”Oda bucuriei”, la concertul aniversar al Filarmonicii Pitești

Miercuri, 22 Mai 2013 16:36

# Șase ani de la înfiinţarea Filarmonicii Pitești. Filarmonica Piteşti organizează joi, 23 mai a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, concertul simfonic aniversar, prilejuit de împlinirea a şase ani de la înfiinţare. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea, violonistul Mădălin Sandu, fagotistul Ionuț Mardare, violoncelistul Paul Oneci, soprana Sorina Munteanu, mezzosoprana Antonela Bârnat, tenorul Marian Someșan, basul Lucian Oniță şi corul Euphonia al Filarmonicii Râmnicu Vâlcea vor interpreta: Vivaldi - Vara, Weber - Concert pentru fagot și orchestră, Popper - Rapsodia ungară pentru violoncel și orchestră şi Beethoven - Simfonia a IX-a.
Alături de artiştii instrumentişti ai Filarmonicii Piteşti, corul filarmonicii vâlcene şi artişti de renume ai scenei muzicale naţionale au ţinut să fie alături de instituţia de concerte piteşteană la ceas de sărbătoare.

“Publicul piteştean nu este cu nimic mai prejos decât publicul din alte oraşe ale ţării”

Luni, 13 Mai 2013 00:00

# Declară Sevastian Tudor, directorul Teatrului Alexandru Davila. Ce preferă piteştenii care trec pragul Teatrului Alexandru Davila am aflat chiar de la directorul instituţiei. Directorul Teatrului Alexandru Davila e încântat că spectatorul piteştean, pe care îl consideră avizat şi cu un dezvoltat simţ al realităţii, se reapropie, încet, dar sigur, de arta teatrală, pe care o evaluează cu circumspecţie. Publicul din Piteşti este, în opinia lui Sevastian Tudor, un public avizat de teatru, un public cald şi recunoscător.     

 

Spectacol de muzică și dansuri populare tradiționale la Țigănești (Topoloveni)

Luni, 13 Mai 2013 00:00

# Europarlamentarul Dan Zamfirescu a filmat circa o oră cu telefonul mobil. Primarul Gheorghe Boțârcă promite, la Țigănești, o pepinieră de tinere talente. Vineri seara, sala Căminului Cultural din Țigănești, de lângă Topoloveni, s-a umplut cu localnici, părinți, copii. Pentru un spectacol ce s-a dovedit a fi unul de bună calitate și, mai ales, de bun augur. ”Vedetele” au fost grupul de mici dansatori ai Casei de Cultură din Topoloveni și deja celebrii Haiduci ai Vlădicii din aceeași localitate. Primii au fost filmați asiduu de proaspătul europarlamentar Dan Zamfirescu, ce și-a exprimat intenția

Concert simfonic omagial Ion Dumitrescu la Filarmonica Pitești

Luni, 13 Mai 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 16 mai a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Ion Dumitrescu, Grieg şi Schubert. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Octav Calleya si pianista Ilinca Dumitrescu vor interpeta: Ion Dumitrescu - Preludiu simfonic, E. Grieg - Concertul pentru pian şi orchestră şi Fr. Schubert - Simfonia nr. 9 în Do major. Alături de Teatrul Naţional Bucureşti, Filarmonica Vâlcea, care-i poartă numele, şi Filarmonica Piteşti aduce, la o sută de ani de la naştere, un omagiu marelui compozitor, dirijor, profesor, scriitor care a fost Ion Dumitrescu.

 

Festival Național de Muzică Pop și Etno Pop la Mioveni

Luni, 13 Mai 2013 00:00

În perioada 24-25 Mai, la Mioveni va avea loc prima editie a Festivalului National de Muzica Pop si Etno Pop pentru Copii si Adolescenti “Muzica, prietena mea”. Evenimentul este un regal muzical anual care isi propune promovarea muzicii pop si etno pop, a tinerilor interpreti din Romania. Intr-o perioada cand cultura se rezuma la programe tv, internet, cluburi etc, festivalul incearca si va reusi sa aduca cat mai multi tineri in sala de spectacol si sa contribuie la cresterea gradului de cunoastere in randul tinerilor a muzicii pop si etno pop romanesti si internationale.

Pentru că sunt talentați, Haiducii Vlădicii au început să deranjeze grupurile vocale bărbătești mai vechi

Luni, 13 Mai 2013 00:00

Se pare că, pentru unii, a-și înlătura concurența este o chestiune de jocuri oneroase de culise și nicidecum o confruntare fair-play, pe față și cu toate armele la vedere. Grupul folcloric Haiducii Vlădicii, format din opt preoți și un interpret de muzică populară,  simte deja efectele faptului că sunt nou-apăruți pe piața muzicii populare, dar nu lipsiți de talent.  Unii dintre liderii grupurilor rivale, obișnuiți deja cu succesul, s-au văzut, după festivalul de la Mioveni, puși în situația să constate că s-ar putea să-și piardă din supremație.

 

Șeful Casei Studentului Pitești, sau salsa connecting people

Luni, 13 Mai 2013 00:00

Un club de salsa în oraș care să adune oamenii de diferite vârste la un loc și să-i facă să socializeze, este un gând pe care directorul Casei Studenților îl vrea materializat cât mai repede. Daniel Ionescu spune că salsa este dansul “latin, fierbinte, ce emană energii pozitive și este propice relațiilor de prietenie.” Însă, dansul este și cea mai bună “agenție matrimonială”. Tot la Casa Sindicatelor există un exemplu în acest sens: “colegul meu de antrenorat, profesorul Ionuț Stanca, s-a căsătorit cu partenera sa de dans, Violeta. Rodul dragostei lor fiind un băiețel, Ionuț, pe care deja l-au sortit să ajungă campion la dans.”     Ana Luca

 

De Ziua Internațională a Cărții și a drepturilor de autor, Dacia a oferit cărţi elevilor din Mioveni

Luni, 29 Aprilie 2013 13:33

Săptămâna trecută, marţi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii şi a drepturilor de autor, Automobile Dacia, în parteneriat cu Primăria oraşului Mioveni, Centrul Cultural şi BookMag.eu au oferit 1.400 de cărţi elevilor şcolilor din oraşul Mioveni.
În lista cărţilor oferite de Dacia, Centrul Cultural Mioveni şi BookMag.eu figurează titluri clasice din literatura română, lecturi obligatorii pentru orice absolvent de şcoală generală sau liceu. De la Mihail Sadoveanu la Liviu Rebreanu şi de la George Coşbuc la George Bacovia, în lista de cărţi care au fost

 

Concursul naţional de poezie „Juventus”

Luni, 29 Aprilie 2013 13:12

Ministerul Tineretului şi Sportului prin Casa Studenţilor Piteşti şi Editura Tracus Arte invită tinerii creatori cu vârste între 14-35 ani să participe la Concursul Naţional de Poezie „Juventus”.  Juriul va fi prezidat de criticul Nicolae Oprea, preşedintele USR Piteşti, alături de acesta fiind scriitorul Dumitru Augustin Doman-directorul revistei “Argeş”, scriitorul Cristian Meleşteu, reprezentând Ministerul Tineretului şi Sportului, Ion Cristescu-directorul editurii Tracus Arte şi Cosmin Perța, director editorial Tracus Arte.

Lacrimosa, concert cameral de Paşte la Filarmonica Pitești

Luni, 29 Aprilie 2013 13:11

Filarmonica Piteşti organizează, joi, 2 mai, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor Piteşti, un concert cameral de Paşte intitulat Lacrimosa. Concertul e susţinut de trio SONUS din Timişoara, compus din Laura Roman (vioară), Cosmin Rafael Bălean (duduk, tav-shvi) şi Doru Roman (marimba, percuţie). Cosmin Bălean şi Doru Roman sunt cunoscuţi piteştenilor, duduk-ul fiind cel mai vechi instrument muzical cunoscut.
De această dată, trio-ul a pregătit, special pentru publicul piteştean, un program adecvat Săptămânii Patimilor. Din program: Tradiţional – Rugăciune, G. Faure – Pie Jesu from Requiem, E. Morricone  – For Love one can Die, Gh. Mandicevski – Oratoriu, C. Porumbescu – Balada, W.A. Mozart – Lacrimosa, N. Zivkovic – Liebeslied şi A.L. Webber – Pie Jesu.

 

Grațian Bădescu și-a făcut pepinieră de cântăreți la Galeș

Luni, 29 Aprilie 2013 13:07

# Deși nu are nici măcar un an vechime, grupul ”Dorulețul”  a câștigat trofeul Festivalului “Cântecele Argeșului”. Foarte puțini știu că solistul de muzică populară Grațian Bădescu este și profesor de muzică la Școala Generală din Galeș, comuna Brăduleț. Și, așa cum îi stă bine unui interpret de succes, nu se putea decât ca acesta să se implice în proiecte de succes. De curând, cei 17 copii pregătiți de domnul profesor au plecat acasă cu trofeul Festivalului “Cântecele Argeșului”, desfășurat la Mioveni. Grațian Bădescu ne-a spus că există un mare potențial în acest grup, motiv pentru care într-una

Haiducii Vlădicii din Topoloveni se pregătesc de ședință foto

Luni, 22 Aprilie 2013 00:00

Cel mai în vogă grup vocal bărbătesc, Haiducii Vlădicii de la Topoloveni, se pregătește să scoată încă două albume. Abia s-au întors de la festivalul-concurs de la Mioveni, “Dorel Manea”, unde au luat primul loc, că s-au pus serios pe treabă. În fiecare marți, aceștia repetă de zor la Casa de Cultură din Topoloveni. Ca să fie sigur că activitatea artistică se desfășoară în bune condiții, însuși arhiepiscopul Calinic le face vizite inopinate, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută, în timpul repetiției, când s-au trezit cu Prea Sfinția Sa la Topoloveni. N-a stat mult, a ascultat doar și a plecat mulțumit.

 

Tabără de încondeiat ouă la Centrul de Cultură ”Brătianu”

Luni, 22 Aprilie 2013 00:00

Centrul de Cultură „Brătianu” cu sprijinul Consiliului Județean Argeș organizează în perioada 22-26 aprilie 2013 ediția a VII-a a Taberei de încondeiat ouă.
Încondeiatul ouălelor ocupă un loc deosebit în arta populară românească. Această artă este  încă foarte vie în diferitele regiuni etnografice din România. Pentru instituția noastră,  Tabara de încondeiat ouă a devenit deja tradiție și un moment asteptat de cei pasionați de arta de a încondeia ouă.

Cursuri de dans, actorie și modelling la Bascov

Luni, 22 Aprilie 2013 00:00

Casa de Cultură”Adriana Trandafir” din Bascov a început activitatea în forță. Astfel că, de luni până sâmbătă, fiecare copil, în funcție de personalitate, își poate alege un curs pe care să-l urmeze și care să-i confere o dezvoltare armonioasă.
Dans popular (coregraf Marian Stănoiu):
Luni  și Sâmbătă:     17.00-18.00 (grupa mică)
18.00-19.00 (grupa mare)

 

Un pianist american la Piteşti

Luni, 22 Aprilie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 aprilie a. c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate Ceaikovski şi Şostakovici. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Vlad Agachi şi pianistul american Alexander Bernstein vor interpeta: Ceaikovski - Serenada pentru orchestră de coarde şi Şostakovici - Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră şi „Vals” din Suita nr. 2 de jazz. 
Născut în 1988, pianistul american Alexander Bernstein a absolvit, în 2010, faimoasa universitate Harvard. A urmat cursuri post universitare de performanţă

Icoane favorite, premiate și adjudecate

Luni, 22 Aprilie 2013 00:00

Cea de-a XV-a ediție a expoziției internaționale de icoane va avea loc pe 26 aprilie la Galeria de Artă Naivă din cadrul Muzeului Județean Argeș. Peste 20 de premii vor fi acordate, pentru că tot atâtea vor fi instituțiile care vor premia icoana favorită. Lucrarea va rămâne în patrimoniul instituției care i-a acordat distincția respectivă, potrivit obiceiului. De asemenea, o dată la cinci ani, va fi organizată și o expoziție retrospectivă cu toate lucrările premiate din 1999 încoace de diferite instituții din județ și în patrimoniul cărora se află acum aceste icoane, spune șeful Centrului Creației Populare, Sorin Mazilescu (foto).     Ana Luca

 

Concert de Paște oferit de Arhiepiscopie în Piața Milea

Luni, 22 Aprilie 2013 00:00

A doua zi de Paște, Arhiepiescopia Argeșului și Muscelului organizează un megaconcert în Piața Vasile Milea din Pitești. Nu vă gândiți că pe scenă vor apărea nume ca Vank sau Voltaj, însă, se dorește ca evenimentul să fie de aceeași amploare. Organizatorii, dintre care unul chiar își sărbătorește ziua de naștere la acea dată, s-au dat peste cap până la ministrul MAI pentru ca fanfara instituției să poată fi prezentă pe 6 mai în Orașul Lalelelor, unde va susține un concert de câteva ore alături de corul Mănăstirii Curtea de Argeș și invitații acestora. Ana Luca

Artiștii din Bascov, hotărâți să vâneze toate premiile mari din festivalurile-concurs

Luni, 22 Aprilie 2013 00:00

Membrii ansamblului folcloric al Casei de Cultură ”Adriana Trandafir”, Corala ”Fantasia” a aceleiași instituții, precum și grupul vocal bărbătesc ”Rapsozii Bascovului”, participă la toate festivalurile –concurs din județul Argeș. Tonul l-au dat ‘’Rapsozii Bascovului’’, pe data de 5 aprilie, în cadrul Concursului Național al Grupurilor Vocale ‘’Dorel Manea’’ de la MIoveni,unde au obținut și primul premiu din cariera lor. E vorba despre Premiul Special al Juriului. Sâmbăta trecută, pe 13 aprilie, corala Fantasia a reprezentat Bascovul la Curtea de Argeș, la „Reuniunea de primăvară a corurilor și grupurilor vocale”,

 

Cinci cărţi - un singur autor: Î.P.S. Calinic

Luni, 15 Aprilie 2013 15:21

# Evenimentul de lansare a avut loc  la Facultatea de Teologie Sfânta Muceniţă Filoteia  # Î.P.S. Calinic: ”Fiecare dintre noi, fiind persoană din Dumnezeu, trebuie să dăm astfel de mărturie că am trecut pe aici” # Profesor dr. Nicolae Brânzea, președintele Senatului Universității Pitești: ”Eu nu am să vă felicit pentru ceea ce ați scris până acum, ci pentru ceea ce veți continua să scrieți”. ÎPS Calinic și-a reeditat seria de volume numită „Toată vremea-și are vreme”, apariție editorială a ultimilor doi ani.  Adunați în aula “Iustin Patriarhul” a Facultății

“Adriana Trandafir” oferă lecții de teatru-actorie la Bascov

Luni, 15 Aprilie 2013 15:15

Și-a deschis porțile doar de trei luni, însă n-a stat degeaba absolut deloc. După o serie de spectacole organizate pe scena instituțiuei,  Casa de Cultură “Adriana Trandafir” de la Bascov a început, de curând, înscrierile pentru cursurile care se desfășoară în incinta sa. E vorba despre lecții de: dans popular 25 lei (8 sedințe / lună); dans modern 25 lei (4 sedințe/ lună); balet, gimnastică ritmică 25 lei (4 ședințe/lună); canto popular 25 lei (4 ședințe/ lună); teatru-actorie 30 lei (4 ședințe/lună); modelling 25 lei (4 ședințe/ lună); limba engleză 35 lei (4 ședințe/ lună).  De curând, grupul vocal bărbătesc, nou înființat, Rapsozii Bascovului, a adus acasă Premiul Special al Juriului după participarea la primul lor festival de gen „Dorel Manea” de la Mioveni. Lucru care îi face deosebit de mândri, mai ales că vechimea grupului nu a atins încă două luni, ne spune directoarea Lorena Toma (foto). Ana Luca

 

Pagina 120 din 131

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea