Muzeul Municipal Curtea de Argeş, o poartă deschisă spre epoca medievală în inima oraşului Basarabilor

Luni, 17 Iulie 2017 12:35

Muzeul Municipal Curtea de Argeş pune la dispoziţia publicului un patrimoniu valoros de peste 12.000 de piese muzeistice, din care 300 fac parte din Patrimoniul Naţional Cultural, şi este organizat în două expoziţii de bază: istorie şi etnografie.
Expoziţia de bază a secţiei de istorie este organizată în piaţeta din faţa Bisericii Domneşti şi redă pe baza unui bogat material documentar şi arheologic, episoadele cele mai importante din istoria oraşului Curtea de Argeş.

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Gheorghe Gomoiu

Luni, 17 Iulie 2017 10:59

Continuăm serialul intitulat Portrete postume  pentru prieteni, purtând  semnătura profesorului universitar dr.Petre Popa,  inaugurat, de publicaţia noastră, în  săptămâna 11- 17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D.Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu  Argeş (1964-2014). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum:

 

Star Fix, trupa Casei de Cultură a Studenților Pitești, premiată la ”SIBIU DANS FESTIVAL”

Luni, 10 Iulie 2017 13:06

Casa de Cultură a Studenților Pitești, prin  – Star Fix, au reușit să claseze județul Argeș pe podium la cea de-a XIV/XXVI-a ediție a Festivalului Studențesc ”SIBIU DANS FESTIVAL”. În competiție s-au înscris 13 centre universitare din țară și străinătate.
Din cele 13 centre universitare participante, Casa de Cultură a Studenților Pitești, prin Star Fix, a reușit să obțină medalia de argint – premiul II, la dans de character – secțiunea grup, și medalia de bronz – premiul III, la show revue – secțiunea formative.

Exponatul lunii la Muzeul Judeţean Argeş

Luni, 10 Iulie 2017 13:06

Muzeul Judeţean Argeş expune, în luna iulie, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, "Anuarul Ordinului ,,Mihai Viteazul” 1916-1920 și Ordinul ,,Mihai Viteazul” clasa a III-a, acordat lui Constantin Calotescu, comandant al Regimentului 4 Infanterie". Tipărit la București, în anul 1920, anuarul conține totalitatea persoanelor care au primit ”Ordinul Mihai Viteazul”, în Primul Război Mondial și în războiul româno-ungar, din 1919.

 

Dan Rotaru, un nou volum de poezii, al doilea din 2017!

Luni, 10 Iulie 2017 13:06

Ne-a vizitat, la redacție, poetul și publicistul Dan Rotaru. Și nu a venit cu mâna goală, ci, spre uluirea generală, cu un nou volum de poezii, ”Umbra cuvintelor”.
Uluire pentru că, în luna februarie, poetul argeșean Dan Rotaru a publicat ”Vâltori de liliac”, un volum cuprinzând peste 400 de poeme și care, din cauza mărimii, i-a determinat pe responsabilii editurii Tipo Moldova, din Iași, să schimbe formatul colecției ”Poezie Contemporană”.

Atelier de creație pentru copii

Luni, 10 Iulie 2017 13:05

# Arta confecţionării păpuşilor la Muzeul Golești, între 10 – 14 iulie
Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 10 – 14 iulie 2017, în cadrul programului educaţional-cultural Vacanţa de vară… la ţară!, atelierul de meşteşuguri tradiţionale Arta confecţionării păpuşilor, ediţia a VII-a, sub coordonarea creatoarei populare Elena Nencov, din Curtea de Argeş.

 

Concert în aer liber al Filarmonicii Pitești de târgul „Sfânta Maria Mare”

Luni, 03 Iulie 2017 11:23

La ultima ședință de Consiliu Local Pitești s-a aprobat organizarea în municipiu a târgului popular „Sfânta Maria Mare”, în perioada 11-20 august. Târgul va fi realizat în Piața Vasile Milea și în zona centrală a Piteștiului. Se vor comercializa produse tradiționale de artizanat, produse agricole și agroalimentare cu specific de sezon. Cu acest prilej, vor avea loc o serie de activități comerciale și cultural-artistice. Filarmonica Pitești va susține un nou concert în  aer liber, în centrul orașului, pe 18 august, iar pe 19 august va avea loc în Piața Primăriei un concert destinat tinerilor, organizat de Centrul Cultural Pitești. A.V.

Muzeul Municipal Curtea de Argeș. 100 de ani de la Marile Victorii ale Primului Război Mondial

Luni, 26 Iunie 2017 20:13

Societatea Numismatică Română și Muzeul Municipal Curtea de Argeș are deosebita plăcere să anunțe și în acest an desfășurarea Simpozionului Național: 100 de ani de la Marile Victorii ale Primului Război Mondial! Acesta va avea loc în perioada 27-30 iunie 2017 în Sala Basarab a Muzeului Municipal! Astfel, în data de 27 iunie, începând cu orele 12.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Curtea de Argeș va fi organizată deschiderea Simpozionului. După deschidere, prezentarea lucrărilor înscrise la eveniment va avea loc la Muzeul Municipal. Evenimentul va aduna și în acest an colecționari de monede și medalii dar și specialiști ai numismaticii din întreaga țară care vor prezenta rezultatele cercetărilor lor cu ocazia centenarului Primului Război Mondial comemorat în această perioadă în întreaga Europă.

 

„De la Bach la Beatles”, luni, la Filarmonica Piteşti

Luni, 26 Iunie 2017 12:08

Luni, 26 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează concertul cameral „De la Bach la Beatles” susţinut de chitaristul Costin Soare. În program: Johann Sebastian Bach - Suita în la minor pentru lăută, BWV 995  (aranjament pentru chitară de Costin Soare), Napoléon Coste - Andante et menuet, op. 39, Ariel Ramirez - Alfonsina y el Mar, Dizzy Gillespie - A Night in Tunisia, Carlo Domeniconi -Koyunbaba, op. 19 şi  John Lennon - Yesterday - Michelle [Beatles] (arr. Toru Takemitsu).

Concert simfonic de închidere a stagiunii a zecea a Filarmonicii Piteşti, joi, 29 iunie

Luni, 26 Iunie 2017 12:07

Filarmonica Piteşti închide joi, 29 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, a  zecea sa stagiune prin concertul simfonic „Klassik Show cu Parfenov Duo”. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, revin violonista Iuliana Muench şi pianistul Andre Parfenov. În program: Piotr Ilici Ceaikovski/Andre Parfenov - Introducere și Mazurka pentru vioară și pian, Franz Liszt/Andre Parfenov - Improvizații pe teme de F. Liszt, Andre Parfenov - Tango W.S. pentru vioară și orchestră şi Concert pentru vioară și orchestră, George Gershwin - Rhapsody in Blue (cu improvizații de A. Parfenov) şi Piotr Ilici Ceaikovski - Capriciu italian, op.45.

 

Ansamblul de mandoline “Nova”- Mioveni, spectacol în București

Luni, 19 Iunie 2017 22:48

Ansamblul de mandoline “Nova” al Centrului Cultural-Educativ Mioveni a participat în data de 11.06.2017 la Festivalul «Amintiri din Copilărie», organizat de Teatrul Ion Creangă din București în Parcul Kiseleff, unde după parada costumelor populare și a instrumentelor muzicale, au susținut un program de 30 de minute, aplaudat la scenă deschisă. Ansamblul a fost însoțit de dna. prof. Arsenescu Florica, de prof. Bălan Constantin și de maestrul Horobeanu Nelu.

Poeta Cristina Onofre și-a lansat ultimul volum la Topoloveni

Luni, 19 Iunie 2017 22:47

Recent, la Biblioteca Orășenească Topoloveni a avut loc lansarea ultimului volum de poezie al poetei Cristina Onofre, ”Templierii Lucrurilor Simple”, precum și o scurtă prezentare a volumelor  publicate până în prezent. Momentul a constat, pe lângă introducerea privind lucrările poetei, în două recitaluri din două volume diferite. Primul recital a fost dedicat volumului ”Generalul sau O Iarbă Inălțată Până La Cer”, iar cel de-al doilea, volumului ”Templierii Lucrurilor Simple”.

 

CONCURSUL DE CREAȚIE LITERARĂ” ARTUR SILVESTRI” EDIȚIA A II-A

Luni, 19 Iunie 2017 12:19

Concursul de Creație literară” ARTUR SILVESTRI”, Ediția a II-a, Juniori, s-a desfășurat anul acesta într-o zi de 14 iunie 2017, în același decor mirific, scăldați de razele soarelui, umbriți de dudul cel bătrân și îmbătați de parfumul dulce din teiul falnic ce-și ningea florile peste noi. Activitatea s-a bucurat de un real succes. Mulțumim din suflet pe această cale” ASOCIAȚIEI  ROMÂNĂ  PENTRU PATRIMONIU FUNDAȚIA” ARTUR SILVESTRI”, EDITURA CARPATHIA - personal doamnei TEODORA MÂNDRU, cea care a sponsorizat  această  activitate  prin  oferirea  de  diplome  și  cadouri premianților  precum  și  tuturor  participanților. 

În premieră, compozitorul îşi interpretează opera - joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 19 Iunie 2017 12:17

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Soare, va urca pe scenă Alexandru Anastasiu, solist la vibrafon şi marimbă. În program: W.A. Mozart - Uvertura la „Clemenza di Tito, Alexandru Anastasiu - Concertul pentru vibrafon, marimbă şi orchestră, Anotimpurile, şi A. Dvořák – Simfonia a 8-a, op. 88. 

 

Oedip pe înţelesul tuturor, vineri, la Filarmonica Pitești

Luni, 19 Iunie 2017 12:14

Vineri, 23 iunie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un inedit „concert conferinţă” iniţiat de baritonul Ştefan Ignat. Acompaniator, la pian, Liana Mareş. Invitată, soprano Marta Sandu.
Marta Cristina Sandu a absolvit la Universitatea Națională de Muzică București atât facultatea, cât şi masteratul. Şi-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu. A fost invitată de sopranele care au îndrumat-o în carieră să susţină recitaluri în Italia şi Grecia. Finalistă şi laureată a concursurilor „Marcello Giordani” (Taormina) şi „Hariclea Darclée” (Brăila), Marta Sandu susţine frecvent concerte în ţară şi în străinătate.

Spectacol captivant, pentru copii, la Bradu. În rolul principal, ”Profesorul de joacă”, Leon Magdan

Luni, 12 Iunie 2017 12:05

Săptămâna trecută, miercuri, la iniţiativa primarului  Dănuţ Stroe şi a cadrelor didactice din Bradu, îndrăgitul actor al copiilor, Leon Magdan,  a ţinut un spectacol-dialog cu elevii. Astfel, dimineața, în loc de ore, micuții din Bradu au fost instruiți, la Căminul Cultural din Bradu, timp de câteva zeci de minute, de ”Profesorul de joacă”.
Cei mici au fost supuşi la o serie de jocuri de logică, cu întrebări hazlii: "Câţi iezi a mâncat vulpea?" sau "Câţi pitici avea Cenuşăreasa?" Furaţi de atmosferă, cei mai mulţi "şi-au furat-o", răspunzând pe baza poveştilor, adică vulpea a mancat doi iezi iar Cenuşăreasa avea şapte pitici. Dar tocmai asta este farmecul acestui spectacol, confuziile tipice copilăriei. Au existat însă şi răspunsuri extrem de inteligente, cei care le-au dat fiind aplaudaţi la scenă deschisă.

 

Profesorul Petre Popa a lansat și la Pitești volumul „Discurs istoriografic universal”

Luni, 12 Iunie 2017 11:59

Profesorul universitar dr. Petre Popa a lansat, la Centrul Cultural Pitești, volumul istoric «Discurs istoriografic universal: de la scrierile moralizatoare antice la exprimarea globalizării contemporane», apărut la Editura Paralela 45.
La manifestarea ce a fost organizată pe 7 iunie, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești, au participat prieteni ai autorului, studenți, istorici, membrii și elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, politicieni dar și vârfuri ale societății civile.

Primăria Pitești dorește să promoveze tinerele talente de la „Dinu Lipatti”

Luni, 12 Iunie 2017 11:58

Primăria Pitești pune umărul la promovarea tinerelor talente din municipiu. În acest sens, administrația locală dorește să încheie colaborări între Liceul de Artă „Dinu Lipatti” și Galeria de Artă Ilfoveanu, pentru ca elevii să aibă la îndemână, în cadrul acestei instituții, un atelier de pictură unde pot să exerseze. În acest sens, a avut loc și o întâlnire între conducerea liceului, municipalitate și reprezentanți ai Galeriei de Artă Ilfoveanu.

 

Meșterul popular argeșean Ioan Rodoș, din satul Corbi, i-a învățat sculptură, în week-end, pe copiii țării

Luni, 12 Iunie 2017 11:41

# ”RomânIA cu povești” - Festival de ateliere și întâlniri dedicate IEI și tradițiilor populare românești
În perioada 8-11 iunie Asociația Gradusart a organizat la București și Călărași, prima ediție a Festivalului ”RomânIA cu povești”, un eveniment care își propune să aducă în atenția tuturor iubitorilor de tradiții, IA și meșteșugul popular. Locațiile de desfășurare au fost  Librăria Cărturesti Verona și Clubul Țăranului din București, iar duminică 11 iunie, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași a găzduit  festivitatea de închidere a Festivalului RomânIA cu povești.

ZIUA UNIVERSALĂ A IEI, MARCATĂ LA MIOVENI

Luni, 12 Iunie 2017 11:40

Miercuri, 7 iunie a.c., pe platoul din centru civic al oraşului Mioveni, au demarat activitățile proiectului judeţean ZIUA UNIVERSALĂ A IEI (24 iunie). Concursul este  adresat elevilor din judeţ şi va cuprinde următoarele secţiuni: parada “cea mai frumoasă ie”, bijuterii de inspirație tradițională, împletituri, decorare obiecte tradiționale din lut. Evenimentul este organizat de Primăria oraşului și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” Mioveni, Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu ” Mioveni şi Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” Pitești.

 

Pagina 1 din 74

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea