Concert vocal-simfonic la finalul celei de-a cincea stagiuni

Marţi, 26 Iunie 2012 00:19

Filarmonica Piteşti încheie joi, 28 iunie, a cincea stagiune cu un concert coral-simfonic susţinut, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, de orchestra Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, pianistul Roman Manoleanu şi cele mai importante coruri ale judeţului Argeş, unite în proiectul „Cluster Chorus”.

Câștigătorii Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS – Mioveni, ediție aniversară

Miercuri, 20 Iunie 2012 00:52

Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineret LUDICUS a fost  una aniversară. S-au împlinit 10 ani de când în oraşul Mioveni se organiza pentru prima dată un astfel de festival. Manifestarea a fost  organizată de Consiliul Local Mioveni, Primărie şi Centrul Cultural, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Dacia.
Trupe de teatru din Piteşti, Bacău, Rm. Vâlcea, Sinaia, Ploieşti, Sighişoara, Plopeni, Alba Iulia, Bucureşti şi Mioveni s-au  întrecut

 

La Filarmonica Pitești, lumea blues-ului cu MIKE GODOROJA & BLUE SPIRIT

Marţi, 19 Iunie 2012 23:15

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 iunie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul-eveniment „Roots”, susţinut de Mike Godoroja şi „Blue Spirit”. Prin intermediul unor instrumente neconvenţionale, ca bouzouki, mandolină, dulcimer, slide guitar, kazoo, banjo, electric guitar, vor fi readuse la rampă legende ale blues-ului ca: Muddy Waters, Willie Dixon, Robert Johnson, Howlin Wolf, Sonny Boy Williamson etc. Proiectul „Roots”, o întoarcere la rădăcinile genului muzical care a influenţat, în

Recital cameral Duo Classic la Filarmonica Pitești

Luni, 04 Iunie 2012 02:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 iunie a. c., în Aula Universităţii Piteşti (Centrul de Calcul), de la ora 19.00, recitalul cameral al duo-ului „Classic” al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Violonistul Octavian Gorun şi pianista Corina Stănescu vor prezenta lucrări de Tommaso Vitali, Ludwig van Beethoven şi César Franck.
Octavian Gorun s-a născut la Craiova, oraşul în care a fost iniţiat în domeniul muzical de tatăl său, violoncelistul Valeriu Gorun. A

 

Festivalul Internaţional de Muzică Bizantină – Pitești

Luni, 04 Iunie 2012 02:00

Filarmonica Piteşti, Protoieria Piteşti, prin Biroul de Catehizare a Tineretului, şi Editura Filos organizează miercuri, 6 iunie, şi joi, 7 iunie a.c., la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Bizantină.
Participă grupurile psaltice „Ghelasie Basarabeanul” (Piteşti), „Nectarie Protopsaltul” (Bucureşti), „Ioan Zmeu Protopsaltul”

Pianul călător soseşte la Piteşti!

Luni, 04 Iunie 2012 02:00

Vineri, 8 iunie a. c., turneul naţional „Pianul călător” soseşte la Filarmonica Piteşti. De la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pianistul Horia Mihail îşi dă întâlnire cu publicul, cu un program Mozart, Bach, Bartok, Rachmaninov-Kreisler-Liebesfreud, Schubert-Liszt, Liszt şi Schubert-Liszt-Standchen.
Aflat la a doua ediţie, turneul naţional a debutat la 21 mai, la Mediaş, şi se va încheia la 11 iulie, la Chişinău. Timp de 50 de zile,

 

Filarmonica Pitești - Muzica Parisului, la sfârşit de mai 2012

Luni, 28 Mai 2012 02:00

Filarmonica Piteşti încheie seria recitalurilor şi concertelor lunii mai cu un recital cameral. Joi, 31 mai, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, flautistul Matei Ioachimescu şi pianista Cătălina Butcaru vă propun, în cadrul turneului naţional „Paris 2012”, pagini din  Claude Debussy, Jacques Ibert, Camille Saint-Saens, Francis Poulenc, Andre Jolivet.
Flautistul Matei Ioachimescu s-a născut la Bucureşti, într-o familie cu bogată tradiţie muzicală. A absolvit la „Universität für Musik und Darstellende Kunst”

Cinci ani de filarmonică la Pitești

Marţi, 22 Mai 2012 22:40

Filarmonica Piteşti organizează săptămâna viitoare, printr-un spectacol aniversar extraordinar şi printr-un recital cameral, „Zilele muzicale ale Piteştiului”. 
Aniversarea a cinci ani instituţiei va fi sărbătorită joi, 24 mai a. c., la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde va avea loc, de la ora 19.00, marcarea evenimentului. Prin punerea în scenă a operetei în trei acte, „Liliacul”, de Johann Strauss (fiul), scrisă pe un libret de Karl Haffner şi Richard Genee. Ea va fi dăruită publicului iubitor de orchestra filarmonicii, dirijată de Tiberiu Oprea (foto), avându-i ca solişti pe: Alfredo Pascu, Doina Scripcaru, Mediana Vlad, Ştefan Popov, Răzvan Georgescu, Raluca Ciocă, Daniel Madia, Viorel Ciurdea, Haricleea Marica. Li se adaugă îndrăgitul actor Radu Gheorghe şi corala Academica „Divina Armonie”.

 

Haciaturian şi Schubert, cu sextetul Filarmonicii Braşov

Marţi, 22 Mai 2012 22:39

La 25 mai 2007, orchestra Filarmonicii Piteşti susţinea primul concert. La cinci ani de la acest eveniment, în cadrul Zilelor muzicale ale Piteştiului, vineri, 25 mai a. c., va avea loc, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00, un recital cameral susţinut de Sextetul Filarmonicii Braşov.
Clarinetistul Iulian Rusu, violonistul Dănuţ Manea (foto) şi pianista Laura Manea interpretează „Trio pentru clarinet, vioară şi pian” de Aram Haciaturian. Cvartetul de coarde în re minor „Moartea şi fata” de Fr. Shubert va fi pus în scenă de violoniştii  Gina Dumitru şi Dănuţ Manea, violonista Luiza Balint şi violoncelistul Ştefan Neagoe.

Două sonate pentru pian şi violoncel la Filarmonica Pitești

Luni, 14 Mai 2012 22:44

Filarmonica Piteşti organizează joi, 17 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, al doilea recital cameral al lunii, susţinut de pianistul Mihai Ungureanu şi violoncelistul Elvis Ciuculescu.  În program: C. Franck - Sonata în La Major (aranjată pentru violoncel şi pian) şi E. Grieg - Sonata în la minor pentru violoncel şi pian. Mihai Ungureanu a absolvit pianul la Academia de Muzică din Bucureşti, studiind cu Dan Grigore şi Iona Minei. Este unul dintre cei mai buni pianişti ai ţării, fiind apreciat de însuşi Iosif Sava, care

 

Galele folk Mioveni 2012

Luni, 07 Mai 2012 22:59

Cea de-a II-a ediție a GALELOR FOLK MIOVENI 2012” și-a desemnat câștigătorii miercuri 2 Mai. Și la această ediție au participat numeroși cantautori și interpreți talentați din întreaga țară. Câștigătoarea marelui premiu a fost Adela Mihaela Titescu din Prahova, care a impresionat juriul și publicul cu cele două piese interpretate “Cântec de fericire”(Vasile Alecsandri) și „Vino aproape” (muzica Adela Titescu, text Sorin Poclitaru) Premiul al doilea a fost câștigat de grupul ICARUS din Botoșani iar premiul al treilea a fost câștigat de Mihai Preda din Slatina. Publicul a fost încântat de recitalul susținut de îndrăgiţii interpreţi de folk Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă.

 

Laurenţiu Darie şi cvintetul Consonus, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 07 Mai 2012 22:54

Filarmonica Piteşti organizează joi, 10 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un recital cameral susţinut de cvintetul Consonus, înfiinţat de fagotistul Laurenţiu Darie. Lansat anul trecut, la Festivalul Internaţional „George Enescu”, din Capitală, cvintetul are în componenţă pe violoniştii Lucian Dănilă şi Mihaela Dobrescu, violistul Iulian Popovici, violoncelistul Bogdan Popa şi contrabasistul  Octavian Ralea. Tinerii muzicieni şi solistul Laurenţiu Darie propun următorul program: W. A. Mozart - Divertisment pentru

 

Violonistă de renume pentru prima oară la Filarmonica Piteşti

Marţi, 01 Mai 2012 22:25

Filarmonica Piteşti organizează joi, 3 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini semnate Mozart şi Haydn. Orchestra, dirijată de Alexandru Iosub, şi violonista Maria Solozobova, din Rusia, susţin următorul program: W. A. Mozart - Uvertura operei  La  Clemenza Di Tito¸ W. A. Mozart - Concertul nr. 5 în La Major pentru vioară și orchestră şi J. Haydn - Simfonia nr. 104 - Salomon.  

Flautul de Aur, la Piteşti

Luni, 23 Aprilie 2012 23:04

Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 aprilie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un recital cameral susţinut de flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail. Inclus în cadrul turneului extraordinar Flautul de aur, spectacolul poartă această denumire pentru că Ion Bogdan Ştefănescu este singurul flautist din România care cântă la un flaut de aur marca Muramatsu.

 

Concert de Paște la Mioveni, în clădirea Catedralei

Luni, 23 Aprilie 2012 23:02

Pe 17 aprilie, ora 19.00, la Catedrala ortodoxă Sf. Petru şi Pavel din oraş a avut loc un concert susţinut de Cvartetul CONTRASTE şi Corlala D.G.Kiriac din Piteşti. Concertul s-a ţinut în sala de sus a Catedralei, nedeschisă încă publicului, până la 1 iulie când va fi inaugurată. Concertul este la a doua ediţie şi a fost organizat de către Consiliul Local Mioveni, Primărie şi Centrul Cultural Mioveni.

 

Concert la Filarmonică în Săptămâna Luminată

Luni, 16 Aprilie 2012 22:22

Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 aprilie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic avându-l ca solist pe flautistul Cătălin Opriţoiu. Orchestra noastră simfonică şi dirijorul Alexandru Ganea vor susţine următorul program: W.A. Mozart – Concertul în Sol major pentru flaut şi orchestră, Francois Borne – Fantaisie brillante pentru flaut şi orchestră după o temă din ,,Carmen’’ de Bizet (solist: Cătălin Opriţoiu) şi, în partea a doua, Fr. Schubert – Simfonia nr. 8 în si minor, ,,Neterminata’’.

 

Eveniment editorial de excepție la Biblioteca Județeană Argeș

Luni, 02 Aprilie 2012 22:58

# În prezența unor personalități marcante, directorul Octavian Sachelarie a lansat volumul ”Triunghiul cunoașterii-carte, lectură, bibliotecă” Sala de Conferințe a Bibilotecii Județene Argeș, joi, 22 martie, la prânz. Oameni de cultură. Oficialități. Scaune aduse în grabă pentru ultimii sosiți, peste capacitatea sălii. Alți oameni de cultură. Alți directori de instituții. Profesori. Studenți. Octavian Știreanu. Conf. univ. dr. Elena Tîrziman, directorul general al Bibliotecii Naționale a României.

Premieră mondială absolută la Filarmonica Piteşti

Luni, 02 Aprilie 2012 22:34

# Francezul Thierry Huillet, compozitor, pianist şi solist. Filarmonica Piteşti organizează joi, 5 aprilie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic extraordinar. Celebrul pianist francez Thierry Huillet se va prezenta la Piteşti într-o dublă ipostază, de compozitor şi solist.
Orchestra noastră simfonică şi dirijorul Alexandru Ganea vor susţine următorul program: Thierry Huillet - “Preludio” pentru

 

Eveniment editorial de excepție la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 20 Martie 2012 01:08

# Directorul instituției, Octavian Sachelarie, va lansa volumul ”Triunghiul cunoașterii-carte, lectură, bibliotecă”. Cu siguranță, Sala de Conferințe a Bibilotecii Județene Argeș se va dovedi neîncăpătoare joi, 22 martie. Pentru că la această dată, la orele 12, va avea loc lansarea volumului –

Rapsodia pe o temă de Paganini

Marţi, 20 Martie 2012 01:05

Filarmonica Piteşti organizează joi, 22 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei şi dirijorul Vlad Agachi, va evolua, ca solistă, pianista Adriana Maier. În program: J. Brahms („Uvertura Academica, op. 80” şi „Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98”) şi S. Rahmaninov  („Rapsodia pe o temă de Paganini, op. 43”).
Adriana Maier s-a născut la Bucureşti, oraş în care a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu”, la clasa profesorului Mircea Costache, şi Universitatea de

 

Pagina 118 din 124

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea