Cine sunt pensionarii care vor avea pensii cu 80% mai mari? Ce spune ministrul Simona Bucura-Oprescu?

Luni, 18 Martie 2024 14:50

Potrivit noii legi a pensiilor care va intra în vigoare în luna septembrie 2024, unele pensii vor creşte şi cu 80 de procente. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat căun român care a muncit pe salariul minim pe economie, 35 de ani, va avea o creştere de peste 80% a pensiei. Astfel, pensia va fi majorată de la 1281 de lei, cât e indemnizaţia minimă socială, undeva la 1900 de lei.

”Diferenţa o reprezintă punctele de stabilitate, punctele care se dau pentru anii lucraţi peste 25 de ani şi, dacă privim împreună simulările pe care colegii de la Casele de Pensii Publice le-au făcut, vom vedea că în special în zona pensiilor mici, vom avea o creştere semnificativă”, a spus ministrul Muncii, în emisiunea România Politică de la Prima News, despre acei români care pot să primească o pensie mărită, pe noua lege a pensiilor, cu până la 80%.

Ministrul Muncii: “Pensionarii vor primi deciziile de recalculare în vară, iar în septembrie, pensiile mărite”

Luni, 18 Martie 2024 14:25

 

Veşti bune! Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunţat că în această vară, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare a pensiilor, iar din septembrie se vor plăti pensiile recalculate, după noua lege.

”Suntem la timp, aşa cum am fost cu întreaga reformă a pensiilor. (..) Colegii de la Casa de Pensii au contractul subsecvent cu privire la partea de program, de soft, în baza cotractului de mentenanţă pentru partea evolutivă vin şi cu noul modul pentru recalcularea pensiilor, pe baza noii formule. De creat încă o aplicaţie, încă un program care merge în paralel cu cele pe care le avem şi care permite recalcularea în baza noii formule. Se va ţine cont de totalul punctelor asimilate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare. Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a spus Simona Bucura Oprescu, potrivit News.ro.

 

 

Mioveni. Lucrări pentru finalizarea stațiilor de încărcare a autobuzelor electrice

Luni, 18 Martie 2024 14:24

Angajații Serviciului de Iluminat Public desfășoară în această perioadă o amplă lucrare pentru alimentarea cu energie electrică a obiectivului “Stații încărcare autobuze electrice”, ce face parte dintr-un proiect al Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Trans Eco Miodav, formată din orașul Mioveni și comuna Davidești.

Proiectul va fi implementat în primăvara acestui an și este legat de transportul public local cu mijloace ecologice în Mioveni și comuna Davidești și asigurarea infrastructurii în acest sens pentru transportul verde.

A apărut Dacia Bigster, fratele mai mare al Duster-ului

Luni, 18 Martie 2024 14:23

La finalul lui 2024 va fi lansat Dacia Bigster, care în această perioadă este în teste. Potrivit ProMotor, versiunea sa de producție va fi în mare parte o variantă alungită a noului Duster, dar vor exista şi diferențe între cele două maşini.

Dacia Bigster are dimensiunile mai mari decât Duster-ul, deci va oferi mai mult spațiu la interior și va putea găzdui până la 7 locuri. Potrivit sursei citate, Bigster va utiliza materiale sustenabile și reciclate în componența sa. Ca şi la Duster, se va renunța la elementele cromate, deci SUV-ul va avea un aspect mai robust. De fapt, Bigster e un Duster mai alungit şi va folosi aceeași platformă CMF-B a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

 

Tronsonul 1 al Drumul Expres Craiova-Pitești ar putea fi gata în 6 luni

Luni, 18 Martie 2024 14:20

 

Înaintează lucrările la Drumul Expres Craiova-Pitești, fapt care ar putea conduce la finalizarea Tronsonului 1, între Craiova şi Robăneşti, în 6 luni de zile, adică mai devreme decât se anticipa. În prezent, se circulă pe o treime din acest Drum Expres, care are o lungime totală de 121 de kilometri.

”S-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești! Muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești. Mobilizarea în șantier este bună, iar în paralel se efectuează lucrări la terasamente, taluzuri, poduri și pasaje. Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025)”, a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Durata Implanturilor dentare

Luni, 18 Martie 2024 13:32

Datorită legăturii care are loc cu osul maxilarului, implanturile dentare sunt considerate cea mai durabilă opțiune de înlocuire a dinților lipsă. În timpul procesului de osteointegrare, osul crește în jurul implantului dentar și îl integrează, făcându-l o bază puternică și stabilă pentru un dinte artificial.

Dacă, totuși, osteointegrarea nu are loc, este posibil ca implantul tău dentar să eșueze. Eșecul implantului apare cel mai frecvent dacă osteointegrarea nu are loc sau ceva nu merge bine în timpul procesului de vindecare. Unii dintre factorii care pot influența osteointegrarea includ:

 

S.Ed.C. Mioveni - concurs pentru posturi de conducător auto

Luni, 18 Martie 2024 13:16

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. scoate la concurs în vederea angajării două posturi de conducător auto pentru sectorul Coloana auto.

Condiții de participare la concurs:

- Deține permis de conducere categoria B+E, C+E, D+E;

- Deține atestat transport marfă și persoane;

Atenție: cu numerar doar până la sfârșitul lunii! Termen extins, pentru plata numerar, la casieriile societății Termo Calor Confort S.A.

Luni, 18 Martie 2024 13:10

Termo Calor Confort S.A. informează abonații că plățile la casieriile societății se pot efectua până la data de 29 martie 2024, inclusiv.

Termenul a fost prelungit în urma solicitărilor primite din partea utilizatorilor piteșteni, iar Termo Calor Confort S.A. a venit în sprijinul acestora.

Reamintim că după data de 29 martie 2024, modalitățile de plată pentru facturile de energie termică sunt următoarele:

 

Program prelungit pentru plata impozitelor la Bradu

Miercuri, 13 Martie 2024 10:16

 

În zilele de joi ale acestei luni, programul de lucru al biroului de taxe și impozite de la Bradu a fost modificat. Pentru a oferi posibilitatea, tuturor, de a beneficia de reducerea de 10%.

Dan Stroe, primarul localității: ”Stimați brădeni, pentru a veni in sprijinul dumeavoastră, pe perioada lunii martie am prelungit programul de lucru al biroului Taxe și Impozite.

Astfel, în toate zilele de joi respectiv 14, 21 și 28 martie 2024, casieriile biroului Taxe și Impozite vor avea program de lucru prelungit până la orele 18.00, pentru toti cetățenii comunei Bradu care doresc să beneficieze de reducerea de 10% pentru plata integrală, a taxelor și impozitelor locale.”

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Fațetele dentare

Miercuri, 13 Martie 2024 09:58

 

Fațetele dentare stau la baza unei proceduri de înfrumusețare dentară care implică aplicarea unor “proteze” subțiri din porțelan sau material compozit pe suprafața dinților. Aceste “proteze”sunt proiectate să acopere imperfecțiunile dentare, cum ar fi petele, fisurile, decolorările și denivelările, astfel încât să obțineți un zâmbet mai strălucitor și mai uniform.

Procedura de aplicare a fațetelor dentare începe prin pregătirea dinților existenți prin îndepărtarea unei mici cantități de smalț dentar de pe partea frontală a acestora. Această etapă este importantă pentru a asigura o aderență mai bună a fațetelor și pentru a obține un aspect natural.

 

 

Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a spitalelor

Miercuri, 13 Martie 2024 09:21

 

Consiliul Județean Argeș demarează investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unor spitale aflate în subordine. Este vorba de următoarele proiecte:

- ”Digitalizarea Spitalului de Recuperare Brădet”

- ”Digitalizarea Spitalului de Boli Cronice Călinești”

- “Consolidarea investițiilor în sisteme informatice și în infrastructura digitală a Spitalului Orășenesc REGELE CAROL I Costești”

 

Guvernul va plafona preţurile la energie şi gaze şi în iarna următoare!

Marţi, 12 Martie 2024 22:23

 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul va plafona preţurile la gaze şi la energie cel puțin până în primăvara lui 2025, ca măsură de sprijin a populaţiei, dar şi a companiilor.

”Am văzut zilele acestea o intensă dezbatere europeană despre ce se va întâmpla cu gazele iarna viitoare. Vreau să fim foarte clari: noi vom continua mecanismul de plafonare a prețurilor la energie și gaze cel puțin până în primăvara lui 2025. Vom veni cu adevărat cu un reglaj la acest mecanism în perioada următoare, dar vreau ca atât populația, cât și companiile să aibă această garanție foarte clară că vor fi protejați.

De altfel, azi alocăm 500 de milioane ca să compensăm costurile plafonării pentru clienții casnici”, a declarat prim-ministrul, în ședința de Guvern de săptămâna trecută.

 

 

ATENŢIE, şoferi! Se schimbă în legea RCA

Marţi, 12 Martie 2024 07:11

 

Sancţiuni mai mari pentru şoferii fără RCA, reducerea de preţ scade dacă reînnoirea RCA se face cu întârziere, amenzile de circulație vor scădea bonsul acumulat sunt trei puncte importante care îi vor afecta pe conducătorii auto. În plus, verificarea lor se va face inclusiv cu ajutorul camerelor care monitorizează rovinietele.

”De asemenea, vom sparge o reticență instituțională care încă se mai regăsește la nivelul apetitului de a împărtăși datele între instituții. Va fi instituită interoperabilitatea bazelor de date, între MAI, prin Poliția Rutieră, RAR, CNAIR. Prin portofoliul de camere localizate la nivelul drumurilor naționale, să putem identifica pe toți cei care astăzi, din păcate, aleg să conducă un autovehicul fără o poliță de asigurare RCA validă. O treime dintre cei care sunt în trafic nu au o poliță RCA valabilă”, a declarat șeful ASF, Alexandru Petrescu, potrivit Antena 3.ro.


 

Salarii mai mari pentru medici şi asistente

Marţi, 12 Martie 2024 06:19

 

Guvernul a decis să majoreze salariile angajaților din sistemul de sănătate. Ministrul Alexandru Rafila a confirmat că sunt măriri de 20-35%, în funcție de categoria profesională.

„Această creștere se raportează la salariile din decembrie. Creșterea este pentru anul acesta. Vorbim despre o creștere a salariilor în 2024. Întotdeauna există și persoane nemulțumite. Cred că deschiderea de care a dat dovadă Guvernul în cadrul constrângerilor bugetare care există a fost maximă, pentru că mai mult decât atât este un început care arată buna credință și determinarea Ministerului Sănătății, a Guvernului de a îmbunătăți condițiile pentru veniturile personalului medical. Cred că lucrul acesta trebuie apreciat. Nu a fost o mărire de formă, a fost o mărire consistentă, între 20-35%, în funcție de categoria profesională. Cred că acest lucru va fi apreciat de majoritatea beneficiarilor acestor măriri”, a spus Alexandru Rafila, la Antena3 CNN.

 

 

Creșă nouă, în Găvana. Inaugurare în septembrie 2024

Luni, 11 Martie 2024 15:01

 

Creșa de lângă complexul ”Albina”, din Găvana, se ridică în fiecare zi! În septembrie 2024 vom avea cele 40 de locuri pentru copii, într-o clădire nouă, modernă, adaptată nevoilor micuților, exact cum și-au dorit părinții!

Finanțarea este obținută de la CNI prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

 

Aproximativ 700 de metri forați la tunelurile ,,Daniela” și ,,Alina”

Luni, 11 Martie 2024 14:55

 

Continuă lucrările de pe secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești. Constructorul austriac Porr a excavat 700 de metri din cele două galerii, Alina și Daniela, ale primului tunel veritabil de autostradă din România. De asemenea, s-a ajuns la un progres de 25,5% pe lotul 4, a transmis vineri, 8 martie CNAIR. T

„Săpăturile la tunel au ajuns la 414 m în galeria dreaptă și la 283 m în galeria stângă, fiind excavați până acum, din cele două galerii, aproximativ 110.000 mc. Forarea piloților a ajuns la un stadiu de 77%. Pentru terasamente au fost săpați peste 320.000 mc. În baza de producție au fost realizate primele 2 grinzi, urmând să înceapă și execuția de predale și alte elemente prefabricate necesare acestui proiect”, a transmis CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERLIZARE

Miercuri, 06 Martie 2024 10:15

 

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.

Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.

 

Ministrul Muncii: „Decalajele salariale dintre femei și bărbați sunt tot mai reduse”

Luni, 04 Martie 2024 15:53

 

Veşti bune! Chiar în prima zi de primăvară, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că decalajele salariale dintre femei și bărbați sunt tot mai reduse, iar femeile au acces din ce în ce mai mare în funcţii de conducere.

„Știu că nu este ușor pentru femei să fie în același timp salariate sau antreprenor, soții și mame. De aceea mi-am propus, ca ministru al Muncii și Solidarității Sociale, să sprijinim ocuparea femeilor în muncă, dar, în același timp, să promovăm o cultură a egalității de gen în mediul profesional, să eliminăm stereotipurile și să sprijinim măsurile prin care se asigură plata egală pentru muncă egală.

 

 

Vine austeritatea! Guvernul pregăteşte măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare

Luni, 04 Martie 2024 13:24

 

 

Guvernul ne pregăteşte o serie de măsuri prin care intenţionează să reducă cheltuielile bugetare. Asta nu sună bine deloc pentru că tot populaţia va avea de suferit. Deocamdată mai-marii nu ne dau detalii, de greul urmează.

„Am avut o discuţie cu premierul şi cu ministrul Finanţelor. Sunt pregătite măsuri în acest sens. Ele trebuiau să fi fost finalizate ca analiză, doar că au fost câteva priorităţi care au generat această întârziere.

 

Rata şomajului, în ușoară creștere în Argeș

Joi, 29 Februarie 2024 07:45

 

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș erau înregistrați 8.375 șomeri (din care 3.979 femei), rata șomajului fiind de 3,59%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,52%, în această lună acest indicator a înregistrat o ușoară creștere.

Din totalul de 8.375 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Argeș, 1.930 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 6.445 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.216 șomeri provin din mediul rural și 1.159 sunt din mediul urban.

 

 

Pagina 1 din 75

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea