PSD Argeș - PNL Argeș: două partide, aceeași impotență!

Marţi, 29 Iunie 2021 19:33

Spiridon Voinescu.
Nu vă gândiți la prostii. Prima explicație în DEX pentru impotență este ”lipsit de vigoare; neputincios”. Și exact așa par a fi cele două mari partide ce joacă (prost!) pe scena politică a județului. PSD-ului i s-au ofilit trandafirii, PNL-ului i-a căzut săgeata... (de ce vă gândiți, din nou, la ceva cu conotații sexuale?!). Așadar, în județ, impotență generalizată. Nu pentru beneficii personale, unde potență e destulă, ci doar pentru ceea ce este de oferit!...

Argeș: adunări, dar mai mult adunături!...

Marţi, 27 Aprilie 2021 08:19

Spiridon Voinescu.
„Ce cautã aceste elemente nesãnătoase în viața publicã a statului? Ce cautã acești oameni care pe calea statului voiesc sã câstige avere si onori, pe când statul nu este nicăieri altceva decât organizarea cea mai simplã posibilã a nevoilor omenești? Ce sunt aceste pãpuși care doresc a trăi fãrã muncã, fãrã științã, fãrã avere moștenitã, cumulând câte trei, patru însãrcinãri publice dintre care n-ar putea sã împlineascã nici pe una în deplină conștiințã? …Uzurpatori, demagogi, capete deşarte, leneşi caretrăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boieroşi şi fudui… De acolo pizma cumplită pe care o nutresc aceste nulităţi pentru orice scânteie de merit adevărat şi goana înverşunată asupra elementelor intelectuale sănătoase ale ţării...”.

Cuvintele de mai sus aparțin marelui Mihai Eminescu și sunt scrise cu peste 140 de ani în urmă. Cât adevăr, câtă actualitate. Ce nemișcare în obiceiurile și năravurile unui popor român ce vrea, totuși, să se înalțe…

 

Penelistul Miuțescu a înfrânt superb și se laudă cu asta!

Luni, 05 Octombrie 2020 22:21

Spiridon Voinescu.
Argeșul este, din nou, roșu. Liberalii, ațipiți pe laurii victoriei de la europarlamentare și-au pus speranțele, înainte de a se culca, în victoria lui Apostoliceanu. Pentru care i-au sacrificat, senini, pe Ana Stan, pe Mihai Coteț, pe Tibi Irimia. Au pierdut orașele cu scoruri rușinoase, au refuzat alianțe pentru că erau, ei, prea mari. Iar acum, după ce au înfrânt, se fălesc cu procentele mai bune împușcate prin consilii locale sau prin consiliul județean. Liberali vechi cer demisia lui Miuțescu, demisie pe care un șef de partid sănătos și-o scria singur, văzând procentele.

PSD se întărește, PNL se înmoaie... și susține PSD!

Luni, 15 Iunie 2020 23:37

Spiridon Voinescu.
Am asistat, săptămâna trecută, la o demonstrație de forță a PSD care, pe un text de pandemie, a reunit toată spuma cântăreților de COVID 19 din țară, într-un loc frumos și plin de istorie, la Muzeul Golești. Cum va arăta viața după pandemie? Ce vom face în perioada următoare? La toate aceste întrebări și la multe altele au răspuns: acad. Ioan Aurel Pop– președintele Academiei Române, prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel – manager Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, prof. univ. dr. Alexandru Rafila – expert OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, acad.

 

Mai știe cineva de politicienii noștri?

Luni, 04 Mai 2020 21:50

Spiridon Voinescu.
”Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale” – spunea Ion I.C. Brătianu, acum 100 de ani.
Ei bine, în Argeș nu este așa. Politicienii au în mână, după această sută de ani,  doar propriul card de salariu, salariu gras, de la statul român, un stat care, acum, se zbate să supraviețuiască.

Epidemie de corona 20 în Argeș!

Luni, 16 Martie 2020 22:13

Spiridon Voinescu.
A început campania electorală. Internetul, cât este el de încăpător, s-a umplut cu politicienii argeșeni împărțind urări de bine, dorind fericirea aproapelui. Toți, în această primăvară, se vor poza alături de copii, de câini, de pisici. Veți vedea, grija lor pentru sănătate va atinge cote alarmante, vor împărți măști de coronavirus, vor oferi consultații medicale gratuite, vor căuta babele la văz, școlarii la mâini curate, femeile vor fi consultate cu atenție maximă pentru cancerul la sân, vor fi oferite, cu larghețe, prezervative, pe Strada Mare.

 

Biblia falsă a PSD Argeș

Luni, 24 Februarie 2020 23:34

Spiridon Voinescu

Anul 2016 a reprezentat, pentru PSD Argeș, un imens succes electoral. Parlamentul a primit, în brațele-i exagerat de largi, trei senatori și șase deputați decorați, toți nouă, cu trei trandafiri roșii. Aceștia sunt: 1. Senat: Şerban Valeca, Gheorghe Marin, Cristina Stocheci
2. Camera Deputaţilor: Radu Vasilică, Mircea Drăghici, Simona Bucura Oprescu, Nicolae Georgescu, Cătălin Rădulescu, Nicolae Velcea

Fotoliul lui Miuțescu a ajuns un scăunel

Luni, 30 Septembrie 2019 16:33

Spiridon Voinescu.
Conferință de presă de cascadorii râsului, săptămâna trecută, la PNL Argeș. Cei doi amfitrioni, președintele Miuțescu, alături de parlamentarul Bica, au încercat, din răsputeri, să omoare timpul cu subiecte penibile: că PSD nu se preocupă de siguranța cetățeanului și PNL va face înmiit, că PSD blochează inițiativele liberale în Parlament etc. Nimic despre puciul județean, despre întâlnirea primarilor și consilierilor județeni, de partid, cu șefii liberali de la București, nimic de organizația de tineret, care aproape că l-a dat uitării, după ce l-a mai dat și de râs.

 

Argeș: PSD/ALDE - adio, dar rămân... sub tine!

Luni, 16 Septembrie 2019 14:32

Spiridon Voinescu
Mariajul (sau, conform facebook – ”relație complicată”) dintre bărbatul PSD și doamna ALDE, continuă, în ciuda certurilor conjugale. Desigur, el este mai conservator, desigur, ea este mai liberală, însă el are nevoie de  familia cucoanei, iar cucoana nu se poate despărți de banii lui. Cum... ai cui bani? Ai lui, ai PSD-ului, care, de fapt, sunt ai noștri.

Șerban Valeca – de la karate, la ratate

Luni, 02 Septembrie 2019 23:37

Spiridon Voinescu
Șerban Valeca a lovit, din nou, pe lângă, cu numirea la Ministerul Educației. Președinte al PSD Argeș, vicepreşedinte al Senatului aflat la al patrulea mandat de parlamentar din partea social-democraților, Valeca nu l-a impresionat pe președintele Iohannis, care, a declarat: ”Resping propunerea pentru Ministerul Educației. Nu voi accepta propuneri care să fragilizeze domenii cheie pentru România, precum educația – zona în care nu avem nevoie de soluții ale trecutului, ci de asumarea unor proiecte largi, precum România Educată, care implică reforme la un nivel pe care PSD nu pare că le acceptă și nici nu este în stare să le facă.”

 

Circulație blocată, în Pitești, ca pe vremea lui Ceaușescu

Luni, 13 Mai 2019 12:43

Spiridon Voinescu
Ziua Independenței a fost celebrată, la Pitești, joi, 9 mai 2019, cu mare fast. La Monumentul Eroilor, din  Crinului, au fost prezente mai toate fețele politice ale momentului, în frunte cu Gabriel Bratu, un liant între PDL (actualul PNL), PSD și ALDE. Așadar, un om al uniunii, ce a trecut, ca să nu se supere nimeni, pe la toți. Câteva zeci de persoane au aplaudat momentul. Câteva mii, au înjurat circulația blocată, pe trei străzi, în centru, fix ca pe vremea lui Ceaușescu. Alte cîteva sute s-au  simțit la fel, pe la cozi, la permise, înmatriculări, pașapoarte etc. Adică, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu, nu ca pe vremea Independenței.

Liberalii argeșeni, ”Cetățeni de oroare” ai Piteștiului

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Spiridon Voinescu.
Unul dintre proiectele de hotărâre de Consiliu Local ajunse, joia trecută, pe masa aleşilor de la Piteşti,  a fost cel privind retragerea  titlului de cetăţean de onoare, acordat fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, din cauza problemelor în Justiţie, probleme care i-au adus fostului lider PSD o condamnare cu închisoarea. Constantin Nicolescu a primit titlul de „Cetăţean de onoare” la ediţia din 2009 a Zilelor Municipiului, titlu conferit, aşa cum se arată în hotărârea de atunci, pentru contribuţia la dezvoltarea industriei automobilului românesc și deosebita susţinere și promovare a municipiului Pitești în ţară și în lume.

 

Propun prezență obligatorie la conferințele PSD Argeș!

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:58

Spiridon Voinescu.
Săptămâna trecută, pesediștii argeșeni au pățit o mică rușine. Mică, pentru că cele mari se întâmplă la București, unde nu avem reprezentare. Așadar, la conferința de presă, stupiză: numai trei jurnaliști, și aceia de la doar două publicații. Ca evangheliștii, trei: Luca și Matei. Sătui să asculte tăcerile președintelui Valeca, ziariștii au migrat spre alte subiecte, mai de soi. Deputatul Gheorghe Marin a crezut că a greșit sala când, ieșind dintr-un birou, a văzut masa presei, așa, goală. Nu că nu i-ar plăcea goală, dar nu masa! Cui să povestești despre viața bună din

Referendum și familie, în Argeș

Luni, 22 Octombrie 2018 18:07

Spiridon Voinescu.
A trecut, și prin Argeș, cu viteză amețitoare, referendumul. L-a văzut cineva? S-a dus, de parcă n-a fost, cu cei 43 de milioane de euro cheltuiți. Noi am rămas tot săraci, 13 școli din județ încă au veceul în curte, Spitalul Județean stă să cadă. Lesbienele sunt fericite, copiii nu sunt furați de nimeni. PSD-ul se face că plouă. Popii încasează de la creduli. Totul a reintrat în normal, vin facturile, vin măririle la gaze, curent, apă. Și vine iarna. ”Am votat pentru viitorul copiilor noștri!” – au spus politicienii locali, la ieșirea din sala de vot.

 

Opoziția din Argeș începe să aibă spațiu după ”o”

Luni, 01 Octombrie 2018 16:54

Spiridon Voinescu
Se spune că partidele de stânga, cum este PSD-ul, sunt partide de masă, iar partidele de dreapta, ca PNL-ul, sunt de cadre. De aceea pesediștii sunt mulți, iar peneliștii mai puțini. În Argeș, însă, PSD-ul este un partid ”la masă”, iar PNL-ul este unul ”la cadru”. Primul mănâncă, este la putere,  și se îngr(o)așă, în ciuda chixurilor de la București, iar al doilea se atrofiază constant, pierde masă musculară la membre(i) și începe să aibă nevoie de ajutor pentru deplasare.  Marele partid roșu, ”gaz n`roses”, după cum îl botează unii, are, și el, ”problemili” lui.

Organizația P.N.L. Argeș, incapabilă să se bată cu adversarii politici

Luni, 24 Septembrie 2018 19:08

Spiridon Voinescu.
PSD. este, la ora aceasta, un partid numai bun de tăvălit. Scandalul, plecat fix din vârf, care a și reușit să dividă tabere și bisericuțe, trece, însă, în teritoriu, fără a fi speculat de adversarii politici. În Argeș, nimeni capabil să ridice securea războiului. Aceasta rămâne, vorba proverbului, îngropată adânc. ALDE este lipit de prea-coruptul PSD, iar PNL încă își caută identitatea. Ba, se pare chiar că și-a găsit-o, prin postarea, pe Facebook, a mesajelor președintelui Orban, mesaje încadrate, frumos, în chenare viu-colorate.

 

Parlamentarii de Argeș au înfrânt! Din nou!

Luni, 30 Aprilie 2018 22:24

Spiridon Voinescu
Cutuma  ședințelor de colegiu prefectural, de joia, a luat sfârșit. Ca să poată veni și parlamentarii de Argeș, acestea vor fi ținute, începând de săptămâna trecută, vinerea. Aproape două sute de oameni s-au grăbit, fiecare cu mașina proprie sau de serviciu, pentru a participa la întrunirea cu pricina. Primari, directori de deconcentrate, directori de instituții, cu toții au dat buzna în parcarea de... 10 locuri a Prefecturii. Apoi, pe la bariera din spate, au părăsit locația, negăsind niciun loc liber. Bătaie de joc la propriu, să aduci, o ditamai hoarda de oameni, la o instituție centrală a județului, fără parcare.

Un Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești îl contrazice pe Raed Arafat. Dreptul la muncă: medicul, între sistemul public și cel privat

Luni, 23 Aprilie 2018 12:25

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea

Domnul Arafat, pe care-l respect foarte mult, a postat pe un cont al unei rețele de socializare o opinie conform căreia, având în vedere evoluția pozitivă a salarizării medicilor, între sectorul public și cel privat din Sănătate ar trebui să existe delimitări clare. Mai mult, domnia-sa a avansat ipoteza interzicerii practicării medicinei, concomitent, și în sistemul public, și în cel privat. Cu alte cuvinte, dacă un medic decide să lucreze într-un spital de stat, nu ar mai trebui să poată lucra și într-un spital sau într-un cabinet privat.

 

Simfonia fiscalității interpretată pe ritmuri de manele

Luni, 26 Martie 2018 12:28

Dragoş Pătroi
Anul 2017 a fost unul destul de agitat în domeniul fiscalității, prin promovarea în spațiul public a unei serii de propuneri în acest sens; de cele mai multe ori, s-a încercat, s-a aruncat pastila, dar reacțiile contra au fost atât de virulente încât, ulterior, s-a renunțat.
În mod logic aş spune, deoarece efectele pozitive la nivelul bugetului de stat erau doar potenţiale, teoretice şi oricum disproporţionate în raport de disconfortul creat în rândul contribuabililor, în special a celor de bună credinţă. Iată însă că, spre finalul anului, „inspiraţia” a lovit necruţător şi măsurile fiscale promovate în spaţiul public drept „revoluţia fiscală” au prins contur, prin publicarea OUG nr.79 în Monitorul oficial nr. 885 din data de 10 noiembrie 2017.

Impozitul pe venitul global: între dorință și putință

Luni, 15 Mai 2017 12:01

Dragoș Pătroi
Impozitul pe venitul global al gospodăriilor (IVG) a generat numeroase dezbateri și controverse. Pe fond, avem de a face cu o nouă optică fiscală, privind modul de așezare și de percepere a impozitului pe venitul realizat de persoanele fizice, de o manieră care se regăsește – teoretic - și în alte state dezvoltate. Din acest motiv, ideea în sine privind introducerea acestui IVG nu cred că ar trebui blamată. Însă implementarea și operaționalizarea ei efectivă în practica fiscală de zi cu zi, cel puțin în forma vehiculată momentan în spațiul public și în perioada imediat următoare, cred că ridică numeroase semne de întrebare.

 

Pagina 1 din 13

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea