Vineee! StoneBird Festival 2022

Miercuri, 02 Martie 2022 08:09

Prieteni ai Stonebird Festival, are you ready to rock?! Ne vedem în 2022 la Corbii de Piatră, cu mic, cu mare, la festivalul vostru de rock preferat, alături de your all-time favourites. Trupele care ne vor fi alături pe 12, 13, dar și 14 august: Phoenix Transsylvania, Dirty Shirt, Lupii si Alex Calancea Band, White Mahala, Bucium, IRIS – Cristi Minculescu, Valter& Boro, Bucovina, Timpuri Noi, ZOB, Uniforma, CARGO, Trooper Romania, ALTAR Romania, NEW JERSEY, C.A.S.H. Pregătiți-vă de multă muzică live, distracție, surprize și gălăgie

CLIPA DE LITERATURĂ

Marţi, 01 Martie 2022 11:40

Luiza şi bărbaţii din palincă

Trei bărbaţi în autocarul care goneşte prin toate hârtoapele şi ne dă cu capul de toţi pereţii. Şi între noi Luiza, care surâde timid în spatele ochelarilor ei fumurii. Ea are cerceii sferici şi sânii mici. Între noi Luiza, ca dovadă că suntem chiar în Paradis.

Aflu că îşi pregăteşte doctoratul cu principiul terţului inclus. Eu încerc să intru în zâmbetul ei şi îi depăn povestea dimineţilor mele cu Noica. Ba chiar îi spun ceva despre contradicţia unilaterală, dar între noi se strecoară sticla cu palincă a lui Petru, care ne arde gura şi dă de pământ cu terţul inclus şi contradicţia unilaterală!

 

 

DESENUL COPILULUI

Marţi, 01 Martie 2022 10:57

A desenat zborul pe-o coală,

dar coala rămase goală;

a desenat o pasăre pe-o rază de lumină

şi cântece zburau către bolta senină.

Apoi, în loc de fulger un balaur

 

şi-n loc de vânt un cal cu cap de aur;

Procurorul Cătălin Arsene iese la pensie

Marţi, 01 Martie 2022 09:04

# Alți magistrați argeșeni vor afla, în această săptămână, dacă vor fi eliberați din funcție

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, în ședința din 21 februarie, noi plecări din sistem, delegări în funcții sau propuneri de prelungire a delegării. De aceste decizii a fost afectată și activitatea a trei magistrați din județul Argeș.

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât, prin unanimitate de voturi, înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a magistratului Cătălin Sorin Ion Arsene, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

 

Nu se fac recrutări pentru război. Centrul Militar Județean Argeș: „Atenție la informațiile false!”

Marţi, 01 Martie 2022 08:42

Mai multe anunțuri false privind stagiul militar și recrutarea în România au apărut în mediul online, atrage atenția Ministerul Apărării. Cele mai multe dezinformări au fost făcute în contextul atacului Rusiei asupra Ucrainei. De exemplu, pe rețelele de socializare a apărut o imagine în care este arătat un mesaj RO-ALERT fals, în care se spune că toți cei cu vârste între 20 și 35 de ani trebuie să se prezinte imediat la cel mai rapid centru de înrolare.

Poveștile fabuloase ale Dariei Porumbel - expoziție de pictură inedită la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș

Marţi, 01 Martie 2022 08:04

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, va găzdui expoziția de pictură realizată de eleva Daria Porumbel, de la Liceul de Arte ”Dinu Lipatti” Pitești, clasa profesoarei Anca Giura. Vernisajul expoziţiei va avea loc în holul instituţiei, pe data de 1 martie, începând cu ora 17:00, lucrările micuței artiste putând fi admirate pe simeze, în perioada 1 - 31 martie 2022. Evenimentul va fi moderat de poeta Denisa Popescu, și se va desfășura cu respectarea, atât din partea organizatorilor, cât și a participanților, a tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-COV-2, impuse de legislația în vigoare.

Adrian Coman, biliotecar

 

Expozița Mărțișoarele Primăverii la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș

Luni, 28 Februarie 2022 11:24

La Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș continuă și în anul 2022 proiectul de parteneriat educațional cu Școala Gimnazială Petre Țuțea din Boteni, în cadrul căruia s-au desfășurat de-a lungul anilor expoziții și activități interesante și frumoase, unde elevii și-au dovedit măiestria și talentul, și-au îmbogățit universul cunoașterii, au pătruns în tainele lecturii și ale bibliotecii.

 

În cadrul parteneriatului Pași în lumea culturii și a creației, derulat de către Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș împreună cu Școala Gimnazială Petre Țuțea din Boteni, calendarul de evenimente cuprinde următoarele expoziții: 1 Martie – Mărțișoarele primăverii ( martie 2022); Paștele – Fantezie, culoare, spiritualitate (aprilie 2022); Darurile toamnei (octombrie 2022), Sărbătoarea Crăciunului, prin ochi de copii (decembrie 2022).

BIBLIOTECA TE CITEȘTE – la Liceul din Topoloveni

Luni, 28 Februarie 2022 10:38

Eveniment de suflet, marțea trecută, la Liceul din Topoloveni, un proiect magic derulat de către Biblioteca Județeană "Dinicu Golescu" - în centrul căruia a fost Adriana Soare – Zapăstrit. ”Biblioteca te citeste” este un îndemn la lectură, la cunoaștere și la descoperirea de sine.

 

Autoarea, atât de plină de energie și de lumină,atât de empatică și de lumească, a cucerit pe loc tinerii cu dialogul-i jovial. Elevii liceului au fost cuprinși de valul imaginației și au purtat unda, la rândul lor, prin creațiile lor pline de profunzime, dând dovadă de creativitate și de autenticitate. Cât de fain a zburat timpul! Câte zâmbete pe chipurile tuturor!

 

Muzicienii Filarmonicii Pitești, solidari cu colegii ucraineni!

Sâmbătă, 26 Februarie 2022 17:48

Filarmonica Pitești este deschisă colaborărilor cu muzicieni aflați în Ucraina.

"Ne deschidem ușile către colaborări cu muzicieni din Ucraina! Colegii noștri trec prin momente dificile acum, iar orice ajutor este util. Tocmai de aceea, am decis să ajutăm atât cât putem! Ne bucuram că și alte instituții de profil din România transmit un asemenea mesaj de solidaritate! Doar împreună putem reuși!", a transmis Consiliul Artistic al Filarmonicii Pitești

Secția „Revistă” a revenit la viață! Premiera spectacolului „Inimă, nu fi de piatră”, la Teatrul Davila

Miercuri, 23 Februarie 2022 13:04

 

Pe 26 și 27 februarie, la Teatrul Alexandru Davila Pitești va avea loc, de la ora 19.00, în Sala Mare, premiera spectacolului `Inimă, nu fi de piatră!`, a secției Revistă. Regia artistică îi aparține lui George Diaconescu, dirijor este Vicențiu Perniu, coregrafie – Ramona Titov și scenografie – Miruna Varodi.

„Așteptăm publicul din Argeș sâmbătă și duminică în sala mare a Teatrului Alexandru Davila la premiera spectacolului `Inimă, nu fi de piatră!`. Facem două spectacole pentru că publicul a decis acest lucru. Împreună cu colegii mei am hotărât să dăm două spectacole la rând pentru că se muncește foarte mult și este păcat din cauza acestei perioade, acestei pandemii, că nu putem să avem sala plină”, a precizat Felix Goldbach, managerul Teatrului Alexandru Davila Pitești.

 

Cinci spectacole, într-o săptămână, la Filarmonica Pitești

Miercuri, 23 Februarie 2022 08:55

Săptămână plină la Filarmonica Pitești! Pe parcursul acestei săptămâni vor avea loc cinci evenimente importante. Pe 23 și 24 februarie se va desfășura Festival Sud-Coreean. Joi, 24 februarie, va avea loc și spectacolul de Dragobete al Band-ului Filarmonicii. Pe 25 februarie, pe scena Filarmonicii se va desfășura un spectacol jazz-pop cu doi invitați speciali: Irina Sârbu și Sorin Zlat. Și nu în ultimul rând, sâmbătă, pe  26 februarie, se va desfășura spectacolul sub genericul „Poveste de iubire”, dedicat Dragobetelui.

Maraton de activități dedicate Zilei Naționale a Lecturii, la Biblioteca Județeană Argeș

Marţi, 22 Februarie 2022 14:04

15 februarie, Ziua Națională a Lecturii, a fost o zi plină pentru cadrele didactice, bibliotecari, editori, scriitori și alte categorii profesionale implicate în domeniul educațional și cultural.

Și la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș s-au derulat, cu această ocazie, activități ce urmăresc promovarea și încurajarea lecturii în rândul tinerilor.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Marţi, 22 Februarie 2022 13:58

BOUREANU

Dragostea este mai nouă

Şi n-ai ce să zici,

Acum 49

Intră-n 25!

Biblioteca Județeană Argeș: „În perioada carnavalului să călătorim la Veneția prin intermediul... vedutelor!”

Luni, 21 Februarie 2022 14:01

Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș posedă o colecție de 46 de vedute venețiene, originale, desenate de M. Moro și G. Regellato, între 1856 și 1867, în Litografia Brizeghel- Veneția. Colecția reprezintă, aproape fotografic, piețe, Podul Rialto, Marele Canal, Biserica San Marco, personaje istorice și interioare ale Palatului Dogilor.

 

Târg de Mărțișor în centrul Piteștiului

Luni, 21 Februarie 2022 13:20

# Târgul va fi deschis până pe 8 martie

În perioada 22 februarie - 8 martie 2022, în Pitești se va desfășura Târgul de Mărțișor, în cadrul căruia peste 100 de comercianți vor oferi spre vânzare mărțișoare, flori și cadouri specifice zilelor de 1 martie și 8 martie. Zonele de amplasament vor fi situate în Piața „Vasile Milea" și în cartierele municipiului.

IN MEMORIAM! 66 de ani de la nașterea pictorului Augustin Lucici

Vineri, 18 Februarie 2022 12:36

Născut în Pitești, la 19 februarie 1956, Augustin Lucici a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative (1983), devenind, ulterior, membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

După absolvirea Institutului de Arte Plastice, a lucrat ca muzeograf în cadrul Galeriei de Artă Plastică „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, secție a Muzeului Județean Argeș. Concomitent, a predat și la instituții de învățământ secundar din Pitești: Colegiul Național „Ion C. Brătianu” și Liceul de Artă „Dinu Lipatti”.

 

Felix Goldbach, managerul Teatrului Davila: „În mandatul meu, pe dezvoltare, au venit 8 milioane de lei”

Marţi, 08 Februarie 2022 13:01

Teatrul Alexandru Davila din Pitești a împlinit, recent, 73 de ani de existență. Cu această ocazie, am realizat un interviu cu Felix Goldbach, managerul instituției de cultură. Astfel, joi, 3 februarie, m-am deplasat la sediul teatrului pentru a discuta cu acesta.

Pentru a ajunge la biroul managerului trebuie să urci până la ultimul etaj al clădirii. Acolo, într-un colț, se află și biroul său. Printr-o ușă, care era alăturată biroului, se auzeau repetiții. Studenții de la UPIT, specializarea actorie, se pregăteau de zori. Teatrul Alexandru Davila are viitor!

Concert la Filarmonica Pitești. Răzvan Stoica va urca pe scenă cu o vioară Stradivarius evaluată la 10 milioane de euro!

Joi, 03 Februarie 2022 11:01

 

Concert simfonic în această seară la Filarmonica Pitești. Pe scenă va urca dirijorul Alexandru Ilie și violonistul Răzvan Stoica. Joi, 4 februarie, de la ora 19.00, la Filarmonica Pitești se va desfășura un nou spectacol simfonic. În program: N. Paganini – „Concertul pentru vioară nr.1” și, în premieră la Pitești, „Simfonia a 2-a în do minor” a lui L. Spohr.

 

De menționat că Răzvan Stoica, unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști ai timpului nostru, va urca pe scena Filarmonicii alături de o vioară Stradivarius evaluată la 10 milioane de euro! Răzvan Stoica a câștigat, în anul 2009, marele premiu al concursului  "Strad Prize" (Salzburg, Austria), competitie unde a concurat cu 181 de contracandidați din toată lumea. În urma acestei extraordinare performanțe, Răzvan Stoica a obținut dreptul de a cânta la vioara Antonius Stradivarius 1729 ex-Ernst, până în anul 2025.

 

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 31 Ianuarie 2022 13:49

CONSTANTIN PĂNESCU

Ca om de afaceri,

Ar tăia pădurea,

Că el, printre ageri,

Umblă cu...securea!

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 24 Ianuarie 2022 14:07

POLIŢISTUL DE LA CURTEA DE ARGEŞ

Mă mir că pot să asist

La acest scandal:

El s-a făcut poliţist

În scop sexual...

PNL ARGEŞ

Au ajuns şi prin ziare,

Te întrebi cu dânşii ce-i?

Poate au şi membri fiare:

Se mănâncă între ei!

 

Pagina 5 din 111

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea