In memoriam Constantin N. Stroe

Luni, 16 Decembrie 2019 13:31

# Hulubești, Dâmbovița,  20 martie 1942 – București, 17 decembrie  2016

Născut la 20 martie 1942, STROE  N. Constantin, după finalizarea Gimnaziului Unic Hulubești, urmează Școala Medie Ienăchiță Văcărescu Târgoviște, regiunea Ploiești, iar la absolvire (1962), primea acceptul Cancelariei profesorale, pentru studii superioare.

„ÎMPREUNĂ DE CRĂCIUN” – Ediția a II-a

Luni, 09 Decembrie 2019 16:20

Primăria Domnești și Argeș TV organizează în data de 22 decembrie 2019, începând cu ora 15.00, la Casa de Cultură Domnești, cea de a doua ediție a spectacolului caritabil „ÎMPREUNĂ DE CRĂCIUN”. Spectacolul are ca scop strângerea de fonduri pentru bătrânii de la Căminul din Domnești, care sunt singuri și bolnavi. Invitați: Marius TUGULESCU, Aura STOICAN, Dorina METE, Daniela TOMA, Luiza GEGIU și Ansamblul „CUNUNA DOMNESTIULUI”. Invitat special: Maria LOGA. Donațiile se fac la spectacol, într-o cutie special amenajată. Intrarea este LIBERĂ!

 

 

Mircea Dinescu vine, joi, la Ștefănești

Luni, 09 Decembrie 2019 16:18

Joi, 12.12.2019, de la ora 19:30, vă așteptăm la Centrul Cultural Ștefănești la o lansare extraordinară:  două volume semnate de Mircea Dinescu. Apoi,  va urma o sesiune de autografe....cu taraf și mâncare bună îl așteptăm și....vă așteptăm! Centrul Cultural Ștefănești!!!

“ȘahMAT” - duminică, 15 decembrie

Luni, 09 Decembrie 2019 16:13

Centrul Cultural Pitești găzduiește Concursul de șah rapid, sub genericul „ȘahMat”, ediția I, duminică, 15 decembrie, între orele 9.00-17.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții. Evenimentul, organizat de Clubul Amicii Pitești, în colaborare cu Clubul ALFIL Pitești, se adresează începătorilor, mai precis copiilor care s-au născut după 01.01.2007, care sunt pasionați de sportul minții.

 

Eveniment – Memorialul Închisoarea Pitești. 10 decembrie - conferință internațională, expoziții, proiecții de film, publicații

Luni, 09 Decembrie 2019 15:53

Finalul anului 2019 marchează trecerea a 70 de ani de la debutul Fenomenului Pitești - cea mai violentă acțiune a regimului comunist împotriva studenților anticomuniști din România. „Cea mai mare barbarie a lumii contemporane", l-a numit Alexandr Soljenițîn, laureat al Premiului Nobel și fost deținut politic rus. Și tot la finalul anului 2019 se împlinesc 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, cea mai sângeroasă din Europa, cu peste 1000 de morți.

Piesă de teatru la Centrul Cultural Mioveni. Intrarea este gratuită

Luni, 09 Decembrie 2019 14:56

Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni, vă invită la teatru. Piesa Arlecchino & friends, va fi pusă în scenă în data de 10 decembrie 2019, începând cu ora 12.00, în sala de spectacole a instituției. Spectacolul este dedicat copiilor cu vârsta de peste 10 ani, fiind dinamic, creat de tinerii actori, un spectacol-exercitiu de commedia dell' arte.

 

Corbii de Piatră - StoneBird Festival 2020

Luni, 02 Decembrie 2019 12:41

# Puteți achiziționa bilete la evenimentul care va avea loc între 7 și 9 august 2020
Stonebird Festival se întoarce cu cea de-a treia ediție, între 07 și 09 august 2020, în aceeasi locație minunată, pe dealurile care se află deasupra comunei Corbi. Pentru început, biletele pot fi achiziționate la ofertă:

Cărtureşti a deschis librărie în Mall, la Piteşti

Luni, 02 Decembrie 2019 11:16

Iată un gest curajos! Într-un oraș - rămas codaș la numărul de  astfel de afaceri - lanţul de librării Cărtureşti, controlat de Nicoleta Iordan şi Şerban Radu, a deschis cea de-a 35-a unitate a companiei la primul etaj al centrului comercial VIVO! din Piteşti.  Noua librărie Cărtureşti măsoară 130 mp şi găzduieşte pe rafturi peste 8.500 de titluri de carte, muzică şi film, dar şi o selecţie de ceaiuri, accesorii, jocuri şi jucării, papetărie şi decoraţiuni. Hai la o carte!

 

„Doctorii” de obiecte de la Muzeul Județean. Restauratorii și munca lor, dincolo de ușile închise

Luni, 25 Noiembrie 2019 15:47

În cadrul Muzeului Județean Argeș s-a deschis, săptămâna trecută, expoziția temporară intitulată „Restaurarea dincolo de ușile închise”. Vizitatorii au luat contact cu mai multe obiecte restaurate în laboratoarele muzeului de către restauratorii experţi din domeniile: carte veche şi documente, pictură, metal, lemn, taxidermie și ceramică.

Festivitate de premiere. Expoziție-Concurs Național de Icoane ”Rugămu-ne Ție” și Festivalul-concurs de film cu tematică religioasă ”Lumină din lumină”

Luni, 18 Noiembrie 2019 13:24

În perioada 2-8 noiembrie 2019, la Centrul Cultural Județean Argeș – Sala Lumina din municipiul Pitești, s-au desfășurat două manifestări importante în sfera artei religioase – Expoziția-concurs națională de icoane ”RUGĂMU-NE ȚIE”, ediția a XXI-a și Festivalul-concurs al filmului cu tematică religioasă ”LUMINĂ DIN LUMINĂ”, ediția a XXV-a – organizate de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin Centrul Cultural Județean Argeș.

 

Filmul „Cărturan”, în regia lui Liviu Săndulescu, vine pe 22 noiembrie, în premieră, la Mioveni

Luni, 18 Noiembrie 2019 11:55

„Cărturan”, lungmetrajul de debut al lui Liviu Săndulescu, vine și la Mioveni, pe 22 noiembrie 2019. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural Mioveni, de la ora 17.00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Vârsta copiilor pentru vizionarea filmului este de peste 12 ani.

Spectacolul „Moș Nicolae la Bascov”, la Casa de Cultură „Adriana Tradafir”

Luni, 18 Noiembrie 2019 11:52

Vineri, 6 decembrie, începând cu ora 18.00, sala de spectacole a Casei de Cultură a comunei Bascov va găzdui spectacolul ''Moș Nicolae la Bascov'', un spectacol dedicat tinerilor. Invitatul special va fi Lino Golden, unul din cei mai iubiți interpreți, care în anul 2019 alături de Alex Velea, Mario Fresh și Rashid, au înființat trupa Golden Gang, cu care au lansat în acelasi an și primul album '10 din 10''.

 

Povestea bisericii din Pitești în care s-a oficiat primul Te Deum al României independente, în prezenţa lui Carol I

Luni, 18 Noiembrie 2019 11:48

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“, era unul dintre monumentele reprezentative de arhitectură ale oraşului Piteşti. Aceasta a fost distrusă de comunişti în vara lui 1962, cu un tanc sovietic. Biserica a căzut după ore întregi. În tot acest timp, sute de oameni s-au rugat şi s-au închinat în faţa ei.

226 de ani de la înființarea Episcopiei Argeșului

Luni, 11 Noiembrie 2019 23:57

# Episcopia este, astăzi, „Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului“, iar episcopul ei, PS Calinic, a fost ridicat, la aceeași dată, de 26 septembrie 2009,  în rang de arhiepiscop

 

Copiii au luat cu asalt Sala Centrului Cultural Mioveni

Luni, 11 Noiembrie 2019 15:43

Săptămâna trecută, în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni s-a desfășurat spectacolul de teatru pentru copii ” Ridichea Uriașă”, în regia Deliei GAVLIȚCHI. Sala Centrului Cultural Mioveni s-a dovedit neîncăpătoare pentru copiii din orașul Mioveni, care s-au bucurat alături de personajele de poveste. Cei mici s-au distrat și bucurat alături de personajele din spectacolul de teatru ”Ridichea Uriașă”. Evenimentul a fost organizat de către Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, piesa făcând parte din cadrul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio și de Forme Noi, Ediția a- XXIII- a.

Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio și de Forme Noi

Luni, 04 Noiembrie 2019 15:15

Teatrul “Alexandru Davila” Pitești, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Consiliului Județean Argeș, organizează în perioada 1-10 noiembrie 2019, Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio și de Forme Noi (FITS). Evenimentul, aflat la cea de-a de-a XXIII-a ediție, are în program nume prestigioase ale teatrului românesc: actorii Maia Morgenstern, George Mihăiță, Florin Piersic Jr.; regizorii Andrei Șerban, Alexandru Dabija, Radu Afrim; coregrafii Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu.

 

Premiile concursului din cadrul Festivalului Național de Muzică Folk „Trivale Fest” - ediția a V-a

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:56

Muzică de calitate, concurenți talentați și invitați de înaltă ținută, sâmbătă, 26 octombrie, la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk Trivale Fest. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești s-a desfășurat la sediul Filarmonicii Pitești. Aspiranții la premiile și trofeele festivalului au participat atât individual, cât și în grupuri, iar juriul format din folkistul Mircea Vintilă (președinte), muzicianul Cornel Ursu și folkistul Tiberiu Hărăguș i-a ales pe câștigători.

Au început înscrierile la Festivalul „Zavaidoc”!

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:55

# La concurs se pot înscrie soliști vocali din toată țara
Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC, ajuns la cea de-a XIV-a ediție, își va deschide porțile sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18:00, la sediul Filarmonicii Pitești. Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului.

 

103 ani de la bombardarea Piteștiului de către aviația germană

Luni, 04 Noiembrie 2019 14:50

# Documente referitoare la evenimentul din timpul Primului Război Mondial

Se împlinesc, zilele acestea, 103 ani de când orașul de reședință al județului intra, nepregătit, în focul bombardierelor germane. Proaspăt intrată în război, de partea Antantei, după doi ani de neutralitate, spre sfârșitul anului 2016, România intră în vizorul austro-ungarilor și al nemților. Armata română va suferi în toamna anului 1916 o serie de înfrângeri zdrobitoare, ceea ce va forța autoritățile statului să se refugieze în Moldova, permițând inamicului să ocupe două treimi din teritoriul național, inclusiv capitala București.

”Doina Bascovului”, din nou, pe canapeaua lui Măruță

Luni, 28 Octombrie 2019 20:39

Formația de dansuri populare a Casei de Cultură ”Adriana Trandafir”, din Bascov, a fost, din nou, la înălțime, la emisiunea celebrului Cătălin Măruță,  executând, la perfecție, câteva dansuri populare cu specific muntenesc. Moderatorul emisiunii nu a pregetat să laude prestația excelentă a micilor dansatori, dar și a celor ce au stat în spatele organizării micului spectacol televizat (coregraf, manager etc.).

 

Pagina 8 din 97

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea