Clinica de Medicina Dentară – Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Importanța endodonției

Joi, 28 Decembrie 2023 10:57

Endodonția se adresează afecțiunilor pulpei dentare și a țesuturilor din jurul rădăcinei dentare. În timp, oricine poate acuza dureri acute la nivelul unui dinte. În acest caz, de obicei,  este nevoie de un tratament de canal.

Tratamentul endodontic se realizează în următoarele situații:

- Atunci când există un dinte cu o carie mare care s-a extins până la nerv;

Revelion 2024 în Piața Primăriei Pitești!

Joi, 28 Decembrie 2023 10:02

În noaptea dintre ani, în centrul orașului, vă invităm la o SUPER PETRECERE în aer liber, organizată de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești.

De la ora 22:00 până la ora 24:00, DJ Project, urmați de Viorica și Ioniță de la Clejani, alături de Taraful Clejanilor, vor încinge atmosfera de sărbătoare.

 

Pitești Arena - gazda Trofeului Carpați Niro la handbal masculin

Joi, 28 Decembrie 2023 09:46

Două zile de handbal la Pitești Arena. Joi, 28 decembrie, de la ora 17:30 echipa națională de handbal masculin a României are primul meci la Trofeul Carpați Niro, la Pitești Arena, împotriva Greciei. Tot joi, dar de la ora 15:00, are loc meciul de deschidere a competiției, între Slovacia și Georgia.

Vineri, 29 decembrie, va avea loc finala mică de la15:00, iar finala mare de la 17:30.

Fostul fotbalist Cristi Tănase a fost prins drogat la volan

Joi, 28 Decembrie 2023 09:15

Piteșteanul Cristian Tănase a fost depistat drogat în trafic, în seara zilei de 27 decembrie, de către polițiștii biroului rutier Pitești. Fostul fotbalist a fost oprit pentru un control de rutină la intrarea în Pitești, în zona Târgului Săptămânal.

Cristi Tănase, cunoscut suporterilor ca Dodel, s-a ales cu permisul suspendat și cu dosar penal. 

 

Cursuri de caligrafie la Școala Gimnazială Cotmeana

Miercuri, 27 Decembrie 2023 22:43

În luna decembrie, elevii claselor I-IV de la Școala Gimnazială Cotmeana au primit un cadou special de sărbători: un curs de caligrafie și legatorie manuală de carte.

Timp de trei zile, între 12 și 14 decembrie 2023, au avut loc la unitatea școlară din Cotmeana demonstrații de caligrafie, făcute de prof. Lucreția Picui, inițiatoarea primelor astfel de cursuri din județul Argeș, încă din anul 2014.

Elevii au aflat povestea scrierii și a instrumentelor de scris, povestea hârtiei și a cernelei, dar și povestea cărții legate manual. În cele trei zile elevii au trăit satisfacțiile scrisului frumos și  bucuria realizării unui caiet legat de mânuțele lor.

Proiectul „IQ IMMA - Inovare si Calificare - Implicat, Motivat, Mobilizat, Angajat” a fost finalizat

Miercuri, 27 Decembrie 2023 22:31

Asociația AEDU, în parteneriat cu Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș, finalizează în luna decembrie 2023 implementarea proiectului „IQ IMMA - Inovare si Calificare - Implicat, Motivat, Mobilizat, Angajat”, cod SMIS POCU/1080/3/16/Operațiune compozită OS.3.1,3.4/157569, proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului a vizat promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă pe o piață a muncii flexibilă și inclusivă, prin furnizarea demersurilor necesare pentru îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 227 de persoane din categoriile șomeri și persoane inactive, precum și asigurarea de locuri de muncă pentru minim 103 persoane, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanele cu dizabilități, persoanele cu nivel redus de educație - intervenție prevăzută să se materializeze pe o perioadă de 12 luni, ianuarie 2023 - decembrie 2023, în două regiuni de dezvoltare ale României, Sud-Muntenia și Sud-Est, cu un buget total de 4.796.732,92 lei.

 

Lege. Conducătorii de trotinete electrice vor fi amendaţi dacă circulă neregulamentar!

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:58

 

Săptămâna trecută, preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea care prevede că Poliţia Locală poate acorda sancţiuni conducătorilor de trotinete electrice. Sunt vizaţi, de asemenea, şi pietonii, bicicliştii, conducătorii de mopede, trotinete electrice şi vehicule cu tracţiune animală.

Actul normativ modifică art.7 alin. (1) lit. j) din Legea nr.155/2010, în sensul că se acordă Poliţiei locale atribuţii de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice.

 

Părintele Profesor Constantin Necula le-a vorbit deţinuţilor de la Penitenciarul Mioveni!

Luni, 18 Decembrie 2023 12:19

 

Săptămâna trecută, părintele profesor Constantin Necula a venit la Penitenciarul Mioveni, pentru a le vorbi persoanelor private de libertate despre bucurie şi nădejde, iertare şi îndreptare. Cuvintele pline de duh au atins inimile celor prezenţi, mai cu seamă că ne aflăm în Postul Bucuriei şi ne apropiem cu paşi repezi de Praznicul Naşterii Domnului.

Părintele Constantin Necula este o personalitate cu notorietate a Bisericii Ortodoxe Române, iar creştinii îi preţuiesc deopotrivă conferinţele, apariţiile TV şi cărţile.

 

 

Peste 1560 kilograme de carne de porc au fost donate centrelor din structura DGASPC Argeș

Joi, 14 Decembrie 2023 08:48

"Ignatul la Golești" - sărbătoare tradițională cu scop caritabil

Peste 1560 kilograme de carne de porc au ajuns astăzi în centrele de copii și bătrâni aflate în subordinea DGASPC Argeș, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș.

“Ignatul la Golești” este un eveniment caritabil organizat de Consiliul Județean Argeș în parteneriat cu Asociația Comunelor din România, filiala Argeș.

Vrei să faci o faptă bună de Crăciun? Banca pentru Alimente face colectă de alimente în magazinele din Pitești

Joi, 14 Decembrie 2023 08:00

 

# Fapte pentru un viitor mai bun: 15, 16, 17 decembrie 2023 # Începe colecta națională de alimente, pentru ajutorarea familiilor nevoiașe!

Anul acesta, Asociația Eva și Prietenii din orașul Pitești a devenit partenera Băncii de Alimente București.

Cu această ocazie, pentru prima data în orașul Pitești se va desfășura campania de donare și colectare „Fapte pentru un viitor mai bun” ce are că scop combaterea risipei alimentare și sprijinirea comunităților defavorizate, organizând o colectă de mare amploare în magazinele LIDL și Auchan din PITEȘTI. DAR din DAR se face RAI!

 

 

Balul Rotary Pitești - întâlnire selectă pentru un scop nobil

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:58

 

 

Balul de Caritate Rotary Club Pitești s-a ținut, în weekend-ul trecut, la Sala Diamond Ballroom din cadrul Hotelului Ramada.

Devenit deja tradiție în comunitatea locală, Balul Rotary marchează sfârșitul de an într-o atmosferă elegantă și rafinată.

Fiind unul dintre cele mai apreciate evenimente mondene ale anului, Balul Rotary este totodată și un eveniment caritabil prin care rotarienii încearcă să strângă fonduri pentru proiecte dedicate comunității locale. Prin acțiunile sale, prin implicarea membrilor, dar și cu sprijinul simpatizanților săi, Rotary Club Pitești a reușit să devină, de-a lungul anilor, un simbol al comunității locale.

 

Expoziția de brazi de la Târgul de Crăciun va fi oferită copiilor

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:53

 

După cum ați observat, în cadrul Târgului de Crăciun din Piteşti se află și o expoziție inedită de brazi, decorați cu podoabe naturale, organizată de societatea Salpitflor Green SA, în colaborare cu unitățile de învățământ din municipiu. Expoziția este o premieră pentru orașul nostru, tocmai prin modul ei inedit de realizare, îmbinare și expunere. În cadrul acesteia, pot fi admirate decorațiuni naturale, picturi și obiecte de artă decorativă, realizate de către elevii din peste 50 de unități de învățământ din Pitești.

 

 

Volei masculin, din Cupele Europene, la Mioveni! Intrarea este liberă!

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:31

 

Calificați în Optimile CEV Volleyball Cup 2024, voleibaliștii ucraineni de la SC Prometey Dnipro revin ”acasă” la Sala Sporturilor Mioveni, pentru un nou joc ce se anunță mai echilibrat decât jocul precedent cu olandezii de la Nova Tech și, ca atare, mai spectaculos.

SC Prometey Dnipro a jucat la Mioveni, în 23 noiembrie, meciul tur din șaisprezecimile CEV CUP cu Nova Tech Groningen, câștigând destul de lejer, scor 3-0 (25-21, 25-17, 25-16).

 

ÎPS Calinic: „Mă simt dator față de Sfânta Muceniță Filofteia”

Luni, 11 Decembrie 2023 20:57

 

Pe 7 decembrie, Sfânta Muceniță Filofteia a fost prăznuită în noua Catedrală Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Spre deosebire de anii precedenți, racla cu sfintele moaște a fost scoasă în pridvorul bisericii fiind așezată într-un baldachin de lemn special realizat pentru acest eveniment.

„Întotdeauna, în lucrările pe care le-am făcut, am întrebat-o pe Sfânta Filofteia dacă este sau nu de acord și dacă ajută sau nu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Calinic la Sfânta Liturghie oficiată de hramul Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș.

 

 

Vicepreședintele Curții de Apel Pitești s-a pensionat

Luni, 11 Decembrie 2023 16:37

 

# Daniel Radu - un judecător apreciat unanim

Judecătorul Daniel Radu, vicepreședinte al Curții de Apel Pitești, a depus, în această toamnă, cerere de pensionare. Aceasta a fost pusă în discuție în ședința pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Cererea fiind aprobată a fost trimisă președintelui României pentru a fi emis decretul de pensionare. Iar Decretul cu pricina a fost semnat, vinerea trecută, de Iohannis.

 

Ghetuțe noi de la jandarmii argeșeni

Luni, 11 Decembrie 2023 15:46

 

Pentru al doilea an consecutiv, jandarmii argeșeni s-au implicat în campania națională „Încalță un copil de iarnă”. Pentru aproximativ 40 de copii din zonele defavorizate ale județului Argeș, zăpada și sezonul de iarnă nu vor mai reprezenta o problemă.

Aceștia au primit în dar de la jandarmii argeșeni ghetuțe noi, care le vor aduce bucurie pe chip și în suflet. Campania, inițiată de Fundația Zurli, s-a desfășurat cu sprijinul colectivului din cadrul Școlii Gimnaziale Alexandru Davila din Pitești, care se va ocupa ca încălțămintea să ajungă la copiii defavorizați din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Filofteia Ștefănești, precum și la copiii din comuna Hârsești.

 

Noi medalii pentru gimnastele Centrului Cultural Pitești

Luni, 11 Decembrie 2023 15:35

 

În perioada 24-26 noiembrie 2023, în municipiul Sfântu-Gheorghe din județul Covasna, s-a desfășurat un dublu eveniment sportiv: Campionatul Național de Ansambluri și Festivalul Național de Gimnastică Ritmică, sub patronajul Federației Române de Gimnastică Ritmică. La eveniment, ultimul din calendarul competițional 2023, au participat patru dintre gimnastele de la Cercul de gimnastică ritmică, din cadrul Centrului Cultural Pitești, sub îndrumarea antrenoarei Nicoleta Andrei: Teodora Piuaru, Maria Baciu, Ștefania Solomonescu, Ana Maria Coman.

 

Programul spectacolelor din luna decembrie, la Pitești

Luni, 11 Decembrie 2023 15:24

Pe parcursul lunii decembrie sunt programate mai multe spectacole în Piața Primăriei Pitești și în centrul orașului. Sărbătorile de iarnă sunt întâmpinate cu următoarele evenimente:

# Miercuri, 13 decembrie, de la ora 17:00, moment artistic Palatul Copiilor - „Poveste de Crăciun”, Piața Primăriei Pitești;

# Joi, 14 decembrie, între orele 17:00 – 20:00, dansuri latino - bachata, spectacol interactiv/demonstrativ, desfășurat de Dance Flow Academy și Școala de Dance Latin Street, Piața Primăriei Pitești;

 

Campanie Umanitară la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 11 Decembrie 2023 15:21

Centrul Cultural Mioveni dă start unei noi campanii umanitare prin care își propune să aducă bucurie de sărbători unor copii la care moșul nu poate ajunge. "Moș Crăciun vine și la tine!" este o campanie umanitară cu tradiție care, cu ajutorul voluntarilor și a donatorilor generoși, a reușit să ajungă în casele a sute de copii din Mioveni. Anul acesta, campania de strângere de donații se va derula între 06 –18 decembrie, urmând ca până în ajunul Crăciunului cadourile să fie livrate micilor destinatari.

Protest spontan la Curtea de Apel Pitești

Vineri, 08 Decembrie 2023 15:00

Pe 8 decembrie, personalul auxiliar de specialitate si conex din cadrul Curtii de Apel Pitesti a initiat un protest spontan având drept principale cauze nerespectarea hotărârilor judecătorești de către Guvernul României în ceea ce privește plata drepturilor salariale restante obținute pe cale judecătorească si neachitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023.

Salariații Curții de Apel Pitești au prezentat următoarele revendicari:

- plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor;

 

Pagina 5 din 278

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea