

A devenit deja o tradiție ca, în fiecare primăvară, administrația locală din Mioveni, împreună cu unitățile de învățămât din oraș și o serie de parteneri, să deruleze ample campanii de ecologizare a unor zone verzi.

Orașul Mioveni este mai curat cu echivalentul a 550 de saci cu deșeuri, care au fost adunați din natură, de cei aproape 700 de voluntari, care au răspuns apelului autorităților, joi, 27 aprilie 2023.

 

A început asfaltarea drumului județean 703B, Lunca Corbului - Costești

Luni, 01 Mai 2023 14:26

Proiectul privind ”Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), km 48+975 – 59+287, L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești” este primul proiect semnat de C.J.Argeş, finanțat prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". Lucrările de modernizare cuprind refacerea fundației și turnarea a două straturi de asfalt.

“Ne - am dorit foarte mult să realizăm acest proiect. Este vorba de un drum de care vor beneficia, nu doar locuitorii din Lunca Corbului sau Costești, ci și cei din Bârla, Stolnici, Hârsești care, până acum, trebuiau să facă un ocol de 20 kilometri pentru a ajunge la Costești, unde sunt sediile unor instituții importante precum Finanțele, Judecătoria, APIA  sau la spital. Este al treilea drum județean care face legătura cu orașul Costești și care a fost modernizat, în ultimii cinci ani, de Consiliul Județean Argeș. Modernizarea infrastructurii rutiere în zona de sus a județului atrage după sine și dezvoltarea zonei”, a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeş.

 

Proces simulat, la Universitatea din Pitești

Joi, 27 Aprilie 2023 11:36

 

Vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 10.00, Facultatea de Științe Economice și Drept a Universității din Pitești organizează Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice Studențești “Mediul Multi-Criză: Efectele Economice și Juridice”.

În ediția de anul acesta este organizată în premieră și o secțiune internațională din care fac parte șapte universități partenere din țări precum: Turcia, Georgia, Polonia și Republica Moldova.

În cadrul programului sunt integrate activități pentru elevi și studenți: atelier anteprenorial, proces simulat și concurs de creativitate.

În jur de 50 de elevi participă, la Pitești, la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă

Joi, 27 Aprilie 2023 11:17

 

La Pitești, între 27-30 aprilie, se desfășoară Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă. La acest concurs vor lua parte 49 de elevi și 26 de cadre didactice.

Este a doua olimpiadă națională organizată la Pitești în luna aprilie. Amintim că în Săptămâna Mare s-a desfășurat Olimpiada Națională de Geografie, unde au participat 342 de elevi.

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba Rusă Modernă va avea loc în această seară, între orele 18:30-20.00, în Aula Magna a Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești.

 

Gala anului în boxul profesionist este la Mioveni!

Miercuri, 26 Aprilie 2023 12:05

Orașul Mioveni devine, de la o zi la alta, un centru din ce în ce mai căutat pentru competițiile culturale dar și sportive. Iată, pe 5 mai, un eveniment sportiv de excepție. Pe 5 Mai, la Mioveni, vom striga HAI ROMÂNIA!

Ion Georgescu, primarul orașului: ”Vă așteptăm la Sala Sporturilor Mioveni pentru a fi martorii celui mai important eveniment pugilistic din acest an, în România!”

Lupta pentru centura mondiala IBA la categoria mijlocie, dintre românul Flavius Biea și argentinianul Juan Jose Velasco, într-un meci de 12 reprize. În Gala de Box de la Mioveni se vor lupta unii dintre cei mai bine cotați boxeri români, în compania unor adversari de renume din Europa și America de Sud.. Biletele se găsesc la Sala Sporturilor Mioveni și pe www.bilete.ro.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroana dentară din zirconiu

Miercuri, 26 Aprilie 2023 08:51

O coroană dentară  poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient, atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul  este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare;

• coroanelor dentare din zirconiu  nu conțin metal, ceea ce le face biocompatibile. Adică  șansele ca țesutul înconjurător să devină iritat de coroană sau să-l respingă complet sunt foarte scăzute;

 

 

Noi reguli la proba de traseu pentru obţinerea permisului auto

Miercuri, 26 Aprilie 2023 08:20

O propunere legislativă care a fost depusă la Parlament aduce reguli noi pentru proba de traseu a examenului de obţinere a permisului auto. Noutatea constă în faptul că instructorul  va sta în dreapta elevului, iar polițistul va fi prezent pe bancheta din spate, în ideea de a mai reduce stresul candidatului.  În plus, potrivit Jurnalul.ro, examinatorii nu vor mai fi cadre MAI, ci vor fi civili. Măsura are scopul de a mai reduce din deficitul de polițiști care a dus la programarea examenelor practice la 6 luni după examenul teoretic.

Legile Educaţiei. Se reintroduce exmatricularea elevilor! Sunt vizaţi şi elevii din clasele primare

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:49

Şcoala românească e în declin! România Educată s-a dovedit a fi doar un slogan electoral care a adus victorii politice, dar care i-a îngenunchiat pe profesori şi i-a umilit pe elevi. Cele mai recente evenimente violente din şcoli (Argeşul nu face excepţie) au dovedit că toleranţa şi empatia nu sunt de ajuns. E nevoie de mână de fier, de reguli şi sancţiuni pentru ca elevii-problemă să nu mai reprezinte un pericol pentru dascăli şi restul elevilor.

Iar parlamentarii par că s-au trezit în al 12-lea ceas şi cer reintroducerea exmatriculării elevilor care manifestă comportamente violente grave. Chiar şi elevii din ciclul primar sunt vizaţi.

 

 

Mai multe intervenții chirurgicale vor fi efectuate, în premieră la nivel național, la Spitalul Județean Argeș

Marţi, 25 Aprilie 2023 10:31

Premieră la nivel național pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești! Sâmbătă, 29 aprilie, doi pacienți vor beneficia de o procedură (ablație cu radiofrecvență) în urma căreia le vor fi extirpați nodulii tiroidieni.

Intervențiile chirurgicale, în premieră pentru spitalele de stat din România, vor fi urmate de o alta, care se efectuează pe plan național doar la Pitești, la Spitalul Județean. Unei paciente îi va fi extirpată glanda tiroidă prin cavitatea bucală, fără incizii la nivel cervical. În aceeași zi, va avea loc și o a patra intervenție, tiroidectomie totală, în manieră clasică, însă realizată printr-o tehnică minim invazivă.

CJ Argeș va sprijini financiar „Raliul Argeșului”

Marţi, 25 Aprilie 2023 09:00

Cel mai mare eveniment de motorsport din judeţul Argeş revine în 2023! Raliul Argeșului va avea loc în acest an între 24-27 mai. S-a dat startul la înscrieri, iar organizatorii caută deja voluntari dornici să ajute la buna desfășurare a evenimentului!

Asociația Club Sportiv DTO Rally a înscris „Raliul Argeșului” în calendarul Campionatului Național de Raliuri 2023 și în Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt 2023 al Federației Române de Automobilism Sportiv. La fel ca în anii trecuți, Consiliul Județean Argeș participă în calitate de partener la organizarea acestui eveniment, care a devenit unul de tradiție în județul nostru.

 

Tarifele de la Bazinul Olimpic Pitești

Marţi, 25 Aprilie 2023 08:39

Începând de luni, 24 aprilie, Bazinul Olimpic Pitești este deschis pentru public, iar, în viitor, va găzdui competiții de nivel național și internațional.  Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat, pe 19 aprilie, la Pitești, după finalizarea modernizării și a reabilitării obiectivului.

Evenimentul s-a bucurat de prezența multiplei campioane olimpice Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, precum și de participarea campionului olimpic și mondial Mihai Claudiu Covaliu, președinte COSR. Au fost prezenți, de asemenea, președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, vicecampioana mondială și antrenoarea Larisa Lăcustă, Robert Glință, campion mondial la înot și Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești.

Vești bune de la Houston! Echipa de robotică de la „Zinca Golescu” - pe podium la Campionatul Mondial

Luni, 24 Aprilie 2023 17:18

Echipa „TehnoZ", din cadrul Colegiului Național „Zinca Golescu”, a reușit o performanță remarcabilă la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, din Statele Unite ale Americii!

Echipa piteșteană a obținut locul trei pentru design în divizia Ochoa, concurând cu echipe din toată lumea!

Este o performanță valoroasă, concurența fiind redutabilă și incluzând cele mai noi tehnologii și inovații în domeniul robotică. Rezultatul obținut de echipă este o recunoaștere a muncii lor asidue și a angajamentului de a fi mereu la cel mai înalt nivel, în acest domeniu în continuă evoluție.

 

Campanie de ecologizare la Mioveni. Sunt așteptați voluntari de toate vârstele

Luni, 24 Aprilie 2023 16:36

 

Joi, 27 aprilie 2023, administrația locală a orașului Mioveni, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș și serviciile publice, organizează o amplă acțiune de colectare a deșeurilor din natură. Pentru ca rezultatul acțiunii să fie unul de impact, voluntari de toate vârstele sunt invitați să se alăture acestei campanii de ecologizare. Aceștia sunt așteptați joi dimineață, la Primăria oraşului Mioveni, în intervalul 08.30 - 09.00.

Participanții vor avea la dispoziţie mănuşi de protecție şi saci de plastic din partea Primăriei, iar S.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL va asigura suportul logistic și transportul deşeurilor colectate. În cazul unor condiții meteo nefavorabile, evenimentul va fi reprogramat la o dată ulterioară, anunță organizatorii!

Fostul înotător Robert Glință se pregătește pentru cariera de antrenor

Luni, 24 Aprilie 2023 13:43

S-a inaugurat, săptămâna trecută, Bazinul Olimpic de la Pitești. Printre participanții de la eveniment s-au aflat Robert Glință și Larisa Lăcustă. Două nume importante din natația românească care și-au început cariera în bazinul de la Pitești.

Larisa Lăcustă, multipla campioană națională, care a câștigat și o medalie de argint la Campionatele Mondiale din 1997 este, în prezent, antrenoare în Pitești încercând să formeze noi perle ale înotului românesc. Prezentă la redeschiderea Bazinului Olimpic Pitești, Larisa Lăcustă și-a reamintit cum și-a început cariera și a avut un sfat pentru viitoarea generație.

 

Ministrul Sănătăţii a făcut anunţul: Analize medicale gratuite, fără restricţii de plafon!

Luni, 24 Aprilie 2023 13:24

În curând, românii ar putea face analize gratuite fără a fi restricţionaţi de plafonul care de obicei se termină la început de lună. Totuşi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că va fi nevoie de programare. Nu de puţine ori, pacienţii au fost nevoiţi să-şi facă programări cu luni bune înainte ca să prindă un loc în a-şi efectua analizele la clinicile private.

„Există în noul contract cadru o prevedere prin care analizele care sunt efectuate în scop preventive – pentru că ne dorim să avem o depistare cât mai rapidă a bolilor. Pacienții au dreptul să facă aceste analize în scop preventiv, analizele recomandate de medicul de familie în scop preventiv pot să depășească plafonul. Nu mai sunt legate de plafon.

 

ANUNȚ PUBLIC

Luni, 24 Aprilie 2023 12:40

UAT Hârsești cu sediul în loc. Hârsești, str. Principala nr. 414 anunţă că a depus la A.P.M. Argeș, documentaţia tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Mediu pentru desfăşurarea activității de:

- Captarea și distribuția apei, cod CAEN 3600

- Colectarea apelor uzate, cod CAEN 3700 pe amplasamentul din Comuna Hârsești, județul Argeș.

Eventualele sugestii sau observaţii se vor depune în scris la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, str. Egalității nr.50 A, Pitești.

 

Pagina 4 din 263

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea