Cursurile au început online în două școli din Argeș

Luni, 13 Septembrie 2021 09:29

 

A început un nou an școlar. În județul Argeș, cursurile se vor desfășura în sistem online în două unități școlare, dintre care una dintre ele doar parțial. Nu se va putea începe fizic școala din cauza nefinalizării lucrărilor de reabilitare și igienizare. Vorbim despre Grădinița „Primii Pași” și Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” (doar seral și postliceala).

„Avem două situații în care, începând de luni, cursurile se vor desfășura în sistem online, din motiv de nefinalizare a lucrărilor. Este vorba de Grădinița Primii Pași, cu structura din centrul orașului ( Pitești n. red.) și de Colegiul Tehnic Armand Călinescu unde se derulează lucrări, doar pentru partea de a doua șansă, cursurile seral și postliceală. În rest cursurile încep în condiții foarte bune în anumite locuri și mai puțin bune în altele. Motivele sunt în principiu insuficiența spațială din cauza COVID”, a spus prof. Alina Manea, inspector scolar general.

Alina Manea, șefa ISJ Argeș: „Am găsit soluții astfel încât copiii să nu stea în stradă”

Luni, 13 Septembrie 2021 09:24

 

# Containerele, care vor fi folosite drept săli de clasă la două școli din Pitești, vor fi aduse după începerea anului școlar

Două școli din Pitești au solicitat, recent, trei containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă. Solicitarea a venit în urma unor schimbări legislative care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a.

Din păcate, containerele vor fi aduse la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (două containere) și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân” (un container), după începerea noului an școlar.  Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș susține că au fost găsite soluții ca elevii să nu stea în… stradă. 

 

Avocatul Poporului Pitești: „Au fost confirmate fapte de agresiune sexuală și abuz fizic asupra minorilor de către asistenții maternali”

Miercuri, 08 Septembrie 2021 14:13

# Se solicită evaluarea psihologică a asistenților maternali

S-a atras atenția, recent, asupra faptului că în jumătate dintre direcțiile de asistență socială și protecția copilului (DGASPC-uri) din întreaga țară au fost înregistrate sesizări pentru fapte de violență sexuală în perioada 2005-2020, în care agresorii erau angajați ai instituției, iar victimele erau minori și persoane cu dizabilități din centre sau minori aflați în asistență maternală. De asemenea, a rezultat faptul că în foarte multe astfel de cazuri, care au făcut obiectul unor cercetări la nivelul DGASPC-urilor din țară, dosarele au fost

Percheziții în Argeș! Prejudiciu de aproximativ 750.000 de lei

Miercuri, 08 Septembrie 2021 10:28

Miercuri dimineața, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat patru percheziții, la locuinţele unor persoane, bănuite de evaziune fiscală.

Perchezițiile au avut loc în Mioveni, Negrași și Mărăcineni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2014 – decembrie 2016, două persoane, de 57, respectiv 58 de ani, ambele din Mioveni, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de carburanți”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș

 

Au început înscrierile pentru cursurile gratuite ale Centrului Cultural Mioveni!

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:26

Înscrierile pentru una dintre cele 11 discipline pe care Centrul Cultural le organizează, gratuit, pentru copiii din Mioveni, au loc în perioada 1 - 30 septembrie, la sediul instituției.

Puteți opta pentru:

1. Balet (5 - 18 ani);

Încordează-ți mușchii la “MIOVENI STREET WORKOUT CHALLENGE”!

Marţi, 07 Septembrie 2021 13:04

Pe 11 septembrie, la Mioveni, în premieră pentru județul Argeș va fi organizată o competiție inedita de Street Workout, un sport nou și spectaculos, care devine tot mai popular în rândul tinerilor din întreaga lume!

Street Workout are la bază elemente precum flotările, tracțiunile, genuflexiunile, exerciții izometrice și pliometrice. Toate aceste exerciții sunt realizate cu ajutorul greutății corporale, sportul fiind practicat într-un parc special amenajat cu bare de tracțiuni.

 

150 de accidente de muncă, în Argeș, într-un an

Marţi, 07 Septembrie 2021 07:05

# Au fost înregistrate două accidente de muncă mortale și trei cu invaliditate

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a precizat numărul de accidente de muncă înregistrate în județ, în ultimul an calendaristic. Informația a fost făcută publică, în luna august, într-o informare făcută către către Avocatul Poporului - Biroul Teritorial Pitești. „În ultimul an calendaristic au fost raportate 150 accidente de muncă dintre care două accidente de muncă mortale, trei accidente de muncă cu invaliditate, 129 accidente de muncă cu incpacitate temporară de muncă și 16 accidente ușoare”, informează ITM Argeș.

PSD Argeș l-a uitat pe Constantin Nicolescu?!

Luni, 06 Septembrie 2021 19:50

# Organizaţia PSD Mioveni: „LA MULȚI ANI, CAMARADE!!

Pe 1 septembrie, Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al PSD Argeş şi al CJ Argeş, a împlinit 76 de ani. Cu ani în urmă, pe când Nicolescu făcea legea în judeţ, pe 1 septembrie era paranghelie mare atât la sediul partidului, cât şi la Consiliul Judeţean. Prietenii şi asociaţii roiau în jurul preşedintelui pentru că pe vremea aceea dădea bine să te afişezi cu tătucul Nicolescu. Dar între timp lucrurile s-au schimbat. Prea puţini sunt cei care se mai afişează cu Nicolescu. La ce bun? Nicolescu nu mai are putere, nu mai împarte funcţii, nu mai joacă banii Argeşului pe degete.

 

Primăria Mioveni va oferi ghiozdane elevilor din clasele pregătitoare

Luni, 06 Septembrie 2021 19:19

La Mioveni, în prima zi de școală, elevii din clasele pregătitoare vor găsi pe bancă, câte un ghiozdan, plin cu rechizite! Consiliul Local Mioveni va acorda la începutului anului școlar 2021-2022, peste 400 de pachete cu rechizite școlare, elevilor înscriși în clasa pregătitoare din unitățile de învățământ din Mioveni, în cadrul proiectului "Primul Ghiozdan"

Cât l-a costat pe fostul deputat de Argeş, Cristi Boureanu, despărţirea de iubita tinerică?

Luni, 06 Septembrie 2021 18:33

La începutul lunii august, presa mondenă arunca pe piaţă o veste bombă! Fostul deputat PDL Argeş, Cristian Boureanu, s-a despărţit de iubita sa cu 24 de ani mai tânără. După aproape 7 ani de relaţie, vacanţe de lux şi planuri despre nuntă şi copii, Boureanu şi Laura Dincă au decis să meargă pe drumuri separate. Motivele despărţirii nu au ajuns în presă, dar s-a aflat că Boureanu a ieşit ceva mai sărac din relaţie. Fostul parlamentar i-a cumpărat iubitei un apartament, chiar după separare. Gurile rele spun că e vorba de un apartament nou, într-o zonă rezidenţială, unde preţurile apartamentelor de două camere se ridică la peste 80-90.000 de euro.

 

Profesorii care au fost scutiţi de prezenţa fizică la şcoală nu mai pot preda online!

Luni, 06 Septembrie 2021 18:25

# Ministerul Educaţiei nu are prevederi speciale pentru profesorii care anul şcolar trecut au predat de acasă

În anul şcolar 2020-2021, profesorii au putut opta pentru predarea online, în schimbul prezenţei fizice la şcoală. Dascălii au prezentat directorilor de şcoli certificate medicale de risc ce atestau diverse boli cronice, pentru care profesorii – cu acordul Ministerului Educaţiei – puteau cere să predea de acasă, în sistem online.

Precizări cu privire la calitatea apei potabile furnizate în Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 14:01

Referitor la sesizările unor cetăţeni cu privire la calitatea apei furnizate, societatea Apă Canal 2000 SA face următoarele precizări:

„Apa brută provenită din râul Argeş este captată în Uzina de Apă, care dispune de o tehnologie modernă de tratare. Filiera tehnologică de tratare cuprinde mai multe etape. Preoxidarea cu dioxid de clor se realizează pentru îndepărtarea bacteriilor, virusurilor şi a unor compuşi chimici.

În apă se introduc reactivi de tratare şi, la nevoie, cărbune activ pentru îmbunătăţirea caracteristicilor organoleptice. Suspensiile formate sedimentează în cele două decantoare lamelare. Filtrarea apei se realizează în filtrele rapide cu nisip cuarţos, unde suspensiile fine sunt reţinute. Dezinfecţia se realizează prin dozarea clorului în rezervoarele de îmmagazinare astfel încât sunt distruşi agenţii patogeni. Toate substanţele de tratare sunt avizate sanitar.

 

Trei containere vor fi achiziționate, până pe 13 septembrie, pentru a fi folosite drept săli de clasă

Luni, 06 Septembrie 2021 13:58

Consiliul Local Pitești a alocat bani pentru achiziționarea a trei containere modulare care să fie folosite drept săli de clasă pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” (două containere) și „Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân” (un container).

Amintim că profesoara Alina Manea, inspectorul școlar general al județului Argeș, a venit cu solicitarea ca municipalitatea piteșteană să achiziționeze de urgență containerele, ca urmare a unor reglementări care prevedeau reducerea efectivului de elevi din clasa a V-a la maximum 29. Acest lucru a condus la restructurarea claselor de elevi și la imposibilitatea școlarizării la o parte dintre aceștia.

Argeșul - în primele trei județe cu cele mai mari creșteri ale ratei de promovare la BAC, după contestații

Luni, 06 Septembrie 2021 13:57

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9%, în creștere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%), arată Ministerul Educației. În cazul a 10.886 de lucrări, notele au fost modificate. Cele mai mari creșteri ale ratei de promovare au fost înregistrate în județele Alba și Olt – 4,9%, urmate de Argeș cu 4,4%. Prin urmare, 10.531 de candidați (cu 828 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune.

 

Directori noi la şcolile şi liceele din judeţul Argeş!

Luni, 06 Septembrie 2021 13:24

Opt unităţi de învăţământ din Argeş vor avea manageri noi în anul şcolar 2021-2022. Numirile au fost validate pe data de 31 august de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Şcolile cu directori noi sunt:

Școala Nicolae Simonide, Pitești - Amalia Topliceanu

Școala Vintilă Brătianu, Ștefănești - Diana Ilie

Noile tarife practicate de Spitalul Orășenesc Mioveni pentru serviciile medicale și investigații paraclinice solicitate la cerere

Luni, 06 Septembrie 2021 12:48

 

Spitalul Orășenesc Mioveni a publicat lista tarifelor comune practicate în acest an pentru serviciile furnizate la cerere, după ce Consiliul Local Mioveni a aprobat o hotărâre în acest sens în ședința ordinară din luna august(HCL nr. 131/26.08.2021).

Lista include atât serviciile medicale, cât și alte servicii de care pacienții și/sau aparținătorii pot beneficia la cerere și care nu sunt acoperite de asigurarea de sănătate.

Pentru fiecare dintre serviciile la cerere se eliberează bon fiscal, iar unele dintre ele pot fi decontate de angajator, potrivit legislației în vigoare.

Noile tarife practicate de Spitalul Orășenesc Mioveni sunt afișate la sediul instituției și pot fi consultate și aici: http://spitalmioveni.ro/.../tarife-laborator-analize...

 

Toma Duţei, noul preşedinte al CS Dacia Mioveni: „Sarcina mea cea mai grea va fi să asigur sursele de finanţare”

Luni, 06 Septembrie 2021 12:45

De la sfârșitul lunii august, noul preşedinte al CS Dacia Mioveni 2012 este Toma Duţei, un om implicat în sportul argeşean şi care timp de mai mulţi ani a fost preşedintele clubului Dacia Piteşti.

La conferinţa de presă organizată joi, 2 septembrie, Toma Duţei a precizat care sunt planurile sale pentru clubul pe care îl conduce:

„Venirea mea la club sper să aducă un plus de valoare, atât prin faptul că am manageriat mai multe cluburi dar și pentru că am făcut sport, înțeleg sportivul și știu ce să ofer. Sarcina mea cea mai grea va fi să asigur sursele de finanţare, să fac o omogenizare între jucători, antrenori şi conducere şi într-un final să ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus. Nu o să fie uşor. Sperăm să ajungem, cu multă ambiţie şi dăruire, acolo unde ne-am propus”, a precizat noul președinte. 

Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean sunt în grafic!

Joi, 02 Septembrie 2021 11:33

Conducerea  Consiliului Județean Argeș a organizat joi, 2 septembrie, o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Scopul vizitei a fost stadiul implementării proiectului “Construire corp de clădire nou la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, care este în fază avansată de finalizare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a purtat discuții cu managerul Adriana Molfea, cu directorul medical - dr. Ștefan Costin, și cu reprezentanții firmelor de construcție (asocierea de firme SC Star Trading IMPEX SRL - SC Zeus SA – SC Valah Construct Grup SRL) și proiectare (firma Eurocerad).  

 

FC Argeș, amical cu Rapid București în pauza din Liga 1

Joi, 02 Septembrie 2021 11:00

Profitând de pauza prilejuită de meciurile echipei naționale, FC Argeș va disputa sâmbătă, 4 septembrie, de la ora 11.00, un meci de verificare cu Rapid București.

Partida de la Pitești se va juca fără spectatori și va fi transmisă în direct pe pagina de facebook a clubului argeșean.

Cele două formații s-au întâlnit în campionat în urmă cu o lună, Rapid împunându-se în Trivale, cu 1-0, prin golul marcat de Ștefan Pănoiu.

Arhiepiscopia Argeșului, profit de 1,8 milioane de lei în 2020

Marţi, 31 August 2021 15:58

Conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor, Arhiepiscopia Argeșului a avut, în anul 202, un profit de numai 1,84 milioane lei. Profit net. Sumă frumoasă, dar mai mică decât în 2019, când profitul net a fost de 2,35 milioane lei. În același timp însă, efectivul de personal a crescut de la 60 persoane (2019) la 88 persoane (2020). Firma care se ocupă cu activitatea de CAR a fost mult mai modestă, înregistrând, de-a lungul anului trecut, un profit net de numai 152.000 lei.


 

Pagina 5 din 209

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea