Spectacol-eveniment de 8 martie: ”With love, forever!”

Luni, 04 Martie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează vineri, 8 martie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor Piteşti,  spectacolul extraordinar  With love, forever!, cuprinzând pagini celebre din musicaluri şi filme. Îşi dau concursul soliştii Claudia Măru Hanghiuc (prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian’’ din Bucureşti, originară din Piteşti), Adina Sima (piteşteanca noastră colaboratoare permanentă a Teatrului Naţional de Operetă ,,Ion Dacian’’, fost artist liric la

Centrul Cultural Mioveni oferă un cadou inedit de 8 Martie

Luni, 04 Martie 2013 00:00

Vineri, 8 Martie 2013, începând cu ora 10.00, Centrul Cultural Mioveni invită doammele și domnișoarele la sediu pentru a fi răsfățate cu o sedință GRATUITĂ de machiaj profesional realizat de make-up artist Roxana Pisică, completată de o ședință foto realizată de fotograful Bogdan Budoiu.

 

Eveniment editorial la Centrul Cultural Mioveni. 7 ANI LA DIETĂ - AVENTURILE UNEI FEMEI GRASE

Luni, 04 Martie 2013 00:00

Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural Mioveni vă invită miercuri, 6 martie 2013, ora 16.00 la Centrul Cultural Mioveni, unde va avea loc lansarea cărții 7 ANI LA DIETĂ - AVENTURILE UNEI FEMEI GRASE a autoarei Marie Vrânceanu. Cartea se deosebește de celelalte cărți de nutriţie aflate pe piaţă prin faptul că autoarea, nutriţionista Marie Vrânceanu, biolog nutriţionist la Milano, este o ex-obeză. Prin metodele propuse de autoare, poţi slăbi 8 kg în doar 10 zile.

”Orice eveniment cultural organizat implică muncă și dăruire, dar și sprijin din partea Consiliului Local și al primarului orașului”

Luni, 04 Martie 2013 00:00

# Interviu Argentina Culcuş – managerul cultural al anului în Argeș. Argentina Culcuş, un reper al managementului cultural, a reuşit, din anul 2008, de când conduce Centrul Cultural Mioveni, să confere o nouă imagine oraşului. Pe lângă titulatura existentă – oraş al constructorilor de maşini - Argentina Culcuş, prin cele peste 80 de activităţi cultural – artistice întreprinse pe an, a creat un nou reper, şi anume acela de oraş cultural. Se poate spune că ambiţia sa de a aduce plus valoare oraşului Mioveni prin promovarea culturii a fost ardentă și a presupus, aşa cum ne vorbeşte şi în interviu, multe ore de muncă,  desigur, beneficiind de sprijin din partea primarului şi a Consiliului Local.

 

Bijuterii muzicale, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 04 Martie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 martie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un concert simfonic dedicat femeii. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Tiberiu Oprea şi violoncelistul Răzvan Suma oferă bijuterii muzicale semnate Vivaldi, Verdi, Ceikovski, Debussy, Fauré, Grieg, Dvorak, Rachmaninov.

Cinci laureaţi ai Galei premiilor de excelenţă în cultură

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Argeş a organizat vineri, în Sala Ars Nova a Centrului Cultural Piteşti, Gala premiilor de excelenţă în cultură, ediţia a VII-a,  manifestare în cadrul căreia au fost premiaţi oamenii de cultură cu realizări deosebite în ultimul an.
Fostul subprefect al judeţului Argeş, scriitorul George Rizescu, a primit premiul pentru literatură, artistul plastic Augustin Lucici a fost premiat la secţiunea pictură iar actriţei Luminiţa Borta i-a revenit premiul secţiunii teatru. Muzicologul Saviana Diamandi a obţinut premiul secţiunii muzică iar directorul

 

Tabără de confecționat mărțișoare și origami, la Vila Florica, în perioada 25-28 februarie

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

În perioada 25-28 februarie 2013,  se va  desfășura la Vila Florica a V-a ediție a “Taberei de mărțisoare si origami ” – ateliere de creație, începând cu orele 10.00.   Vor participa la tabară copiii de la Centrul de Tip Familial Valea Mare, de la Grădinița cu program normal “Vintilă Brătianu” și de la Școala primară nr. 2 din Ștefănești, iar mărțișoarele vor fi oferite seniorilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență din Pitești.

Seară de jazz cu Evergreen Band, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 25 Februarie 2013 00:00

Filarmonica Piteşti organizează joi, 28 februarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un recital de jazz, Simfonic Jazz Project, susţinut de Evergreen Band, din Craiova.  În program: La vie en rose, Mona Lisa, Yesterday, Besame mucho, Strangers in the night, My way, Summertime, Fly me to the moon, Over the rainbow, What a wonderful world, Zaraza.
Orchestratorul şi saxofonistul Bogdan Uţă şi fostul PR al Filarmonicii „Oltenia”, din Craiova, Ana-Maria Marta, au gândit, în urmă cu puţini ani, un proiect

 

”Cosi fan tutte” de W. A. Mozart, la Filarmonica Pitești

Luni, 18 Februarie 2013 22:58

Filarmonica Piteşti organizează joi, 21 februarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un spectacol-eveniment, operă în concert, ”Cosi fan tutte” de W. A. Mozart. Alături de orchestra simfonică a instituţiei şi dirijorul Vlad Agachi vor concerta artişti de renume ai Operei Naţionale din Bucureşti: Simona Neagu, Antonela Bârnat, Lucian Corchiş, Daniel Pop, Dorina Cheşei şi Ştefan Schuler.  ”Cosi fan tutte” este o operă în două acte, compusă de Mozart pe un libret în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Premiera absolută a avut loc la Viena, în 26 ianuarie 1787, sub conducerea muzicală a compozitorului.

Uvertura ”Directorul de scenă”, joi, la Filarmonica Pitești

Luni, 11 Februarie 2013 14:25

Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 februarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, al doilea concert simfonic al lunii, susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Marius Hristescu şi violonista Maria Solozobova (Rusia). În program: A. Mozart - Uvertura la Directorul de scenă, Felix Mendelssohn-Bartholdy - Concertul pentru vioară şi orchestră în mi minor, op. 64  şi J. Haydn - Simfonia nr. 104 în Re major.

 

Telefonul de-a lungul timpului, la Muzeul Golești

Luni, 04 Februarie 2013 14:49

# Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 1 februarie 2013, la orele 12.00, în Salonul de Iarnă al Conacului Goleştilor. Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, în parteneriat cu Muzeul Judeţean Buzău organizează, în perioada 1 februarie – 1 mai 2013, expoziţia temporară itinerantă Telefonul de-a lungul timpului.
Telefonul reprezintă una dintre cele mai mari invenţii ale omenirii şi a jucat un rol extrem de important în progresul lumii moderne, devenind treptat un

Pasărea de foc la Filarmonica Piteşti

Luni, 04 Februarie 2013 14:47

Filarmonica Piteşti organizează joi, 7 februarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, primul concert simfonic al lunii, susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Alexandru Ganea şi violonistul Dănuţ Manea.  În program: C. Silvestri - Jocuri populare româneşti din Transilvania op. 4, E. Caudella - Concertul pentru vioară şi orchestră, M. Musorgski - Intermezzo la actul al IV-lea din opera Hovanscina şi I. Stravinski - Pasărea de foc (varianta 1919).
Dănuţ Manea a început studiul viorii la şapte ani, atunci când a primit de la părinţi instrumentul visat. A urmat Liceul de Artă din Craiova şi Liceul de Muzică

 

Trupa preoților, Haiducii Vlădicii, lucrează la primul CD

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:58

# Acesta se va numi ”Cine-a zis dorului dor” și va conține 16 piese de muzică populară. La Casa de Cultură ”Ion Ionescu” din Topoloveni, de două ori pe săptămână, este spectacol. Fără public, însă oricine dorește poate intra. Sala mare răsună de voci frumoase, pline, bărbătești.
Cântece de petrecere, melodii populare cunoscute – toate sunt repetate la modul profesionist, cu partitura în față. Pentru că membrii corului sunt profesioniști în ale muzicii. Toți sunt preoți, toți au voci frumoase și bine lucrate, toți au trecut examene de teorie și practică muzicală. Și, toți, au decis să

Bibliosphere, revista on-line a bibliotecarilor argeşeni la o nouă apariţie

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:40

Desfăşurându-şi activitatea în cadrul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” Argeş, filiala Argeş a ANBPR (Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România), are în componenţa sa 150 de membri, toţi fiind bibliotecari ce deservesc comunitatea locală argeşeană şi vin în întâmpinarea nevoilor de informare ale utilizatorilor ce le trec zilnic pragul. Cu o apariţie trimestrială, buletinul informativ al asociaţiei, „Bibliosphere” îşi propune să aducă în atenţia publicului larg biblioteca publică, cu tot ceea ce înseamnă profesia de bibliotecar. Revista se adresează specialiştilor în domeniu, dar şi

 

După mutarea în viitorul centru multifuncţional, Filarmonica Piteşti va scăpa de chiria pe care o plăteşte Casei Sindicatelor

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:33

# La 4 ani de la anunţarea lor,  lucrările de amenajare a centrului multifuncțional promis de autorităţi ar putea deveni realitate. Săptămâna aceasta, Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, ar urma să semneze, la Ministerul Dezvoltării Regionale, contractul cu finanțare europeană pentru transformarea în centru multifuncțional a fostului “Cinema București”. Obiectivul, prezentat de autorităţi încă din 2009,  ar putea intra în faza de începere a lucrărilor în primăvara acestui an. Principalul beneficiar al investiţiei va fi Filarmonica Piteşti, care, prin mutarea concertelor, va scăpa de chiria usturătoare, de 24.000 de lei lunar, pe care o plăteşte în prezent pentru sala pusă la dispoziţie de Casa Sindicatelor.

Mozart în 100 de minute la Filarmonica Pitești

Luni, 28 Ianuarie 2013 23:31

Filarmonica Piteşti organizează joi, 31 ianuarie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor Piteşti, cel de-al patrulea recital din stagiunea camerală 2012-2013.
Este vorba de un concert de pian la patru mâini susţinut de cunoscuţii artişti instrumentişti Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu, laureaţi cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, fondatori ai ansamblului Remember Enescu. Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu vor susţine, timp 100 de minute, Integrala sonatelor pentru pian la patru mâini ale lui W.A. Mozart, mai precis: Sonata KV 381 Re major, Sonata KV 358 Sib major, Sonata KV 521 Do major, Sonata KV 497 Fa major şi Sonata KV 19d Do major.

 

Octav Calleya la pupitrul orchestrei Filarmonicii Piteşti

Luni, 21 Ianuarie 2013 23:33

Filarmonica Piteşti organizează joi, 24 ianuarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un concert simfonic extraordinar avându-l la pupitru pe dirijorul spaniol Octav Calleya. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Octav Calleya şi chitaristul piteştean Eduard Leaţă propun următorul program: G. Verdi -Vecerniile siciliene, R. Wagner - Rienzi (în premieră), L.v. Beethoven - Leonora 3, Joaquin Rodrigo - Concierto de Aranjuez, Manuel de Falla  - Pantomima şi Dansul focului din Amorul Vrăjitor, Pablo Luna - Dansul focului din Benamor şi Jeronimo Jimenez - La boda de Luis Alonso.

Muzică de film pe ritmuri de percuţie şi duduk

Luni, 14 Ianuarie 2013 23:58

Filarmonica Piteşti organizează joi, 17 ianuarie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, concertul simfonic susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Radu Popa şi soliştii Doru Roman (percuţie) şi Cosmin Bălean (duduk).
În program, pagini muzicale de Haciaturian (extras din baletul „Spartacus), Gardel („Tango”), Lloyd-Weber („Fantoma de la operă”), Morricone („For love one can die”), Offenbach, Anderson ş.a.

 

163 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Luni, 14 Ianuarie 2013 23:58

Marţi, 15 ianuarie 2013, ora 1300, Consiliul Local Mioveni, Primăria oraşului, Centrul Cultural şi Centrul de Informare Europa Mioveni sărbătoresc împlinirea a 163 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Acest eveniment se desfăşoară în cadrul Proiectului “Compararea Experienţelor de implementare ale educaţiei informale şi nonformale” aprobat cu Număr de Referinţă COM-11-PR-03-AG-RO prin Programul Comenius Regio, şi finanţat din Fondul Social European. Vor participa elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 Mioveni, ce fac parte din proiectul sus amintit precum şi elevi de la toate celelalte şcoli din oraşul Mioveni. În cadrul programului artistic elevii vor prezenta poezii şi cântece dedicate marelui poet national, Mihai EMINESCU.

INDUSTRIILE CREATIVE, motor de dezvoltare sustenabilă locală

Luni, 14 Ianuarie 2013 23:58

# Manifestare ocazionată de Ziua Națională a Culturii. Centrul Cultural Mioveni în parteneriat cu Asociaţia pentru Promovarea Industriilor Creative şi Ministerul Culturii organizează miercuri, 16 ianuarie 2013, ora 11.00 - 15.00, la Centrul Cultural Mioveni, atelierul de reflecţie şi dezbatere cu tema: INDUSTRIILE CREATIVE – motor de dezvoltare sustenabilă locală

 

Pagina 120 din 129

«ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea