Expoziția de pictură: „Pentru a fi iubit pământul”

Luni, 03 Iunie 2019 14:37

Joi, 6 iunie, de la ora 12,00, la parterul Casei Cărții, vernisajul expoziției de pictură cu tematică religioasă sub genericul „Pentru a fi iubit pământul”, realizată de artiștii plastici Adina Romanescu, Maria Iacob, Valeriu Stoica, Elena Constantin și Nicolae Nestor, eveniment organizat în colaborare cu Asociația Județeană Argeș „Basarab I” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, coordonator col.(r) Ion Catinca.

In memoriam. Nicolae N. Zevedei

Luni, 27 Mai 2019 15:29

# Se putea întâmpla numai pe vremea lui Ceaușescu: un primar pentru două orașe!

Nicolae Zevedei a fost primarul orașului Curtea de Argeș, între 1983 și 1986, iar între 1986 și 1989, primarul municipiului Pitești. Implicare activă în ridicarea a numeroase edificii în cele două orașe. Contribuții decisive la organizarea evenimentului ”Pitești 600”, în cadrul căruia a fost lansată Istoria municipiului Pitești.
Nicolae Zevedei s-a născut, la 26 mai 1940, în satul Vâlsănești, astăzi, reședința comunei Mușătești, Argeș.

 

Poetul George Tei - dublă lansare de carte, la Pitești

Luni, 27 Mai 2019 15:27

Centrul Cultural Pitești organizează un dublu eveniment editorial, sub egida Zilelor Municipiului Pitești. Poetul George Tei își lansează volumele de versuri „Labirintul Gândurilor” și „Tu, Eu și Poezia”, miercuri, 29 mai, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Autorul se numește Gheorghe Ion, dar, pentru că s-a născut în cartierul Tei din București, și-a ales pseudonimul sub care este cunoscut ca poet.

A fost ”Noaptea Muzeelor” la Muzeul Golești

Luni, 20 Mai 2019 22:51

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș,  a găzduit, sâmbătă, 18 mai 2019, evenimentul anual cultural intitulat ”Noaptea Muzeelor”. Iubitorii Muzeului Golești au participat, gratuit, la manifestările organizate cu acest prilej și au putut viziteze expozițiile permanente și temporare deschise publicului.

 

Ansamblul Murgulețul din Popești - locul I la finala concursului de dansuri populare ”Hora”

Luni, 20 Mai 2019 22:48

La Mioveni, duminica trecută, pe 12 mai, a fost sărbătorită Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc. Cu această ocazie, au fost organizate două manifestări culturale deosebite, respectiv finala concursului interjudețean de dansuri populare ”Hora” și parada costumului popular ”România de la Argeș. Noi păstrăm tradiția!”.

Poetul Dan Rotaru, în fața celei de-a 33-a cărți

Luni, 20 Mai 2019 22:33

Dan Rotaru, senior al literaturii române, nu are timp de odihnă. Scrie, în fiecare dimineață, poezie. De când se crapă zorii, scrie, cu un angajament greu de egalat. Ultimii ani i-au adus multe bucurii, multe cărți au văzut lumina tiparului, la edituri de prestigiu. Semnatar al unei rubrici săptămânale în suplimentul literar ”Săgetătorul”, al cotidianului Argeșul, tânărului – în poezie – Dan Rotaru i se editează un nou volum. Volum anunțat de acesta pe o rețea de socializare, volum pentru care îl felicităm călduros! Dan Rotaru: ”Bucurați-vă împreună cu mine, vă rog! Așa arată cea de-a 33-a mea carte, care va fi pe piață săptămâna viitoare... Pot să mă bucur, nu?”

 

 

Bătălia Cărților - la a VI-a ediție, un proiect de neoprit

Luni, 20 Mai 2019 22:31

Cea de-a șasea ediție a Concursului Național de Lectură Bătălia Cărților  a fost lansată cu entuziasm. Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. Se va derula în perioada aprilie-octombrie 2019 și va cuprinde două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani.

Sebi David, artistul din Călinești, din nou învingător!

Luni, 13 Mai 2019 12:34

Îndrăgitul interpret de muzică populară, călineșteanul Sebi David, a fost membru al juriului la unul dintre cele mai importante concursuri de folclor din București,  Festivalul Național ”Spic de Grâu". Trebuie să amintim că acesta a terminat Facultatea de Muzică, unde a ieșit șef de promotie. A participat cu câțiva elevi la concursul respectiv, unde au câștigat locurile fruntașe, purtând costumul muntenesc cu mândrie. Sebi David ne-a mărturisit că a fost selectat și în luna iunie în mai multe comisii de acest gen.

 

Evenimente în două județe diferite, în aceeași zi, pentru Ansamblul „Doina Bascovului”

Luni, 13 Mai 2019 12:16

O zi cu multe evenimente  pentru Ansamblul „Doina Bascovului”. Duminică, 19 mai, Ansamblul Casei de Cultură a Comunei Bascov va fi prezent la Ziua Comunei Călinești, începând cu ora 15.00. Ansamblul va participa la evenimentul „Sărbătoarea florilor de mai”, desfășurat pe Stadionul de la Vrănești. Tot duminică,  Ansamblul ‘’Doina Bascovului” urmează să fie prezent și la Ziua Comunei Dragodana, din județul Dâmbovița, cu începere de la ora 16.30. A.V.

Evenimente pe bandă rulantă, la Casa de Cultură „Adriana Trandafir” Bascov

Luni, 13 Mai 2019 10:54

Săptămâna trecută au fost organizate mai multe evenimente la Casa de Cultură „Adriana Trandafir”. Pe 9 mai, în holul Casei de Cultură a Comunei Bascov a fost inaugurată expoziția pascală ‘’Bucuria Învierii’’. Elevii Scolii Gimnaziale Virgil Calotescu din Bascov au pregătit, alături de profesorii cordoonatori Duran Cristina și Manole Maria, cea mai frumoasă expoziție tematică dedicată Paștelui  și sărbătorii Înălțării Domnului. Exponatele au fost binecuvântate de preoții parohiilor din Bascov printr-o slujbă ‘’Te Deum’’.

 

Un prefect mai puțin cunoscut al județului Muscel: col. Dumitru Voinescu

Luni, 22 Aprilie 2019 13:31

Născut la 15 iunie 1890, la București, fiul lui Dimitrie și al Ecaterinei  (Arhivele Militare Pitești, Dosar 17109/1909, Foaia Matricolă, Fila 1). Se căsătorește la 23 iulie 1896 cu Adalgiza Bădescu Absolvent al Liceului Militar Iași, Școlii Militare pregătitoare de Infanterie, Școlii de Tragere a Infanteriei.
Conform foii sale matricole, urmează un parcurs militar de excepție:
La 18 septembrie 1909 devine elev, anul I al Școlii Militare de Infanterie, ale cărei absolvent va fi la 1 iulie 1911

Concursul Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”, ediția a XIX-a

Luni, 22 Aprilie 2019 13:28

Centrul Cultural Piteşti, prin revistele de cultură Cafeneaua literară şi Argeş, organizează ediţia a XIX-a a Concursului Naţional de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea…”, în perioada 8 aprilie – 14 mai 2019.
La concurs pot participa creatori cu vârste până în 35 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi nu au câştigat un premiu la ediţiile  anterioare.

 

ConcursuluI Național de Dans ”ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR” și-a desemnat câștigătorii

Luni, 22 Aprilie 2019 13:03

Săptămâna trecută, Centrul Cultural Mioveni a fost gazda Concursului Național de Dans ”Împreună pentru viitor’’, etapa județeană. Concursul a fost iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale special pentru elevii implicaţi în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (S.N.A.C.) și s-a desfășurat în parteneriat cu ISJ Argeș, Primăria și Centrul Cultural Mioveni. Secțiunile concursului au fost dans modern si dans traditional, iar cele 5 echipe participante au fost  formate din elevi voluntari proveniți din unitățile de învățământ care derulează parteneriate în cadrul S.N.A.C. și elevi beneficiari, cu dizabilități.

In memoriam Paul I. Dicu

Luni, 15 Aprilie 2019 13:04

# Topana,  Olt, 1 august 1926 – Pitești, Argeș, 19 aprilie 2008

Profesor, Istorie, Psihologie, Logică, arheolog, cercetător științific, publicist, colecționar, donator comunitar.

Se împlinesc, săptămâna aceasta, 11 ani de la trecerea în neființă a reputatului istoric. Profesorul Paul I. Dicu (1 august 1926 – 19 aprilie 2008)  a fost și rămâne, în egală măsură, unul dintre intelectualii respectați ai județelor Olt, Argeș, Vâlcea.

 

”Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase

Luni, 08 Aprilie 2019 10:10

# Lansare și sesiune de autografe la Pitești
Miercuri, 10 aprilie 2019, la ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”Argeș - Sala de Conferințe va avea loc un nou eveniment din cadrul turneului de promovare pentru titlul ”Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase, apărut în colecția ”Corint Istorie Autori Români” a Grupului Editorial Corint. Ediția a fostîngrijită de Elena Vijulie. Evenimentul va avea loc în prezența scriitorului Stelian Tănase și se va încheia cu o sesiune de autografe. La eveniment vor participa Mircea Bârsilă (scriitor) și Octavian-MihailSachelarie (director Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș). Discuția va fi moderată de Denisa Popescu, poetă. Proiectul este sprijinit de Banca Transilvania.

Artistul Sebi David împreună cu elevii săi, premii frumoase la un important festival de folclor în capitală

Luni, 08 Aprilie 2019 10:09

Duminica trecută s- a desfășurat, în București, festivalul național de folclor ,,Primăvara vedetelor". Tânărul profesor, Sebi David, a participat, aici, cu trei elevi. Toți cei 3 elevi ai săi au obținut cele mai importante premii, premiul 1 la toate cele 3 secții: 6- 8 ani; 8-11; 11 - 15 ani.
Sebi David: ”Sunt mândru, ca profesor, să aduc în Județul Argeș cele mai importante premii pe țară.”

 

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la Mioveni

Luni, 01 Aprilie 2019 20:02

Centrul Cultural Mioveni, a organizat, pe  27 martie, o serie de manifestări dedicate Zilei Mondiale a Teatrului, la care au participat elevii Școlii Gimnaziale „George Topârceanu”, îndrumați de către doamna profesoară Adriana Hoaghea, dar și tinere talente. Astfel, în cadrul evenimentului au avut loc discuții generale despre teatru, hartă mentală, teatru ca formă de educație alternativă și interpretare spontană. La sfârșit cei prezenți s-au bucurat de un moment comic, oferit de Olteanu Miruna, elevă a Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești, membră a Trupei de Teatru Ad-Hoc Pitești, sub îndrumarea profesorilor coordonatori Mihai Savu și Diana Iacomir. Aceasta a interpretat rolul din ”Femeia cu Pipă”, piesă ce vrea să evidențieze că meseria de actor nu este una deloc ușoară.

Zbucium interior

Luni, 01 Aprilie 2019 19:48

Încă îl simt în suflet
ca pe o briză puternică a mării,
picur otravă la rădăcina gândurilor
cu el, ca să îl pot uita

 

”Biblioteca te citește” la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni

Luni, 25 Martie 2019 15:54

E o adevărată minune ca, la vreme de sfadă și de inimă-rea, să-ți poți aduna în liniște gândurile. Să le aduni, să ți le limpezești și-apoi să le dăruiești, încredințat că se va bucura de rodul lor cineva. Așa s-a întâmplat în această primăvară când, de mână cu poetul Virgil Diaconu, am făcut cunoștință cu iubitorii de ritm, rimă și măsură – elevi și profesori – de la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni. Am răspuns astfel invitației vechiului nostru prieten, profesorul de filosofie George Badea, a cărui minte vie m-a pus de multe ori la încercare.

Expoziție de Artă Plastică a artiștilor filialei UAP, Pitești!

Luni, 25 Martie 2019 15:52

Miercurea trecută, la Complexul Expozițional Casa Cărții, după orele 17, a avut loc vernisajul expoziției de artă plastică ”Primăvara”, ce a reunit lucrările a patru artiști ai Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Pitești.  Au expus: Mara Diaconu-pictură, Georgeta Gherghinoiu-grafică, Adina Preda Șerbănoiu-arte decorative, Tatiana Ciurea-pictură! Curator, Denisa Popescu; coordonator, Carmen Salub.

 

Pagina 10 din 96

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea