Pentru prima oară în Pitești, proiect de parteneriat public - privat, în domeniul turismului!

Luni, 04 Aprilie 2022 19:06

Municipiul Pitești a încheiat un protocol de colaborare cu agenția de turism Velmar Dreams privind digitalizarea intrărilor la Grădina Zoologică Pitești, în cadrul proiectului „România - destinație turistică”.  Prin conceptul dezvoltat, care cuprinde și digitalizarea biletelor de intrare la obiectivele turistice, Romanian Adventures, proiectul dedicat exclusiv turismului românesc prin care se promovează România ca destinație turistică, își propune integrarea Grădinii Zoologice Pitești în circuitul turistic, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Luni, 28 martie 2022, a fost prima zi în care biletele de intrare la Grădina Zoologică Pitești au putut fi achiziționate online. Acestea sunt disponibile pe platforma digital, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, accesând: https://www.romanian-adventures.ro/.

Peste 90 de validări date de Comisia Județeană de Fond Funciar

Luni, 04 Aprilie 2022 15:33

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, a făcut mai multe precizări despre activitatea Comisiei Județene de Fond Funciar. Mai ales că aceasta reprezintă una dintre cele mai complexe activități ale Instituției Prefectului. Astfel, în cadrul ședinței Comisiei, desfășurată luni, 4 aprilie, au fost făcute 91 de validări. Au existat și documentații pentru care Comisia a decis amânarea sau respingerea lor.

„Deși au trecut 30 de ani de la apariția primei legi a fondului funciar, mulți argeșeni se confruntă încă cu probleme pe această temă ceea ce face ca una dintre activitățile stufoase ale Instituției Prefectului să fie exact această parte. Tehnică, dar și foarte solicitată, m-am oprit asupra ei pentru că aș vrea să transmit mai multe informații legate de Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra terenurilor agricole și forestiere Argeș pentru ca oamenii să știe exact cum lucrează și cum ajung să i se adreseze. Ședința Comisiei se ține o dată pe lună.

 

Microbuze electrice pentru școlile din Argeș

Luni, 04 Aprilie 2022 12:30

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeș a trimis o adresă către UAT-urile din judeţ pentru a solicita un necesar de microbuze şcolare electrice. Acestea vor fi achiziţionate de Ministerul Educaţiei prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Microbuzele şcolare electrice pe care le va achiziţiona Ministerul Educaţiei sunt destinate în special şcolilor din mediul rural, în special pentru zonele în care populaţia şcolară este scăzută.

Administraţiile publice locale trebuie să îşi ia angajamentul că vor asigura costurile cu reparaţiile, resursa umană, dar şi cu alimentarea.

Elevii vor reprezenta cu mândrie Argeșul. Vezi programul olimpiadelor naționale

Luni, 04 Aprilie 2022 12:06

 

După doi ani de pandemie în care au fost suspendate, concursurile și olimpiadele școlare sunt organizate din nou, în 2022, spre fericirea elevilor care vor să participe și a profesorilor care îi pregătesc pe cei mai buni dintre ei.

În acest moment, ne putem mândri cu reprezentarea județului Argeș la toate olimpiadele naționale, prin elevi de la școlile și liceele care deja au făcut o tradiție din a promova în mod evident valoarea. Astfel, menționăm calificarea pentru:

 

Lista școlilor din Argeș care primesc bani pentru reducerea abandonului școlar

Luni, 04 Aprilie 2022 10:26

 

Peste 1.390 de școli au fost selectate în prima rundă de finanțare pentru granturile din programul de reducere a abandonului școlar, anunță Ministerul Educației. În urma evaluării calității planurilor de acțiune propuse de unitățile de învățământ din țară, 1.391 de proiecte au obținut cel puțin 6 puncte din 10, îndeplinind astfel condițiile pentru finanțare. Este prima finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Peste 22,2 milioane de lei pentru 32 de școli din Argeș

La nivelul județului Argeș au primit finanțare 32 de unități de învățământ, dintre care 31 din mediul rural și una din mediul urban (Liceul Cu Program Sportiv Câmpulung). Au fost 13 proiecte din „zona fără marginalizare”, 7 din „zona marginalizare la medie/zona dezavantajată” și 12 proiecte din „zona marginalizare peste medie și severă/ zona marginalizată”. Dintre proiectele care au primit fonduri, 9 dintre ele s-au încadrat la granturi mici, 16 la granturi medii și 7 la granturi mari.

Pe 5 aprilie, se oprește apa potabilă în comunele Albota şi Căteasca

Luni, 04 Aprilie 2022 10:04

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va executa în data de 5 aprilie 2022, între orele 8:00 – 22:00, lucrări de igienizare a rezervoarelor de înmagazinare a apei din staţiile de pompare din comunele Albota şi Căteasca. Vor fi afectaţi de această oprire utilizatorii din satul Frăteşti – comuna Albota şi satul Cireşu – comuna Căteasca.

 

„Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de lipsa apei potabile şi îi asigurăm că echipele operaţionale care efectuează lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervenţiilor în cel mai scurt timp, încercând să reducă la minimum intervalul orar în care consumatorii sunt afectaţi, depunând eforturi susţinute pentru asigurarea funcţionalităţii sistemului de alimentare cu apă în condiţii de calitate şi de siguranţă. Recomandăm consumatorilor să îşi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

 

George Caval - încă un mandat de președinte la CCIA Argeș

Vineri, 01 Aprilie 2022 18:26

 

George Caval a fost reales președinte pentru încă un mandat la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Hotărârea a fost luată în urma Adunării Generale de joi, 31 martie.

„Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată !”, a fost mesajul lui George Caval după încheierea reuniunii.

Amintim că George Caval a fost ales, pentru prima dată, președinte al Camerei de Comerț Argeș în anul 2015. În ultimul timp, instituția pe care o conduce a devenit un mijloc de dialog între reprezentanții administrației județene și naționale cu cei ai mediului de afaceri.

Curtea de Conturi – controale importante în Argeș

Vineri, 01 Aprilie 2022 18:21

În această perioadă, Camera de Conturi Argeș desfășoară ample verificări la mai multe instituții publice din județ.

În martie a avut loc un control la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, iar în aprilie se desfășoară controale la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș, Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, Casa Județeană de Pensii Argeș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș, respectiv Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș.

 

Prefectul Radu Perianu: „Vor fi distribuite pachete pentru persoane vulnerabile”

Miercuri, 30 Martie 2022 13:06

Aproape 40.000 de pachete alimentare vor fi distribuite către primăriile din județul nostru, de săptămâna viitoare. De acest ajutor vor beneficia persoanele din categorii defavorizate. Este vorba despre o acțiune implementată prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), finanțat din Fondul Social European. Cetățenii vor primi un pachet care va conține alimente de bază: făină, mălai, zahăr, orez, paste făinoase, conserve și ulei.

„39.781 de pachete alimentare vor fi distribuite către primăriile din județul nostru, de săptămâna viitoare. Vor ajunge în toate cele 102 localități argeșene. Fiecare pachet are o greutate de aproximativ 25 de kilograme și conține alimente de bază: făină, mălai, zahăr, orez, paste făinoase, conserve și ulei. De acest ajutor vor beneficia persoanele din categorii defavorizate.

A fost înființată creșa de la Bradu

Miercuri, 30 Martie 2022 07:19

# Aceasta va fi deschisă din toamnă, odată cu începerea noului an școlar

Administrația locală din Bradu încearcă să creeze cele mai bune condiţii de confort şi siguranţă în unitățile de învățământ din comună. Începând cu anul școlar 2022-2023, în Bradu nu se va mai simți lipsa unei creșe. În luna martie a acestui an s-a aprobat, în Consiliul Local, înființarea creșei de la Geamăna. Urmează să fie obținute toate avizele și autorizațiile pentru deschiderea ei, iar apoi să fie dotată cu echipamente moderne, care să răspundă la solicitările beneficiarilor.

 

 

Klaus Iohannis: „Este posibil să crească numărul de militari activi”

Marţi, 29 Martie 2022 13:58

Războiul dintre Rusia și Ucraina aduce noi perspective pentru România în domeniul Apărării Naționale. Guvernul a decis deja majorarea bugetului MApN de la 2% din PIB, cât este este în prezent, la 2.5%. În plus, președintele României, Klaus Iohannis, a discutat în Consiliul Suprem de Apărare al Țării despre posibilitatea de a crește numărul militarilor activi, în țara noastră.

 

Simfonia Lalelelor, ediția 45. Evenimentul va avea loc, în premieră, în mijlocul naturii

Marţi, 29 Martie 2022 11:12

Cea de-a 45-a ediție a expoziției dendro-floricole internaționale „Simfonia Lalelelor”, organizată, în premieră, în mijlocul naturii, în Parcul „Lunca Argeșului”, se va desfășura în perioada 15 – 17 aprilie, tematica acestui an fiind „Înflorirea speranței / Bloom of Hope”.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 15 aprilie, la ora 12:00, inaugurarea expoziției fiind urmată de un spectacol în aer liber al Filarmonicii Pitești, dedicat ediției, susținut în Parcul „Lunca Argeșului”!

 

Comisarul șef Cristian Mihalcea s-a întors în fruntea Poliției Mioveni

Marţi, 29 Martie 2022 08:15

 

Surprize, surprize la Tribunalul Argeș! Comisarul șef Cristian Ilie Mihalcea a fost repus în funcția de comandant al Poliției Mioveni, după ce instanța i-a admis acțiunea, pe 28 martie.

Acesta a contestat măsura de suspendare executare act administrativ dispoziție 3041/14.01.2022 prin care i s-a dispus încetarea raportului de serviciu. Înstanța i-a admis cererea, iar decizia este executorie. De azi, 29 martie, comisarul șef Mihalcea a redevenit comandantul Poliției Mioveni.

Decizia nu este însă definitivă, iar Inspectoratul de Poliție Județean Argeș are dreptul de a face recurs.

IPJ Argeș – anunț important pentru șoferi

Marţi, 29 Martie 2022 07:08

Din data de 26 martie 2022, polițiștii argeșeni oferă cetățenilor posibilitatea de a obține, inclusiv în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și zile libere, documentele reținute ca urmare a unor abateri rutiere, când perioada de aplicare a acestor măsuri complementare se termină în astfel de zile. Astfel, este deschis zilnic un ghișeu, între 09:00 și 11:00, la Serviciul Rutier Argeș, inclusiv de sărbători.

Începând cu prima zi după Ziua Poliției, programul de funcționare a ghișeului din cadrul Serviciului Rutier Argeș, destinat restituirii permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare, a fost suplimentat, fiind deschis între orele 09:00 și 11:00. Măsura va fi permanentă, iar în prima zi de activitate conform noului program, trei persoane au beneficiat de activitatea specifică ghișeului.

 

Aniversarea unui centenar. Un secol de viață, omagiat de municipalitatea piteșteană!

Luni, 28 Martie 2022 16:47

Doamna Floarea Abălaru este născută în 5 martie 1922, a trăit istoria ultimului veac cu bune și rele, a cunoscut războiul, comunismul, naționalizarea și libertatea de a înțelege democrația după propriile valori și principii.

A studiat 8 clase și Școala de meserii, a făcut croitorie cu pasiune, toată viața. A croșetat cu îndemânare, până la 95 de ani!

Indiferent de vremuri, familia i-a fost cel mai mare tezaur: soțul, cei 2 copii, 2 nepoți și 3 strănepoți.

 

Ajutor pentru familiile greu încercate din Valea Mare Pravăț!

Luni, 28 Martie 2022 16:16

Deputații Simona Bucura-Oprescu - secretar executiv al PSD Argeș -, Nicolae Pavelescu și Remus Mihalcea, împreună cu subprefectul Ciprian Neculăescu, primarul Petre Ionel Boncoi și viceprimarul Ionuț Manea au fost, săptămâna trecută, cu ajutoare la cele 7 familii din Valea Mare Pravăț greu încercate după ce un incendiu violent le-a distrus casele pe 15 februarie.

Cei 22 de membri ai familiilor respective au primit pături, alimente, precum și produse de igienă, dar și lapte praf pentru copii.

 

Unde se face autorecenzarea asistată în orașul Mioveni. Sunt 5 puncte de lucru!

Luni, 28 Martie 2022 16:04

Primăria Orașului Mioveni anunță faptul că începând de luni, 14 martie, până la data de de 15 mai, se desfășoară prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor, respectiv autorecenzarea.

Autorecenzarea se poate realiza în două moduri:autorecenzare online și autorencenzare online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor care nu au tehnologia necesară și nici adrese de e-mail.

 

Echipamente sportive pentru Centrul de Copii și Juniori FC Argeș

Luni, 28 Martie 2022 12:17

 

Primăria Pitești și Consiliul Județean Argeș au oferit echipamente sportive Centrului de Copii și Juniori FC Argeș, centru unde activează sute de copii, printre care și fete. Au fost oferite echipamente sportive echipei de fete și echipelor de băieți de la U13 până U17.

 

“Dumneavoastră, părinților vrem să vă dovedim, cred că am făcut-o și până acum, că avem grijă de cei mici. Dumneavoastră trebuie să aveți grijă de ei acasă, să-i țineți sănătoși și să fiți siguri că vă suntem tot timpul alături. Știți ce ne dorim, și eu și dl. Mînzînă, noi ne dorim ca viitoarea echipă a FC Argeș să plece de aici, din curtea noastră, să îi vedem peste câțiva ani în echipa mare. Voi, copiii, trebuie să fiți cuminți, să vă ascultați părinții, să învățați, este foarte important să învățați, să ascultați antrenori, iar noi vă vom fi alături” – Cristian Gentea, primar municipiul Pitești.

 

Elevii argeșeni - câștigători ai Olimpiadelor de „Cultură și spiritualitate românească” și de „Limba și literatura română”

Luni, 28 Martie 2022 11:36

După o perioadă nefastă, în care pandemia a umbrit șansele tinerelor talente creatoare, anul 2022 prinde viață ca o primăvară îmbucurătoare printr-o serie de competiții școlare, la care elevii mici și mari au excelat, oferind cele mai alese lucrări artistice.

Olimpiada națională de “Cultură și spiritualitate românească”, etapa județeană, s-a desfășurat anul acesta la Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Pitești, în data de 20.03.2022, potrivit Regulamentului specific, antrenând elevii să abordeze original subiecte cu o tematică interdisciplinară, deopotrivă de limba și literatura română și de religie. Cu inspirație divină, în simbolistica zilei de duminică, cei 115 elevi ai ciclului gimnazial și liceal din județul Argeș s-au făcut remarcați prin creativitate, prin talent literar, dar și prin trăire ori prin cunoaștere dogmatică.

Gymnastic Star participă la un concurs în județul Brașov

Luni, 28 Martie 2022 11:32

Pe 28 martie, Gymnastic Star din cadrul Clubului Sportiv Real Bradu va participa la un concurs important, cu formații și solo-uri, desfășurat în județul Brașov, la Centrul Multicultural și Educațional din municipiul Săcele. Va fi un concurs cu 1.000 de concurenți, majoritatea de la Academii și școli de dans de elită din țara noastră.

„Avem un lot format din 14 sportive și participăm cu gimnastică acrobatică, dans tematic, open, dans sportiv (doar performing), acrobatic formație (doar performing), show și dans de caracter. Este un concurs cu 1.000 de concurenți, extrem de greu, concurenți de la Academii și școli de dans de elită din România.

 

Pagina 5 din 228

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea