Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

Luni, 02 Martie 2015 22:59

Sub genericul „Suflet de femeie”, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş, împreună cu Filiala Piteşti a Uniunii Armenilor din România, vă invită marţi, 3 martie, la ora 17.00, în sala de conferinţe a bibliotecii, la un eveniment editorial deosebit: lansarea romanului „Al treilea ochi”, autoare – Arşaluis Sarchisian Gurău – şi a volumului de versuri „Flori de lauri”, autoare – Luiza Terzian.
Arșaluis Sarchisian Gurău a absolvit clasele primare la Școala Primară din Constanța; liceul real-umanist ”Mihai Eminescu”; Facultatea de Filologie (Secția Limba și Literatura Română) din cadrul Institutului Pedagogic din Constanța (promoția 1964) și Facultatea de Limba și Literatura Română –Filologie, din

Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 02 Martie 2015 22:54

Cu ocazia Noului An Chinezesc, Asociația CHINARO și Ambasada Republicii Populare Chineze la București, cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș și al autorităților publice locale, au organizat, în perioada 23-28 februarie, în holul bibliotecii, expoziția „Memoria Republicii Populare Chineze. Artă, cultură și istorie la superlativ”.
La deschiderea expoziției, care a avut loc miercuri, 25 februarie, de la ora 16.00, au fost prezenți noul ambasador al Republicii Populare Chineze la

 

Activități de informare despre valori europene

Luni, 02 Martie 2015 22:52

Uniunea este fondată pe respectul pentru demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate, stat de drept şi respectarea drepturilor omului, inclusiv a minoritaţilor.
În acest sens, la finalul lunii februarie 2015, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat, pentru elevi de la Școala Gimnazială ”Ion Pillat” și Școala Gimnazială ”Adrian Păunescu” din Pitești, activități de informare cu privire la Uniunea Europeană și importanța valorilor europene.

Tu eşti primăvara mea

Luni, 02 Martie 2015 22:49

În prima joi a lunii martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, Filarmonica Piteşti organizează un concert vocal-simfonic dedicat Zilei Internaţionale a Femeii. Alături de orchestra simfonică a instituţiei şi concertmaestrul Mădălin Sandu, vor evolua tenorul Alex Pîrvu (11 ani), mezzosoprana Adina Sima, baritonul Marius Bălan, naista Gina Sandu şi violonistul Mădălin Sandu, care va fi şi dirijorul concertului. În program, aranjamente muzicale pentru orchestră simfonică a unor piese celebre din repertoriul lui Frank Sinatra, Joseph Schmidt, Bruno Pelletier, Andrea Bocelli, Edith Piaf, Celine Dion ş. a.

 

Casa de cultură Adriana Trandafir din Bascov a fost gazda preselecției pentru Festivalul Tinereții Mangalia

Luni, 02 Martie 2015 22:47

În urma preselecției la care și-au dat concursul copii din Argeș, Dâmbovița, Vâlcea, Braşov şi Craiova, au fost seletaţi pentru a reprezenta Bascovul la “Festivalul Tinereții'' de la  Mangalia: Ansamblul de dansuri '' Doina Bascovului'' , Iancu Mihai Cătălin - țambal, Trandafir Ana Maria - solist vocal și Popa Dan Eugen - solist vocal.
Preselecția pentru Festivalul Tinereții, organizată de către reprezentanții Casei de Cultură Bascov în colaborare cu Asociația Daria's a fost s-a bucurat de un real succes.

Spectacol de muzică uşoară la Mioveni

Luni, 02 Martie 2015 22:46

Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural-Educativ Mioveni organizează, în data de 9 martie 2015, cu începere de la ora 18, un spectacol de muzică uşoară, dans modern şi teatru intitulat „Flori De Primăvară” şi dedicat, în principal, persoanelor cu dizabilităţi şi celor vârstnice. Evenimentul se va desfăşura în sala mare a Centrului Cultural-Educativ din Mioveni. Pe scenă vor urca instructorii şi cursanţii secţiilor de muzică, dans şi teatru ale centrului. Secţia de canto va fi reprezentată de instructorii Marius Bălan şi Monaliza Zegheru, care îi vor aduce în faţa publicului pe interpreţii Ştefania Voicu, Valentin Poenariu, Ion Moise Bădulescu. Ştefan Neacşu, Denisa Dan şi Ştefania Vorovenci. Secţiile de Dans şi Teatru vor fi reprezentate de instructor Alin Mihail, respectiv, Ionuţ Vlad.

 

Au fost premiaţi câştigătorii festivalului „Tradiţii de Primăvară”

Luni, 02 Martie 2015 21:59

„Tradiţii de Primăvară”, festivalului-concurs organizat de Centrul Cultural Mioveni, de Primăria Mioveni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, de Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” şi de Şcoala Gimnazială Vultureşti şi-a desemnat, marţi, câştigătorii. Manifestarea, aflată la prima ediţie, a fost găzduită de sala mare a Centrului Cultural Mioveni şi s-a desfăşurat pe două secţiuni, una rezervată copiilor (concurs de interpretare vocal-instrumentală şi dans popular), iar cealaltă profesorilor (o sesiune de comunicări). Fiecare dintre competitori a trebuit să îşi prezinte şi costumul popular cu care a venit îmbrăcat.

Biblioteca Județeană Argeș, prezentă la Academia de Studii Economice din București

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Biblioteca ”Victor Slăvescu” a Academiei de Studii Economice din București a organizat joi, 12 februarie, de la ora 12.00, cu ocazia reuniunii Amicalei Bibliotecarilor și Bibliofililor, lansarea volumului „Carte, tipar și bibliotecă în epoca brâncovenească. Mentalități și programe culturale”.
Volumul, care a apărut la Editura Tiparg în anul 2014, este îngrijit de Octavian Mihail Sachelarie, Gheorghe Buluță, Agnes Erich, și Victor Petrescu și este editat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș și Amicala Bibliotecarilor și Bibliofililor.

 

Neagu Udroiu a lansat un volum de referință despre presa românească

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat, miercuri, 18 februarie, de la ora 13.00, un eveniment editorial deosebit: lansarea volumului „Condeie, voci, chipuri. Presa românească – pagini de istorie” (Iași, Editura TipoMoldova, 2014), autor jurnalistul și diplomatul Neagu Udroiu.
La eveniment au vorbit, în prezența autorului, jurnalistul de televiziune Nicolae Melinescu, managerul bibliotecii, Octavian Mihail Sachelarie, și editorul cărții, poetul Aurel Ștefanachi.

Cristian Cocea și-a lansat „Calendarul cu povești” la Centrul Cultural Mioveni

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Cunoscutul scriitor, jurnalist și director al Direcției Județene pentru Cultură Argeș, Cristian Cocea a fost luni, 16 februarie, prezent la Centrul Cultural Mioveni, pentru a-și lansa volumul intitulat „Calendarul cu povești – 365 de personalități și evenimente care au schimbat istoria”, o carte ce face o trecere în revistă a mai multor evenimente și personaje semnificative care au decis soarta istoriei.
Volumul este considerat de scriitorul Cristian Cocea, drept o Wikipedie proprie sau o pagină de Facebook, evenimentele istorice, dar și personajele, fiind relatate din propria sa perspectivă.

 

Ania Cazan, despre o lume superficială, în care like-ul de pe Facebook îţi stabileşte popularitatea

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

La sfârşitul săptămânii trecute, talentata fiică a soţilor Luminiţa Borta şi Gabriel Cazan  şi-a lansat volumul ”Făt-Frumos din Vamă, cel de-al cincilea publicat de tânăra scriitoare, o carte concepută într-o vară, despre o lume cum n-ar trebui să fie, un fel de ghid pentru cei tineri. Într-un interviu acordat săptămânalului Atitudine în Argeş, Ania Cazan   vorbeşte nu doar despre cea mai recentă lucrare a sa, ci  şi despre tot ce înseamă pasiune în viaţa ei: filme, cărţi, voluntariate, tineri, teatru de improvizaţie, activităţi francofone şi concerte.

Ștefan Găitănaru își va lansa romanul „Codul lui Dracula” la Biblioteca Județeană

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Editura Tiparg și Facultatea de Litere din Pitești vă invită joi, 26 februarie, la ora 17.00, la un eveniment cultural de excepție: lansarea cărții „Codul lui Dracula. Nașterea unui vampir” (Editura Tiparg, 2014), autor prof.univ.dr. Ștefan Găitănaru.
Invitații speciali ai acestui eveniment sunt poetul Mircea Bârsilă și editorul cărții, Adrian Sămărescu. Lucrarea „Codul lui Dracula. Nașterea unui vampir” este un roman istoric, simbolic, semiotic. În prefața cărții, autorul scrie: „Dracula nu este un personaj. Aș putea zice că este un mit al poporului român. Reprezintă provindențialul care a vrut să scoată acest popor la lumină, deși oamenii înșiși, cei mânați de forțe malefice și de interese obscure, pare că se opuneau.” Sabina Busuioc

 

„Memoria Republicii Populare Chineze”

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

# Expoziție la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu”
În perioada 23-28 februarie, Asociația CHINARO și Ambasada Republicii Populare Chineze din România, cu sprijinul Bibliotecii Județene ”Dinicu Argeș” și al autorităților publice locale, organizează, cu ocazia Noului An Chinezesc, expoziția „Memoria Republicii Populare Chineze! Artă, cultură și istorie la superlativ”. Anul Nou Chinezesc se sărbătorește în fiecare an în luna februarie, iar anul acesta cade în noaptea dintre 18 și 19 februarie.
Deschiderea oficială a acestei expoziții va avea loc miercuri, 25 februarie, la ora 16.00, în holul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș. Invitatul special al acestui eveniment este noul ambasador al Chinei în România, Excelența Sa Xu Feihong, care a preluat mandatul odată cu începerea Anului Nou Chinezesc.  Sabina Busuioc

Concert de muzică la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș: ”Pe ritmuri de Dragobete”

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș și Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” vă invită, luni, 23 februarie 2015, de la ora 17.30, în Sala de Conferințe a bibliotecii, la spectacolul muzical „Pe ritmuri de Dragobete”. Spectacolul va fi susținut de elevi și profesori ai Liceului de Arte ”Dinu Lipatti” din Pitești.
Manifestarea face parte din proiectul de parteneriat educațional „Sunetul muzicii la Biblioteca Județeană Argeș”, care își propune să promoveze tinerele talente din cadrul Liceului de Arte ”Dinu Lipatti”.
Sabina Busuioc

 

Ştefan Tarara, laureat al Festivalului „Enescu”, la Filarmonica Piteşti

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 februarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic cu pagini muzicale aparţinând lui P. I. Ceaikovski. Dirijor, Marius Hristescu, solist, violonistul Ştefan Tarara (Germania). În program, Piotr Ilici Ceaikovski: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, Suita simfonică din  baletul  „Spărgătorul de nuci” şi Suita simfonică din baletul „Dansul lebedelor”.
Marius Hristescu a absolvit Liceul de Artă din Craiova şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde a studiat, în paralel, compoziţie, dirijat cor

40 de ani de la moartea artistului Rudolf Schweitzer – Cumpăna

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

# Expoziție de pictură la Muzeul Județean Argeș # Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 17 februarie – 17 martie 2015

Marţi, 17 februarie, ora 13.00, la Galeria de Artă ,,Rudolf Schweitzer – Cumpăna a Muzeului Județean Argeș, a avut loc vernisajul expoziţiei ”40 de ani de la moartea artistului Rudolf Schweitzer – Cumpăna”.
Pictorul se naşte la Piteşti, la 7 mai 1886, într-o familie de origine germană. Şcoala elementară şi liceul le urmează în oraşul natal. În anul 1904 pleacă în

 

Europa în tradiții culinare

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Pentru o mai bună cunoaștere a tradițiilor și obiceiurilor din  țările europene, săptămâna trecută, reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș au susținut pentru elevi de la Școala Gimnazială ”Ion Pillat” din Pitești o sesiune de informare referitoare la tradițiile culinare europene, cu accent pe specialități locale din anumite state membre ale Uniunii Europene.
Activitatea a debutat cu prezentarea de informații despre elementelele care diferențiază bucătăria europeană de cea asiatică.

Festival-Concurs Național „Tita Bărbulescu“, la Topoloveni

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

Prima ediţie a Festivalului-Concurs Naţional al Cîntecului Popular Românesc „Tita Bărbulescu“ va avea loc în perioada 6 - 7 martie 2015, la Casa de Cultură Pr. Ion Ionescu, din Topoloveni.
Programul evenimentului cuprinde: vineri, 6 martie 2015, ora 10 - preselecţia concurenţilor, de la ora 13 - repetiţie cu orchestra „Doina Argeşului“, iar de la ora 18 - concursul şi recitalurile.

 

Dramaturgul Eugen Ionescu a predat limba franceză la Seminarul Teologic din Curtea de Argeş

Luni, 23 Februarie 2015 00:00

# “Dl. profesor pronunţă frumos”, concluziona, 1936, un inspector din cadrul Ministerului Instrucţiunii Publice # Acumula, în schimb, foarte multe absenţe

Puţină lume ştie că scriitorul şi dramaturgul francez de origine română Eugen Ionescu a fost, pentru o perioadă scurtă de timp, profesor de Limba Franceză la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă” din Curtea de Argeş. Scurta perioadă de profesorat a acestuia la Curtea de Argeş se poate reconstitui

Expoziție inedită de caligrafie la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 16 Februarie 2015 00:00

Luni, 9 februarie, de la ora 12.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a vernisat expoziția „Caligrafia – semne și însemne”, ce a marcat încheierea cursului „Meșteșuguri uitate – Caligrafia, istoria scrisului, a hârtiei și a cărții. Legătoria de carte.” Expoziția reunește lucrări de caligrafie și de legătorie realizate de cursanți, instrumente de scris folosite de-a lungul timpului, documente din colecțiile bibliotecii și ale unor colecționari particulari

 

Pagina 96 din 129

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea