În Argeș au fost afectate de secetă aproximativ 47.000 de hectare
Joi, 29 August 2024 12:18
# Culturile de floarea-soarelui și porumb au fost cele mai afectate
Ministerul Agriculturii informează că fiermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă și care au încheiat procese-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile de primăvară vor putea primi până la 200 de euro/hectar, din data de 15 octombrie 2024. Potrivit unor estimări, aproximativ 40% din culturile de grâu, porumb, canola și floarea-soarelui au fost distruse, în special în partea de sud a țării. Se estimează că pierderile agricultorilor vor depăși 1,5 miliarde euro. Situația este una gravă și la nivelul județului Argeș, în special la culturile de floarea-soarelui și porumb.
Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Microscopul Dentar
Miercuri, 28 August 2024 08:55
Microscopul dentar, folosit ca instrument de lucru în stomatologie aduce schimbări majore în modul de stabilire a diagnosticului afecțiunilor dentare și în efectuarea tratamentului.
IMPORTANȚA UTILIZĂRII MICROSCOPULUI DENTAR:
• permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă, se pot observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber.
Programul ”Lapte, corn și fructe” - întârziat! Elevii nu vor primi produsele în septembrie
Marţi, 27 August 2024 12:01
Doar două săptămâni ne mai despart de începerea unui nou an școlar, iar proiectul prin care elevii primesc lapte, produse de panificație și fructe în școli, este întârziat. Acesta a fost adoptat de Guvern săptămâna trecută, cu toate că a fost pus în dezbatere în luna aprilie. De reținut, în anul școlar 2023-2024, elevii nu au primit lapte.
Programul finanțat de Uniunea Europeană prin care copiii de grădiniță și elevii din clasele primare și gimnaziu primesc produse alimentare trebuia să debuteze chiar pe 9 septembrie, în prima zi de școală. Practic, elevii nu vor primi produsele în septembrie pentru că procedura de licitație și apoi de atribuire a contractelor durează câteva săptămâni, potrivit Edupedu.ro.
Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Măseaua de minte
Joi, 22 August 2024 11:30
Măseaua de minte este cel de-al treilea molar pe care majoritatea îl avem și apare în general între 17 și 25 de ani.
Măseaua de minte este adesea problematică deoarece:
- de obicei, molarii de minte nu pot fi igienizați corespunzător fiind poziționați ultimii pe arcada dentară;
- măseaua se poate dezvolta anormal, neavând spațiu suficient pentru a erupe;
- în procesul de erupție, molarii de minte pot afecta dinții vecini.
România ar putea produce peste 600.000 de autovehicule, în 2024, la Craiova şi Mioveni
Miercuri, 21 August 2024 09:47
Acest an ar putea aduce o premieră la Uzilele Ford și Dacia de la Craiova și Mioveni, prin faptul că acestea ar putea produce peste 600.000 de unități. La Mioveni, Uzina Dacia a lansat în producţie noul Duster III. şi se pregăteşte pentru Bigster, primul SUV compact din gama constructorului. Maşina face parte dintr-un segment superior, va avea cel mai mare preţ mediu din gamă, iar acesta va genera venituri suplimentare companiei. Producţia sa de serie va începe în 2025, iar maşina va fi lansată oficial la final de octombrie în cadrul Salonului Auto de la Paris, potrivit Știripesurse.ro. De altfel, Mihai Bordeanu, managing director, Dacia Brand South Eastern Europe & country head România, declara pentru ZF într-un interviu că în 2024 producţia de la Mioveni se va apropia de capacitatea maximă.
APĂ CANAL 2000 SA Piteşti caută colaboratori în vederea utilizării în agricultură ca fertilizant a nămolului
Miercuri, 21 August 2024 09:26
APĂ CANAL 2000 SA Piteşti caută colaboratori în vederea utilizării în agricultură ca fertilizant a nămolului rezultat în urma epurării apelor uzate produs în Staţia de Epurare Piteşti, cu respectarea actelor normative privind protecţia mediului şi în special a solurilor, când se utilizează nămolurile de epurare în agricultură.
Avantajele aplicării nămolului în agricultură:
- fertilizant natural – reduce cantitatea de îngrăşăminte chimice la hectar;
- îmbunătăţeşte proprietăţile fizico-chimice ale solului;
- măreşte gradul de afânare a solului;Argeșul - pe locul 11 în privința numărului de înmatriculări de persoane fizice şi juridice
Marţi, 20 August 2024 11:25
În primele șase luni din 2024 au fost înmatriculate 68.223 de persoane fizice și juridice, în scădere cu 12,20% (77.706 unități), comparativ cu perioada similară a anului anterior.
Dintre acestea, 73,5%, respectiv 50.149, sunt societăţi cu răspundere limitată (SRL), iar 22,44% (15.310) sunt persoane fizice autorizate (PFA), conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
Noi licitații pentru lucrări pe Drumul Expres Craiova-Pitești
Marţi, 20 August 2024 07:40
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a stabilit termenul de depunere a ofertelor pentru cele 12 Contracte de concesiune pentru dotarea și întreținerea spațiilor pentru parcări de scurtă durată și parcări de lungă durată, care se aflate pe autostrăzile/drumurile expres și drumurile naționale din România. Astfel, până pe 29 august, antreprenorii pot depune ofertele. Sunt vizate și lucrări pe Drumul Expres Craiova-Pitești, după cum urmează:
Lot 11: Spații pentru Servicii km 29+240 (stânga/dreapta) DEx Craiova–Pitești, Tronson 2, Lot 1;
Lot 12: Spații pentru Servicii km 55+300 (stânga/dreapta) DEx Craiova–Pitești, Tronson 2, Lot 2.
Sursa: Cnadnr.ro.
Primăria Bogați a dat 75.000 RON pe un ”Studiu de fezabilitate pentru înființare pistă biciclete”
Luni, 19 August 2024 16:53
# Fără licitație, atribuire directă. Veți vedea de ce...
Primăria Bogați, despre care am mai scris, o face din nou! Și în stil mare, că de la stilul mic nu prea e rost... de nimic (nu am găsit altă rimă). Ei bine, această minunată primărie a dat 75.000 ron, prin atribuire directă, unei firme care să facă Studiul de fazabilitate pentru înființarea unei piste de biciclete. Dacă nu ați înțeles încă, banii sunt numai pentru acte, nu și pentru realizarea fizică a pistei. Banii se duc la S.C. TEHNIC INNOVATION CONSTRUCT S.R.L., din Curtea de Argeș. Firma este deținută de Elvis Enescu, consilierul personal al primarului de la Valea Iașului, Cristi Enescu. Și nepot al acestuia. Bani frumoși, pe hârtii. Și nu la oricine, ci la cine trebuie. Adică la o firmă specializată...
Simona Bucura Oprescu: „Nicio pensie nu scade, dacă la recalculare e mai mică”
Luni, 19 August 2024 16:28
Vineri, 16 august, a început distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară. Toți seniorii vor primi deciziile până cel târziu 30.08.2024. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a vorbit despre faptul că nicio pensie nu va scădea.
„Pensionarii se uită la punctul G din decizie pe care le au și la acestea pot calcula punctele de stabilitate pe care le au. Înmulțim totalul punctelor cu 81 de lei, fiindcă noua lege are componente importante care țin de contributivitate și recompensa unei perioade lungi în care s-a lucrat. Legea stipulează că nicio pensie nu scade, dacă la recalculare e mai mică, ea rămâne la valoarea de dinainte recalculării.
Sudul județului Argeș - grav afectat de secetă
Luni, 19 August 2024 12:26
# Ultima zi pentru depunerea cererilor de constatare a pagubelor produse de secetă
Cererile de constatare a pagubelor produse de seceta pedologică, în vederea obţinerii despăgubirilor, se pot depune până luni, 19 august 2024, ora 24:00 informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Aceste cereri sunt depuse inițial la primăria de pe teritoriul căreia a fost afectat fermierul, după care datele centralizate sunt transmise către Direcția Județeană pentru Agricultură.
Dacia Sandero este la mare căutare în Europa
Marţi, 13 August 2024 15:54
Dacia Sandero a fost cea mai vândută mașină nouă în Europa, în prima jumătate a anului, potrivit celor mai recente cifre, Volkswagen Golf și Renault Clio sunt și ele pe podium.
Dacia Sandero este cea mai populară mașină nouă din „bătrânul continent”. Acest lucru este demonstrat de cifrele de vânzări. Potrivit celor mai recente date, colectate din Uniunea Europeană și Marea Britanie, modelul producătorului de la Mioveni a fost cea mai vândută mașină nouă, din Europa, în prima jumătate a anului 2024. În intervalul ianuarie-iunie au fost comercializate 143.596 de unități.ANUNŢ
Vineri, 09 August 2024 10:48
APĂ CANAL 2000 SA Piteşti caută colaboratori în vederea utilizării în agricultură ca fertilizant a nămolului rezultat în urma epurării apelor uzate produs în Staţia de Epurare Piteşti, cu respectarea actelor normative privind protecţia mediului şi în special a solurilor, când se utilizează nămolurile de epurare în agricultură.
Avantajele aplicării nămolului în agricultură:
- fertilizant natural – reduce cantitatea de îngrăşăminte chimice la hectar;
- îmbunătăţeşte proprietăţile fizico-chimice ale solului;
- măreşte gradul de afânare a solului;
- reduce gradul de compactare;
- măreşte capacitatea de reţinere a apei.
Apare o nouă taxă! Aceasta se va regăsi în factura de energie electrică
Vineri, 02 August 2024 10:11
O nouă taxă! De la 1 octombrie, pe facturile de energie electrică va apărea și contribuția CfD, o taxă care NU va fi plătită de către consumatorii casnici și non-casnici, atâta timp cât este în vigoare plafonarea prețurilor. După ce Guvernul nu va mai plafona prețurile la energie, această taxă va fi plătită de către toți consumatorii. Valoarea ei este de 0,2 bani/Mwh.
”(…) Apreciem un impact pozitiv din punct de vedere financiar, având în vedere faptul că se estimează valori reduse ale taxei, mult mai mici decât potențialele reduceri ale prețului pe piața de energie electrică (determinate de implementarea schemei de sprijin CfD pentru regenerabile – n.r.)”, arată ANRE, într-un comunicat de presă.
Licitație pentru dezinfectanți, la Spitalul Județean Argeș, anulată!
Joi, 01 August 2024 09:11
Licitație cu miză de peste 2 milioane de lei, anulată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Este vorba de produse antiseptice, pe nouă grupe, ce ar fi trebuit să ajungă la Spitalul Județean de Urgență Argeș. În urma derulării procedurilor de licitație, o firmă, nemulțumită de rezultat, s-a adresat CNSC-ului și a reușit să îl răstoarne.
Astfel, CNSC a decis, pe 18 iulie: ” Admite contestația formulată de GB INDCO SRL în contradictoriu cu SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PITEȘTI, în calitate de autoritate contractantă.
Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! IMPORTANȚA PROCESULUI DE STERLIZARE
Joi, 01 August 2024 08:11
Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.
Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.
Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata niciun pas.
Turcii de la Martur au ajuns la afaceri de 1 mld. lei la fabrica de la Oarja
Luni, 29 Iulie 2024 11:59
Fabrica din judeţul Argeş, situată lângă centrul de piese de schimb al Dacia, a fost deschisă la sfârşitul lui 2014, fiind atunci prima investiţie a grupului într-o fabrică în afara Turciei. Producătorul de scaune şi sisteme pentru scaune auto Martur Automotive Seating and Interiors, companie controlată de turcii de la Martur, care au construit o fabrică de la zero în Oarja, judeţul Argeş, a ajuns la afaceri de 1 mld. lei anul trecut, plus 12%, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania şi-a mărit numărul de angajaţi cu 9% în 2023, ajungând la 682 de salariaţi, potrivit aceloraşi date, însă profitul net a fost scădere cu 40% faţă de anul precedent, situându-se la 36,5 mil. lei, notează zf.ro.
Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu 8,6% în luna iunie
Miercuri, 24 Iulie 2024 07:58
Potrivit unui raport publicat săptămâna trecută de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în luna iunie, vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat un avans de 8,6% în Europa. De asemenea, cota de piaţă a Dacia a urcat la 4,6%, de la 4,4% în perioada similară din 2023.
60.395 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate în iunie în Europa, comparativ cu 55.594 în aceeași perioadă a anului trecut.
Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Situații în care este recomandată extracția unui dinte
Miercuri, 24 Iulie 2024 07:40
Deși, în trecut, extracția dentară era o practică foarte uzuală, recurgându-se la ea de fiecare dată când pacientul resimțea o durere acută la nivelul dintelui, în prezent, datorită evoluției medicinei stomatologice, medicii încearcă pe cât posibil să salveze dintele afectat.
Există și cazuri în care extracția dentară este singura soluție.
- În cazul unui dinte puternic afectat de carie care nu mai poate fi restaurat prin obturație ori mijloace protetice. De amintit este că procesul carios poate afecta inclusiv un dinte stâlp aflat sub o lucrare protetică
- Dinții afectați de parodontită marginală cronică profundă (boala parodontală) care prezintă mobilitate severă, de gradul al III lea
Tichetele de activități casnice pot fi valorificate în 12 luni de la achiziționare sau de la primire
Marţi, 23 Iulie 2024 13:54
Ministerul Muncii anunță că tichetele de activități casnice, cu care sunt remunerate diverse activități gospodărești, pot fi valorificate în termen de 12 luni de la achiziționarea sau primirea acestora. Dacă nu sunt valorificate în termenul prevăzut, aceste tichete vor fi anulate în 30 de zile de la expirarea celor 12 luni.
Potrivit ministerului, poate fi prestator casnic orice persoană fizică care a împlinit 16 ani care dorește să aibă sau să-și suplimenteze veniturile prin prestarea, ocazional, de activități casnice necalificate, fie că este șomer, pensionar, elev, student sau angajat.
Mai multe articole..
Pagina 6 din 85
«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»