Sorin Grindeanu: ”Valea Oltului de la Pitești la Sibiu este un calvar”

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:33

Sorin Grindeanu a preluat mandatul de ministru al Transporturilor. Social-democratul a vorbit la audierile din comisiile de specialitate despre planurile pe care le are ca şef al transporturilor. A aruncat ceva săgeţi otrăvite spre predecesorii săi şi a vorbit şi despre Valea Oltului, de la Pitești la Sibiu...

”România se află la un punct de cotitură. România are nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructura de transport. Realizez nevoia de a avea un trafic decent. Valea Oltului de la Pitești la Sibiu este un calvar” a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit Stiripesurse.ro.

S-a semnat contractul pentru lotul 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) din autostrada Pitești - Sibiu

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:54

# Moşteanu se laudă ca şi cum ar fi la guvernare. Să-l trezească cineva!

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, a anunţat o veste bună pentru Argeş! Sincer, la ce foame e în ţara asta, la cum cresc preţurile şi facturile, la cum ne ameninţă decidenţii că ne nom pierde locurile de muncă, e puţin probabil să mai tresărim la veştile lui Moşteanu, cel din Opoziţie. Dar fie şi aşa, am aflat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru lotul 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) al autostrăzii Pitești – Sibiu.

 

Firma Comesad va amenaja sensul giratoriu din Piața Ivancea

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:51

450.000 de lei - sumă fără TVA - va scoate din buzunar municipalitatea din Curtea de Argeș pentru amenajarea sensului giratoriu de la Ivancea. Noroc că firma care va executa lucrările este una de prestigiu, altfel se puteau duce, învârtindu-se, în giratoriu. Achiziția a fost făcută pe 9 noiembrie.

Descrierea lucrărilor ce vor fi efectuate: Execuție lucrări de modernizare drumuri, prin execuția urmatoarelor lucrări, dar nu limitative:

Licitație spațiu – Comuna Popești

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:45

Comuna Popești organizează în data de 14.12.2021 licitație publică pentru închirierea spațiului în suprafață de 22,06mp. Informații și detalii se regăsesc la serviciul Secretariat din cadrul Primariei Popești, telefon 0248/693109.

 

Magiunul de prune din Topoloveni a ajuns în Coreea de Sud

Luni, 15 Noiembrie 2021 18:56

Înalt standard al produselor. Constanță. Seriozitate. Înalt profesionalism. Calitatea de Furnizor al Casei Regale a României – este acordată doar companiilor care îndeplinesc toate aceste criterii. Topoloveni este Furnizor al Casei Regale de mai bine de zece ani, încă din 2010. Recent, magiunul de Topoloveni a ajuns, cu succes, în Coreea de Sud

광주. În traducere: Gwangju. Este un oraș din Coreea de Sud unde au ajuns de curând produsele Topoloveni. S-au descurcat de minune, pentru că stăpânesc la perfecție un limbaj internațional și care ne unește pe toți, indiferent ce limbă vorbim: gustul bun. Prezența produselor Topoloveni la Gwangju Food Fair 2021 a fost mijlocită de Ambasada României la Seoul.

Complexul Mojo Beach din Budeasa este de vânzare

Luni, 15 Noiembrie 2021 18:46

# 3,6 ha. teren și 25 de duplexuri așteaptă un cumpărător pentru aproape 3 milioane de euro!

Cine nu a fost sau măcar nu a auzit de plaja Mojo din Budeasa? Amplasată pe malul lacului, cu piscină, restaurant, unități de cazare, grădini și multe altele. Plaja privată Mojo este un adevărat complex destinat relaxării. Și este, acum, de vânzare sau de închiriat pentru o perioadă mai lungă de timp. Prețul de vânzare este pe măsura investiției: 2,9 milioane de euro, negociabil. Iată anunțul complet:

 

S-a finalizat vânzarea celui mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România, la Rătești

Luni, 15 Noiembrie 2021 16:46

Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a finalizat vânzarea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, aflat în Răteşti, judeţul Argeş, către Econergy şi Nofar Energy.

Portland Trust a fost asistat de avocaţii de la PeliPartners în această tranzacţie.

Parcul are o capacitate de producţie autorizată de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha.

Guvernul a împărțit bani primăriilor pentru încălzire. Și Piteștiul a primit bani

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:58

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației. Cei mai mulți bani merg la Timișoara, în vreme ce Capitala nu primește fonduri din această alocare. Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării. Orașul Pitești a primit 10.939.000 lei.


 

Apă Canal 2000 - investiţii majore pentru modernizarea capacităţilor de înmagazinare/ staţiilor de pompare a apei potabile

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:41

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti este preocupată de furnizarea unor servicii de calitate şi depune eforturi pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse prin îmbunătăţirea asigurării continuităţii şi calităţii serviciului de alimentare cu apă către utilizatori.

Astfel, în anul 2021 s-au  executat din surse proprii de finanţare lucrări de modernizare a staţiilor de pompare a apei potabile în comunele Albota, Mărăcineni, Lunca Corbului, Bascov, Poiana Lacului, respectiv satul Pârvu Roşu - Costeşti, în vederea respectării prevederilor Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile republicată şi modificată.

Pensii şi alocaţii mai mari de la 1 ianuarie 2022!

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:38

# Pensiile ar putea creşte cu minim 6%, iar alocaţiile pentru copii – cu 20%

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2022, se majorează pensiile şi alocaţiile pentru copii. Pentru pensionari se vehiculează creşteri între 6 şi 12%, dar nu se ştie niciodată ce idei trăznite le vin celor care ne conduc. Pentru copii, Guvernul va scormoni prin buzunare de un 20%.

 

 

Iată care sunt ultimii câștigători ai campaniei de creare cont online „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:17

#  Următoarea extragere va avea loc joi 2 decembrie 2021

Societatea Apă Canal 2000 SA desfăşoară din luna iulie a acestui an campania „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”, prin intermediul căreia ne-am propus să convingem cât mai mulți utilizatori să-și creeze un cont de client.

În fiecare lună sunt premiaţi 5 utilizatori,

prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro.

La extragerea din 1 noiembrie 2021 au fost desemnaţi următorii câştigători:

 

Clădire istorică, din centrul Piteștiului, vândută de executor cu un milion de lei!

Marţi, 02 Noiembrie 2021 08:28

# Casa Mamulea, de pe Republicii, cade victimă a afacerilor ratate

O casă celebră, clasificată în Catalogul Monumentelor Istorice din Pitești, sub numele de Casa Mamulea, o construcție care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, situată pe Bulevardul Republicii, Nr 104, cade pradă unor afaceri eșuate. Din cauza unui bilet la ordin emis de firma NEST și avalizat de către doi afaceriști s-a ajuns la ditamai executarea silită. Care și aceasta este cu cântec, pentru că monumentul istoric cu pricina se vinde cu un drept de abitație. Adică cu cineva care are dreptul să locuiască acolo!...

 

 

Documentele pentru șomaj tehnic se transmit electronic la AJOFM Argeș

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:22

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș informează agenții economici cu privire la faptul că, începând cu data de 1 noiembrie documentele necesare acordării șomajului tehnic se vor transmite electronic la următoarea adresă de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .  Măsura a fost stabilită în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 111 din 2 octombrie 2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice, determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea  Coronavirusului SARS CoV-2. Pentru informații actualizate, agenții economici sunt rugați să consulte periodic site-ul ANOFM - www.anofm.ro.


SEdC Mioveni - Servicii moderne de vidanjare

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:20

Punem la dispoziţie un utilaj modern destinat vidanjării şi spălării cu presiune înaltă, special proiectat pentru zonele urbane şi rurale. Serviciile noastre cuprind desfundare conducte, desfundare canalizare, decolmatare, curăţare guri de scurgeri, curăţare/spălare fose septice, separatoare de grăsimi.

Tariful lucrărilor de vidanjare este de 429,47 lei/oră.

Tariful deplasării este de 17,18 lei/km.

 

 

ANAF a demarat acțiuni de control la marii contribuabili

Luni, 25 Octombrie 2021 18:28

# Scopul acestora: prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu concurențial corespunzător

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acțiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziționate și utilizate de către aceștia. La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceștia s-au conformat, iar pentru ceilalți, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contraventionale, conform legislației în vigoare.

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti recomandă comunicarea electronică

Luni, 25 Octombrie 2021 18:23

Având în vedere creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus Covid-19 în judeţul Argeş, SC Apă Canal 2000 SA recomandă clienţilor săi să evite aglomerarea la Ghişeul Unic şi să folosească pentru comunicarea cu societatea şi alte căi, în măsura posibilităţilor, respectiv: poşta electronică la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau fax la nr. 0248 223 540.

 

Execuția tronsonului 4 Tigveni-Curtea de Argeș din Autostrada A1 Sibiu-Pitești poate începe!

Luni, 18 Octombrie 2021 23:19

# Contestaţia depusă de chinezi a fost respinsă

Veşti bune! Fostul ministru al Dezvoltării, Cătălin Drulă, a declarat că execuția tronsonului 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești poate începe. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația depusă de o companie chineză împotriva câștigătorului desemnat pentru execuția lucrării. Tronsonul la care facem referire are o lungime de numai  10 km dar lucrări complexe cum ar fi: un tunel de 1,3 km lângă Curtea de Argeș, un nod rutier la Tigveni, 9 poduri și 3 pasaje.

 

Criza microcipurilor loveşte din plin industria auto

Luni, 18 Octombrie 2021 23:16

# Uzinele Dacia şi Ford ajustează constant producţia de maşini în funcţie de livrările de semiconductori

Criza componentelor electronice se adânceşte atât în industria auto locală, cât și în cea mondială. În România,  din această cauză Dacia şi Ford au produs în septembrie doar jumătate din cât ar fi produs într-o lună normală, iar în continuare sunt anunţate noi opriri. Mai mult, dacă înainte exista un calendar mai clar al situaţiei, de acum înainte producţia este dictată de fluxul de componente.

 

 

AJUTORUL PENTRU ÎNCĂLZIRE SEZON RECE 2021-2022

Luni, 18 Octombrie 2021 23:15

Conform Hotărârii de Guvern nr. 1073/2021 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, în sezonul rece 01.11.2021 - 31.03.2022 ajutoarele de încălzire vor putea fi obținute de familiile și/sau personale singure a căror venit mediu net pe membru de familie este de până la 1386 lei/persoană, în cazul familiei și de 2053 lei, în cazul persoanei singure.

 

30 noiembrie - termenul limită de conectare a AMEF pentru contribuabilii mici şi mijlocii

Luni, 18 Octombrie 2021 22:56

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeș reaminteşte operatorilor economici încadraţi în categoria contribuabililor mici şi mijlocii că, potrivit legislației în vigoare, au obligația de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale - denumite în continuare AMEF, în conformitate cu prevederile art. 3 alin. (1) lit. b) din OpANAF nr. 435/25.03.2021 privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din OUG. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

 

 

Pagina 1 din 50

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea