Poeta Victoria Milescu își lansează „Porția de existență” la Pitești

Luni, 03 Februarie 2020 14:17

„Porția de existență” este titlul noului volum de versuri, pe care poeta Victoria Milescu îl va lansa la Centrul Cultural Pitești. Evenimentul editorial coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei literare Cafeneaua literară, moderat de scriitorul Lucian Costache, va avea loc miercuri, 5 februarie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Am aflat de la Cristi Cocea, șeful Direcției pentru Cultură! Cum construiau inițiații

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:16

# Modalitate dezvăluită săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș
La începutul săptămânii trecute, lansarea volumului „Cum construiau iniţiaţii. Eseuri ezoterice”, semnat de Cristian Cocea, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş, a prilejuit adunarea iubitorilor de cultură la Biblioteca Județeană  Piteşti.   

 

ȘCOALA GHEORGHE GOMOIU - CURSURI DE TEATRU PENTRU ADOLESCENȚI (14 – 18 ani)

Luni, 27 Ianuarie 2020 13:02

Dacă ești introvertit și emotiv, dar dornic să-ți dezvolți capacitatea de relaționare sau pur și simplu dornic să intri în contact cu lumea teatrului, așteptăm să te cunoaștem.
Ce garantăm: sporirea încrederii în sine și a capacității de concentrare, îmbunătățirea modalităților de exprimare lingvistică și gestuală, eliberarea de stresul cotidian, multă voie bună și prietenie.

Mica Unire, sărbătorită la Mioveni

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:58

În data de 24 ianuarie 2020, Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni, organizează evenimentul ”Hai să dăm mână cu mână” ce se va desfășura în centrul civic al orașului, începând cu ora 13.00, unde ne vom prinde în Hora Unirii, împreună cu elevii Centrului Cultural, Instituțiilor de Învățământ, Cluburile Sportive și cetățeni ai orașului, urmată de un moment artistic tematic, susținut de Ansamblul Folcloric” Dorulețul”. Unirea Principatelor Române este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

 

Simpozionul Național „Actualitatea lui Eminescu la 170 de ani de la naștere”

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:55

Manifestările dedicate Luceafărului poeziei românești continuă la Centrul Cultural Pitești cu Simpozionul Național „Actualitatea lui Eminescu la 170 de ani de la naștere”. Evenimentul, coordonat de redactorul-șef al revistei Argeș, scriitorul Dumitru Augustin Doman va cuprinde evocări tematice, susținute de invitați speciali: I.P.S. Calinic Argeșeanul, scriitorii Adrian Alui Gheorghe, Nicolae Georgescu, Doina Rizea, Lucian Costache, Mircea Bârsilă, George Ene, Mihai Barbu. La simpozionul care se va desfășura miercuri, 22 ianuarie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții sunt invitați iubitori și creatori de cultură, dornici să afle aspecte și interpretări inedite ale operei eminesciene.

ÎPS Calinic: „Eminescu este viu”

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:53

Oricât am încercat să-l ”înving” pe Eminescu, în citit, mai ales, nu am reușit să-i parcurg întreaga operă, lăsată Neamului Românesc, ca tezaur nemuritor, așa cum poeții și scriitorii lumii, au lăsat, la rândul lor averi spirituale, Eminescu fiind unicul, uriașul și genialul român, care, prin scrisul său prolific, nu poate fi întrecut de nimeni, niciodată.

 

Se întâmplă la Pitești! Concurs pentru tinerii artiști în memoria victimelor regimurilor totalitare

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:06

Cinci țări foste comuniste lansează un concurs muzical ce comemorează victimele regimurilor totalitare comuniste din Europa. Dacă ai între 16 și 30 de ani, faci parte dintr-o trupă sau doar îți place să cânți și dorești să afli mai multe despre trecutul comunist al țării tale, aplică la concursul “Remember”. Creează o piesă muzicală pe tema represiunii comuniste sau a fenomenului Piteşti şi ai ocazia să cânți în concert cu artişti consacrați! 
Concurs pentru tinerii artiști în memoria victimelor regimurilor totalitare comuniste în Europa (1944 – 1989).

Revista de cultură Cafeneaua literară, la ceas aniversar

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:28

La 15 ianuarie 2003, se editează, prin Centrul Cultural Piteşti, sub egida Consiliului Local şi a Primăriei  Piteşti, revista  Cafeneaua literară, Nr. 1, director Virgil Diaconu, redactor şef Marian Barbu, secretar de redacţie Mariana Şenilă-Vasiliu, redactor Florian Stanciu, tehnoredactor Simona Fusaru. Apariţie lunară, SC Pământul SA Smeura. Este organizat concomitent  Clubul  Cafeneaua literară.

 

Biblioteca Județeană Argeș - eveniment la 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:27

# Lansări de carte Dumitru Constantin-Dulcan și Dorel Vișan

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeș și Editura Școala Ardeleană organizează un eveniment special la 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu: conferinţă Dumitru Constantin-Dulcan: „Gânduri despre Mihai Eminescu”și un recital din lirica eminesciană: Dorel Vișan

Mihai Eminescu, marcat la Mioveni!

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:25

Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni, organizează cu prilejul ”Zilei Culturii Naționale – Ziua poetului național Mihai Eminescu”, o serie de activități cultural artistice. Evenimentele se vor desfășura la Centrul Cultural Mioveni, în data de 15 ianuarie 2020, începând cu ora 13.00, și vor cuprinde: Atelier de Pictură ”Eminescu, cuvânt și culoare”, Workshop ”Povești Eminescine” și expoziție cu lucrările realizate. La activități vor participa elevii instituțiilor de învățământ din orașul Mioveni și voluntarii „A.I.V. for Mioveni”!

 

 

Dan Rotaru, bilanț fabulos la sfârșit de an 2019

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:23

Așa cum am mai scris, Dan Rotaru nu mai are nevoie de prezentare. Iubitorii de poezie îl cunosc și îl admiră necondiționat, creațiile sale, pline de sensibilitate și trăire poetică sunt binecunoscute. Poet al dragostei, Dan Rotaru a încărunțit numai în viața reală, pentru că, în poezie, este mai tânăr ca niciodată. Declarat senior al literaturii române, poetul argeșean (importat, acum multe decenii, de la vecinii din Olt) a renăscut precum o pasăre phoenix.

Tezaurul de secol al XVIII-lea, descoperit la Conțești - exponatul lunii ianuarie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:13

Județul Argeș este bine reprezentat prin descoperirile de tezaure aparținând secolului al XVIII-lea și primei jumătăți a secolului al XIX-lea, ocupând un loc fruntaș pe harta descoperirilor numismatice de la sfârșitul Evului Mediu. Se cunosc 13 tezaure (Băiculești, Câmpulung, Costești, Cotmeana, Davidești, Deagu de Jos, Fâlfani, Mozăceni I, Mozăceni II, Recea, Ștefănești, Țuțulești, Valea Iașului) alcătuite din monede otomane, austriece, ragusane, rusești, olandeze și ale statelor germane.

 

Topul celor mai citite cărți, în 2019, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:11

Și dacă tot e vreme de rapoarte și bilanțuri iată și cele mai citite cărți, în anul 2019, la Biblioteca Județeană Argeș. Trecând peste câteva titluri din bibliografia școlară și alte lecturi obligatorii avem un Top Ten. Ce ziceți?

In memoriam. Silvestru D. Voinescu

Luni, 13 Ianuarie 2020 12:56

# Turculeşti, Călineşti, Muscel, 2 ianuarie 1935 – Turculeşti, Călineşti, Argeş, 13 septembrie 2005

Jurist, manager cultural, cercetător ştiinţific, publicist, memorialist, colecţionar, donator comunitar, literat.

 

Se lansează un nou număr al revistei „Restituiri Pitești”

Luni, 16 Decembrie 2019 14:08

Luni, 16 decembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, va avea loc lansarea nr. 4/2019 al revistei-document Restituiri Pitești, publicație trimestrială a instituției Centrul Cultural Pitești. Evenimentul editorial este coordonat de redactorul-șef dr. Marin Toma. La manifestare va fi invitat special conf.univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Pitești.

Sub tipar, un nou volum semnat de Petre Popa

Luni, 16 Decembrie 2019 14:04

La 20 mai 2018, am evocat 630 de ani, care amintesc atestarea documentară medievală certă a localității Pitești (20 mai 1388), hrisov datorat voievodului Țării Românești, Mircea cel Bătrân (1386-1418), evenimentul secular fiind integrat, special, programului activităților consacrate sărbătoririi Centenarului unirii tuturor provinciilor autohtone tradiționale (1918-2018), precum și consemnării Semicentenarului acordării prerogativelor municipale, pentru reședința Argeșului contemporan (1968-2018).

 

15 decembrie 1913 – 15 decembrie 2019: 106 ani de la aprinderea iluminatului public în Pitești

Luni, 16 Decembrie 2019 13:59

Preocupările pentru iluminatul public, aici, sunt mai vechi. În cadrul procesului de modernizare a oraşului, Primăria Piteşti încheie în 4 noiembrie 1901 un contract cu firma "Vilhelm Pittner" din Viena pentru dotarea cu felinare pentru iluminat. Potrivit documentului, Primăria Piteşti solicita câte 33 de felinare pătrate şi 33 de lămpi de tip "Pittner".

Cargo va concerta la a treia ediţie a Festivalului Stonebird

Luni, 16 Decembrie 2019 13:41

Organizatorii Stonebird, cel mai mare festival rock din mediul rural din România, au anunțat primele trei trupe care vor concerta la a treia ediție a festivalului, ce se va desfășura în comuna Corbi între 7 și 9 august 2020. Este vorba de: Cargo, Trooper și Altar.

 

Doina Bascovului, din nou la Măruță

Luni, 16 Decembrie 2019 13:40

Ansamblul „Doina Bascovului”, al Casei de Cultură „Adriana Trandafir”, va merge luni, 16 decembrie, să colinde în emisiunea lui Măruță. Doina Bascovului va fi prezentă, luni, de la ora 15.00, într-o ipostază inedită. Va colinda și nu singuri, ci împreună cu Mugurașii bascoveni. „Fiți alături de noi, să deschidem sezonul colindelor împreună. Alături de noi vor colinda și Mugurașii bascoveni, pepiniera noastră de pitici talentați! Vom cânta cele mai frumoase colinde alături de doamna profesor de canto Mihaela Chirițescu și dirijor Cătălin Iancu!”, a precizat Lorena Toma, managerul Casei de Cultură „Adriana Trandafir”.

„Crăciunul Artelor”, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 16 Decembrie 2019 13:38

Centrul Cultural Pitești organizează tradiționala manifestare a instituției, sub genericul „Crăciunul Artelor”, joi, 19 decembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.  La eveniment sunt invitați toți colaboratorii instituției, precum și alți creatori de cultură piteșteni și iubitori de frumos.  Manifestarea va cuprinde mesaje și intervenții tematice din partea participanților, precum și recitaluri de colinde susținute de Grupul Folk „P620” și de Ansamblul Folcloric de Copii „Zavaidoc”.

 

 

Pagina 7 din 97

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea