Musceleanul Sebi David, vice-președinte în juriul național ,,Festina Talentes”

Luni, 22 Iulie 2019 21:54

Sebi David a fost, recent, cooptat ca  vice-președinte in juriul național ”Festina Talentes”. Interpretul de muzică populară a fost prezent la unul dintre cele mai importante festivaluri din București, desfășurat în luna iulie. Locurile fruntașe au mers în Argeș, de la trofeul festivalului pe folclor, până la ”locul ” la toate categoriile, aproape toate au fost câștigate de argeșeni. ” Mă simt mândru și important pentru Județul Argeș,  deoarece, de 1 an de zile, am câștigat toate concursurile folclorice, atât din judet cât și multe din țară”.  Acum, urmează să iețim în Europa, la un festival important de muzica veche, în perioada ce urmează.

In memoriam ALEXANDRU I. MULȚESCU

Luni, 22 Iulie 2019 21:49

# București, 24 octombrie 1942 – Pitești, Argeș, 22 iulie 2016 # Arhitect, memorialist, publicist, colecționar, critic de artă, expert patrimonial.

Cariera diplomatului în Arhitectură, Alexandru Mulțescu, se va defini, convingător și peren, după 1967, la Institutul de Proiectare Pitești, ce ființa din 1957.    Atașamentul față de Pitești s-a consolidat, apoi, datorită căsătoriei cu talentata arhitectă Maria Niculescu (1938-2009), colegă de serviciu, fiica unui cunoscut ofițer superior din Câmpulung (Muscel), nașterii celor doi copii, deveniți tot arhitecți, Barbu Andrei (stabilit la București) și Gheorghe Petru (rezident în Marea Britanie), proiectării mai multor edificii reprezentative pentru acest spațiu geografic, exprimării calităților dialogale.

 

Lectură-spectacol din creația scriitoarei Maria Chirtoacă

Luni, 22 Iulie 2019 21:40

Centrul Cultural Pitești și Fundația Literară Liviu Rebreanu organizează o lectură-spectacol, din creația scriitoarei Maria Chirtoacă, joi, 25 iulie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Manifestarea se desfășoară în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Confluențe literare”, coordonat și moderat de poeta și profesoara Allora Albulescu, președintele Fundației Literare Liviu Rebreanu.

Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor" din Mioveni, spectacol în Chambery cu ocazia Zilei Naționale a Franței

Luni, 22 Iulie 2019 21:32

Artiștii Ansamblului Folcloric "Plai de Dor" din Mioveni  au fost timp de o săptămână în Franța, la Chambery,  cu sprijinul Uzinei Dacia, la  cea de-a 53-a ediție a "Festivalul Internațional de Cultură". Argeșenii au încântat publicul din Chambery cu reprezentații de dans și cântec autentic românesc. Turneul în Franța al Ansamblului folcloric "Plai de Dor" din Mioveni  s-a încheiat, nu înainte de a oferi un ultim spectacol cu ocazia Zilei Naționale a Franței, în prezența oficialităților politice și administrative ale orașului Chambery.

 

 

O vatră și obiecte de ceramică, vechi de mii de ani, descoperite de arheologii Muzeului Județean Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 13:58

În perioada iunie–iulie 2019, arheologii din cadrul Muzeului Judeţean Argeş au executat lucrări de cercetare, la solicitarea unui operator economic, pentru descărcarea de sarcină a unui teren din județul Olt, în vederea construirii unui imobil supraetajat. Un teren din municipiul Slatina, pe care urmează să se contruiască o clădire, a ascuns obiecte vechii de mii de ani, din perioada neolitică.

Doina Bascovului va cânta la Ziua Comunei Băbana

Luni, 15 Iulie 2019 13:56

Ansamblul folcloric ”Doina Bascovului”, al Casei de Cultură a Comunei Bascov, este invitat la Sărbătoarea - Târgul Anual de Sfântul Ilie-Ziua Comunei Băbana, în data de 21 iulie 2019, începând cu ora 18.00. Dansatorii,  orchestra și soliștii ansamblului bascovean, alături de grupul vocal bărbătesc ”Rapsozii Bascovului”, vor încânta publicul spectator cu dansuri și  cântece  tradiționale. De asemenea, în această perioadă, au loc  repetiții intensive pentru participarea la prima ediție a Festivalului /Concurs Național de Folclor Mioveni. Ansamblul ”Doina Bascovului”, singurul ansamblu participant din județul Argeș, va concu-ra  la acest eveniment alături de alte 7 ansambluri renumite  din țară. Dansatorii bascoveni au rivalizat  la ”Duelul Ansamblurilor ” cu unele dintre ansamblurile ce vor participa la  manifestarea culturală de la Mioveni.

 

Cursuri de balet și gimnastică pe timpul vacanței, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 15 Iulie 2019 13:39

Centrul Cultural Pitești organizează și în perioada vacanței de vară cursuri de balet și gimnastică, sub îndrumarea antrenoarei Nicoleta Andrei, marți și joi de la ora 10,00,  în Sala Balet și Gimnastică de la Casa Cărții. La curs pot participa copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, care învață elemente de balet, gimnastică ritmică, gimnastică acrobatică, gimnastică aerobică, gimnastică estetică. Mulți dintre copiii care au urmat astfel de cursuri la Centrul Cultural Pitești au participat la concursuri naționale și internaționale, remarcându-se prin menținerea de 4 ani a titlului de Campion Balcanic, dar și prin numeroase trofee și premii.

Corul „Glissando” a obținut, pentru Pitești, un premiu special la Festivalul Tinerilor Muzicieni din Polonia

Luni, 08 Iulie 2019 13:22

Municipiul Pitești a fost reprezentat, cu onoare, în competiția Festivalului Internațional „Bydgoszcz Musical Impressions”, de către Corul „Glissando” al Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, sub îndrumarea profesorului Sandu Cristian, talentul și pregătirea muzicală a copiilor piteșteni fiind recunoscute și apreciate prin Premiul Special al Televiziunii din Bydgoszcz, trofeu pe care l-au adus, cu mândrie, acasă.

 

Sebi David, de un an, pe canapeaua lui Teo, la Kanal TV

Luni, 08 Iulie 2019 13:21

S-a împlinit un an, de când, cu trofeul de ”Cel mai frumos argeșean”, Sebi David, originar din Călineștii Muscelului, s-a prezentat, îmbrăcat într-un frumos costum tradițional… pe canapeaua lui Teo, la Kanal D. Aici, a făcut față, cu brio, tirului de întrebări venit din partea cerlor doi prezentatori. De-a lungul drumului în folclorul românesc, deși foarte tânăr, Sebi David a participat la numeroase festivaluri și concursuri atât naționale, cât și internaționale, ducând 

În august, regal de folclor național și internațional

Luni, 08 Iulie 2019 13:15

# Festivalul/Concurs Național de Folclor ”MIOVENI”

La începutul lunii august, locuitorii orașului Mioveni pot petrece un sejur prin opt regiuni ale țării, înclusiv prin alte țări europene şi asiatice, descoperindu-le tradiţiile, dansul și portul popular, fără a fi nevoiţi să iasă măcar din oraș. ”Călătoria” este oferită de Festivalul/Concurs Național de Folclor ”MIOVENI” 2019, Ediția I, organizat în perioada 8 – 11 august de Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni, cu ansambluri invitate din Suceava, Brașov, Arad, Cluj-Napoca, Sălaj, Bacău, Călărași şi, bineînţeles, Argeș, acestora alăturându-se invitați speciali din Rusia și China.

 

Evenimente organizate de Centrul Cultural Pitești în perioada 9 - 11 iulie 2019

Luni, 08 Iulie 2019 13:11

Centrul Cultural Pitești și Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă demarează proiectul cultural-educativ, sub genericul „Ferestre culturale”, marți 9 iulie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții.
Proiectul, coordonat de jurnalistul de origine palestiniană Ahmed Jaber își propune prezentarea operelor unor autori români și de peste hotare, cu participarea unor invitați speciali.

Muzeul Golești a împlinit 80 de ani de la înființare! (7 iunie 1939 – 7 iunie 2019)

Luni, 08 Iulie 2019 13:09

Vineri, 5 iulie 2019, la ora 10.30, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, a avut loc deschiderea CONFERINȚEI INTERNAȚIONALE „TINERETUL ȘI MUZEELE”, EDIȚIA a XI-a.
Tematica din acest an a fost structurată astfel:
1. Cultură și agrement pentru tineri în muzee – o invitație la reconciliere între generații; Patrimoniul și tinerii – programe muzeale interculturale; Cum poate școala să se implice în  educația culturală?

 

”Plai de Dor”, din Mioveni, la Festivalul Internațional de Cultură

Luni, 08 Iulie 2019 13:08

Ansamblul Folcloric „Plai de Dor”, coordonat de maestrul coregraf Cătălin Oancea,  reprezintă orașul Mioveni și România la „Festivalul Internațional de Cultură”, desfășurat în Chambery, în perioada 05 – 16 iulie. Delegația de artiști ai Centrului Cultural Mioveni va participa la acest festival organizat cu ocazia zilei naționale a Franței, alături de alți invitați din mai multe țări, printre care Argentina, Azerbaijan, Canada, Croația, India, Italia, Rusia, Portugalia, Noua Zeelandă, Mexic, Ucraina, Emiratele Arabe Unite. Această deplasare în Franța a fost realizată cu sprijinul material al Uzinei de Automobile Dacia-Renault.

Expoziția de pictură în tempera „O altă dimensiune” – Mihaela Vîrloveanu

Luni, 01 Iulie 2019 15:20

Centrul Cultural Pitești organizează expoziția de pictură în tempera, sub genericul „O altă dimensiune”, de Mihaela Vîrloveanu. Născută la Pitești, autoarea a absolvit Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, Specializarea Administrație Publică, din cadrul Universității Pitești și este profesor de economie și cultură civică.
Atrasă de arta penelului din copilărie, Mihaela Vîrloveanu a urmat în anul 2015, chiar de când a început să lucreze în învățământ, cursuri de pictură, la Școala Populară de Arte din Pitești, sub îndrumarea profesorului Laurențiu Baltă.

 

Simpozionul Național “Actualitatea lui Eminescu la 130 de ani de la moarte”

Luni, 24 Iunie 2019 18:38

Centrul Cultural Pitești organizează Simpozionul Național “Actualitatea lui Eminescu la 130 de ani de la moarte”, joi, 27 iunie, de la ora 10,00, în Sala Simpozion, de la Casa Cărții. Evenimentul, coordonat de redactorul-șef al revistei Argeș, scriitorul Dumitru Augustin Doman, va cuprinde prelegeri tematice, susținute de eminescologi, critici și istorici literari: Nicolae Georgescu, Calinic Argeșeanul, Mircea Bârsilă, Mircea Coloșenco, Lucian Costache, George Ene. La manifestare vor susține recitaluri lirice, actrița Luminița Borta și cantautorul Tiberiu Hărăguș, dedicate Luceafărului poeziei românești.

Preotul Ioan Răuțescu - un pionier al marketingului în zona Argeș-Muscel

Luni, 24 Iunie 2019 17:45

# 1 octombrie 1892 - 19 mai 1974

S-au împlinit, luna trecută, 45 de ani de când a trecut, la cele veșnice, preotul muscelean Ioan Răuțescu, o minte luminată, autor de monografii, studii, articole, traduceri, etc. Istoricul, preotul, cercetătorul și folcloristul Ioan I. Răuțescu  s-a născut la 1 octombrie 1892, în Dragoslavele, județul Muscel.  Școala primară în comuna natală, Seminarul „Central” din București (1905-1913) și Facultatea de Teologie din București. Hirotonit diacon la 26 ianuarie 1914 și preot la 27 ianuarie 1914; la 1 februarie numit preot ajutător la Biserica „Înălțarea Domnului” din Dragoslavele, iar la 1 octombrie 1920, paroh. Între 1 septembrie 1913 și 1 septembrie 1921 a funcționat ca învățător la Școala primară din satul natal, exceptând anii 1917-1918, de ocupație germană 1.

 

Soliștii și dansatorii Casei de Cultură Bascov, tur de forță pe scena proprie, dar și pe scenele din județ

Luni, 10 Iunie 2019 15:29

La Casa de Cultură Bascov este activitate. Nu o spunem noi, o arată prezența, susținută, a soliștilor și dansatorilor de aici, pe scenele din județ.
Sâmbătă, 1 iunie - Ansamblul ”Doina Bascovului’’, al Casei de Cultură a Comunei Bascov a fost prezent la Ziua Comunei Bradu, începând cu ora 14.00, în cadrul evenimentului ”Zilele comunei Bradu’’.

Eveniment inedit! Festival de C’Arte, la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 10 Iunie 2019 15:23

În perioada 13-16 iunie 2019, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș și Consiliul Judeţean Argeș, în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești, organizează a III-a ediţie a Festivalului de C’Arte, dedicată Anului Cărții în România.

 

 

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Argeș. ”Memoria muzicală argeșeană și musceleană” - dicționar la care Lucreția Picui a muncit 10 ani!

Luni, 03 Iunie 2019 23:17

La Biblioteca Județeană Argeș, joia trecută, a  fost lansat Dicționarul MEMORIA MUZICALĂ ARGEȘEANĂ ȘI MUSCELEANĂ, primul de acest gen din România. Se regăsesc, în paginile asupra cărora autoarea, prof. LUCREȚIA PICUI, a zăbovit cu nesfârșită grijă, compozitori, muzicologi, interpreți, psalți, folcloriști, bizantinologi, profesori, rapsozi populari, coregrafi, autodidacți, copiști, formații, școli și alte instituții. Perioada de referință este 1552 - 2018. Prefața este semnată de muzicologul Viorel Cosma, iar postfața de scriitorul și prof. univ. dr. Mihail Diaconescu.

Sevastian Tudor şi-a lansat cea mai nouă lucrare: “Judeţele Argeş şi Mușcel în perioada ocupaţiei germane, în Primul Război Mondial (1916-1918)”

Luni, 03 Iunie 2019 23:12

Sevastian Tudor şi-a lansat cel mai nou volum. Fostul director al teatrului “Alexandru Davila” ne-a obişnuit, în ultimii ani, cu diferite lucrări legate de sportul argeşean sau de istoria teatrului piteştean. Numai că, de data aceasta, a fost cu totul altceva. Sevastian Tudor a prezentat o lucrare care face referire la implicarea României în Primul Război Mondial, cu precădere la efectele acestui conflict mondial asupra societăţii argeşene.

 

Pagina 9 din 96

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea