Filarmonica Pitești, concert extraordinar aniversar - 10 ani

Luni, 22 Mai 2017 22:54

Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, concertul simfonic extraordinar aniversar, cu ocazia împlinirii a zece ani de la primul concert. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, va aduce în faţa publicului pagini muzicale de mare popularitate:  Johann Strauss Sr. - Radetzky - Marsch, op.228, Alexander Borodin - Dansurile polovțiene,

Recviem pentru gheţari la Filarmonica Pitești

Luni, 22 Mai 2017 22:52

Vineri, 26 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, Filarmonica Piteşti organizează un concert cameral, susţinut de Ansamblul „ Tétraflûtes” din Elveţia, format din flautistele Rosalia Agadjanian, Eliane Locher, Tanjia Muller şi Eliane Williner. Evenimentul este inclus în noua ediţie a Festivalului Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi. În program: Eugène Bozza - Jour d'été à la montagne, Henry Purcell - Cold Song, aria Spiritului Iernii din semi-opera King Arthur, Wolfgang Amadeus Mozart - Partea I Allegro din Mica serenadă,  Joseph Lauber - Solitude - Serenade - Meditation, Andreas Zurbringgen - Recviem pentru un ghetar (Gletscherrequiem), Dorothea Hofmann - Sonorități glaciare (Glacial sonorities), Doina Rotaru - Il Pianto del Ghiaccio şi Rentaro Taki - Clair de lune sur les ruines du chateau.

 

Familia - într-o lume în continuă schimbare

Luni, 22 Mai 2017 22:51

Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș a găzduit luni, 15 mai, Simpozionul Național dedicat Zilei Internaționale a Familiei, ediția a-VIII-a, simpozion  cu  tema  „Familia  într-o lume în continuă schimbare”.
Evenimentul, organizat de Asociația Social Impact și de Filiala Argeș a Colegiului Psihologilor din România, a reunit specialiști din diverse domenii, ce au abordat problematica familiei din mai multe perspective.

ACTORUL PETRE DUMITRESCU ȘI CLIPA DE FOTOGRAFIE

Luni, 22 Mai 2017 21:34

# Expoziție de fotografie artistică la Biblioteca Județeană Argeș
Aflat la a treia expoziție personală de fotografie artistică, actorul Petre Dumitrescu a reunit, pe simezele Bibliotecii ”Dinicu Golescu”, 65 de lucrări, alese după bătaia inimii. ”Iubirea”, așa se intitulează expoziția, a avut vernisajul luni, 15 mai, și a adus publicul ca la teatru. Argintiu și impunător, dispus să povestească despre fiecare instantaneu, cu lux de amănunte, Petre Dumitrescu a dominat rumoarea, chiar și dincolo de secvența deschiderii oficiale a expoziției.

 

ELENA ZAVULOVICI - PICTORIȚA COPILĂRIEI FERICITE

Luni, 22 Mai 2017 21:32

Pe Elena Zavulovici, copiii de la Centrul Cultural și de la Școala de Arte din Pitești o iubesc așa cum își iubesc părinții și bunicii. Unii chiar mai mult de-atât. De-aceea au venit în număr mare, la vernisajul expoziției de la Sara Caffe, marțea trecută, la amiază, când ploaia se zvârcolea ca nebuna prin oraș. Spațiul neconvențional a fost plin de vârste, de la trei până la 80 de ani. Plin de vârste și de lucrări fericite, pentru că lumea Elenei Zavulovici e dinamică, e colorată intens, spune câte-n lună și în stele în același timp.

BIBLIOTECA TE CITEȘTE (2), LA CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ

Luni, 22 Mai 2017 21:31

Comunitatea oamenilor de afaceri argeșeni, liceenii de la Colegiile ”Zinca Golescu” și ”Maria Teiuleanu” și o mână de visători între visători au mângâiat emoția cum mângâi blana pisicii. Poezie, muzică, dialog șăgalnic - adolescenții au venit și antrenați, și dispuși să se joace - altceva decât rutina, decât grija, decât neliniștea de fiecare zi. Miza întâlnirii, care este, de altfel, miza Proiectului BIBLIOTECA TE CITEȘTE - recuperarea Misterului, a Emoției, prin contactul direct cu cartea, cu autorul ei, cu arta, în general.

 

Serial evocator. Portrete postume pentru prieteni: Nicolae Zevedei

Luni, 22 Mai 2017 13:09

Continuăm serialul intitulat Portrete postume  pentru prieteni, purtând  semnătura profesorului universitar dr.Petre Popa,  inaugurat, de publicaţia noastră, în  săptămâna 11- 17 ianuarie 2016, atunci când s-au prezentat cititorilor detalii referitoare la juristul Silvestru D.Voinescu (1935-2005), director emblematic al Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu  Argeş (1964-2014).

BIBLIOTECA TE CITEȘTE. TU ASCULTĂ ȘI BUCURĂ-TE!

Luni, 15 Mai 2017 11:38

Miercuri, 10 mai, a demarat, la Colegiul Național ”I.C.Brătianu”, Proiectul BIBLIOTECA TE CITEȘTE. Gândit să atragă atenția publicului activ din Pitești, pentru care, astăzi, cartea și lectura sunt mai degrabă lux și moft decât nevoie și așteptare, proiectul se va desfășura de-a lungul acestei luni, în fiecare miercuri, într-o altă incintă. După Colegiul Național ”I.C.Brătianu”, gazde vor fi Camera de Comerț și Industrie Argeș – 17 mai, Școala Gimnazială ”Nicolae Simonide” - 24 mai, ”Terasa Artiștilor” - 31 mai.

 

MARIA-ALEXANDRA BULGAR ȘI CARTEA SENTIMENTELOR URGENTE

Luni, 15 Mai 2017 11:35

Debut literar cu sală plină și cu vânzare serioasă - joi, 4 mai - la Biblioteca Județeană Argeș. Protagonistă – Maria-Alexandra Bulgar, elevă la Colegiul Național ”Zinca Golescu”. Are 17 ani, a frecventat conștiincioasă Cenaclul ”Sind Junior” și vrea să devină medic, la fel ca părinții ei, fără să-și trădeze totuși bucuria inimii, bătaia ei clară și puternică pentru poezie.

PERSONALITĂŢI ARGEŞENE LA BIBLIOTECĂ

Luni, 15 Mai 2017 11:29

După cum v-aţi obişnuit deja, secţia de ,,Ştiinţă şi Tehnică”, din cadrul Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu” Argeş, vine în întâmpinarea dumneavoastră, a cititorilor, cu o expoziţie de carte, intitulată semnificativ ,,Personalităţi argeşene ale lunii mai”. Personalitatea argeşeană a lunii mai este reprezentată de figura marcantă   a lumii politice, Nicolae Golescu (n. 1810, Câmpulung Muscel - d. 10 dec. 1877), lider al mişcării revoluţionare de la 1848 în Ţara Românească şi prim-ministru al României. A îmbrăţişat cariera militară, ajungând până la gradul de general, ulterior, fiind numit preşedinte al Consiliului de Miniştri (1 mai 1868-16 nov. 1868), după care ocupă şi funcţia de preşedinte al Senatului. Vă reamintim că lucrările expuse fac parte din fondul de carte al secţiei de ,,Ştiinţă şi Tehnică” din cadrul Bibliotecii Judeţene ,,Dinicu Golescu” Argeş şi se pot împrumuta la domiciliu în perioada 1- 31 mai 2017.
Zina Ionescu-bibliotecar

 

De Ziua Piteştiului, concert extraordinar în aer liber

Luni, 15 Mai 2017 09:08

Filarmonica Piteşti organizează, de Ziua Piteştiului, sâmbătă, 20 mai, de la ora 20.00, în Piaţa Primăriei  Municipiului Piteşti, un concert vocal-simfonic, integral cu muzică din filme celebre. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, vor evolua sopranele Bianca Ionescu şi Mediana Vlad şi tenorii Daniel Madia şi Bogdan Lupea. În program, muzică de film şi music hall: Superman,  Titanic, Memory (Cats), This Is My Song, Evita, Gladiatorul, Parla Piu Piano (Nasul), Sound of Music, 76 Trombones (The Music Man), Belle (Notre-Dame de Paris), I Could Have Danced (My Fair Lady), Gabriel's Oboe (Misiunea), Mexico (Cantaretul Mexican), Pirații din Caraibe  şi West Side Story.

Concert Adrian Enache la Casa de Cultură din Bascov

Luni, 08 Mai 2017 13:45

Casa de Cultură  a Comunei Bascov, cu sprijinul Consiliului Local Bascov și al Primăriei Bascov, organizează,  în data de 21 mai 2017, ora 18.00,  spectacolul de muzică ușoară  ”Surprize pe portativ…” . Invitat  special este Adrian Enache, iar  în deschidere va cânta solista Radu Iuliana Cornelia. Accesul în sala de spectacole este permis în baza invitației sau a biletului de intrare. Acesta costă 20 lei și se poate procura din incinta Casei de Cultură de la departamentul –  Administrație sau de la personalul  de pază de la recepție. Spectacolul va fi prezentat de managerul “Casei de Cultură a Comunei Bascov”, Lorena Cătălina Toma. Vă așteptăm cu drag la acest eveniment precum și la următoarele!

 

TUDOR TEODORESCU-BRANIȘTE, ÎN PROIECTUL VALORI ARGEȘENE - VALORI NAȚIONALE

Luni, 08 Mai 2017 13:42

Miercuri, 26 aprilie, s-a desfășurat, la Biblioteca Județeană Argeș, susținută de o expoziție de carte exemplificatoare, încă o conferință din ciclul de conferințe ”Valori argeșene – valori naționale”, inițiate de Instituția Prefectului. În miezul atenției, s-a aflat gazetarul și scriitorul Tudor Teodorescu-Braniște, argeșean după mamă, născut la Pitești, în ziua de 12 aprilie a anului 1899, trecut la cele veșnice în 1969.

RAFTUL CU IDEI CREATIVE

Luni, 08 Mai 2017 13:42

În această săptămână, secţia ”Ştiinţă şi Tehnică”, din cadrul Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeş, găzduieşte expoziţia intitulată sugestiv: ”Profesorul şi arta educaţiei”. Expoziţia scoate la iveală ”comorile” în materie de tot ce înseamnă carte cu tematică educativă şi vă recomandăm titlurile ce urmează: Elena Dănescu, ”Educaţia integrată a elevilor cu cerinţe educative speciale” (Piteşti, Editura Universităţii, 2010);

 

DOUĂ ZILE DE FESTIVAL DE C*ARTE , LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ”DINICU GOLESCU” ARGEȘ

Luni, 08 Mai 2017 13:35

Sărbătoarea Internațională a Cărții și a Bibliotecarului a fost mai lungă, mai plină, mai densă, anul acesta, la Pitești, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”, unde  - în zilele de 24 și 25 aprilie – publicul a avut de unde alege, pentru minte și pentru inimă. ”Cartea ca destin” și ”Mai este nevoie astăzi de Bibliotecă?” au fost temele conferințelor susținute de acad. Gheorghe Păun și de criticii și istoricii literari Alex Ștefănescu și Dan C. Mihăilescu.

Exponatul lunii la Muzeul Judeţean Argeş - Fotografie cu veterani din Războiul de Independență

Luni, 08 Mai 2017 13:32

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna mai, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, "Fotografie cu veterani din Războiul de Independență". Fotografia a fost făcută la Grivița, la 30 august 1904. Obiectul respectiv a fost donat Muzeului Județean Argeș de profesorul Georgescu Cicerone, în anul 1985.
Războiul de Independenţă, dintre anii 1877-1878, purtat împotriva turcilor, a avut drept consecinţă recunoaşterea pe plan internaţional a independenţei României. După mai bine de patru sute de ani de suzeranitate turcească, românii au profitat de contextul internaţional pentru a-şi făuri un stat suveran.

 

Concert de jazz cu „Sorin Zlat Quintet”, vineri, la Filarmonică

Luni, 08 Mai 2017 11:42

Filarmonica Piteşti organizează în ziua de vineri, 12 mai 2017, de la ora 19.00, la sediul său de la Centrul Multifuncțional, un nou concert de jazz, de această dată susținut de către „Sorin Zlat Quintet”. Trupa, înființată în anul 2011, îi reunește pe artiștii Sorin Zlat Jr.(pian), Sorin Zlat Sr.(saxofon), Mihaela Alexa (voce), Claudiu Purcarin „Nașu” (tobe) și Răzvan Cojanu (contrabas).
Repertoriul trupei este diversificat, cuprinzand compozitii proprii  si celebre standarde de jazz interpretate intr-un stil  unic. Stilul abordat  este o fuziune surprinzatoare de jazz, pop, latin și muzică clasică.

Centrul Europe Direct Argeș și de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Ziua Europei, la Pitești

Luni, 08 Mai 2017 11:31

9 Mai - Ziua Europei - va fi eveniment de amploare la Pitești. Organizat de Centrul  Europe Direct Argeș și de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”, sub genericul ”Europa – spațiu al diversității și al valorilor”, acesta va începe la ora 10.00, în holul central al Bibliotecii. Secțiunile care structurează programul sunt gândite să-i incite pe participanți. Vor fi vernisate trei expoziții - ”ÎNFLORIM EUROPA!”, ”EUROPA, CASA MEA” și Caravana ”SECVENȚE 2017”, va fi amenajat

 

Ziua Europei, celebrată în Argeș – marți, 9 mai a.c., începând cu ora 17.00, în Piața Vasile Milea din Municipiul Pitești

Luni, 08 Mai 2017 11:30

Publicul argeșean este invitat marți, 9 mai a.c., începând cu orele 17.00, în Piața Vasile Milea din Municipiul Pitești, la un eveniment dedicat Zilei Europei, organizat de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu principalele comunități etnice din județul Argeș, în cadrul căruia fiecare etnie își va prezenta cultura și tradițiile, prin muzică, dans și port popular. Sub deviza ”Unitate în diversitate”, vor evolua pe scena din Piața Vasile Milea reprezentanți ai comunităților elene, italiene, franceze, armene și române.

Vernisaj, 25 aprilie. VENEZUELA DE PE SIMEZELE BIBLIOTECII JUDEȚENE ARGEȘ

Luni, 24 Aprilie 2017 22:45

Artista Yasmina Moscovici, originară din Barquisimeto (Venezuela), revine spectaculos pe simezele Bibliotecii din Pitești, cu expoziția de flori, nuduri și peisaje, inspirate de strălucirea, senzorialitatea, luxurianța ținuturilor natale. Intitulată ”Frumusețea lumii este nesfârșită”, expoziția reunește 30 de lucrări recente – ulei pe pânză – în care Yasmina se regăsește în toată splendoarea expresivității ei.

 

Pagina 1 din 72

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea