Program fântâna muzicală

Luni, 18 Iunie 2018 13:54

Primăria Municipiului Pitești anunță modificarea pe timp de vară a programului fântânii muzicale. Astfel,sâmbăta și duminica, programul de funcționare se va derula în intervalul orar 21,30-22,00.  Fântâna muzicală funcționează pe baza unui soft specializat, care sincronizează sunetul (piese muzicale) cu jeturi de apă și lumini. Situată în centrul municipiului, în Piața Primăriei, obiectivul a fost inaugurat în anul 2008, de Zilele Piteștiului prin Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului anunță că fântâna muzicală din Piața Primăriei va oferi spectacole la fiecare sfârșit de săptămână.

Evenimente importante la Centrul Cultural Pitești

Luni, 11 Iunie 2018 13:43

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 11-15 iunie mai multe activități cultural-educative.
Luni, 11 iunie, de la ora 17,00, va avea loc în Complexul Expozițional Casa Cărții(parter), vernisajul expoziției de fotografie, sub genericul “Anotimpuri”, realizată de Grupul Artiștilor Fotografi “La Conacul Fotografilor” și coordonată de artistul fotograf Răzvan Gașpar.
Marți, 12 iunie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești, se va desfășura lansarea cărții cu titlul “Orizonturi Biblice”, de pastorul Constantin Aninoiu. Tot marți, 12 iunie, de la ora 19,00, va avea loc la parterul Casei Cărții, spectacolul de dans sportiv și de societate, sub genericul “Serbare Destiny”, organizat de Asociația Club Sportiv Destiny Dance, sub coordonarea antrenorilor Andreea și Mihai Dragnea.

 

Honoriu Bănescu, de la Partidul Naţional Liberal, contra Armand Călinescu de la Partidul Naţional Ţărănesc

Luni, 11 Iunie 2018 13:30

# Peste 6.000.000 lei cheltuiţi fără acte justificative!

Partidul Naţional Liberal reprezentat de figura emblematică a lui Ionel Brătianu, decedat în 1927, pierde în 1928 alegerile naţionale după o perioadă lungă de timp la conducerea ţării, în favoarea Partidului Naţional Ţărănesc condus de Iuliu Maniu şi argeşeanul Ion Mihalache.

Prima proiecție publică a lungmetrajului „Experimentul Pitești”

Luni, 11 Iunie 2018 13:23

Duminică, 17 iunie, de la ora 18.00, la Cinematograful ”București”, va fi organizată proiecția lungmetrajului „Experimentul Pitești”. Filmul este regizat de Victoria Baltag.
Este prima proiecție publică a variantei brute regizorale a primului film artistic despre „Experimentul Pitești”. Această proiecție este destinată publicului larg, dar și investitorilor, filantropilor, Business Angels și persoanelor care doresc să contribuie financiar la realizarea filmului, aflat în faza de post-producție, fiind primul film românesc finanţat prin crowdfunding, exclusiv din donaţii.

 

Jurnalistul Spiridon Voinescu, lansare de carte plină de emoție: „Oamenii mari trăiesc şi după moarte”

Luni, 04 Iunie 2018 22:50

Jurnalistul Spiridon Voinescu a lansat un volum dedicat comunei Călinești, o lucrare începută de tatăl său, juristul și memorialistul Silvestru Voinescu, regretatul om de cultură care a condus Biblioteca Județeană Argeș vreme de o jumătate de secol. Manuscrisul lucrării ”Comuna tradițională Călinești (Satele Turculești, Valea Călinești, Vițichești) – Consemnări și documente monografice” a ajuns la Muzeul Golești care s-a îngrijit pentru ca acest volum de o valoare istorică, culturală și socială de excepție, semnat de Silvestru și Spiridon Voinescu, să vadă lumina tiparului.

Dan Tomozei - despre China în secolul XXI

Luni, 04 Iunie 2018 14:34

Săptămâna trecută, la Centrul Cultural Mioveni, a avut loc lansarea proiectului Timpul Chinei - Statul în secolul XXI, Modelul Chinez - autor fiind jurnalistul de la Radio China Internațional, Dan Tomozei.  Evenimentul de la Mioveni a constat în prezentarea a două volume cu numitor comun - un proiect foto dedicat Centenarului României și Semicentenarului secției de Limbă Română a Radio China Internațional și un volum în care le este explicat europenilor, cu date și exemple  ce înseamnă să fii chinez în secolul XXI, cu provocările de zi de zi, cu vise, aspirații, greutăți cotidiene și rezultate spectaculoase.

 

80 de fotografi din toată țara expun la Centrul Cultural Pitești

Luni, 04 Iunie 2018 14:32

Centrul Cultural Pitești și Grupul Artiștilor Fotografi „La Conacul Fotografilor” organizează expoziția de fotografie sub genericul „Anotimpuri”, coordonată de artistul fotograf Răzvan Gașpar. Manifestarea are caracter itinerant și cuprinde lucrări realizate de aproximativ 70 de pasionați ai artei fotografice. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 11 iunie, de la ora 17,00, în Complexul Expozițional Casa Cărții(parter). Călătoria a început în Cetatea Făgărașului la data de 10 februarie, unde au expus fotografi consacrați și amatori, membrii grupului „La Conacul Fotografilor” reușind să surprindă, emoție, culoare, aducând mai aproape de oameni, emoțiile celor patru anotimpuri fotografiate în țară și peste hotare! A urmat Deva (25 febr-17 martie), Hunedoara (18 martie-31 martie), Râmnicu Vâlcea (14 aprilie-27 aprilie), Curtea de Argeș (1-14 mai).

„Valsând prin ploaia vieții”, a doua carte a scriitoarei Bianca Mîciu

Luni, 04 Iunie 2018 13:25

Tânăra scriitoare Bianca Mîciu, a lansat la Centrul Cultural Mioveni cea de-a doua carte a sa, un volum de poezii intitulat „Valsând prin ploaia vieții”. Poeziile din acest volum sunt continuarea romanului psihologic ”Paranoia”.
La eveniment au fost prezenți o parte din colegi, admiratori, profesori dar și oficialități locale, care împreună cu tânăra scriitoare au trecut granițele cărții conduși spre o lume colorată, fabuloasă în care cuvintele și zilele nu se repetă, o lume în care te cuprinde un dor de tine, așa cum ai fi, daca n-ai greși niciodată!

 

„Uciderea cerbului sacru” și „Aferim!”, filmele de la Cinematograful „București”

Luni, 04 Iunie 2018 13:24

Cinematograful ”București”, situat în Calea București Nr. 2, organizează două noi proiecții de film. Ziua de sâmbătă, 9 iunie, ora 18.00, este dedicată filmului străin, proiecția aleasă fiind „The Killing of a sacred deer” („Uciderea cerbului sacru”). Filmul reprezintă una dintre cele mai bune drame ale regizorului Yorgos Lanthhimos, filmul având un premiu și o nominalizare la Cannes. În rolurile principale joacă Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Sunny Suljic, Alicia Silverstone.

Un reputat dirijor argentinian a făcut spectacol la Filarmonica Pitești

Luni, 04 Iunie 2018 13:17

# Maestrul Jose Maria Ulla: „Publicul a fost extraordinar... Mă simt și eu român”
Filarmonica Pitești  este cunoscută pentru diversitatea dirijorilor, interpreţilor instrumentişti sau vocali care urcă pe scena sa, căutând în permanență un element de noutate prin care să-și surprindă publicul. De curând a a luat parte alături de orchestra filarmonicii Pitești soprana Soyung Yu din Coreea de Sud, iar săptămâna trecută a evoluat, pentru prima dată la Pitești, dirijorul argentinian Jose Maria Ulla. La eveniment a participat și ambasadorul Argentinei la București, Excelența Sa domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo. Concertul Filarmonicii Pitești a fost realizat cu sprijinul Ministerului de Externe al Argentinei.

 

Muzeul Județean Argeș, participant la Târgul European al Castelelor

Marţi, 29 Mai 2018 23:22

Muzeul Judeţean Argeş  a participat, în perioada 26 - 27 mai 2018, la a patra ediţie a Târgul European al Castelelor. Evenimentul, unic în România, organizat de Primăria Municipiului Hunedoara împreună cu Muzeul Castelul Corvinilor, s-a desfășurat la Castelul Corvinilor şi a avut drept scop promovarea monumentelor istorice de valoare din ţară şi din Europa. Pe parcursul evenimentului, specialiști ai Serviciului Istorie şi ai Biroului Relaţii Publice din cadrul Muzeului Judeţean Argeş au promovat Cetatea Poienari alături de celelalte obiective ale instituției. În cadrul Târgului European al Castelelor, Muzeul Judeţean Argeş și-a făcut cunoscută oferta turistică şi au distribuit publicului participant materiale de promovare şi informare.

„Timpul Chinei” – o carte marca Dan Tomozei

Marţi, 29 Mai 2018 09:04

Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Editura Corint, Radio China Internațional și Asociația ChinaRo vă invită la o inedită și exotică lansare de carte. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Mioveni, marți, 29 mai, de la ora 11.00.  Este vorba despre volumul „Timpul Chinei”,  al cărui autor este jurnalistul Dan Tomozei,  un proiect care cuprinde și o expoziție de fotografie pe mătase, precum și o amplă și interesantă prezentare a

 

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 21 Mai 2018 23:35

# ”Pitești. Portrete postume pentru  prieteni” – autor,  istoricul Petre Popa

Dublă lansare de carte sâmbătă, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș. Profesorul universitar dr. Petre Popa a prezentat, celor prezenți, atât volumul ”Antonescu și reședința Argeșului.  Consemnări istoriografice” cât și tomul,  deocamdată   existent numai electronic, denumit ”Pitești. Portrete postume pentru  prieteni”.  De asemenea, a fost prezentată  noua înfățișare a primului volum al ”Enciclopediei Argeșului și Muscelului”, ediție electronică, ce urmează a vedea lumina  tiparului sub  egida instituției   gazdă a manifestării.

Răzvan Exarhu, lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 21 Mai 2018 22:10

# Jurnalistul a explicat la Festivalul de C*Arte de ce ,,Fericirea e un ac de siguranță”

În cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de C*Arte, de la Biblioteca Județeană Argeș, a avut loc și lansarea de carte a cunoscutului jurnalist, om de radio și de televiziune Răzvan Exarhu. Acesta și-a lansat  prima sa carte, ,,Fericirea e un ac de siguranță”.
Volumul e un jurnal atipic în care cititorii vor putea găsi mostre de umor și analize lucide ale unor teme banale precum revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, clişeele, narcisismul din social media, ecologia și multe altele.

 

Pe 21 mai, concert extraordinar al Filarmonicii Pitești în Piața Primăriei

Luni, 21 Mai 2018 13:35

Continuă evenimentele dedicate Zilelor Piteștiului. Luni, 21 mai, de la ora 18.00, în Piața Primăriei Pitești se desfășoară un recital folcloric extraordinar susținut de Dinu Iancu Sălăjanu, Gabriela Paleru și Nicu Albu. De asemenea, va avea loc și un recital de dans al Ansamblului Vassalu – insula Creta – Grecia.
Tot de Zilele Piteștiului, de la ora 20.00, pe 21 mai, Filarmonica Piteşti organizează, în Piaţa Primăriei, un concert extraordinar în aer liber,  susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijată de Alexandru Iosub, solistă fiind soprana Soyung Yu din Coreea de Sud.

11 ani de Filarmonica Pitești! Program românesc la concertul aniversar

Luni, 21 Mai 2018 13:34

Filarmonica Piteşti organizează joi, 24 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul simfonic aniversar, prilejuit de împlinirea a 11 ani de la înfiinţarea instituției. Tiberiu Oprea va dirija orchestra simfonică, solişti fiind Răzvan Stoica, la vioară, şi Andreea Stoica, la pian. În program: Ciprian Porumbescu -Balada pentru vioară şi orchestră, Nicolae Kirculescu - Moment muzical pentru pian și orchestră, Grigoraș Dinicu - Hora stacatto, Ciprian Porumbescu - Rapsodia română şi Tiberiu Olah - Suita simfonică Mihai Viteazul.

 

Elena Ionescu și Ana Lesko vor cânta la ziua comunei Bradu

Luni, 14 Mai 2018 13:05

# Iată programul manifestărilor

Și anul acesta, primarul Dan Stroe, alături de întregul Consiliu Local, au pregătit un spectacol de zile mari pentru data de 26 mai, atunci când este sărbătorită Ziua Comunei Bradu. Nu vor lipsi concertele de muzică populară, susținute de artiști consacrați precum: Emilia Ghinescu, Niculina Stoican și Emilia Dorobanțu, dar nici momentele de muzică ușoară, ale căror principali protagoniști vor fi: Elena Ionescu, Ana Lesko, Speak, Dorian Popa.
Spectacolul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii. Prezentator va fi ILINCA VANDICI. Iată, mai jos, programul complet:

 

Cunoscutul om de televiziune Răzvan Exarhu vine la Festivalul de C*ARTE de la Biblioteca Județeană!

Luni, 14 Mai 2018 13:04

Cunoscutul om de radio, de televiziune și bucătar Răzvan Exarhu își va lansa marți, 15 mai, ora 16:30, la Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș cartea de debut „Fericirea e un ac de siguranță” (Editura Curtea Veche), cu ilustrații de Andreea Chiric.
Volumul e un jurnal atipic în care cititorii vor găsi mostre de umor și analize lucide ale unor teme banale precum revolta anti sistem, alcoolul, cărţile, crucile făcute în autobuze, prietenia, clişeele, narcisismul din social media, ecologia și multe altele. Fragment din „Fericirea e un ac de siguranță”:

 

Piteșteanul Alex Pârvu, concert în Rusia, la Sankt Petersburg

Luni, 14 Mai 2018 13:02

# Echipa Lexford Castel, alături de managerul Cătălin Gherzan, i-au fost mereu alături

Despre Alex Pîrvu v-am mai povestit, dar povestea lui continuă! A devenit cunoscut atunci când a pășit, timid, pe scena de la "Next Star". Puștiul de atunci, s-a transformat într-un adolescent cu o poftă de viață nemaiîntâlnită, dar și o voce care răsună până la cer și înapoi.
Chiar dacă acum a ajuns să cânte alături de mari artiști și pe mari scene, nu a uitat de unde a început totul. Echipa Lexford Castel, alături de managerul Gherzan Cătălin, au fost mereu alături și l-au sprijinit în atingerea dorințelor lui.

Concursul de Fotografie ”Piteștiul Meu” 2018 - premii atractive

Luni, 14 Mai 2018 12:50

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 18 aprilie – 17 mai 2018, a treia ediție a Concursului de Fotografie sub genericul „Piteștiul Meu”, cu tema „Instantanee din orașul sufletului meu”, în vederea încurajării artei fotografice și din dorința realizării unei radiografii în imagini a vieții orașului nostru. Se acordă următoarele premii: Premiul I – 1200 de lei, Premiul al II-lea – 800 de lei, Premiul al III-lea – 600 de lei, Mențiune – 400 de lei. Participanții se pot înscrie până pe data de 17 mai, iar jurizarea și anunțarea câștigătorilor vor avea loc pe data de 18 mai 2018.

 

Pagina 1 din 81

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea