Clipa de literatură

Marţi, 12 Iulie 2022 08:48

Denisa Popescu

****

Amintirea crește în locuri sărate

Ca marea și ca lacrima.

De multe ori și ca patima.

Ea trece prin noi

Cu vedenii, cu viziuni.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 11 Iulie 2022 18:45

MIRCEA DRĂGHICI

Vezi ce uşor ne trec anii,

Viaţa ta e-o cutezanţă,

De la partid ai luat banii...

Din instanţă în instanţă!

 

„Cititul și scrisul – abilități pentru viață” - la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș

Luni, 11 Iulie 2022 11:30

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat recent, în cadrul calendarului proiectului „Pași în lumea culturii și a creației” activitatea „Cititul  și scrisul – abilități pentru viață”, oră de lectură din creațiile proprii ale elevilor și dezbateri interactive referitoare la tema propusă.

Proiectul este derulat în prezent de către Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș împreună cu Școala Gimnazială „Petre Țutea” din Boteni, în cadrul căruia elevii participă la manifestări cultural-educative, dezbateri, expoziții de mărțișoare, felicitări, obiecte lucrate cu îndemânare și talent de către ei,  îmbogățindu-și astfel universul cunoașterii, pătrunzând în tainele lecturii și ale bibliotecii.

Toamna începe cu Analogue Festival

Joi, 07 Iulie 2022 16:23

Centrul Cultural din Mioveni, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al orașului Mioveni, vă invită la prima ediție a festivalului de muzică, arte și tehnologie, ANALOGUE, ce va avea loc în perioada 2-4 septembrie 2022, pe platoul Făget din Mioveni.

La prima ediție sunt așteptați peste 7.000 de oameni din toate colțurile țării. Biletele Early Bird s-au pus în vânzare sub formă de abonament standard sau abonament VIP pe iaBilet.ro, Entertix și Eventim. Copiii sub 7 ani au acces gratuit, dacă și numai dacă sunt însoțiți de un adult care își va achiziționa un bilet / abonament sau care este beneficiar al unei invitații.

 

 

Expoziție de fotografii din reviste vechi, la Biblioteca Județeană: „Curtea de Argeș, oraș de legendă”

Marţi, 05 Iulie 2022 20:21

Curtea de Argeș, una dintre cele mai vechi așezări în care, din secolul al XIV-lea, se atestă existența unui scaun domnesc și a unei însemnate organizări bisericești, adăpostește câteva monumente istorice încluse în patrimoniul cultural național.

În holul central al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, la etajul al II-lea este organizată de către Secția de Presă și Legislație, expoziția intitulată „Curtea de Argeș, oraș de legendă”. Este vorba despre o expoziție de reproduceri fotografice, din fondul vechi de reviste de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din perioada interbelică, ce prezintă monumente însemnate de arhitectură medievală din orașul Basarabilor.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 05 Iulie 2022 11:58

ARGEŞUL TERORIZAT

Animale sfâşiate,

Urşii, lupii şi cu râşii,

Foamea îşi face dreptate,

Oamenii rămân...ascunşii.

A CĂZUT UN DULAP

Mergi la şcoală şi faci bine,

Pui şi un ban la ciorap,

Dacă vine peste tine

...Un dulap!

NU SE VREA FANFARA

Nu o mai avem de-un an,

E rău fără de Fanfară

Şi Consiliul Judeţean

Se va face de ocară!

 

Festival rock cu intrare liberă, la Pitești

Luni, 04 Iulie 2022 09:43

 

În perioada 8-9 iulie, va avea loc prima ediție a festivalului de rock pentru tineri „Rebel X”, în Parcul „Lunca Argeșului”! Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Pitești.

Intrarea va fi liberă!

„Vă invităm să urmăriți cele mai noi, frumoase și tinere trupe de rock, care vă vor transmite energia lor pozitivă”, se arată în comunicatul emis de Primăria Pitești.

 

 

Elevii și profesorii Școlii Populare de Arte și Meserii au purtat un tricolor de 100 de metri în centrul Capitalei

Luni, 04 Iulie 2022 07:24

 

Duminică, 26 iunie, reprezentanți ai instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Argeș au avut prezențe inedite care au atras atenția inclusiv la nivel național. Astfel, la invitația prefectului Capitalei, Toni Greblă, peste 150 de elevi și profesori ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești și cercetași, cărora li s-au adăugat 50 de elevi de la trei licee din București, au participat la ceremonia oficială organizată cu prilejul Zilei Drapelului Național, ceremonie la care a fost prezent și premierul Nicolae Ciucă, precum și mai multe alte oficialități la nivel național.

 

Autorul primei istorii a Bucureștilor este argeșean!

Miercuri, 29 Iunie 2022 08:39

# Gheorghe Ionescu-Gion a fost meditatorul copiilor domnitorului Alexandru Ioan Cuza

Se împlinesc, zilele acestea, 118 ani de la trecerea în neființă a istoricului Gheorghe Ionescu-Gion (n. 14 octombrie 1857, Pitești - d. 29 iunie  1904, București) Acesta a fost profesor, istoric, ziarist, publicist, cronicar literar și teatral, secretar general al Ministerului Cultelor și Instrucțiunii Publice, inspector general în învățământul secundar, vicepreședinte al Ateneului Român, membru corespondent al Academiei Române.

 

Muzeul Golești își îmbogățește zestrea cu o casă încărcată de spiritualitate

Luni, 27 Iunie 2022 15:32

La Muzeul Golești a sosit, săptămâna trecută, structura unei case donate de Episcopul Macarie al Europei de Nord. Casa a aparținut bunicilor feței bisericești și provine din localitatea Spermezeu, Bistrița Năsăud.

Structura urmează să fie asamblată, iar cel târziu la finalul verii casa va fi inaugurată. Muzeul Golești este al treilea mare muzeu din țară care primește în donație o casă din partea Episcopului Macarie.

 

Atenție! Se apropie FOLK-IN la Budeasa!

Luni, 27 Iunie 2022 15:08

Festivalul FOLK-IN de la Budeasa va reuni nume mari ale folkului românesc. Iată invitații ce vor concerta în cele două zile ale festivalului. Vineri 1 iulie: Pasărea Rock, Mircea Vintilă, Daniel Iancu, Florin Ioan Thomits. Sâmbătă 2 iulie: Ducu Bertzi&Friends, Cristi Dumitrașcu & Plan B (Daniel Secărea, Marcis Nut), Marius Matache și Țapinarii.

Festivalul FOLK IN va fi unul cu atât mai special în acest an cu cât la Budeasa va cânta în premieră trupa Pasărea Rock.

 

ANALOGUE Festival, un weekend în natură cu muzică și artă la Mioveni

Joi, 23 Iunie 2022 17:16

Centrul Cultural din Mioveni, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al orașului Mioveni, vă invită la prima ediție a festivalului de muzică, arte și tehnologie, ANALOGUE, ce va avea loc în perioada 2-4 septembrie 2022, pe platoul Făget din Mioveni.

Omul modern, preocupat de carieră și de recunoașterea socială, în constantă relație cu mediul digital, are nevoie de mici momente de escapadă în realitatea imediată, de reluarea legăturii cu sinele, dar și cu cei din jur. Are nevoie de o readaptare la tot ceea ce se întâmplă în afara casei și la reconectarea cu mediul înconjurător.

 

 

Mioveni - Muzică rock de calitate și distracție responsabilă pe două roți!

Miercuri, 22 Iunie 2022 17:26

Paradă de motociclete, motoare turate, adrenalină, distracție și mult rock! Dacă vă incită ideea, urcați în șa și dați o tură până la Rock'N Ride Fest Mioveni, pe 24 și 25 iunie.

Timp de două zile, festivalul își propune să adune în zona de picnic de la Făget cât mai mulți pasionați de motociclete și muzică rock, dar și pe iubitorii motoarelor turate și ai adrenalinei pe două roți. Aici, participanții vor avea parte de o serie de concursuri, demonstrații de îndemânare moto, bere rece, grătare încinse și mai multe spectacole susținute de trupele Ultimul Tren, Timpuri Noi, Fără Vise, Trooper, 7 Tears Ago, Rana, Nuanțe, Blană Bombă, Myst.

 

„Noaptea Regilor” - film în premieră, la Cinematograful „București”

Joi, 09 Iunie 2022 12:46

Sâmbătă, 11 iunie 2022, de la ora 18:00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat, în premieră, filmul „Noaptea regilor”, în regia lui Philippe Lacôte. „Noaptea regilor” este un film de dramă-fantastic, din 2020, care a fost filmat pe teritoriul a patru țări: Franţa, Coasta de Fildeş. Canada și Senegal. Filmul a avut premiera în România, în data de 27 mai 2022.

Urmărim aventurile unui tânăr, care este trimis în La Maca, o închisoare din mijlocul pădurilor din Coasta de Fildeş condusă de condamnaţi şi unde dăinuie o tradiţie sumbră: la fiecare lună roşie, un povestaş este ales dintre deţinuţi pentru a spune o poveste.

 

EXPOZIȚII INEDITE LA MUZEUL GOLEȘTI: MUZEUL COPILĂRIEI ȘI DIORAMA FEROVIARĂ CU DEPOUL PITEȘTI

Joi, 09 Iunie 2022 07:52

# Expozițiile pot fi vizitate pe parcursul întregii luni

Cei care vor călca pragul Muzeului Golești au ocazia să viziteze două expoziții inedite. Deschise chiar de 1 Iunie, Muzeul Copilăriei și Diorama feroviară care conține și o reconstituire a Depoului Pitești, pot fi vizitate pe parcursul întregii luni.

Inginerul Cristian Dumitru a dezvoltat o pasiune pentru jucăriile vechi românești. În 30 de ani a strâns o colecție de aproximativ 15.000 de jucării. La Muzeul Golești, pot fi văzute câteva sute dintre ele. Colecția lui Cristian Dumitru cuprinde jucării care au luminat copilăria românilor  din 1900 până în 2000. Această colecție cu jucăriile din copilăria celor care astăzi sunt părinți sau bunici au avut un succes uriaș în toată țara.

 

Trei poeți din Pitești în antologia de poezie contemporană lansată la Bookfest

Miercuri, 08 Iunie 2022 13:08

Poeții VIRGIL DIACONU, DENISA POPESCU și ION DOGIOIU, care își fac veacul în urbea Piteștilor, au apărut în antologia de poezie contemporană The future has been fabulous so far.

Până în prezent viitorul este foarte bun, inițiată de prof. univ. dr. Lidia Vianu, în colaborare cu Editura Tracus Arte București, Muzeul Național al Literaturii Române, Universitatea București și British Council, Contemporary Literature Press.

 

Expoziția de pictură „Argint e pe ape și aur în aer”, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Miercuri, 08 Iunie 2022 11:08

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea anunță deschiderea expoziției ,,Argint e pe ape și aur în aer”. Vor fi prezentate o selecție de peste 40 de lucrări ale artistului Horea Paștina. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 14 iunie,  începând cu ora 18:00 și va putea fi vizitată până la 1 septembrie. La vernisaj este invitat și criticul de artă Oliv Mircea.

,,Argint e pe ape și aur în aer. Ascult și privesc cerul și pământul. Cu privirea la cer. Cer cerul. Când eram copil, doream acolo, în departare, unde cerul se unea cu pământul, să ating cerul cu mâna. Precum în cer, așa și pe pământ ”, a precizat Horea Paștina.

Festival-Concurs Național de Folclor Mioveni 2022

Miercuri, 08 Iunie 2022 07:45

Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni în perioada 12 – 14 August 2022. Festivalul are drept scop revitalizarea, conservarea și promovarea folclorului muzical, literar și coregrafic din diferite zone etnografice ale României.

Înscrierea la Festivalul-Concurs se face pe baza Fișei de Înscriere în perioada 01 – 30 iunie 2022. Pentru mai multe detalii puteți consulta Regulamentul Concursului accesând site-ul www.centrulculturalmioveni.ro

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 07 Iunie 2022 20:34

IOHANNIS şi PSD

Se pare că-i “nereparat”:

De când îl ştiu, i-a înjurat,

Altfel înclină azi balanţa:

Cică e bună alianţa...

PARTIDUL FORŢA DREPTEI

 

Cine vor mai fi minţiţii?!

Alt partid, de unde punga?

Aşteaptă să le dea dinţii...

Forţa dreptei... e în stânga!

Începe fEstivalul de Carte pentru copii “Kidsfest”

Luni, 06 Iunie 2022 09:36

În perioada 8 - 12 iunie 2022, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești, organizează fEstivalul de Carte pentru copii “Kidsfest”, Pitești, ediția a II-a, 2022 - manifestare culturală dedicată Zilei Internaționale a Copilului, cu scopul de a promova literatura pentru copii, de a încuraja, totodată, lectura ca mijloc de relaționare între părinți și copii.

Astfel, în zona pietonală din faţa Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeș, va fi organizat un complex expozițional unde vor fi amenajate 5 corturi, în care îşi vor prezenta oferta de carte pentru copii, 10 edituri de prestigiu din România, trei dintre acestea fiind locale. Editurile partipante sunt: Grup Editorial Art, Grup Editorial Corint, Curtea Veche Publishing, Diana, Didactica Publishing House, Nemira, Niculescu, Nomina, Paralela 45 și Polirom.

 

Pagina 4 din 114

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea