A început perioada de înscriere la Festivalul Naţional de Teatru „Ludicus”- Mioveni

Luni, 02 Septembrie 2019 22:56

# Perioada de înscriere pentru participarea la Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret „Ludicus” - Mioveni 2019 se va încheia pe 16 septembrie 2019. După această data juriul urmează să selecteze, până la 17 septembrie, trupele care vor intra în festivalul concurs ce se va desfășura între 11 si 13 octombrie 2019. # Festivalul se desfăşoară în regim de concurs şi se adresează tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. Este structurat pe două categorii de vârstă: spectacol gimnaziu (10 – 14 ani) și spectacol liceeni (14 – 18 ani).

Iulia Muller lansează, joi, la Bibliotecă, două cărți

Luni, 02 Septembrie 2019 22:52

Joi, 5 septembrie, ora 16.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, vor fi lansate volumele  ”Cu sufletul în palma mea” (poezii) și
”Un zâmbet de copil” (poezii pentru copii), autoare – Iulia Müller. Iulia  Müller este argeșeancă, din orașul Ștefănești, însă trăiește, de peste 25 de ani, în Germania, în apropierea frumosului oraș Köln. Inspirația și-o găsește în amintirea locurilor copilăriei, a bunicilor, a verișorilor – parteneri de joacă, animalelor din ogradă, în bucuria lucrurilor mărinte, în dorul de locurile natele și de cei dragi, și, cu siguranță, în bucuria pe care i-o dăruiește, zi de zi, fiului dânsei, acum în vârstă de 15 ani.

 

In Memoriam. Nicolae P. Leonăchescu

Luni, 12 August 2019 14:00

# n. Stroeşti, Muşăteşti, Argeş, 9 iulie 1934 – d. București, 4 august 2019). # Inginer constructor, profesor universitar, parlamentar.

S-a stins din viață, duminică – 4 august, la vârsta de 85 de ani, prof. univ. dr. ing. Nicolae Leonăchescu, fost  deputat din partea Partidului România Mare, filiala Argeș. Înmormântarea a avut loc miercuri, în localitatea natală Stroești, județul Argeș.
A cercetat, scris şi publicat 661 de lucrări, dintre care 47 de cărți – ultima lansată la a 47 – a Sesiune Ştiințifică Națională „Stroeşti – Argeş”, în 28 iulie 2019 .

Festivalul ”Munte-mă frumos” - între 23 și 25 august la Ștefănești, pe dealul din satul Izvorani

Luni, 12 August 2019 13:55

Festivalul „Munte-mă frumos!” s-a născut în anul 2017, într-un weekend din august, în mijlocul pădurii din Ștefănești, Izvorani, la numai 5 km de centrul Piteștiului, din dragoste pentru muzică, natură și libertate, când, câteva zeci de oameni au putut să întrețină 3 zile și 3 nopți o atmosferă unică. În 2018, după ce s-a reușit utilarea locului cu apă, curent, toalete și o scenă de poveste, festivalul a luat amploare, găzduind câteca sute de oameni (care la cort, care la pensiunile din zonă), tot într-un week-end minunat, pe ritmuri de folk și reggae, alaturi de DJs și artiști ce au bucurat mulțimi pe la Electric Castle, Waha sau Sub Giurgiu.

 

La Corbi, rock-ul a fost la putere! Atmosferă electrizantă la Stonebird

Luni, 12 August 2019 12:44

În perioada 9-11 august, în comuna Corbi s-a desfășurat a II-a ediție a „Stonebird”, cel mai mare festival rock din mediul rural din România. A fost rock, a fost electrizant.

Rock-ul a fost la putere, la Corbi! Mii de fani au fost prezenți, timp de trei zile,  la cel mai mare festival rock din mediul rural din România. Decorul natural a îmbrăcat superb atmosfera rock. S-a respirat doar rock prin toți porii. A fost o atmosferă electrizantă. Porţile festivalului Stonebird s-au deschis larg, vineri, 9 august, pe dealul aflat aproape de centrul comunei. Concertele primei zile au început cu Andrei Păunescu, urmat de New Jersey (Italia) - cea mai bună trupă-tribut Bon Jovi din lume, Timpuri Noi, Dirty Shirt, Cristi Minculescu, Valter& Boro.

Începe Festivalul Național de Folclor „MIOVENI”

Miercuri, 07 August 2019 20:02

În perioada 8 - 11 august, opt ansambluri folclorice reprezentative din toate regiunile României și două ansambluri din Rusia și China vor participa la Festivalul/Concurs Național de Folclor «MIOVENI» 2019, Ediția I. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni.
În urma selecției ansamblurilor candidate, participanții la festival sunt:

 

Două noi sărbători, la Mioveni: “Festivalul Dogarilor” și “Ziua Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”

Miercuri, 07 August 2019 20:01

Orașul Mioveni va organiza, începând din acest an, două noi sărbători, care vor fi incluse în calendarul activităților culturale și anume “Festivalul Dogarilor” și “Ziua Fiilor Satelor Racovița și Clucereasa”. Prima ediție a Festivalului Dogarilor va fi integrată în cadrul manifestărilor prilejuite de Festivalul Național de Folclor Mioveni în data de 10 august 2019. Prin organizarea acestui festival se doreste promovarea tradițiilor meșteșugărești vechi precum dogăritul și crearea unui brand local pentru orașul Mioveni, cu scopul promovării patrimoniului cultural și artistic, respectiv Cula Racovița și includerea în circuitul turistic național.

Începe Stonebird Festival - ediția a II-a

Miercuri, 07 August 2019 19:59

Fiți pregătiți pentru multe surprize la Stonebird Festival, a doua ediție, în perioada 09 și 11 august 2019 la Corbii de Piatră, în județul Argeș.
În august 2018, pasiunea pentru muzica rock a adunat oameni minunați la prima ediție Stonebird Festival, desfășurată în județul Arges, la Corbii De Piatră. Energia pe care au avut-o, timp de trei zile, a făcut să vibreze toată natura din jurul lor. Au rămas cu amintiri despre care vor povesti toată viața, dar întodeauna este loc pentru experiențe noi. Așa se face că a fost organizată ce-a de-a doua ediție a festivalului.

 

Două fetițe din Argeș au cucerit Hollywood-ul la un concurs de talente

Miercuri, 07 August 2019 19:47

În perioada 12-21 iulie, două fetițe din Argeș au participat la cel mai mare concurs mondial de talente“World Championships of Performing Arts” (WCOPA) din Hollywood, ediția a 23-a. La competiție au participat 1.750 concurenți din 65 de țări. A fost o perfomanță excepțională pentru echipa României. care s-a întors acasă cu un titlu de campion mondial la junior, 12 plachete de aur pe diverse categorii, 17 medalii de aur, 19 medalii de argint și 17 medalii bronz. Miruna și Patricia sunt cele două fetițe foarte talentate care au reprezentat județul Argeș cu succes la concursul de talente din Hollywood obținând diplome sau medalii. A fost o experiență de neuitat pentru cele două micuțe.

Cercetători din 14 țări vin la Curtea de Argeș

Miercuri, 07 August 2019 19:33

În perioada 5 - 8 august, la Curtea de Argeș, Hotel Posada, se va desfășura cea de-a XX-a ediție a Conferinței Internaționale Membrane Computing – (E)CM20, eveniment desfășurat sub auspiciile Academiei Române, International Membrane Computing Society și Consiliului Județean Argeș.
Vor participa cercetători din Marea Britanie, Filipine, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Austria, Mongolia, Italia, Noua Zeelandă, Japonia, China, Spania, Finlanda, Franța și România.

 

In memoriam. PAUL I. DICU - 93 de ani de la nașterea istoricului argeșean

Luni, 29 Iulie 2019 21:59

# Topana,  Olt, 1 august 1926 – Pitești, Argeș, 19 aprilie 2008. # Profesor, Istorie, Psihologie, Logică, arheolog, cercetător științific, publicist, colecționar, donator comunitar.

Viitorul profesor gradul I, Paul Dicu, este absolventul Liceului Radu Greceanu Slatina (1937-1945), etapă suprapusă rigorilor participării României la ultima conflagrație mondială (1941-1945). După obținerea bacalaureatului (1945), absolventul Paul Dicu s-a decis, cu acordul și susținerea familială, pentru continuarea studiilor la Universitatea din București.

Grupuri de dansatori din China, invitați speciali la Concursul Național de Folclor Mioveni

Luni, 29 Iulie 2019 21:51

În perioada 8 - 11 august, Centrul Cultural Mioveni, Primăria și Consiliul Local Mioveni vor organiza Festivalul - Concurs Național de Folclor « MIOVENI » 2019, Ediția I, la care vor participa, din postura de invitați speciali, două grupuri de dansatori din China.
Asociația Internațională de Schimburi Culturale din Beijing – Chaoyang va participa la Festivalul de Folclor de la Mioveni cu două grupuri de dans tradițional, specifice din zona Mongoliei și din Beijing, alături de un renumit artist instrumentist.

 

Musceleanul Sebi David, vice-președinte în juriul național ,,Festina Talentes”

Luni, 22 Iulie 2019 21:54

Sebi David a fost, recent, cooptat ca  vice-președinte in juriul național ”Festina Talentes”. Interpretul de muzică populară a fost prezent la unul dintre cele mai importante festivaluri din București, desfășurat în luna iulie. Locurile fruntașe au mers în Argeș, de la trofeul festivalului pe folclor, până la ”locul ” la toate categoriile, aproape toate au fost câștigate de argeșeni. ” Mă simt mândru și important pentru Județul Argeș,  deoarece, de 1 an de zile, am câștigat toate concursurile folclorice, atât din judet cât și multe din țară”.  Acum, urmează să iețim în Europa, la un festival important de muzica veche, în perioada ce urmează.

In memoriam ALEXANDRU I. MULȚESCU

Luni, 22 Iulie 2019 21:49

# București, 24 octombrie 1942 – Pitești, Argeș, 22 iulie 2016 # Arhitect, memorialist, publicist, colecționar, critic de artă, expert patrimonial.

Cariera diplomatului în Arhitectură, Alexandru Mulțescu, se va defini, convingător și peren, după 1967, la Institutul de Proiectare Pitești, ce ființa din 1957.    Atașamentul față de Pitești s-a consolidat, apoi, datorită căsătoriei cu talentata arhitectă Maria Niculescu (1938-2009), colegă de serviciu, fiica unui cunoscut ofițer superior din Câmpulung (Muscel), nașterii celor doi copii, deveniți tot arhitecți, Barbu Andrei (stabilit la București) și Gheorghe Petru (rezident în Marea Britanie), proiectării mai multor edificii reprezentative pentru acest spațiu geografic, exprimării calităților dialogale.

 

Lectură-spectacol din creația scriitoarei Maria Chirtoacă

Luni, 22 Iulie 2019 21:40

Centrul Cultural Pitești și Fundația Literară Liviu Rebreanu organizează o lectură-spectacol, din creația scriitoarei Maria Chirtoacă, joi, 25 iulie, de la ora 17,00, în Sala Ars Nova, de la Casa Cărții. Manifestarea se desfășoară în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Confluențe literare”, coordonat și moderat de poeta și profesoara Allora Albulescu, președintele Fundației Literare Liviu Rebreanu.

Ansamblul Folcloric ”Plai de Dor" din Mioveni, spectacol în Chambery cu ocazia Zilei Naționale a Franței

Luni, 22 Iulie 2019 21:32

Artiștii Ansamblului Folcloric "Plai de Dor" din Mioveni  au fost timp de o săptămână în Franța, la Chambery,  cu sprijinul Uzinei Dacia, la  cea de-a 53-a ediție a "Festivalul Internațional de Cultură". Argeșenii au încântat publicul din Chambery cu reprezentații de dans și cântec autentic românesc. Turneul în Franța al Ansamblului folcloric "Plai de Dor" din Mioveni  s-a încheiat, nu înainte de a oferi un ultim spectacol cu ocazia Zilei Naționale a Franței, în prezența oficialităților politice și administrative ale orașului Chambery.

 

 

O vatră și obiecte de ceramică, vechi de mii de ani, descoperite de arheologii Muzeului Județean Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 13:58

În perioada iunie–iulie 2019, arheologii din cadrul Muzeului Judeţean Argeş au executat lucrări de cercetare, la solicitarea unui operator economic, pentru descărcarea de sarcină a unui teren din județul Olt, în vederea construirii unui imobil supraetajat. Un teren din municipiul Slatina, pe care urmează să se contruiască o clădire, a ascuns obiecte vechii de mii de ani, din perioada neolitică.

Doina Bascovului va cânta la Ziua Comunei Băbana

Luni, 15 Iulie 2019 13:56

Ansamblul folcloric ”Doina Bascovului”, al Casei de Cultură a Comunei Bascov, este invitat la Sărbătoarea - Târgul Anual de Sfântul Ilie-Ziua Comunei Băbana, în data de 21 iulie 2019, începând cu ora 18.00. Dansatorii,  orchestra și soliștii ansamblului bascovean, alături de grupul vocal bărbătesc ”Rapsozii Bascovului”, vor încânta publicul spectator cu dansuri și  cântece  tradiționale. De asemenea, în această perioadă, au loc  repetiții intensive pentru participarea la prima ediție a Festivalului /Concurs Național de Folclor Mioveni. Ansamblul ”Doina Bascovului”, singurul ansamblu participant din județul Argeș, va concu-ra  la acest eveniment alături de alte 7 ansambluri renumite  din țară. Dansatorii bascoveni au rivalizat  la ”Duelul Ansamblurilor ” cu unele dintre ansamblurile ce vor participa la  manifestarea culturală de la Mioveni.

 

Cursuri de balet și gimnastică pe timpul vacanței, la Centrul Cultural Pitești

Luni, 15 Iulie 2019 13:39

Centrul Cultural Pitești organizează și în perioada vacanței de vară cursuri de balet și gimnastică, sub îndrumarea antrenoarei Nicoleta Andrei, marți și joi de la ora 10,00,  în Sala Balet și Gimnastică de la Casa Cărții. La curs pot participa copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, care învață elemente de balet, gimnastică ritmică, gimnastică acrobatică, gimnastică aerobică, gimnastică estetică. Mulți dintre copiii care au urmat astfel de cursuri la Centrul Cultural Pitești au participat la concursuri naționale și internaționale, remarcându-se prin menținerea de 4 ani a titlului de Campion Balcanic, dar și prin numeroase trofee și premii.

Corul „Glissando” a obținut, pentru Pitești, un premiu special la Festivalul Tinerilor Muzicieni din Polonia

Luni, 08 Iulie 2019 13:22

Municipiul Pitești a fost reprezentat, cu onoare, în competiția Festivalului Internațional „Bydgoszcz Musical Impressions”, de către Corul „Glissando” al Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, sub îndrumarea profesorului Sandu Cristian, talentul și pregătirea muzicală a copiilor piteșteni fiind recunoscute și apreciate prin Premiul Special al Televiziunii din Bydgoszcz, trofeu pe care l-au adus, cu mândrie, acasă.

 

Pagina 10 din 97

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea