Portrete în arta naivă

Luni, 17 Martie 2014 14:49

Până pe 10 aprilie,  Galeria Naţională de Artă Naivă  a Muzeului Judeţean Argeş  vă aşteaptă să admiraţi ,,Portrete în arta naivă", o expoziţie care face referire la femeie şi la preocupările ei, dezvăluie contribuţia fiecărui artist, cunoscut şi mai puţin cunoscut, la materializarea prin pictură sau grafică a unei sărbători atât de preţioase – luna martie, dedicată femeii. "Fiecare plastician oferă publicului o extindere firească a creaţiei sale artistice, în aşa fel, încât, dacă vizitatorul priveşte detaşat lucrarea de pictură, ca pe un exponat de muzeu, şi se recunoaşte în ea, atunci finalitatea corespondenţei de gust şi potrivire este asigurată pe deplin şi cu succes.", explică Spiridon Cristocea (foto), directorul Muzeului judeţean  Argeş. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00 (Galeria Naţională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor).

,,Fărâme de gânduri”, adunate într-un volum, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu”

Luni, 17 Martie 2014 14:41

Prozatoarea Aurelia Corbeanu şi-a lansat, săptămâna trecută, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş, ultimul său volum de poeme în proză în care îşi povesteşte trăirile din viaţa de zi cu zi. ,,Este un grup de momente luate din realitate, realitatea nostră, de acum, şi sunt filtrate prin sufletul meu, cum le-am simţit, cum le-am tradus în mintea mea. Fiecare proză scurtă sau poem are un final oarecum filozofic, trage o concluzie”, ne-a mărturisit Aurelia Corbeanu, autoarea cărţii ,,Fărâme de gânduri”.

 

,,Treizeci de ani în salopetă” – o carte inedită, cu un autor inedit - lansată la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 17 Martie 2014 14:39

Săptămâna trecută, joi, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş a avut loc lansarea cărţii ,,Treizeci de ani în salopetă”, o carte autobiografică ce reliefează viaţa sau destinul unui om simplu ce a muncit în credinţă şi a reuşit, după treizeci de ani de muncă în salopetă, să poată spune că este un om împlinit, cu o famile fericită şi cu o gospodărie modestă. Mecanicul auto, Dan Dumitra,  acum autorul cărţii ,,Treizeci de ani în salopetă”, în acest volum povesteşte viaţa şi traseul destinului său, care nu a fost aşa cum îl vedea în copilărie.

Vizită de lucru la clasele de meșteșuguri ale Școlii Populare de Arte și Meserii

Luni, 17 Martie 2014 14:39

Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, instituție subordonată Consiliului Județean Argeș, organizează luni, 17 martie 2014, o vizita de lucru la clasele de meșteșuguri ale Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești din localitățile Hîrsești, Bîrla, Stolnici, Recea, Mozăceni și Ștefan cel Mare. Menționăm că transportul va fi asigurat de către Consiliul Județean

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 17 Martie 2014 14:26

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”:

Trio Musica Viv, în concert, la Filarmonica Piteşti

Luni, 17 Martie 2014 14:24

După două concerte extraordinare, Filarmonica Piteşti organizează, joi, 20 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de L. V. Beethoven şi J. Sibelius. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul filarmonicii Tiberiu Oprea, pianista Andreea Butnaru, violonistul Răzvan Hamza şi violoncelistul Florin Mitrea (membrii Ansambului Trio Musica Viva) vor interpreta „Triplu concert pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră” (L. V. Beethoven) şi „Suita pentru orchestră Pelléas et Mélisande”.

 

Eveniment cultural de ţinută la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 10 Martie 2014 23:38

# Fostul Ministru al Economiei Varujan Vosganian şi-a lansat cartea ,,Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri”. După ce, în anul 2010, la Piteşti, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş, Varujan Vosganian şi-a lansat cea mai de succes carte a sa ,,Cartea Şoaptelor”, dovadă fiind numeroasele premii acordate acestui volum, săptămâna trecută, joi, scriitorul a ales din nou acest lăcaş pentru a-şi lansa noua sa carte ,,Jocul celor o sută de frunze şi alte povestiri”. Cele șase povestiri ale volumului, în care se găsesc personaje precum cerşetori sau alte persoane cu o situaţie materială precară,

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 10 Martie 2014 23:18

Atitudine în Argeş şi-a propus, încă din februarie, să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”:

•    Când moare un om bun, se zice că l-a vrut Dumnezeu în Ceruri. Iartă-mă Doamne, că sunt atât de rău!
•    Trebuie să vorbeşti clar. Nu toţi sunt dispuşi să-ţi asculte şi explicaţiile ulterioare.

 

Tiberiu Soare şi Ars Ventus, joi, la Filarmonica Piteşti

Luni, 10 Martie 2014 23:16

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 13 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, al doilea concert simfonic extraordinar al lunii, cu pagini muzicale compuse de W. A. Mozart şi E. Grieg. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Soare, clarinetistul Emil Vişenescu, oboistul Valentin Ghita, cornistul Petrea Gîscă şi fagotistul Ionuţ Mardare (membrii cvartetului Ars Ventus) vor interpreta Simfonia concertantă în Mi bemol major (Mozart) şi Suitele Peer Gynt nr. 1 şi nr. 2 (Grieg).

Începe bătălia cărților la Biblioteca Județeană Argeș!

Luni, 03 Martie 2014 15:42

Elevii argeșeni sunt provocați să participe la concursul național de lectură ”Bătălia cărților”, organizat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, care are drept scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor.
Evenimentul de lansare a concursului va avea loc în data de 3 martie 2014, ora 11.30, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” (Pitești, str. Victoriei, nr. 18).

 

Pavel Şuşară şi Nicolae Oprea, într-o lansare - eveniment la Piteşti

Luni, 03 Martie 2014 15:40

Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” a avut onoarea de a găzdui, săptămâna trecută, miercuri, un dublu eveniment editorial, cu totul aparte, născut sub egida Editurii Tracus Arte din Bucureşti. Protagoniştii principali ai acestui eveniment au fost Pavel Şuşară, care şi-a lansat volumul de poezii ,,Sissi” şi criticul Nicolae Oprea, ce a prezentat publicului noul său volum de critică şi istorie literară, cu titlul “Cronicar întârziat – între generaţii”.
Poetul Dan Mircea Cipariu a prezentat cartea lui Pavel Şuşară, “Sissi”, care ne-a garantat “certe delicii de lectură”, date de pasajele oracolare, de căutarea

Ilie Vodăian a lansat, la Biblioteca Județeană, cea de-a patra carte de poezii - ,,Stare de necesitate”

Luni, 03 Martie 2014 15:38

Săptămâna trecută, în prezenţa unui public numeros, poetul Ilie Vodăian şi-a lansat cea de-a patra carte de poezii, ,,Stare de necesitate”, în cadrul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu“. Aşa cum ne-a declarat autorul  Ilie Vodăian, în acest volum se găsesc trăirile poetului pe care le-a exprimat în vers liber, iar aceste trăiri sunt şi reale, dar şi virtuale. Inginer de profesie, Ilie Vodăian a studiat la Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea T. C. M. În anul 2002  a debutat cu primul său volum de poezii, ,,Schimbul de noapte”, volum căruia i  s-a acordat  premiul pentru debut pe anul 2002, de către Filiala Piteşti a Uniunii  Scriitorilor din România. L.G.

 

Dirijor chinez, pentru a doua oară, la Filarmonica Pitești

Luni, 03 Martie 2014 15:17

Filarmonica Piteşti organizează joi, 6 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, primul concert simfonic al lunii, susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul chinez Jin Wang și violoncelistul Răzvan Suma. În program: J. S. Bach – Ave Maria, Ed. Elgar – Concertul în mi minor pentru violoncel și orchestră, P. I. Ceaikovski – Simfonia nr. 2 op. 17 Mica Rusie.
Jin Wang a studiat dirijatul de orchestră la Conservatorul din Beijing şi la Academia de Muzică din Viena, perfecţionându-se cu maeştri ai baghetei ca:

Premieră europeană, la Filarmonica Piteşti

Luni, 24 Februarie 2014 15:18

Filarmonica Piteşti organizează joi, 27 februarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor un nou concert simfonic susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Radu Popa şi solistul Cosmin Bălean. În program, Aram Haciaturian - Vals din Masquerade, Henrik Anassian - Concert pentru duduk şi orchestră, J. Brahms - Simfonia nr. 1. Concertul pentru duduk şi orchestră, aparţinând compozitorului contemporan Henrik Anassian, a fost interpretat în Statele Unite ale Americii, iar acum este cântat, în premieră europeană, la Piteşti.

 

”Umor din culpă” marca Daniel Militaru

Luni, 24 Februarie 2014 15:15

Atitudine în Argeş şi-a propus să vă descreţească frunţile, prezentându-vă, în serial, creaţiile talentatului umorist argeşean Daniel Militaru, membru al Cenaclului Umoriştilor al Uniunii Scriitorilor, laureat al mai multor concursuri de satiră şi umor,  cel care a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele românilor în “Epoca de aur” şi continuă să o facă şi astăzi. Iată câteva aforisme din volumul “Umor din culpă”:

Expoziţie de artă plastică la Biblioteca Judeţeană ”Dinicu Golescu” Argeş

Luni, 24 Februarie 2014 15:04

Biblioteca Județenă Dinicu Golescu Argeș, este, începând de săptămâna trecută şi până pe 28 februarie, gazda unei expoziţii de artă plastică - Coordonate moderne în Arta Decorativă și Design, aparținând pictorului Gheorghe Coman, membru al UAPR (Uniunea Artiștilor Plastici din România). Expoziţia are loc în holul principal al bibliotecii, unde sunt expuse diferite creaţii ale pictorului, de la peisaje,  ce cuprind toate anotimpurile, până la portrete. Gheorghe Coman a  absolvit Şcoala Populară de Artă din Bucureşti în 1983, la clasa profesorului George Paul Mihail. Multe din lucrările artistului se găsesc în colecţii

 

Vremea n-a ţinut cu valorile naţionale

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

Dacă Argeşul nu va mai fi ameninţat de coduri meteo periculoase, cum s-a întâmplat în ianuarie, Instituţia Prefectului va comemora, luna aceasta, în cadrul proiectului “Argeşeni valori naţionale” două personalităţi care au făcut cinste judeţului nostru. Este vorba despre scriitorul argeşean Nicolae Velea (13 aprilie 1936 — 31 ianuarie 1987), originar din comuna Cepari, a cărui comemorare era programată iniţial în dată de 31 ianuarie 2014 şi despre pictorul şi graficianul Rudolf Schweitzer–Cumpăna, născut la Piteşti, la 7 mai 1886 şi decedat la 17 februarie 1975.

În premieră, concert pentru două flaute la Filarmonica Pitești

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 20 februarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor un nou concert simfonic. În premieră, Concertul pentru două flaute şi orchestră în Sol Major, de D. Cimarosa. Susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea, flautistul român Gabriel Marin şi flautistul sud-coreean Daniel Hai Sung Bac. Alături de Cimarosa, în program, lucrări muzicale aparţinând lui Ch. W. Gluck (Uvertura la Orfeu şi Euridice), G. Enescu (Preludiu la unison), M. De Falla (Suita nr. 1 din Tricornul), G. Holst (Suita Sf. Paul).

 

Expoziţie de fotografie, grafică şi pictură “ARHITECTURA – ARTA” – deschisă la Galeria Naţională de Artă Naivă

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

Muzeul Judeţean Argeş, în parteneriat cu Filiala Teritorială Argeş a Ordinului Arhitecţilor din Romania, găzduieşte expoziţia de fotografie, grafică şi pictură “Arhitectura – Arta”, începând de vineri, 14 februarie a.c., ora 13.00. Această expoziţie cuprinde lucrări ale arhitecților Nicolae Ernst, Maria Mulțescu, Jean Andrei, Gabriela Mirion, Eugeniu Ivănescu, Terezia Tranculov, Bogdan Aleca, Mihaela Eliza Buzilă și Cristina Călin. Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 14 februarie – 13 martie, la Galeria Naţională de Artă Naivă, Bulevardul  Eroilor, Piteşti, putând fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Expoziție de pictură ”Nicolae Pătru” la Primăria Mioveni

Luni, 17 Februarie 2014 00:00

# Expoziția va fi deschisă până pe data de 27 februarie. Joi,13 februarie, ora 16.00 la Mioveni a fost deschisă expoziția de pictură Nicolae Pătru de către viceprimarul orașului Aurel Costache, directorul Centrului Cultural Mioveni, Argentina Culcuș, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș, Sorin Mazilescu, Profesorul Costin Alexandrescu și Preotul Cosmin Bloju.
Artistul plastic Nicolae Pătru a urmat Școala Populară de Arte din Pitești.

 

Pagina 109 din 128

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea