Artistul Cătălin Bălescu expune ”Manierismul ca stare”, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Luni, 09 Martie 2020 22:51

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea vă invită marți, 10 martie 2020,  orele 18:00,  la deschiderea oficială a expoziției artistului Cătălin Bălescu – ”Manierismul ca stare”.
Expoziția deschisă publicului până la sfârșitul lunii aprilie 2020, își propune recunoașterea valorilor românești, a personalităților care înregistrează performanțe în cultură și care reprezintă cu excelență România.

Pe 8 martie 2003 era inaugurat noul sediu al Bibliotecii Județene Argeș

Luni, 09 Martie 2020 22:49

În ziua de 8 martie 2003 a avut loc, la Pitești, un eveniment așteptat, de mulți ani, de către iubitorii de carte: a fost inaugurat noul local al Bibliotecii Județene, inceput în anul 1995, după proiectul arhitecților Maria și Alexandru Mulțescu și finanțat în exclusivitate de Consiliul Județean Arges, circa 45 miliarde lei. Directorul instituției (1964-2004), Silvestru D. Voinescu, director adjunct, Octavian Sachelarie.

 

„Luna de teatru” de la Mioveni a debutat cu sala plină

Luni, 09 Martie 2020 22:46

„Luna de teatru” Mioveni 2020, a debutat, pe 1 martie, în fața a 500 de spectatori. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, au urcat actorii de comedie: Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Costi Diță și Mihai Rait, cu show-ul de stand-up comedy despre viață.

Workshop de improvizație la Biblioteca Județeană

Luni, 09 Martie 2020 22:44

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș organizează vineri, 13 martie, de la ora 10.00, în sala de conferințe un workshop de improvizație. Workshop-ul se adresează studenților care doresc să-și dezvolte competențe și aptitudini ce îi vor ajuta în viața profesională și personală, să fie proactivi, adaptabili, să comunice mai eficient și să lucreze în echipă. Înscrieri și relații suplimentare la sediul Bibliotecii Județene Argeș, persoane de contact fiind: Marius Motreanu și Cosmin Tofan.

 

124 de ani de la nașterea celebrului lăutar piteștean, Zavaidoc

Luni, 09 Martie 2020 14:04

# Fire boemă, la nașterea băiatului, acesta a colindat străzile Piteştiului într-o sanie plină cu şampanie, dând de băut tuturor celor pe care i-a întânit în cale. # Din 2006, Primăria Pitești, organizează, în noiembrie, Festivalul Național de Muzică Lăutărească „Zavaidoc”.

1923-2020 - 97 de ani de la trecerea în neființă a genialului constructor Dimitrie Dima

Luni, 09 Martie 2020 14:03

# Acesta a ocupat și funcția de Prefect al Argeșului între 1920 și 1921

Inginer constructor, înalt funcționar de stat și  antreprenor, Dimitrie Dima s-a născut la Pitești, la 9 august  1877. Moare în același oraș, la 6 martie 1923.
Studii liceale, Zürich, Elveția (1895), Universitatea Tehnică Ducală, Darmstadt, Germania (1899). Președinte, Asociația Studenților de Origine Latină din Germania (1895-1899).

 

Lansare-eveniment. La Biblioteca Județeană Argeș a fost prezentată monografia propriei instituții

Luni, 02 Martie 2020 14:46

Joi seară, săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș, a fost prezentată publicului cartea de istorie a instituției, un document așteptat, discutat, muncit. Autor: Teodor Mavrodin. Volumul a apărut sub coordonarea directorului Octavian Sachelarie, dar și sub atenta lupă a bibliotecarei Gabriela Tomescu, cea care s-a ocupat și de tehnoredactare.

Interpretul Sebi David, ținută originală pe scenă

Luni, 02 Martie 2020 14:41

Îndrăgitul artist de muzică populară poartă cu mândrie haina cu ciucuri, fiind singurul artist care a îmbrățișat această concepție la spectacolele de muzică populară. Sebi David merge în întreaga țară, la diverse festivaluri de folclor, iar cei mici, astfel, au preluat portul lui popular. A fost surprins să vadă creația proprie preluată de micuții dintr-o grădiniță.

 

Concert dedicat tuturor femeilor cu ocazia zilei de 8 martie, susținut de orchestra ,,Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros

Luni, 02 Martie 2020 14:36

Duminică, 8 martie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni, vor urca 33 de muzicieni ai Orchestrei ”Lăutarii” din Chișinău, alături de prim-dirijorul Nicolae Botgros și invitați de renume. Vă așteptăm la un spectacol extraordinar, autentic românesc, susținut în două reprezentații, de la ora 17.00 și de la ora 20.00.
Orchestra Națională de muzică populară ,,Lăutarii” a fost

Muzeul Național „Brătianu” va fi inaugurat pe 24 mai

Luni, 02 Martie 2020 14:18

#  „Va fi o surpriză pentru toată lumea”, anunță managerul instituției
Guvernul Orban a aprobat, recent, alocarea a 3,5 milioane lei pentru transformarea Vilei Florica în Muzeul Național „Brătianu” până la data de 24 mai, atunci când PNL va sărbători 145 de ani de la înființare. Muzeul Naţional „Brătianu” va fi în subordinea Ministerului Culturii, și va funcționa în imobilul „Vila Florica”.

 

Cea mai recentă lucrare a prof. univ. dr. Petre Popa, oferită publicului. ”PITEȘTI. PORTRETE POSTUME PENTRU PRIETENI” - de vânzare în librării și pe site-ul editurii

Luni, 24 Februarie 2020 22:02

Volumul ”PITEȘTI. PORTRETE POSTUME PENTRU PRIETENI”, autor, universitarul Petre Popa (istoric), inițiativă finalizată la Tipografia Paralela 45 (388 pagini, text, imagini, coperte color), se găsește, acum, de vânzare, în librăria Mihai Eminescu, sau pe site-ul Editurii Paralela 45 Pitești.
Cartea prezintă următoarele personalități, remarcate public, mai ales după 16 februarie 1968, atunci când orașul Pitești primea statut municipal:

Poetul Dan Rotaru, la cel de-al 38-lea volum

Luni, 17 Februarie 2020 14:46

Dan Rotaru, poet premiant și premiat al iubirii, este în fața unui nou volum, intitulat ”Firul de aer”. De câțiva ani, piteșteanul (prin adopție) scrie neobosit, dar și postează creațiile, pe un site de socializare, cu aceeași vrednicie.

 

Eveniment la Biblioteca Județeană Argeș. Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean, și-a lansat cea de-a zecea carte

Luni, 17 Februarie 2020 14:45

Lectorul universitar dr. Cornel Popescu, managerul Muzeului Judeţean Argeş a lansat, săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș,  a zecea carte. Este vorba despre o lucrare realizată împreună cu cercetătorul Cornel Tucă.

“Poveste de Iubire”, spectacol dedicat Dragobetelui

Luni, 17 Februarie 2020 14:44

Invitație interesantă pentru îndrăgostiți, dar și pentru toți care iubesc sincer și din toată inima. Este vorba de spectacolul sub genericul “Poveste de iubire”, care va avea loc luni, 24 februarie, de la ora 17.00, la sediul Filarmonicii Pitești. Manifestarea va fi susținută de Grupul Vocal „Zavaidoc”, Grupul Folk „P620”, Trupa „Maxim” și Trupa „R-Mix”, sub îndrumarea folkistului Tiberiu Hărăguș și a profesorului de canto popular Valentin Grigorescu. Evenimentul, aflat la a III-a ediție și dedicat Dragobetelui, sărbătoarea iubirii la români, este organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

”PITEȘTI. PORTRETE POSTUME PENTRU PRIETENI” - de vânzare în librării și pe site-ul editurii

Luni, 17 Februarie 2020 14:42

# Cea mai recentă lucrare a prof. univ. dr. Petre Popa, oferită publicului

Volumul ”PITEȘTI. PORTRETE POSTUME PENTRU PRIETENI”, autor, universitarul Petre Popa (istoric), inițiativă finalizată la Tipografia Paralela 45 (388 pagini, text, imagini, coperte color), se găsește, acum, de vânzare, în librăria Mihai Eminescu, sau pe site-ul Editurii Paralela 45 Pitești.

Nicolae Botgros în spectacol, la Mioveni, de Ziua Femeii

Luni, 17 Februarie 2020 14:13

Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume ca sărbătoarea internațională a femeii, prilej cu care, Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, organizează un super spectacol dedicat tuturor femeilor cu ocazia zilei de 8 martie, susținut de Orchestra ,,Lăutarii din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros și invitați de renume.

 

„Luna de Teatru la Mioveni” - un veritabil mărțișor cultural

Luni, 10 Februarie 2020 13:42

În perioada 01 - 29 martie Centrul Cultural Mioveni în colaborare cu primăria orașului vă oferă un veritabil Mărțișor Cultural, în cadrul celei de-a VII-a ediții a evenimentului “Luna de Teatru la Mioveni”. A devenit deja o tradiție ca publicul din Mioveni, dar nu numai, să fie delectat în luna martie cu o serie de cinci spectacole de excepție, puse în scenă de regizori premiați la importante festivaluri, în care vor evolua actori cunoscuți, din teatru și televiziune.

”ZICI” la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 10 Februarie 2020 13:39

Z. I. C. I. (Ziua Internațională a Cititului Împreună), 5 februarie 2020. Citim împreună pentru a vindeca planeta! / Activitate desfășurată de Biblioteca Orășenească Topoloveni,  în parteneriat cu Grădinița Lumea Copiilor. Mulțumim foarte mult cadrelor didactice pentru tot sprijinul acordat!

 

Lansare de carte. ”Poarta spre tine” – Marius Iulian Zinca

Luni, 10 Februarie 2020 13:38

Biblioteca Județeană Argeș, miercuri, 5 decembrie. MARIUS IULIAN ZINCA și poezia unei singurătăți care doare ca spinul în talpă. Marius este un înviat din morți. În 2003, a avut un accident de mașină. A stat 6 luni în comă. Conectat la aparate.

Concurs internațional de pictură și desen pentru copii, la Muzeul Golești

Luni, 03 Februarie 2020 14:22

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti lansează ediţia a X-a a concursului internaţional de desen şi pictură, cu tema ”Poveștile din țara mea”, care se adresează tinerilor artişti având vârsta maximă de 19 ani.

 

Pagina 6 din 97

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea