La Stolnici - constructorul a abandonat lucrarea de la Dispensarul Uman

Joi, 19 Mai 2022 07:52

# Clădirii îi mai trebuie doar instalația termică și un finisaj exterior

Culmea lucrărilor de construcții: la Stolnici, constructorul a abandonat o lucrare, deși mai avea de făcut foarte puțin – iar banii îl așteptau în cont. Este vorba de Dispensarul Uman, situat în imediata apropriere a Primăriei.

Schimb de bune practici pentru detecţia pierderilor de apă

Miercuri, 18 Mai 2022 12:16

Societatea Apă Canal 2000 SA este preocupată permanent de furnizarea unor servicii de calitate şi de protecţia mediului înconjurător, depunând eforturi considerabile pentru continuarea şi îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse, prin îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite, eficientizarea activităţii şi îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii săi.

Unul dintre dizideratele SC Apă Canal 2000 SA este reducerea pierderilor de apă pe reţelele din aria sa de operare. Pentru aceasta, societatea a investit în aparatură performantă, iar personalul specializat participă la diferite evenimente pentru a fi pus la curent cu noutăţile în domeniu şi la întâlniri de lucru unde se face schimb de experienţă cu colegi de la alte companii de apă din ţară.

 

Mioveni: Reciclezi electrocasnicele vechi și câștigi altele noi!

Miercuri, 18 Mai 2022 12:12

În perioada 30 Mai - 04 Iunie, la nivelul orașului Mioveni se va desfășura o campanie de colectare a Deșeurilor Electrocasnice, Electronice și Electrice (DEEE), gratuit, de la domiciliul dumneavoastră! În plus, primiți un bilet de participare la tombola cu premii constând în fier de călcat, cafetieră, cuptor cu microunde și mașină de găurit.

Dacă aveți electrocasnice sau aparate electrice și electronice vechi, deteriorate sau defecte, acum puteți scăpa de ele doar cu un apel telefonic. Sunați pentru programare la numărul 0773929613 sau 0800444800 și beneficiați de colectare direct de la domiciliu, fără niciun cost! Campania este organizată de ECOPOSITIVE, A.D.I. SERVSAL, Save The World by Recycling și Primăria Orașului Mioveni.

Producția de autoturisme din România continuă să fie în creștere, în comparație cu 2021

Marţi, 17 Mai 2022 19:18

Producția de autoturisme din România, în cele două uzine, Dacia și Ford, a crescut și în luna aprilie, comparativ cu anul trecut, dar nu a mai atins nivelurile forte ridicate din lunile anterioare. Dacia și Ford au produs în aprilie aproape 40.000 de autoturisme autoturisme, potrivit datelor ACAROM, volumul fiind mai mare cu 5,13% comparativ cu luna similară din 2021. Au fost produse 26.913 unități în uzina Dacia, din Argeș, și 13.069 unități în uzina Ford, din Craiova. În total, 39.982 de autoturisme, cu aproximativ 2.000 în plus față de aprilie 2021.

 

CNAIR face un nou recensământ al circulației rutiere!

Marţi, 17 Mai 2022 10:11

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică a început, încă de luna trecută, organizarea şi coordonarea activităţii de recensământ general al circulaţiei pe drumurile publice. Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022.

”Posturile recensământului circulaţiei rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. În posturile de recensământ amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale durata înregistrării va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. Menţionăm că în toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

Licitația pentru secțiunea 3 din Autostrada Sibiu-Pitești – cea mai scumpă licitație EVER! Câștigătorul este…

Luni, 16 Mai 2022 20:09

Poate părea greu de crezut, dar licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești este cea mai scumpă licitație pentru o autostradă lansată vreodată în țara noastră. Discutăm de tronsonul între Cornetu și Tigveni care măsoară 37,4 km și care va costa peste 1 miliard de euro! Oferta câștigătoare estea cea a asocierii italo-române Webuild SPA (Astaldi) – Tancrad (Italia – România), cu o ofertă de 5,323 miliarde de lei (fără TVA)., potrivit hotnews.ro. Termenul de proiectare este de 12 luni, iar termenul de execuție este de 45 de luni.

 

 

Opt familii din Argeș vor primi ajutoare financiare aprobate de Guvernul României

Luni, 16 Mai 2022 11:56

Ajutoare de urgență în Argeș! Opt familii din județ vor primi ajutoare financiare aprobate de Guvernul României. În acest sens va fi alocată suma de 41.500 de lei din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

„Este vorba despre o situație de necesitate în urma unui incendiu și 7 ajutoare pentru prevenirea marginalizării și excluziunii sociale. Familiile sunt din Topoloveni, Ștefănești, Ungheni, Câmpulung, Bughea de Sus, Stâlpeni, Poienarii de Muscel și Cuca. Ajutoarele de urgență au fost acordate în urma anchetelor sociale. Pentru județul Argeș s-a ajuns la o sumă de 41.500 de lei care va fi suportată din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, a precizat prefectul Radu Perianu.

Poşta Română vinde produse alimentare în oficiile poştale din Pitești

Luni, 16 Mai 2022 11:49

Piteștenii vor putea cumpăra produse alimentare și non-food din oficiile poștale. Poșta Română a încheiat un parteneriat cu unul dintre jucătorii din piața locală de retail (Auchan România) prin care compania va putea vinde în oficiile sale produse alimentare dar și articole non-food. Proiectul a debutat cu o etapă pilot, la începutul lunii mai, în patru oficii poștale din Pitești.

Gama selecționată și pusă la dispoziție de lanțul de magazine în oficiile poștale este formată din aproximativ 150 de produse (de la produse de băcănie, dulciuri, băuturi și până la articole non-food). Produsele sunt expuse pe o suprafață de vânzare de aproximativ 12 metri pătrați.

 

Ferma de curcani cu abator şi unitate de procesare din Topoloveni este aproape gata

Joi, 12 Mai 2022 08:45

# Aurelian Vîlnoiu (foto): ”În toamnă vom avea primii curcani!”

Aurelian Vîlnoiu şi George Şora s-a gândit în urmă cu câțiva ani la ideea de a înființa o fermă fermă de curcani crescuţi în sistem ecologic, proiect care în acest an se va materializa, după o investiţie de câteva milioane de lei.

„Am constatat că în România nu are producţie pe partea de curcan bio, astfel că am luat iniţiativa să facem prima afacere de producţie a cărnii de curcan bio. Ideea ne-a venit în 2016, apoi ne-am documentat şi în 2018 am depus un proiect pentru a accesa fonduri europene să facem o fermă de curcani bio, iar anul acesta va fi primul an de producţie“, a spus Aurelian Vîlnoiu, acţionar al Bio Star Logistic, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

 

CNAIR va realiza lucrări de consolidare pe Transfăgărășan, la trei ani de la surparea unui zid de sprijin

Miercuri, 11 Mai 2022 19:51

Turismul argeșean este asfixiat de indiferență!  Iar acest lucru se vede cel mai bine în zona Transfăgărășan, unde sunt părți din carosabil și din balustradele de protecție care ajung să se prăbușească în gol, fără ca instituțiile statului să intervină la timp. Lucrătorii de la Compania Națională de Administrare a Infractructurii Rutiere (CNAIR) aleg să monteze în zonele afectate niște parapete de protecție și de avertizare. Lucrările de consolidare sunt, de cele mai multe ori, întârziate nejustificat. Așa se face că în acest an, CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, va realiza pe Transfăgărășan un proiect de „Consolidare rambleu și refacere parte carosabilă și zid de sprijin pe DN 7C km 63+050 stânga”. Lucrarea va fi realizată la trei ani de la apariția alunecărilor. Mai bine mai târziu decât niciodată!

 

 

Alte proprietăți ale firmei lui Nicola Inquieto - scoase la licitație

Miercuri, 11 Mai 2022 12:19

Arestarea lui Nicola Inquieto – urmată de falimentul firmei sale de construcțiii – au dus, după cum se știe, la un cutremur serios pe piața imobiliară din Argeș. Pe 8 februarie, anul trecut, judecătorii Curţii de Apel Napoli l-au condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pe italianul Nicola Inquieto, acuzat că a spălat banii Camorrei la Piteşti, unde îşi făcuse un imperiu imobiliar. În urmă au rămas sute de oameni cu banii dați pentru apartamente și care, acum, așteaptă să recupereze ceva.

INSOLVENŢA SM SPRL, în calitate de lichidator judiciar al societăţii DANIELA CONSTRUCȚII SRL în faliment, vinde prin licitaţie publică cu strigare:

Argeșenii au refuzat salarii de 5.000 de lei pentru posturi de muncitori la autostrada Pitești-Sibiu

Miercuri, 11 Mai 2022 11:43

Zeci de argeșeni au refuzat să lucreze la tronsonul cinci al Autostrăzii Piteşti-Sibiu, anume pe porțiunea Curtea de Argeş-Piteşti. Salariile de 5.000 de lei pe lună par să nu-i fi motivat pe argeșenii noștri, astfel că pe șantier au ajuns să lucreze muncitori din Asia.

Potrivit CNAIR, citat de Adevărul, pe tronsonul Curtea de Argeş-Piteşti lucrează 626 de persoane, 47 dintre aceștia fiind străini. Cum șantierul e în comuna Merișani, primii care au aflat despre anunțurile de angajare au fost locuitorii de aici.

Mulți au refuzat salarii de 5000 de lei, deși nu au locuri de muncă și trăiesc din ajutoare sociale:

 

ATENȚIE, șoferi! Ѕe dublează amenzile pentru cei care nu au rovinietă!

Marţi, 10 Mai 2022 11:00

Senatul a adoptat un proiect ințiat de Guvern care prevede amenzi drastice pentru șoferii care circulă fără rovinietă. Practic, amenzile se vor dubla față de cele care se aplică în prezent. Proiectul a ajuns la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Cuantumul amenzilor, potrivit proiectului, este următorul:

 

Turcescu: „Există oameni în structurile superioare ale statului român care NU doresc DELOC scăderea prețului energiei”

Marţi, 10 Mai 2022 08:07

Jurnalistul argeșean Robert Turcescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care scrie că prețurile uriașe la energie sunt susținute de BNR. Sunt interese mari la mijloc, jocuri de culise, iar tot ce se întâmplă e bine organizat, ba chiar că am fi fost avertizați de ceea ce urmează să se întâmple.

”Sună ciudat, dar există oameni în structurile superioare ale statului român care NU doresc DELOC scăderea prețului energiei (gaz, curent, carburanți). Motivul? Doar un preț crescut al energiei va salva planeta! Unul dintre acești funcționari superiori este economistul-șef al Băncii Naționale,

 

De la Pitești la București într-un tren cu hidrogen

Luni, 09 Mai 2022 17:42

Proiect pilot, pe fonduri europene, pentru achiziţia primelor trenuri nepoluante pe hidrogen din România. Proiectul, implementat prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară, vizează achiziţia a 12 automotoare de 160 de locuri. Costurile totale estimative ale proiectului sunt de 973 milioane de euro, fără TVA, notează News.ro.

Proiectul pilot ”privind utilizarea automotoarelor în tracţiune electrică pe bază de pile de combustie cu hidrogen, în cadrul obligaţiei de serviciu public de transport feroviar de călători pe liniile CF neelectrificate” va deservi prin servicii cu frecvenţă ridicată rutele din nordul Municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, în conexiune cu judeţele învecinate Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu.

O nouă RABLA? Se acordă 3000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, chiar dacă nu se achiziționează o mașină nouă!

Luni, 09 Mai 2022 15:59

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că un nou program „Rabla” se va lansa pe 1 iulie. Cei care vor casa mașini mai vechi de 15 ani vor primi minim 3000 de lei și nu vor fi obligați să își achiziționeze mașini noi.

"Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program «Rabla» local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin

 

Gala „Femeia - manager de succes” va fi organizată, în iunie, de CCIA Argeș

Miercuri, 04 Mai 2022 15:48

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, prin președintele George Caval și directorul general Simion Zanfir, a organizat, săptămâna trecută, o conferință de presă în care s-au explicat prevederile noului proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 335/2007 a camerelor de comerţ din România. De asemenea, s-au prezentat evenimentele pe care CCIA Argeș le va organiza în județul nostru în acest an, după ridicarea restricțiilor COVID 19. Astfel, din vară vor fi reluate unele dintre evenimentele de tradiție ale județului. Reprezentanții CCIA Argeș anunță că în luna iunie se va desfășura Gala „Femeia – manager de succes”.  În această vară va avea loc o nouă întâlnire pe teme economice între oamenii de afaceri argeșeni și parlamentarii județului Argeș, reprezentanții Consiliului Județean Argeș, ai Instituției Prefectului și ai primăriilor orașelor și municipiilor din județ.

Veniturile din activităţi de înfrumuseţare se declară la ANAF prin declaraţia unică

Miercuri, 04 Mai 2022 11:24

ANAF a publicat ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare, întreținere corporală. Aceste venituri reprezintă venituri impozabile şi se încadrează în categoria venituri din activităţi independente. Persoanele fizice care vor să obțină venituri din prestarea acestor activități au obligația înregistrării în registrul comerțului și autorizării funcționării și își pot desfăşura activitatea în următoarele forme de organizare:

 

 

Șomajul tehnic în contextul războiului din Ucraina

Marţi, 03 Mai 2022 21:21

A fost aprobat modelul documentelor pentru plata șomajului tehnic de ministrul Muncii și Solidarității Sociale. Luând în considerare faptul că activitatea unor angajatori a fost afectată ca urmare a declanșării conflictului din Ucraina și impunerii sancțiunilor economice la nivel internațional împotriva Federaţiei Ruse şi a Belarusului, a fost aprobată OUG 36/2022, prin care se instituie posibilitatea ca salariații acestor firme să beneficieze de indemnizația de șomaj tehnic, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, începând cu data de 7 aprilie 2022 și până la data de 31 decembrie 2022.

 

Profesorii care dau meditații, obligați să aibă casă de marcat!

Marţi, 03 Mai 2022 11:32

ANAF-ul îi va obliga pe profesorii care dau meditații să dețină casă de marcat. Declarația de venit trebuie depusă până pe 25 mai. Agenția Națională de Administrare Fiscală a publicat ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute din meditații acordate în particular de persoanele fizice. Potrivit documentului, profesorii care dau meditații sunt obligați să  își declare veniturile, să depună formularele prevăzute de lege în termenul stabilit și să dețină casă de marcat.

 

 

Pagina 1 din 54

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea