Evenimente în două județe diferite, în aceeași zi, pentru Ansamblul „Doina Bascovului”

Luni, 13 Mai 2019 12:16

O zi cu multe evenimente  pentru Ansamblul „Doina Bascovului”. Duminică, 19 mai, Ansamblul Casei de Cultură a Comunei Bascov va fi prezent la Ziua Comunei Călinești, începând cu ora 15.00. Ansamblul va participa la evenimentul „Sărbătoarea florilor de mai”, desfășurat pe Stadionul de la Vrănești. Tot duminică,  Ansamblul ‘’Doina Bascovului” urmează să fie prezent și la Ziua Comunei Dragodana, din județul Dâmbovița, cu începere de la ora 16.30. A.V.

Evenimente pe bandă rulantă, la Casa de Cultură „Adriana Trandafir” Bascov

Luni, 13 Mai 2019 10:54

Săptămâna trecută au fost organizate mai multe evenimente la Casa de Cultură „Adriana Trandafir”. Pe 9 mai, în holul Casei de Cultură a Comunei Bascov a fost inaugurată expoziția pascală ‘’Bucuria Învierii’’. Elevii Scolii Gimnaziale Virgil Calotescu din Bascov au pregătit, alături de profesorii cordoonatori Duran Cristina și Manole Maria, cea mai frumoasă expoziție tematică dedicată Paștelui  și sărbătorii Înălțării Domnului. Exponatele au fost binecuvântate de preoții parohiilor din Bascov printr-o slujbă ‘’Te Deum’’.

 

Un prefect mai puțin cunoscut al județului Muscel: col. Dumitru Voinescu

Luni, 22 Aprilie 2019 13:31

Născut la 15 iunie 1890, la București, fiul lui Dimitrie și al Ecaterinei  (Arhivele Militare Pitești, Dosar 17109/1909, Foaia Matricolă, Fila 1). Se căsătorește la 23 iulie 1896 cu Adalgiza Bădescu Absolvent al Liceului Militar Iași, Școlii Militare pregătitoare de Infanterie, Școlii de Tragere a Infanteriei.
Conform foii sale matricole, urmează un parcurs militar de excepție:
La 18 septembrie 1909 devine elev, anul I al Școlii Militare de Infanterie, ale cărei absolvent va fi la 1 iulie 1911

Concursul Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”, ediția a XIX-a

Luni, 22 Aprilie 2019 13:28

Centrul Cultural Piteşti, prin revistele de cultură Cafeneaua literară şi Argeş, organizează ediţia a XIX-a a Concursului Naţional de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea…”, în perioada 8 aprilie – 14 mai 2019.
La concurs pot participa creatori cu vârste până în 35 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România şi nu au câştigat un premiu la ediţiile  anterioare.

 

ConcursuluI Național de Dans ”ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR” și-a desemnat câștigătorii

Luni, 22 Aprilie 2019 13:03

Săptămâna trecută, Centrul Cultural Mioveni a fost gazda Concursului Național de Dans ”Împreună pentru viitor’’, etapa județeană. Concursul a fost iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale special pentru elevii implicaţi în Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (S.N.A.C.) și s-a desfășurat în parteneriat cu ISJ Argeș, Primăria și Centrul Cultural Mioveni. Secțiunile concursului au fost dans modern si dans traditional, iar cele 5 echipe participante au fost  formate din elevi voluntari proveniți din unitățile de învățământ care derulează parteneriate în cadrul S.N.A.C. și elevi beneficiari, cu dizabilități.

In memoriam Paul I. Dicu

Luni, 15 Aprilie 2019 13:04

# Topana,  Olt, 1 august 1926 – Pitești, Argeș, 19 aprilie 2008

Profesor, Istorie, Psihologie, Logică, arheolog, cercetător științific, publicist, colecționar, donator comunitar.

Se împlinesc, săptămâna aceasta, 11 ani de la trecerea în neființă a reputatului istoric. Profesorul Paul I. Dicu (1 august 1926 – 19 aprilie 2008)  a fost și rămâne, în egală măsură, unul dintre intelectualii respectați ai județelor Olt, Argeș, Vâlcea.

 

”Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase

Luni, 08 Aprilie 2019 10:10

# Lansare și sesiune de autografe la Pitești
Miercuri, 10 aprilie 2019, la ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”Argeș - Sala de Conferințe va avea loc un nou eveniment din cadrul turneului de promovare pentru titlul ”Conversații cu Regele Mihai” de Stelian Tănase, apărut în colecția ”Corint Istorie Autori Români” a Grupului Editorial Corint. Ediția a fostîngrijită de Elena Vijulie. Evenimentul va avea loc în prezența scriitorului Stelian Tănase și se va încheia cu o sesiune de autografe. La eveniment vor participa Mircea Bârsilă (scriitor) și Octavian-MihailSachelarie (director Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș). Discuția va fi moderată de Denisa Popescu, poetă. Proiectul este sprijinit de Banca Transilvania.

Artistul Sebi David împreună cu elevii săi, premii frumoase la un important festival de folclor în capitală

Luni, 08 Aprilie 2019 10:09

Duminica trecută s- a desfășurat, în București, festivalul național de folclor ,,Primăvara vedetelor". Tânărul profesor, Sebi David, a participat, aici, cu trei elevi. Toți cei 3 elevi ai săi au obținut cele mai importante premii, premiul 1 la toate cele 3 secții: 6- 8 ani; 8-11; 11 - 15 ani.
Sebi David: ”Sunt mândru, ca profesor, să aduc în Județul Argeș cele mai importante premii pe țară.”

 

Ziua Mondială a Teatrului, sărbătorită la Mioveni

Luni, 01 Aprilie 2019 20:02

Centrul Cultural Mioveni, a organizat, pe  27 martie, o serie de manifestări dedicate Zilei Mondiale a Teatrului, la care au participat elevii Școlii Gimnaziale „George Topârceanu”, îndrumați de către doamna profesoară Adriana Hoaghea, dar și tinere talente. Astfel, în cadrul evenimentului au avut loc discuții generale despre teatru, hartă mentală, teatru ca formă de educație alternativă și interpretare spontană. La sfârșit cei prezenți s-au bucurat de un moment comic, oferit de Olteanu Miruna, elevă a Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești, membră a Trupei de Teatru Ad-Hoc Pitești, sub îndrumarea profesorilor coordonatori Mihai Savu și Diana Iacomir. Aceasta a interpretat rolul din ”Femeia cu Pipă”, piesă ce vrea să evidențieze că meseria de actor nu este una deloc ușoară.

Zbucium interior

Luni, 01 Aprilie 2019 19:48

Încă îl simt în suflet
ca pe o briză puternică a mării,
picur otravă la rădăcina gândurilor
cu el, ca să îl pot uita

 

”Biblioteca te citește” la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni

Luni, 25 Martie 2019 15:54

E o adevărată minune ca, la vreme de sfadă și de inimă-rea, să-ți poți aduna în liniște gândurile. Să le aduni, să ți le limpezești și-apoi să le dăruiești, încredințat că se va bucura de rodul lor cineva. Așa s-a întâmplat în această primăvară când, de mână cu poetul Virgil Diaconu, am făcut cunoștință cu iubitorii de ritm, rimă și măsură – elevi și profesori – de la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni. Am răspuns astfel invitației vechiului nostru prieten, profesorul de filosofie George Badea, a cărui minte vie m-a pus de multe ori la încercare.

Expoziție de Artă Plastică a artiștilor filialei UAP, Pitești!

Luni, 25 Martie 2019 15:52

Miercurea trecută, la Complexul Expozițional Casa Cărții, după orele 17, a avut loc vernisajul expoziției de artă plastică ”Primăvara”, ce a reunit lucrările a patru artiști ai Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Pitești.  Au expus: Mara Diaconu-pictură, Georgeta Gherghinoiu-grafică, Adina Preda Șerbănoiu-arte decorative, Tatiana Ciurea-pictură! Curator, Denisa Popescu; coordonator, Carmen Salub.

 

Topoloveni. Festivalul Național de Formații “Dance With Us”

Luni, 25 Martie 2019 15:49

Sâmbătă, 23 martie 2019, începând cu ora 10:00, la Casa de Cultură ”Pr. Ion Ionescu” din Topoloveni, s-a desfășurat cea de-a doua ediție a Festivalului Național de Formații "Dance With Us". Această competiție este realizată de către Lorena Costache și Vlad Sandu, fondatorii și antrenorii Clubului Sportiv "Expressive Dance Studio", Pitești, în parteneriat cu Casa de Cultură  Topoloveni, avându-l ca manager pe Emil Antohi.

Eveniment editorial. Dresorul de îngeri, cea de-a 31-a carte a lui Dan Rotaru

Luni, 18 Martie 2019 15:20

Săptămâna trecută,  a văzut lumina tiparului cea de-a 31-a carte de poezie a lui Dan Rotaru, piteșteanul (prin adopție) care, în ultimii ani, este purtătorul de stindard al creației poetice locale. Senior al literaturii române, deși a albit, Dan Rotaru, iată, mai zidește, tinerește, cu trudă, o cărămidă în propriul templu poetic. Templu înălțat serios, prin această ultimă creație, care cuprinde 187 de sonete, ediție de lux. Pentru a fi disponibilă și în urbea noastră, cartea trebuie solicitată, de cei care iubesc poezia, librarilor!

 

Strategia serviciilor comunitare - la Biblioteca Județeană “Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 18 Martie 2019 15:13

La începutul lunii martie, s-a desfășurat la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, un Curs de formare pentru bibliotecarii implicați în proiectul național Code Kids-Copiii fac coding în bibliotecile publice. Cu un titlu atrăgător, „Strategia serviciilor comunitare” - cursul susținut de Ovidiu Ana, director de formare în cadrul Fundației Progress, a concentrat o mulțime de idei. 

Peste 1000 de copii s-au bucurat de spectacolul interactiv “Ceata lui Zâmbilici”, la Mioveni

Luni, 18 Martie 2019 14:56

Peste 1000 de copii din Mioveni au avut parte vineri, 15 martie, de cântece, dans, hohote de râs și multă voie bună, alături de trupa ”Ceata lui Zâmbilici”. Spectacolul interactiv, muzical și de divertisment pentru copii organizat de Centrul Cultural si Primăria Mioveni s-a dovedit o garanție a bunei dispoziții.
Micul public a umplut cu entuziasm sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni în urma a două reprezentații programate. La final, cei mici au cerut părinților să îi aducă și cu următoarea ocazie.

 

PREMIERĂ LA MIOVENI - PROIECȚIA FILMULUI DOCUMENTAR „CINE A FĂCUT ROMÂNIA MARE”

Luni, 18 Martie 2019 14:45

Filmul documentar „CINE A FĂCUT ROMÂNIA MARE” va fi lansat în premieră vineri, 22 martie, de la ora 17:00, în sala mare a Centrului Cultural din Mioveni.
Filmul este o producție unică, un regal de interviuri cu personalități ale României actuale. Documentarul este  ilustrat cu imagini din viitorul film artistic “ JURNAL DE RĂZBOI” ce va putea fi apreciat ca, probabil, cea mai mare producție cinematografică construită pe baza a două jurnale de război de acum o sută de ani, aparținând a doi ofițeri ai armatei române: sublocotenenții Gheorghe Bădescu din Slănic și Nicoale Șuța din Domnești.

Tita Bărbulescu, omagiată la Topoloveni

Luni, 18 Martie 2019 14:41

S-a tras cortina peste Festivalul-Concurs Naţional al Cântecului Popular Românesc „Tita Bărbulescu”, ediţia a V-a, de la Topoloveni, desfăşurat în perioada 1-2 martie 2019, la Casa de Cultură „Pr. Ion Ionescu”.  Tita Bărbulescu s-a născut la 15 februarie 1936 în Topoloveni, judeţul Argeş, provenind dintr-o familie numeroasă, de oameni simpli, cu opt copii. Primeşte primele noţiuni de muzică de la tatăl său, Nicolae Bărbulescu, vestit lăutar al plaiurilor argeşene. Mai târziu, face parte din Corul Căminului Cultural Topoloveni-Călineşti, unde participă la Concursul căminelor culturale pe ţară, câştigând locul I ca solistă vocală în cadrul corului.

 

Biblioteca te citește - la Liceul ”Ion Mihalache”, Topoloveni

Luni, 11 Martie 2019 14:08

La sfârșitul lunii trecute, inițiativa  BIBLIOTECA TE CITEȘTE a ajuns la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din Topoloveni. Partenerul meu de rimă, ritm și armonie a fost poetul Virgil Diaconu, directorul revistei ”Cafeneaua literară”. Bucla insolită a întâlnirii a fluturat dinspre Poliția Română - Mariana Georgescu te absoarbe, te năucește, nu te iartă. Le-am ascultat pe Daniela Chițescu, pe Ana-Maria Dincă și pe Alexandra Iștvan, care își gândește poezia întâi în limba engleză. Delicatețea lor e ca pana de porumbel.

Lansare de carte și expoziție cartografică la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 11 Martie 2019 14:05

# Președintele CJ Argeș: ”…Adrian Năstase, este, în opinia mea, cea mai profundă personalitate din România de după 1990…”
Miercurea trecută. Pe 6 martie, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu a avut loc o dublă lansare și expoziție cartografică. Este vorba despre volumele ”Descriptio Bessarabiae. Basarabia în cinci secole de cartografie”, de Adrian Năstase, Mihai Gribincea, Ovidiu Dumitru, și ”Historia Transylvaniae. Transilvania în cinci secole de cartografie”, de Adrian Năstase, Ioan-Aurel Pop, Mihai Gribincea.

 

Pagina 11 din 96

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea