Secția „Revistă” a revenit la viață! Premiera spectacolului „Inimă, nu fi de piatră”, la Teatrul Davila

Miercuri, 23 Februarie 2022 13:04

 

Pe 26 și 27 februarie, la Teatrul Alexandru Davila Pitești va avea loc, de la ora 19.00, în Sala Mare, premiera spectacolului `Inimă, nu fi de piatră!`, a secției Revistă. Regia artistică îi aparține lui George Diaconescu, dirijor este Vicențiu Perniu, coregrafie – Ramona Titov și scenografie – Miruna Varodi.

„Așteptăm publicul din Argeș sâmbătă și duminică în sala mare a Teatrului Alexandru Davila la premiera spectacolului `Inimă, nu fi de piatră!`. Facem două spectacole pentru că publicul a decis acest lucru. Împreună cu colegii mei am hotărât să dăm două spectacole la rând pentru că se muncește foarte mult și este păcat din cauza acestei perioade, acestei pandemii, că nu putem să avem sala plină”, a precizat Felix Goldbach, managerul Teatrului Alexandru Davila Pitești.

Cinci spectacole, într-o săptămână, la Filarmonica Pitești

Miercuri, 23 Februarie 2022 08:55

Săptămână plină la Filarmonica Pitești! Pe parcursul acestei săptămâni vor avea loc cinci evenimente importante. Pe 23 și 24 februarie se va desfășura Festival Sud-Coreean. Joi, 24 februarie, va avea loc și spectacolul de Dragobete al Band-ului Filarmonicii. Pe 25 februarie, pe scena Filarmonicii se va desfășura un spectacol jazz-pop cu doi invitați speciali: Irina Sârbu și Sorin Zlat. Și nu în ultimul rând, sâmbătă, pe  26 februarie, se va desfășura spectacolul sub genericul „Poveste de iubire”, dedicat Dragobetelui.

 

Maraton de activități dedicate Zilei Naționale a Lecturii, la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 22 Februarie 2022 14:04

15 februarie, Ziua Națională a Lecturii, a fost o zi plină pentru cadrele didactice, bibliotecari, editori, scriitori și alte categorii profesionale implicate în domeniul educațional și cultural.

Și la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș s-au derulat, cu această ocazie, activități ce urmăresc promovarea și încurajarea lecturii în rândul tinerilor.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 22 Februarie 2022 13:58

BOUREANU

Dragostea este mai nouă

Şi n-ai ce să zici,

Acum 49

Intră-n 25!

 

Biblioteca Județeană Argeș: „În perioada carnavalului să călătorim la Veneția prin intermediul... vedutelor!”

Luni, 21 Februarie 2022 14:01

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș posedă o colecție de 46 de vedute venețiene, originale, desenate de M. Moro și G. Regellato, între 1856 și 1867, în Litografia Brizeghel- Veneția. Colecția reprezintă, aproape fotografic, piețe, Podul Rialto, Marele Canal, Biserica San Marco, personaje istorice și interioare ale Palatului Dogilor.

Târg de Mărțișor în centrul Piteștiului

Luni, 21 Februarie 2022 13:20

# Târgul va fi deschis până pe 8 martie

În perioada 22 februarie - 8 martie 2022, în Pitești se va desfășura Târgul de Mărțișor, în cadrul căruia peste 100 de comercianți vor oferi spre vânzare mărțișoare, flori și cadouri specifice zilelor de 1 martie și 8 martie. Zonele de amplasament vor fi situate în Piața „Vasile Milea" și în cartierele municipiului.

 

IN MEMORIAM! 66 de ani de la nașterea pictorului Augustin Lucici

Vineri, 18 Februarie 2022 12:36

Născut în Pitești, la 19 februarie 1956, Augustin Lucici a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative (1983), devenind, ulterior, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

După absolvirea Institutului de Arte Plastice, a lucrat ca muzeograf în cadrul Galeriei de Artă Plastică „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, secție a Muzeului Județean Argeș. Concomitent, a predat și la instituții de învățământ secundar din Pitești: Colegiul Național „Ion C. Brătianu” și Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.

Felix Goldbach, managerul Teatrului Davila: „În mandatul meu, pe dezvoltare, au venit 8 milioane de lei”

Marţi, 08 Februarie 2022 13:01

Teatrul Alexandru Davila din Pitești a împlinit, recent, 73 de ani de existență. Cu această ocazie, am realizat un interviu cu Felix Goldbach, managerul instituției de cultură. Astfel, joi, 3 februarie, m-am deplasat la sediul teatrului pentru a discuta cu acesta.

Pentru a ajunge la biroul managerului trebuie să urci până la ultimul etaj al clădirii. Acolo, într-un colț, se află și biroul său. Printr-o ușă, care era alăturată biroului, se auzeau repetiții. Studenții de la UPIT, specializarea actorie, se pregăteau de zori. Teatrul Alexandru Davila are viitor!

 

Concert la Filarmonica Pitești. Răzvan Stoica va urca pe scenă cu o vioară Stradivarius evaluată la 10 milioane de euro!

Joi, 03 Februarie 2022 11:01

 

Concert simfonic în această seară la Filarmonica Pitești. Pe scenă va urca dirijorul Alexandru Ilie și violonistul Răzvan Stoica. Joi, 4 februarie, de la ora 19.00, la Filarmonica Pitești se va desfășura un nou spectacol simfonic. În program: N. Paganini – „Concertul pentru vioară nr.1” și, în premieră la Pitești, „Simfonia a 2-a în do minor” a lui L. Spohr.

 

De menționat că Răzvan Stoica, unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști ai timpului nostru, va urca pe scena Filarmonicii alături de o vioară Stradivarius evaluată la 10 milioane de euro! Răzvan Stoica a câștigat, în anul 2009, marele premiu al concursului  "Strad Prize" (Salzburg, Austria), competitie unde a concurat cu 181 de contracandidați din toată lumea. În urma acestei extraordinare performanțe, Răzvan Stoica a obținut dreptul de a cânta la vioara Antonius Stradivarius 1729 ex-Ernst, până în anul 2025.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 31 Ianuarie 2022 13:49

CONSTANTIN PĂNESCU

Ca om de afaceri,

Ar tăia pădurea,

Că el, printre ageri,

Umblă cu...securea!

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 24 Ianuarie 2022 14:07

POLIŢISTUL DE LA CURTEA DE ARGEŞ

Mă mir că pot să asist

La acest scandal:

El s-a făcut poliţist

În scop sexual...

PNL ARGEŞ

Au ajuns şi prin ziare,

Te întrebi cu dânşii ce-i?

Poate au şi membri fiare:

Se mănâncă între ei!

Sevastian Tudor a lansat un volum despre istoria Clubului Sportiv Mioveni

Luni, 24 Ianuarie 2022 11:04

 

 

# La eveniment au fost prezente numeroase personalități

Joia trecută, la Centrul Cultural Mioveni a fost lansată cartea ”CS Mioveni, trecut și prezent în istoria sportului românesc”.

Volumul, scris de publicistul Sevastian Tudor, cuprinde toată istoria clubului, cu cele patru secții pe care le are în componență acum, respectiv fotbal, judo, tenis de masă, box, de la înființare și până în prezent. Sunt cuprinse de asemenea momentele cheie din istoria fiecărei secții, de la câștigare de titluri individuale, promovări la titluri naționale la sporturile de echipă.

 

„Împărat slăvit e codrul”- recital de versuri din creația eminesciană

Luni, 24 Ianuarie 2022 10:26

Seria de manifestări consacrate evocării celui supranumit poetul nepereche continuă la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș. Pe 25 ianuarie, va avea loc o prelegere și un recital de versuri din creația eminesciană, susținute de scriitoarea Paula Romanescu.

Consacrarea zilei nașterii lui Mihai Eminescu ca zi a culturii naționale, formează axa identitară a națiunii române. Poetul Mihai Eminescu este un simbol național, o emblemă culturală. Astfel, marți, 25 ianuarie, începând cu ora 1200, în Sala de conferințe, va avea loc evenimentul ”Împărat slăvit e codrul”, unde scriitoarea argeșeancă Paula Romanescu, va susține prelegeri și recital de versuri din creația eminesciană.

Paula Romanescu s-a născut la 20 octombrie 1942 în localitatea Țuțulești, județul Argeș. Este licențiată a Universității din București, Facultatea de Limbi Romanice și Clasice (1967) și De L’Académie Européenne des Sciences, des Lettres et des Arts Paris - Sorbonne (Franța).

Pe 20 ianuarie, va fi lansată o carte document despre CS Mioveni

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 08:37

Joi, 20 ianuarie, de la ora 11,00, la Centrul Cultural Mioveni va avea loc lansarea cărții „CS Mioveni, trecut și prezent în istoria sportului românesc”. Un eveniment editorial de excepție pentru Mioveni și pentru istoria CS Mioveni.

Cartea este scrisă de publicistul și istoricul Sevastian Tudor și reprezintă o radiografie a fenomenului fotbalistic profesionist din Mioveni, începând cu anul 1954 și până în 2021. Volumul biografic al Clubului Sportiv Mioveni este o istorie completă de la înființarea clubului, o trecere prin epoca

 

Expoziția "Iarna în arta naivă", la Muzeul Județean Argeș

Marţi, 18 Ianuarie 2022 15:32

La Muzeul Județean Argeş, la Galeria Națională de Artă Naivă, a avut loc marți, 18 ianuarie, vernisajul expoziției "Iarna în arta naivă". Printre cei prezenți la această manifestare culturală au fost și Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Roxana Stoenescu, director executiv în cadrul Consiliului Județean Argeș și consilierul Dorin Bărbuceanu, președintele comisiei de cultură a Consiliului Județean Argeș.

Expoziția reunește 28 de lucrări semnate de 22 de artiști care încearcă să readucă în prim plan atmosfera specifică anotimpului de iarnă din zona rurală, cu sărbători, obiceiuri și activități cotidiene și poate fi vizitată în perioada 18 ianuarie – 18 februarie 2022, de luni până duminică, între orele 9.00 – 19.00.  

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 17 Ianuarie 2022 16:18

ŞEFA PNL LOCAL

A crescut cu mănăstirea,

Mi se umezeşte geana,

Că-n politică, iubirea

E ca Manole cu Ana...

 

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889), poetul național al românilor

Luni, 17 Ianuarie 2022 16:17

Sub semnul Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș a organizat evenimentul cultural Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850- 15 iunie 1889), expoziție de documente din colecțiile bibliotecii, dedicată marelui poet național. În vitrinele expoziției regăsim manuscrisele operei eminesciene, fotografii și corespondență.

Manuscrisele poetului  Mihai Eminescu, păstrate de Titu Maiorescu și donate Academiei Române în ședința din 25 ianuarie1902, au fost legate în 45 de caiete, fără o cronologie strictă și fără o ordine tematică.

Dor de... Eminescu. Expoziție bibliofilă dedicată marelui poet național

Luni, 17 Ianuarie 2022 16:14

Începând cu 14 ianuarie 2022 și până la finele lunii, la secția Colecții Speciale din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, de la etajul al II-lea, va putea fi vizionată expoziția intitulată ”Dor de... Eminescu” - expoziție bibliofilă dedicată marelui poet național, realizată în contextul Zilei Culturii Naționale.

Vor fi expuse documente ce aparțin fondului Colecții Speciale al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș:

 

Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 08:14

Ziua de 15 ianuarie, ziua nașterii poetului Mihai Eminescu, a fost declarată începând cu data de 7 decembrie 2010, prin Legea nr. 238/2010, drept Ziua Culturii Naționale. Această sărbătoare națională are scopul de a promova cultura, arta și efortul academic românesc, atât în țară cât și în lume.

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, sărbătorește Ziua Culturii Naționale.

Casa ”Liviu Rebreanu” de la Ștefănești este renovată!

Marţi, 11 Ianuarie 2022 11:19

În sfârșit, se mișcă ceva! Fosta locuință din Argeș a lui Liviu Rebreanu a intrat în renovare. Era și timpul, pentru că pereții nu ar mai fi rezistat mult. Anii, dar mai ales neglijarea sa în timpul perioadei comuniste au fost aproape să o dărâme. În timpul vieții scriitorului, imobilul a fost reparat și renovat de mai multe ori. După moartea acestuia, casa a fost vândută doctorului Ierbaşu din Piteşti. Trecută în fondul de stat – prin naționalizare -  în perioada 1948/1950, a purtat o vreme firma unui dispensar veterinar. Mai târziu, clădirea a fost restaurată, devenind casă memorială (1964). Din 2009  a fost retrocedată familiei Erbaşu.

 

Pagina 9 din 114

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea