Centrul Cultural Mioveni, reprezentat la Festivalul Balcanic Trofeul Femi-Sport 2018

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:07

În perioada 10 - 11 noiembrie 2018, șase eleve ale cursului de balet, oferit gratuit de către Centrul Cultural Mioveni, au participat la Festivalul Concurs Trofeul Balcanic Femi - Sport 2018. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” din orașul Buzău. Reprezentantele orașului Mioveni, Girovanu Karina, Manole Ayanna, Voicu Luciana, Maria Teodora, Voicu Eliana și Porumbel Diana, fac parte din Lotul Județean de Gimnastică Aerobică al județului Argeș - Olimpic Argeș Gim, pregătit de Nicoleta Andrei. Lotul are în componență 34 de gimnaste ce provin din cele patru centre cu care antrenoarea lucrează: Pitești, Curtea de Argeș, Mioveni și Bascov. Lotul județului Argeș a câștigat la Balcaniadă ”TROFEUL BALCANIC” 2016, cel mai important premiu al competiției, iar în 2017 Trofeul Balcanic ”Gimnasta de Cristal”.

Concluziile focarului de pestă porcină în Argeș, Și cu porcii sacrificați și cu amendă luată

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:02

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat, în Argeș, la patru porci dintr-o gospodărie din comuna Negraşi. De asemenea, au fost sacrificați și alți trei porci din gospodăria respectivă. Față de proprietarul animalelor, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş au luat măsura sancțiunii contravenționale cu 600 lei pentru faptul că respectivul cetățean a vândut animale fără documente legale. Proprietarul a plătit amenda. Acesta urmează să fie despăgubit pentru cei trei porci sacrificați.

 

Pe 12 noiembrie, autopsierii de la morga Spitalului Județean își află sentința

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:59

Patru autopsieri de la morga Spitalului Județean Argeș au fost condamnați, în primă instanță, la pedepse cuprinse între 4 și 7 ani închisoare cu executare. Inculpații sunt acuzați de luare de mită. Cum hotărârea Tribunalului Argeș nu a fost definitivă, autopsierii au făcut apel. Luni, 12 noiembrie, soarta inculpaților stă la decizia judecătorilor Curții de Apel Pitești. Până în prezent, pronunțarea a fost amânată de două ori.
Reamintim că în aprilie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au trimis în judecată pentru luare de mită patru angajați de la morga Spitalului Județean Argeș.

„Nevoia agenților economici este doar declarativă”

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:57

# Inspectorul şcolar general Dumitru Tudosoiu, despre importanța învățământului profesional și tehnic

Învățământul profesional și tehnic este un subiect foarte dezbătut între agenții economici și inspectoratele școlare. Și totuși, în urma acestor discuții lungi și intermitente, nu se ajunge la o înțelegere benefică pentru niciunul dintre factorii implicați. Inspectorul școlar general al județului, Dumitru Tudosoiu, ne-a făcut mai multe precizări interesante pe acest subiect în următorul interviu. 

 

Gara Regală din Curtea de Argeș, pericol public

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:52

Lipsa de interes din partea autorităților naționale a dus ca Gara Regală din Curtea de Argeș să devină un adevărat pericol pentru oamenii care trec prin zona respectivă. Mai exact, vineri, 9 noiembrie, pompierii argeșeni au fost nevoiți să intervină pentru a degaja mai multe elemente de construcție care erau la un pas să cadă și să accidenteze pe cineva.
Construită în mai puţin de un an, la cererea regelui Carol I, şi inaugurată în noiembrie 1898, Gara Regală din Curtea de Argeş a ajuns acum în paragină. De la funeraliile Regelui Mihai, gara a fost acoperită cu un mesh pentru a nu se vedea starea avansată de degradare.

Loc nou de joacă în Pitești

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:42

Primăria Piteşti a reabilitat sau a realizat în acest an mai multe locuri de joacă. Pe lista municipalității a fost și modernizarea locului de joacã de pe strada Vasile Pârvan. Rezultatele au fost apreciate atât de cei mici cât și de părinții lor. ”A venit și momentul ca noul loc de joacă de pe strada Vasile Pârvan să fie pregătit pentru oaspeți. Copiii pot beneficia de toate facilitățile: tobogane, leagăne, balansoare, dar și de un spațiu curat”, a precizat viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

 

Primarul din Corbi a pornit, în Argeș, o inițiativă patriotică

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:39

Vinerea trecută, primarul din Corbi, alături de alți colegi și prieteni, au propus un obiectiv măreț, care să ne ducă mai aproape de visul Unirii cu Republica Moldova. Mișcarea unionistă din România și-a propus să strângă un milion de semnături, pentru modificarea Constituției. Promotorul acestei idei în Argeș, a adunat alături de el ONG-uri, asociații și colegi primari pentru ca, din județ, să se strângă cele 20.000 de semnături necesare.

Valoarea punctului de amendă rămâne la 145 de lei și în 2019

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:37

Vești bune pentru șoferi! Valoarea unui punct de amendă va fi plafonată la 145 de lei și pe parcursul anului 2019, în ciuda faptului că salariul minim va crește la 2.080 de lei.
Codul Rutier prevede că valoarea unui punct de amendă reprezintă echivalentul a 10% din salariul minim brut stabilit la nivel național. Totuși, creșterea semnificativă a salariului minim brut la 1 ianuarie 2018 de la 1.450 de lei la 1.900 de lei prin mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat a determinat Guvernul să plafoneze punctul de amendă la valoarea din 2017.

 

În spiritul Centenarului, 100 de copaci au fost plantați la Mioveni

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:02

Zeci de puieți de stejar și de plută au fost plantați, săptămâna trecută, la Mioveni, în cadrul campaniei „100 pentru 100”, lansat de Garda Națională de Mediu, în parteneriat cu Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA, pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918.
Proiectul are ca obiectiv plantarea a câte 100 de arbori, ca număr simbolic, reprezentând Centenarul Marii Uniri, în fiecare județ al țării. Pe plan local, orașul Mioveni a fost ales drept partener al acestei acțiuni, alături de Direcția Silvică Argeș.

Pe 13 noiembrie se oprește apa potabilă în cartierul Găvana III

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:01

Societatea Apă Canal 2000 SA va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de marţi, 13 noiembrie, între orele 9 – 18. Sunt afectaţi următorii utilizatori din cartierul Găvana III:
- blocurile: B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, C1, C2, M3, M5, M7, M7A, N1, N2, Găvana Tower;
- str. Mihail Chiţescu;
- punctul termic PT 906.

 

Echipa de tenis de masă a CS Mioveni - maxim de puncte

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:52

Echipa de tenis de masă a CS Mioveni a încheiat turul Superligii Masculine cu șapte victorii din șapte partide, reușind să obțină maximul de puncte.
Seria victoriilor perfecte obținute de echipa noastră de tenis de masă în acest tur al Campionatului Național este următoarea:
CS Mioveni - CSS Odorheiu Secuiesc (5-1),
CS Mioveni - CS Politehnica Cluj Napoca (5-0),

Pe 7 noiembrie, Târgul de Știință - ediția Tech, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:50

Miercuri, 7 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, va avea loc la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș, cea de-a doua ediție a Târgului de știință - ediția Tech. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundația Progress, Code Kids România și Simplon România, alături de partenerii locali: ROWEB, membrii echipei “Watt’s up” a Colegiului Național “Dinicu Golescu” Câmpulung și Academia Copiilor Înzestrați.

 

Nicolae Badea, fostul acționar al clubului Dinamo, s-a interesat de FC Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:43

# FC Argeș este în căutare de finanțator! Oameni de afaceri importanți din Argeș, dar și din țară, s-au interesat despre situația clubului alb-violet.
Gruparea din Trivale nu are dreptul să promoveze în Liga I dacă la finalul campionatului se va afla pe un loc promovabil. Problema este că acest club este unul de drept public, iar în Liga I sunt admise doar cele de drept privat. Astfel, conducerea clubului dorește găsirea unui finanțator, care să dețină 51% din acțiuni, iar restul ar urma să aparțină municipalității, în acest fel obținând dreptul de promovare.

La Zoo Pitești, s-a născut un pui de tigru siberian

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:38

Atracția de la Zoo Pitești este în această perioadă un pui de tigru siberian. Acesta are doar două luni și deja este îndrăgit de toată lumea. Puiul de tigru siberian atrage toate privirile la Zoo Pitești. Puiul este născut de curând. „Este al patrulea pui de tigru născut la Pitești. Mai avem trei femele născute acum cinci ani de zile. Acesta este un băiețel tare cuminte, jucăuș, care acum consumă carne tocată și suge la mama lui. Deocamdată, alimentația este combinată, dar ușor-ușor îi crește dentiția și putem trece la o altă alimentație” spune Nușa Popescu, directorul de la Zoo Pitești.

 

Militarul argeșean Ionuț Butoi, felicitat de prim-ministrul Viorica Dăncilă

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:29

Echipa Invictus, care a obținut cinci medalii la Sydney, a fost primită la Guvernul României de premierul Viorica Dăncilă și Ministerul Apărării, Mihai Fifor. Felicitat pentru rezultate a fost și argeșeanul Ionuț Butoi, cel care a revenit acasă cu aurul.
În cadrul Jocurilor Invictus din Sydney, militarul argeșean Ionuț Butoi a obținut aurul la arc compus. La Guvern, militarii, în număr de 15, participanți la Jocurile Invictus au fost felicitați de Viorica Dăncilă și Mihai Fifor.

Sindicaliștii din Sănătate - încă îngrijorați din cauza legii salarizării

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:28

La acest moment, în rândul sindicaliștilor din Sănătate există îngrijorare și nemulțumire. Se întâmplă acest lucru deoarece, în spațiul public există tot mai multe informații cu privire la posibila neaplicare a prevederilor legii salarizării în condițiile stabilite anterior. ”Negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate trenează de doi ani de zile. Au început negocierile de aproximativ trei săptămâni de zile. Avem garanții de la Ministrul Sănătății că se va finaliza în termen legal de 60 de zile, această negociere” spune în Argeș, liderul Sanitas, Doina Fănică (foto). În același timp, sindicaliștii anunță că nu vor renunța la unele drepturi câștigate anterior. “Noi nu vom renunța la niște drepturi câștigate prin contractractele colective de muncă la nivel de sector de activitate. În același timp, sperăm că vor exista creșteri de la 1 ianuarie 2019” a mai adăugat Doina Fănică. A.I.

 

Vești bune pentru angajații din structurile sportive

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:27

Amenințați tot mai mult cu descentralizarea, angajații din sport și tineret primesc o veste bună. Salariul va fi mărit cu 10% pentru angajații de la DJST Argeș, CSM Pitești, Casa Studentului și CSN Bascov. Încă din primele zile din 2018, Sindicatul Național Sport și Tineret a arătat problemele salarizarii din domeniul Sport și Tineret și a cerut soluții. Proiectul de modificare a Legii salarizarii a fost inițiat încă din aprilie, dar de abia pe 31 octombrie 2018, Camera Deputaților l-a votat.

Festivalul de modă „Culorile toamnei”, ediția a XXIII-a

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:25

Marțea trecută, s-a desfășurat, la Pitești, ediția a XXIII-a a Festivalului Internațional de Modă ”Culorile Toamnei”, în prezența designerului Cătălin Botezatu. Fotomodele, modele, dar și mai multe eleve frumoase și talentate ale liceelor din Pitești au prezentat colecțiile tinerilor designeri.
Manifestarea a fost  găzduită de hotelul „Victoria”. În concurs au fost prezentate colecţii create de concurenţi din Piteşti, Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Cluj, Slatina, Sibiu, Oradea şi Timişoara.

 

Acțiune de comemorare a generalului Gheorghe Băgulescu

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:22

Săptămâna trecută, s-au împlinit 132 de ani de la nașterea marelui patriot român, generalul Gheorghe Băgulescu.  În 1926, Băgulescu s-a căsătorit la București cu Elena Dimitriu, de naționalitate franceză. A fost înaintat la gradul de general de brigadă în trupele de munte pe 14 septembrie 1940 „ca un exemplu al îndeplinirii datoriei și tăriei de caracter. Generalul Gheorhge Băgulescu, ce a purtat actul Marii Uniri de la Alba Iulia la București, a fost comemorat joia trecută,  în Franța, la cimitirul militar Trabuquet din Menton.

Petrecere de Halloween la Lexford Castel

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:11

Copiii înscriși la Școala Lexford, din Pitești, au petrecut, de minune, de Halloween. Pirați, prinți, prințese, zombie, cerșetoare sau vrăjitoare, cu toții s-au distrat de minune la petrecerea organizată fix pe gustul lor. Cadrele didactice s-au transformat, și ele, în personaje de poveste, spre încântarea celor mici. Decorul a fost, de asemenea, pregătit temeinic, cu pânze de păianjen, pălării de vrăjitoare și alte chestii înfricoșătoare.

 

Pagina 4 din 138

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea