Circulație blocată, în Pitești, ca pe vremea lui Ceaușescu

Luni, 13 Mai 2019 12:43

Spiridon Voinescu
Ziua Independenței a fost celebrată, la Pitești, joi, 9 mai 2019, cu mare fast. La Monumentul Eroilor, din  Crinului, au fost prezente mai toate fețele politice ale momentului, în frunte cu Gabriel Bratu, un liant între PDL (actualul PNL), PSD și ALDE. Așadar, un om al uniunii, ce a trecut, ca să nu se supere nimeni, pe la toți. Câteva zeci de persoane au aplaudat momentul. Câteva mii, au înjurat circulația blocată, pe trei străzi, în centru, fix ca pe vremea lui Ceaușescu. Alte cîteva sute s-au  simțit la fel, pe la cozi, la permise, înmatriculări, pașapoarte etc. Adică, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, nu ca pe vremea Independenței.

Liberalii argeșeni, ”Cetățeni de oroare” ai Piteștiului

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Spiridon Voinescu.
Unul dintre proiectele de hotărâre de Consiliu Local ajunse, joia trecută, pe masa aleşilor de la Piteşti,  a fost cel privind retragerea  titlului de cetăţean de onoare, acordat fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, din cauza problemelor în Justiţie, probleme care i-au adus fostului lider PSD o condamnare cu închisoarea. Constantin Nicolescu a primit titlul de „Cetăţean de onoare” la ediţia din 2009 a Zilelor Municipiului, titlu conferit, aşa cum se arată în hotărârea de atunci, pentru contribuţia la dezvoltarea industriei automobilului românesc și deosebita susţinere și promovare a municipiului Pitești în ţară și în lume.

 

Propun prezență obligatorie la conferințele PSD Argeș!

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:58

Spiridon Voinescu.
Săptămâna trecută, pesediștii argeșeni au pățit o mică rușine. Mică, pentru că cele mari se întâmplă la București, unde nu avem reprezentare. Așadar, la conferința de presă, stupiză: numai trei jurnaliști, și aceia de la doar două publicații. Ca evangheliștii, trei: Luca și Matei. Sătui să asculte tăcerile președintelui Valeca, ziariștii au migrat spre alte subiecte, mai de soi. Deputatul Gheorghe Marin a crezut că a greșit sala când, ieșind dintr-un birou, a văzut masa presei, așa, goală. Nu că nu i-ar plăcea goală, dar nu masa! Cui să povestești despre viața bună din

Referendum și familie, în Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 18:07

Spiridon Voinescu.
A trecut, și prin Argeș, cu viteză amețitoare, referendumul. L-a văzut cineva? S-a dus, de parcă n-a fost, cu cei 43 de milioane de euro cheltuiți. Noi am rămas tot săraci, 13 școli din județ încă au veceul în curte, Spitalul Județean stă să cadă. Lesbienele sunt fericite, copiii nu sunt furați de nimeni. PSD-ul se face că plouă. Popii încasează de la creduli. Totul a reintrat în normal, vin facturile, vin măririle la gaze, curent, apă. Și vine iarna. ”Am votat pentru viitorul copiilor noștri!” – au spus politicienii locali, la ieșirea din sala de vot.

 

Opoziția din Argeș începe să aibă spațiu după ”o”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:54

Spiridon Voinescu
Se spune că partidele de stânga, cum este PSD-ul, sunt partide de masă, iar partidele de dreapta, ca PNL-ul, sunt de cadre. De aceea pesediștii sunt mulți, iar peneliștii mai puțini. În Argeș, însă, PSD-ul este un partid ”la masă”, iar PNL-ul este unul ”la cadru”. Primul mănâncă, este la putere,  și se îngr(o)așă, în ciuda chixurilor de la București, iar al doilea se atrofiază constant, pierde masă musculară la membre(i) și începe să aibă nevoie de ajutor pentru deplasare.  Marele partid roșu, ”gaz n`roses”, după cum îl botează unii, are, și el, ”problemili” lui.

Organizația P.N.L. Argeș, incapabilă să se bată cu adversarii politici

Luni, 24 Septembrie 2018 19:08

Spiridon Voinescu.
PSD. este, la ora aceasta, un partid numai bun de tăvălit. Scandalul, plecat fix din vârf, care a și reușit să dividă tabere și bisericuțe, trece, însă, în teritoriu, fără a fi speculat de adversarii politici. În Argeș, nimeni capabil să ridice securea războiului. Aceasta rămâne, vorba proverbului, îngropată adânc. ALDE este lipit de prea-coruptul PSD, iar PNL încă își caută identitatea. Ba, se pare chiar că și-a găsit-o, prin postarea, pe Facebook, a mesajelor președintelui Orban, mesaje încadrate, frumos, în chenare viu-colorate.

 

Parlamentarii de Argeș au înfrânt! Din nou!

Luni, 30 Aprilie 2018 22:24

Spiridon Voinescu
Cutuma  ședințelor de colegiu prefectural, de joia, a luat sfârșit. Ca să poată veni și parlamentarii de Argeș, acestea vor fi ținute, începând de săptămâna trecută, vinerea. Aproape două sute de oameni s-au grăbit, fiecare cu mașina proprie sau de serviciu, pentru a participa la întrunirea cu pricina. Primari, directori de deconcentrate, directori de instituții, cu toții au dat buzna în parcarea de... 10 locuri a Prefecturii. Apoi, pe la bariera din spate, au părăsit locația, negăsind niciun loc liber. Bătaie de joc la propriu, să aduci, o ditamai hoarda de oameni, la o instituție centrală a județului, fără parcare.

Un Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești îl contrazice pe Raed Arafat. Dreptul la muncă: medicul, între sistemul public și cel privat

Luni, 23 Aprilie 2018 12:25

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea

Domnul Arafat, pe care-l respect foarte mult, a postat pe un cont al unei rețele de socializare o opinie conform căreia, având în vedere evoluția pozitivă a salarizării medicilor, între sectorul public și cel privat din Sănătate ar trebui să existe delimitări clare. Mai mult, domnia-sa a avansat ipoteza interzicerii practicării medicinei, concomitent, și în sistemul public, și în cel privat. Cu alte cuvinte, dacă un medic decide să lucreze într-un spital de stat, nu ar mai trebui să poată lucra și într-un spital sau într-un cabinet privat.

 

Simfonia fiscalității interpretată pe ritmuri de manele

Luni, 26 Martie 2018 12:28

Dragoş Pătroi
Anul 2017 a fost unul destul de agitat în domeniul fiscalității, prin promovarea în spațiul public a unei serii de propuneri în acest sens; de cele mai multe ori, s-a încercat, s-a aruncat pastila, dar reacțiile contra au fost atât de virulente încât, ulterior, s-a renunțat.
În mod logic aş spune, deoarece efectele pozitive la nivelul bugetului de stat erau doar potenţiale, teoretice şi oricum disproporţionate în raport de disconfortul creat în rândul contribuabililor, în special a celor de bună credinţă. Iată însă că, spre finalul anului, „inspiraţia” a lovit necruţător şi măsurile fiscale promovate în spaţiul public drept „revoluţia fiscală” au prins contur, prin publicarea OUG nr.79 în Monitorul oficial nr. 885 din data de 10 noiembrie 2017.

Impozitul pe venitul global: între dorință și putință

Luni, 15 Mai 2017 12:01

Dragoș Pătroi
Impozitul pe venitul global al gospodăriilor (IVG) a generat numeroase dezbateri și controverse. Pe fond, avem de a face cu o nouă optică fiscală, privind modul de așezare și de percepere a impozitului pe venitul realizat de persoanele fizice, de o manieră care se regăsește – teoretic - și în alte state dezvoltate. Din acest motiv, ideea în sine privind introducerea acestui IVG nu cred că ar trebui blamată. Însă implementarea și operaționalizarea ei efectivă în practica fiscală de zi cu zi, cel puțin în forma vehiculată momentan în spațiul public și în perioada imediat următoare, cred că ridică numeroase semne de întrebare.

 

Vin alegerile. Și, la vremuri noi, tot…voi?!

Luni, 10 Octombrie 2016 20:36

Spiridon Voinescu.
Sfârșitul lumii, afirmă religia creștină, va fi precedat de semne evidente, precum războaiele, catastrofele naturale și altele. Iată însă că, prin echivalent, sfârșitul lumii politice se pare că, deja, a venit. În Argeș, cel puțin, cu siguranță. Pentru că e război și e – se vede cu ochiul liber – catastrofă. Calamitatea politică s-a generalizat, minciuna și discursul evaziv au devenit crezul sfânt al noilor-vechi candidați pentru Casa Poporului. Nimic nu mai contează, startul pentru marele ciolan s-a dat, la dracu` ducă-se

Mircea dăruia, la Pitești, în 1388, o moară. Mircea, în 2016, omoară

Luni, 11 Aprilie 2016 14:23

Spiridon Voinescu.
În 1388, Domnul Mircea dăruia, Mănăstirii Cozia, ”o moară în hotarul Piteștilor”, ocazie cu care urbea devine atestată documentar. Alături de moară, lasă și niște vii în Călinești, pe care Mănăstirea le stăpânește aproape 500 de ani, ceea ce spune multe cu privire la greutatea hotărârilor pe care Mircea le lua. Domnia sa a fost  una fastă pentru țară, domnul Mircea menținându-se pe tron până la sfârșitul secolului, dar și în primii 18 ani din secolul al XV-lea. Iar după acesta, până la sfârșitul secolului, domnesc numai fiii și nepoții săi, care, nu numai că nu i-au stricat orânduielile, dar l-au păstrat la rang de mare venerație, numindu-l adesea ”sfânt răposatul Mircea Voievod”.

 

Șefii CJ Argeș, resuscitați la morga Spitalului Județean

Luni, 15 Februarie 2016 23:15

Spiridon Voinescu
Accident de partid soldat cu două victime politice– asta au țipat, recent, toate posturile de știri, locale, desigur, aflând că Florin Tecău și Dorin Mărășoiu nu au mai încăput pe nicio listă de șefime din PSD.
Ce s-a întâmplat, de fapt? Ei bine, cei doi mari conducători, îmbătați total de aerul rarefiat al înălțimilor, de licorile tari ale protocolului instituțional, au început să se comporte, din punct de vedere politic, ca niște oameni trotilați. Nu au mai reușit să își dea seama că nu erau chiar atââât de sus, nici înalți, ci toți cei din jurul lor umblau

Black Friday politic în Argeș. Reduceri totale de Sărbători!

Luni, 07 Decembrie 2015 15:17

Black Friday-ul tradițional s-a încheiat. Aproape tot românul s-a căznit să plece acasă cu un lecedeu Samsung pentru văzutul meciurilor sau cu leptopu Toshiba pentru copil. Să aibă de jocuri. Toți tinerii au pus mâna pe un aifon ieftin cu abonament scump. Sunt bune de feisbuc, de selfie și de o viitoare executare silită a părinților. Toate site-urile au vuit de procente acordate la discount. Dar cea mai mare, vă jur, cea mai mare scădere a începutului de iarnă aparține politicienilor noștri locali.
Politicienii din Argeș sunt mama Black Friday-ului. Pentru că ei sunt într-o scădere continuă. De reprezentativitate, de bun simț și chiar de neuroni. Iar anul acesta au bătut

 

Arhiepiscopia Argeșului, băgată în insolvență de Parohia Costești

Luni, 19 Octombrie 2015 00:00

Spiridon Voinescu
Biserica ortodoxă a măsurilor neortodoxe, așa ar putea fi poreclită, fără prea multă răutate, instituția care, în Argeș, în loc să aducă pace, seamănă, uneori, zâzanie. Băgând și oamenii în păcat. Care păcat nu e bun, după cum spun reprezentanții aceleiași biserici, însă tocmai de aceea trebuie să facem doar ce spune popa… Să facem doar ce spune el pentru că, până la urmă, așa cum spunea un învățat, biserica e un loc în care oameni care nu au fost niciodată în rai îl laudă persoanelor care nu vor ajunge niciodată acolo…

Șerban Valeca, primul președinte mut din istoria PSD Argeș

Luni, 05 Octombrie 2015 14:22

Spiridon Voinescu.
Momente ce au făcut, parcă, parte dintr-un film cu buget redus ne-a oferit, pe gratis însă, e drept, proaspătul șef  mut al celei mai mari organizații de partid din Argeș. Valeca este politicianul care, din postura de om deștept ce este, a putut să debiteze, cu greu și aceea, o gogoașă politică destul de grosolană. ”Nu cer votul nimănui” – și-a declarat acesta înțelepciunea politică, din puțul gândirii, cu puțin înainte de alegeri. Păi, dacă nu ceri votul nimănui, înseamnă că nu ai cam nimic de oferit nimănui, caz în care intră repejor în casă, dom` senator, și rămâi acolo un deceniu, două, poate îți

 

Florin Tecău, un deces politic prematur, cu șanse mici de resuscitare

Luni, 28 Septembrie 2015 14:25

Spiridon Voinescu.
Fără adâncă durere în suflet, organizația județeană a PSD Argeș anunță viitorul deces politic al celui care, încă, este președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău. Cam așa ar putea suna anunțul unei morți oarecum așteptate,  însă venind, ca orice anunț de acest gen, cu elemente de surpriză. ”Te vom uita de îndată!” – par pregătiți a scrie, cu litere de-o șchioapă, pesediștii argeșeni pe coroana mortuară, politică și (r)ea, destinată președintelui. Florin Tecău, deși a încercat, s-a zbătut și a participat, în ultimele două luni, la un maraton populist în județ, nu a reușit să facă pasul spre viața politică de apoi.

Domnule Tecău, ce mai aștepți?!

Luni, 31 August 2015 23:21

Spiridon Voinescu.
Două sunt candidaturile anunțate, în acest moment, pentru șefia PSD Argeș. Cea a deputatului Cătălin Rădulescu și, de vineri, cea a senatorului Șerban Valeca. Așa cum era de așteptat, cele două candidaturi lasă, datorită portretului robot al celor doi, o mare gaură neagră în tabloul de partid al anului 2015, tablou și așa ars pe la colțuri de suflul fierbinte al Direcției Naționale Anticorupție. Primarii, cei care pot da greutate unei propuneri, sunt, în parte, nemulțumiți de ambele propuneri, susținând că sunt variante mai mult de centură decât de centru. Cătălin Rădulescu a fost susținut, necondiționat, de

 

Cum îţi fură Fiscul TVA-ul. Studiu de caz

Luni, 27 Iulie 2015 00:00

Dragoș Pătroi
Societatea 3 Cocâlți SRL din România este o firmă- aşa numită societate mică-adică o firmă ce nu a fost plătitoare de TVA. La sfârşitul lunii iunie 2015, depăşeşte plafonul cifrei de afaceri de 220.000 lei şi solicită înregistrarea în scopuri de TVA. Respectiva firmă îşi îndeplineşte practic, de bună credinţă, obligaţiile fiscale care îi revin, deoarece această înregistrare devine obligatorie atunci când se depăşeşte plafonul valoric al cifrei de afaceri de 220.000 lei, iar termenul de înregistrare este de 10 zile de la finele lunii când societatea a depăşit acest plafon. Apoi, deoarece organele fiscale nu sunt şi ele, la

Noul cod de procedură fiscală: adevărata față a ”relaxării” fiscale

Luni, 20 Iulie 2015 13:36

# Ce se ascunde în spatele noilor reglementări de la nivelul procedurii fiscale

Cu toții cred că suntem de acord că proiectul noului Cod fiscal reprezintă o măsură curajoasă de promovare - chiar dacă nu a unei noi viziuni fiscale – măcar a unei fiscalități competitive, în măsură să ofere stimulii fiscali de care are atâta nevoie mediul de afaceri. Ce se ascunde însă în spatele noilor reglementări de la nivelul procedurii fiscale? Iată o întrebare – apreciem noi, de mare interes - la care vom încerca în continuare să răspundem.

 

Pagina 1 din 12

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea