Profesorul Florin Chivoci – lansare de carte la Centrul Cultural Pitești

Marţi, 03 August 2021 11:01

# Principalele evenimente ale săptămânii

Centrul Cultural Pitești pregătește, pentru perioada 2-6 august 2021, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, după cum urmează:

- Dezbaterea cu tema „Marin Ioniță, o personalitate complexă a culturii”, în cadrul noului proiect, sub genericul „Evocări”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, având-o invitată pe scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Allora Albulescu, eveniment care se va desfășura marți, 3 august, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Sărbătorile Argeșului și Muscelului nu se organizează în 2021

Luni, 02 August 2021 10:50

 

Sărbătorile Argeșului și Muscelului nu se vor organiza în această vară, Informația a fost confirmată de Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

 

„Motivele sunt cele de ordin financiar și cele de ordin pandemic. Nu puteam începe invitarea unor trupe de dansatori din țări fără să știm dacă sunt în cod galben, în cod roșu și așa mai departe, plus că nu puteam angaja niște cheltuieli fără să respectăm niște proceduri legale, care nu știam cum se pot finaliza. Vă dați seama ce ar fi însemnat să fi încheiat contracte pentru scenă, pentru deplasări, servicii hoteliere și, la un moment dat, să ni se spună stop, aici lucrurile se opresc”, a explicat Ion Mînzînă.

 

Concurs de realizare a LOGO-ului Teatrului “Alexandru Davila”

Luni, 02 August 2021 10:43

 

Concursul de realizare a LOGO-ului Teatrului “Alexandru Davila” Pitești, parte a proiectului de identitate vizuală a instituției, a fost prelungit pana la data de 15 august. Pe cale de consecință, se mai pot trimite lucrările până la data menționată la adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

 

În perioada 16- 20 august 2021 urmează etapa de analiză a tuturor propunerilor primite de către reprezentanții teatrului și specialiști în domeniu, fiind selectate cele mai bune 10 lucrări. Toate cele 10 lucrări selectate vor fi evaluate de public pe pagina de facebook a teatrului în perioada 21-31 august 2021, iar votul acordat va conta în proporție de 50% în alegerea LOGO-ului câștigător. Pe 1 septembrie 2021 se va anunța marele câștigător.

Sebi David este noul manager al Casei de Cultura ”Adriana Trandafir”

Marţi, 27 Iulie 2021 14:16

Artistul Sebi David a castigat concursul de proiecte de management și a fost numit directorul institiției de cultură din Bascov.

Casa de Cultură Adriana Trandafir a rămas fara manager la începutul acestui an, după plecarea Lorenei Toma, iar postul a fost scos la concurs.Acesta este una dintre cele mai importante așezăminte culturale din Județul Arges.

 

Ovidiu Ohanesian, prezent la Centrul Cultural Pitești: „Să nu vă lăsați manipulați!”

Luni, 26 Iulie 2021 15:07

Jurnalistul de investigații Ovidiu Ohanesian a fost prezent, săptămâna trecută, la o dezbatere organizată de Centrul Cultural Pitești. Ohanesian este unul dintre cei trei jurnaliști români răpiți în Irak pe 28 martie 2005. Miza răpirii jurnaliștilor români era retragerea celor 860 de militari români aflați în Iraq. Chiar dacă cererea răpitorilor nu a fost îndeplinită, cei trei au fost eliberați în luna mai

FESTIVAL CONCURS NAȚIONAL DE FOLCLOR, MIOVENI 2021, EDIȚIA A II-A

Luni, 26 Iulie 2021 14:18

Consiliul Local, Primăria orașului și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 12 – 14 August 2021, cea de-a doua ediție a Festivalului/Concurs Național de Folclor «MIOVENI». La eveniment vor fi prezente grupuri de folclor din toată țara. Festivalul va fi mediatizat și are ca parteneri televiziuni naționale și locale, precum și din presa scrisă argeșeană.

 

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 26 Iulie 2021 14:00

MARCAJE

Marcajele, cum sunt făcute,

Parcă-s puse pe băute...

Că toată vopseaua, cică

A fost turnată din sticlă!

20 iulie 1904 - 20 iulie 2021: 117 ani de la ridicarea actualei biserici Sf. Vineri din Pitești

Luni, 19 Iulie 2021 13:38

Biserica Sfânta Vineri este unul din cele mai frumoase monumente istorice și de arhitectură din Pitești.   Potrivit pisaniei de piatră încastrată în peretele vestic al pronaosului, sunt atestați ctitorii edificiului religios inițial: ,,S-au ridicat această sfântă biserică din temelie, de dumnealui biv vel sluger, Ion Ungurelu, i de jupan Hagi Țenea, începându-se din leat 1817, în care an s-a lucrat dă roșu, în tovărășie, până la al doilea an 1818 martie 18, s-au pristăvit răposatu slugeri. Iar dă atunci, din pricina împotriviri(i) vremilor, au rămas până în următorul an, când s-au sărșit (sfârșit), după cum se vede, cu toată cheltuiala numai a dumn. Alecsandru Ungurelu, fiul răposatului slugeri Ungu(relu) /.../1827”

 

Cinci ani de la trecerea în neființă a arhitectului ALEXANDRU I. MULȚESCU

Luni, 19 Iulie 2021 13:36

# A proiectat  Biblioteca Județeană, Spitalul de Pediatrie și Catedrala din Mioveni

Născut la București, la 24 octombrie 1942. Cariera diplomatului în Arhitectură, Alexandru Mulțescu, se va defini, convingător și peren, după 1967, la Institutul de Proiectare Pitești, ce ființa din 1957. Proiecte finalizate: sediul Institutului de Proiectare/SC Proiect Argeș SA (1977-1978); Spitalul de Pediatrie Pitești (1984); extinderea Muzeului Județean Argeș (2000); Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș (2003); Planetariul și Observatorul Astronomic Pitești (2004).

A fost lansat volumul ”Școala, Biserica și Familia în timpul pandemiei”

Luni, 12 Iulie 2021 20:50

Săptămâna trecută a avut loc lansarea volumului ”Școala, Biserica și Familia în timpul pandemiei”, rod al unei colaborări de câțiva ani dintre Parohia Mavrodolu și Școala Generală Tudor Arghezi din Pitești.
În cadrul evenimentului, a fost citit și cuvântul Ierarhului: „Omul în istoria sa a avut atât de multe provocări de trecut: războaie, molime, foamete, pe toate le-a depășit cu mila și cu ajutorul lui Dumnezeu. Numai Dumnezeu în gândirea Sa și în marea Sa dragoste pentru om a îngăduit toate acestea pentru mântuirea celui ce a fost creat după chipul și asemănarea Sa.

 

La Biblioteca Județeană Argeș, ”O călătorie la Balcic” – expoziție de pictură a Dorinei Necula

Luni, 12 Iulie 2021 20:47

Începând cu joi, 15 iulie 2021, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, va putea fi vizionată expoziția de pictură intitulată ”O călătorie la Balcic”, a artistei Dorina Necula. Născută în nouă august 1978, în Pitești, absolvă școala gimnazială și liceul, după care, timp de câțiva ani, pe parcursul studiilor universitare și postuniversitare, trăiește în București. Revine în orașul natal, începând să picteze din anii 2010-2011.

După opt ani de absență, Filarmonica Pitești revine la Festivalul Internațional „George Enescu”

Luni, 12 Iulie 2021 20:33

Dacă prima și a doua oară orchestra simfonică a cântat la București, în Piața Festivalului, de data aceasta, din cauza pandemiei, concertul se va desfășura acasă, la Pitești. Joi, 16 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Simfonia a Filarmonicii Pitești se va desfășura concertul simfonic de deschidere a stagiunii a XV - a, 2021-2022. Alături de orchestra simfonică, dirijată de Constantin Grigore, participă, ca solist, violoncelistul Ștefan Cazacu. În program: Ceaikovski - „Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră” și Dvořák - „Simfonia nr. 9 în mi minor”, Din lumea nouă.

 

Stonebird se ține, anul acesta, la Corbi, în august

Luni, 12 Iulie 2021 20:28

Stonebird Festival 2021 va avea loc la Corbii de Piatră, în perioada 13-15 august 2021. Vor fi prezente următoarele trupe: Alternosfera, Altar, Riot Monk, C.A.S.H., Cargo, Trooper, Bucovina, Hollywood Rose. Amintim că din cauza COVID 19, ediția 2020 a festivalului a fost amânată pentru acest an.
”Încă puțin și ne revedem pe dealurile de la Corbii de Piatră, ca să fluturăm steagul național. Dacă nu ți-ai luat biletul încă, nu mai sta pe gânduri! Se dau ca pâinea caldă. Ne vedem între 13-15 august. Cu un line-up de excepție și multă distracție!”, anunță organizatorii spectacolului.

Teatrul Davila caută balerini

Luni, 05 Iulie 2021 22:18

Teatrul „Alexandru Davila” a ajuns la finalul stagiunii. Din toamnă sunt anunțate încă de acum premiere pentru fiecare secție: Dramă, Revistă și secția Așchiuță. De asemenea, teatrul piteștean este în căutare de noi balerini. „În toamnă vom face un casting. Așteptăm orice balerin de la nivel local, național și european. Avem nevoie de două balerine și trei balerini pentru a completa Corpul de Balet.

 

Stonebird se ține, anul acesta, la Corbi, în august

Luni, 05 Iulie 2021 22:14

Încă puțin și ne revedem pe dealurile de la Corbii de Piatră, ca să fluturăm steagul național. Dacă nu ți-ai luat biletul încă, nu mai sta pe gânduri! Se dau ca pâinea caldă. Ne vedem între 13-15 august. Cu un line-up de excepție și multă distracție!

Atenție! Au început înscrierile la Festivalul-Concurs Național de Folclor Mioveni 2021, ediția a II-a!

Luni, 05 Iulie 2021 22:11

S-a dat startul înscrierilor la Festivalul-Concurs Național de Folclor Mioveni 2021, ediția a II-a! Participanții la concurs se pot înscrie până pe data de 11 Iulie 2021, inclusiv. Fișa de înscriere și regulamentul se pot descărca de pe site-ul www.centrulculturalmioveni.ro.

 

Tabere de meșteșuguri la Muzeul Golești

Luni, 05 Iulie 2021 20:59

În perioada de vară, la Muzeul Golești se vor organiza tabere de meșteșuguri (țesut, cusut, lemn, olărit), tabere de pictură (naivă, cu tematică etnografică)  și atelier de scriere creativă. Acestea fac parte din programul creativ Vacanța de vară…la țară! În perioada 5-9 iulie se va desfășura tabăra de pictură pe sticlă și hârtie, urmată de tabăra de meșteșuguri tradiționale, între 12 și 16 iulie. Cine vrea să dobândească arta cusăturilor poate alege tabăra care are loc în perioada 19-23 iulie, iar cei care vor să

Ziua IEI, sărbătorită cu Hora Unirii, folclor, în centrul civic din Mioveni

Luni, 28 Iunie 2021 14:06

La Mioveni, săptămâna trecută, a fost sărbătoriă  Ziua Universală a Iei, bluza tradiţională românească - simbol internaţional al culturii române şi o piesă emblematică a costumului popular naţional românesc. La miezul zilei, scăldați în soarele verii, sute de elevi, copii și tineri, alături de angajații instituțiilor publice din oraș și de reprezentanții Consiliului Local Mioveni și-au etalat costumele populare în Centrul Civic. Pe acordurile muzicii populare, participanții s-au prins într-o horă, ca în zilele de sărbătoare de altă dată. Evenimentul a continuat tot pe platoul din centrul orașului, unde au fost prezentate o expoziție de costume tradiționale românești și un atelier de creație, iar cursanții Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și cei ai Clubului Copiilor din Mioveni au încântat publicul cu recitaluri folclorice și dansuri populare.

 

Topoloveni - Colocviul bibliotecarilor la ceas aniversar!

Luni, 28 Iunie 2021 13:52

Pe 18 iunie 2021, alături de colegi bibliotecari și reprezentanți ai autorităților locale din județul Arges: Mioveni, Pitești, Ștefănești, Vedea, Rucăr, Albota, Călinești, Rătești, Beleți-Negrești, Bogați, Leordeni, am marcat cei 600 de ani de atestare documentară a Topolovenilor printr-o incursiune în timp dar și prin abordarea de subiecte privind biblioteconomia și exemplele de bune practici la biblioteca orășenească Topoloveni.

Autorul primei istorii a Bucureștilor este argeșean!

Luni, 28 Iunie 2021 13:51

# Gheorghe Ionescu-Gion a fost meditatorul copiilor domnitorului Alexandru Ioan Cuza
Se împlinesc, zilele acestea, 117 ani de la trecerea în neființă a istoricului Gheorghe Ionescu-Gion (n. 14 octombrie 1857, Pitești - d. 29 iunie  1904, București) Acesta a fost profesor, istoric, ziarist, publicist, cronicar literar și teatral, secretar general al Ministerului Cultelor și Instrucțiunii Publice, inspector general în învățământul secundar, vicepreședinte al Ateneului Român, membru corespondent al Academiei Române.

 

Pagina 10 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea