Afaceristul Costinel Soare va realiza un bazin piscicol la Merișani

Miercuri, 21 Aprilie 2021 09:59

Costinel Soare,  administratorul societății Sorelo SRL din Bascov, exploatează agregate minerale. De această dată, afaceristul desfășoară  un nou proiect în comuna Merișani „Bazin piscicol cu exploatare de agregate minerale, terasă mal drept râu Argeș, comuna Merișani, județul Argeș”. În luna martie a fost depus la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș memoriul de prezentare al proiectului, fiind solicitată emiterea unui acord de mediu.
Prin proiect, se propune realizarea unui bazin piscicol cu suprafața totală de 98.804,53 mp, pe un teren neproductiv cu suprafata de 127.561 mp, amplasat în extravilanul comunei Merișani,  în satul Borlești.
A.V.

Peste 4 milioane de lei ajung la una din firmele de casă ale Consiliului Județean

Marţi, 20 Aprilie 2021 12:39

# Încep lucrările de reabilitare a Spitalului de Recuperare Brădet
Spitalul de Recuperare Brădet, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Județean Argeș, va intra într-un amplu proces de reabilitare.   Astfel, luni -19.04.2021 -a început execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții “Creşterea Eficienţei Energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”.  
Proiectul depus de Consiliul Județean Argeș, cu o valoare totală de 4.273.336,36 lei,  beneficiază de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din care 3.160.266,77 lei reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 1.113.069,59 lei este contribuția beneficiarului.

 

Șefa CNAIR, despre lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești: „La sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie, șantierul va începe și aici”

Marţi, 20 Aprilie 2021 08:00

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat, recent,  imagini noi de pe loturile 1 și 5 din Autostrada Sibiu – Pitești. Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, estimează că șantierul va fi pornit și pe lotul 5 la sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie.
CNAIR a postat, săptămâna trecută, un video nou cu imagini de pe secțiunea 1 Sibiu – Boița a Autostrăzii Sibiu – Pitești, unde lucrează austriecii de la Porr, și de pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, a italienilor de la Astaldi.

ACAROM: Peste 24.000 de autoturisme au fost produse, în luna martie, la Uzina Dacia de la Mioveni

Luni, 19 Aprilie 2021 11:47

În România, în luna martie, au fost produse 39.986  de autoturisme. Cele mai multe au fost realizate în județul Argeș, la uzina Dacia de la Mioveni, după cum observăm în datele ACAROM.  „Dintre acestea, 24.077 unități au fost produse în uzina DACIA de la Mioveni și 15.909 unități au fost produse de uzina FORD de la Craiova. Producția de autoturisme în România în primele trei luni ale anului 2021 se situează la un volum de 117.789 unități.  Pe mărci, producția în perioada ianuarie – martie 2021 se prezintă astfel: DACIA: 64.065 unități, FORD: 53.724 unități”, se arată pe site-ul oficial al Asociației Constructorilor de Automobile din România.

 

Un nou Centru de Afaceri, al Primăriei, se naște la Pitești

Miercuri, 14 Aprilie 2021 13:16

# Contractul a fost atribuit unei asocieri de trei firme
La Pitești va începe, în curând, ridicarea unui nou Centru de Afaceri, aparținând primăriei municipiului. În acesta, firmele interesate vor beneficia de spații și logistic adecvată pentru activități inovatoare.
Contractul de realizare a Centrului a fost atribuit asocierii VALAH CONSTRUCT GRUP / RO 23056027, TEHNO FLUID SOLUTIONS / RO 30815448, Advanced Structural Design SRL / RO30864068

Să le mulțumim lor, dragilor conducători! Argeșul încă NU EXISTĂ!!! pe lista destinațiilor turistice din România

Marţi, 13 Aprilie 2021 22:22

Vineri, Guvernul României a publicat o nouă Hotărâre privind ”propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”
În aceasta, este limitat numărul turiștilor din stațiunile (montane și de pe litoral) cu pretenții. Surpriză, Argeșul e la liber, deși în clasament îi regăsim pe vecinii noștri din Brașov și chiar din Vâlcea.
Iată articolul cu pricina:

 

Ministrul Energiei s-a întâlnit cu șefii de la Dacia și Ford

Luni, 12 Aprilie 2021 22:21

În urmă cu doar câteva zile, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a avut o întâlnire cu șefii de la Dacia și Ford. S-au discutat problemele producătorilor auto în piața actuală, tendințe, provocări, componente eficiente energetic. Virgil Popescu: ”Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Asociației Constructorilor de Automobile din România - Christophe Dridi – Președinte ACAROM, Mihai Bordeanu – Director General DACIA, Adrian Sandu – Secretar General ACAROM, Cristian Nevzoreanu – Director Comunicare DACIA, Iulian Albu – Director Adjunct Afaceri Publice DACIA, Josephine Payne – Director General FORD Romania și Andreea Radu – Director Afaceri Publice FORD Romania.

Cresc primele de casare pentru cei care vor să-şi schimbe vechiul autoturism prin programul ”Rabla”

Luni, 05 Aprilie 2021 13:48

Veşti bune pentru cei care vor să acceseze programul Rabla Clasic care vor putea cere mai mulţi bani pentru a-şi schimba maşina veche cu una nouă, conform unui proiect de ordin pus în dezbatere de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Miercurea trecută a fost publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) un proiect pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 324/2020, cu modificările şi completările ulterioare pentru modificarea Programului Rabla.

 

Spațiul Privat Virtual - la un click distanță de serviciile oferite de ANAF

Luni, 05 Aprilie 2021 13:33

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș reamintește contribuabililor că prin website ANAF - www.anaf.ro, persoanele fizice, juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică au la dispozitie Serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV), aflat pe serverele Ministerului Finanţelor Publice/Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Prin intermediul acestui serviciu se efectuează comunicarea electronică a informaţiilor şi înscrisurilor între Ministerul Finanţelor Publice/organul fiscal central şi contribuabil, în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestuia și se pot transmite Ministerului Finanţelor Publice/organului fiscal central cereri, înscrisuri sau documente.

Afaceristul Constantin Pănescu va construi un bazin piscicol, la Mărăcineni

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

Omul de afaceri Constantin Pănescu, prin firma sa - Metabet C.F. SA , dorește să construiască un bazin piscicol în comuna Mărăcineni. Memoriul de prezentare al proiectului a fost depus, recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș. Reprezentanții Metabet și-au propus, conform proiectului, realizarea unui bazin piscicol prin exploatarea de agregate minerale, pe un teren cu suprafață totală de 48.869 mp, din care suprafața exploatabilă va fi de 39.572 mp. Terenul respectiv aparține societății menționate.

 

Directorul comercial de la IPEE-ATI ne arată ce se caută: ”Incubatoarele și bitcoinul sunt, acum, la putere!”

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

O prezență constantă în marile lanțuri de magazine, IPEE-ATI Impex din Curtea de Argeș are, în continuare, aproape 200 de salariați. Deși produsele sale sunt bine definite, pe platforma eMAG sunt vândute de către alte firme sau chiar PFA: Electric Briliant Led, Remii Online, Distribution Magi, Burlacu Liliana PFA – sunt numai câțiva din cei ce comercializează produsele fabricii din Curtea de Argeș. De ce?

Dragoș Pătroi: „Cum rămâne cu COVID-ul, pe ce val mai suntem? Dar economia, economia pe ce val o fi?”

Marţi, 30 Martie 2021 13:53

Consultantul fiscal piteștean, Dragoș Pătroi, face, în rândurile ce urmează, o analiză a felului în care guvernanții modifică, peste noapte, legislația fiscală. Cu implicații din cele mai diverse dar, în mod cert, în detrimentul economiei. O analiză atentă și presărată, din loc în loc, cu ironii…
Experiența cel puțin a ultimilor 12 ani ne-a arătat mereu o clasa politică aflată în opoziție care a avut un subiect predilect de a ataca clasa politică aflată la putere, și anume lipsa de predictibilitate în

 

UE contribuie cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova - Piteşti

Luni, 29 Martie 2021 22:26

Uniunea Europeană va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova - Piteşti. Comisia Europeană a aprobat, pe 23 martie, construirea unui drum expres între orașele Craiova și Pitești.
Proiectul, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, include construirea a două benzi de circulație în fiecare direcție, 10 tronsoane de racord și 75 de poduri sau pasaje.

Licitație nebună pe un apartament al lui Nicola Inquieto, din Găvana

Marţi, 23 Martie 2021 08:30

Licitație cu aglomerație, joia trecută, pentru un apartament din blocul ridicat de una din firmele italianului Nicola Inquieto. Licitația s-a ținut la executorul judecătoresc  Vlad Pisculungeanu. La ora stabilită pentru procedură, trotuarul din fața sediului acestuia arăta cam la fel cu trotuarul de la Casa Cărții, unde oamenii se îngrămădesc, zilnic, să își plătească impozitele cu reducere.

Nicola Inquieto, cetăţeanul italian arestat la Piteşti fiind bănuit că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în Argeș, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli, Italia. Venit în România în 2004, Inquieto a dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar prin investițiile derulate în special în capital județului. Iată, însă, că apar și imobile din alte zone, licitate în urma executării unor credite nereturnate.

 

Vești bune despre Centura de Vest a Piteștiului

Luni, 22 Martie 2021 14:32

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au convenit, pe 16 martie 2021, încheierea contractului de finanțare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Prefezabilitate si Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Pitești Vest” în vederea acordării finanțării nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2- Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.2

Dacia este cel mai mare exportator din 2020

Luni, 22 Martie 2021 13:25

Cei mai importanţi zece exportatori ai României, în frunte cu Dacia, Ford şi Star Assembly, au trimis peste graniţele ţării în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19, bunuri şi servicii în valoare de circa 11,85 mld. euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor INS.
Astfel, cei zece „piloni“ ai mediului local de business sunt responsabili pentru 19,12% din exporturile României în 2020, conform INS. Anul trecut, exporturile s-au ridicat la circa 62 mld. euro, în scădere cu 9,9% faţă de anul 2019, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Scăderea a fost provocată de criza generată de pandemia de COVID-19 care a lovit din plin economiile din toată lumea, conform zf.ro.

 

Alte imobile ale italianului Nicola Inquieto sunt vândute prin licitație

Marţi, 16 Martie 2021 14:25

# Printre acestea, o casă de vacanță din Corbeni în suprafață de peste 500 m.p.

Nicola Inquieto, cetăţeanul italian arestat la Piteşti fiind bănuit că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în Argeș, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli, Italia. Venit în România în 2004, Inquieto a dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar prin investițiile derulate în special în capital județului. Iată, însă, că apar și imobile din alte zone, licitate în urma executării unor credite nereturnate.

 

Stimulentul de reinserție pentru părinții care se întorc la lucru înainte de 6 luni crește de la 650 de lei la 1.500 de lei

Luni, 15 Martie 2021 14:03

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care stimulentul de reinserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni crește de la 650 de lei lunar la 1.500 de lei.
”Prin acest proiect de OUG modificăm cadrul legal pentru concediul și indemnizația lunară, în sensul în care creștem stimulul de reinserție pentru parintele care se întoarce la muncă înainte de 6 luni, acesta fiind în concediul de creștere a copilului”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii.

 

Crescătorii de animale - scutiți de impozitul pe teren! Ordinul MADR a intrat în vigoare!

Luni, 15 Martie 2021 14:01

Din 5 martie se află în vigoare ordinul semnat de ministrul Adrian Oros, Ordinul nr. 294/2020 privind stabilirea metodologiei de calcul al suprafețelor de terenuri cultivate cu plante pentru producția destinată furajării animalelor corespunzătoare numărului de animale deținute de contribuabili, persoane fizice/membri ai asocierilor fără personalitate juridică, care nu generează venit impozabil.

 

Argeșul – în top 10 județe cu cele mai mari solduri ale depozitelor bancare la final de 2020

Luni, 15 Martie 2021 12:45

Valorile soldurilor depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, au înregistrat creşteri semnificative la finalul anului 2020, comparativ cu anul 2019. Argeșul se regăsește în top 10 județe cu cele mai mari solduri, conform zf.ro.
Județul nostru a înregistrat la finalul anului trecut o valoare a soldului depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 5,1mld. lei, cu 7,3% mai mult comparativ cu soldul înregistrat la finalul anului 2019, potrivit datelor BNR. Argeșul se situață pe locul nouă la nivel de țară. Bucureşti-Ilfov conduce top 10 judeţe cu cel mai mare sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de la finalul anului 2020. În schimb, judeţul Braşov a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a soldului depozitelor, în lei şi valută, la finalul anului 2020 din top 10 judeţe, de 17,2%.
A.V.

 

Pagina 1 din 47

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea