Expoziție de artă caligrafică la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 09 Februarie 2015 22:47

Luni, 9 februarie, la ora 12.00, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, vă invită la vernisajul expoziției „Caligrafia – semne și însemne”, ce marchează încheierea cursului „Meșteșuguri uitate - Caligrafia, istoria scrisului, a hârtiei și a cărții. Legătoria de carte”. Expoziția va reuni lucrări de caligrafie și de legătorie realizate de cursanți, instrumente de scris folosite de-a lungul timpului, diferite suporturi folosite pentru scriere, enciclopedii, albume de artă și cărți de istorie a scrisului, din colecțiile bibliotecii noastre. Sabina Busuioc

Venirea primăverii va fi sărbătorită la Mioveni printr-un concurs județean

Luni, 09 Februarie 2015 22:36

Venirea primăverii va fi sărbătorită la Mioveni, printr-un concurs județean „Tradiții de primăvară”, aflat la prima ediție, acesta urmând a se desfășura pe data de 24 februarie 2015, de la ora 15:00, la Centrul Cultural Educativ.
Concursul se desfășoară pe două secțiuni, una pentru elevi și una pentru profesori, cei din urmă fiind nevoiți să prezinte un proiect referitor la tema tradițiilor și obiceiurilor de primăvară la români.

 

Centrul Cultural Mioveni organizează un concurs online, cu ocazia zilei de Dragobete

Luni, 09 Februarie 2015 22:36

Ziua de Dragobete este considerată o sărbătoare specific românească, asemănătoare zile de Sf. Valentin, sărbătoare tradițională americană.
În această zi, cuplurile își serbează și își dovedesc iubirea, iar cu această ocazie, Centrul Cultural Mioveni organizează un concurs online „Dragobete, iubește românește!”, în care, participanții au posibilitatea de a câștiga o ședință foto profesionistă. Participanții trebuie să aibă peste 18 ani și să fie cetățeni ai orașului Mioveni!

Daniel Podlovschi, solistul celor trei concerte

Luni, 09 Februarie 2015 22:27

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 februarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic în care va evolua, alături de orchestra simfonică, violonistul Daniel Podlovschi. Dirijor, Ştefan Novak. În program: Johann Sebastian Bach - Concert pentru vioară şi orchestră în Mi major, BWV1042, Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră în La major, KV 219, Ludwig van Beethoven - Concert pentru vioară şi orchestră în Re major, op.61.

 

Începe cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru Mioveni

Luni, 09 Februarie 2015 22:20

„Cel mai mare festival de teatru din Argeș”, denumit acum „Festivalul de Teatru Mioveni”, se află la cea de-a doua ediție, fiind programat pentru perioada 1 – 8 martie. În cadrul acestui festival sunt programate opt piese de teatru cu actori consacrați, unii dintre ei aflați pentru a doua oară pe scena de la Mioveni. Evenimentul se desfășoară în Sala de Spectacole a Casei de Cultură din Mioveni. Biletele vor fi puse în vânzare din data de 3 februarie, putând fi achiziționate de la Centrul Cultural Mioveni și de la casa de Cultură a Sindicatelor „Dacia” Mioveni. Prețul unui bilet pentru o piesă

„Creaţii ale naturii“ - Expoziţie unicat la Muzeul Judeţean Argeş. Aventuraţi-vă într-o călătorie în diversitatea fabuloasă a naturii!

Luni, 02 Februarie 2015 23:11

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Judeţean Argeş găzduieşte, din 29 ianuarie, o nouă expoziţie temporară - „Creaţii ale naturii“ - adresată tuturor celor care vor să cunoască îndeaproape tainele şi frumuseţile lumii în care trăiesc. 
Exponatele au fost grupate în funcţie de culoare şi formă, urmărindu-se  evidenţierea aspectelor de convergenţă cromatică şi morfologică dintre regnul animal şi cel mineral. Ideea este ca vizitatorul să descopere asemănări între minerale şi animale, prin reliefarea laturii estetice.

 

Scriitorul George Baciu îşi va lansa un nou volum de poezii la Biblioteca Judeţeană

Luni, 02 Februarie 2015 23:09

Joi, 5 februarie, de la ora 17.00, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” vă invită la un eveniment editorial deosebit: scriitorul şi prof. George Baciu îşi va lansa un nou volum de poezii intitulat „Domneşte-mă, Doamne!” (Editura Tiparg, Piteşti, 2014).
Născut pe 6 noiembrie 1962, în comuna Stăneşti, judeţul Argeş, George Baciu este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, promoţia 1987, şi are un doctorat în istorie, obţinut în anul 2013 cu teza „Obştile săteşti de pe valea râului Doamnei între secolele XIV-XVIII”.

Pavel Şuşară, într-un desant poetic şi editorial, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 02 Februarie 2015 23:07

Marți, 3 februarie 2015, de la ora 15.00, Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” vă invită la o triplă lansare de carte din producţia editorială a cunoscutei edituri Tracus Arte din Bucureşti. Va fi prezentat volumul de poeme “Amore more ore re” de Pavel Şuşară, alături de albumele de artă “Alexandru Ţipoia” şi “Radu Costinescu”. Mircea Bârsilă, Dan Mircea Cipariu şi Pavel Şuşară vor oferi propriile lor perspective de lectură asupra cărţilor prezentate, iar întregul

 

Ziua ”Micii Uniri”, celebrată de elevii piteșteni

Luni, 02 Februarie 2015 23:05

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat, în parteneriat cu Școlile Gimnaziale ”Negru-Vodă” și ”Marin Preda” din Pitești, două manifestări dedicate zilei de 24 ianuarie, Ziua ”Micii Uniri”.
Luni, 26 ianuarie, începând cu ora 10.00, elevii Școlii Gimnaziale ”Negru-Vodă” din Pitești au desfășurat activitatea tematică „Unde-s mulți, puterea crește”, care face parte din proiectul de parteneriat educațional „Europa prin ochii copiilor”, încheiat între Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu Argeș și Școala ”Negru-Vodă”.

Anul european al cooperării pentru dezvoltare

Luni, 02 Februarie 2015 23:03

Uniunea Europeană a dedicat anul 2015 cooperării pentru dezvoltare și ajutor, pentru a sublinia importanța dezvoltării internaționale și rolul cheie pe care îl joacă în acest sens UE și statele sale membre.
Săptămâna trecută, reprezentanții Centrului Europe Direct Argeș au susținut o activitate de informare pentru elevii de la Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu” din Pitești cu privire la promovarea Anului European pentru Dezvoltare.

 

Dirijor sud-coreean, în premieră la Piteşti

Luni, 02 Februarie 2015 22:49

Filarmonica Piteşti organizează joi, 5 februarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic cu pagini muzicale aparţinând lui Mozart, Vivaldi, G. Păunescu şi Haydn. În program, Wolfgang Amadeus Mozart - Uvertura la opera Cosi fan tutte, KV 588, Antonio Vivaldi - Concertul pentru doi corni şi orchestră, în Fa major, RV538, Gheorghe Păunescu - Nocturnă pentru corn şi orchestră şi Joseph Haydn - Simfonia nr. 104 în

Integrala Sonatelor de Beethoven, vineri, la Filarmonica Pitești

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

În ultima zi de vineri a lunii ianuarie a.c., pianistul Valentin Gheorghiu şi violonistul Gabriel Croitoru revin la Filarmonica Piteşti cu un program Beethoven. De remarcat faptul că acest recital este susţinut doar la sala Radio Bucureşti şi la Filarmonica Piteşti. Iubitorii muzicii compozitorului german pot audia vineri, 30 ianuarie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Sonata pentru vioară şi pian nr. 2 în La major, op.12, Sonata pentru vioară şi pian nr. 3 în Mi bemol major, op. 12 şi Sonata pentru vioară şi pian nr. 7 în do minor, op.30.

 

Ziua Unirii Principatelor, omagiată la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

În ziua de 24 ianuarie 1859 a avut loc „Mica Unire” – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român.
Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a aniversat această zi prin organizarea unei expoziţii tematice şi a unui eveniment muzical-literar.

Expoziţie inedită a „hobbiţilor” la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

În perioada 20-23 ianuarie, Biblioteca Judeţeană Argeş a organizat  în holul instituţiei o expoziţie inedită, intitulată sugestiv „Clubul hobbiţilor”. Elevi ai claselor a XII-a A, D şi J, şi ai claselor a X-a B, K şi C, de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu, coordonaţi de prof. Lucian Costache au expus obiecte vechi şi valoroase din colecţiile personale.

 

Prinţul baghetei revine la Filarmonica Piteşti

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 29 ianuarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic extraordinar cu pagini muzicale aparţinând lui Mozart, Schumann şi  Beethoven. În program, Wolfgang Amadeus Mozart - Divertisment în Re major KV251, Robert Schumann - Concertul pentru violoncel şi orchestră în la minor, op. 129 şi Concertul pentru pian şi orchestră în la minor, op. 54 şi Ludwig van Beethoven - Uvertura la

“Hai să dăm mână cu mână”, ediția a X-a, la Centrul de Cultură “Brătianu”

Luni, 26 Ianuarie 2015 00:00

Centrul de Cultură “Brătianu”  a organizat, în data de 23 ianuarie 2015, la orele 11.00, la sediul său din Ștefănești, ediția a X-a a evenimentului  Hai să dăm mână cu mână.
Manifestarea a fost dedicată Micii Uniri din 24 ianuarie 1859, moment extrem de important pentru istoria poporului român.
Evenimentul a fost deschis de membrii Corului Veteranilor “Mihai Viteazul” din Pitești, prin intonarea imnului României, "Deșteaptă-te române" .

 

Î.P.S. Calinic, prezent la Topoloveni prentru a-l omagia pe Eminescu

Luni, 19 Ianuarie 2015 16:11

În ajunul prăznuirii a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, la Casa de Cultură din orașul Topoloveni, cu binecuvântarea și prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a avut loc o manifestare culturală, moderată de P.C. Preot Stan Stelian, reprezentantul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din Protoieria Topoloveni.

De la Forţa destinului la Cavalleria rusticana, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 19 Ianuarie 2015 16:10

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 ianuarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert vocal-simfonic cu pagini muzicale aparţinând lui Donizetti, Bellini, Rossini, Verdi şi Mascagni. În program, Gaetano Donizetti - Uvertura la Don Pasquale, Regnava nel silenzio din Lucia di Lammermoor şi Era desso il figlio mio din Lucrezia Borgia, Vincenzo Bellini - Qui la voce din I Puritani şi Ah! Non credea mirarti... Ah non giunge din La Sonnambula, Gioachino Rossini - Uvertura la Italianca în Alger, Giuseppe Verdi - Uvertura la Forţa destinului şi Pietro Mascagni - Intermezzo din Cavalleria

 

Responsabilitatea socială, vector al dezvoltării multiculturale durabile

Luni, 19 Ianuarie 2015 15:55

În perioada 9-11 ianuarie 2015, Europe Direct Argeș a fost gazda unui curs de formare în vederea sprijinirii procesului de scriere și management al unui proiect finanțat prin programul european de finanțare Erasmus+.
În cadrul cursului au fost abordate teme ca lucrul cu ghidul programului ERASMUS+ și alte documente relevante pentru domeniul în care se dezvoltă proiectul, identificarea nevoii pentru dezvoltarea proiectului, condiții de eligibilitate, planificarea activităților de învățare, rolurile organizațiilor implicate

Eminescu, omagiat la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 19 Ianuarie 2015 15:52

Joi, 15 ianuarie, Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş a organizat un eveniment artistic dedicat împlinirii a 165 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu. Sub titulatura „La steaua lui Eminescu”, manifestarea a inclus un recital de poezie susţinut de cursanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Piteşti, coordonaţi de prof. Adrian Duţă, şi un moment muzical-literar al elevilor Colegiului Naţional Zinca Golescu, îndrumaţi de prof. Eugenia Zgreabăn.

 

Pagina 97 din 128

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea