”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 28 Iulie 2014 14:14

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme, de data aceasta  din volumul “Fabrica de Gânduri”:

Arborele Istoric Genealogic al României la Biblioteca Județeană

Luni, 28 Iulie 2014 14:13

De-a lungul existenței sale, Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș s-a îmbogățit cu un fond mare de carte. În colecțiile sale, care stau la dispoziția celor interesați, un loc important îl dețin edițiile rare de carte veche românească și străină, cărțile cu autografe, ex-librisurile, însemnările manuscrise și legăturile artistice din diferite epoci.

 

Bibliosphere, revista bibliotecarului argeșean

Luni, 28 Iulie 2014 14:11

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” vă semnalează apariţia unui un nou număr al buletinului informativ „Bibliosphere”, al Filialei Argeş a ANBPR, revistă online ce se adresează specialiştilor în domeniu. „Bibliosphere” este un Buletin informativ al ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România) - Filiala Argeş, care are o apariţie trimestrială şi care urmăreşte promovarea profesiei şi a activităţilor care au loc în bibliotecile publice din judeţ.

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:35

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”.

 

Artista daneză Sonja Lucien, în premieră la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:32

În perioada 16-25 iulie 2014, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează expoziția Picturi și desene, a artistei daneze Sonja Lucien. Vernisajul expoziției a avut loc miercuri, 16 iulie, de la ora 18.00, în holul central al bibliotecii. Publicul prezent la vernisaj a avut oportunitatea de a admira tablourile artistei prin intermediul unor ochelari 3D, care creau senzația că realitatea expusă în pictură era mult mai aproape de fiecare privitor.

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, premiată la Simpozionul Național de la Brăila

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:31

În perioada 25-27 iunie, la Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila, a avut loc cea de-a treia ediție a Simpozionului Național „Mijloace moderne de atragere a publicului în biblioteci”. La eveniment au participat colegi bibliotecari din întreaga țară, lucrările prezentate având darul de a aduce o serie de informații utile dezvoltării tematice alese și de a găsi soluții moderne, adecvate scopului propus. În fond, tema de bază a întâlnirii s-a pliat pe o altă idee,

 

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice cu Tema ”Armata Română și Cultele”

Miercuri, 23 Iulie 2014 17:21

Cu ocazia aniversării Zilei Arhivelor Militare și a 94 de ani de la înființarea CENTRULUI DE STUDII ȘI PĂSTRARE A ARHIVELOR MILITARE ISTORICE, Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Valeriu Florin Dobrinescu” organizează pe data de 25 iulie 2014, începând cu ora 09.30, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice cu Tema ”Armata Română și Cultele”, în sala de Conferință a Centrului Cultural Educativ.

Școală de vară la Muzeul Județean Argeș

Luni, 14 Iulie 2014 14:39

În perioada 17-18 iulie 2014 Muzeul Județean Argeș organizeză patru ateliere de creație. Programele și proiectele educative propuse oferă tuturor participanților posibilitatea de a intra în contact cu un nou fenomen cultural.
Atelierele de creatie, unele realizate în premieră în România, oferă un cadru educațional puternic, un loc în care copiii se maturizeazã iar adulții devin copii.

 

Expoziția „Picturi și desene” a artistei daneze Sonja Lucien, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Luni, 14 Iulie 2014 12:12

În perioada 16-25 iulie 2014, în holul Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș organizează expoziția Picturi și desene, a artistei daneze Sonja Lucien. Vernisajul expoziției va avea loc pe 16 iulie 2014, de la ora 18.00, în holul central al bibliotecii.
Sonja Lucien s-a născut la 10 decembrie 1958, lângă Silkeborg, în Danemarca. În 1977, a absolvit Aarhus Statsgymnasium, în 1978, Graphic School of Art,

Agora europeană, scriere de proiecte

Luni, 14 Iulie 2014 12:11

În luna iulie 2014, Centrul Europe Direct Argeș din cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Libertăţii de Informare în Comunitate și Asociația „Imago Mundi”, a organizat un curs de formare dedicat voluntarilor din organizații non-guvernamentale care intenționează să acceseze fonduri europene pentru proiecte de tineret prin programul Erasmus+.

 

Serviciul informațional al Bibliotecii Județene ”Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 14 Iulie 2014 12:10

Serviciul Consultarea cataloagelor, din cadrul Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu Argeş  mediază accesul la informație pentru toți utilizatorii bibliotecii, asigurând activitatea de informare, documentare și îndrumare, referitoare la colecțiile de documente ale Bibliotecii.
Serviciul Consultarea cataloagelor oferă un răspuns personalizat, pe baza resurselor interne sau externe de informații, pentru cererile de informare ale

Ziua Independenței, sărbătorită printr-o expoziție, la Biblioteca ”Dinicu Golescu”

Luni, 14 Iulie 2014 12:07

Ziua Independenței este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite. Ziua Independenței este Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii.

 

Îmbrățișarea ”Miresei negre”

Luni, 07 Iulie 2014 13:48

Carte-incantație, carte-rugăciune, jurnal de viață, mușcată de piept de-o tumoră crescută parcă peste noapte, volumul de proză ”Mireasa Neagră” a apărut anul acesta, la Editura ”Tiparg”. Marin Ioniță, autorul iubit de zei și de femei, scrie dintr-o suflare, la granița dintre genurile literare, despre calvarul suferinței fizice îndurate, dar mai ales despre succesiunea pragurilor sufletești, praguri de înțelegere, pe care a fost nevoit să le depășească, tocmai pentru a face față onorabil Marii Treceri.

Expoziție de cărți dedicată scriitorului Emil Gârleanu, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Luni, 07 Iulie 2014 13:47

În perioada 2-15 iulie, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș organizează, la Sala Tinerilor, expoziția Scriitori români în conștiința contemporanilor – Emil Gârleanu (5 ianuarie 1878-2 iulie 1914). Expoziția cuprinde cărți și reviste din colecțiile Bibliotecii Județene Argeș și este dedicată împlinirii a 100 de ani de la moartea marelui prozator, regizor, scenarist și jurnalist român.
Emil Gârleanu a fost un prozator, regizor, scenarist de film și jurnalist român. Fiul lui Emanoil Gârleanu, colonel și al Pulcheriei, născută Antipa. Începe

 

„Se întorc morții acasă”: spovedania unui torționar!

Luni, 07 Iulie 2014 13:45

# Eveniment editorial de excepție la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș. Joi, 3 iulie, de la ora 13.00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, a avut loc lansarea volumului Se întorc morții acasă, autor Cornel Constantin Ciomâzgă.
Invitatele speciale ale evenimentului au fos realizatoarea TV Dana  Grecu și cercetătorul științific Melania Bădic, de la Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Academia Română.

Programul de vară al Muzeului Judeţean Argeş

Luni, 07 Iulie 2014 13:31

Programul de vizitare al Muzeului Judeţean Argeş se modifică începând cu 1 iulie până la 1 septembrie 2014, muzeul având program de vara în această perioadă.  Expoziţiile permanente (Expoziţia de istorie, Expoziția de Științele Naturii, Cabinetul Numismatic, Expoziția de flori de mină „Comorile adâncurilor, Muzeul Sportului Argeșean, Galeria Națională de Artă Naivă si Galeria de Artă “Rudolf Schweitzer – Cumpăna”,  au următorul program:

 

Revista de cultură ”Calende” – declarată, în mod oficial, moartă

Luni, 07 Iulie 2014 13:28

Ultima ședință a Consiliului Județean Argeș a fost  marcată și de o hotărâre inedită. Hotărârea de a declara moartă, în mod oficial, revista de cultură ”Calende”. Hotărârea de desființare a revistei, care oricum nu mai apărea de o perioadă bună de timp, a fost luată pentru un motiv foarte simplu: exista o hotărâre de înființare. Drept pentru care a fost redactat un RAPORT privind desfiinţarea revistei de cultură “CALENDE”. Iată ce este scris în acesta:
Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Argeş nr .8/05.05.1995, Publicaţia „CALENDE” aflată la acea dată sub îndrumarea şi controlul Inspectoratului pentru cultură judeţean Argeş, s-a reorganizat în revista de cultură sub autoritatea Consiliului Judeţean Argeş, cu finanţare din mijloace extrabugetare.

Arta olăritului, la Muzeul Goleşti

Luni, 07 Iulie 2014 13:23

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti organizează, în perioada  7 - 18 iulie 2014, atelierul de creaţie populară Arta olăritului – Ceramica de Cucuteni, ediţia a IV-a, sub coordonarea artistului plastic Ion Mitroi, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman. “Ceramica de Cucuteni este valoroasă prin unicitatea sa în Europa, numele fiind preluat după satul din apropierea Iaşului, unde, în 1884, s-au descoperit primele vestigii. Arta ceramicii de Cucuteni nu a fost întrecută, vreodată, prin rafinament, forme şi cromatică, tehnica neolitică de modelare manuală, pictare şi ardere făcând ca vasele

 

A fost cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Corală “D.G. Kiriac”

Miercuri, 02 Iulie 2014 18:42

De joi, 26 iunie, şi până duminică, 29 iunie, Argeşul a fost gazda celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Muzică Corală D. G. Kiriac.  Prof. Gheorghe Gomoiu, directorul festivalului,  şi Filofteia Pally, preşedintele manifestării, au reuşit, din punct de vedere organizatoric, o ediţie  strălucitoare, la nivelul aşteptărilor şi prestigiului unui festival de talie internaţională.

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, reprezentată în Suedia

Miercuri, 02 Iulie 2014 18:41

În perioada 9-13 iunie 2014, în Botkyrka (Stockholm, Suedia), a avut loc workshop-ul „Analfabetismul funcțional”, la care au participat douăzeci de bibliotecari selectați din întreaga Europă. Acest atelier a fost finanțat prin Programul Grundtvig al Uniunii Europene și a fost dedicat tuturor celor interesați în a-și împărtăși experiența și,

 

Pagina 105 din 129

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea