Eveniment la Biblioteca Județeană Argeș. Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean, și-a lansat cea de-a zecea carte

Luni, 17 Februarie 2020 14:45

Lectorul universitar dr. Cornel Popescu, managerul Muzeului Judeţean Argeş a lansat, săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș,  a zecea carte. Este vorba despre o lucrare realizată împreună cu cercetătorul Cornel Tucă.

“Poveste de Iubire”, spectacol dedicat Dragobetelui

Luni, 17 Februarie 2020 14:44

Invitație interesantă pentru îndrăgostiți, dar și pentru toți care iubesc sincer și din toată inima. Este vorba de spectacolul sub genericul “Poveste de iubire”, care va avea loc luni, 24 februarie, de la ora 17.00, la sediul Filarmonicii Pitești. Manifestarea va fi susținută de Grupul Vocal „Zavaidoc”, Grupul Folk „P620”, Trupa „Maxim” și Trupa „R-Mix”, sub îndrumarea folkistului Tiberiu Hărăguș și a profesorului de canto popular Valentin Grigorescu. Evenimentul, aflat la a III-a ediție și dedicat Dragobetelui, sărbătoarea iubirii la români, este organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

”PITEȘTI. PORTRETE POSTUME PENTRU PRIETENI” - de vânzare în librării și pe site-ul editurii

Luni, 17 Februarie 2020 14:42

# Cea mai recentă lucrare a prof. univ. dr. Petre Popa, oferită publicului

Volumul ”PITEȘTI. PORTRETE POSTUME PENTRU PRIETENI”, autor, universitarul Petre Popa (istoric), inițiativă finalizată la Tipografia Paralela 45 (388 pagini, text, imagini, coperte color), se găsește, acum, de vânzare, în librăria Mihai Eminescu, sau pe site-ul Editurii Paralela 45 Pitești.

Nicolae Botgros în spectacol, la Mioveni, de Ziua Femeii

Luni, 17 Februarie 2020 14:13

Ziua de 8 Martie este cunoscută în întreaga lume ca sărbătoarea internațională a femeii, prilej cu care, Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, organizează un super spectacol dedicat tuturor femeilor cu ocazia zilei de 8 martie, susținut de Orchestra ,,Lăutarii din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros și invitați de renume.

 

„Luna de Teatru la Mioveni” - un veritabil mărțișor cultural

Luni, 10 Februarie 2020 13:42

În perioada 01 - 29 martie Centrul Cultural Mioveni în colaborare cu primăria orașului vă oferă un veritabil Mărțișor Cultural, în cadrul celei de-a VII-a ediții a evenimentului “Luna de Teatru la Mioveni”. A devenit deja o tradiție ca publicul din Mioveni, dar nu numai, să fie delectat în luna martie cu o serie de cinci spectacole de excepție, puse în scenă de regizori premiați la importante festivaluri, în care vor evolua actori cunoscuți, din teatru și televiziune.

”ZICI” la Biblioteca Orășenească Topoloveni

Luni, 10 Februarie 2020 13:39

Z. I. C. I. (Ziua Internațională a Cititului Împreună), 5 februarie 2020. Citim împreună pentru a vindeca planeta! / Activitate desfășurată de Biblioteca Orășenească Topoloveni,  în parteneriat cu Grădinița Lumea Copiilor. Mulțumim foarte mult cadrelor didactice pentru tot sprijinul acordat!

 

Lansare de carte. ”Poarta spre tine” – Marius Iulian Zinca

Luni, 10 Februarie 2020 13:38

Biblioteca Județeană Argeș, miercuri, 5 decembrie. MARIUS IULIAN ZINCA și poezia unei singurătăți care doare ca spinul în talpă. Marius este un înviat din morți. În 2003, a avut un accident de mașină. A stat 6 luni în comă. Conectat la aparate.

Concurs internațional de pictură și desen pentru copii, la Muzeul Golești

Luni, 03 Februarie 2020 14:22

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti lansează ediţia a X-a a concursului internaţional de desen şi pictură, cu tema ”Poveștile din țara mea”, care se adresează tinerilor artişti având vârsta maximă de 19 ani.

 

Poeta Victoria Milescu își lansează „Porția de existență” la Pitești

Luni, 03 Februarie 2020 14:17

„Porția de existență” este titlul noului volum de versuri, pe care poeta Victoria Milescu îl va lansa la Centrul Cultural Pitești. Evenimentul editorial coordonat de poetul Virgil Diaconu, directorul revistei literare Cafeneaua literară, moderat de scriitorul Lucian Costache, va avea loc miercuri, 5 februarie, de la ora 14.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

Am aflat de la Cristi Cocea, șeful Direcției pentru Cultură! Cum construiau inițiații

Luni, 27 Ianuarie 2020 14:16

# Modalitate dezvăluită săptămâna trecută, la Biblioteca Județeană Argeș
La începutul săptămânii trecute, lansarea volumului „Cum construiau iniţiaţii. Eseuri ezoterice”, semnat de Cristian Cocea, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş, a prilejuit adunarea iubitorilor de cultură la Biblioteca Județeană  Piteşti.   

 

ȘCOALA GHEORGHE GOMOIU - CURSURI DE TEATRU PENTRU ADOLESCENȚI (14 – 18 ani)

Luni, 27 Ianuarie 2020 13:02

Dacă ești introvertit și emotiv, dar dornic să-ți dezvolți capacitatea de relaționare sau pur și simplu dornic să intri în contact cu lumea teatrului, așteptăm să te cunoaștem.
Ce garantăm: sporirea încrederii în sine și a capacității de concentrare, îmbunătățirea modalităților de exprimare lingvistică și gestuală, eliberarea de stresul cotidian, multă voie bună și prietenie.

Mica Unire, sărbătorită la Mioveni

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:58

În data de 24 ianuarie 2020, Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni, organizează evenimentul ”Hai să dăm mână cu mână” ce se va desfășura în centrul civic al orașului, începând cu ora 13.00, unde ne vom prinde în Hora Unirii, împreună cu elevii Centrului Cultural, Instituțiilor de Învățământ, Cluburile Sportive și cetățeni ai orașului, urmată de un moment artistic tematic, susținut de Ansamblul Folcloric” Dorulețul”. Unirea Principatelor Române este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească.

 

Simpozionul Național „Actualitatea lui Eminescu la 170 de ani de la naștere”

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:55

Manifestările dedicate Luceafărului poeziei românești continuă la Centrul Cultural Pitești cu Simpozionul Național „Actualitatea lui Eminescu la 170 de ani de la naștere”. Evenimentul, coordonat de redactorul-șef al revistei Argeș, scriitorul Dumitru Augustin Doman va cuprinde evocări tematice, susținute de invitați speciali: I.P.S. Calinic Argeșeanul, scriitorii Adrian Alui Gheorghe, Nicolae Georgescu, Doina Rizea, Lucian Costache, Mircea Bârsilă, George Ene, Mihai Barbu. La simpozionul care se va desfășura miercuri, 22 ianuarie, de la ora 11.00, în Sala Multifuncțională de la Casa Cărții sunt invitați iubitori și creatori de cultură, dornici să afle aspecte și interpretări inedite ale operei eminesciene.

ÎPS Calinic: „Eminescu este viu”

Luni, 20 Ianuarie 2020 14:53

Oricât am încercat să-l ”înving” pe Eminescu, în citit, mai ales, nu am reușit să-i parcurg întreaga operă, lăsată Neamului Românesc, ca tezaur nemuritor, așa cum poeții și scriitorii lumii, au lăsat, la rândul lor averi spirituale, Eminescu fiind unicul, uriașul și genialul român, care, prin scrisul său prolific, nu poate fi întrecut de nimeni, niciodată.

 

Se întâmplă la Pitești! Concurs pentru tinerii artiști în memoria victimelor regimurilor totalitare

Luni, 13 Ianuarie 2020 15:06

Cinci țări foste comuniste lansează un concurs muzical ce comemorează victimele regimurilor totalitare comuniste din Europa. Dacă ai între 16 și 30 de ani, faci parte dintr-o trupă sau doar îți place să cânți și dorești să afli mai multe despre trecutul comunist al țării tale, aplică la concursul “Remember”. Creează o piesă muzicală pe tema represiunii comuniste sau a fenomenului Piteşti şi ai ocazia să cânți în concert cu artişti consacrați! 
Concurs pentru tinerii artiști în memoria victimelor regimurilor totalitare comuniste în Europa (1944 – 1989).

Revista de cultură Cafeneaua literară, la ceas aniversar

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:28

La 15 ianuarie 2003, se editează, prin Centrul Cultural Piteşti, sub egida Consiliului Local şi a Primăriei  Piteşti, revista  Cafeneaua literară, Nr. 1, director Virgil Diaconu, redactor şef Marian Barbu, secretar de redacţie Mariana Şenilă-Vasiliu, redactor Florian Stanciu, tehnoredactor Simona Fusaru. Apariţie lunară, SC Pământul SA Smeura. Este organizat concomitent  Clubul  Cafeneaua literară.

 

Biblioteca Județeană Argeș - eveniment la 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:27

# Lansări de carte Dumitru Constantin-Dulcan și Dorel Vișan

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeș și Editura Școala Ardeleană organizează un eveniment special la 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu: conferinţă Dumitru Constantin-Dulcan: „Gânduri despre Mihai Eminescu”și un recital din lirica eminesciană: Dorel Vișan

Mihai Eminescu, marcat la Mioveni!

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:25

Centrul Cultural, Primăria orașului și Consiliul Local Mioveni, organizează cu prilejul ”Zilei Culturii Naționale – Ziua poetului național Mihai Eminescu”, o serie de activități cultural artistice. Evenimentele se vor desfășura la Centrul Cultural Mioveni, în data de 15 ianuarie 2020, începând cu ora 13.00, și vor cuprinde: Atelier de Pictură ”Eminescu, cuvânt și culoare”, Workshop ”Povești Eminescine” și expoziție cu lucrările realizate. La activități vor participa elevii instituțiilor de învățământ din orașul Mioveni și voluntarii „A.I.V. for Mioveni”!

 

 

Dan Rotaru, bilanț fabulos la sfârșit de an 2019

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:23

Așa cum am mai scris, Dan Rotaru nu mai are nevoie de prezentare. Iubitorii de poezie îl cunosc și îl admiră necondiționat, creațiile sale, pline de sensibilitate și trăire poetică sunt binecunoscute. Poet al dragostei, Dan Rotaru a încărunțit numai în viața reală, pentru că, în poezie, este mai tânăr ca niciodată. Declarat senior al literaturii române, poetul argeșean (importat, acum multe decenii, de la vecinii din Olt) a renăscut precum o pasăre phoenix.

Tezaurul de secol al XVIII-lea, descoperit la Conțești - exponatul lunii ianuarie la Muzeul Județean Argeș

Luni, 13 Ianuarie 2020 13:13

Județul Argeș este bine reprezentat prin descoperirile de tezaure aparținând secolului al XVIII-lea și primei jumătăți a secolului al XIX-lea, ocupând un loc fruntaș pe harta descoperirilor numismatice de la sfârșitul Evului Mediu. Se cunosc 13 tezaure (Băiculești, Câmpulung, Costești, Cotmeana, Davidești, Deagu de Jos, Fâlfani, Mozăceni I, Mozăceni II, Recea, Ștefănești, Țuțulești, Valea Iașului) alcătuite din monede otomane, austriece, ragusane, rusești, olandeze și ale statelor germane.

 

Pagina 5 din 96

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea