Începe concursul de poezie de dragoste „Leoaică Tânără, Iubirea!”

Luni, 16 Aprilie 2018 13:50

Centrul Cultural Pitești, prin revistele de cultură „Cafeneaua literară” și „Argeș” organizează ediția a XVIII-a a concursului național de poezie de dragoste „Leoaică Tânără, Iubirea”. La concurs pot participa creatori cu vârste până în 35 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România și nu au câștigat un premiu la edițiile noastre anterioare.

Rolul Muscelului în Marea Unire

Luni, 16 Aprilie 2018 13:31

Vineri, 20 aprilie 2018, Asociația Culturală „Radu Negru”, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” și Muzeul Municipal, cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpulung și cel al Editurii Librex, organizează evenimentul „Rolul Muscelului în Marea Unire”, după următorul program.
La ora 11.45:  în curtea interioară a Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung va avea loc deschiderea oficială a evenimentului.
Între orele 12.00 - 15.45:  în curtea interioară a Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” se va desfăşura manifestarea privind „Reconstituirea unui scenariu de luptă din timpul Primului Război Mondial”.

 

Eveniment editorial. Mareșalul Ion Antonescu și reședința Argeșului. Consemnări istoriografice

Luni, 02 Aprilie 2018 12:51

La sfârșitul anului 2016, profesorul universitar dr. Petre POPA anunța, prin caseta tehnică a volumului său, intitulat ”Discurs istoriografic universal” (356 p.), pregătirea unei alte tipografieri, respectiv ”Mareșalul Ion/Ioan Antonescu și reședința Argeșului”. Noul demers științific, finalizat recent, urmărește, prevalent, după cum se precizează introductiv, readucerea personalității nominalizate în Cetatea natală, contextul onorând trei evenimente sărbătorite contemporan: 630 de ani de la prima atestare documentară a localității Pitești (20 mai 2018); evocarea eroismului ostășesc, suprapus finalizării Primului Război Mondial (11 noiembrie 2018); relevarea contribuțiilor urbane la formarea României Mari (27 martie – 1 decembrie 2018).

Poetul argeșean Dan Rotaru, o nouă carte în librării

Luni, 02 Aprilie 2018 12:48

# Sonetul sunetului este primul volum din acest an al prolificului autor
Așa arată ultimul volum de poezii al fertilului ”senior al literaturii române”, poetul Dan Rotaru. Acesta a publicat, anul trecut, trei volume de poeme, intitulate:  ”Vâltori de liliac”,  ”Umbra cuvintelor” dar și ”Iubirea mea din alte vieți”. Acest al 27-lea tom, ce poartă numele  “Sunetul sonetului”, este déjà în librării, putând fi achiziționat de către iubitorii de frumos. Ediție de lux, conținând 123 sonete de dragoste, colecția “Bibliofil”, unele olografe, fiecare exemplar fiind numerotat, format academic, hârtie cretată, copertă - carton folio etc. Creațiile au fost culese și îngrijite de aceeași prietenă, Despina  Bogdan, căreia autorul îi mulțumește înzecit, atât pentru această reușită, cât și pentru cele anterioare.

 

Școala de Muzică ”Gheorghe Gomoiu” se extinde!

Luni, 26 Martie 2018 13:35

Deschisă în urmă cu un an de fiul regretatului dirijor, Școala de Muzică  ‘’Gheorghe Gomoiu’’ din Călinești este pe punctul de a se extinde.
La deschidere, în toamna anului trecut, s-a pornit doar cu câteva secții, dar acum numărul acestora este într-o continuă creștere și a ajuns la 13. De asemenea și numărul copiilor înscriși a crescut foarte mult. Vorbim și de un program nou,  ’’Inițiere muzicală pentru pre-școlari’’ având foarte mulți copii cu vârste cuprinse între 4-7 ani. Micuții muzicieni învață de la o vârstă fragedă arta frumosului.

„Artă tradiţională în viziunea elevilor” la Secţiei de Etnografie și Artă populară a Muzeului Câmpulung

Luni, 26 Martie 2018 13:34

În perioada martie - aprilie 2018, în cadrul Secţiei de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Municipal Câmpulung, de marți până duminică, între orele 09.00 - 17.00, este deschisă publicului larg expoziţia temporară „Artă tradiţională în viziunea elevilor”.
Expoziţia este realizată  în colaborare cu  Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești și constă din picturi realizate de copii de vârste diferite, din 33 de state ale lumii, pentru concursul internațional de pictură cu tema ”Podoabe de cap tradiționale din țara mea”, ediția VII-a, anul 2017. 

 

Spectacol extraordinar dedicat unirii Basarabiei cu România la Filarmonica Piteşti

Luni, 26 Martie 2018 12:44

Marţi, 27 martie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncţional Piteşti, Filarmonica Piteşti organizează un spectacol muzical-artistic dedicat centenarului unirii Basarabiei cu România, susţinut de artişti de la Chişinău. Vor urca pe scenă: Liviu Ştirbu (Artist al Poporului, laureat al Premiului Naţional, Maestru în Arte), Radu Dolgan (Artist al Poporului), Livyka Ştirbu-Sokolov.

A văzut lumina tiparului o nouă carte a profesorul universitar dr. Petre Popa

Luni, 19 Martie 2018 14:52

La editura „Paralela 45” a apărut o nouă carte a profesorului universitar dr. Petre Popa: „Mareşalul Ion Antonescu şi reşedinţa Argeşului. Consemnări istoriografice. Această carte valorifică importante surse documentare, referitoare la acest fiu al Cetăţii. Pentru cei interesați cartea poate fi cumpărată accesând site-ul edituraparalela45.ro. Neobositul profesor Petre Popa are la activ zeci de volume elaborate, având în lucru în acest moment și alte cărți.

 

Muzeul Judeţean Argeş inaugurează la Veneţia o expoziţie temporară

Luni, 19 Martie 2018 14:46

Luni, 19 martie 2018, Muzeul Judeţean Argeş inaugurează la Veneţia, în colaborare cu Institutul Naţional al Patrimoniului din cadrul  Ministerului  Culturii şi Identităţii Naţionale şi cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, expoziţia temporară „Memoria Marelui Război: Monumentele comemorative ale eroilor neamului în judeţul Argeş”.      

Concert pentru pian şi orchestră la Filarmonica Piteşti

Luni, 19 Martie 2018 14:45

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Matei Pop, avându-l ca solist pe Răzvan Dragnea (pian). În program: Ludwig van Beethoven - Uvertura la Coriolan, op. 62, Franz Liszt - Concert nr.2 pentru pian și orchestră în La major şi  Antonin Dvořák - Simfonia nr. 8 în Sol major, op.88.

 

Concert de muzică tradiţională iraniană la Piteşti

Luni, 19 Martie 2018 13:20

Vineri, 23 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional Piteşti, Filarmonica Piteşti şi Asociaţia Culturală „Multiculture”, cu sprijinul Ambasadei Republicii Islamice Iran şi al Asociaţiei de Prietenie Iran-România, organizează un concert de muzică tradiţională iraniană, susţinut de ansamblurile „Keyhan” şi „Shanazie”. Vor urca pe scenă Sepideh Jafari, Niloofar Ravan, Farid Ghanbari, Nasim Mirarmandehi şi Azadeh Hasanpanah (toţi interpreţi la tanbour), Fatemeh Bozorgi (daf) şi Mahdi Tafakorimanesesh. Preţul unui bilet este 10 lei, indiferent de categoria locului.

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Constantin Stroe

Luni, 19 Martie 2018 13:02

Continuăm serialul intitulat Portrete postume  pentru prieteni, purtând  semnătura profesorului universitar dr. Petre Popa,  inaugurat, de publicaţia noastră, în  săptămâna 11- 17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D.Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu  Argeş (1964-2004). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum: biologul Radu Stancu (1937-2008); muzeologul Iulian Ilie-Rizea (1934-1996); istoricul Valeriu -FlorinDobrinescu (1943-2003);universitarul Constantin I. Dumitrescu (1936-1980); inginerul Ion C. Vasiliu (1936-2000); actorul Constantin Zărnescu (1931-2003); profesorul Ion M. Dinu (1920-2009);

 

Un artist german expune la Centrul Cultural Pitești

Luni, 12 Martie 2018 14:41

Centrul Cultural Pitești organizează expoziția de pictură în acuarelă și tempera, sub genericul Universul interior, de Aramax, artist plastic din Germania. Autoarea are domiciliul în orașul Oberhausen, iar în prezent se află la Pitești, alături de soțul său, care lucrează la o companie din Argeș. Din pasiune pentru cultură, Aramax a urmat o serie de cursuri, unde și-a cultivat talentul și aptitudinile artistice: pictură, ceramică, design vestimentar. A realizat peste 3000 de lucrări de pictură și grafică și a expus în Statele Unite ale Americii, China, Rusia, Letonia și în țara natală, Germania. Vernisajul expoziției Universul interior se va desfășura luni, 19 martie, de la ora 16.00, în Complexul Expozițional Casa Cărții (parter).

Marcel Iureș vine la Festivalului de Teatru de la Mioveni

Luni, 12 Martie 2018 12:30

După ce spectacolul „Şofer/ Pictor“, în regia lui Alexandru Dabija şi scenografia Andradei Chiriac, avându-i protagonişti pe actorii Maia Morgenstern şi Lucian Iftime, a încântat iubitorii de teatru de la Mioveni, în această săptămână aceștia sunt așteptați la o nouă piesă. Astfel, cea de-a V-a ediție a Festivalului de Teatru continuă printr-un nou spectacol.

 

Concert pentru trompetă şi orchestră la Filarmonica Piteşti

Luni, 12 Martie 2018 12:16

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un nou concert simfonic susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de József Horváth, avându-l ca solist pe Gabriel Gyarmati (trompetă). În program: Georg Philipp Telemann - Sonată de concert pentru trompetă şi orchestră în Re major, Johann Christian Bach - Uvertura la opera Amadis des Gaules, Giuseppe Torelli -Concert pentru trompetă şi orchestră în Re major şi Joseph Haydn - Simfonia nr. 94 în Sol major, Surpriza.

Soprana Teodora Gheorghiu, în premieră, la Filarmonica Piteşti

Luni, 12 Martie 2018 11:51

Vineri, 16 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional Piteşti, Filarmonica Piteşti organizează recitalul cameral susţinut de soprana Teodora Gheorghiu. Concerul cameral este inclus turneului naţional extraordinar pe care soprana îl întreprinde cu succes pe scenele muzicale din România.
În program, recital de lieduri şi arii de Belini, Verdi, Donizetti, Mozart şi Rossini.

 

Luni, la Muzeul Municipal Câmpulung va avea loc vernisajul expoziţiei „Arta Goblenului”

Luni, 05 Martie 2018 13:42

Muzeul Municipal Câmpulung are deosebita plăcere de a vă invita luni, 5 martie, la ora 16.30, la Secția de Istorie și Artă Plastică, pentru a participa la vernisajul expoziției „Arta Goblenului”. Expoziția cuprinde peste 30 de lucrări ale artistei Ștefan Elena – HELEN, având o tematică variată, de la portret, peisaj la natură statică. Lucrările surprind atât prin tehnica impecabilă de realizare, de un mare grad de finețe și atenție pentru detaliu, cât și prin varietatea culorilor, a compoziției și stilului. Goblenul este o artă decorativă dintre cele mai vechi, care nu și-a pierdut nici până în prezent atractivitatea și farmecul, și care se deosebește de celelalte arte decorative prin dificultatea tehnicii și nivelul de performanță și răbdare necesare realizării operelor.

Exponatul lunii martie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 05 Martie 2018 13:41

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna martie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, o specie  interesantă Lynx lynx (Linnaeus, 1758) cunoscută sub denumirea populară de râs. Râsul este cea mai mare “pisică” din fauna României. Este o specie protejată, declarată monument al naturii. Se vânează numai în anumite condiții, cu derogări speciale.

 

O nouă ediție a Festivalului de Teatru de la Mioveni debutează pe 11 martie

Luni, 05 Martie 2018 13:40

Spectacolul „Şofer/ Pictor“, în regia lui Alexandru Dabija şi scenografia Andradei Chiriac, avându-i protagonişti pe actorii Maia Morgenstern şi Lucian Iftime, se va juca la Mioveni, duminică, 11 martie 2018, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia.
Piesa  „N-ai tu treabă!” este o adaptare scrisă de Cătălin Ştefănescu după Dănilă Prepeleac de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija se va juca duminică, 18 martie, ora 19.00, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia.

Doina Bascovului a câștigat marele trofeu al competiției naționale ”Duelul Ansamblurilor”

Luni, 05 Martie 2018 13:23

Ansamblul „Doina Bascovului” a câştigat saptămâna trecută finala de la „Duelul Ansamblurilor” pus la cale de emisiunea „La Măruţă” de la PRO TV. Încă o dată, tinerii artiști din cadrul Casei de Cultură Bascov condusa de Lorena Toma , au impresionat prin talentul lor, reușind să învingă ansamblul Zestrea Budureștii, din Bihor, dar și Doina Cârcinovului, colegii lor argeșeni din comuna Priboeni.

 

Pagina 1 din 79

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea