EXPOZIȚIE DE SĂRBĂTOARE, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Joi, 30 Decembrie 2021 12:10

Sărbătorile de iarnă au fost dintotdeauna prilej de expoziții, la Bibliotecă. Este vorba despre expoziții tematice, prin intermediul cărora sunt onorate și cartea, și sufletul românesc.

De la Crăciun și până pe 12 ianuarie, vă așteaptă în vitrine, în holul central, o serie de lucrări, care dau măsura cugetului și simțirii noastre. Între ele - ”Etnologie românească – Tradiție, cultură, civilizație”, volum publicat sub egida Academiei Române (coordonatoare - Sabina Ispas și Nicoleta Coatu), ”Tradiții religioase” (coordonatori – Vasile Panțîru, Constantin Stancu, Gheorghe Ion Păun), ”Colinde și obiceiuri de iarnă din Argeș-Muscel” (coordonatori – Adriana Rujan, Costin Alexandrescu), ”Sărbătorile la români” (autor – Tudor Pamfile), ”Datinile și credințele poporului român” (autoare – Elena Niculiță-Voronca), dicționarul ”Obiceiuri populare de peste an” (autor – Ion Ghinoiu). Nu au fost uitați copiii, pe care îi așteaptă vitrine separate, cu basme, povestiri, romane consacrate și alte surprize.

Se reiau orele de agrement la Bazinul de înot Mioveni

Luni, 20 Decembrie 2021 19:59

Vă aducem la cunoștință că Bazinul de înot Mioveni își reia activitatea pentru orele de AGREMENT, după următorul program:

# Luni: 20.00 - 21.00

# Marți: 09.00 - 12.00 și 20.00 - 21.00

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 20 Decembrie 2021 18:38

MÎNZÎNĂ, DUPĂ 5 ANI ÎN FRUNTEA CJ ARGEŞ

Laudă-mă gură:

Cinci ani de alergătură,

Să dau vina pe natură,

C-am proastă...infrastructură!

Teatrul Așchiuță - ”Minunea lui Moș Nicolae”

Marţi, 14 Decembrie 2021 15:02

# Spectacolul va fi reluat în data de 19 decembrie 2021

 

Secția pentru copii și tineret Așchiuță a Teatrului Alexandru Davila Pitești a fost plină de bucurie și emoție. Spectacolul “Minunea lui Moș Nicolae” s-a  bucurat de trei reprezentații alături de copii, părinți și bunici nerăbdători în a afla legenda lui Moș Nicolae, povestită de către spiridușul Lușu - George SLĂTIOREANU, ajutat de spiridușul Șușu - Aura FLOROIU și Mușu - Gabriela ROȘU, alături de Moș Nicolae - Ionuț OANȚĂ, văcuța Mu - Cristina DUMITRU, tatăl - Mihai SAVU, Fata cea mare - Olga PODARU, Fata cea mijlocie - Cristina MUSCALU, Fata cea mică - Andreea BOTESCU BOȚÎRCĂ, Ginerii: Bogdan SIMION, Dragoș PĂTRĂNOIU, Mihai CĂLIN și Spiridușii Nineta MANEA, Dani  SLĂTIOREANU, Lorena SANDU, Ruxandra TOMESCU, Vlad SANDU, Valentin DOBRIȚĂ, totul sub bagheta magică a regizorului Gabriel APOSTOL și a scenografei Clara DĂRÂNGĂ.

 

108 ani de la aprinderea iluminatului public în Pitești

Luni, 13 Decembrie 2021 13:08

# Uzina Electrică a fost ridicată sub conducerea inginerului Dimitrie Dima

Preocupările pentru iluminatul public, aici, sunt mai vechi. În cadrul procesului de modernizare a oraşului, Primăria Piteşti încheie, în 4 noiembrie 1901 un contract cu firma “Vilhelm Pittner” din Viena pentru dotarea cu felinare pentru iluminat. Potrivit documentului, Primăria Piteşti solicita câte 33 de felinare pătrate şi 33 de lămpi de tip “Pittner”.

A intrat la tipar ”Umbre albe” - al 43-lea tom al poetului Dan Rotaru

Marţi, 30 Noiembrie 2021 13:19

Ultimii câțiva ani au fost, pentru poetul Dan ROTARU, plini de putere artistică. Sute de poeme – cele mai multe de dragoste – au apărut  la edituri din întreaga țară. Câteva volume pe an – o performanță uluitoare, atinsă de Dan Rotaru cu gingășia unei petale de trandafir. Poetul iubirii publică, zilele acestea, ”Umbre albe”. Al 43-lea volum apare la prestigioasa editură Alana din Slatina.

 

Centrul Cultural Judeţean Argeş nu se mai desfiinţează! DEOCAMDATĂ...

Luni, 29 Noiembrie 2021 11:33

# Pe 2 decembrie se decide soarta instituției

Proiectul de hotărâre care priveşte desființarea Centrului Cultural Județean Argeş a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei CJ.

Deocamdată, directoarea Araxi Negoşanu a scăpat ca prin minune de mazilire, dar s-a anunţat că proiectul va face obiectul unei şedinţe viitoare, când va fi reintrodus pe ordinea de zi. Până atunci sunt așteptate propuneri de organizare a instituției.

”Brâncuși, mon amour!” deschide Festivalul Teatrului de Studio InterFest Pitești, ediția a XXV-a

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:42

Duminică, 28 noiembrie 2021, ora 19.00, pe scena TeatruluiAlexandru Davila Pitești, va fi prezentată premiera spectacolului multimedia Brâncuși, mon amour!, autor Claudia Motea, regia artistică Alina Hiristea care va deschide Festivalul Internațional al Teatrului de Studio InterFest Pitești, 2021, ediția a XXV-a, o ediție aniversară.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:40

POLITICĂ CU PROFEŢI

În politică-s profeţi

Cum cireada are boi,

Că îţi vine să te-mbeţi,

Aşa cum o ducem noi!

Expoziție de pictură (cu vânzare) la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 22 Noiembrie 2021 11:27

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, va găzdui expoziția de pictură intitulată Cerul din noi. Cerul de deasupra noastră, a artistului Gabriel Marinescu, fără însă a genera un eveniment cu public la vernisarea acesteia, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Gabriel Marinescu are 21 ani și desenează de la vârsta de 5 ani. Primele lecții de desen i-au fost predate de d.na profesor Elena Zavulovici, la Centrul de Cultură Pitești, unde s-a remarcat pentru originalitate.

 

O lucrare semnată de Alexandru Ciucurencu a ajuns în patrimoniul Muzeului Județean Argeș

Luni, 22 Noiembrie 2021 10:45

# Tabloul a fost achiziționat din veniturile proprii ale instituției de cultură

Muzeul Județean Argeș și-a îmbogățit patrimoniul prin achiziția unui tablou semnat de Alexandru Ciucurencu. Lucrarea, intitulată “Pe pervaz” , este realizată în ulei pe hârtie lipită pe pânză și provine dintr-o colecție privată. Opera a fost achiziționată de la Artmark, fiind însoțită și de un certificat de autenticitate și o evaluare făcut de un evaluator autorizat de către Ministerul Culturii.

Fost director adjunct la Direcția pentru Sport Argeș: „Până nu se pune din nou suflet în activitate, lucrurile vor merge doar târâș”

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:44

Săptămâna trecută vă relatam cum actuala conducere a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Argeș dă vina pentru lipsa de implicare în sportul argeșean pe „salarizarea nemotivantă” și pe angajații în vârstă care „s-au obișnuit cu locul de muncă”.

Într-un raport adresat Instituției Prefectului Argeș, Liviu Popescu, directorul interimar al DJST Argeș, a precizat principalele dificultăți întâmpinate de instituția pe care o conduce.  Printre ele erau enumerate următoarele: salarizarea nemotivantă, lipsa de investiții, lipsa de personal la centrele din subordine etc. Cu toate acestea, directorul DJST Argeș nu vine și cu soluții pentru rezolvarea acestor situații.

 

Nico - concert extraordinar de Crăciun, la Filarmonica Pitești

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:42

Cu prilejul sfintei sărbători a Crăciunului, Filarmonica Pitești a pregătit o manifestare artistică deosebită. Pe 16 decembrie, în Sala Simfonia va concerta, în premieră, NICO (Nicoleta Matei) alături de orchestra simfonică a filarmonicii condusă de dirijorul Constantin Grigore.

Dar până la marele eveniment, Nico a fost prezentă, săptămâna trecută, la Pitești unde a discutat cu managerul Gabriel Niță despre viitorul concert.

Nu o uitați pe Oana Anca Preda, o luptătoare în slujba binelui și a frumosului (20 oct. 1975 - 5 nov. 2021)!

Luni, 15 Noiembrie 2021 11:05

Oana Anca Preda, un artist al cuvântului, prin disparitia sa, ne trezește din amnezia generală la o crudă realitate, la o crudă luare de conștiință a prezentului și a viitorului promis.

Mesajul său transmis umanității, prin pasiunea pentru limba română și valorile ancestrale, se află de asemenea în ADN-ul fiecăruia din noi, cu condiția ca el să fie exprimat cu sinceritate și curaj.Parcursul vieții sale, aflat în pribegia unei societăți în derută, continuă în viața de pe urmă, în pribegia neantului necunoscut. Noii Dumnezei, Google și Facebook, ne informează de realizările de interes public ale Oanei Anca Preda.

 

Cea de-a opta ediție a concursului „Bătălia Cărților” a ajuns la final

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:56

Cea de-a opta ediție a Concursului Național de Lectură Bătălia Cărților  s-a încheiat cu succes. Organizat de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj concursul a avut ca  scop stimularea lecturii în rândul copiilor și adolescenților. S-a  derulat în perioada aprilie-octombrie 2021 și a cuprins două categorii de vârste: 11-13 ani și 14-18 ani.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:30

PRIMĂRIA ŞTEFĂNEŞTI (cumpără hârtie igienică)

Cam mulţi  bani pentru hârtie!

O fi şi la alte case...

Poate-aşa lumea să ştie,

Că vin vremuri...grele!

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:12

SĂPATA

Iată, se fac şi podeţe,

Unii pot să mai înveţe

Ce dacă- i zice “Săpata”?

Ele sunt aproape gata!

Cristian Cocea: „Toamna aceasta se va face recepția proiectului de restaurare a Palatului Arhiepiscopal”

Miercuri, 03 Noiembrie 2021 07:45

# Direcția pentru Cultură Argeș a propus includerea mai multor obiective în Programul Național de Restaurare

Direcția Județeană pentru Cultură Argeș, instituție condusă de Cristian Cocea, a propus includerea în Programul Național de Restaurare 2021 a patru obiective importante din județ: Gara Regală din Curtea de Argeș, Mănăstirea Curtea de Argeș, Castrul roman Jidova Câmpulung Muscel și Mausoleul Eroilor Mateiaș.

„Sunt propunerile pe care noi le facem, în general, anual la investiții care sunt în derulare sau lucrări pe care le considerăm necesare. Nu avem garanția că vor fi și finanțate, însă noi facem propunerile respective. PNR este un program național, multianual, finanțat din fondurile Ministerului Culturii și destinat intervențiilor de monument”, a spus Cristian Cocea, directorul Direcției pentru Cultură Argeș.

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:17

BOUREANU

În dosar sunt nume noi,

Nu poate fi un “anume”,

Eu fac un apel la voi:

Judecaţi-l…după nume.

Câștigătorii celei de-a XVII-a ediție a Festivalului Național de Teatru ”Ludicus”

Luni, 01 Noiembrie 2021 10:24

Între 15-17 octombrie, pe scena Centrului Cultural Mioveni trupe de gimnaziu și liceu s-au întrecut în etalarea talentului, creativității și artele spectacolului. În competiția acestei ediții au concurat 5 trupe împărțite în două categorii de vârste. La categoria gimnaziu au participat trupele Ad-Hoc Pitești și Victory of Art București, iar la categoria liceu trupele Acting up București, Atelierul de Teatru Botoșani și Victory of Art București.

Participanții au fost răsplătiți cu diplome și premii după urmează:

 

 

Pagina 10 din 114

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea