Pianist american la Filarmonica Piteşti

Luni, 02 Decembrie 2013 13:48

Filarmonica Piteşti organizează joi, 5 decembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic Mendelssohn-Bartholdy. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Vlad Agachi şi pianistul american Alex Peh vor interpreta „Concert pentru pian şi orchestră nr. 1 în sol minor, op. 25” şi „Simfonia a III-a, Scoţiana” din repertoriul compozitorului german.

Salonul Cărţii Argeşene, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie

Luni, 25 Noiembrie 2013 16:05

Biblioteca Judeţeană "Dinicu Golescu" Argeş a organizat în perioada 18 – 22 noiembrie 2013 cea de-a VIII-a ediţie a Salonului Cărţii Argeşene, eveniment ce a avut drep scop promovarea literaturii române contemporane, în contextul valorificării potenţialului creativ demn de luat în seamă, pe care îl au municipiul Piteşti şi judeţul Argeş. În holul instituţiei a fost organizată o expoziţie de carte, provenind din producţia recentă a editurilor şi de la autorii argeşeni. În fiecare zi, din perioada menţionată  au avut loc, după un program prestabilit, lansări de carte, lecturi publice şi dezbateri pe teme literare de actualitate.

 

Noul sediu al Centrului Cultural Educativ Mioveni îşi va deschide porţile pe 4 decembrie

Luni, 25 Noiembrie 2013 16:03

Clădirea multifuncţională a Centrului Cultural Educativ Mioveni va fi inaugurată pe 4 decembrie, ora 16 00, într-un mod specific administraţiei din Mioveni ce constă în organizarea a diferite activităţi culturale.
După primirea invitaţilor în noul sediu al Centrului Cultural - Educativ Mioveni, strada înv. Ghe. Popescu (lângă Catedrala ortodoxă Sf. Apostoli Petru şi Pavel), participanţii pot admira o expoziţie de artă tradiţională a meşterilor Ion Rodoş şi Ion Firea - în holul principal, iar de la ora 17.00 va avea loc un

Concurs de poezie la Mioveni

Luni, 25 Noiembrie 2013 16:02

Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, organizează în data de 06 decembrie 2013, ora 09,00, la Centrul Cultural Mioveni, a VIII-a ediţie a Festivalului – concurs de limba şi literatura română „Nicolae Rizea”.
În acest an, concursul constă în recitare poezii, creații proprii ale elevilor prin care se urmăreşte descoperirea, sprijinirea şi promovarea tinerelor talente din acest domeniu.
Tema generică a acestui concurs este ”Suflet de dascăl”.

 

Rapsozii Bascovului au imprimat primul lor CD

Luni, 25 Noiembrie 2013 15:34

În lumea superficialului și a trivialului dus la extrem pe care o traversăm, vreo 2000 de elevi din Pitești s-au gândit să aducă un omagiu Zilei Filosofiei. Un spectacol organizat în acest sens pe scena Casei Sindicatelor din oraș a marcat această zi, printre dansuri, cântece populare sau muzică ușoară. Un grup de eleve din Colegiul Zinca Golescu,

Concert cameral aniversar

Luni, 25 Noiembrie 2013 15:13

Filarmonica Piteşti organizează luni, 25 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert cameral aniversar, susţinut de cvartetul Ad Libitum. Violoniştii Alexandru Tomescu şi Şerban Mereuţă, violistul Bogdan Bişoc şi violoncelistul Filip Papa vor interpreta: George Enescu -Cvartetul nr. 2 în Sol major op. 22, Ludwig van Beethoven - Cvartetul nr. 11 op. 95 şi Maurice Ravel - Cvartetul în Fa major.
Format în 1988, la Universitatea Naţională de Muzică din Iaşi, cvartetul     Ad Libidum a întreprins numeroase turnee în ţară şi în străinătate, câştigând

 

Concert vocal-simfonic la sfârşit de brumar

Luni, 25 Noiembrie 2013 15:11

După concertele sută la sută rusesc şi sută la sută german, a venit rândul muzicii italiene să fie interpretată de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti. Instituţia de concerte piteşteană organizează joi, 28 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert vocal-simfonic cu piese muzicale din Rossini, Puccini, Donizetti şi Verdi. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Tiberiu Oprea şi soliştii Rodica Vică şi Ştefan Korch vor aduce în atenţia publicului „Traviata”, „Nabucco”, „Rigoletto”, „Elixirul dragostei”, „Fiica regimentului”, „Semiramide”, „Italianca”.

Piteşti, capitala europeană a teatrului

Luni, 25 Noiembrie 2013 15:10

Consiliul Judeţean Argeş şi Teatrul „Al Davila” Piteşti organizează, în perioada 22-27 noiembrie a. c., a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi a IV-a ediţie a Festivalului Teatrelor din Balcani. Ambele evenimente vor avea loc la sediul teatrului, în ambele săli, Sala Mare, respectiv Sala Studio „Liviu Ciulei”.
Timp de şase zile, iubitorii Thaliei se vor bucura de producţii susţinute de actori de la teatrele „Masca” Bucureşti, „Tudor Vianu” Giurgiu, „Anton Pann”

 

Fiica lui Nichita Sandu de la Argcoms este o cunoscută soprană, la nivel mondial

Luni, 25 Noiembrie 2013 15:06

# Culmea, își dorește să cânte pe scena Filarmonicii din Pitești. Fiica cea mică a directorului Fabricii de Globulețe de la Curtea de Argeș, Sandu Nichita, este o cunoscută și foarte talentată soprană, angajată a Operei Române. Însă acest aspect se cunoaște mai puțin în Argeș, locul din care Cristina Sandu  Marta este originară, pentru că nimeni n-a considerat firesc s-o invite să cânte în vreuna dintre instituțiile de cultură din județ. Noroc cu cei de la Consiliul Județean, că au invitat-o să susțină două recitaluri la Golești, cu ocazia Sărbătorilor Argeșului și Muscelului. Cristina Sandu  Marta a studiat în

Tudor Gheorghe, un “pelerin din ţara nimănui” ajuns la Mioveni

Luni, 18 Noiembrie 2013 14:05

Maestrul Tudor Gheorghe s-a aflat joi la Mioveni pentru a susţine spectacolul “Pelerini din ţara nimănui” sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu. Ca şi la spectacolul susţinut în luna iunie a acestui an, sute de spectatori au participat la concertul anunţat deja a fi unul de excepţie, dovadă că maestrul este apreciat în Mioveni  stând faptul că biletele la spectacol s-au vândut în numai câteva zile. Casa Sindicatelor Dacia din Mioveni a fost, aşadar, gazda unui spectacol care s-a dorit, aşa cum însuşi Tudor Gheorghe a mărturisit, departe de revoltă şi substraturi politice, tocmai pentru a putea fi

 

Sută la sută german

Luni, 18 Noiembrie 2013 13:57

# După concertul simfonic sută la sută rusesc, Filarmonica Piteşti organizează un concert simfonic sută la sută german. Joi, 21 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Vincent Grüger şi cornistul Petrea Gâscă vor interpreta: W. A. Mozart - Concertul nr. 2 pentru corn şi orchestră în mi bemol major, Vincent Grüger - Kleines Konzert pentru corn şi orchestră cu doi corni obligaţi şi Anton Bruckner - Simfonia nr. 3 în re minor, Wagner. Dirijorul Vincent Grüger s-a născut la Wuppertal (Germania), într-o familie de muzicieni. A studiat

Carmen Dumitrache, omul din spatele Centrului Cultural Pitești

Luni, 11 Noiembrie 2013 00:00

O cunoaşteţi ca realizator TV, organizator al Festivalului „Zavaidoc” şi director al Centrului Cultural Pitești, dar o ştiţi mai puţin ca om. Carmen este persoana care iubeşte normalitatea, oamenii de bun simţ şi tot ceea ce o ajută în viaţă, în general. Directorul Centrului Cultural Pitești este și unul dintre cei mai cunoscuți realizatori TV  pe plan local şi, totodată,  organizator al Festivalului  de Muzică Lăutărească Veche “Zavaidoc”, manifestare de care ne mai despart doar câteva zile (evenimentul din acest an urmând a se desfăşura în perioda 15-17 noiembrie) şi pentru a cărui punere la punct se dedică trup şi suflet.  

 

Un mortarium de piatră, exponatul lunii la Muzeul Judeţean Argeş

Luni, 11 Noiembrie 2013 00:00

Muzeul Judeţean Argeş a deschis începând  din luna ianuarie 2013, seria de manifestări intitulată “Exponatul lunii”. Această serie de manifestări vizează prezentarea lunară publicului vizitator a unor piese sau ansambluri de piese cu valoare deosebită din colecțiile muzeului.
Piesa expusă luna aceasta reprezintă un mortarium de piatră. El a fost realizat din calcar, este prevăzut cu patru apucători fără decor, care aveau rolul de a înlesni mânuirea sa. Pisălogul a fost realizat tot din calcar, are formă tronconică şi era folosit atât pentru zdrobire, cât şi pentru frecarea seminţelor.

Patrimoniul cultural naţional - trecut şi perspectivă

Luni, 11 Noiembrie 2013 00:00

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti au organizat, săptămâna trecută ediţia a II-a a simpozionului naţional cu tema Patrimoniul cultural naţional – trecut şi perspectivă. În contextul evoluţiei cultural – economice, eforturile de păstrare a tradiţiei naţionale trebuie să se concentreze asupra formelor autentice, fără a permite alterarea lor. În acest cadru, se înscrie şi activitatea de cercetare şi valorificare a patrimoniului muzeal, concretizată prin dezvăluirea unor repere semnificative pentru societate, fapte, locuri, stiluri de viaţă din epoci diverse. Acordăm o importanţă deosebită cunoaşterii şi aplicării legislaţiei specifice de protejare a patrimoniului cultural naţional mobil, a monumentelor istorice, acestea fiind garanţii ale contribuţiei noastre la cultura universală.

 

Sută la sută rusesc

Luni, 11 Noiembrie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul concert simfonic extraordinar al stagiunii. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Radu Postăvaru şi violonistul Gabriel Croitoru vor interpreta: A. Borodin - Dansuri polovţiene, P. I. Ceaikovski - Concert pentru vioară şi orchestră şi Rimski-Korsakov - Simfonia nr. 2 op. 9 Antar. Născut într-o familie de muzicieni (mama artist liric, tatăl contrabasist), Radu Postăvaru a dirijat pentru prima oară la cinci ani! A absolvit pianul la Liceul de Muzică „Octav Băncilă” şi Conservatorul „George Enescu”, ambele din

Interferenţe cultural-istorice la Vila Florica

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

Ca urmare a celei de-a doua sesiuni de finanţare lansate în acest an de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Centrul de Cultură “Brătianu” a câştigat proiectul “Interferenţe cultural-istorice”, prin care marchează 20 de ani de activitate. Proiectului a fost cofinanţat de Consiliul Judeţean Argeş, iar în cadrul său, pe 24 şi 25 octombrie, la Vila Florica, a avut loc sesiunea de comunicări ştiinţifice “Doamnele din familia Brătianu, de la activism social la activism cultural”. Comunicările ştiinţifice au fost dublate de un  eveniment editorial: lansarea cărţii “Florica – file de monografie” şi a revistei “Brătienii în istoria

 

Monografia Judeţului Argeş, lansată la Muzeul Goleşti

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

Joi, 31 octombrie, la Muzeul Național al Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti a fost  lansată  monografia judeţului Argeş – ”Argeşul şi Muscelul – spaţii istorice ale românismului” – vol. I și II. Realizată în premieră, lucrarea reunește, în aproximativ 1.000 de pagini ale celor două volume, rezultatul unor eforturi îndelungate ale unor oameni de cultură care au știut să valorifice potențialul istoric și legendar al acestor zone, realizând o adevărată carte de identitate a argeșenilor și a muscelenilor.

Dansatorii din Bascov, la Favorit TV

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

În foarte scurt timp, ansamblurile folclorice din Bascov, fie că e vorba de dansatori, fie că e vorba despre grupul vocal-bărbătesc, sau de taraf, s-au impus în lumea artistică din județ, și nu numai. După aparițiile Rapsozilor Bascovului la evenimentele-concurs, în urma cărora s-au întors acasă cu premii serioase, a venit vremnea anamblului de dansatori să iasă în lume. Grupul de dans popular al Casei de Cultură ”Adriana Trandafir” a fost invitat să ia parte la emisiunea folclorică de la Național TV, care va fi transmisă pe postul național Favorit Tv, sâmbătă, începând cu ora 21.00.  Ana Luca

 

Cristian Meleşteu - câştigătorul Premiului Naţional Vasile Voiculescu

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

La Pârscov, judeţul Buzău, la casa memorială a poetului Vasile Voiculescu, au fost înmânate premiile naţionale Vasile Voiculescu, pentru proză, poezie şi eseu, pentru volume apărute în anii 2012 şi 2013. Premiul pentru poezie i-a revenit cunoscutului poet Gellu Dorian, ce a serbat astfel în mod fericit şi împlinirea a şaizeci de ani. Premiul pentru proză i-a revenit lui Cristian Meleşteu pentru volumul Revoluţia Borfaşilor, apărut anul acesta la editura Tracus Arte. Premiul a fost înmânat de preşedintele juriului, scriitorul Gabriel Chifu, directorul revistei România Literară şi vicepreşedinte al USR.

Trio Contraste, din nou la Piteşti

Luni, 04 Noiembrie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează miercuri, 6 noiembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, primul recital al lunii. Trio Contraste revine pe scena filarmonicii piteştene într-un recital cameral extraordinar. Cei trei muzicieni, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, pianistul Sorin Petrescu şi percuţionistul Doru Roman, vor interpreta piese muzicale compuse de: J. A. Montero („Danzas”), A. Mejia („Patru dansuri columbiene”), A. Piazzolla („Trei tangouri”), M. Moleiro („Joropo”), M. Ponce („Estrellita”), Z. Abreu („Tico”) şi L. Bernstein (Suita din „West Side Story”)

 

Pagina 112 din 129

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea