Locuitor din Bradu sancționat cu 1200 de lei pentru că arunca deșeuri

Luni, 01 Martie 2021 11:27

Polițiștii locali din Bradu desfășoară permanent acțiuni în vederea depistării persoanelor care abandonează sau depozitează în mod necontrolat deșeuri pe domeniul public al comunei. Pe 23 februarie, în jurul orei 09.30, polițiștii locali au prins în flagrant pe C.I., domiciliat pe strada Veneției din comuna Bradu, în timp ce abandona din autoturismul personal pe malul pârâului Gemenița, de lângă DN 65B, mai multe deșeuri în saci de rafie.

Curtea ce Apel Pitești a implementat o aplicație pentru comunicarea în format digital a documentelor

Luni, 01 Martie 2021 10:49

Pentru a facilita comunicarea documentelor cu semnătură electronică extinsă, începând cu data de 1 martie 2021, Curtea de Apel Piteşti va implementa aplicaţia informatică „EDC- Electronic Documents Communication”, dezvoltată împreună cu Biroul IT şi conducerea Tribunalului Argeş, prin care vor fi comunicate în format digital documentele şi actele de procedură, cu acordul părţilor interesate, prin accesarea paginii de internet a Curţii de Apel Piteşti www.curteadeapelpitesti.ro – secţiunea „EDC_Documente” .

Aplicaţia va funcţiona experimental, până la finalul anului 2021, numai pentru instanţele din judeţul Argeş, urmând a fi extinsă şi la instanţele din judeţul Vâlcea în anul următor, perioadă în care se vor putea aduce îmbunătăţiri aplicaţiei, în funcţie de cele constatate în timpul funcţionării experimentale.

 

Primarul Piteștiului a oferit flori, pe stradă, de Dragobete

Luni, 01 Martie 2021 10:02

La Pitești, Dragobetele a ieșit printre oameni, s-a plimbat pe Strada Mare, a oferit zambile și brioșe, colorate și dulci ca iubirea  fetelor, a cântat, a dansat, împreună cu cei care s-au bucurat de această zi dedicată dragostei. Evenimentul a fost deschis de către edilul Cristian Gentea, prin cuvântul adresat celor prezenți, înainte de a împărți, alături de administratorul orașului, Lucrețiu Tudor, și de alți colegi din conducerea primăriei Pitești, flori și daruri dulci doamnelor și domnișoarelor:

Se caută manager la Spitalul de Boli Cronice Călinești. Ultimele zile de înscriere la concurs

Joi, 25 Februarie 2021 11:05

 

A fost scos la concurs postul de manager la Spitalul de Boli Cronice Călinești. Dosarele de înscriere se depun la sediul Spitalului de Boli Cronice Călinești, str.dr. Ion Crăciun nr. 484, până în data de 5 martie 2021, ora 14.00, numai în zilele lucrătoare.

Etapele de desfășurare ale concursului sunt: verificarea îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite în anunțul de concurs, care va avea loc în data de 8 martie 2021, etapă eliminatorie; etapa de susținere a probelor de evaluare, care cuprinde: proba scrisă – test grilă, care va avea loc în data de 11 martie 2021, ora 11.00, probă eliminatorie; proba orală – susținerea proiectului de management, care se va desfășura pe baza temelor cadru, în data de 18 martie 2021, ora 11.00.

Tema proiectului de management este la alegerea candidatului din următoarea lista de zece teme, care va fi adaptată la nivelul Spitalului de Boli Cronice Călinești:

 

Lista posturilor didactice vacante în școlile din Argeș

Marţi, 23 Februarie 2021 16:46

# La categoria „posturi complete” nu sunt locuri disponibile pentru profesorii de geografie

Cadrele didactice sau viitoarele cadre didactice, care participă anual la concursul național de Titularizare, au așteptat cu sufletul la gură posturile disponibile în școlile din țară. Pe site-ul titularizare.edu.ro/2021/ au fost publicate, săptămâna trecută, de către Ministerul Educației listele cu aceste posturi. Portalul se republică în fiecare an, iar informațiile apărute sunt cele esențiale pentru procesul de angajare în sistemul de învățământ. Lista este grupată în trei categorii: posturile complete cu viabilitatea de cel puțin 4 ani, posturile complete cu viabilitatea sub 4 ani și posturile incomplete.

Pregătește-ți copilul pentru viitor, la LOGISCOOL!

Marţi, 23 Februarie 2021 13:22

# Liderul în programe edu-tech pentru copii începe o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare

Școala LOGISCOOL  Pitești împlinește, în luna februarie, doi ani de când oferă cursuri de programare și robotică copiilor din orașul lalelelor.
LOGISCOOL România, lider în programe edu-tech pentru copii începe o nouă campanie de înscrieri la cursurile de programare, atât cursuri online cât și la sediu, respectând toate normele de siguranță în vigoare. Interactive și utile, cursurile Logiscool le oferă elevilor posibilitatea de a dezvolta noi abilități necesare unui viitor al digitalizării, indiferent de drumul pe care îl vor alege.

 

Emanuel Soare se va vaccina, pe 1 martie, cu AstraZeneca

Luni, 22 Februarie 2021 23:53

# „Recomand profesorilor să se grăbească să se vaccineze”, a precizat prefectul

Prefectul Emanuel Soare s-a programat, pe 1 martie, pentru a se vaccina împotriva COVID, cu vaccinul AstraZeneca. Conform recomandărilor autorităţilor medicale, vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18 - 55 de ani.
„Eu m-am programat la vaccinare. Sunt programat pentru data de 1 martie, cu vaccinul AstraZeneca. Am spus că nu doresc să mă lupt pentru locuri în platforma de vaccinare cu persoanele vârstnice, cu persoanele cu boli cronice, dar în acest moment vaccinul AstraZeneca este vaccinul disponibil pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și  55 de ani. Pentru profesori este perfect”, a precizat prefectul Soare.

Ședință de lucru a Adunării Eparhiale

Luni, 22 Februarie 2021 16:19

# Au participat rectorii celor două Universități din Pitești, dar și fostul deputat Mircea Drăghici

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale. Evenimentul a avut loc în paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din incinta Centrului Eparhial și a adunat toți deputații care au fost aleși în cadrul acestui organism deliberativ.
Ierarhul Argeșean a deschis lucrările Adunării Eparhiale, amintind pe scurt de evenimentele importante desfășurate pe parcursul anului 2020 și  de eforturile depuse de cei direct implicați în toate activitățile Eparhiei.

 

Cursuri de robotică și programare pentru copii, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 22 Februarie 2021 16:18

În perioada martie-mai 2021, în cadrul Bibliotecii Județene ,,Dinicu Golescu” Argeș, se vor organiza cursuri de robotică și programare pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Acestea se vor desfășura cu respectarea prevederilor de siguranță în contextul pandemiei Covid 19, de aceea locurile sunt limitate.
Cursul pornește de la o platformă electronică numită micro:bit, ce se folosește intensiv în cursurile de STEM din întreaga lume.

Calendarul simulărilor naționale de Bacalaureat 2021 și Evaluare Națională 2021

Luni, 22 Februarie 2021 14:44

# Din 22 februarie au fost publicate testele de antrenament

Simulările examenelor naționale vor avea loc la finalul lunii martie, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educației. De asemenea, pentru pregătirea examenelor naționale (Evaluare Naţională 2021 și Bacalaureat 2021) vor fi publicate, începând de luni - 22 februarie, teste de antrenament pe site-ul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație. Simularea Evaluării Naţionale 2021, pentru elevii clasei a VIII-a se va organiza, astfel: 29 martie 2021: Limba şi literatura română, 30 martie 2021: Matematică, 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

 

Polițiștii locali piteșteni - instruiți să acorde prim ajutor

Luni, 22 Februarie 2021 14:40

Cadre ale ISU Argeș, de la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență, au desfășurat o pregătire cu cadrele Poliție Locale Pitești în care au fost prezentate manevrele de prim ajutor calificat de bază. Activitatea este foarte importantă, având în vedere că polițiștii locali sunt prezenți continuu în rândul cetățenilor. A fost făcută o demonstraţie pe un manechin, iar polițiștii locali au fost învăţaţi cum să verifice dacă persoana respiră şi are puls.  S-a prezentat procedura de resuscitare cardiopulmonară şi modalitatea de efectuare a respiraţiei artificiale, a fost prezentată şi manevra Heimlich de salvare de la sufocare, în cazul persoanelor ale căror căi respiratorii sunt obturate mecanic.

 

Percheziții în Argeș. Au folosit acte false pentru a ridica măsurile de poprire de pe conturile unor societăți

Luni, 22 Februarie 2021 14:23

 

La primele ore ale dimineții de luni, 22 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Argeș au descins la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane, într-un dosar penal privind documente susceptibile a fi false, care au fost folosite pentru ridicarea popririi asupra conturilor bancare ale unor firme.

Polițiștii argeșeni, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au pus în executare 4 mandate de percheziție, pe raza judeţului Argeş şi a municipiului Bucureşti. În dosar se fac cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune.

 

24 februarie - COLECTARE DEȘEURI VOLUMINOASE în Pitești

Luni, 22 Februarie 2021 13:42

Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare, organizează în data de 24 februarie 2021 o campanie de colectare,  gratuită, a deșeurilor voluminoase. Locuitorii municipiului Pitești pot depune deșeurile voluminoase în containerele special puse la dispoziție, în data de 24 februarie, între orele 08:00 și 15:00, în următoarele puncte de colectare:

Concursul de videoclipuri - „Apa pentru mine ”

Luni, 22 Februarie 2021 13:41

„Apa pentru mine” este numele concursului de videoclipuri pe care societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti îl organizează, în cadrul Programului Educaţional Piky, pentru a marca Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie.
Concursul se adresează elevilor argeşeni din clasele I-XII, care sunt invitaţi să răspundă la întrebarea: Ce înseamnă apa pentru tine? Astfel, elevii, prin filmuleţele video realizate, pot să îşi exprime ideile despre importanţa apei în viaţa lor, cum influenţează aceasta mijloacele de trai şi bunăstarea familiei, cultura unui popor şi mediul înconjurător.

 

Dr. Costin Ștefan – numit, din nou, director medical al Spitalului Județean Argeș

Luni, 22 Februarie 2021 10:57

 

# Gabriel Copciag, mesaj la final de mandat: “A fost cel mai greu an al sistemului de sănătate românesc”

Începând de luni, 22 februarie, Spitalul Județean de Urgență Pitești are un nou director medical. Doctorului Gabriel Copciag i-a expirat mandatul, acesta nemaiavând sprijinul Consiliului Județean Argeș.

În locul său a fost numit medicul Costin Ștefan, șeful secției Medicală II, pentru o perioadă de trei luni. Costin Ștefan a mai fost director medical al unității în perioada 12 septembrie 2018 – 12 ianuarie 2020.

În schimb, medicul Gabriel Copciag rămâne în continuare în echipa de doctori ortopezi a spitalului. Acesta a transmis un mesaj special, la finalul mandatului său.

Pe 23 februarie, va fi sistată furnizarea apei potabile în zona Exercițiu din Piteşti

Luni, 22 Februarie 2021 10:50

 

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile în municipiul Piteşti, în ziua de marţi 23.02.2021, între orele 9 - 17, fiind afectaţi următorii utilizatori din zona Exerciţiu:

 

- blocurile: A6A, A7, B6, B7, B8, B9, B10, B21, D15 până la D21;

- cartierul Traian;

- străzile: Constantin Dobrescu Argeş, Dealurilor;

- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae‟;

- P.T. Traian.

 

Veteran de război sărbătorit la Stolnici

Luni, 22 Februarie 2021 10:20

# O poveste de 100 de ani!

Pentru veteranul de război, TOMA T. DUMINICĂ , marea Carte a Vieții începe la 19 feb. 1921, ziua în care primește acest prim dar. Se naște în familia Toma, în satul Fâlfani com. Stolnici, jud. Argeș, venind pe lume în vremuri tulburi pentru România la aceea vreme. Tinerețea o petrece alături de cei din zona sa.

În 1939 la vârsta de 20 de ani este încorporat la ,,Regimentul 2 Pionieri de Gardă,, iar după pregătirea de bază, în 1941 pleacă imediat pe front de unde revine în 1946. Luptă cu unitatea sa până în Caucaz dar și în zona Budapestei. Între cele două perioade ale războiului este prizonier de război în Rusia.

„Zinca Golescu” – 100 de ani de la înființare!

Luni, 22 Februarie 2021 09:07

 

# Cristian Gentea: „ Acest Colegiu este o emblemă a învățământului românesc”

Pe 19 februarie, au avut loc manifestările organizate cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național „Zinca Golescu”. Primăria Municipiului Pitești a fost reprezentată, la acest eveniment, de către primarul Cristian Gentea, alături de cei doi viceprimari.

Au fost, de asemenea, prezenți reprezentanți ai autorităților la nivel județean - Prefectura Argeș, Consiliul Județean Argeș și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, împreună cu reprezentanții elevilor și ai corpului profesoral, ai sponsorilor evenimentului și cu reprezentanții presei locale.

Cu ocazia evenimentului a fost decernat TROFEUL CENTENARIUS Colegiului Național „Zinca Golescu” de către Rotary Globart, Rotarexim și ARJEȘ (Asociația Româno-Japoneză de Educație și Știință), cei care au sponsorizat și realizarea monografiei colegiului și au oferit tuturor celor prezenți „eșarfa centenară”.

 

Atenție! Între 22 februarie și 8 martie se vor face stropiri în Pitești

Luni, 22 Februarie 2021 08:43

În perioada 22.02.2021 – 08.03.2021, în baza buletinului de avertizare nr.24 din 25.11.2020, emis de Unitatea Fitosanitară Argeș, se vor executa tratamente fitosanitare prin stropiri cu mijloace terestre împotriva bolilor și dăunătorilor (tratament de iarnă) la arborii și arbuștii din parcurile, grădinile publice, aliniamentele stradale şi din zonele verzi de pe raza municipiului Piteşti.

Tratamentele se fac pentru reducerea rezervei biologice de agenți fitopatogeni și combaterea formelor hibernante de dăunători.

Pentru efectuarea tratamentului fitosanitar se folosește produsul Champ 77 WG din grupa III de toxicitate. Pe timpul efectuării tratamentului, populaţia este rugată să evite scoaterea animalelor (câini şi pisici) în parcuri şi pe străzi timp de 2 ore, să protejeze rufele întinse în spaţiile deschise, să ţină geamurile închise şi să nu blocheze accesul utilajelor care participă la această acţiune. 

Dr. Daniel Muşat, noul director medical al Spitalului Orășenesc Mioveni

Sâmbătă, 20 Februarie 2021 10:12

 

Spitalul Orășenesc Mioveni are un nou director medical. Este vorba despre dr. Daniel Muşat, fost director general și fost președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Argeș.

Cu o experiență de peste 20 de ani în administrație, noul director medical își propune să-și aducă aportul la buna organizare și creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților de către cel mai nou spital din județ.

 

 

Pagina 5 din 194

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea