Biserica ce poartă hramul „Preacuvioasei Sfinte Parascheva” din Rociu, a fost sfințită

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:07

# Slujba a fost oficiată de IPS Calinic
Duminică, 4 noiembrie, începând cu ora 9.00, în comuna Rociu, sat Șerbănești,  a  avut loc slujba de sfințire a unei noi biserici,  ce poartă hramul „Preacuvioasei Sfinte Parascheva”, Această slujbă  a fost oficiată de către Înalt Preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoți. Placa de temelie a acestui lăcaş de rugăciune a fost turnată, după cum ne-a spus primarul Bălăşoiu, în anul 1997, iar după 21 ani lăcaşul de cult a putut fi finalizat şi urmează a fi sfinţit la sfârşitul acestei săptămâni.

A început judecata în dosarul lichidatorului Dumitrana

Luni, 29 Octombrie 2018 17:19

Pe 7 iulie 2017, la Judecătoria Pitești, a fost înregistrat un dosar pe numele lichidatorului Laurențiu Dumitrana, în care acesta este cercetat pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii. Lichidatorul este acuzat de procurori de bancrută frauduloasă. La mai bine de un an de la trimiterea în judecată a dosarului, instanța a decis judecarea, pe fond, a inculpatului. Primul termen al procesului a avut loc pe 25 septembrie, cauza fiind amânată la solicitarea lui Laurențiu Dumitrana de a-și angaja un avocat.

 

Un grup de pescari a populat cu pește apele din Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 17:17

# Pescarii argeșeni au alocat, pentru populări, aproape aceeași sumă de bani ca AJVPS Argeș

Majoritatea pescarilor din Argeș s-au strâns într-un grup, pe rețeaua de socializare Facebook, și au strâns bani ca să populeze cu pește apele din județ. Fiecare pescar a donat cât a putut ca peștele din apele Argeșului să nu dispară. O acțiune de toată lauda!

„Balul Ancheta”, un eveniment de succes

Luni, 29 Octombrie 2018 16:59

Pe 26 octombrie a avut loc, la Noul Centru de Evenimente Ramada, cea de a XVI-a ediție a „Balului Ancheta” – un dineu anual închinat celor mai importante personalități din Argeș. La fel ca în anii trecuţi şi ediţia din acest an a fost un real succes, cei mai puternici oameni din judeţ fiind invitaţi să participe la eveniment.
Camelia Bădulescu, managerul săptămânalului „Ancheta”  a organizat un eveniment extraordinar. Oamenii cu care Argeşul se mândreşte au primit aprecierea tuturor pentru ceea ce fac pentru judeţul nostru.

 

ISU Argeș selecționează tineri! Vino în marea familie a salvatorilor!

Luni, 29 Octombrie 2018 16:57

Până pe data de 23 noiembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Puică Nicolae" al judeţului Argeş selecţionează tineri în vederea participării la concursul de admitere pentru Şcoala de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldeşti, sesiunea ianuarie 2019. Sunt disponibile  300 de locuri, la nivel național. Durata studiilor este de 1 an.
Pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, persoanele care intenţionează să candideze trebuie să îndeplinească cumulativ condiţii precum:

Ionuț Butoi, medaliat la Jocurile Invictus

Luni, 29 Octombrie 2018 16:53

# Alături de echipa României, argeşeanul a obţinut aur la arc compus
Argeşeanul Ionuţ Butoi, cel care săptămâna trecută a participat la Jocurile Invictus a obţinut din nou o medalie importantă. Şi anul trecut, Butoi a urcat pe locul I.
La ediţia din acest an de la Sydney, alături de  Augustin Pegulescu și Dorin Petruț, argeşeanul Ionuţ Butoi a câştigat aurul la proba de arc compus. Militarii români - medaliaţi cu aur şi la ediţia de anul trecut, de la Toronto - i-au învins chiar pe reprezentanţii ţării gazdă, Australia.

 

Mii de oameni, la focul lui Sumedru în localitățile argeșene

Luni, 29 Octombrie 2018 16:51

Înaintea sărbătorii Sfântului Dumitru, în mai multe localităţi din Argeş, oamenii au aprins flăcări uriaşe, simbol înnoirii pământului, al purificării şi norocului. Focul lui Sumedru este o tradiţe veche de secole, aşteptată cu bucurie deopotrivă de copii şi adulţi.
Aproximativ 1.500 de locuitori ai orașului Ștefănești au răspuns invitației primarului Ioana Jenica Dumitru de a aprinde împreună tradiționalul Foc al lui Sumedru. Toți cei prezenți au fost invitați să deguste fasole cu costiță, vin fiert și ceai fierbinte.

Un singur candidat pentru funcția de adjunct al IPJ Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 16:50

Cel de-al doilea post de inspector şef adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş a fost scos la concurs. Înscrierile s-au făcut la Inspectoratul General al Poliţiei Române –până la data de 24 octombrie. Un singur candidat s-a înscris pentru funcția de conducere vacantă. Este vorba de comisarul șef Florin Mocanu, cel care a și deținut funcția de adjunct în ultima perioadă, fiind numit ca interimar. Cel de-al doilea post de adjunct este ocupat de comisarul șef Gabriel Gherghe, prin concurs. În ceea ce privește funcţia de inspector şef, aceasta este ocupată de Tudorel Pieleanu care în septembrie a promovat examenul.  Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române la data de 27.11.2018, ora urmând a fi stabilită ulterior şi comunicată candidaţilor în timp util şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale. A.V.

 

Program educaţional important, la Mioveni

Luni, 29 Octombrie 2018 14:38

La inițiativa Federației Naționale pentru Protecția Animalelor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Județean Argeș, Organizația Internațională People for Ethical Treatment of Animals din Germania și Primăria Mioveni, pe 24 octombrie a fost lansat la nivelul tuturor instituțiilor de învățământ primar din orașul Mioveni, programul EDUXANIMA. Acesta este un concept complex ce reunește o serie de programe și evenimente de informare, comunicare și responsabilitate socială privind relaționarea armonioasă dintre oameni și animale.

Sute de oameni - consultați la Albeștii de Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 14:31

Sute de oameni din localitatea Albeștii de Argeș au fost consultați gratuit, pe 21 octombrie, de medicii Spitalului Militar din Pitești. După sătenii din comunele argeșene Brăduleț și Căldăraru, a venit rândul și celor din Albeștii de Argeș să fie consultați de medici. Mulți dintre oameni nu au fost niciodată la doctor, deși au vârste înaintate.
Medicii care i-au consultat sunt de la Spitalul Militar din Pitești și participă în perioada iunie - decembrie la o campanie inițiată de Ministerul Apărării Naționale cu scop de evaluare a sănătății oamenilor din județele Arges,Vâlcea și Dâmbovița.

 

Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte Posada au donat sânge

Luni, 29 Octombrie 2018 14:30

Acțiune demnă de toată lauda pentru militarii din Curtea de Argeș. Aceștia au înțeles cât de important este să donezi și au spus da unei campanii inițiată de Centrul de Trasfuzie Sanguină din Pitești. După acțiunea de la Mioveni, unde s-a donat sânge din partea angajaților din instituții, Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești s-a mutat la Curtea de Argeș. Și nu oriunde în Orașul Regal, ci chiar în cadrul unității militare, aici unde își desfășoară activitatea militarii Batalionului 33 Vânători de Munte Posada. A.I.

4 milioane de euro pentru Spitalul din Curtea de Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 14:22

Spitalul din Curtea de Argeș primește 4.000.000 de euro de la Ministerul Sănătății pentru lucrări de reabilitare. Bani vor fi investiți în ample lucrări efectuate la unitatea medicală. Clădirea va fi complet refăcută, în primul rând. Apoi, acoperișul va fi anvelopat cu vată bazaltică, iar centrala termică va fi reabilitată. Vor fi înlocuite instalațiile de căldură, ferestrele și lifturile. „Finanțarea este asigurată din fericire, iar suma este una foarte bună. 4.000.000 de euro pentru spitalul nostru. Sincer, sper în primul rând să fie scăzut consumul de gaz, dar și alte pierderi de căldură. Aici aveam numeroase probleme, care sperăm să se rezolve acum” a spus Viorel Popescu, managerul Spitalului din Curtea de Argeș. A.I.

 

Vino la o plimbare, cu ATV-ul, la Topoloveni!

Luni, 29 Octombrie 2018 14:18

Plimbarea cu ATV-ul este una dintre cele mai plăcute modalităţi de a lua contact cu natura. În împrejurimile orașului Topoloveni există platouri care servesc plimbărilor cu ATV-ul, drumuri forestiere care se pretează acestor activități. Se pot urca pante abrupte şi parcurge porţiuni de teren deosebit de accidentate. Se pot organiza excursii individuale sau în grup pe drumuri forestiere. Se pot organiza concursuri de îndemânare.
Zona este împădurită, protejată, cu o gamă diversă de plante din flora spontană și care asigură condiții de hrană și adăpost mai multor specii din fauna sălbatică.

Subcomisarul Daniel Gheorghe: „Decizia ÎCCJ nu trebuie interpretată în sensul liberalizării consumului de substanţe”

Luni, 22 Octombrie 2018 18:04

# Șeful Centrului Antidrog Piteşti, despre modul în care ”se pedepsește” consumul de etnobotanice

Subcomisarului de poliție Daniel Gheorghe, în calitate de reprezentant al Agenției Naționale Antidrog la nivelul județelor Argeș și Vâlcea, a făcut mai multe precizări privind Decizia Î.C.C.J din 12 septembrie 2018 prin care s-a stabilit că nu vor mai fi pedepsite de lege persoanele care consumă etnobotanice. Chestiunea de drept supusă judecăţii de către Înalta Curte de Casație și Justiție a fost următoarea:

 

Președinta Judecătoriei Pitești a promovat la Tribunalul Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 17:37

Judecătoria Pitești a rămas fără președinte.  Elena Camelia Pîrvu, președinta Judecătoriei Pitești a participat pe 16 septembrie la concursul de promovare în funcţii de execuţie a judecătorilor şi procurorilor, unde a optat pentru un post la Tribunalul Argeș, în cadrul Secției pentru Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale. Aceasta a promovat fără probleme concursul cu nota finală 9,90, după ce a obținut 9,60 la proba teoretică și 10 la proba practică. După ce a fost timp de mai mulți ani președintele Judecătoriei Pitești, aceasta a simțit nevoia unei schimbări. Iar ea s-a produs.

Curtea de Apel Pitești și Tribunalul Argeș, manifestări cu ocazia „Zilei Europene a Justiției”

Luni, 22 Octombrie 2018 17:34

Pe 25 octombrie, la sediul Curţii de Apel Piteşti și al Tribunalului Argeș vor avea loc manifestări ocazionate de sărbătorirea „Zilei Europene a Justiţiei Civile”. Evenimentele astfel organizate au ca scop stabilirea unor relaţii de încredere între cei care participă la realizarea actului de justiţie (magistraţii şi personalul auxiliar al instanţelor) şi beneficiarii acestuia (justiţiabilii).

 

Adrian Preda, vicecampion european de box

Luni, 22 Octombrie 2018 17:22

# Clubul FC Argeş are sportivi cu care se poate mândri
Performanţă extraordinară pentru sportul argeşean!. După zece ani, Piteştiul are din nou un vicecampion european de box. Pugilistul piteştean Adrian Preda a devenit acum câteva zile vicecampion european după ce a pierdut finala Campionatului European de Box din Rusia. Această medalie de argint a venit la un an distanţă după ce judoka Eduard Şerban a devenit campion mondial de cadeţi. Prin rezultatele obţinute în ultimul timp de clubul FC Argeş-CSM Piteşti s-a demonstrat că efortul financiar depus de autorităţile locale nu a fost în zadar, iar cu multă răbdare, pasiune şi pricepere, se pot obţine performanţe şi la nivel internaţional.

Profesor din Argeș - în cartea recordurilor din România

Luni, 22 Octombrie 2018 17:20

# Colecționarul are peste 4000 de exemplare de trifoi

Laurențiu Oprescu, profesor de geografie și istorie se află în cartea recordurilor din România pentru colecția sa de trifoi cu 4, 5, 6, 7 și chiar 8 foi. Colecția este și cea mai mare din Europa. Ideea profesorului din Bughea de Sus a venit încă din copilărie. Acesta era elev și a pornit să adune trifoi alături de prieteni. Așa a ajuns acasă cu buzunarele pline și a dat drumul la colecție.

 

Ziua Mondială a Alimentației, marcată în școlile și liceele din Mioveni

Luni, 22 Octombrie 2018 17:14

Autoritățile din Mioveni au organizat pe 16 octombrie, în toate unitățile de învățământ, acțiuni specifice dedicate Zilei Mondiale a Alimentaţiei. Cu ajutorul specialiștilor, cei peste 350 de elevi au primit informații utile privind avantajele unei alimentații sănătoase și importanța unei nutriții corespunzătoare. Un tehnician nutriționist le-a explicat elevilor importanța formării unor deprinderi de alimentație sănătoasă și a unor principii de bază ale alimentației care se le asigure sănătatea si buna condiție fizică. Potrivit celor mai recente date emise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), principalele cauze de mortalitate în lume sunt legate de alimentaţia nesănătoasă: 14 milioane de decese sunt cauzate anual, la nivel global, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată.

Festivalul Toamnei, la Bradu

Luni, 22 Octombrie 2018 17:12

Vinerea trecută, de ora ora 16.00, la Bradu, s-a deschis Festivalul Toamnei. Primarul Dan Stroe a pregãtit o mulţime de surprize pentru locuitorii comunei, care au venit la eveniment cu mic, cu mare. Sărbătoarea  a fost organizată la Baza Sportivă din localitate, în imediata vecinătate a Primăriei.  Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de artiști  de muzică populară din partea locului, precum: Cristina Voicu, Claudia Șerbănescu, Emilia Ghinescu dar și de alți cântăreți de muzică ușoară.
Copiii din Bradu au pregătit un spectacol muzical artistic.

 

Pagina 5 din 138

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea