Școala Gheorghe Gomoiu va fi inaugurată cu un concert ”Ars Nova”

Luni, 13 August 2018 23:43

Eveniment de mare ținută vineri, 17 august. La Școala din Turculești, unde a și frecventat clasele primare, Sorin Gomoiu, fiul regretatului om de muzică Gheorghe Gomoiu, deschide un after-school. Localul a fost restaurat complet pentru noile activități, renăscând, astfel, pentru că, în urmă cu circa 10 ani, a fost închis din cauza lipsei elevilor. Copiii localnicilor și nu numai sunt așteptați într-un sediu primitor, pentru a-și face temele, a face cursuri de limbi străine sau alte activități. Cu totul onorant, corul ”Ars Nova”, condus și dirijat, o viață, de profesorul Gheorghe Gomoiu, va susține, aici, un spectacol de muzică corală. Deci, vineri, 17 august, ora 18. Locația este situată pe Șoseaua București-Pitești, în apropiere de limita cu orașul Topoloveni.

S-a dat startul la înscrierile pentru Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Ludicus”- Mioveni

Luni, 13 August 2018 23:29

A început perioada de înscriere pentru participarea la Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Ludicus”- Mioveni. Termenul limită de înscriere este 2 septembrie la ora 20.00. Orice înscriere trimisă mai târziu de termenul limită nu va mai fi luată în considerare. După această data juriul urmează să selecteze trupele care vor intra în festivalul concurs ce se va desfășura între 12 si 14 octombrie 2018. Festivalul Național de Teatru „Ludicus” este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului Mioveni și Consiliul Local Mioveni. 

 

Copiii Școlii de Muzică Gheorghe Gomoiu din Călinești, rezultate excepționale la concursurile de profil

Luni, 13 August 2018 23:15

Iată ce repede  a trecut primul an de când Școala de Muzică “Gheorghe Gomoiu” și-a deschis porțile pentru copiii localnicilor și nu numai. Sebi David, managerul școlii, ne vorbește despre activitatea muzicală a copiilor: “A fost un an frumos, plin de realizări, deoarece elevii noștri au participat la numeroase concursuri și festivaluri, câștigând premii importante.

Centrul Cultural Mioveni, vizitat de elevi din Constanța și Republica Moldova

Luni, 30 Iulie 2018 12:44

În perioada 24-31 iulie, oraşul Mioveni va fi gazda unui grup de copii din comuna Cumpăna, judeţul Constanţa, în cadrul unui schimb de experienţă derulat în baza unui parteneriat încheiat între cele două localităţi. În cele 7 zile de tabăra de vară, elevii au avut ocazia să viziteze oraşul Mioveni, Centrul Cultural, Catedrala Ortodoxă „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, Bazinul de Înot, Muzeul Judeţean Argeş – Planetariu, Muzeul Goleşti şi Şcoala de Olărit din Coşeşti. Chiar în prima zi a taberei, copiii au vizitat Centrul Cultural Mioveni unde au văzut sălile unde se desfășoară activitățile (pian, mandolină, teatru, săli de dans), sala de conferință și sala de spectacol.

 

Ansamblul de mandoline „NOVA” al Centrului Cultural Mioveni, la un festival în Grecia

Luni, 30 Iulie 2018 12:39

Timp de șase zile, în perioada 25 - 31 iulie, Ansamblul de mandoline „NOVA” al Centrului Cultural Mioveni, condus de coordonatorii Arsenescu Florica și Bălan Constantin, va reprezenta România la Festivalul International ERMIONIDA. Evenimentul a ajuns la ediția a XII-a și este organizat în localitatea Porto Heli, din Grecia. Mult succes copiilor noștri care ne reprezintă cu mândrie la acest festival.

Turneul Național ”România în Sărbătoare” - la Mioveni

Luni, 23 Iulie 2018 13:11

Consiliul Local Mioveni, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni sunt parteneri la Turneul Național ”România în Sărbătoare”, evenimet dedicat Centenarului Marii Uniri. Astfel, în orașul Mioveni, în zilele de 3, 4 și 5 august 2018, vor avea loc spectacole muzicale începând cu ora 17.00, în centrul civic. Pe scenă vor urca artiști precum, Alex Velea, Matteo, Andreea Antonescu, Nick (N&D), Cooperativa Nouă & Vali Crăciunescu, Aurel Moldoveanu, Minodora, Simona Nae, Radu Ille, Aurora și Săndel Mihai, Sânzienele, Lenuța Burghilă.

 

Ansamblul „Plai de dor” a impresionat în Turcia

Luni, 23 Iulie 2018 13:10

Timp de cinci zile, în perioada 19 - 23 iulie, Ansamblul Folcloric „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni a reprezentat România la International Çanakkale Troia Folk Dance Festival - Turcia. Acest festival folcloric organizat la Marea Marmare a strâns în acest an peste 600 de participanți din Europa și Asia. La eveniment au fost prezenți pe scenă dansatori din Serbia, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Iran, Nepal, România și Turcia.

În pas cu Istoria! Evreii din Pitești (1940-1944)

Luni, 16 Iulie 2018 13:02

La începutul celui de-al doilea război mondial în Piteşti locuiau circa 400 de evrei care aveau o stare materială bună fiind comercianţi şi liberi profesionişti uniţi în jurul Comunităţii Evreieşti care avea statut de persoană juridică recunoscută încă din anul 1932. De-a lungul străzii centrale a oraşului numită Şerban Vodă se aflau cele mai multe magazine deţinute de patronii evrei din Piteşti, 15 din cele 29 existente pe această stradă, comerţul fiind o îndeletnicire predilectă. Alţi evrei din oraş aveau brevete de activitate (giuvaergii, tehnicieni dentari, perieri, tinichigii etc.) sau practicau profesiuni liberale (avocaţi, doctori, ingineri, contabili, fotografi etc.).

 

„Ciuleandra” dansează în Praga

Luni, 16 Iulie 2018 12:14

Ansamblul folcloric de copii ”Ciuleandra” al Casei de Cultură ”Pr. Ion Ionescu” Topoloveni participă în perioada 12-18 iulie 2018 la Festivalul ”Moonlight in Prague”, din Praga, Cehia. La acest eveniment sunt invitate 16 ansambluri folclorice din întreaga lume.

Vernisajul ,,Semnul lui Iona” - la Fundația Culturală Ilfoveanu

Luni, 09 Iulie 2018 13:12

Fundația Culturală Ilfoveanu organizează luni, 9 iulie, de la ora 18.00, Vernisajul ,,Semnul lui Iona”, semnat de Cristian Bădiliță.  „Semnul lui Iona” este o meditaţie simbolică pe marginea Evangheliei după Matei. Simbolul transcende autorul nedepinzând strict de performanţele sale „meşteşugăreşti”. „Dacă mi s-ar cere să desenez un peşte real acest lucru mi-ar fi imposibil, fiindcă pur şi simplu nu am talent la desen. Dar poate tocmai pentru că nu pot desena un peşte real pot să ”închipui” un peşte-simbol, un ”peşte transreal”. În felul acesta rog să fie văzute, citite, percepute şi interpretate simbolurile din expozitie”, a precizat autorul expoziției. Expozitia combină imaginea cu textul evanghelic, într-o versiune proprie.

 

 

Exponatul lunii iulie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 09 Iulie 2018 13:00

Muzeul Județean Argeș expune, în luna iulie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, o specie interesantă de fluture din familia Nymphalidae, Polygonia c-album (Linnaeus, 1758), numită popular fluturele cu litera “C”. În zbor sau în repaus, cu aripile în poziție orizontală, specia atrage atenția prin forma și coloritul viu al aripilor. În repaus, cu aripile în poziție verticală, datorită formei și coloritului feței ventrale, fluturele seamănă cu

Atelier de pictură pe sticlă la Săpata

Luni, 09 Iulie 2018 12:51

# ”Icoana din sufletul copilului” a ajuns la ediția a IX-a
Luni,  2 iulie, la Școala Gimnaziala Dumitru Udrescu, din Săpata, a avut loc festivitatea de deschidere a Atelierului de pictură pe sticlă intitulat ”Icoana din sufletul copilului”, ediția a IX-a, finalizat printr-un concurs județean cuprins în CAEJ al ISJ Argeș

 

Solistul Sebi David cucerește Turcia!

Luni, 09 Iulie 2018 12:44

Solistul argeșean Sebi David, recital extraordinar în Turcia! Pe 3 iulie, solistul acesta a susținut, în orașul turc Alanya, pentru românii stabiliți acolo, un recital de muzică tradițională românească. Unele dintre cele mai iubite piese din repertoriul folcloric argeșean au fost primite cu aplauze de către cei peste 200 de români prezenți, dar și de către spectatorii de alte naționalități. În urma evenimentului organizatorul evenimentului a spus că tânărul argeșean va cuceri Turcia.

Întâlnire cu spiritualitatea tibetană. Discipol al lui Dalai Lama - prelegeri la Centrul Cultural Pitești

Luni, 02 Iulie 2018 13:34

Centrul Cultural Pitești găzduiește în perioada 6 - 9 iulie, prelegeri în cadrul proiectului cultural, sub genericul „Întâlnire cu Spiritualitatea Tibetană”, desfășurat de Grupul de Studiu Budist Tara Albă al Fundației pentru Păstrarea Tradiției Mahayana, avându-l invitat pe călugărul de origine tibetană, Geshe Jampa Gelec. Născut în anul 1966 în estul Tibetului, Geshe Jampa Gelec a primit educație la mânăstiri budiste din China și din India, fiind hirotonisit drept călugăr la vârsta de 19 ani, chiar de liderul spiritual tibetan Dalai Lama. Din anul 2012, predă programul de master la Institutul Lama Tsong Kapa din Italia.

 

Sebi David - pe canapeaua lui Teo, la Kanal D

Luni, 02 Iulie 2018 13:09

Cu trofeul de ”Cel mai frumos argeșean”, Sebi David, originar din Călineștii Muscelului, s-a prezentat, îmbrăcat într-un frumos costum tradițional… pe canapeaua lui Teo, la Kanal D. Aici, a făcut față, cu brio, tirului de întrebări venit de la cei doi prezentatori. De-a lungul drumului în folclorul românesc, deși foarte tânăr, Sebi David a participat la numeroase festivaluri și concursuri atât naționale, cât și internaționale. În acest timp a dus cântecul popular din Muscel în întreaga țară la diverse festivaluri și concursuri cum ar fi:

Mioveni. Concertul Filarmonicii Pitești, un succes!

Luni, 02 Iulie 2018 13:06

Vineri seară, în centrul civic al orașului Mioveni, cetăţenii au avut parte de un concert de excepţie oferit de Filarmonica Piteşti și de soprana SOYUNG YU, din Coreea de Sud.  Orchestra simfonică a  fost dirijată de maestrul Mădălin Sandu și a avut în program lucrări foarte cunoscute şi iubite de public, precum: ABBA, Latino Gold, „”La Paloma”, Tribut to Elvis, ”Besame Mucho”,”Jalousie”- Jacob Gade, ”Czardas”- M. McLean, Dans Ungar Nr.5 - Johannes Brahms, ”Balada” - Ciprian Porumbescu, ”Waltz No. 2” - Dmitri Shostakovich, ”Voci de primăvară”, ”Dunărea Albastră”, ”Auf der Jagd”,” Marșul lui Radetzky”, ”Trich-Trach ” Polca, ”Tunete și fulgere”- Johann Strauss, dar și alte programe muzicale simfonice din repertoriul internațional. Evenimentul a fost susținut de Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni.

 

Dan Drăgoi, coordonatorul cărții „Jurnal de Război”: „Istoria netrunchiată este istorie vie”

Luni, 02 Iulie 2018 13:02

# Ziua Drapelului, marcată la Pitești
Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, săptămâna trecută, printr-o serie de manifestări cultural-artistice. Prima parte a evenimentului s-a desfăşurat pe platoul din fața Cercului Militar Piteşti, unde a avut loc Ceremonialul Militar al Garnizoanei Pitești. A doua parte a fost lansarea cărții „Jurnal de Război”. Asociația Ordessos a încheiat acțiunile dedicate Zilei Drapelului Național la Cetatea Poenari unde a a avut loc ceremonialul militar pentru a marca arborarea drapelului de 120 mp, cu aportul semnificativ al Batalionului 33 Vânători de Munte ¨Posada¨.

Eveniment editorial ”Gânduri printre petale"- Michaela Valmar

Luni, 02 Iulie 2018 12:34

Recent, a ieșit de sub tipar ”Gânduri printre petale”, autoare poetă Michaela Valmar, aflată  acum la al doilea volum. Pornind de la poezie la aforisme, autoarea face o călătorie fluidă prin anotimpuri, o trecere plină de introspecție și meditație, de la natura umană, până la natură cea adevărată. ”Aș vrea să mă ascund/ În gândul verdelui tăcut/ Adiere de secundă/ Topită ireversibil/ În inima verii.”  Poeta trece imperceptibil de la vers alb la o rimă subtilă, de la un anotimp la altul, ajungând uneori până la astral, în final creând senzația unei muzici interiorizate asemenea unei simfonii alcătuite din stropi mărunți, de la finit la infinit.

 

Muzeul Golești, gazda celei de-a zecea ediții a Conferinței Internaționale UNESCO ”Tineretul și Muzeele”

Luni, 02 Iulie 2018 12:29

Consiliul Judeţean Argeş, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, în parteneriat cu Comisia Națională pentru UNESCO, Federația Europeană a Cluburilor pentru UNESCO, prin  Alumnus Club, au organizat, în perioada 28 iunie – 1 iulie, la Muzeul Golești, cea de-a zecea ediție a Conferinței Internaționale UNESCO ”Tineretul și Muzeele”.
În acest an, temele de referință au fost ”Patrimoniul cultural european o invitație la dialog și colaborare” și ”Conservarea şi restaurarea patrimoniului cultural mobil”.

ÎPS Calinic a evocat personalitatea lui Eminescu la Centrul Cultural Pitești

Luni, 25 Iunie 2018 12:54

Centrul Cultural Pitești organizează dezbaterea cu tema „Eminescu, contemporanul nostru”, susținută de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.
Evenimentul s-a înscris în proiectul cultural-educativ, sub genericul Colocviile Municipiului Pitești, derulat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România Filiala Pitești, coordonat și moderat de redactorul-șef al Uniunii Scriitorilor din România Filiala Pitești, scriitorul Dumitru Augustin Doman.
Manifestarea a fost dedicată împlinirii a 129 de ani de la moartea poetului național Mihai Eminescu.

 

Pagina 1 din 82

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea