IN MEMORIAM. 79 de ani de la nașterea lui Constantin Stroe, fost director general al Uzinelor Dacia

Miercuri, 24 Martie 2021 07:55

Constantin Stroe (n. 24 martie 1942, Hulubești, Dâmbovița – d. 17 decembrie 2016, București) a fost directorul emblematic al Uzinelor Dacia. Sub conducerea acestuia s-a reușit trecerea sub egida producătorului Renault.
Constantin Stroe a absolvit Universitatea Politehnică din București. Și-a început cariera în industria auto în 1968, când s-a angajat ca inginer la Uzina de Automobile Pitești. În decursul celor peste 30 de ani de activitate, Constantin Stroe a avansat treptat în cadrul companiei, ocupând succesiv funcțiile de șef de atelier, inginer șef și director tehnic.

Din 25 martie, Centrul de Cultură ”Dinu Lipatti” va fuziona cu Muzeul Județean Argeș

Miercuri, 24 Martie 2021 07:10

Joi, 25 martie, de la ora 12.00 se va desfășura, on-line, o nouă ședință ordinară a Consiliului Județean Argeș. Pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre privind „aprobarea reorganizării Centrului de Cultură ”Dinu Lipatti” prin fuziune prin absorbție de către Muzeul Județean Argeș”. În urma reorganizării Centrului de Cultură, drepturile și obligațiile acestuia se transferă în patrimoniul Muzeului. De asemenea, personalul angajat al Centrului va fi preluat, cu respectarea normelor legale, tot de către Muzeul Județean. Instituția condusă de Cornel Popescu trebuie să înainteze, în termen de 30 de zile propunerea de organigramă, statul de funcții si Regulamentul de Organizare și funcționare ca urmare a fuziunii prin absorbție.

 

 

11 ani de la actul de naștere al noului sediu al Filarmonicii Pitești

Luni, 22 Martie 2021 14:12

La 23 martie 2010 era semnat  Protocolul privind trecerea imobilului Cinematograful Bucureşti, din domeniul privat al statului şi administraţia Regiei Autonome România Film Bucureşti, în domeniul public al municipiului Piteşti şi administraţia Consiliului Local Piteşti, astăzi, Centrul Multifuncţional, respectiv sediul Filarmonicii Piteşti.
Filarmonica Pitești era deja înființată,  prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pitești nr. 186 din 20 iunie 2007, ca instituție profesionistă de concerte cu personalitate juridică, funcţionând  sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Piteşti.  În primii ani, instituția a funcționat în Casa Sindicatelor, locație în care plătea chirie.  Locația actuală este inaugurată  abia în 2016, în urma derulării unui amplu proiect pe fonduri europene.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 22 Martie 2021 14:04

(Selectată după Atitudine în Argeş nr.654)

IN MEMORIAM – CONSTANTIN ION GH. FULGEANU

LA MOARTEA PROFESORULUI

A mai murit un om…la fiecare
Ne vine rândul să plecăm spre cer
Şi să uităm pe cei rămaşi, că-i doare,
Al nostrum suflet este un mister.

 

George Badea și Constantin Samoilă - invitați de marcă la Biblioteca Județeană

Miercuri, 17 Martie 2021 10:58

# ”De mărțișor, Domnii citesc poezie!”

La Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, continuă seria evenimentelor dedicate lunii martie, prin care sunt celebrate astfel, Ziua Internaţională a Femeii şi sărbătoarea Mărţişorului, cu alte două manifestări culturale. Prin urmare, joi 18 martie, începând cu ora 14, Sala Tinerilor a instituției, îl va avea ca oaspete pe George Badea - poet și profesor de filosofie la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni, care va îmbia publicul prezent prin lectură publică presărată cu amintiri.

Vineri, 19 martie, începând cu ora 12, în Sala de Conferințe, invitatul de marcă va fi maestrul Constantin Samoilă - inginer, artist plastic și scriitor memorialist.
”Joi și vineri - alți doi cavaleri ai versului suplu își vor deschide, la Biblioteca Județeană Argeș, și cărțile, și sufletele - profesorul George Badea și metaloplasticianul Constantin Samoilă”, transmite moderatoarea celor două evenimente, poeta Denisa Popescu.

Lupta cu limitele! Tibi Uşeriu, invitat la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 15 Martie 2021 12:47

Vineri, 12 martie, ultramaratonistul Tiberiu Uşeriu a fost invitat de către conducerea Centrului Cultural Mioveni să împărtăşească din experienţa proprie tinerilor din oraș. Cursul a fost susținut în sistem de videoconferință și transmis live prin intermediul unei platformei online zoom.us., iar cursanții au aflat de la Tiberiu Uşeriu despre impactul pe care îl are modul în care sunt gestionate nevoile psihologice în dezvoltarea unui om, în funcție de tipul său de personalitate, și despre cât de importantă este disciplina interioară, care să ducă la performanțe incredibile, și care se poate învăța de oricine prin autoeducare.

 

IN MEMORIAM. CONSTANTIN ION GH. FULGEANU

Luni, 15 Martie 2021 12:37

# Pitești, Argeș, 14 martie 1933 – Pitești, Argeș, 26 august 2005  # 88 de ani de la nașterea unui profesor model

Se împlinesc, zilele acestea, 87 de ani de la nașterea celebrului profesor al Piteștiului, Nicolae Fulgeanu. Iubit, temut, respectat, a școlit zeci de generații de elevi la catedra de la Brătianu (Bălcescu). Întreaga viață a format talente, a îndrumat caractere, a cercetat – inclusiv istoria instituției în care a activat o viață, a publicat. Un om al Cetății de care își amintesc, cu duioșie, mii de foști învățăcei.

 

Activități online pentru copii, organizate de Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 08 Martie 2021 14:15

Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene "Dinicu Golescu" Argeș îi așteaptă și în luna martie pe copii să participe la o serie de activități educative, care fac ca timpul liber să fie mai interesant. Activitățile se vor desfășura în mediul online, pe platforma Google Meet. Astfel, în fiecare marți, începând cu ora 16.30, copiii sunt invitați să se conecteze în mediul virtual pentru a afla informații și curiozități din diverse domenii.

 

 

Luna lui mărțișor celebrată la Biblioteca Județeană. De mărțișor, ”Domnii citesc poezie”

Luni, 08 Martie 2021 14:12

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, găzduiește miercuri, 10 martie, începând cu ora 13, în Sala Tinerilor, evenimentul intitulat ”Domnii citesc poezie”.  
Ziua Internaţională a Femeii şi sărbătoarea Mărţişorului sunt celebrate astfel, prin lectură publică și prelegeri din creația invitatului de seamă, medicul-poet Constantin Teodor Craifăleanu.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 08 Martie 2021 14:07

Selectate după Atitudine în Argeş nr. 652

PSD

Probleme să mai rezolve,
Nici pe jos, dar nici pe cal,
El acum vrea să dizolve
Consiliul Local...

 

125 de ani de la nașterea celebrului lăutar piteștean Zavaidoc

Luni, 08 Martie 2021 13:42

# Fire boemă, la nașterea băiatului, acesta a colindat străzile Piteştiului într-o sanie plină cu şampanie, dând de băut tuturor celor pe care i-a întânit în cale
# Din 2006, Primăria Pitești, organizează, în noiembrie, Festivalul Național de Muzică Lăutărească „Zavaidoc”.

În ianuarie, s-au împlinit 76 de ani de la trecerea la cele veşnice a celebrului lăutar Zavaidoc (Marin Teodorescu), cel care încânta prin interpretare lumea boemă a restaurantelor din perioada interbelică. Despre Zavaidoc se spune că era un bărbat chipeş, extrem de iubit de public, dar mai ales de femei, iar despre modul în care el trăia muzica lătărească, cronica vremii consemnează că auditoriul era impresionat până la lacrimi.

1923-2021 - 98 de ani de la trecerea în neființă a genialului constructor Dimitrie Dima

Luni, 08 Martie 2021 13:37

# Acesta a ocupat și funcția de Prefect al Argeșului între 1920 și 1921
Inginer constructor, înalt funcționar de stat și  antreprenor, Dimitrie Dima s-a născut la Pitești, la 9 august  1877. Moare în același oraș, la 6 martie 1923.
Studii liceale, Zürich, Elveția (1895), Universitatea Tehnică Ducală, Darmstadt, Germania (1899). Președinte, Asociația Studenților de Origine Latină din Germania (1895-1899). Fondator: Societatea de Construcții Beton si Fier, Pitești (1908); Banca Tehnică Argeșeană (1920), capital social inițial, 5.000.000 lei.

 

Spectacol de Ziua Internațională a Femeii la Filarmonica Pitești

Luni, 08 Martie 2021 11:29

 

Filarmonica Pitești și Centrul Cultural Pitești organizează luni, 8 martie, de la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional, spectacolul dedicat Zilei Internaționale a Femeii: „De ziua ta”.

După evoluția în concertul de Dragobete și debutul în concertul simfonic din 25 februarie a.c. Grupul Trio Jazz&Pop Pitești va susține un program cu muzică din repertoriul național și internațional de jazz și pop.

 

Din partea Centrului Cultural Pitești, vor participa Grupul Zavaidoc, Grupul Folk P620, Olympic Gym Pitești și Clubul Total Dance.

Spectacol de excepție susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Vâlcea și de către naista Claudia Iordache, la Mioveni

Luni, 01 Martie 2021 13:44

Doamnele și domnișoarele din Mioveni (și nu numai) sunt invitate la un spectacol, organizat în cinstea Zilei Internaționale a Femeii, de Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni. Astfel, Filarmonica „Ion   Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea ne invită duminică, 7 martie 2021, cu începere de la ora 19:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia Mioveni, la un concert simfonic extraordinar.

 

Luna lui mărțișor celebrată la Biblioteca Județeană. De mărțișor, ”Domnii citesc poezie”

Luni, 01 Martie 2021 13:42

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, găzduiește joi, 4 martie, începând cu ora 13, în sala pentru copii și tineret, evenimentul intitulat ”Domnii citesc poezie”. Ziua Internaţională a Femeii şi sărbătoarea Mărţişorului sunt celebrate astfel, prin lectură publică și prelegeri, și-l va avea ca invitat pe Nicolae Ionescu, muzeograf, poet și realizator tv. Evenimentul va fi moderat de poeta Denisa Popescu și se va desfășura cu respectarea, atât din partea organizatorilor, cât și a participanților, a tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-COV-2, impuse de legislația în vigoare.

Adrian Coman, bibliotecar

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 01 Martie 2021 13:39

# Selectare după Atitudine în Argeş nr.651

VETERANII

Veteranului de război TOMA T. DUMINICĂ la 100 de ani!

Şi ei au fost cândva copii,

Născuţi nu pentru-a fi război,

Române, tu trebui` să ştii

Că mai avem destui eroi!

 

Expoziție IN MEMORIAM AUGUSTIN LUCICI, la Muzeul Județean Argeș

Luni, 22 Februarie 2021 23:20

# Expoziția poate fi văzută în perioada 19 februarie - 21 martie

Opera și viața maestrului Augustin Lucici (1956-2020), personalitate marcantă în lumea artelor vizuale, vor fi evocate printr-o expoziție in memoriam, organizată de Muzeul Județean Argeș. Expoziția, intitulată „CĂLĂTOR PRIN TRECUT”. IN MEMORIAM AUGUSTIN LUCICI, a fost vernisată vineri, 19 februarie 2021, la Galeria Națională de Artă Naivă. Născut în Pitești, la 19 februarie 1956, Augustin Lucici a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative (1983), devenind, ulterior, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

 

Eveniment editorial la Biblioteca Județeană. ”JURNAL ATEMPORAL” - un nou volum de versuri al Michaelei Predescu Valmar

Luni, 22 Februarie 2021 23:15

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, găzduiește miercuri, 24 februarie, începând cu ora 13, în sala de conferințe, lansarea celui de-al treilea volum de poezii și aforisme ”Jurnal Atemporal”, al Michaelei Predescu Valmar, care vine să întregească gândurile primelor două - ”Icoane pe Septembrii” (1996) și ”Gânduri printre petale - de la poezii la aforisme” (2018).
„Jurnalul atemporal este o colecție de clipe, luate în goana timpului printre anotimpuri, clipe imortalizate în gânduri trecute pe hârtie sub formă într-o simbioză în care versul lunecă în aforism, lăsând o notă de senzațional cu o încărcătură surprinzătoare.

 

Cartea poștală veche și valențele sale romantice

Marţi, 16 Februarie 2021 11:04

O carte poștală este o bucată de hârtie sau de carton, suport de comunicare sub formă de corespondență deschisă, fară plic. La propunerea lui Herman Emmanuel, profesor de economie la Academia Militară din Viena, serviciul poștal austriac, la 1 octombrie 1869, emite prima carte poștală din lume. Era din hârtie, de culoare gălbuie, mărimea 123 x 83 mm și costa doi creițari (jumătate din prețul necesar expedierii unei scrisori). Noua formă de corespondență a avut un succes absolut, fiind acceptată și în alte țări: Marea Britanie, Finlanda, Elveția (1870), SUA, Franța, Germania, Spania, Serbia (1873).

 

Nou! Carte personalizată - la Editura Diana

Luni, 15 Februarie 2021 19:01

# Copilul își va regăsi  într-o  poveste numele, vârsta, orașul și numele celor mai buni doi prieteni

Cu ocazia zilelor de primăvară, vă propunem o impresionantă poveste în care copilul devine personajul principal, alături de tatăl său și de prietenii cei mai buni. „Cartea personalizată, numele copilului dumneavoastră și Dragostea pentru mama ” reprezintă cel mai de preț cadou dăruit cu drag de copii și de tătici, mămicilor din toată lumea. „De ce să alegeți o carte personalizată?

 

Pagina 7 din 105

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea