Percheziții DIICOT la o grupare de cămătari din Argeș. Împrumuturi cu dobânzi de până la 30% pe lună

Marţi, 15 Septembrie 2020 11:04

Polițiștii desfășoară, marți, 15 septembrie, trei percheziții în Slobozia și în Pitești la persoane bănuite de cămătărie, şantaj şi ameninţare. În cauză sunt cercetați D.I. de 41 de ani din Slobozia, P. G. - 39 de ani din Pitești, respectiv V. M. de 42 de ani, tot din Pitești. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, au efectuat 3 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, care ar fi obținut 1.600.000 de lei din camătă.

Atenție! Trafic restricționat pe Transfăgărășan

Marţi, 15 Septembrie 2020 08:26

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, 15 septembrie 2020, pentru a permite desfășurarea unui eveniment media, traficul rutier va fi închis pe DN 7C (Transfăgărășan), pe tronsonul kilometric 108+500 de metri (Cabana Capra Neagră) – 115 (Bâlea Lac).

 

Asigurarea RCA poate fi prezentată, în cazul unui control, şi în format electronic

Luni, 14 Septembrie 2020 23:56

Din 10 septembrie 2020, asigurarea RCA poate fi prezentată, în cazul unui control, şi în format electronic, nu numai pe hârtie, conform unui act normativ al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) care a fost publicat în Monitorul Oficial.
Dovada încheierii asigurării RCA, în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate, se poate face prin oricare din următoarele modalităţi, aşa cum scrie în norma ASF:

Procurorul Antonia Diaconu - încă șase luni la DIICOT Pitești

Luni, 14 Septembrie 2020 23:55

# CSM i-a prelungit delegarea

În ședința din 8 septembrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul teritorial Piteşti, a Antoniei Diaconu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 18 septembrie. Antonia Diaconu este fost prim-procuror al Parchetelor de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Judecătoria Topoloveni.

 

 

Medic nou la Spitalul din Mioveni

Luni, 14 Septembrie 2020 23:55

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Alina Petria, medic primar gastroenterologie. Potrivit conducerii spitalului, dr Alina Petria și-a început deja activitatea, iar programul de lucru pentru ambulatoriu este:
Marți : 11:00 - 13:00
Joi : 11:00 - 13:00.
Detalii și programări la nr de telefon: 0372.791.21

Adoptă și tu un câine din Baza de la Mioveni

Luni, 14 Septembrie 2020 23:53

Adopția câinilor aflați în Baza de gestionare a câinilor fără stăpân a orașului Mioveni este GRATUITĂ!!! Toate animalele oferite spre adopție sunt consultate de medicul veterinar al unității, deparazitate, vaccinate antirabic, sterilizate și microcipate.
Acte necesare adopției:

 

DSVSA Argeș va avea un aparat PCR funcțional până la sfârșitul anului

Luni, 14 Septembrie 2020 23:38

La Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș continuă procedura de achiziționare a unui aparat Real Time PCR, pentru depistarea pestei porcine africană, dar care poate fi folosit și la testarea COVID-19. Instituția condusă de Sorin Sorescu a accesat pe fonduri europene proiectul  intitulat „Achiziție echipamente, instrumentar de determinare și diagnostic pentru PPA”, cu o valoare totală estimată de 437.119,18 lei.

Numărul donatorilor de plasmă din Argeș este în creștere

Luni, 14 Septembrie 2020 23:37

A crescut semnificativ numărul donatorilor de plasmă în județul Argeș. Dacă în luna august erau 30 de persoane care au recurs la acest gest, în prezent numărul acestora a ajuns la 78. „Avem, până vineri (11 septembrie) 57 recoltări prin plasmafereză și 21 prin donarea clasica, din sânge total”, ne-a precizat dr. Monica Chiran, , directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești

 

Groupe Renault a oferit 50 de tablete cu internet școlilor din Argeș

Luni, 14 Septembrie 2020 23:33

Săptămâna trecută, în Sala de consiliu a I.Ș.J. Argeș, a avut loc o acțiune importantă pentru comunitatea educațională din județ, derulată în cadrul parteneriatului dintre I.Ș.J. Argeș și Groupe Renault România.  Este cunoscut faptul că, Groupe Renault România, susține proiecte de implicare în comunitate care corespund strategiei de responsabilitate socială corporativă, prin inițiativa MOBILIZE sub sloganul  “Ne mobilizăm pentru o lume mai bună”.

S-au redeschis creșele din cadrul Centrului de Îngrijire și Educație Timpurie Pitești

Luni, 14 Septembrie 2020 23:29

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești anunță redeschiderea creșelor din cadrul Centrului de Îngrijire și Educație Timpurie Pitești, începând cu data de 14 septembrie (cu excepția Creșei nr. 11 - Negru Vodă, unde se desfășoară ample lucrări de reabilitare a clădirii, cu termen de finalizare 01.10.2020).
Având în vedere prevederile Ordinului nr.1456/25.08.2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unitățile pentru ocrotirea,educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, sunt asigurate toate normele de igienă prevăzute, în special pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-COV-2.

 

Transfăgărășan - 46 de ani de la inaugurare

Luni, 14 Septembrie 2020 23:25

# Ruta alpină este, în continuare, necirculabilă  iarna

În data de 20 septembrie 1974 s-a inaugurat șoseaua care, peste zeci de ani avea să fie supranumită cel mai frumos drum din România, cel puțin. Construcția Transfăgărășanului a durat patru ani, iar la acea vreme a necesitat o muncă titanică. La 46 de ani de la inaugurarea acestuia încă se vorbește despre felul în care s-a amenajat și despre cei care au lucrat acolo.

La mulți ani, domnule doctor! Crucian Hotăran, un medic pe care copiii îl iubesc!

Luni, 14 Septembrie 2020 23:23

Argeșean prin adopție, stabilit  aici din anul 1977, Crucian Hotăran este, așa cum am scris și mai sus, un medic adorat de copii. S-a născut la Pâncota, Arad,  la 14 septembrie 1942. Urmează Liceul Gheorghe Lazăr din Bucuresti (1960), Institutul Medico- Farmaceutic, Bucuresti (1966). Studiile sunt aprofundate cu un doctorat în  științe medicale la Bucuresti, în 2001.

 

CURIERUL ZILEI ÎMPLINEȘTE 26 DE ANI

Luni, 14 Septembrie 2020 23:20

Pe 15 septembrie 1994 a apărut primul număr al cotidianului CURIERUL ZILEI, ziar  subintitulat Cotidian independent al judeţului Argeş. Echipă redacţională (fondatori): Marilena Baraţă , Gheorghe Smeoreanu, Constantin Neguţ, Laurenţiu Ungureanu , modificată ulterior. Suplimente: Curier show, Curier medical. Editură şi tipografie în Piteşti.  Între timp, au apărut peste 7850 de ediții. La mulți ani, la cât mai multe!

 

Primăria Pitești - Festivitate de premiere a 66 de cupluri pentru împlinirea a 50, respectiv 60 de ani de căsătorie

Luni, 14 Septembrie 2020 23:17

Într-un cadru restrâns, la Primăria Pitești, 66 de cupluri care celebrează împlinirea a 50 de ani, respectiv a 60 de ani de căsnicie neîntreruptă au primit diplome de fidelitate, buchete de flori și premii în bani, din partea municipalității piteștene. Reprezentanții autorităților locale au împărtășit emoția și bucuria seniorilor premiați (57 de cupluri aniversând 50 de ani de căsătorie și alte 9 cupluri cu 60 de ani de căsnicie împliniți), felicitându-le statornicia și exemplul de urmat! Le dorim sănătate și multe alte aniversări împreună, alături de cei dragi! La mulți ani!

 

 

Cadrele didactice din Argeș afectate de COVID-19

Luni, 14 Septembrie 2020 13:17

La nivelul județului Argeș sunt mai multe cadre didactice, la începutul acestui nou an școlar, care sunt afectate de situația creată de COVID -19.

"Avem 5 cadre didactice spitalizate. Sunt 6 cadre în carantină și care vor să își desfășoare activitatea în mediul online, mai sunt alte 3 cadre didactice aflate în carantină și care nu vor să își desfășoare activitatea pe online. Acestea trebuie să prezinte concediu medical", a precizat inspectorul școlar general prof. Liliana Elena Murguleț.

Noul an școlar a început în toate școlile din Argeș

Duminică, 13 Septembrie 2020 23:43

Anul școlar 2020-2021 a începet în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Argeș. Propunerile primite din partea consiliilor de administrație ale fiecărei unități școlare, privind desfășurarea activității didactice în condiții  de siguranță, au fost înaintate spre avizare I.Ș.J. Argeș și DSP, fiind aprobate integral de comitetul județean pentru de situații de urgență. Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ au adoptat propunerile în funcție de analiza situației, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

 

Poliția Siguranță Școlară își începe activitatea

Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 20:56

Odată cu debutul anului școlar, Poliția Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română.

Dacia a donat școlilor din Mioveni măști și dezinfectanți

Joi, 10 Septembrie 2020 14:04

Uzina de Automobile Dacia, alături de partenerii săi, Divvos Grup SRL și Francesca SA au răspuns cu entuziasm propunerii lansate de administrația locală din Mioveni, venind în sprijinul școlilor din oraș cu materiale sanitare și dezinfectanți.

Grație acestui act deosebit, 50.000 de măști faciale în trei straturi, 1280 de flacoane de dezinfectant de suprafețe și alte 1280 de flacoane de dezinfectant pentru mâini au fost donate în cadrul unui eveniment organizat de primăria Mioveni, la care au participat Ghristophe Dridi director general al Groupe Renault România și al Uzinei de Automobile Dacia, Gabriela Durac general manager ANN REEVES & FRANCESCA S.A., Cristian Pătru director executiv al DIVVOS GRUP, deputatul Simona Bucura Oprescu, vicepreședintele CJ Argeș Ion Mînzînă și alți reprezentanți ai companiilor implicate în acest proiect umanitar și social.

 

Aproape 65.000 de măști vor fi distribuite în Argeș persoanelor din familiile defavorizate

Joi, 10 Septembrie 2020 10:07

 

În baza OUG nr.78/2020, Guvernul României a alocat prin Direcția de Sănătate Publică Argeș,  3.236.750 de maști de protecție pentru persoanele din familiile defavorizate. Măștile de protecție au sosit ieri, 9 septembrie a.c., la sediul DSP Argeș, urmând ca, astazi si mâine, în baza unui grafic, acestea să fie preluate de autoritățile locale pentru a le distribui persoanelor beneficiare.

În județul Arges, 64.735 de persoane vor beneficia de măști de protecție,  fiecare dintre acestea primind câte 50 de măști.

S-a deschis pista de atletism de la Stadionul Nicolae Dobrin

Luni, 07 Septembrie 2020 23:31

# S-au redeschis Ștrandurile Primăriei. Intrarea este gratuită

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești anunță deschiderea pistei de atletism a Complexului Sportiv „Nicolae Dobrin”, începând din data de 04.09.2020.  Pista de alergare va fi deschisă zilnic, între orele 07:00 și 22:00.

 

Pagina 5 din 180

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea