Copiii din ansamblurile profesoarei de muzică Mădălina Barbu, spectacole pe bandă rulantă

Luni, 10 Decembrie 2018 22:49

În urmă cu mai bine de un an, profesoara de muzică Mădălina Barbu punea bazele, cu pasiune și mult entuziasm, a două ansambluri vocale la școlile Tudor Vladimirescu - „Dorulețul” și Marin Preda - „Cântăreții Veseli”. Începând din toamna acestui an, profesoara  a format încă un ansamblu de tineri la Colegiul Național Zinca Golescu - „Speranța României”.

In memoriam. Marcel Mihail D. Ghibernea

Luni, 10 Decembrie 2018 22:37

# Brașov, 5 septembrie 1924 – București, 12 decembrie 2009
Viitorul diplomat și om de cultură, Marcel Mihail Ghibernea (5 septembrie 1924-12 decembrie 2009), s-a născut la Brașov, unde, părinții săi, piteșteni tradiționali, au lucrat temporar. După absolvirea, în Pitești, a Școlii Primare de Băieți (1935), devenea elevul Liceului Militar Dimitrie A. Sturdza, din Craiova.  În toamna anului 1945, Marcel Mihail Ghibernea devenea studentul Universității București, unitate fanion a învățământului superior din România.

 

Expoziția de pictură „Mergând după rază”

Luni, 10 Decembrie 2018 10:05

Centrul Cultural Pitești și Asociația „Organizația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere” organizează expoziția de pictură cu tematică religioasă, sub genericul „Mergând după rază”, avându-i autori pe Valeriu Stoica, Maria Iacob, Nestor Nicolai și Mateiaș Alexandru. Vernisajul va avea loc luni, 10 decembrie, de la ora 12,00, la Complexul Expozițional Casa Cărții (parter). Evenimentul, dedicat sărbătorilor de iarnă și coordonat de col. Ion Catinca, va cuprinde și un concert de colinde și muzică sacră, susținut de solista de muzică tradițională Ioana Marin.

„Față în față cu eroii din cărți” - un nou proiect cultural-educativ la Centrul Cultural Pitești

Luni, 03 Decembrie 2018 15:22

Centrul Cultural Pitești demarează proiectul cultural-educativ, sub genericul „Față în față cu eroii din cărți”, inițiat și coordonat de scriitorul Nicolae Cosmescu, redactorul-șef al revistei de literatură Cuvântul Argeșean, publicație trimestrială a Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș.
Noul proiect își propune realizarea unor întâlniri cu o serie de personalități, care au devenit personaje din cărți, discuții interactive cu acestea, în ideea promovării unor modele în rândul comunității.

 

Spectacol extraordinar! Câștigătorii primei ediții a Festivalului de muzică lăutărească de la Ștefănești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Iubitorii de muzică lăutăreasca veche, dar și de muzică instrumentală, au avut parte de două seri de excepție la Ștefănești. Aflat la prima ediție, Festivalul național de muzică lăutărească “Ionică Dinu” a adus bucuria, muzica și talentul pe scena Centrului Cultural din orașul Ștefănești. Evenimentul organizat prin eforturile managerului Centrului Cultural, Lavinia Năstase, cu sprijinul primarului Ioana Dumitru, i-a încântat pe locuitorii orașului, care au fost prezenți în număr mare. Spectacolul s-a terminat joi seara cu toți spectatorii în picioare, în aplauzele acestora.

Filmul „Moromeții 2”, proiecție de gală la Mioveni!

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:32

Personajele lui Marin Preda vor fi proiectate pe marele ecran la Mioveni. După 30 de ani de la lnsarea primei părți, cel mai aștept film românesc alb-negru „Moromeții 2” va fi proiectat și la Mioveni. Difuzarea filmului va ave loc la Centrul Cultural Mioveni, pe data de 4 decembrie, de la ora 18.00. Dacă cererea de bilete este mai mare decât capacitatea sălii, la cererea publicului filmul se va redifuza și de la ora 20.00.

 

Din 2019, cursuri noi la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:00

Centrul Cultural Mioveni, va organiza începând cu luna Ianuarie a anului 2019 , încă doua cursuri, Teatru și Vioară, oferite gratuit copiilor din orașul Mioveni.
Cursul de teatru va fi coordonat de către actorul Mihai Savu, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, actualmente coordonator al Trupei de teatru AD-HOC Pitești. La curs pot participa copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani.

O elevă de 9 ani, la prima expoziție de pictură

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:58

Poveștile Almei Sophia Priseceanu au fost adunate ca aripile unei păsări, în prima ei expoziție personală, la Centrul Cultural Pitești. Fetița de nouă ani, elevă în clasa a III-a la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, simte vibrația culorii și își gândește compozițiile în funcție de aceste frecvențe delicate. Ascultă cu atenție sugestiile profesoarei de pictură, artista Cristina Ciucu, dar știe și cum să fie ea însăși, fermă și fără să regrete. Alma Sophia cântă la fel de bine cum pictează. A demonstrat-o la vernisaj, înconjurată de colegii, de fratele și de verișoara ei. Au îmbrățișat-o doamna învățătoare și doamna educatoare. Alma a plâns - a fost un plâns din dragoste - atunci când mama a urcat pe scenă. Pentru că în ziua vernisajului său a fost și ziua mamei ei. Mama și fiica au luminat împreună cerul poveștilor de pe șevalet.
Denisa Popescu

 

Vine Festivalul ZAVAIDOC!

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:48

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Pitești cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la sediul Filarmonicii Pitești, își propune promovarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea noilor talente în domeniu, precum și evocarea marelui lăutar Zavaidoc, pe numele real Marin Teodorescu, născut la Pitești, la data de 8 martie 1896.

Pe 24 noiembrie, începe Festivalul Zavaidoc

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:19

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Pitești cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la sediul Filarmonicii Pitești, își propune promovarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea noilor talente în domeniu.

 

50 de ani de la înființarea colecției muzeistice expusă în Cula Racovița

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:18

Duminică, 11 noiembrie, Centrul Cultural și Primăria orașului Mioveni au organizat sărbătorirea a 50 de ani de la înființarea colecției muzeistice expusă în Cula Racovița. Promotor al acestui eveniment a fost chiar inițiatorul colecției muzeistice, prof. Constantin I. Năstase, seniorul de vârstă al orașului Mioveni, cel care în anul 1968 punea bazele unui mic muzeu rural, colecția sa de peste 1500 obiecte fiind găzduită din anul 1985 și până în prezent, în Cula Racovița. În cei peste 200 de ani de existență, Cula din Racoviţa a fost martor de neclintit al multor evenimente, înfruntând cu rezistență și șansă rigorile vremii. În prezent fosta fortăreață a boierului Racoviceanu reprezintă un reper cultural și istoric în zona de Sud a României, numărându-se printre ultimele 12 cule restaurate și funcționale, care au mai rămas pe teritoriul țării noastre.

Corul din Topoloveni cântă la Tulcea

Luni, 12 Noiembrie 2018 14:32

În perioada 10-11 noiembrie 2018, corul ”Pr. Ion Ionescu” al Casei de Cultură Topoloveni a participat la Festivalul-concurs interjudețean de muzică corală ”Ludovic Paceag”.  Evenimentul s-a desfășurat în orașul Tulcea.

 

Pe 10 noiembrie, Dan Puric susține o prelegere la Pitești

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:56

Cunoscutul actor, eseist și regizor de teatru român, Dan Puric, va fi prezent la Pitești, unde va susține prelegerea cu tema „Jertfa Unirii Noastre”. Evenimentul, dedicat Centenarului Marii Uniri, este organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești, prin Centrul Cultural Pitești. Dan Puric este și autorul cărților:  „Cine suntem”, „Omul frumos”, „Fii demn”, „Suflet românesc”, „Dulci – Jurnalul unui câine scris de un puric, Dan”, ”Să fii român”, care s-au bucurat de o mare popularitate. De asemenea, conferințele sale, interviurile și aparițiile pe posturile de televiziune sau de radio au avut parte mereu de audiențe de toate vârstele și categoriile sociale. Evenimentul, dedicat Centenarului Marii Uniri se va desfășura sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 18,00, la sediul Filarmonicii Pitești. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Volumul ”Pitești. Portrete postume pentru prieteni” este în librării

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:47

# Lansarea, luni, 5 noiembrie, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 5 noiembrie, la Centrul Cultural Pitești, sala Ars Nova, ora 16, profesorul universitar dr. Petre Popa va prezenta cel mai recent volum, intitulat, sugestiv, ”Pitești. Portrete postume pentru prieteni”. Cartea este în librării.

 

Recital Ovidiu Scridon, miercuri, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 17:00

Miercuri, 31 octombrie 2018, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș va găzdui un recital al cantautorului Ovidiu Scridon. După un turneu de promovare a celui mai recent volum de poezii, intitulat „Tu ce-ai făcut astăzi?“ (Alexandria Publishing House, 2017), Ovidiu Scridon revine la Pitești pentru un spectacol de muzică și poezie intitulat ,,A venit toamna...” Poet, muzician - solist vocal, interpret la chitară şi muzicuţă, Ovidiu Scridon este un nume cunoscut atât în rândul iubitorilor de poezie, cât şi al celor de muzică folk.

Lansare de carte-eveniment la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 29 Octombrie 2018 16:54

VARUJAN VOSGANIAN, absolut sclipitor, la Salonul Cărții Argeșene, cu prilejul lansării volumului de nuvele ”Statuia comandorului”. Revoluția a venit atunci când ne instalaserăm confortabil în comunismul despre care credeam că nu se va sfârși niciodată. Ne-am trezit liberi, fără reflexele libertății, am învățat câte ceva din mers, cel mai adesea am improvizat. Inocenți și ignoranți, ne-am trădat pe noi înșine și i-am trădat și pe cei care au crescut în lume după noi.

 

Eveniment editorial - Petre Popa. Pe 5 noiembrie, lansarea cărții „Pitești. Portrete postume pentru prieteni”

Luni, 29 Octombrie 2018 14:34

Luni, 5 noiembrie, la Centrul Cultural Pitești, sala Ars Nova, ora 16.00, profesorul universitar dr. Petre Popa va prezenta cel mai recent volum tipografiat, intitulat, sugestiv, ”Pitești. Portrete postume pentru prieteni”.
Se împlinesc, în zilele lansării acestei lucrări, 30 de ani de la apariția volumului intitulat ”Istoria Municipiului Pitești”, tom ce scotea la lumină momente de referință din trecutul Cetății. Cu  10 ani în urmă, începea titanica muncă la ”Enciclopedia Argeșului și Muscelului”, proiect de o anvergură nemaiîntâlnită pentru arealul geografic și cultural menționat, publicat déjà în mediul on-line și în pregătiri avansate pentru varianta tipărită.

Au început înscrierile la Festivalul ZAVAIDOC

Luni, 29 Octombrie 2018 14:31

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Pitești cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la sediul Filarmonicii Pitești, își propune promovarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea noilor talente în domeniu, precum și evocarea marelui lăutar Zavaidoc, pe numele real Marin Teodorescu, născut la Pitești, la data de 8 martie 1896.

 

M.C.Grăilă și Trupa All The Jezebels, un nou spectacol la Centrul Cultural Pitești

Luni, 29 Octombrie 2018 14:21

# Trupa a obținut, recent, premiul al II-lea la Folk Trivale Fest
Marți, 30 octombrie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, cantautorul M.C.Grăilă și Trupa All The Jezebels va susține un nou spectacol de muzică folk-hop, de această dată sub genericul „Ca să fie bine!”.
Trupa de folk-hop, singura de acest gen din țară, s-a remarcat recent și la Festivalul Național de Muzică Folk Trivale Fest 2018. 

Eveniment editorial de excepție, marca Petre Popa

Luni, 22 Octombrie 2018 17:28

Centrul Cultural Pitești a organizat în sala Ars Nova prezentarea cărții cu titlul „Mareșalul Ion Antonescu și reședința Argeșului. Consemnări Istoriografice”, de profesorul univ. dr. Petre Popa. Evenimentul s-a desfășurat într-o sală arhiplină. Au participat foști elevi sau studenți, deveniți între timp și ei profesori sau directori de instituții, oameni de cultură din județ.

 

Pagina 1 din 84

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea