IN MEMORIAM! 11 ani de la trecerea în neființă a celui mai longeviv director al Muzeului Județean Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 17:23

Radu Şt. STANCU (Ioneşti, Buzoieşti, Argeş, 28 februarie 1937 – Piteşti, Argeş, 10 octombrie 2008). Muzeograf, cercetător ştiinţific, profesor universitar, ştiinţe naturale, manager. Activitate specializată: Muzeul Judeţean Argeş (1965-2006), director (1967-2005), preşedinte, Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor, Ministerul Culturii şi Cultelor, Bucureşti (2001-2005); Institutul Pedagogic de 3 ani/Institutul de Învăţământ Superior/Universitatea din Piteşti (1970~2008), şef, Catedra Biologie – Horticultură, profesor (2000).

Începe Festivalul Național de Muzică Folk Trivale Fest”, a V-a ediție

Luni, 07 Octombrie 2019 14:33

Primăria Municipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești, ediția a V-a a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești.
Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri susținute de consacrați ai genului. Printre invitați regăsim pe Mircea Vintilă și Mircea Baniciu.

 

Demonstrații 3D Printing la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 14:30

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România - ANBPR, având ca parteneri Biblioteca Națională a României, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu” Buzău, Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș și Biblioteca Județeană “V.A. Urechia” Galați, cu implicarea ECDL ROMANIA, va implementa, în data de 15 octombrie 2019, în sala de conferințe a bibliotecii, sub egida Săptămânii Europene a Programării, proiectul cu titlul 3D Printing Challenge in Libraries -Innovation and Tech Practice for Students, finanțat de Google, în cadrul competiției Google's Europe Code WeekGrants.

Istoria a prins viață la Mioveni, la Ordessos Fest

Luni, 07 Octombrie 2019 11:57

Weekendul trecut, a avut loc festivalul de reconstituire istorică Ordessos Fest, de la Făget! Taberele dacilor liberi și ale armatei imperiale romane au fost pregătite pentru "invazia" copiilor! În cadrul evenimentului au avut loc mai multe activități cultural-educative, de natură istorică, ce s-au adresat în special copiilor și tinerilor, fiind organizate în cadrul Zilei Internaționale a Educației.

 

Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor”, eveniment important la Cluj

Luni, 07 Octombrie 2019 11:50

Membrii Ansamblului Folcloric ”Plai de Dor” au primit invitația de a participa la aniversarea celor 50 de ani de activitate artistică ai Ansamblului Folcloric Studențesc ”Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în data de 4 octombrie, în sala de spectacole Auditorium Maximum, aflată în clădirea Colegiului Academic al Universității Babeș-Bolyai. De precizat că ansamblul Folcloric Studențesc ”Mugurelul”, a fost desemnat câștigătorul primei ediții a Festivalului-Concurs Național de Folclor ”Mioveni”.

 

Interpretul Sebi David pleacă, în turneu, în America

Luni, 30 Septembrie 2019 16:03

Vești bune despre tânărul artist Sebi David. Interpretul va pleca într-un turneu în America. După cum bine știți, Sebi David lucrează la un nou album de muzică populară. După finalizarea acestuia, artistul pleacă, în luna ianuarie, într-un turneu, în Statele Unite ale Americii. Mai mult, acolo solistul vrea să lanseze și moda cojocelelor cu ciucurei purtate pe la concerte.

 

Andra, concert emoționant la Mioveni

Luni, 23 Septembrie 2019 23:17

Andra a susţinut, joi seara, concertul TRADIȚIONAL, din cadrul turneului național, unde a interpret piese iubite din folclorul românesc, culese din toate regiunile istorice ale țării. Concertul a fost de-a dreptul emoţionant, atât pentru spectatori, cât şi pentru Andra. Cântăreaţa s-a emoţionat în timpul spectacolului, atunci când a vorbit despre familia și invitații săi.

Cinci argeșeni executați, fără judecată, drept răzbunare!

Luni, 23 Septembrie 2019 19:37

# Să nu uităm! S-au împlinit 80 de ani de la un gest extrem

S-au împlinit, duminică, 80 de ani de la un gest extrem, un gest brutal și nemilos, care a inclus județele Argeș - și, pe atunci, Muscel. Este vorba de executarea a cinci oameni, din aceste areale, pentru simplul fapt că erau legionari și, cu o zi în urmă, aceștia îl asasinaseră pe Armand Călinescu.

 

Poetul Dan Rotaru, 34 de cărți publicate, a 35-a în tipografie

Luni, 23 Septembrie 2019 19:32

# La 76 de ani, poetul Dan Rotaru  este activ pe rețelele de socializare și scrie, neobosit!

Dan Rotaru nu mai are nevoie de nicio prezentare. Iubitorii de poezie îl cunosc și îl admiră necondiționat, creațiile sale, pline de sensibilitate și trăire poetică sunt binecunoscute. Poet al dragostei, Dan Rotaru a încărunțit numai în viața reală, pentru că, în poezie, este mai tânăr ca niciodată. Declarat senior al literaturii române, poetul argeșean (importat, acum multe decenii, de la vecinii din Olt) a renăscut precum o pasăre phoenix. A descoperit facebook-ul, unde își delectează cititorii cu câteva poeme în fiecare zi.

Criticul literar, poetul Paul Aretzu, invitat la Colocviile Municipiului Pitești

Luni, 23 Septembrie 2019 19:31

„Despre Poezia Religioasă” este tema prelegerii, care va fi susținută de criticul literar și poetul Paul Aretzu, marți, 24 septembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Evenimentul, coordonat de directorul revistei Cafeneaua literară, poetul Virgil Diaconu, se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul Colocviile Municipiului Pitești, organizat periodic de Centrul Cultural Pitești.

 

Ansamblurile din Popești și Hârsești, reprezentantele Argeșului la Chișinău

Luni, 23 Septembrie 2019 16:41

# Maestrul Nicolae Botgros, impresionat de prestațiile celor două ansambluri

Pe 14 și 15 septembrie, în incinta Complexului Etno-Cultural VATRA, din Chișinău, s-a desfășurat Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, care are ca scop promovarea și conservarea valorilor culturale autentice. Acest festival este un mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia. Festivalul a prevăzut un program amplu, datorită căruia oamenii s-au putut bucura de momente unice.

Serbările Consulare de la Lyon - orașul Mioveni, prezent în standul României

Luni, 23 Septembrie 2019 16:37

La invitația Consulatului General al României la Lyon, în perioada 13-15 septembrie, orașul Mioveni și Centrul Cultural Mioveni au participat, în calitate de invitați de onoare, la Serbările Consulare de la Lyon, eveniment anual, organizat de către Primăria Metropolei, pentru celebrarea multiculturalismului și spiritului internaționalist al metropolei.
Standul României s-a bucurat de un enorm succes și vizita a zeci de mii de persoane – ambasadori, consuli, români, francezi, turiști străini, aflați în vizită la Lyon – care au descoperit în

 

„Cultură și Credință în Societatea Contemporană” - proiect marca Marius Andreescu

Luni, 16 Septembrie 2019 14:00

„Cultură și Credință în Societatea Contemporană” se numește noul proiect cultural-educativ, inițiat și organizat la Centrul Cultural Pitești, de conf.univ.dr. Marius Andreescu (foto). Primul manifestare se va desfășura miercuri, 18 septembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții și va avea tema „Bazele și specificul culturii contemporane”.

A început perioada de înscriere la Festivalul Naţional de Teatru „Ludicus”- Mioveni

Luni, 02 Septembrie 2019 22:56

# Perioada de înscriere pentru participarea la Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Ludicus” - Mioveni 2019 se va încheia pe 16 septembrie 2019. După această data juriul urmează să selecteze, până la 17 septembrie, trupele care vor intra în festivalul concurs ce se va desfășura între 11 si 13 octombrie 2019. # Festivalul se desfăşoară în regim de concurs şi se adresează tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. Este structurat pe două categorii de vârstă: spectacol gimnaziu (10 – 14 ani) și spectacol liceeni (14 – 18 ani).

 

Iulia Muller lansează, joi, la Bibliotecă, două cărți

Luni, 02 Septembrie 2019 22:52

Joi, 5 septembrie, ora 16.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, vor fi lansate volumele  ”Cu sufletul în palma mea” (poezii) și
”Un zâmbet de copil” (poezii pentru copii), autoare – Iulia Müller. Iulia  Müller este argeșeancă, din orașul Ștefănești, însă trăiește, de peste 25 de ani, în Germania, în apropierea frumosului oraș Köln. Inspirația și-o găsește în amintirea locurilor copilăriei, a bunicilor, a verișorilor – parteneri de joacă, animalelor din ogradă, în bucuria lucrurilor mărinte, în dorul de locurile natele și de cei dragi, și, cu siguranță, în bucuria pe care i-o dăruiește, zi de zi, fiului dânsei, acum în vârstă de 15 ani.

In Memoriam. Nicolae P. Leonăchescu

Luni, 12 August 2019 14:00

# n. Stroeşti, Muşăteşti, Argeş, 9 iulie 1934 – d. București, 4 august 2019). # Inginer constructor, profesor universitar, parlamentar.

S-a stins din viață, duminică – 4 august, la vârsta de 85 de ani, prof. univ. dr. ing. Nicolae Leonăchescu, fost  deputat din partea Partidului România Mare, filiala Argeș. Înmormântarea a avut loc miercuri, în localitatea natală Stroești, județul Argeș.
A cercetat, scris şi publicat 661 de lucrări, dintre care 47 de cărți – ultima lansată la a 47 – a Sesiune Ştiințifică Națională „Stroeşti – Argeş”, în 28 iulie 2019 .

 

Festivalul ”Munte-mă frumos” - între 23 și 25 august la Ștefănești, pe dealul din satul Izvorani

Luni, 12 August 2019 13:55

Festivalul „Munte-mă frumos!” s-a născut în anul 2017, într-un weekend din august, în mijlocul pădurii din Ștefănești, Izvorani, la numai 5 km de centrul Piteștiului, din dragoste pentru muzică, natură și libertate, când, câteva zeci de oameni au putut să întrețină 3 zile și 3 nopți o atmosferă unică. În 2018, după ce s-a reușit utilarea locului cu apă, curent, toalete și o scenă de poveste, festivalul a luat amploare, găzduind câteca sute de oameni (care la cort, care la pensiunile din zonă), tot într-un week-end minunat, pe ritmuri de folk și reggae, alaturi de DJs și artiști ce au bucurat mulțimi pe la Electric Castle, Waha sau Sub Giurgiu.

La Corbi, rock-ul a fost la putere! Atmosferă electrizantă la Stonebird

Luni, 12 August 2019 12:44

În perioada 9-11 august, în comuna Corbi s-a desfășurat a II-a ediție a „Stonebird”, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. A fost rock, a fost electrizant.

Rock-ul a fost la putere, la Corbi! Mii de fani au fost prezenți, timp de trei zile,  la cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Decorul natural a îmbrăcat superb atmosfera rock. S-a respirat doar rock prin toți porii. A fost o atmosferă electrizantă. Porţile festivalului Stonebird s-au deschis larg, vineri, 9 august, pe dealul aflat aproape de centrul comunei. Concertele primei zile au început cu Andrei Păunescu, urmat de New Jersey (Italia) - cea mai bună trupă-tribut Bon Jovi din lume, Timpuri Noi, Dirty Shirt, Cristi Minculescu, Valter& Boro.

 

Începe Festivalul Național de Folclor „MIOVENI”

Miercuri, 07 August 2019 20:02

În perioada 8 - 11 august, opt ansambluri folclorice reprezentative din toate regiunile României și două ansambluri din Rusia și China vor participa la Festivalul/Concurs Național de Folclor «MIOVENI» 2019, Ediția I. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni.
În urma selecției ansamblurilor candidate, participanții la festival sunt:

Două noi sărbători, la Mioveni: “Festivalul Dogarilor” și “Ziua Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”

Miercuri, 07 August 2019 20:01

Orașul Mioveni va organiza, începând din acest an, două noi sărbători, care vor fi incluse în calendarul activităților culturale și anume “Festivalul Dogarilor” și “Ziua Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”. Prima ediție a Festivalului Dogarilor va fi integrată în cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul Național de Folclor Mioveni în data de 10 august 2019. Prin organizarea acestui festival se doreste promovarea tradițiilor meșteșugărești vechi precum dogăritul și crearea unui brand local pentru orașul Mioveni, cu scopul promovării patrimoniului cultural și artistic, respectiv Cula Racovița și includerea în circuitul turistic național.

 

Pagina 1 din 89

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea