Povestea bisericii din Pitești în care s-a oficiat primul Te Deum al României independente, în prezenţa lui Carol I

Luni, 18 Noiembrie 2019 11:48

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“, era unul dintre monumentele reprezentative de arhitectură ale oraşului Piteşti. Aceasta a fost distrusă de comunişti în vara lui 1962, cu un tanc sovietic. Biserica a căzut după ore întregi. În tot acest timp, sute de oameni s-au rugat şi s-au închinat în faţa ei.

226 de ani de la înființarea Episcopiei Argeșului

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:57

# Episcopia este, astăzi, „Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului“, iar episcopul ei, PS Calinic, a fost ridicat, la aceeași dată, de 26 septembrie 2009,  în rang de arhiepiscop

 

Copiii au luat cu asalt Sala Centrului Cultural Mioveni

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:43

Săptămâna trecută, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni s-a desfășurat spectacolul de teatru pentru copii ” Ridichea Uriașă”, în regia Deliei GAVLIȚCHI. Sala Centrului Cultural Mioveni s-a dovedit neîncăpătoare pentru copiii din orașul Mioveni, care s-au bucurat alături de personajele de poveste. Cei mici s-au distrat și bucurat alături de personajele din spectacolul de teatru ”Ridichea Uriașă”. Evenimentul a fost organizat de către Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, piesa făcând parte din cadrul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio și de Forme Noi, Ediția a- XXIII- a.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio și de Forme Noi

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:15

Teatrul “Alexandru Davila” Pitești, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Consiliului Județean Argeș, organizează în perioada 1-10 noiembrie 2019, Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio și de Forme Noi (FITS). Evenimentul, aflat la cea de-a de-a XXIII-a ediție, are în program nume prestigioase ale teatrului românesc: actorii Maia Morgenstern, George Mihăiță, Florin Piersic Jr.; regizorii Andrei Șerban, Alexandru Dabija, Radu Afrim; coregrafii Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu.

 

Premiile concursului din cadrul Festivalului Național de Muzică Folk „Trivale Fest” - ediția a V-a

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:56

Muzică de calitate, concurenți talentați și invitați de înaltă ținută, sâmbătă, 26 octombrie, la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk Trivale Fest. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești s-a desfășurat la sediul Filarmonicii Pitești. Aspiranții la premiile și trofeele festivalului au participat atât individual, cât și în grupuri, iar juriul format din folkistul Mircea Vintilă (președinte), muzicianul Cornel Ursu și folkistul Tiberiu Hărăguș i-a ales pe câștigători.

Au început înscrierile la Festivalul „Zavaidoc”!

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:55

# La concurs se pot înscrie soliști vocali din toată țara
Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, își va deschide porțile sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00, la sediul Filarmonicii Pitești. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului.

 

103 ani de la bombardarea Piteștiului de către aviația germană

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:50

# Documente referitoare la evenimentul din timpul Primului Război Mondial

Se împlinesc, zilele acestea, 103 ani de când orașul de reședință al județului intra, nepregătit, în focul bombardierelor germane. Proaspăt intrată în război, de partea Antantei, după doi ani de neutralitate, spre sfârșitul anului 2016, România intră în vizorul austro-ungarilor și al nemților. Armata română va suferi în toamna anului 1916 o serie de înfrângeri zdrobitoare, ceea ce va forța autoritățile statului să se refugieze în Moldova, permițând inamicului să ocupe două treimi din teritoriul național, inclusiv capitala București.

”Doina Bascovului”, din nou, pe canapeaua lui Măruță

Luni, 28 Octombrie 2019 20:39

Formația de dansuri populare a Casei de Cultură ”Adriana Trandafir”, din Bascov, a fost, din nou, la înălțime, la emisiunea celebrului Cătălin Măruță,  executând, la perfecție, câteva dansuri populare cu specific muntenesc. Moderatorul emisiunii nu a pregetat să laude prestația excelentă a micilor dansatori, dar și a celor ce au stat în spatele organizării micului spectacol televizat (coregraf, manager etc.).

 

Pregătiri pentru Festivalul Naţional de Muzică Lăutărească Veche „Zavaidoc”

Luni, 28 Octombrie 2019 19:22

Au  început pregătirile înpentru cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc, dedicat memoriei unuia dintre cei mai celebri lăutari din perioada interbelică. În ședința de Consiliu Local Pitești, din această lună, urmează să fie stabilit prețul de intrare la manifestare, de 20 de lei/persoană. Festivalul va avea loc pe 23 noiembrie, în sala de spectacole a Filarmonicii Pitești. Evenimentul îşi propune promovarea muzicii lăutăreşti autentice, descoperirea şi promovarea noilor talente în domeniu, precum şi evocarea marelui lăutar Zavaidoc, născut la Piteşti, la data de 8 martie 1896.

 

Corbii de Piatră - StoneBird Festival 2020

Luni, 28 Octombrie 2019 19:18

#  Puteți achiziționa bilete la evenimentul care va avea loc între 7 și 9 august 2020
Stonebird Festival se întoarce cu cea de-a treia ediție, între 07 și 09 august 2020, în aceeasi locație minunată, pe dealurile care se află deasupra comunei Corbi. Pentru început, biletele pot fi achiziționate la ofertă:

 

35 de ani de la reinaugurarea Mausoleului (Memorialul de Război) Mateiaș

Luni, 21 Octombrie 2019 18:40

# La aceeași dată a văzut lumina tiparului și Cartea Eroilor

MEMORIALUL DE RĂZBOI MATEIAŞ (1935 ~)
Ansamblu monumental, dedicat eroilor din perioada participării României la prima conflagraţie mondială (1916-1918), Valea Mare-Pravăţ, secţie a Muzeului Municipal, Câmpulung, Argeş. Iniţial (1928-1935):

Expoziție inedită de sculptură la fundația culturală Ilfoveanu & Badea

Luni, 21 Octombrie 2019 18:31

Miercuri, 23 octombrie 2019 incepand cu orele 18:00, Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va gazdui un vernisaj inedit de sculptura semnat Mircea ROMAN.
Mircea Roman este unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani. Format la Cluj în anii ’80, Roman este renumit pentru lucrările sale iconice, distinctive prin personajele hibrid-umane, arhaice și totodată moderne, și prin tehnica sa specifică de lucru în lemn și bronz.

 

Mircea Vintilă, președintele juriului la Festivalul „TRIVALE FEST”

Luni, 21 Octombrie 2019 18:27

Iubitorii de folk sunt invitați la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Filarmonicii Pitești. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.  Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Tiberiu Hărăguș și Grupul Folk P620.

Lansare de carte, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 14 Octombrie 2019 13:33

# George Baciu - Poeme cu sufletul afară
Miercuri, 16 octombrie, la ora 17.00, la Centrul Cultural Pitești, va fi lansată cartea de poezii ”Poeme cu sufletul afară”, autor, George Baciu.
Denisa Popescu: ”Poezia profesorului GEORGE BACIU este biografia lui. Și mai este și un exercițiu de transparență, atunci când simte că Umbra îl prinde din urmă. George Baciu se teme de Umbră. Dar cine nu se teme?! Vă invit, la Centrul Cultural, să-l ascultăm și să purtăm un dialog despre Umbră și Poezie.”

 

„Trivale Fest”, cu Mircea Vintilă și Mircea Baniciu. Intrarea este liberă!

Luni, 14 Octombrie 2019 11:04

Festivalul Național de Muzică Folk Trivale Fest, care va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18.00, la sediul Filarmonicii Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Tiberiu Hărăguș și Grupul Folk P620. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile! Evenimentul, aflat la a V-a ediție, este organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești. Cei interesați de premiile și trofeele festivalului se pot înscrie în concurs până pe data de 25 octombrie, fie direct la sediul Centrului Cultural Pitești  sau la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

IN MEMORIAM! 11 ani de la trecerea în neființă a celui mai longeviv director al Muzeului Județean Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 17:23

Radu Şt. STANCU (Ioneşti, Buzoieşti, Argeş, 28 februarie 1937 – Piteşti, Argeş, 10 octombrie 2008). Muzeograf, cercetător ştiinţific, profesor universitar, ştiinţe naturale, manager. Activitate specializată: Muzeul Judeţean Argeş (1965-2006), director (1967-2005), preşedinte, Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor, Ministerul Culturii şi Cultelor, Bucureşti (2001-2005); Institutul Pedagogic de 3 ani/Institutul de Învăţământ Superior/Universitatea din Piteşti (1970~2008), şef, Catedra Biologie – Horticultură, profesor (2000).

 

Începe Festivalul Național de Muzică Folk Trivale Fest”, a V-a ediție

Luni, 07 Octombrie 2019 14:33

Primăria Municipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești, ediția a V-a a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești.
Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri susținute de consacrați ai genului. Printre invitați regăsim pe Mircea Vintilă și Mircea Baniciu.

Demonstrații 3D Printing la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 14:30

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România - ANBPR, având ca parteneri Biblioteca Națională a României, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu” Buzău, Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș și Biblioteca Județeană “V.A. Urechia” Galați, cu implicarea ECDL ROMANIA, va implementa, în data de 15 octombrie 2019, în sala de conferințe a bibliotecii, sub egida Săptămânii Europene a Programării, proiectul cu titlul 3D Printing Challenge in Libraries -Innovation and Tech Practice for Students, finanțat de Google, în cadrul competiției Google's Europe Code WeekGrants.

 

Istoria a prins viață la Mioveni, la Ordessos Fest

Luni, 07 Octombrie 2019 11:57

Weekendul trecut, a avut loc festivalul de reconstituire istorică Ordessos Fest, de la Făget! Taberele dacilor liberi și ale armatei imperiale romane au fost pregătite pentru "invazia" copiilor! În cadrul evenimentului au avut loc mai multe activități cultural-educative, de natură istorică, ce s-au adresat în special copiilor și tinerilor, fiind organizate în cadrul Zilei Internaționale a Educației.

Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor”, eveniment important la Cluj

Luni, 07 Octombrie 2019 11:50

Membrii Ansamblului Folcloric ”Plai de Dor” au primit invitația de a participa la aniversarea celor 50 de ani de activitate artistică ai Ansamblului Folcloric Studențesc ”Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în data de 4 octombrie, în sala de spectacole Auditorium Maximum, aflată în clădirea Colegiului Academic al Universității Babeș-Bolyai. De precizat că ansamblul Folcloric Studențesc ”Mugurelul”, a fost desemnat câștigătorul primei ediții a Festivalului-Concurs Național de Folclor ”Mioveni”.

 

 

Pagina 7 din 96

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea