O imagine face cât o mie de cuvinte: Centrul Cultural Mioveni reia cursurile foto
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Oferta Centrului Cultural Mioveni se îmbogăţeşte, de la 1 Aprilie, cu încă un curs gratuit, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari: este vorba despre cursul de iniţiere în fotografie şi limbaj vizual. Cercul foto va fi asigurat de Liviu Dumitru.
„Fotografia a depăşit, deja, stadiul de suport pentru amintiri sau momente speciale şi a devenit o adevărată formă universală de exprimare. Alături de limbajul vizual, fotografia este acum un mijloc modern de comunicare a emoţiilor şi a ideilor, cu ajutorul imaginilor”, spune Liviu Dumitru, formator şi fotograf.
Muzeul Etnografic de la Racovița va fi recondiționat și reamenajat
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Monument reprezentativ pentru orașul Mioveni, Cula Racovița este și va fi un punct turistic important pentru această zonă. De aceea, Primăria și Consiliul Local, în parteneriat cu Centrul Cultural Mioveni și Muzeul Pomiculturii și Viticulturii Golești au demarat o acțiune de recondiționare, restructurare și reorganizare a Muzeului Etnografic „Prof. C.I. Năstase”, amplasat în această clădire.
Vor fi achiziționate alte noi exponate, organizate pe secțiile port popular, îndeletniciri, numismatică, obiecte de artă, mărturii religioase, ceramică, arme, elemente de artă populară, unelte de tâmplărie şi dogărie.
Centrul Cultural Mioveni marchează Ziua Internaţională a Francofoniei
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Oraşul Mioveni şi Centrul Cultural Mioveni organizează, în 24 martie 2015, cu începere de la ora 14.00, o manifestare cultural-artistică, dedicată Zilei Internaţionale a Francofoniei. Evenimentul se va desfăşura în parteneriat cu Centrul InfoEuropa, Biblioteca Franceză şi Biblioteca Orăşenească Mioveni. Din programul manifestării menţionăm o expoziţie de carte şi fotografie „Mioveni - Landerneau, 25 de ani de prietenie”, momente artistice susţinute de elevii Cercului de Limbă Franceză al Centrului Cultural Mioveni şi de cei ai Clubului Elevilor din Mioveni. De asemenea, la eveniment urmează să participe, atât cu
Expoziţie de mărţişoare, felicitări şi colaje de primăvară la Centrul Cultural Mioveni
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Centrul Cultural Mioveni a organizat o expoziţie cu mărţişoare, felicitări şi colaje de primăvară, toate realizate, în principal, prin metoda „quilling” (tehnica răsucirii hârtiei). Aceste lucrări au fost realizate, individual sau în grup, de către elevii care participă la un concurs judeţean de creaţie, organizat de Centrul Cultural Mioveni şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş. Manifestarea se înscrie în Calendarul activităţilor extraşcolare al ISJ şi este organizat împreună cu Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” - Mioveni, Şcoala Gimnazială - Vultureşti. Parteneri ai concursului sunt Şcoala Nr.1 - Mioveni, Şcoala
Citește, imaginează, desenează! – Concurs de desene la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș anunță lansarea unui concurs intitulat „Citește, imaginează și desenează”, prilejuit de „Ziua Internațională a Cărții”, zi celebrată anual, în 2 aprilie. Acest concurs urmărește realizarea designului copertelor unei cărți, la alegere, creațiile urmând a fi realizate în format A4, în creion negru, creioane colorate, acuarele sau quiling, încadrând în desen și titlul lucrării. Cei interesați trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, fiecare participant putând să se înscrie cu maxim 3 lucrări, realizate într-o manieră personală care va reflecta imaginația și viziunea proprie asupra cărții respective.
Concert pentru oboi la Filarmonica Piteşti
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Ultimul concert simfonic al lunii martie al Filarmonicii Piteşti aduce în faţa publicului meloman muzica lui Mendelssohn-Bartholdy, Joseph Haydn şi Mozart. Joi, 26 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Matei Pop, va interpreta Felix Mendelssohn-Bartholdy - Simfonia pentru coarde nr. 10 în si minor şi Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 36 în Do major Linz, K 425 şi Concertul pentru oboi şi orchestră al lui Joseph Haydn. Solist, oboistul Valentin Ghita.
Constantin Mîndruță își lansează un nou volum de poezii
Luni, 23 Martie 2015 00:00
# Eveniment editorial la Biblioteca Județeană Argeș.
Marți, 24 martie, la ora 17.30, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează evenimentul de lansare a unui nou volum de versuri semnat de poetul și epigramistul Constantin Mîndruță. Volumul, intitulat „Mai aproape de lună”, a apărut la Editura Edithgraph, Buzău, 2014. Născut în comuna Sârbi-Măgura, județul Olt, la 1 iulie 1957, Constantin Mîndruță este membru al U.E.R. (Uniunea Epigramiștilor Români) și LS.R. (Liga Scriitorilor din România) și director al revistei de umor „AG pe rime”, ajunsă la numărul 29, care a primit Premiul U.E.R. pe anul 2010.
Renumitul neuropsihiatru Dumitru Constantin Dulcan vine la Biblioteca Județeană
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, împreună cu Editura Școala Ardeleană, vă invită joi, 26 martie, la ora 17.00, în sala de conferințe a bibliotecii, la un eveniment editorial de excepție: lansarea lucrării „Dumitru Constantin Dulcan, un promotor al noii spiritualități” (Editura Școala Ardeleană), volum coordonat de Vasile George Dâncu.
Despre acest volum, vor vorbi prof.univ.dr. Mircea Bărbuceanu, prof. Vasile Ghițescu, psihologul Cristina Goangă, publicistul Mihai Golescu, poeta Denisa
„Silver Stories” la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Fundația Progress, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, organizează în perioada 24-25 martie 2015, la Sala Tinerilor din cadrul bibliotecii, „Cursul de formare în metodologia Poveștirilor Digitale”, în cadrul proiectului „Silver Stories” („Poveștiri de Argint”) finanțat de Uniunea Europeană prin programul Leonardo da Vinci.
Grupa de curs va fi formată din 9 persoane, membre ale mai multor asociații, ONG-uri și instituții publice argeșene. În urma participării la acest curs de poveștiri digitale, cursanții vor realiza în programul Windows Maker o povestire digitală după un scenariu propriu, aceștia putând folosi la rândul lor această
Simpozionul Național „Mircea Eliade și mitul eternei reîntoarceri”
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Miercuri, 25 martie, de la ora 10.30, Asociația Culturală „Prietenii lui Eliade”, coordonată de scriitoarea Mona Vâlceanu, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, Centrul Cultural Pitești, Casa Corpului Didactic Argeș, vă invită la cea de-a IX-a ediție a Simpozionului Național „Mircea Eliade și mitul eternei reîntoarceri” Invitații speciali ai simpozionului sunt: prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan, prof. dr. Florea Firan (directorul Editurii Scrisul Românesc din Craiova), Institutul de Orientalistică din București, Biblioteca Metropolitană în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară Carol I (vor prezenta Biblioteca de la Paris a lui Mircea Eliade), academicienii Solomon Marcus și Gheorghe Păun, prof.univ.dr. Mihail Diaconescu, prof. univ.dr. Nae Georgescu, criticul literar Aureliu Goci. Sabina Busuioc
Expoziție de desen la Biblioteca Județeană Argeș. Lumea în alb și negru a lui Stelian Necșoi
Luni, 23 Martie 2015 00:00
În perioada 16-31 martie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează expoziția de desen „O lume în alb și negru” aparținând lui Stelian Necșoi, consilier superior la Consiliul Județean Argeș, în cadrul Serviciului Relații Internaționale, Tineret și Cultură.
Expoziția a fost vernisată miercuri, 18 aprilie, de la ora 14.00, în holul bibliotecii. La vernisaj au fost prezenți poeta Denisa Popescu-Martin, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe, și Octavian Mihail Sachelarie, managerul bibliotecii.
Cătunul Colibaşi, centru de întreţinere a avioanelor în cel de-Al Doilea Război Mondial
Luni, 23 Martie 2015 00:00
De unde vine numele Colibaşi şi prin ce s-a remarcat această zonă înainte de construcţia Uzinei Dacia? O întrebare la care puţini dintre cei născuţi după 1966 pot răspunde şi care merită măcar pusă!
Începutul activităţii industriale a zonei Colibaşi este legat, în conştiinţa multora, de 1966, anul în care a început construcţia Uzinei Dacia. Puţină lume ştie însă că actuala zonă Mioveni a constituit un punct aproape industrial încă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, concentrat în zona satului Colibaşi, numit aşa după sutele de colibe sărăcăcioase ale locanicilor.
Ziua Francofoniei a fost sărbătorită la Mioveni
Luni, 23 Martie 2015 00:00
Elevii claselor de a XII-a E şi a X-a B de la Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu" Mioveni au sărbătorit joi, 19 martie a.c., Ziua Francofoniei, eveniment dedicat limbii franceze.
Sub genericul „De ce să învăţăm limba franceză”, elevii au dezbătut importanţa limbii franceze, sub îndrumarea profesoarei Nora Ciocănea. La această manifestare au participat conf. univ. dr. Corina-Amelia Georgescu - din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Piteşti, preşedintele Asociaţiei de
Argentina Culcuș, premiul I pentru Femeia în Cultură din partea cotidianului Argeșul
Luni, 16 Martie 2015 00:00
Argentina Culcuș, Director al Centrului Cultural Mioveni, a primit și anul acesta Premiul „Femeia în cultură” din partea cotidianului Ziarul Argeșul, ca un semn de apreciere pentru activitatea derulată de instituția pe care aceasta o conduce. „Mă simt foarte onorată de acest premiu. La Centrul Cultural Mioveni încercăm să organizăm activități pentru toate tipurile de public, astfel încât educația să fie cât mai facilă. Acest premiu nu face decât să mă oblige și de acum înainte, să derulez proiecte de anvergură” a precizat Argentina Culcuș. Cotidianul Argeșul organizează, în fiecare an, Premiile Femina, eveniment în cadrul căruia sunt premiate doamne importante din județul Argeș, a căror activitate este una demnă de respect.
Ravel, integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini, marți, la Filarmonica Piteşti
Luni, 16 Martie 2015 00:00
Iubitorii compozitorului Maurice Ravel se vor bucura marţi, 17 martie a. c., de un concert cameral organizat de Filarmonica Piteşti şi susţinut, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de Ansamblul „Remember Enescu”. Solişti, pianiştii Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu. În program, Maurice Ravel - Fanfare pour L`Évantail de Jeanne, Ma mère l’Oye, Rapsodie Espagnole, La Valse (aran. L. Garban), Bolero (aran. M. Ravel).
Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu au format ansamblul cameral în 2005, susţinând concerte şi recitaluri la: Bucureşti (Ateneul Român, Muzeul „George
Spectacol folcloric, cu sala plină, la Bascov
Luni, 16 Martie 2015 00:00
O seară minunată la Casa de Cultură Bascov. Spectacolul " Un trandafir pentru fiecare", organizat cu ocazia zilei de 8 martie, dedicat doamnelor și domnișoarelor, s-a bucurat de un real succes. Sala arhiplină, cu peste 450 persoane, a fost alături de Ansamblul Folcloric ''Doina Bascovului'' și invitații de onoare Rodica Voicu, solistă a Ansamblului Folcloric Chindia - Târgoviste și Cristina Turcu Preda, solistă a Ansamblului Folcloric ''Doina Argeșului''.
Programul Teatrului „Alexandru Davila”
Luni, 16 Martie 2015 00:00
# Sala Studio „Liviu Ciulei”:
Vineri, 20 martie, de la ora 18.00, „ Jurnalul unui nebun”;
# Sala mare a teatrului:
Sâmbătă, 21 martie, de la ora 18.00, „Un bărbat şi mai multe femei”;
Duminică, 22 martie, de la ora 18.00, “Bolnavul închipuit”;
# Sala Aşchiuţă:
Sâmbătă, 21 martie, de la ora 11.30 - „Moş Poveste se întoarce”;
Duminică, 22 martie, de la ora 11.30 - “Scufiţa Roşie”.
Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană: „Flori din grădina mea”
Luni, 16 Martie 2015 00:00
În perioada 2 -14 martie 2015, Biblioteca Județeană Argeș a organizat expoziția de pictură „Flori din grădina mea”, autoare Nana Mararu. Pe simezele bibliotecii au fost expuse 35 de tablouri cu tematică florală, realizate în ulei acrilic și tempera. Despre picturile sale, Nana Mararu a afirmat că acestea au fost realizate într-o perioadă de cinci ani, iar sursa sa de inspirație a fost chiar florile din grădina proprie: „Florile din grădină mă relaxează și îmi creează o stare de spirit pozitivă. După 60 de ani, mi-am realizat unul din cele mai frumoase vise ale mele.”
Sabina Busuioc
Prelegere de istorie la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș
Luni, 16 Martie 2015 00:00
Joi, 12 martie, de la ora 14.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș a organizat prelegerea „Basarabii și începuturile de statalitate ale Țării Românești – incertitudini, controverse, realități”, susținută de jurnalistul Doru Căpătaru, membru al Federației Internaționale de Jurnalism.
Expunerea realizată de Doru Căpătaru, care este un profund cunoscător al perioadei medievale românești, s-a centrat pe următoarele aspecte: 1. Problema descendenței lui Basarab I (numit la botez Mihail) din Radu Negru Tocomerius, Tugomir sau Tihomir; 2. Relațiile pe care Basarab I le-a avut cu
Poetul Lucian Avramescu a adus un elogiu femeii la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș
Luni, 16 Martie 2015 00:00
Miercuri, 11 martie, la ora 13.00, Biblioteca Județeană Argeș a oferit publicului piteștean prilejul de a se bucura de un regal poetic oferit de maestrul Lucian Avramescu. În cea mai frumoasă lună din an dedicată femeilor, poetul Lucian Avramescu a oferit un „mărțișor poetic” intitulat „Să strigi femeia pe numele ei de vers”, cea mai recentă carte de poezii de dragoste a autorului.
Despre noul volum semnat de Lucian Avramescu și despre modul în care versurile sale le-a modelat concepția despre iubire și viață, au vorbit Mihaela
Mai multe articole..
Pagina 109 din 143
«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»