Bilanț frumos pentru o instituție activă! Muzeul Județean Argeș, în 2017, a avut un număr de 123.017 vizitatori

Luni, 19 Februarie 2018 21:44

În decursul anului 2017, Muzeul Județean Argeș s-a adresat beneficiarilor săi, publicului consumator de cultură în general, prin serviciile și activitățile muzeistice tradiționale, în primul rând. Avem aici în vedere cele 24 expoziții temporare pe teme diverse, predominând cele de artă plastică, dar și simpozioanele (foarte numeroase și variate ca tematică în 2017 – nu mai puțin de 30) menite a marca aniversări și date importante din istoria națională sau a Europei.

Comedie spumoasă în Mioveni

Luni, 19 Februarie 2018 21:23

Iubitorii de teatru sunt așteptați la un nou spectacol savuros, care va readuce comedia la Mioveni. “Apocalipsa” este o piesă de excepție, care îi are ca protagoniști pe Constantin Zamfirescu, Livia Taloi, Alin Brancu, Lavinia Stoica, Cristian Simion,Veronica Bâtcă, Jean Lemne şi Emil Mitrache, o comedie cinică ce va satisface cu siguranţă pofta de a satiriza mult prea mediatizatul sfârșit al lumii, care de câteva secole bune se tot lasă aşteptat. Piesa se va juca pe 5 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia, iar un bilet de intrare la un spectacol costă 50 de lei. Acesta poate fi cumpărat de luni până vineri, între orele 9 și 16, de la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia

 

ANSAMBLUL ”PLAI DE DOR”, ÎN CHINA

Luni, 19 Februarie 2018 20:58

Pe 16 februarie, Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor” Mioveni, pregătit de cunoscutul coregraf Cătălin Oancea, a plecat în China, unde va participa la ”Beijing Chaoyang International Spring Carnival 2018”. Evenimentul organizat în perioada 16-21 februarie se află la cea de-a 15-a ediție și este unul dintre cele mai mari organizate anual în Beijing și marchează Anul Nou Chinezesc. Orașul Mioveni are onoarea de a fi invitat să participe pentru a doua oară în ultimii 3 ani.

Uverturi la opere celebre la Filarmonica Piteşti

Luni, 12 Februarie 2018 15:05

Filarmonica Piteşti organizează joi, 15 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert de uverturi la opere celebre de Gioachino Rossini: Bărbierul din Sevilia, Italianca în Alger, Semiramide, Wilhelm Tell, Cenuşăreasa şi Coţofana hoaţă. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti revine dirijorul Florin Totan.
Născut într-o familie de muzicieni, Florin Totan studiază arta dirijorală în Bucureşti, la Academia de Muzică, perfecţionându-se ulterior prin cursuri de măiestrie cu Sergiu Celibidache la München şi Mainz, F. Ferrara la Siena şi R. Schumacher la Berlin şi Paris.

 

Jurnalistul Mihai Golescu sărbătoreşte 50 de ani de carieră cu lansarea a două volume

Luni, 12 Februarie 2018 14:57

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş organizează vineri, 16 februarie, la ora 11.00, în sala de conferințe, lansarea lucrărilor „În căutarea lui Dumnezeu” și „Nordul Moral (vol II și III), autor – MIHAI GOLESCU, directorul cotidianului „Argeșul”. Evenimentul editorial este prilejuit de aniversarea celor 74 de ani de viață ai autorului și de cei 50 de ani de activitate jurnalistică.

 

Doina Panaete în dublă ipostază, marți, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 12 Februarie 2018 14:55

# Expoziţie de pictură și lansare de carte, ambele sub semnătura artistei
Dublu eveniment cultural, având ca actor principal pe Doina Panaete, marți, 6 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești. Centrul Cultural Pitești, Liga Scriitorilor Români-Filiala Argeș și redacția revistei „Carpatica” au organizat o nouă ediție a Cenaclului „Armonii Argeșene”, coordonat de redactorul-şef al revistei Carpatica, scriitorul Nicolae Cosmescu. Manifestarea a cuprins, ca element central, prezentarea cărții de poezie „Prin labirintul vieții”, de Doina Panaete, precum și vernisajul expoziției de pictură, sub genericul „Simfonia Doinei”, realizată de aceeași autoare.

 

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Ion Focșa și Valeriu Dobrin

Luni, 12 Februarie 2018 13:56

Continuăm serialul intitulat Portrete postume  pentru prieteni, purtând  semnătura profesorului universitar dr. Petre Popa,  inaugurat, de publicaţia noastră, în  săptămâna 11- 17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D.Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu  Argeş (1964-2004). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum: biologul Radu Stancu (1937-2008); muzeologul Iulian Ilie-Rizea (1934-1996); istoricul Valeriu - FlorinDobrinescu (1943-2003);

Doina Panaete în dublă ipostază, marți, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 05 Februarie 2018 13:47

# Expoziţie de pictură și lansare de carte, ambele sub semnătura artistei
Eveniment cultural, având ca actor principal pe Doina Panaete, marți, 6 februarie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești. Centrul Cultural Pitești, Liga Scriitorilor Români-Filiala Argeș și redacția revistei „Carpatica” organizează o nouă ediție a Cenaclului „Armonii Argeșene”, coordonat de redactorul-şef al revistei Carpatica, scriitorul Nicolae Cosmescu. Manifestarea va cuprinde prezentarea cărții de poezie „Prin labirintul vieții”, de Doina Panaete, precum și vernisajul expoziției de pictură, sub genericul „Simfonia Doinei”, realizată de aceeași autoare.

 

Debutul Anului Nou Chinezesc, sărbătorit la Pitești printr-un spectacol

Luni, 05 Februarie 2018 11:48

Universitatea din Piteşti, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş, Teatrul Al. Davila, Casa Româno-Chineză, cu susţinerea Ambasadei Republicii Populare Chineze, marchează debutul Anului Nou Chinezesc 2018 printr-un spectacol artistic oferit de formaţia Nair Band. Evenimentul se va desfășura pe 8 februarie, de la ora 18.30, la Teatrul Alexandru Davila. Pe 10 februarie, Nair Band va susține un spectacol artistic asemănător și la București la Ateneul Român.

DOINA BASCOVULUI, în finala “Duelului ansamblurilor” de la PRO TV

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:35

# Lorena Toma, șefa Casei de Cultură Bascov: ”Ne-am mobilizat rapid, pregătind o coregrafie de excepție”
”Doina Bascovului” este singura finalistă din Argeș în cadrul celebrei emisiuni ”La Măruță”.  Artiştii din Bascov au reuşit din nou să îşi dovedească măiestria şi clasa, în condiţiile în care Ansamblul „Doina Bascovului” al Casei de Cultură „Adriana Trandafir” s-a calificat în finala „Duelului Ansamblurilor” pus la cale de echipa emisiunii „La Măruţă” de la ProTv.

 

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu revine la Filarmonica Piteşti

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:24

Filarmonica Piteşti organizează joi, 1 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, primul concert simfonic al lunii, susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Alexandru Ganea şi solistul Ion Bogdan Ştefănescu (flaut). În program: Arcangelo Corelli - Concerto grosso în Do major, op. 6, nr. 10, Saverio Mercadante - Concert pentru flaut şi orchestră în mi minor şi Franz Schubert - Simfonia nr. 1 în Re major.

Joi, 1 februarie, eveniment la Vila Florica. Simpozion dedicat Piei Brătianu, mamă a doi prim-miniștri ai României

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:22

Centrul de Cultură „Brătianu” va organiza în data de 1 februarie 2018, începând cu ora 1100, la Conacul Brătienilor, un simpozion dedicat Piei Brătianu, la care vor participa elevi de la Școala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” din Ștefănești.
Anul acesta, în luna februarie, se împlinesc 98 de ani de la dispariția celei care a fost denumită Bunica României Mari.  Pia Brătianu, pe numele de fată Pleșoianu, a fost soția lui Ion C. Brătianu, figură marcantă a politicii românești.

 

Iubitorii Filarmonicii - la coadă la abonamente încă de la 6 dimineața

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:21

Managerul Filarmonicii Pitești, Jean Dumitrașcu, a creat un fenomen cultural absolut deosebit în municipiu. Iar acest lucru este dovedit și prin faptul că abonamentele la  Filarmonica Piteşti se vând ca pâinea caldă. Filarmonica Piteşti a pus în vânzare, începând de marţi, 23 ianuarie, de la ora 9.00, la sediul său, din Piteşti, Calea Bucureşti, Nr. 2, Centrul Multifuncţional (fostul Cinematograf Bucureşti), abonamente pentru perioada 1 februarie - 28 iunie 2018. Nu a contat că abonamentele au fost scoase la vânzare la ora 9.00 sau că instituția de cultură își deschide ușile la ora 8.00, melomanii au început să se strângă în fața Centrului Multifuncțional încă de la ora 6.00.

Concert umanitar la Filarmonica Piteşti

Luni, 22 Ianuarie 2018 22:30

Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, al doilea concert simfonic din seria Mozartiana, susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Cristian Oroşanu şi solistul Ioan-Dragoş Dimitriu (pian).

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea corn, Cristian Oroşanu a fost cinci ani membru al Orchestrei Naţionale Radio. În urma câştigării unei burse la Stuttgart, la Academia Internaţională „Bach”, a studiat o nouă specializare, dirijatul. Ca dirijor, a susţinut concerte cu orchestrele şi filarmonicile din ţară, dar şi din Paris, Bordeaux, Berlin, Porto.

 

Se pun în vânzare noile abonamente la Filarmonica Piteşti

Luni, 22 Ianuarie 2018 20:49

Filarmonica Piteşti pune în vânzare, începând de marţi, 23 ianuarie, de la ora 9.00, la sediul său, din Piteşti, Calea Bucureşti, Nr. 2, Centrul Multifuncţional (fostul Cinematograf Bucureşti), abonamente pentru perioada 1 februarie - 28 iunie 2018. Preţul unui abonament este 600 de lei, la categoria A, respectiv, 400 de lei, la categoria B, conform H.C.L. nr. 3/18 ianuarie 2018. Tot prin H.C.L. nr. 3/18.01.2018, s-au votat şi noile tarife ale biletelor, după cum urmează:

Ansamblul ”Floricica” din Bârla, prestație de excepție în concursul de profil la Pro TV

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:32

Reprezentație de zile mari, pe platorile Pro TV, în emisiunea ”La Măruță”, pentru micii argeșeni din Bârla. Acestora le-au fost alături, clipă de clipă, Lucian Mândruță și Olimpia Doru, ca să nu mai vorbim de primarul Gică Voicu. Acesta mai avea să danseze alături de micii săi consăteni, atât a fost de implicat în buna desfășurare a evenimentului. Membrii Ansamblului Floricica dansează din pasiune, totul se face pe bază de voluntariat, ceea ce spune multe cu privire la pasiunea pusă în alcătuirea momentelor artistice, dar și cu privire la calitatea umană înaltă a celor implicați: profesori, elevi, lucrători în administrație.

 

PROIECT EDUCAŢIONAL LA MIOVENI

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:31

Marți, 23 ianuarie 2018, ora 12:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia se va desfășura  proiectul educațional-cultural “DE LA MICA UNIRE LA MAREA UNIRE”.
Proiectul va cuprinde două secţiuni: o dezbatere cu tema “ÎN CĂUTAREA PATRIOTISMULUI PIERDUT” şi un concurs  “ROMÂNIA 100 - DE LA MICA UNIRE LA MAREA UNIRE”. Organizatorii evenimentului sunt Casa de Cultură, Primăria Mioveni și Inspectoratul Școlar Argeș, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni.

„Mica Unire”, marcată la Mioveni

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:29

Și în orașul Mioveni va fi marcată data istorică de 24 ianuarie 1859, ziua Unirii Principatelor Române. Astfel, marți, 23 ianuarie 2018, la Centrul Cultural Mioveni se va desfășura evenimentul “Hai să dăm mână cu mână”. Evenimentul va fi deschis la ora 12, cu intonarea Imnului României, interpretat la pian de prof. Denisa Iliuță, moment urmat de prezentarea însemnătăţii zilei de către lector univ. dr. Cornel Popescu.

 

Portret omagial Silvestru D. Voinescu la Biblioteca Județeană

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:18

”In memoriam Silvestru D. Voinescu - portret omagial” este un eveniment ce a avut loc miercuri, 17 ianuarie, la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu" Argeș,  în cadrul proiectului ,,Argeșeni - valori naționale" inițiat de Instituția Prefectului – Județul Argeș în colaborare cu Direcția Județeană Pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național, Consiliul Județean Argeș și Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu" Argeș.

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Constantin Capătă

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:09

Continuăm serialul intitulat Portrete postume  pentru prieteni, purtând  semnătura profesorului universitar dr.Petre Popa,  inaugurat, de publicaţia noastră, în  săptămâna 11- 17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D.Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu  Argeş (1964-2004). În etapele următoare, autorul a reevaluat, succesiv, importante figuri publice, din acest areal, precum: biologul Radu Stancu (1937-2008); muzeologul Iulian Ilie-Rizea (1934-1996); istoricul Valeriu -FlorinDobrinescu (1943-2003);universitarul Constantin I. Dumitrescu (1936-1980); inginerul Ion C. Vasiliu (1936-2000); actorul Constantin Zărnescu (1931-2003); profesorul Ion M. Dinu (1920-2009);

 

Pagina 1 din 78

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea