Nicolae Poghirc, directorul Teatrului „Alexandru Davila”: „Îmi doresc să existe spectacole «ca la Pitești»!”

Luni, 15 Octombrie 2018 13:30

# „Cei doi șefi de secție, care au manifestat oarecum reținere față de proiectul meu, au fost contracandidații mei la funcția de manager”, mai susține Poghirc

Stagiunea la Teatrul „Al. Davila” a început în forță cu premiere ale unor spectacole complexe şi diverse. Cu toate acestea, tensiunile în instituție au fost pe măsură. Multe dintre ele au fost create după ce directorul Nicolae Poghirc și-a propus reorganizarea teatrului prin desființarea a trei secții - Dramă, Estradă și Așchiuță - și crearea unui singur compartiment artistic. Mai multe amănunte despre situația actuală a Teatrului „Al. Davila” din Piteşti, despre planurile directorului Poghirc, dar și despre următorul program al instituției, puteți afla din interviul următor.

”Bătălia cărților” a ajuns la final!

Luni, 15 Octombrie 2018 13:13

Joi, 18 octombrie, în sala de conferințe a Bibliotecii, va avea loc finala Concursului Național de Lectură ”Bătălia Cărților”, categoria de vârstă 14-18 ani, iar vineri, 20 octombrie, categoria 11-13 ani. Competiția, organizată de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Filiala Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, are drept  scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.

 

Pe 20 octombrie, o nouă ediție a Festivalului Național de Muzică Folk Trivale Fest

Luni, 15 Octombrie 2018 12:19

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local organizează prin Centrul Cultural Pitești, a-IV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk Trivale Fest, sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 18,00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești.
Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de Florin Chilian, Emeric Imre, Tiberiu Hărăguș și Grupul Folk P620. Înscrierile pentru concurs au început, iar preselecția va avea loc

Pe 17 octombrie, profesorul Petre Popa prezintă cartea „Mareşalul Ion Antonescu şi reşedinţa Argeşului. Consemnări istoriografice”

Luni, 15 Octombrie 2018 12:18

Miercuri, 17 octombrie, de la ora 16,00, la Centrul Cultural Pitești, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, are loc prezentarea cărții cu titlul „Mareșalul Ion Antonescu și reședința Argeșului. Consemnări istoriografice”, de Petre Popa.
La sfârșitul anului 2016, profesorul universitar dr. Petre POPA anunța, prin caseta tehnică a volumului său, intitulat ”Discurs istoriografic universal” (356 p.), pregătirea unei alte tipografieri, respectiv ”Mareșalul Ion/Ioan Antonescu și reședința Argeșului”.

 

Dansatorii din Bascov - în fața a 100.000 de oameni

Luni, 15 Octombrie 2018 12:10

# Doina Bascovului – la festival în China
Dansatorii ansamblului folcloric „Doina Bascovului“ au luat parte la un prestigios festival internațional, ce s-a desfãșurat în China.
O delegație formatã din 24 de membri, 22 de dansatori, plus managerul Casei de Culturã „Adriana Trandafir“ din Bascov, Lorena Toma și viceprimarul Gheorghe Nedelea, au compus delegația argeșenilor ce a participat la evenimentul din China.

ÎNCEPE FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU „LUDICUS”, LA MIOVENI

Luni, 08 Octombrie 2018 23:57

# Intrarea este liberă! Ediția a XV-a a Festivalului Național de Teatru „Ludicus” - Mioveni, va avea loc anul acesta pe parcursul a 3 zile, în perioada 12 – 14 octombrie 2018. La competiția de anul acesta participă peste 100 de copii talentați și pasionați de arta teatrală din: Slatina (Kidstar), Pitești (Epic), Câmpulung-Muscel (Keyko), Pitești (Ad- Hoc), Panciu (Protha), Buzău (Scenart), Buftea (Bastion) și Craiova (Phantasia), iar juriul este format din trei membrii cu experiență în lumea teatrului.
Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, 12 octombrie, ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni, iar intratrea este liberă.
Evenimentul este organizat de  Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

 

Ansamblul ”Murgulețul”, din Popești, a lăsat o impresie plăcută la zilele comunelor Izvoru și Stâlpeni

Luni, 08 Octombrie 2018 23:40

Ansamblul ”Murgulețul”, din Popești, este un proiect de succes al primarului localității, Mihai Ion. Acesta a insistat pentru crearea unui astfel de grup, care să promoveze și să țină vii tradițiile și obiceiurile locale.
Ansamblul este format din tineri cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani. Copiii sunt pregătiți de coregraful Gheorghe Iordăchiță, care muncește – spre lauda lui – chiar dacă este neremunerat.

Tezaurul monetar de la Glavacioc - exponatul lunii la Muzeul Judeţean Argeş

Luni, 08 Octombrie 2018 23:38

În luna octombrie, în cadrul miniexpoziției Exponatul lunii, Muzeul Județean Argeș etalează tezaurul monetar  de la Glavacioc.
Acest tezaur a fost descoperit în timpul săpăturilor arheologice efectuate la mănăstirea Glavacioc, în anul 1977 și cuprinde 80 de ducați, emisiuni ale lui Mircea cel Bătrân și 11 monede (jumătăți de stavraton) aparținând împăraților bizantini Manuel al II-lea și Ioan al VII-lea, ambii din dinastia Paleologilor.

 

Expoziție de fotografie la Galeriile Ilfoveanu

Luni, 08 Octombrie 2018 12:19

# ACSINTE.100. Începutul secolului 20 văzut prin ochii sergentului fotograf Costică Acsinte

Fotograful Costică Acsinte din Slobozia, sergent al Armatei Române și fotograf de război, revine în atenția publicului cu o colecție impresionantă și rară de fotografii de pe front. A fotografiat timp de 60 de ani, mai întâi pe front și apoi în Slobozia, unde avea propriul studio - Foto Splendid Acsinte.

Evenimente la Centrul Cultural Pitești

Luni, 08 Octombrie 2018 12:19

Centrul Cultural Pitești, evenimente cultural-educative:
# Marți, 9 octombrie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, lansarea cărții de poezie intitulată „Cuib în soare”, de Simona Vasilescu, eveniment editorial coordonat de poeta Denisa Popescu;
# Miercuri, 10 octombrie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, „Seară de poezie tibetană”, eveniment organizat de Grupul de Studiu Budist „Tara Albă” al Fundației pentru Păstrarea Tradiției Mahayana, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu.

 

Cursuri de teatru la Școala ” Gheorghe Gomoiu” din Călinești

Luni, 01 Octombrie 2018 16:16

Școala ”Gheorghe Gomoiu” organizează, începand cu 1octombrie, cursuri de teatru pentru școlari și adolescenți:
Grupa 1 - vârstă: 7 - 12 ani (durata cursului 1 oră) - grupa va fi formată din 10 copii
Grupa 2 - vârstă: 13 - 18 ani ( durata cursului 1 oră jumătate ) - grupa va fi formată din 10 cursanți
Principalele obiective și beneficii ale acestor cursuri sunt:

Vernisajul „Realități declinate”, la Fundația Culturală Ilfoveanu

Luni, 01 Octombrie 2018 14:59

Fundația Culturală Ilfoveanu organizează între 2 octombrie – 30 noiembrie expoziția “Realități declinate”. Vernisajul va avea loc marți, 2 octombrie cu începere de la ora 18.00 în cadrul instituției. Expoziția “Realități declinate” prezintă zece discursuri artistice despre formă, conținut, context, relația artistului cu propriile ritmuri interioare și alterarea sensului inițial al unui concept prin declinări repetate.
Artiști: Mihail Coșulețu, Elena Bobi Dumitrescu, Giuliano Nardin, Ciprian Paleologu, Alexandru Rădvan, Botond Reszegh, Elena Scutaru, David Șandor, Bogdan Vlăduță, Mihai

 

Au început înscrierile pentru Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST 2018

Luni, 24 Septembrie 2018 19:06

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 18,00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești. Festivalul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de folkiști consacrați.
Concursul va avea loc pe două categorii de vârste: sub 18 ani și peste 18 ani, iar concurenții se pot înscrie individual sau în grupuri formate din maxim 5 persoane. Probele de concurs sunt:

S-a înființat, la Pitești, prima trupă de folk-hop din țară - M.C. Grăilă și Trupa All The Jezebels

Luni, 24 Septembrie 2018 18:40

Centrul Cultural Pitești a organizat, săptămâna trecută, un spectacol muzical susținut de M.C. Grăilă și Trupa All The Jezebels. Aflată la început de drum, fiind înființată recent, trupa de folk-hop, singura de acest gen din țară, numără cinci membri: cantautorul M.C. Grăilă – muzeograful Octavian Dărmănescu, la mandolină – Costel Chiva, respectiv elevii: Răzvan Burcea – la pian, Roberta Feraru și Ester Negoșanu - backing vocals.

 

Eveniment editorial: ”Vis de poet” - marca Dan Rotaru

Luni, 24 Septembrie 2018 14:58

Poetul Dan Rotaru, senior al literaturii române, se află în fața unei performanțe greu de atins: a publicat cea de-al 29-lea volum. Este vorba, desigur, de un volum de versuri, intitulat, frumos ”Vis de poet”. Așa cum ne-a declarat, cu ceva timp în urmă,  chiar Domnia Sa, se bucură de ajutorul divin în fiecare dimineață, din momentul în care se așează, încă pe întuneric, la masa de scris. Și, cu siguranță, Dumnezeu îi este aproape, dovada fiind cele două volume (unul monumental, atât prin dimensiune, cât și prin calitatea creațiilor) pe care le-a tipărit anul trecut, și cele – deja! – trei de anul acesta.

Academicianul Gheorghe Păun, invitat la Colocviile Municipiului Pitești

Luni, 17 Septembrie 2018 18:12

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, organizează o nouă ediție a Colocviilor Municipiului Pitești, avându-l invitat pe academicianul Gheorghe Păun, care va susține prelegerea cu titlul „În anul Centenarului, din România de la Argeș, despre tensiunea globalizare-identitate națională”.
Evenimentul se va desfășura sub semnul Centenarului Marii Uniri și va avea loc vineri, 21 septembrie, de la ora 18,00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Ioan Dumitrache - secretar general al Academiei Române

Luni, 17 Septembrie 2018 17:48

# Un argeșean discret, dar genial, la aniversare
S-au împlinit, luna trecută, 78 de ani (n. 26 august, 1940, Dârmănești) de când argeșeanul Ioan Dumitrache nu încetează să onoreze, prin întreaga carieră, locurile natale. 

Concert de jazz, la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 10 Septembrie 2018 13:35

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, la Centrul Cultural Mioveni, de la ora 19.00,  va avea loc concertul de Jazz ”Spirit of Pitești”, inspirat din   atrocele  “experiment Pitești” din epoca comunistă. Concertul va fi susținut de formația din Suedia/Norvegia, Trespass Trio și este un eveniment muzical unic, o lecție necesară atât pentru generația nouă, cât și pentru generațiile vechi.

 

Lectură-spectacol susținută de medicii Adrian Tase și Constantin Teodor Crăifăleanu la Casa Cărții

Luni, 10 Septembrie 2018 13:33

Centrul Cultural Pitești organizează marți, 11 septembrie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții, o lectură-spectacol, oferită de doi distinși medici ai urbei. Medicul cardiolog Adrian Tase (foto) va interpreta compoziții muzicale la pian, medicul stomatolog Constantin Teodor Craifăleanu va recita și citi poeme din propria creație literară, iar studentul Andrei Tase va susține recitaluri muzicale la instrumente de percuție și voce. Evenimentul reprezintă un omagiu adus Centenarului Marii Uniri, de către inimoșii iubitori și creatori de cultură piteșteni.

Școala ”GHEORGHE GOMOIU”, din Călinești, și-a deschis porțile pentru elevi

Luni, 10 Septembrie 2018 13:13

Școala ”GHEORGHE GOMOIU”, situată în Comuna Călinești (vis-a-vis de Biserica Turculești) vine în sprijinul părinților, organizând, eficient, timpul copiilor care frecventează cursurile școlii primare (clasele 0-IV). Prin programul „After School”, se asigură servirea mesei și efectuarea temelor sub atenta supraveghere și îndrumare a cadrelor didactice, atent selecționate, cu vastă experiența în sistemul educațional.

 

Pagina 1 din 83

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea