S-a dat startul înscrierilor pentru Festivalul Național de Teatru “LUDICUS” Mioveni - 2021!

Marţi, 31 August 2021 08:38

Iubitorii de teatru sunt așteptați, în perioada 15-17 octombrie, la „Festivalul Național de Teatru Ludicus“. Festivalul de la Mioveni prilejuiește an de an întâlniri cu spectacole originale și interesante, puse în scenă de tineri artiști amatori din întreaga țară, cu scopul de a încuraja apropierea publicului tânăr și foarte tânăr de lumea diversă a artelor și de lumea teatrului în mod special. Evenimentul devenit deja tradiţie şi ajuns anul acesta la ediţia a XVII-a este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Consiliul Local și Primăria oraşului Mioveni.

Spectacol dedicat Zilei Limbii Române, pe 31 august, la Pitești

Luni, 30 August 2021 10:43

# Evenimentul are loc la Filarmonica Pitești. Intrarea este liberă

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 30 august-3 septembrie 2021, noi evenimente cultural-educative, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Evenimentele săptămânii sunt următoarele:

- Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, având-o invitată pe poeta Cristina Onofre, redactorul-șef al revistei literare „Cuvântul Argeșean”, eveniment care se va desfășura luni, 30 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții;

 

Medicul Dumitru Constantin-Dulcan, prezent la Teatrul Davila

Luni, 30 August 2021 10:33

Luni, 30 august, de la ora 19.00, Dumitru Constantin-Dulcan va susține conferința „Iancu Jianu, figură legendară în literatura cultă și în cea populară” la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești. Argeșeanul Dumitru Constantin Dulcan este un reputat medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică. Intrarea la conferință este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cu acest prilej se va lansa volumul „Haiducul Iancu Jianu. Adevăr și legendă” de Paul-Emanoil Barbu. Cartea se află la ediția a III-a, revăzută și adăugită (cartonată), are o Prefață de Dumitru Constantin-Dulcan și conține un CD cu cântece din vremea lui Iancu Jianu (care se distribuie gratuit).

Rapsodii estivale, la Centrul Cultural Pitești

Marţi, 24 August 2021 07:41

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 24-27 august 2021, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial ( www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Evenimentele săptămânii

- Simpozionul cu tema „Antologia eroilor argeșeni și musceleni”, coordonat de publicistul George Dănică, eveniment care se va desfășura marți, 24 august, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Spectacol de Ziua Limbii Române, la Pitești, pe 31 august

Miercuri, 18 August 2021 20:13

Primăria Municipiului Pitești organizează, prin Centrul Cultural Pitești și Filarmonica Pitești, a III-a ediție a Spectacolului dedicat Zilei Limbii Române, pe 31 august.

Evenimentul va cuprinde recitaluri de poezie susținute de actorii Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru și Gabriel Gheorghe, precum și recitaluri muzicale oferite de Grupul Folk P620, Fantasia Band (din cadrul Centrului Cultural Pitești) și Trio Jazz&Pop Pitești (din cadrul Filarmonicii Pitești).

Spectacolul se va desfășura marți, 31 august, de la ora 18:00, în sala Simfonia a Filarmonicii Pitești.

Câștigătorii Festivalului Național de Folclor Mioveni

Luni, 16 August 2021 21:31

În perioada 12-14 august, Mioveniul a găzduit cea de-a doua ediție a Festivalului - Concurs Național de Folclor „MIOVENI” 2021, unde au participat ansambluri din toate zonele țării, respectiv din: Cluj, Arad, Bihor, Călărași, Iași, Maramureș, Botoșani și Caraș Severin.

Amintim că juriul a fost format din specialiști în domeniu, oameni de cultură, artiști populari și profesioniști în arta coregrafică precum: Elise Stan, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Cătălin Oancea și Paul Remeș, iar festivalul a fost prezentat de către Iuliana Tudor de la Televiziunea Română.

Iată câștigătorii:

 

Începe stagiunea estivală la Filarmonica Pitești. „Petrică și lupul”, în Parcul Ștrand

Luni, 16 August 2021 20:48

Filarmonica Pitești deschide seria concertelor stagiunii estivale cu două concerte educative. Acestea se vor desfășura sâmbătă, 21 august, de la ora 10:00 și ora 11:00, în Parcul Ștrand. Dacă până acum doar copiii s-au bucurat în cadrul concertelor educative de Petrică și Lupul, simfonia lui Serghei Prokofiev, de data aceasta și adulții se pot bucura, alături de copii, de minunata compoziție muzicală, scrisă de compozitorul rus în 1936. Naratorul, implicit consultantul artistic Silviu Deaconescu, spune o poveste pentru copii, în timp ce orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Tiberiu-Dragoș Oprea, va ilustra fiecare personaj din poveste.

Intrarea este liberă.

A început a VI-a ediție a Taberei Naționale de Creație Plastică – Pictură, Grafică

Luni, 16 August 2021 13:03

Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 16 - 20 august, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite și online, pe pagina oficială de Facebook a instituției sau pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro). Evenimentele săptămânii sunt:

Dezbaterea cu tema „Omul, ființă liberă”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe preotul prof. univ. dr. Ioan Stancu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfânta Muceniță Filofteia din cadrul Universității Pitești, eveniment care va avea loc marți, 17 august, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Vernisajul expoziției „IconArT – artă tradițională iconografică”

Luni, 16 August 2021 10:43

 

De Sfânta Maria, zi de mare sărbătoare, religioasă, dar și națională, a avut loc, în fața Primăriei Pitești, vernisajul expoziției „IconArT – artă tradițională iconografică”.

 

Vernisajul a marchat bucuria de a vedea lumea prin ochi de copil: curățenie, blândețe, putere de sacrificiu, smerenie, iertare, milă și dragoste nemărginită pentru oameni – toate acestea se citesc în chipul icoanelor pictate de copiii care au participat la atelierul de creație organizat de municipalitatea piteșteană.

Artă și muzică în stradă, la Pitești! Irina Rimes și Mandinga, în concert pe 15 august!

Marţi, 10 August 2021 11:01

În perioada 12 – 14 august, timp de trei zile, de joi până sâmbătă, se va desfășura atelierul de creație pentru copii „IconArT – artă tradițională iconografică”, în cadrul căruia 25 de copii vor fi inițiați în arta picturii de icoane pe lemn. Atelierul este organizat de către municipalitate, prin Centrul Cultural Pitești, coordonatorii activităților fiind restauratori de icoane, experți ai Muzeului Golești.

Copiii vor lucra în spații deschise în Piața Primăriei, vor putea fi urmăriți și admirați de trecători, așa încât această demonstrație să fie percepută la adevărata sa valoare educativă și simbolică,

 

Începe Festivalul - Concurs Național de Folclor ”Mioveni”!

Luni, 09 August 2021 22:57

Aproximativ 300 de dansatori din țară vor evolua în cadrul celei de-a II-a ediții a Festivalului - Concurs Național de Folclor ”Mioveni”, care va debuta joi, 12 august, de la ora 19.00, pe platoul din Centrul Civic Mioveni. Manifestarea cultural-artistică este organizată de Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni.

93 de ani de la punerea pietrei de temelie a Memorialului de Război Mateiaș

Luni, 09 August 2021 22:53

# INEDIT! S-a dorit, la renovarea din 1978, mutarea osemintelor la București

La 14 august 1928, s-a anunţat, oficial, că la Mateiaş a fost pusă piatra de temelie a monumentului. Era readusă, astfel, în actualitatea deceniului trei din secolul XX, semnificaţia istorică a renumitelor locuri muscelene, intrinsec legate de importante operaţiuni militare din timpul participării României la Primul Război Mondial (1916-1918). Se împlineau, totodată, 12 ani de la intrarea trupelor române în Transilvania (1916-1928).

 

Dr. Bogdan Catrangiu, președintele Asociației Române pentru Prevenția Cancerului, prezent la Centrul Cultural Pitești

Luni, 09 August 2021 22:44

# Evenimentele săptămânii # Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 10 - 13 august 2021, noi evenimente cultural-educative.

 

- Prelegerea cu tema “Piteștiul vechi. Ulița mare boierească”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Biografii de Excepție cu Octavian Dărmănescu”, coordonat de muzeograful și scriitorul Octavian Dărmănescu, eveniment care va avea loc marți, 10 august, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 09 August 2021 22:41

ÎN DIRECT, DE LA VOLAN

La Consiliul Judeţean

Sunt şedinţe după plan,

Se câştigă şi un ban,

Eşti prezent...şi la volan!

 

In memoriam. 14 ani de la trecerea în neființă a marelui dirijor Emanoil Popescu

Luni, 09 August 2021 22:36

Emanoil A. POPESCU- Vrăneşti, Călineşti, Muscel, 22 februarie 1926 – Piteşti, Argeş, 10 august, 2007. A fost profesor gradul I, muzică, dirijor, cor, orchestră, operetă, memorialist. A absolvit seminarul Teologic, Bucureşti (1946), Conservatorul Ciprian Porumbescu, Bucureşti (1952), Clasa Ioan D. Chirescu, Dumitru D. Botez. Activitate dirijorală: Corul mixt, Sindicatul Combinatului Siderurgic, Hunedoara (1952-1955); Corul mixt (1955- 1968), Corul de copii (1955-1996),

In memoriam. 144 de ani de la nașterea genialului constructor argeșean Dimitrie Dima

Luni, 09 August 2021 20:39

# Acesta a ocupat și funcția de prefect al Argeșului între 1920 și 1921

Inginer constructor, înalt funcționar de stat și  antreprenor, Dimitrie Dima s-a născut la Pitești, la 9 august  1877. Moare în același oraș, la 6 martie 1923. Studii liceale, Zürich, Elveția (1895), Universitatea Tehnică Ducală, Darmstadt, Germania (1899). Președinte, Asociația Studenților de Origine Latină din Germania (1895-1899). Fondator: Societatea de Construcții Beton si Fier, Pitești (1908); Banca Tehnică Argeșeană (1920), capital social inițial, 5.000.000 lei. Lucrări reprezentative în Pitești:

 

Florin Chivoci a prezentat istoria Piteștiului, la Centrul Cultural

Joi, 05 August 2021 12:25

 

 

În această săptămână a avut loc, la Centrul Cultural Pitești, lansarea cărții cu titlul „Locuri literare din Pitești”, semnată de scriitorul și istoricul Florin Chivoci. În carte este surprinsă imaginea Piteștiului din ultimele două secole.

Volumul este împărțit în șapte capitole principale: Chipul orașului de-a lungul vremii; Nelipsita Trivalea, Grădina Publică; Parfumul străzilor; Așezăminte, hoteluri, localuri, târguri; Împrejurimi piteștene; Literatura ca suferință.

 

Capitolele sunt dedicate fiecare în parte unui anume teritoriu piteștean de referință „pentru actul artistic, pentru amintiri sau reflecții”, după cum spune autorul.

Peste 80 de minore din Argeș au devenit mame

Marţi, 03 August 2021 23:21

În semestrul I al anului 2021, în unitățile de asistență sanitară din județul Argeș au născut un număr de 86 mame minore, informează DGASPC Argeș. Dintre acestea, 67 au născut la Spitalul Județean de Urgență Pitești, 8 la Spitalul Municipal Câmpulung și 11 la Spitalul Municipal Curtea de Argeș. De asemenea, în primul semestru al anului, în unitățile de asistență sanitară din Argeș au fost părăsiți un număr de 3 copii. Doi dintre copii au fost dați în plasament la asistenți maternali profesioniști din cadrul DGASPC Argeș, iar pentru un copil urmează să se stabilească o măsură de protecție specială, informează DGASPC Argeș. A.V.

 

Primăria Municipiului Pitești organizează un atelier de creație – pictură de icoane pe lemn, pentru copii

Marţi, 03 August 2021 22:47

# Acesta se va desfășura  în perioada 12-14 august

Atelier de creație  „IconArt – artă tradițională iconografică”. De Sărbătoarea Sfintei Marii, copiii piteștenilor pictează icoane pe lemn, în Piața Primăriei! Primăria Municipiului Pitești organizează un atelier de creație – pictură de icoane pe lemn, pentru copii, în perioada 12-14 august, lucrările rezultate urmând a fi expuse publicului în ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 03 August 2021 22:38

PRIMARUL şi ŞEFUL DE PARTID

Unul muncă, altul poze

Cu-atitudini mult banale,

Activităţile sale

Nicicând nu au fost...pe roze.

 

Pagina 9 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea