Gheorghe Zamfir, în concert cu Filarmonica Pitești, la inaugurarea Teatrului de Vară din Parcul Ștrand

Vineri, 08 Noiembrie 2024 09:06

# Intrarea este liberă!

Mâine, 9 noiembrie 2024, de la ora 14:00, marele naist Gheorghe Zamfir va concerta alături de Filarmonica Pitești la evenimentul de inaugurare a Teatrul de Vară din Parcul Ștrand care îi poartă numele. Dirijor, Tiberiu-Dragoș Oprea, invitații speciali: Claudia Iordache (nai), Rodica Anghelescu (voce), Mădălina Lupu (nai), Daniela Ghiță (nai), Mihai Georgescu (voce).

Gheorghe Zamfir va primi titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești. Intrarea este liberă!

Laureata Concursului Internațional de Vioară „George Enescu” 2024, va concerta mâine, la Filarmonica Pitești

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 10:07

Mâine, la ora 19.00, la Filarmonica Pitești are loc primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică instituției, dirijată de Constantin Grigore, participă, ca solistă, violonista Wakana Kimura (Japonia), laureată a ediției din acest an a Concursului Internațional de Vioară „George Enescu”.

În program: F. Mendelssohn - Uvertura „Hebridele”, Sabina Ulubeanu și P. I. Ceaikovski - „Concertul pentru vioară și orchestră în Re Major”.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente., transmite Primăria Pitești.

 

Compozitoarea Leyah își interpretează opera, la Filarmonica Pitești

Marţi, 05 Noiembrie 2024 15:44

Vineri, 8 noiembrie, de la ora 19.00, la Filarmonica Pitești are loc concertul extraordinar cinematic-pop susținut de Leyah, acompaniată de o echipă de șase artiști care o completează la bas, la tobe și la coarde.

În program, piese compuse de artistă: „Carry On”, „Time”, „Yesterday”, „Lovers Game”, „So Far”, „Peace is the only thing we need”, „Fly away”, „I’ll be fineֲ”, „Aura”, „When we’ll get older”, „Save me”, „Ielele”, dar și Karl Jenkins - „Concert Grosso for String Orchestra „Palladio”: I. Allegretto”, Radiohead - „Creep” (orchestrație Leyah). Concertul este inclus turneului, în premieră națională, cinematic-pop „Cinestezia”: „un stil unic ce îmbină energia, emoția și dinamica muzicii pop și a celei de film, influențate de muzica clasică, cu un show inedit de arte vizuale”. Acesta a debutat, în 3 octombrie, la Craiova, a continuat la Râmnicu-Vâlcea, Piatra Neamț, Brașov, urmează Ploiești, Pitești, Galați și se va încheia, în 18 noiembrie, la București.

Medicul-scriitor VIOREL PĂTRAȘCU își lansează o nouă carte la BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

Sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 12:00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, medicul, jurnalistul și scriitorul Viorel PĂTRAȘCU își va lansa cel de-al zecelea volum de călătorii intitulat ”VIETNAMUL VĂZUT DIN RIȘCĂ”, proaspăt ieșit de sub tipar la Editura ”Paralela 45”, cu itinerarii de vacanță din Asia de Sud-Est, povestite cu har, în stilul caracteristic, de medicul călător și ilustrate cu fotografii impresionante.

«Ce m-a determinat să aleg ca destinaţie de vacanţă Vietnamul? În niciun caz faptul că am vreo nostalgie pentru comunism. Îmi erau suficiente copilăria, adolescența, studenția şi prima parte a carierei medicale petrecute în atmosfera apăsătoare a comunismului mioritic. În nouă zile trăite în această țară tropicală din Asia de Sud-Est, totul a fost o revelație.

 

UIMITOAREA CĂLĂTORIE A UNUI TRANSILVĂNEAN

Marţi, 05 Noiembrie 2024 12:23

În 1955 cercetătorul american D. Dvoichenko-Markov descoperea și încredința tiparului o scrisoare foarte importantă pentru noi românii. Era scrisă de Benjamin Franklin, ilustrul diplomat, luptător pentru independența SUA, promotor al științelor în veacul al XVIII-lea, al luminilor, descoperitorul paratrăsnetului, în 1742, scrisoarea fiind adresată medicului John Lining din Charleston, statul Carolina de Sud, scoțian de origine, apreciat atât pentru valoroasele sale lucrări dedicate febrei galbene, cât și pasiunii pentru studiul electricității.

Grație istoricului Paul Cernovodeanu, în România, scrisoarea a fost cunoscută, abia după 15 ani și a creat o reală emoție, pentru că dezvăluia prietenia dintre Benjamin Franklin și Samuilă Dămian, un preot ortodox român din Transilvania, inițiat în tainele electricității, după ce, între anii 1744-1745, plecat din comitatul Maramureșului, călătorise prin

Casa de Cultură din Topoloveni. Spectacol al Teatrului Davila - ”Proștii sub clar de lună”

Luni, 04 Noiembrie 2024 12:30

Teatrul pare un templu, iar spectacolul un ritual închinat ființei, lumii, semenului nostru. Organizatorii așteaptă publicul interesat în data de 21 noiembrie 2024, ora 18:30, pentru a se bucura de piesa ”Proștii sub clar de lună”. Prețul biletului: 35 RON. Biletele se pot achiziționa de la sediul Casei de Cultură Topoloveni.

 

S-au pus în vânzare biletele la Festivalul Zavaidoc

Vineri, 01 Noiembrie 2024 14:31

 

Astăzi, s-au pus în vânzare biletele la Festivalul Zavaidoc, eveniment care va avea loc la Casa Sindicatelor din Pitești în zilele de 23 și 24 noiembrie. Prezintă actrița Maria Buză.

”Vă așteptăm la ZAVAIDOC, 23-24 noiembrie 2024, ora 18:00 – a XVII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche, la Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești!

De astăzi, 1 noiembrie, s-au pus în vânzare biletele, la Centrul Cultural Pitești – imobilul Casa Cărții, Strada Craiovei nr. 2, Bl. G1, Sc. C, municipiul Pitești, județul Argeș, și pe platforma www.bilete.ro.

Prețul biletelor este:

• 50 de lei, pentru prima seară a festivalului (sâmbătă, 23 noiembrie): concurs de interpretare, urmat de recitaluri extraordinare;

• 70 de lei, pentru a doua seară de spectacol (duminică, 24 noiembrie): Gala laureaților și recitaluri de excepție;

• 100 de lei – abonament care include ambele seri ale festivalului.

Inaugurare… cu cântec! Teatrul de Vară - 9 noiembrie, Gheorghe Zamfir!

Joi, 31 Octombrie 2024 12:36

Se lucrează de zor pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul de Vară. Mai ales că, pe 9 noiembrie, este așteptat, aici, Gheorghe Zamfir. Primarul orașului a mers să verifice stadiul acestor lucrări și s-a declarat mulțumit.

Cristian Gentea: ”Am văzut din teren cum se apropie de final, înainte de termenele din contracte, lucrările la Teatrul de Vară din Ștrand și terenul multifuncțional din cartierul Tudor Vladimirescu.

Teatrul de Vară va fi inaugurat pe 9 noiembrie, cu maestrul Gheorghe Zamfir, Filarmonica Pitești și alți invitați speciali, eveniment la care vă așteptăm în număr cât mai mare.

Ne place ce am văzut, continuăm proiectele pentru piteșteni!”

 

Pian la șase mâini, la Filarmonica Pitești

Joi, 31 Octombrie 2024 11:54

 

Mâine, 1 noiembrie, de la ora 19.00, Filarmonica Pitești organizează concertul cameral „Pian la șase mâini”, susținut de Trio Equilibrium. Pianistele Mădălina Dima, Ioana Valentina Cojuharov Găina și Marta Claudia Băceanu Tudor vă invită la o seară magică, în care veți fi purtați în lumea valsului, a tangoului și a operei.

ZAVAIDOC 2024 – a XVII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche, la Casa de Cultură a Sindicatelor Pitești!

Marţi, 29 Octombrie 2024 14:57

 

Sâmbătă, 23 noiembrie, și duminică, 24 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești va avea loc ediția a 17-a a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche „Zavaidoc” – eveniment organizat de Primăria Municipiului Pitești și de Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești.

Festivalul - concurs ZAVAIDOC, manifestare de tradiție îndrăgită de piteșteni, vizează promovarea muzicii lăutărești autentice, descoperirea de noi talente ale genului, precum și omagierea personalității lui Zavaidoc, pe numele său real Marin Teodorescu, născut la Pitești în urmă cu 128 de ani.

 

CUM LUCRA NICOLAE TITULESCU

Marţi, 29 Octombrie 2024 12:36

Geneva, 10 Septembrie 1930 - reprezintă un moment astral al istoriei noastre. Atunci, 8 prim-miniștri, 25 miniștri de externe, numeroși oameni politici și diplomați, reuniți la Geneva în cea de-a XI-a sesiune a Adunării Ligii Națiunilor, alegeau președinte pe Nicolae Titulescu, cu majoritate absolută: din 50 voturi exprimate, 46 erau pentru, un vot anulat pe motiv că pe el scria doar ,,România” fără nominalizarea persoanei și doar 3 împotrivă. Era cea mai clară majoritate văzută vreodată la alegerea președintelui acestui for de la înființarea sa și, aplauzele sălii arhipline, puternice, prelungi, au impresionant cei 400 ziariști prezenți în loje.

Rubrica lui Nea Mândruță

Marţi, 29 Octombrie 2024 12:36

Locuri de muncă

Joburi, astăzi, oferite?

Argeșul ar fi codaș,

dar ofertele-s mărite,

însă nu prea sunt... urmași!

 

Spectacol de magie și muzică de film la Filarmonica Pitești

Marţi, 29 Octombrie 2024 10:57

 

Joi, 31 octombrie, de la ora 19.00, Filarmonica Pitești organizează ultimul concert simfonic eveniment al lunii, susținut de orchestra simfonică a instituției. Dirijor, Vlad Vizireanu. Invitat special este magicianul Robert Tudor, care va fermeca publicul cu o seară de magie și coloane sonore celebre.

În program :

H. Mancini – Pink Panther, Baby Elephant Walk, Days of Wine and Roses, Peter Gunn;

B. Tyler – Now You See Me 2;

J. Goldsmith – Basic Instinct;

D. Elfman – Alice in Wonderland, Batman, Nightmare Before Christmas;

S. Saëns – Danse Macabre;

A apărut cartea ,,Sonetele toamnei", care vă fi lansată în cadrul cercului literar Velea-Urmuz în luna noiembrie

Luni, 28 Octombrie 2024 12:40

 

Ion Ionescu-Bucovu, profesor cu vocație, prozator, poet, eseist, critic literar, ne bucură cu o carte despre toamna oglindită în sonete în volumul ,,Sonetele toamnei”.

Sonetul este o poezie cu formă fixă, cea mai frecventată, dintre toate, de către poeți. Cu un număr de 14 versuri structurate, de regulă, în două catrene și două terține, sonetul a rezistat ca poezie cu formă fixă de câteva secole bune, ilustrat în mod excepțional de către Dante, Petrarca, Shakespeare, Baudelaire, iar în literatura română Gh. Asachi, Eminescu, Macedonski, N. Codreanu, V. Eftimiu, V. Voiculescu ș.a.

 

 

Concursul Național de Lectură „Bătălia cărţilor“, ediţia a XI-a și-a desemnat câștigătorii

Luni, 28 Octombrie 2024 12:40

Două zile de dezbateri, într-o organizare impecabilă! În sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș, a avut loc ediţia a XI-a a Concursului Național de Lectură „Bătălia Cărţilor“. Scopul concursului, organizat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în colaborare cu Filiala Argeș a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, a fost de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor, de a promova cărţile de valoare destinate acestei categorii de vârstă şi de a atrage un număr cât mai mare de utilizatori la bibliotecă.

Cele ”57 DE FORMULE NEMATEMATICE” ale poetei DENISA POPESCU își așteaptă publicul la BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

Luni, 28 Octombrie 2024 12:36

Marți, 29 octombrie, începând cu ora 17:00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează, în Sala de Conferințe, evenimentul de lansare a volumului de poezii, proaspăt ieșit de sub tipar, la prestigioasa editură ”Art Creativ”, intitulat ”FACĂ-SE VOIA TA. 57 de formule ale acceptării”, autoare - Denisa POPESCU-MARTIN. Acesta este cel de-al zecelea volum de versuri, precedentele fiind: ”Dincolo de ochii mei” (Ed. Zodia Fecioarei, Pitești 1999), ”Adamantin” (Ed. Tiparg, Pitești, 2004), ”Laminaria. Catrinel” (Ed. Tiparg, Pitești, 2005), ”Scheletul meu de muselină” (Ed. Tiparg, Pitești, 2005), ”Cele mai frumoase depresii” (Ed. Tiparg, Pitești, 2007), ”Buzele unui om singur” (Ed. Tiparg, Pitești, 2013), ”47” (Ed. Tiparg, Pitești, 2015), ”Roaba lui Dumnezeu, Denisa” (Ed. Art Creativ, București, 2016), ”Îngerul meu antiglonț” (Ed. Art Creativ, București, 2020).

 

Viorica Pintilie, solista concertului de jazz de mâine, de la Filarmonica Pitești

Joi, 24 Octombrie 2024 13:26

 

Filarmonica Pitești vă invită mâine, 25 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, pentru o seară de jazz cu Trio Jazz&Pop Pitești și solista Viorica Pintilie.

”În program: „What a difference a day made”, „I wish you love”, „Amado mio”, „Wave”, „La vie en rose”, „All of me”, „Baby”, „I’m a fool”, „Ver o mar”, „Stars fell on Alabama”, „Moon river”, „My one and only love”.

Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST, la Pitești

Miercuri, 23 Octombrie 2024 15:17

 

Sâmbătă, 26 octombrie, iubitorii de muzică folk sunt așteptați la Filarmonica Pitești la Festivalul Național de Muzică Folk TRIVALE FEST.

Evenimentul a ajuns la cea de-a VIII-a ediție și reunește iubitorii de muzică folk cu un concurs de interpretare și recitaluri de excepție susținute de artiști consacrați.

 

Eveniment editorial. Marți, 29 octombrie, ora 17, la Biblioteca Județeană Argeș. Lansarea volumului de poezie ”FACĂ-SE VOIA TA. 57 de formule ale acceptării”, autoare, DENISA POPESCU

Miercuri, 23 Octombrie 2024 11:14

Poetă, realizator TV, jurnalist, critic de artă. Și multe altele, care țin de viața culturală a urbei. Pe toate, Denisa Popescu le face și nu numai atât, ci le face cu măiestrie, cu dăruire, cu suflet. Iată că, deși alocând resurse interioare uriașe altor cauze, mai găsește timp și pentru sine. Al zecelea volum de versuri este la tipar, sub sigla prestigioasei edituri Art Creativ.

Despre această carte, Varujan Vosganian scrie, în prefaţă:

”În cel de-al zecelea volum al său de versuri, cu un titlu atât de tentant, Denisa Popescu experimentează poemul în proză. Este o formulă înșelătoare, căci poemele pot fi foarte bine așezate în versuri, iar multe finaluri de poem, unele cu tentă aforistică (de pildă, Mâine este despre cine nu te poți despărți) rimează cu capete de vers din miezul lor.

24 oct. 1984 - 24 oct. 2024. 40 de ani de la inaugurarea Complexului Memorial Mateiaș

Miercuri, 23 Octombrie 2024 11:14

Mausoleul eroilor de la Mateiaș, amplasat la 11km de Câmpulung pe drumul național DN 73, a fost ridicat in cinstea eroilor care și-au pierdut viața în timpul luptelor de rezistență din anii 1916-1918, în Primul Război Mondial pe culoarul Bran-Rucăr-Câmpulung Muscel. Iniţial (1928-1935): Mausoleul Mateiaş, ridicat de Societatea Cultul Eroilor, Filiala Muscel, în urma demersurilor coloneilor Grigore Grecescu, Florian Nicolescu. Arhitecţii mausoleului: Dumitru Ionescu Berechet și State Baloşin.

La intrarea in mausoleu, pe un parapet din beton, de formă semicirculară, se află înscrise cu litere aurite doua texte ce glorifică sacrificiul eroilor, astfel:

 

Pagina 2 din 136

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea