Pregătiri pentru Festivalul Naţional de Muzică Lăutărească Veche „Zavaidoc”

Luni, 28 Octombrie 2019 19:22

Au  început pregătirile înpentru cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc, dedicat memoriei unuia dintre cei mai celebri lăutari din perioada interbelică. În ședința de Consiliu Local Pitești, din această lună, urmează să fie stabilit prețul de intrare la manifestare, de 20 de lei/persoană. Festivalul va avea loc pe 23 noiembrie, în sala de spectacole a Filarmonicii Pitești. Evenimentul îşi propune promovarea muzicii lăutăreşti autentice, descoperirea şi promovarea noilor talente în domeniu, precum şi evocarea marelui lăutar Zavaidoc, născut la Piteşti, la data de 8 martie 1896.

 

Corbii de Piatră - StoneBird Festival 2020

Luni, 28 Octombrie 2019 19:18

#  Puteți achiziționa bilete la evenimentul care va avea loc între 7 și 9 august 2020
Stonebird Festival se întoarce cu cea de-a treia ediție, între 07 și 09 august 2020, în aceeasi locație minunată, pe dealurile care se află deasupra comunei Corbi. Pentru început, biletele pot fi achiziționate la ofertă:

 

35 de ani de la reinaugurarea Mausoleului (Memorialul de Război) Mateiaș

Luni, 21 Octombrie 2019 18:40

# La aceeași dată a văzut lumina tiparului și Cartea Eroilor

MEMORIALUL DE RĂZBOI MATEIAŞ (1935 ~)
Ansamblu monumental, dedicat eroilor din perioada participării României la prima conflagraţie mondială (1916-1918), Valea Mare-Pravăţ, secţie a Muzeului Municipal, Câmpulung, Argeş. Iniţial (1928-1935):

Expoziție inedită de sculptură la fundația culturală Ilfoveanu & Badea

Luni, 21 Octombrie 2019 18:31

Miercuri, 23 octombrie 2019 incepand cu orele 18:00, Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va gazdui un vernisaj inedit de sculptura semnat Mircea ROMAN.
Mircea Roman este unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani. Format la Cluj în anii ’80, Roman este renumit pentru lucrările sale iconice, distinctive prin personajele hibrid-umane, arhaice și totodată moderne, și prin tehnica sa specifică de lucru în lemn și bronz.

 

Mircea Vintilă, președintele juriului la Festivalul „TRIVALE FEST”

Luni, 21 Octombrie 2019 18:27

Iubitorii de folk sunt invitați la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Filarmonicii Pitești. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.  Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Tiberiu Hărăguș și Grupul Folk P620.

Lansare de carte, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 14 Octombrie 2019 13:33

# George Baciu - Poeme cu sufletul afară
Miercuri, 16 octombrie, la ora 17.00, la Centrul Cultural Pitești, va fi lansată cartea de poezii ”Poeme cu sufletul afară”, autor, George Baciu.
Denisa Popescu: ”Poezia profesorului GEORGE BACIU este biografia lui. Și mai este și un exercițiu de transparență, atunci când simte că Umbra îl prinde din urmă. George Baciu se teme de Umbră. Dar cine nu se teme?! Vă invit, la Centrul Cultural, să-l ascultăm și să purtăm un dialog despre Umbră și Poezie.”

 

„Trivale Fest”, cu Mircea Vintilă și Mircea Baniciu. Intrarea este liberă!

Luni, 14 Octombrie 2019 11:04

Festivalul Național de Muzică Folk Trivale Fest, care va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18.00, la sediul Filarmonicii Pitești, va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Tiberiu Hărăguș și Grupul Folk P620. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile! Evenimentul, aflat la a V-a ediție, este organizat de Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești. Cei interesați de premiile și trofeele festivalului se pot înscrie în concurs până pe data de 25 octombrie, fie direct la sediul Centrului Cultural Pitești  sau la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

IN MEMORIAM! 11 ani de la trecerea în neființă a celui mai longeviv director al Muzeului Județean Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 17:23

Radu Şt. STANCU (Ioneşti, Buzoieşti, Argeş, 28 februarie 1937 – Piteşti, Argeş, 10 octombrie 2008). Muzeograf, cercetător ştiinţific, profesor universitar, ştiinţe naturale, manager. Activitate specializată: Muzeul Judeţean Argeş (1965-2006), director (1967-2005), preşedinte, Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor, Ministerul Culturii şi Cultelor, Bucureşti (2001-2005); Institutul Pedagogic de 3 ani/Institutul de Învăţământ Superior/Universitatea din Piteşti (1970~2008), şef, Catedra Biologie – Horticultură, profesor (2000).

 

Începe Festivalul Național de Muzică Folk Trivale Fest”, a V-a ediție

Luni, 07 Octombrie 2019 14:33

Primăria Municipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești, ediția a V-a a Festivalului Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii Pitești.
Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri susținute de consacrați ai genului. Printre invitați regăsim pe Mircea Vintilă și Mircea Baniciu.

Demonstrații 3D Printing la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 07 Octombrie 2019 14:30

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România - ANBPR, având ca parteneri Biblioteca Națională a României, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, Biblioteca Județeană “Vasile Voiculescu” Buzău, Biblioteca Județeană “George Barițiu” Brașov, Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș și Biblioteca Județeană “V.A. Urechia” Galați, cu implicarea ECDL ROMANIA, va implementa, în data de 15 octombrie 2019, în sala de conferințe a bibliotecii, sub egida Săptămânii Europene a Programării, proiectul cu titlul 3D Printing Challenge in Libraries -Innovation and Tech Practice for Students, finanțat de Google, în cadrul competiției Google's Europe Code WeekGrants.

 

Istoria a prins viață la Mioveni, la Ordessos Fest

Luni, 07 Octombrie 2019 11:57

Weekendul trecut, a avut loc festivalul de reconstituire istorică Ordessos Fest, de la Făget! Taberele dacilor liberi și ale armatei imperiale romane au fost pregătite pentru "invazia" copiilor! În cadrul evenimentului au avut loc mai multe activități cultural-educative, de natură istorică, ce s-au adresat în special copiilor și tinerilor, fiind organizate în cadrul Zilei Internaționale a Educației.

Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor”, eveniment important la Cluj

Luni, 07 Octombrie 2019 11:50

Membrii Ansamblului Folcloric ”Plai de Dor” au primit invitația de a participa la aniversarea celor 50 de ani de activitate artistică ai Ansamblului Folcloric Studențesc ”Mugurelul” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în data de 4 octombrie, în sala de spectacole Auditorium Maximum, aflată în clădirea Colegiului Academic al Universității Babeș-Bolyai. De precizat că ansamblul Folcloric Studențesc ”Mugurelul”, a fost desemnat câștigătorul primei ediții a Festivalului-Concurs Național de Folclor ”Mioveni”.

 

 

Interpretul Sebi David pleacă, în turneu, în America

Luni, 30 Septembrie 2019 16:03

Vești bune despre tânărul artist Sebi David. Interpretul va pleca într-un turneu în America. După cum bine știți, Sebi David lucrează la un nou album de muzică populară. După finalizarea acestuia, artistul pleacă, în luna ianuarie, într-un turneu, în Statele Unite ale Americii. Mai mult, acolo solistul vrea să lanseze și moda cojocelelor cu ciucurei purtate pe la concerte.

Andra, concert emoționant la Mioveni

Luni, 23 Septembrie 2019 23:17

Andra a susţinut, joi seara, concertul TRADIȚIONAL, din cadrul turneului național, unde a interpret piese iubite din folclorul românesc, culese din toate regiunile istorice ale țării. Concertul a fost de-a dreptul emoţionant, atât pentru spectatori, cât şi pentru Andra. Cântăreaţa s-a emoţionat în timpul spectacolului, atunci când a vorbit despre familia și invitații săi.

 

Cinci argeșeni executați, fără judecată, drept răzbunare!

Luni, 23 Septembrie 2019 19:37

# Să nu uităm! S-au împlinit 80 de ani de la un gest extrem

S-au împlinit, duminică, 80 de ani de la un gest extrem, un gest brutal și nemilos, care a inclus județele Argeș - și, pe atunci, Muscel. Este vorba de executarea a cinci oameni, din aceste areale, pentru simplul fapt că erau legionari și, cu o zi în urmă, aceștia îl asasinaseră pe Armand Călinescu.

Poetul Dan Rotaru, 34 de cărți publicate, a 35-a în tipografie

Luni, 23 Septembrie 2019 19:32

# La 76 de ani, poetul Dan Rotaru  este activ pe rețelele de socializare și scrie, neobosit!

Dan Rotaru nu mai are nevoie de nicio prezentare. Iubitorii de poezie îl cunosc și îl admiră necondiționat, creațiile sale, pline de sensibilitate și trăire poetică sunt binecunoscute. Poet al dragostei, Dan Rotaru a încărunțit numai în viața reală, pentru că, în poezie, este mai tânăr ca niciodată. Declarat senior al literaturii române, poetul argeșean (importat, acum multe decenii, de la vecinii din Olt) a renăscut precum o pasăre phoenix. A descoperit facebook-ul, unde își delectează cititorii cu câteva poeme în fiecare zi.

 

Criticul literar, poetul Paul Aretzu, invitat la Colocviile Municipiului Pitești

Luni, 23 Septembrie 2019 19:31

„Despre Poezia Religioasă” este tema prelegerii, care va fi susținută de criticul literar și poetul Paul Aretzu, marți, 24 septembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Evenimentul, coordonat de directorul revistei Cafeneaua literară, poetul Virgil Diaconu, se înscrie în proiectul cultural-educativ, sub genericul Colocviile Municipiului Pitești, organizat periodic de Centrul Cultural Pitești.

Ansamblurile din Popești și Hârsești, reprezentantele Argeșului la Chișinău

Luni, 23 Septembrie 2019 16:41

# Maestrul Nicolae Botgros, impresionat de prestațiile celor două ansambluri

Pe 14 și 15 septembrie, în incinta Complexului Etno-Cultural VATRA, din Chișinău, s-a desfășurat Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni, care are ca scop promovarea și conservarea valorilor culturale autentice. Acest festival este un mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia. Festivalul a prevăzut un program amplu, datorită căruia oamenii s-au putut bucura de momente unice.

 

Serbările Consulare de la Lyon - orașul Mioveni, prezent în standul României

Luni, 23 Septembrie 2019 16:37

La invitația Consulatului General al României la Lyon, în perioada 13-15 septembrie, orașul Mioveni și Centrul Cultural Mioveni au participat, în calitate de invitați de onoare, la Serbările Consulare de la Lyon, eveniment anual, organizat de către Primăria Metropolei, pentru celebrarea multiculturalismului și spiritului internaționalist al metropolei.
Standul României s-a bucurat de un enorm succes și vizita a zeci de mii de persoane – ambasadori, consuli, români, francezi, turiști străini, aflați în vizită la Lyon – care au descoperit în

„Cultură și Credință în Societatea Contemporană” - proiect marca Marius Andreescu

Luni, 16 Septembrie 2019 14:00

„Cultură și Credință în Societatea Contemporană” se numește noul proiect cultural-educativ, inițiat și organizat la Centrul Cultural Pitești, de conf.univ.dr. Marius Andreescu (foto). Primul manifestare se va desfășura miercuri, 18 septembrie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții și va avea tema „Bazele și specificul culturii contemporane”.

 

Pagina 9 din 97

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea