Expoziția absolvenților Liceului de Arte „Dinu Lipatti” din Pitești

Marţi, 13 Iunie 2023 20:03

 

Galeria Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș găzduiește, începând din 9 iunie 2023, expoziția absolvenților Liceului de Arte ”Dinu Lipatti” din Pitești. Profesorii coordonatori ai acestei generații sunt Emanuel Fleancu, Daniel Predut și Marius Ivanovici.

”Mă simt bine aici, în mijlocul dumneavoastră. Consiliul Județean sprijină genul acesta de activități. Nu am cum să uit faptul că ori de câte ori am apelat la bunăvoința celor de la Liceul de Artă au ieșit lucruri frumoase, așa cum a fost la Spitalul de Pediatrie sau Baza Nautică Bascov-Budeasa. Sunt convins că cea mai mare parte dintre dumneavoastră veți deveni un nume în zona dvs de activitate. Vă urez multă sănătate, inspirație, putere de muncă” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

Dansul și îmbrățișarea: sănătate pentru Creier

Marţi, 09 Mai 2023 07:44

M-am bucurat mult când am citit, și nu pentru prima oară, despre dans și îmbrățișare. Când eram mic, o verișoară, nepoata mamei, mă îmbrățișa cu multă sârguință. Eram un copil sfios și cam dolofan, fiind iubit de toată lumea, zic eu acum!

Tatăl meu m-a învățat să „joc” sau să dansez, cum se mai spune. Mare artist! Și eu, la rândul meu, am învățat pe colegii mei, băieți și fete. Cu fetele, o mai scoteam la capăt, dar cu băieții era mai greu. Dansam după tabla de scris! Mamă, mamă! De câte ori s-a răsturnat tabla peste capetele colegilor, că stăteau la rând. De atunci am tot dansat! Cu cine? Cu mătura, lopata, măturoiul, coasa, grebla, cazmaua, când mergeam cu oile și alte bovine și cabaline.

 

 

Depresia nu este o glumă

Luni, 03 Aprilie 2023 16:53

Ca să scăpăm de depresie, și cine n-a încercat o stare de depresie, trebuie, negreșit, să ne adresăm specialiștilor, de la Sigmund Freud, numiți psihoterapeuți, acei miraculoși hăruiți care pot diagnostica încercările de neputință, prin care am trecut și trecem cu toții.

Chiar și eu am trecut prin astfel de stări când am fost internat în câteva spitale din România și din afară.

Există la români proverbe celebre adunate de expriența zilnică, proverbe care ajută ca și cele mai bune medicamente.

 

Gustați și nu vă clătinați

Luni, 06 Februarie 2023 21:15

Se mai știe, dar ca să știe tot omul voi spune: înainte de a gusta un dezinfectant (o țuică – două, dacă poți duce!) trebuie să mănânci ceva și dacă nu ai, iei o felie de pâine sau un măr, că altcum stă pe așezătură.

Cu gustatul vinului la fel, iei ceva de mâncare și apoi 1-2 pahare de vin. Oricum, potriviți cantitățile și după ce le serviți, nu mai umblați pe drumuri. Ținta, acasă! Și nu se iese din casă, până nu iese beutura, dacă s-a confundat măsura!

 

 

Câte ceva despre prietenie!

Luni, 17 Octombrie 2022 23:31

Marii înţelepţi ai tuturor timpurilor au avut doar cuvinte înaripate atunci când a fost şi este vorba despre acea stare unică de spirit, numită: Prietenia!

Când sunt prieteniile cele mai gingaşe şi mai rezistente?

Tudor Arghezi ne spune că: „Prieteniile condiţionate de suferinţe comune sunt cele mai gingaşe şi mai rezistente” şi că: „Puţini sunt oamenii care au învăţat să preţuiască prietenia!”

 

PSD Argeș - PNL Argeș: două partide, aceeași impotență!

Marţi, 29 Iunie 2021 19:33

Spiridon Voinescu.
Nu vă gândiți la prostii. Prima explicație în DEX pentru impotență este ”lipsit de vigoare; neputincios”. Și exact așa par a fi cele două mari partide ce joacă (prost!) pe scena politică a județului. PSD-ului i s-au ofilit trandafirii, PNL-ului i-a căzut săgeata... (de ce vă gândiți, din nou, la ceva cu conotații sexuale?!). Așadar, în județ, impotență generalizată. Nu pentru beneficii personale, unde potență e destulă, ci doar pentru ceea ce este de oferit!...

 

Argeș: adunări, dar mai mult adunături!...

Marţi, 27 Aprilie 2021 08:19

Spiridon Voinescu.
„Ce cautã aceste elemente nesãnătoase în viața publicã a statului? Ce cautã acești oameni care pe calea statului voiesc sã câstige avere si onori, pe când statul nu este nicăieri altceva decât organizarea cea mai simplã posibilã a nevoilor omenești? Ce sunt aceste pãpuși care doresc a trăi fãrã muncã, fãrã științã, fãrã avere moștenitã, cumulând câte trei, patru însãrcinãri publice dintre care n-ar putea sã împlineascã nici pe una în deplină conștiințã? …Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi caretrăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui… De acolo pizma cumplită pe care o nutresc aceste nulităţi pentru orice scânteie de merit adevărat şi goana înverşunată asupra elementelor intelectuale sănătoase ale ţării...”.

Cuvintele de mai sus aparțin marelui Mihai Eminescu și sunt scrise cu peste 140 de ani în urmă. Cât adevăr, câtă actualitate. Ce nemișcare în obiceiurile și năravurile unui popor român ce vrea, totuși, să se înalțe…

Penelistul Miuțescu a înfrânt superb și se laudă cu asta!

Luni, 05 Octombrie 2020 22:21

Spiridon Voinescu.
Argeșul este, din nou, roșu. Liberalii, ațipiți pe laurii victoriei de la europarlamentare și-au pus speranțele, înainte de a se culca, în victoria lui Apostoliceanu. Pentru care i-au sacrificat, senini, pe Ana Stan, pe Mihai Coteț, pe Tibi Irimia. Au pierdut orașele cu scoruri rușinoase, au refuzat alianțe pentru că erau, ei, prea mari. Iar acum, după ce au înfrânt, se fălesc cu procentele mai bune împușcate prin consilii locale sau prin consiliul județean. Liberali vechi cer demisia lui Miuțescu, demisie pe care un șef de partid sănătos și-o scria singur, văzând procentele.

 

PSD se întărește, PNL se înmoaie... și susține PSD!

Luni, 15 Iunie 2020 23:37

Spiridon Voinescu.
Am asistat, săptămâna trecută, la o demonstrație de forță a PSD care, pe un text de pandemie, a reunit toată spuma cântăreților de COVID 19 din țară, într-un loc frumos și plin de istorie, la Muzeul Golești. Cum va arăta viața după pandemie? Ce vom face în perioada următoare? La toate aceste întrebări și la multe altele au răspuns: acad. Ioan Aurel Pop– președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel – manager Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, prof. univ. dr. Alexandru Rafila – expert OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, acad.

Mai știe cineva de politicienii noștri?

Luni, 04 Mai 2020 21:50

Spiridon Voinescu.
”Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale” – spunea Ion I.C. Brătianu, acum 100 de ani.
Ei bine, în Argeș nu este așa. Politicienii au în mână, după această sută de ani,  doar propriul card de salariu, salariu gras, de la statul român, un stat care, acum, se zbate să supraviețuiască.

 

Epidemie de corona 20 în Argeș!

Luni, 16 Martie 2020 22:13

Spiridon Voinescu.
A început campania electorală. Internetul, cât este el de încăpător, s-a umplut cu politicienii argeșeni împărțind urări de bine, dorind fericirea aproapelui. Toți, în această primăvară, se vor poza alături de copii, de câini, de pisici. Veți vedea, grija lor pentru sănătate va atinge cote alarmante, vor împărți măști de coronavirus, vor oferi consultații medicale gratuite, vor căuta babele la văz, școlarii la mâini curate, femeile vor fi consultate cu atenție maximă pentru cancerul la sân, vor fi oferite, cu larghețe, prezervative, pe Strada Mare.

Biblia falsă a PSD Argeș

Luni, 24 Februarie 2020 23:34

Spiridon Voinescu

Anul 2016 a reprezentat, pentru PSD Argeș, un imens succes electoral. Parlamentul a primit, în brațele-i exagerat de largi, trei senatori și șase deputați decorați, toți nouă, cu trei trandafiri roșii. Aceștia sunt: 1. Senat: Şerban Valeca, Gheorghe Marin, Cristina Stocheci
2. Camera Deputaţilor: Radu Vasilică, Mircea Drăghici, Simona Bucura Oprescu, Nicolae Georgescu, Cătălin Rădulescu, Nicolae Velcea

 

Fotoliul lui Miuțescu a ajuns un scăunel

Luni, 30 Septembrie 2019 16:33

Spiridon Voinescu.
Conferință de presă de cascadorii râsului, săptămâna trecută, la PNL Argeș. Cei doi amfitrioni, președintele Miuțescu, alături de parlamentarul Bica, au încercat, din răsputeri, să omoare timpul cu subiecte penibile: că PSD nu se preocupă de siguranța cetățeanului și PNL va face înmiit, că PSD blochează inițiativele liberale în Parlament etc. Nimic despre puciul județean, despre întâlnirea primarilor și consilierilor județeni, de partid, cu șefii liberali de la București, nimic de organizația de tineret, care aproape că l-a dat uitării, după ce l-a mai dat și de râs.

Argeș: PSD/ALDE - adio, dar rămân... sub tine!

Luni, 16 Septembrie 2019 14:32

Spiridon Voinescu
Mariajul (sau, conform facebook – ”relație complicată”) dintre bărbatul PSD și doamna ALDE, continuă, în ciuda certurilor conjugale. Desigur, el este mai conservator, desigur, ea este mai liberală, însă el are nevoie de  familia cucoanei, iar cucoana nu se poate despărți de banii lui. Cum... ai cui bani? Ai lui, ai PSD-ului, care, de fapt, sunt ai noștri.

 

Șerban Valeca – de la karate, la ratate

Luni, 02 Septembrie 2019 23:37

Spiridon Voinescu
Șerban Valeca a lovit, din nou, pe lângă, cu numirea la Ministerul Educației. Președinte al PSD Argeș, vicepreşedinte al Senatului aflat la al patrulea mandat de parlamentar din partea social-democraților, Valeca nu l-a impresionat pe președintele Iohannis, care, a declarat: ”Resping propunerea pentru Ministerul Educației. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educația – zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă și nici nu este în stare să le facă.”

Circulație blocată, în Pitești, ca pe vremea lui Ceaușescu

Luni, 13 Mai 2019 12:43

Spiridon Voinescu
Ziua Independenței a fost celebrată, la Pitești, joi, 9 mai 2019, cu mare fast. La Monumentul Eroilor, din  Crinului, au fost prezente mai toate fețele politice ale momentului, în frunte cu Gabriel Bratu, un liant între PDL (actualul PNL), PSD și ALDE. Așadar, un om al uniunii, ce a trecut, ca să nu se supere nimeni, pe la toți. Câteva zeci de persoane au aplaudat momentul. Câteva mii, au înjurat circulația blocată, pe trei străzi, în centru, fix ca pe vremea lui Ceaușescu. Alte cîteva sute s-au  simțit la fel, pe la cozi, la permise, înmatriculări, pașapoarte etc. Adică, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, nu ca pe vremea Independenței.

 

Liberalii argeșeni, ”Cetățeni de oroare” ai Piteștiului

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Spiridon Voinescu.
Unul dintre proiectele de hotărâre de Consiliu Local ajunse, joia trecută, pe masa aleşilor de la Piteşti,  a fost cel privind retragerea  titlului de cetăţean de onoare, acordat fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, din cauza problemelor în Justiţie, probleme care i-au adus fostului lider PSD o condamnare cu închisoarea. Constantin Nicolescu a primit titlul de „Cetăţean de onoare” la ediţia din 2009 a Zilelor Municipiului, titlu conferit, aşa cum se arată în hotărârea de atunci, pentru contribuţia la dezvoltarea industriei automobilului românesc și deosebita susţinere și promovare a municipiului Pitești în ţară și în lume.

Propun prezență obligatorie la conferințele PSD Argeș!

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:58

Spiridon Voinescu.
Săptămâna trecută, pesediștii argeșeni au pățit o mică rușine. Mică, pentru că cele mari se întâmplă la București, unde nu avem reprezentare. Așadar, la conferința de presă, stupiză: numai trei jurnaliști, și aceia de la doar două publicații. Ca evangheliștii, trei: Luca și Matei. Sătui să asculte tăcerile președintelui Valeca, ziariștii au migrat spre alte subiecte, mai de soi. Deputatul Gheorghe Marin a crezut că a greșit sala când, ieșind dintr-un birou, a văzut masa presei, așa, goală. Nu că nu i-ar plăcea goală, dar nu masa! Cui să povestești despre viața bună din

 

Referendum și familie, în Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 18:07

Spiridon Voinescu.
A trecut, și prin Argeș, cu viteză amețitoare, referendumul. L-a văzut cineva? S-a dus, de parcă n-a fost, cu cei 43 de milioane de euro cheltuiți. Noi am rămas tot săraci, 13 școli din județ încă au veceul în curte, Spitalul Județean stă să cadă. Lesbienele sunt fericite, copiii nu sunt furați de nimeni. PSD-ul se face că plouă. Popii încasează de la creduli. Totul a reintrat în normal, vin facturile, vin măririle la gaze, curent, apă. Și vine iarna. ”Am votat pentru viitorul copiilor noștri!” – au spus politicienii locali, la ieșirea din sala de vot.

Opoziția din Argeș începe să aibă spațiu după ”o”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:54

Spiridon Voinescu
Se spune că partidele de stânga, cum este PSD-ul, sunt partide de masă, iar partidele de dreapta, ca PNL-ul, sunt de cadre. De aceea pesediștii sunt mulți, iar peneliștii mai puțini. În Argeș, însă, PSD-ul este un partid ”la masă”, iar PNL-ul este unul ”la cadru”. Primul mănâncă, este la putere,  și se îngr(o)așă, în ciuda chixurilor de la București, iar al doilea se atrofiază constant, pierde masă musculară la membre(i) și începe să aibă nevoie de ajutor pentru deplasare.  Marele partid roșu, ”gaz n`roses”, după cum îl botează unii, are, și el, ”problemili” lui.

 

Pagina 1 din 13

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea