Lucrări de 7 milioane lei la zece instituții de învățământ din Pitești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:58

Șapte milioane de lei sunt alocate de Primăria Pitești pentru zece instituții de învățământ din municipiu. Aceste lucrări de intervenții și de reabilitare termică sunt prevăzute pentru anul 2019.
1. Reabilitare termică clădire Corp A GPP Albă ca Zăpada –552.612,60 lei inclusiv TVA
2. Reabilitare termică  GPP Castelul Magic –784.846,92 lei inclusiv TVA

Taxa de poluare, în funcție de mașini

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:57

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat că în două săptămâni va fi finalizat proiectul de act normativ care va reglementa noua taxă auto. Potrivit ultimelor declarații, contribuțiile se vor plăti în funcție de gradul de poluare al autovehiculelor.

 

Rata șomajului, în scădere în Argeș

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:57

La sfârșitul lunii octombrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș erau înregistrați 8.352 șomeri (din care 3.784 femei), rata șomajului fiind de 3,21%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 3,35%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,14 pp.
Din totalul de 8.352 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Argeș, 1.692 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 6.660 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 7.099 șomeri provin din mediul rural și 1.253 sunt din mediul urban.

Pentru afaceriștii imobiliari. Bloc de vânzare, în Pitești, cu 36 de apartamente și dependințe

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:53

# Prețul de începere al licitației este de 1.290.000 euro!
Vrei un bloc întreg în Pitești? Nici o problemă, dacă ai bani. Un lichidator a scos la vânzare proiectul, unul finalizat, așa cum scrie, în proporție de 85-90%. Dezvoltatorii imobiliari pot fi atenți, zona este una bună, aproape de centrul orașului. Prețul este mare, însă numai la prima vedere. Împărțit la numărul de apartamente, acesta devine circa 36.000 euro/apartament, la care se adaugă locurile de parcare, numeroase, pe care dezvoltatorii, în ultimii ani, le vând separat. Așa că… atenție!

 

Privatizarea Oltchim, la sfârșit de drum. Arpechim rămâne al nimănui

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:26

Consiliul Concurenței și CSAT au aprobat vânzarea Oltchim către combinatul Chimcomplex Bârnzești controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza. În schimb, Arpechim a rămas nevândut, nefiind dorit de către noul deținător.
”Privatizarea Oltchim e pe ultima sută de metri. Mulțumim tuturor factorilor implicați în realizarea tranzacției. Statul român și-a făcut datoria în ceea ce privește finalizarea acestei privatizări. Cumpărătorul trebuie să achite suma de 127 de milioane de euro în maximum 20 de zile. Nu avem informații care să ne dea emoții referitoare la plată. Am avut nenumărate discuții cu oficialii Chimcomplex care ne-au asigurat că au banii pregătiți”, a declarat Bogdan Stănescu.

Omul de afaceri Daniel Enculescu a cumpărat hala firmei Puy Trading

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:14

Lichidări Info Consult, administratorul judiciar al SC Puy Trading Invest, a scos la licitație, de curând, ultimele bunuri ale societății aflate în faliment. Trei firme și-au arătat interesul pentru un teren intravilan din Călinești de peste 9.000 mp, pe care este amplasată și fosta hală de producție a Puy Trading, de 2.370 mp.
La licitație s-au prezentat firmele Chevrolet, Transcom și Self Internațional Trading Invest. Firma lui Daniel Enculescu, Self Internațional Trading, a câștigat licitația cu suma de 1,62 milioane lei. De altfel, firma desemnată câștigătoare este înscrisă în tabelul de creanțe al debitoarei cu peste 1,7 milioane lei.

 

Primarul Mioveniului anunță crearea a sute de locuri de muncă pe platforma ICN

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:13

Primarul Ion Georgescu a anunțat că cel mai mare proiect din domeniul cercetării nucleare din România a primit finanțare, pe 15 noiembrie, de la Guvern. Proiectul Alfred a primit din partea Ministerului Cercetării şi Inovării schema de ajutor de stat în valoare de 50 milioane lei pentru desfăşurarea programului de cercetare şi dezvoltare de tehnologii aferente reactoarelor de Generaţie 4. Investiția va crea 300 de angajaţi de specialitate pe platforma ICN, iar în industria orizontală alte 2.000 de locuri de muncă, precum și alte beneficii.

Obligaţiile fiscale achitate până la 15 decembrie se reduc cu 10% sau 5%

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:12

Persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până la 31 iulie 2018 şi îşi achită integral obligaţiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 15 decembrie, vor primi o bonificaţie de 5% din totalul sumei datorate, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.
De asemenea, contribuabilii care vor alege să-şi achite obligaţiile fiscale până la 15 martie 2019, reducerea este de doar 5% din suma totală datorată, dacă Declaraţia unică a fost depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

 

Pe 23 noiembrie, o nouă ediție a Galei Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:05

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș va organiza vineri, 23 noiembrie, un eveniment monden de top. La Hotelul Ramada din Pitești, în Sala Ballroom, se va desfășura cea de-a XV-a ediție a Galei Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș. Este vorba despre evenimentul cel mai amplu organizat de AOA Argeș pe parcursul anului. La manifestare vor lua parte oameni de afaceri importanți ai județului Argeș, reprezentanți ai organizațiilor patronale din România, oficialități locale, directori ai instituțiilor descentralizate etc.
A.V.

Lactag vinde linia de procesare carne, concentrându-se doar pe produse lactate

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:47

Lactag, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lactate, intrat în insolvenţă în 2016, a avut afaceri mai mari cu 43% în septembrie faţă de perioada similară a anului precedent. „Credem în viitorul brandului Lactag şi în eficienţa planului de reorganizare întocmit împreună cu specialiştii CITR. (...). Prin concentrarea resurselor în cadrul liniei de business de procesare lactate, credem că putem să ducem compania la nivelul următor şi să atragem în jurul Lactag parteneri care cred în calitatea şi forţa produselor româneşti”, a declarat, pentru zf.ro,

 

Raportul de Mediu pentru Autostrada Pitești-Sibiu - publicat, acordul de mediu întârzie să apară

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:19

Autostrada Sibiu – Piteşti, cel mai important proiect rutier al României, a trecut de încă o etapă importantă în realizarea sa. A fost publicat raportul privind impactul asupra mediului, iar după consultările publice va fi emis acordul de mediu. Acest document va debloca practic licitaţiile pentru construirea celei mai aşteptate autostrăzi din România.
Agenția Națională pentru Protecția Mediului a publicat pe 6 noiembrie „Raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul Autotrada Sibiu – Pitești".

Euro Tehno Group, dealerul VW, Audi și Seat, se extinde

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:15

# Directorul General a purtat discuții cu președintele ASF pe tema polițelor RCA
Conducerea Euro Tehno Group este preocupată de tendințele de creștere a tarifelor RCA, motiv pentru care a purtat discuții cu conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).  Euro Tehno Group apreciază dialogul pe care îl are cu această entitate  și în special cu președintele ASF, Leonardo Badea,  pe tema tarifelor de referință pentru polițele auto obligatorii (RCA).

 

Apă Canal 2000 SA, locul 1 în Topul Naţional al Firmelor, în domeniul specific de activitate

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:14

Societatea Apă Canal 2000 SA s-a clasat pe Locul 1 în Top Profit România Întreprinderi cu Capital Românesc şi Top Profit România, judeţul Argeş, în domeniul de activitate: Captarea, tratarea şi distribuţia apei. Topurile amintite fac parte din Topul Naţional al Firmelor întocmit de echipa ListaFirme conform datelor de bilanţ depuse în anul 2018 la Registrul Comerţului.

O societate din Argeș, adresă la Ministerul Educației pentru a găsi meseriași

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:10

Săptămâna trecută, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arges a găzduit o dezbatere împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Tema discuției a fost ”Pregătirea profesională în învățământul preuniversitar, între realități și deziderate, în contextul acutizării lipsei de forța de muncă calificată în România”. Au participat, alături de președintele CCIA Argeș, George Caval, inspectorul școlar Gabriela Neagu și reprezentanții liceelor cu profil profesional și tehnic din Argeș, dar și membrii ai celor mai puternice companii din zona industrială din Argeș.

 

Salariul minim diferențiat, adoptat de Guvern

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:46

Salariul minim brut va fi diferențiat, iar românii cu studii superioare și cu vechime mare vor primi mai mulți bani. Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care modifică o serie de acte normative, printre care Codul Muncii - Legea nr. 53/2003, și Legea  nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă. Modificările aduse Codului Muncii intră în vigoare de la 1 decembrie 2018 și vizează crearea cadrului legal pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată prin raportare la criteriile referitoare la nivelul studiilor și al vechimii în muncă.

IPEE ATI Curtea de Argeș, o nouă prezență onorantă la INDAGRA

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:57

Cel mai mare și important eveniment agricol din România, târgul INDAGRA , organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, s-a desfășurat în perioada 31 octombrie - 04 noiembrie 2018, atat în interior, cât și pe platformele exterioare.
Nici anul acesta IPEE Amiral Trading din Curtea de Argeș nu a stat degeaba la capitolul cercetare și inovație. Produse noi au fost aduse la târg, produse pentru care marile lanțuri de magazine deja lansează comenzi ferme.

 

CCIA Argeș a premiat performerii mediului de afaceri din Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:02

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat, pe 1 noiembrie, în ambianța elegantă a Complexului Star Plaza din Bascov, cea de-a XXIII-a ediție a Topului Firmelor din Argeș. George Caval, președintele CCIA Argeș, a fost un amfitrion impecabil alături de echipa sa și a dovedit încă o dată că este alături de mediul de afaceri din județ. Peste 300 de invitați, prieteni și parteneri deopotrivă, au dat curs invitației conducerii CCIA Argeș.

Culturile din Argeș - în pericol!

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:36

Situație îngrijorătoare în agricultura din județul Argeș. Pentru că nu a mai plouat de trei luni, agricultorii spun că nu au reușit să facă semănăturile de toamnă. Solul este atât de uscat încât nu poate fi arat. În pericol sunt culturile de rapiță, grâu de toamnă și in.
Specialiștii Stațiunii de Cercetare de la Albota spun că nu au reușit să are, iar pentru a nu compromite cele 300 de hectare, s-a folosit o altă metodă, fărâmițarea pământului prin discuire.

 

Pe 1 noiembrie va avea loc „Topul firmelor din Argeș”, ediția a XXIII-a

Luni, 29 Octombrie 2018 16:58

Joi, 1 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Complexul Star Plaza din Bascov, are loc cel mai important eveniment de business al anului – „Topul firmelor din Argeș”.
Evenimentul, ajuns la cea de-a XXIII-a ediție, este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. „Ne propunem ca Topul Firmelor din Argeș să reprezinte un clasament obiectiv și concludent, precum și o bună ocazie de a radiografia performanța economică a firmelor din județul nostru. Este evenimentul celor care fac diferența!”, a precizat George Caval (foto), președintele CCIA Argeș. A.V.

Statul dă cu o mână și ia cu cealaltă! Crește salariul minim, însă se scumpesc alimentele de bază

Luni, 29 Octombrie 2018 14:32

Salariul minim crește la 2.080 de lei, respectiv la 2.350 de lei. În schimb, se scumpesc pâinea, laptele, carnea și legumele.  Pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut. Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită „în cel mai scurt timp” de către Guvern.

 

Pagina 6 din 36

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea