Spectacole care poartă amprenta unor renumiți regizori, în martie la Mioveni

Luni, 11 Februarie 2019 15:41

Biletele și abonamentele pentru evenimentul „Luna de Teatru” de la Mioveni, ediția a VI-a, sunt scoase la vânzare. Toate piesele de teatru  se vor juca pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni, în fiecare zi de duminică din luna martie, de la ora 19.00. Astfel, argeșenii sunt invitați la spectacole care poartă amprenta unor renumiți regizori, iar pe scenă vor evolua actori precum: Claudiu Bleonț, Horațiu Mălăele, Octavian Strunilă, Paul Ipate, Gheorghe Ifrim, Ecaterina Ladin, Vlad Zamfirescu, Mihai Călin, Șerban Pavlu, Leonid Doni, Alina Chivulescu și alți actori cunoscuți din teatru sau televiziune.

Scriitorul Ion Luca Caragiale, omagiat la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 04 Februarie 2019 14:33

Săptămâna trecută, în sala de conferințe a Centrului Cultural Mioveni a fost adus un omagiu lui Ion Luca Caragiale, cel care a fost dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român.
Evenimentul a cuprins două activități. Una de lectură publică – „Momente și Schițe Ion Luca Caragiale”, în care elevii coordonați de cadrele lor didactice au pus în scenă fragmente din:

 

Ateliere de actorie susținute de actrița Maia Morgenstern, în Argeș

Luni, 04 Februarie 2019 14:32

Celebra actriță Maia Morgenstern, coregraful Ștefan Lupu, soprana Ioana Bitere și actrița Diana Stancu, alături de Maria Cocriș – instructor yoga și Mirabela Butiri – psiholog, susțin mai multe ateliere de actorie, dans, canto și dezvoltare personală în perioada 3-8 februarie, la Hotelul „Valea cu Pești”, de pe Transfăgărășan.
Într-o atmosferă de vis, actrița Maia Morgenstern va susține o serie de ateliere de actorie dedicate tinerilor pasionați de teatru, celor care doresc să urmeze o carieră în acest domeniu, dar și celor care sunt interesați de dezvoltarea personală.

În martie începe luna de teatru la Mioveni

Luni, 04 Februarie 2019 14:31

În perioada 3 – 31 martie Centrul Cultural Mioveni în colaborare cu Primăria Orașului Mioveni vă oferă un veritabil Mărțișor Cultural, în cadrul celei de-a VI-a ediții a evenimentului “Luna de Teatru la Mioveni”. Biletele și abonamentele se găsesc, în limita locurilor disponibile, atât la Centrul Cultural Mioveni, cât și la Casa de Cultură a Sindicateor Dacia, începând de luni, 04 februarie.

 

Super show de comedie la Mioveni

Luni, 04 Februarie 2019 14:28

Joi, 14 februarie 2019, Obligo, trupa de umor care se axează pe improvizaţie, va susţine un show de excepţie la Mioveni. Potrivit organizatorilor, spectacolul de comedie se desfășoară fără repetiții, acțiunea este dezvoltată cu ajutorul publicului, fiecare spectacol fiind garantat original. 
Spectacolul va avea loc de la ora 18.00, la Centrul Cultural Mioveni, iar costul unui bilet este de 25 de lei. Biletele pot fi cumpărate de luni până vineri, între orele 8 și 16, de la Centrul Cultural Mioveni.
Mihai Hiru

Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 21 Ianuarie 2019 13:39

Centrul Cultural Pitești organizează o suită de manifestări cultural-educative, dedicate Unirii Principatelor Române, evenimente desfășurate în colaborare cu alte entități culturale și promotori culturali:
# Marți, 22 ianuarie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, va avea loc ediția din luna ianuarie a Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”, care va cuprinde o seară de muzică și poezie sub genericul „Porni Luceafărul”, susținută de elevi de la Colegiul Național I.C.Brătianu, sub îndrumarea profesoarei de limba și literatura română Gabriela Georgescu, manifestare coordonată de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu.

 

Din februarie, curs de teatru la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 14 Ianuarie 2019 14:16

La Centrul Cultural Mioveni, din luna februarie, va începe cursul de teatru sub coordonarea actorului Mihai Savu. Acesta este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, actualmente coordonator al Trupei de teatru AD-HOC Pitești. La curs pot participa copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani.  Cei interesați de participarea la acest curs sunt așteptați să se înscrie, la sediul instituției din str. Aleea Înv. Alexandru Popescu. Nr. 5, Mioveni. Mai multe informații la tel. 0348 445 856.

Simpozion anual „Mihai Eminescu”, la Muzeul Judetean Arges

Luni, 14 Ianuarie 2019 11:14

Muzeul Judetean Arges organizează luni, 14 ianuarie 2019, ora 13.00, în Sala  Amfiteatru, Simpozionul anual „Mihai Eminescu”, ediția a II-a, sub titlul generic „169 de ani de la naşterea poetului”. Din 2011, ziua naşterii „poetului naţional şi universal” Mihai Eminescu a devenit Ziua Culturii Naţionale. În 15 ianuarie 2019 se împlinesc 169 de ani de la naşterea ”Luceafărului poeziei româneşti”.

 

ARTĂ CONTEMPORANĂ LA UZINA DACIA: SPECTACOL DE COMPOZIȚIE ȘI CULOARE PE FAȚADA UNEIA DINTRE CLĂDIRI

Luni, 17 Decembrie 2018 14:14

# Arta și industria și-au dat întâlnire la uzina Dacia de la Mioveni. Pe platforma industrială a fost inaugurată o pictură murală pe una dintre clădiri, în proximitatea Uzinei Vehicule Dacia. # Lucrarea a fost realizată de cinci tineri artiști români și reprezintă un omagiu adus unora dintre semnatarii de renume mondial ai Colecției de Artă Contemporană Renault,  VASARELY, SOTO și TIGUELY. La nivel internațional, colecția cuprinde 300 de lucrări. # Acest demers este parte din campania „Uzina inspiră pasiune”, prefațând totodată susținerea companiei pentru arta contemporană, a unor inițiative viitoare.

In memoriam: Constantin N. Stroe

Luni, 17 Decembrie 2018 13:41

Hulubești, Dâmbovița,  24 martie 1942 – București, 17 decembrie  2016.

Născut la 24 martie 1942, copilul Stroe N. Constantin, după finalizarea Gimnaziului Unic Hulubești, este regăsit în cataloagele Școlii Medii Ienăchiță Văcărescu Târgoviște, regiunea Ploiești, iar la absolvire (1962), Constantin Stroe primea acceptul Cancelariei profesorale, pentru frecventarea studiilor superioare.
Vacanțele preuniversitare l-au apropiat de mulți colegi ai generației amintite, printre aceștia aflându-se consăteanul Badea Șt. Gheorghe, originar tot din Hulubești (12 martie 1946).

 

Copiii din ansamblurile profesoarei de muzică Mădălina Barbu, spectacole pe bandă rulantă

Luni, 10 Decembrie 2018 22:49

În urmă cu mai bine de un an, profesoara de muzică Mădălina Barbu punea bazele, cu pasiune și mult entuziasm, a două ansambluri vocale la școlile Tudor Vladimirescu - „Dorulețul” și Marin Preda - „Cântăreții Veseli”. Începând din toamna acestui an, profesoara  a format încă un ansamblu de tineri la Colegiul Național Zinca Golescu - „Speranța României”.

In memoriam. Marcel Mihail D. Ghibernea

Luni, 10 Decembrie 2018 22:37

# Brașov, 5 septembrie 1924 – București, 12 decembrie 2009
Viitorul diplomat și om de cultură, Marcel Mihail Ghibernea (5 septembrie 1924-12 decembrie 2009), s-a născut la Brașov, unde, părinții săi, piteșteni tradiționali, au lucrat temporar. După absolvirea, în Pitești, a Școlii Primare de Băieți (1935), devenea elevul Liceului Militar Dimitrie A. Sturdza, din Craiova.  În toamna anului 1945, Marcel Mihail Ghibernea devenea studentul Universității București, unitate fanion a învățământului superior din România.

 

Expoziția de pictură „Mergând după rază”

Luni, 10 Decembrie 2018 10:05

Centrul Cultural Pitești și Asociația „Organizația Județeană Argeș Basarab I a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere” organizează expoziția de pictură cu tematică religioasă, sub genericul „Mergând după rază”, avându-i autori pe Valeriu Stoica, Maria Iacob, Nestor Nicolai și Mateiaș Alexandru. Vernisajul va avea loc luni, 10 decembrie, de la ora 12,00, la Complexul Expozițional Casa Cărții (parter). Evenimentul, dedicat sărbătorilor de iarnă și coordonat de col. Ion Catinca, va cuprinde și un concert de colinde și muzică sacră, susținut de solista de muzică tradițională Ioana Marin.

„Față în față cu eroii din cărți” - un nou proiect cultural-educativ la Centrul Cultural Pitești

Luni, 03 Decembrie 2018 15:22

Centrul Cultural Pitești demarează proiectul cultural-educativ, sub genericul „Față în față cu eroii din cărți”, inițiat și coordonat de scriitorul Nicolae Cosmescu, redactorul-șef al revistei de literatură Cuvântul Argeșean, publicație trimestrială a Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș.
Noul proiect își propune realizarea unor întâlniri cu o serie de personalități, care au devenit personaje din cărți, discuții interactive cu acestea, în ideea promovării unor modele în rândul comunității.

 

Spectacol extraordinar! Câștigătorii primei ediții a Festivalului de muzică lăutărească de la Ștefănești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Iubitorii de muzică lăutăreasca veche, dar și de muzică instrumentală, au avut parte de două seri de excepție la Ștefănești. Aflat la prima ediție, Festivalul național de muzică lăutărească “Ionică Dinu” a adus bucuria, muzica și talentul pe scena Centrului Cultural din orașul Ștefănești. Evenimentul organizat prin eforturile managerului Centrului Cultural, Lavinia Năstase, cu sprijinul primarului Ioana Dumitru, i-a încântat pe locuitorii orașului, care au fost prezenți în număr mare. Spectacolul s-a terminat joi seara cu toți spectatorii în picioare, în aplauzele acestora.

Filmul „Moromeții 2”, proiecție de gală la Mioveni!

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:32

Personajele lui Marin Preda vor fi proiectate pe marele ecran la Mioveni. După 30 de ani de la lnsarea primei părți, cel mai aștept film românesc alb-negru „Moromeții 2” va fi proiectat și la Mioveni. Difuzarea filmului va ave loc la Centrul Cultural Mioveni, pe data de 4 decembrie, de la ora 18.00. Dacă cererea de bilete este mai mare decât capacitatea sălii, la cererea publicului filmul se va redifuza și de la ora 20.00.

 

Din 2019, cursuri noi la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:00

Centrul Cultural Mioveni, va organiza începând cu luna Ianuarie a anului 2019 , încă doua cursuri, Teatru și Vioară, oferite gratuit copiilor din orașul Mioveni.
Cursul de teatru va fi coordonat de către actorul Mihai Savu, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, actualmente coordonator al Trupei de teatru AD-HOC Pitești. La curs pot participa copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani.

O elevă de 9 ani, la prima expoziție de pictură

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:58

Poveștile Almei Sophia Priseceanu au fost adunate ca aripile unei păsări, în prima ei expoziție personală, la Centrul Cultural Pitești. Fetița de nouă ani, elevă în clasa a III-a la Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga”, simte vibrația culorii și își gândește compozițiile în funcție de aceste frecvențe delicate. Ascultă cu atenție sugestiile profesoarei de pictură, artista Cristina Ciucu, dar știe și cum să fie ea însăși, fermă și fără să regrete. Alma Sophia cântă la fel de bine cum pictează. A demonstrat-o la vernisaj, înconjurată de colegii, de fratele și de verișoara ei. Au îmbrățișat-o doamna învățătoare și doamna educatoare. Alma a plâns - a fost un plâns din dragoste - atunci când mama a urcat pe scenă. Pentru că în ziua vernisajului său a fost și ziua mamei ei. Mama și fiica au luminat împreună cerul poveștilor de pe șevalet.
Denisa Popescu

 

Vine Festivalul ZAVAIDOC!

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:48

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Pitești cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la sediul Filarmonicii Pitești, își propune promovarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea noilor talente în domeniu, precum și evocarea marelui lăutar Zavaidoc, pe numele real Marin Teodorescu, născut la Pitești, la data de 8 martie 1896.

Pe 24 noiembrie, începe Festivalul Zavaidoc

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:19

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Pitești cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, care va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la sediul Filarmonicii Pitești, își propune promovarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea și promovarea noilor talente în domeniu.

 

Pagina 1 din 85

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea