Fost director adjunct la Direcția pentru Sport Argeș: „Până nu se pune din nou suflet în activitate, lucrurile vor merge doar târâș”

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:44

Săptămâna trecută vă relatam cum actuala conducere a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș dă vina pentru lipsa de implicare în sportul argeșean pe „salarizarea nemotivantă” și pe angajații în vârstă care „s-au obișnuit cu locul de muncă”.

Într-un raport adresat Instituției Prefectului Argeș, Liviu Popescu, directorul interimar al DJST Argeș, a precizat principalele dificultăți întâmpinate de instituția pe care o conduce.  Printre ele erau enumerate următoarele: salarizarea nemotivantă, lipsa de investiții, lipsa de personal la centrele din subordine etc. Cu toate acestea, directorul DJST Argeș nu vine și cu soluții pentru rezolvarea acestor situații.

Nico - concert extraordinar de Crăciun, la Filarmonica Pitești

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:42

Cu prilejul sfintei sărbători a Crăciunului, Filarmonica Pitești a pregătit o manifestare artistică deosebită. Pe 16 decembrie, în Sala Simfonia va concerta, în premieră, NICO (Nicoleta Matei) alături de orchestra simfonică a filarmonicii condusă de dirijorul Constantin Grigore.

Dar până la marele eveniment, Nico a fost prezentă, săptămâna trecută, la Pitești unde a discutat cu managerul Gabriel Niță despre viitorul concert.

 

Nu o uitați pe Oana Anca Preda, o luptătoare în slujba binelui și a frumosului (20 oct. 1975 - 5 nov. 2021)!

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:05

Oana Anca Preda, un artist al cuvântului, prin disparitia sa, ne trezește din amnezia generală la o crudă realitate, la o crudă luare de conștiință a prezentului și a viitorului promis.

Mesajul său transmis umanității, prin pasiunea pentru limba română și valorile ancestrale, se află de asemenea în ADN-ul fiecăruia din noi, cu condiția ca el să fie exprimat cu sinceritate și curaj.Parcursul vieții sale, aflat în pribegia unei societăți în derută, continuă în viața de pe urmă, în pribegia neantului necunoscut. Noii Dumnezei, Google și Facebook, ne informează de realizările de interes public ale Oanei Anca Preda.

Cea de-a opta ediție a concursului „Bătălia Cărților” a ajuns la final

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:56

Cea de-a opta ediție a Concursului Național de Lectură Bătălia Cărților  s-a încheiat cu succes. Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj concursul a avut ca  scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. S-a  derulat în perioada aprilie-octombrie 2021 și a cuprins două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:30

PRIMĂRIA ŞTEFĂNEŞTI (cumpără hârtie igienică)

Cam mulţi  bani pentru hârtie!

O fi şi la alte case...

Poate-aşa lumea să ştie,

Că vin vremuri...grele!

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:12

SĂPATA

Iată, se fac şi podeţe,

Unii pot să mai înveţe

Ce dacă- i zice “Săpata”?

Ele sunt aproape gata!

 

Cristian Cocea: „Toamna aceasta se va face recepția proiectului de restaurare a Palatului Arhiepiscopal”

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 07:45

# Direcția pentru Cultură Argeș a propus includerea mai multor obiective în Programul Național de Restaurare

Direcția Județeană pentru Cultură Argeș, instituție condusă de Cristian Cocea, a propus includerea în Programul Național de Restaurare 2021 a patru obiective importante din județ: Gara Regală din Curtea de Argeș, Mănăstirea Curtea de Argeș, Castrul roman Jidova Câmpulung Muscel și Mausoleul Eroilor Mateiaș.

„Sunt propunerile pe care noi le facem, în general, anual la investiții care sunt în derulare sau lucrări pe care le considerăm necesare. Nu avem garanția că vor fi și finanțate, însă noi facem propunerile respective. PNR este un program național, multianual, finanțat din fondurile Ministerului Culturii și destinat intervențiilor de monument”, a spus Cristian Cocea, directorul Direcției pentru Cultură Argeș.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:17

BOUREANU

În dosar sunt nume noi,

Nu poate fi un “anume”,

Eu fac un apel la voi:

Judecaţi-l…după nume.

 

Câștigătorii celei de-a XVII-a ediție a Festivalului Național de Teatru ”Ludicus”

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:24

Între 15-17 octombrie, pe scena Centrului Cultural Mioveni trupe de gimnaziu și liceu s-au întrecut în etalarea talentului, creativității și artele spectacolului. În competiția acestei ediții au concurat 5 trupe împărțite în două categorii de vârste. La categoria gimnaziu au participat trupele Ad-Hoc Pitești și Victory of Art București, iar la categoria liceu trupele Acting up București, Atelierul de Teatru Botoșani și Victory of Art București.

Participanții au fost răsplătiți cu diplome și premii după urmează:

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 25 Octombrie 2021 18:18

PENSII SPECIALE

Pensiile se fac dar,

Nu sunt reţinuţi edilii,

Banul trage la primar,

Păduchele la consilii!

 

Expoziție de fotografie dedicată Regelui Mihai al României la Biblioteca Județeană

Luni, 25 Octombrie 2021 11:55

La început, o copilărie fericită, umbrită de despărțirea păinților, o urcare pe tron la nici 6 ani, o adolescență plină de însingurare, aflată sub supravegherea severă a tatălui, o revenire la tron, în prezența apăsătoare a mareșalului Antonescu, o abdicare forțată și o așteptare cât o viață.

„Mihai I – 100” se intitulează expoziția de reproduceri fotografice, din revistele România ilustrată (1928), Ilustrațiunea română, Realitatea ilustrată (1928, 1929, 1930, 1935, 1936, 1937), dedicată Regelui Mihai al României (25 octombrie 1921-5 decembrie 2017), la împlinirea a 100 de ani de la naștere.

Fotografiile, în număr de 24, alb-negru și color, realizate, î

Arta de a trăi cu artă - o poveste impresionantă despre speranţă şi viaţă

Luni, 18 Octombrie 2021 23:07

# Pe eroina noastră şi capodoperele ei le puteţi găsi  pe pagina de facebook  şi  de aici puteţi să vă comandaţi propria voastră poveste pictată.

Ce s-ar mai alege de poveşti dacă nu ar fi cunoscute de oameni, dacă nu i-ar inspira şi dacă nu le-ar da forţa de a merge mai departe prin povestea  numită viaţă?Povestea noastră  este despre viaţă şi despre artă, despre felul în care Dumnezeu ne este alături în cele mai dificile momente şi pe care îl descoperim atunci când nimic altceva nu ne mai intersectează existenţa. Eroina noastră se numeşte Claudia Maria  Velica, iar povestea ei este menită să sădească în sufletele fiecăruia dintre noi speranţa şi iubirea de viaţă şi să demonstreze că Dumnezeu nu ne lasă niciodată pradă deznădejdei , dacă  îi ascultăm mesajele cu sufletul.

 

 

Festivalul Național de Muzică Folk Trivale Fest a fost amânat!

Luni, 18 Octombrie 2021 22:51

Având în vedere situația pandemică actuală și evoluția numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe raza municipiului Pitești, ediția a VI-a a Festivalului Național de Muzică Folk Trivale Fest, programată să se desfășoare sâmbătă, 23 octombrie 2021, a fost amânată. Pentru siguranța cetățenilor, evenimentul va fi organizat la o dată ulterioară, atunci când condițiile sanitare vor fi favorabile.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 18 Octombrie 2021 22:47

CONSILIERA LOCALĂ Ioana Jenica e în Franța

Tot de lângă vin plecată,

Îl degustă şi prin Franţa,

Patru ani e mandatată...

Poate-şi va găsi...prestanţa!

 

Sevastian Tudor, a doua lansare de carte în doar câteva zile

Miercuri, 13 Octombrie 2021 09:55

Muzeul Județean Argeș a fost, săptămâna trecută, gazda unei noi lansări de carte semnată de Sevastian Tudor, eveniment la care au participat dr. Olivia Costea, Consul Onorific al României la Sölvesborg, Suedia, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș Adrian Dumitru Bughiu, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, city-managerul Lucrețiu Tudor – fiul autorului, alături de personalități din administrația publică și din lumea culturală.

”Este o mare bucurie faptul că am putut fi prezenți la lansarea acestui nou volum al prietenului Sevastian Tudor, personalitate culturală cu care colaborăm de peste 15 ani. Trebuie să vă spun că ideea acestei cărţi s-a născut în urmă cu câţiva ani, autorul făcând mai multe călătorii în Suedia pentru documentare.”, a precizat dr. Olivia Costea, Consul Onorific al României la Sölvesborg - Suedia.

Mircea Baniciu și Emeric Imre - concert live, la Pitești!

Miercuri, 13 Octombrie 2021 08:20

Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, ajuns la a VI-a ediție, care va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești, aduce pe scenă corifei ai genului: Mircea Baniciu, Emeric Imre, Jimi El Laco și Roje Marius vor concerta la TRIVALE FEST 2021!

Evenimentul va debuta cu un concurs de interpretare la care vor participa concurenții admiși la preselecție (aceasta se va desfășura sâmbătă, 23 octombrie, la Centrul Cultural Pitești, în imobilul Casa Cărții, de la ora 10:00).

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 11 Octombrie 2021 23:12

SLAB, DAR CU NOROC!

Omul are-orientare,

Cum arată, e timid,

Dar acum noroc el are

De şefie de partid!

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 04 Octombrie 2021 12:56

DRĂGHICI VREA DIN NOU ÎN LIBERTATE

Păi, de ea n-ai avut parte?

Cât o ai, nu se împarte,

Dar, să ai şi tu dreptate

Până ieşi…scrie o carte.

 

IN MEMORIAM. 129 de ani de la nașterea istoricului muscelean premiat de Academia Română - preotul Ioan Răuțescu

Joi, 30 Septembrie 2021 14:54

Se împlinesc, iată, 129 de ani de la nașterea, preotului muscelean Ioan Răuțescu, o minte luminată, autor de monografii, studii, articole, traduceri, etc. Istoricul, preotul, cercetătorul și folcloristul Ioan I. Răuțescu  s-a născut la 1 octombrie 1892, în Dragoslavele, județul Muscel.  Școala primară în comuna natală, Seminarul „Central” din București (1905-1913) și Facultatea de Teologie din București. Hirotonit diacon la 26 ianuarie 1914 și preot la 27 ianuarie 1914; la 1 februarie numit preot ajutător la Biserica „Înălțarea Domnului” din Dragoslavele, iar la 1 octombrie 1920, paroh.

 

Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST 2021

Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:01

Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează a VI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18.00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești. Festivalul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de corifei ai genului. Cei interesați de premiile festivalului se pot înscrie în concurs până pe data de 21 octombrie.

Preselecția va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 10.00, la Centrul Cultural Pitești, în Sala Ars Nova din imobilul Casa Cărții.

 

Pagina 7 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea