Ministrul Energiei: „Va fi o iarnă complicată”

Luni, 18 Iulie 2022 16:44

După principiul „Iarna – car și vara – sanie”, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre cum va arăta iarna aceasta din perspectiva încălzirii cu gaz. Avem depozite de gaze naturale de 49%, dar Popescu a spus că va fi depăşită ţinta de 80% care trebuie atinsă până la data de 1 noiembrie. Din fericire, nu se pune problema ca populaţia să nu aibă acces la încălzire în această iarnă, asigură ministrul.

Șoferii pot primi prin curier Cartea de Identitate a Vehiculului

Luni, 18 Iulie 2022 15:04

Registrul Auto Român implementează de luni, 18 iulie, serviciul „CIV prin curier”. Mai exact, persoanele care solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid.

„Când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. RAR NU taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, a precizat Alina Niță, director general RAR.

 

MedLife cumpără acţiunile Muntenia Hospital Argeş

Luni, 18 Iulie 2022 14:42

# Cu o lună înainte, reţeaua Regina Maria anunţa că va prelua cel mai mare spital privat din Argeș

Rețeaua MedLife continuă planurile de dezvoltare și anunță semnarea contractului de achiziție pentru pachetul majoritar de acțiuni (99,76%) al celui mai mare spital privat din județul Argeș - Muntenia Hospital, fondat şi administrat de SIF Muntenia. Tranzacția urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenței.

SEdC Mioveni comercializează compost de calitate

Miercuri, 13 Iulie 2022 13:52

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL produce și comercializează compost/fertilizator ecologic la prețul de 250 lei/tonă, la 5 tone achiziționate + 1 tonă gratis.

Nămolul provenit de la stația de epurare este transformat în fertilizator de calitate, prin transformarea deșeurilor organice în resurse. Tehnologia de compostare utilizată la Mioveni este ecologică și îndeplinește normele europene cu privire la tratarea deșeurilor organice și a nămolurilor de la stațiile de epurare.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta telefonic la 0348.445.885 (secretariat), 0348.457.102 (dispecerat non-stop), sau 0721.954.199 – persoană de contact, inginer Safta Eusebiu.

 

ATENȚIE, șoferi! Un site fals vinde roviniete ILEGAL, la preţuri de trei ori mai mari

Marţi, 12 Iulie 2022 14:11

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a descoperit un site care vinde ilegal roviniete, de trei ori mai scumpe. În acest caz, conducătorii auto sunt anunțați să aibă grijă când achiziționează astfel de produse. Site-ul incriminat este www.digitale-vignette-online.ro. CNAIR nu își asumă responsabilitatea pentu cumpărarea rovinietei de pe site-uri neautorizate.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro.

 

Sorin Grindeanu: „Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti!”

Marţi, 12 Iulie 2022 11:21

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că pot începe procedurile pentru semnarea contractului pentru ultima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, Cornetu-Tigveni. Deoarece Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de CNAIR pentru construirea secțiunii Cornetu-Tigveni, pot începe demersurile.

„Pot începe procedurile pentru semnarea contractului ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti! CNSC a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de CNAIR pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi”, a postat ministrul Grindeanu, pe pagina de Facebook.

Potrivit Digi24.ro, pe traseul secţiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite: 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie, 2 noduri rutiere (Cornetu şi Văleni) şi un ecoduct în zona localităţii Călineşti, a reamintit ministrul. Contractul pentru această secțiune e în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), fonduri europene.

În total, autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km şi va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean.

Cei 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș trebuie să fie gata în 2025. Cel mai avansat lot este cel dintre Sibiu și Boița, unde lucrează un drumar din Austria. Constructorul austriac a început lucrările.

 

 

Avantajele înrolării în Spațiul Privat Virtual (SPV) în cazul persoanelor juridice

Luni, 11 Iulie 2022 13:55

Având în vedere beneficiile oferite de Spațiul Privat Virtual, precum și pentru a veni în sprijinul contribuabililor interesați in legătură cu programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii Start-up Nation - ROMÂNIA, unde vor fi necesare si anumite documente obținute de la organului fiscal competent, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş transmite tuturor contribuabililor care încă nu s-au înregistrat în SPV și aveau această obligație începând cu data de 01 martie 2022, potrivit O.G. nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și reglementarea unor măsuri fiscale să procedeze la înregistrarea în cel mai scurt timp, întrucât eliberarea documentelor în cauză nu se va mai efectua în format letric de către instituția noastră, urmând ca acestea să fie transmise exclusiv prin SPV.

 

CNAIR a dat primele certificate negative pentru societățile care nu au respectat termenele în lucrări

Miercuri, 06 Iulie 2022 14:30

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că CNAIR a emis primele certificate negative intermediare în contextul noii legislații a achizițiilor publice. În urmă cu câteva luni, Grindeanu amenința societățile care încheiau contracte pentru lucrări publice, că dacă nu respectă termenele din contracte vor fi trecute pe lista neagră. Iar acest lucru s-a întâmplat deja. Mai multe firme, românești și străine, au primit certificate negative de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

”Este un semnal de alarmă de care trebuie să țină cont toți antreprenorii care nu respectă termenii contractuali.”, a scris ministrul Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Evaziune fiscală la „păcănele”

Miercuri, 06 Iulie 2022 13:53

Un argeșean a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. S-a constatat că acesta, în perioada în care a deținut calitatea de administrator la o firmă, care deținea licență  de organizare a jocurilor de noroc tip slot-machine, a înregistrat în actele contabile cheltuieli nereale. Inculpatul ar fi pretins acordarea unor premii în bani, pe parcursul a doi ani, de peste 2,5 milioane de lei, către mai multe persoane. În cele din urmă, firma cu pricina, cu sediul în Curtea de Argeș, a intrat în insolvență. În anul 2016 a fost radiată din registrul comerțului.

 

Pitești. APĂ CANAL 2000 S.A. încurajează transmiterea facturilor în format exclusiv online

Marţi, 05 Iulie 2022 18:26

# Economisirea hârtiei duce la un mediu mai curat

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. Pitești aduce la cunoștință tuturor clienților care au cont online că, începând cu data de 1 Iulie 2022 a fost sistată transmiterea facturilor în format fizic la adresa de corespondență /locație/ punct de consum, acestea urmând a fi transmise de către operator exclusiv prin intermediul poștei electronice, pe adresa de e-mail comunicată. Firma încurajează acest gen de corenspondență care este mai sigur și mai prietenos cu mediul.

Conducerea APĂ CANAL 2000 S.A.:  ”Prin această măsură ne dorim să contribuim la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, sunt eliminate o serie de alte inconveniente precum întârzieri în livrarea documentelor sau chiar pierderea acestora. Ținta noastră este eliminarea, treptată, a documentelor tipărite, măsură ce va duce la mai puține tăieri de arbori și la mediul mai curat pe care ni-l dorim cu toții”.

 

Guvernul a aprobat suspendarea plății ratelor la bănci pentru nouă luni

Marţi, 05 Iulie 2022 12:28

Dăptămâna trecută, Guvernul Ciucă a aprobat suspendarea plății ratelor la bănci pentru o perioadă de nouă luni. Măsura vine în sprijinul persoanelor fizice și persoanelor juridice care sunt afectate din punct de vedere financiar.

„Vom continua să adoptăm măsurile cuprinse în planul Sprijin pentru România. Vom aproba suspendarea plății ratelor bancare pentru o perioadă de nouă luni. Vor beneficia atât persoanele fizice, cât și firmele care întâmpină greutăți generate de creșterea prețurilor și a tuturor elementelor care țin de inflația pe care o resimțim cu toții”, a anunțat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern., potrivit presei centrale.

 

Noi proprietari la uzina Ford din Craiova

Luni, 04 Iulie 2022 10:54

Transferul de proprietate de la fabrica Ford Craiova a fost finalizat, iar noua companie se numește Ford Otosan Craiova. Noii proprietari anunță o investiție de 490 de milioane de euro la fabrica din Oltenia, scrie Mediafax. Potrivit companiei, acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa preia proprietatea fabricii Ford din Craiova, a fost finalizat cu succes.

Anul acesta, reprezentanții companiei au anunțat că fabrica de la Craiova va produce noua generație a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât și în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producție în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024.

 

Bătălie, la Curtea de Argeș, între Kranz Eurocenter și Valah Construct

Miercuri, 29 Iunie 2022 19:50

Lupta a început de la o licitație deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Servicii de elaborare proiect tehnic, detalii de execuție și asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări construcții în cadrul proiectului “Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Municipalitatea a atribuit contractul asocierii VALAH CONSTRUCT GRUP - MODVEST CONSTRUCT 2000 SRL - STAR TRADING IMPEX SRL

S-a ajuns la CNSC, firma Kranz considerându-se nedreptățită. În cadrul reclamației, s-a solicitat – în principal:

 

General Trust - firma lui Cătălin Spătaru - pierde și în instanță lupta cu Comesad și Primăria Pitești

Marţi, 28 Iunie 2022 20:32

Litigiul s-a născut în urma atribuirii, de către Primăria Pitești, firmei Comensad, a lucrării de lărgire a bulevardului Calea Craiovei în zona Târgului Săptămânal. General Trust s-a adresat – așa cum cere legea – mai întâi, Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Astfel, prin contestația înregistrată în 14.04.2022, înaintată de GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L., în calitate de lider al Asocierii GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L. – HVID CONSULTING GROUP S.R.L.,  împotriva rezultatului procedurii organizate de autoritatea contractantă MUNICIPIUL PITEȘTI - CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PITEȘTI, în vederea atribuirii contractului de „PROIECTARE ȘI EXECUȚIE LUCRĂRI AFERENTE OBIECTIVULUI DE INVESTIȚII LĂRGIRE CALEA CRAIOVEI ZONA TÂRG SĂPTĂMÂNAL”, s-a solicitat,

 

Dacia scumpeşte din nou modelul electric Spring

Marţi, 28 Iunie 2022 18:31

# Preţul mașinii a ajuns  acum la 21.400 de euro

Dacia a scumpit din nou modelul Spring, maşina electrică produsă în China, preţul ei crescând de la 20.900 de euro, la 21.400 de euro. Preţul modelului a crescut cu 500 de euro într-o lună, după ce Dacia a scumpit anterior maşina în luna mai cu 600 de euro (de la preţul de 19.600 de euro).

Anul trecut, numărul total de exemplare vândute în Europa a trecut de 27.000 de unităţi, fiind pe locul 14 în topul maşinilor electrice vândute pe continent. În total, la sfârşitul lunii martie, Dacia a înregistrat peste 40.000 de modele Dacia Spring vândute la nivel european, conform zf.ro.

 

Spațiul Privat Virtual - la un click distanță de serviciile oferite de ANAF

Luni, 27 Iunie 2022 20:30

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş recomandă contribuabililor care încă nu s-au înregistrat în SPV să procedeze la inregistrare cât de curând posibil pentru a nu risca eventualele efecte negative care pot apărea prin nedepunerea unui document într-un anume termen (prescrierea unui drept, pierderea dreptului de a beneficia de o facilitate fiscală, apariţia unor amenzi etc.).

Spațiul Privat Virtual (SPV) este un serviciu uşor de accesat, nu implică niciun cost, poate fi accesat de pe orice dispozitiv mobil cu conexiune la internet, este disponibil 24h/24h, nu necesită deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal pentru a primi un act administrativ fiscal si oferă o serie de beneficii utilizatorilor săi, cum ar fi:

 

 

Dolo Trans Olimp a înregistrat o cifră de afaceri de 84 de milioane de euro

Marţi, 21 Iunie 2022 21:38

# Cristian Dolofan: „Am menținut strategia de a nu accesa leasinguri”

Compania Dolo Trans Olimp (DTO), controlată de antreprenorul Cristian Dolofan, a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 407,8 milioane de lei (84 mil. euro), în creştere cu 7,5% faţă de nivelul anului anterior, conform datelor publicate pe mfinante.ro.

„Creșterea cifrei de afacere s-a datorat consolidării poziției companiei prin creşterea portofoliului de clienți dar și eforturilor pentru optimizarea cheltuielilor. Am adoptat o strategie financiară realistă privind termenele de încasări și plăți, acceptate și de clienții și de furnizorii noștri.

ATENȚIE! Impozitul pe clădiri se va calcula în funcție de valoarea proprietății!

Marţi, 21 Iunie 2022 21:00

Guvernul a decis ca impozitul pe clădiri să se calculeze în funcție de valoarea proprietății care se regăsește în grila notarială., potrivit G4media.ro. Practic, autoritățile locale pot aplica impozite cuprinse între 0,1% și 0,2% din valoarea de impozitare raportată. Înseamnă deci că în orașele mari impozitul pe clădiri ar putea crește, iar în orașele mici și în zonele rurale, impozitul ar putea scădea.

 

Dacia schimbă modelele și sigla

Luni, 20 Iunie 2022 21:37

Dincolo de schimbările de design, noua identitate reflectă angajamentele de viitor ale Dacia, punând în evidență valorile pe care s-a construit succesul mărcii.

Modelele cu noua identitate vizuală pot fi comandate începând din 16 iunie. Primele livrări sunt prevăzute la finele anului 2022.

Veritabil simbol al noii sale identități vizuale, emblema „Dacia Link” se regăsește de acum pe toate modelele mărcii. Integrarea noii sigle a condus la modificarea calandrului, ale cărui elemente distinctive, cu un contur evoluat, adoptă culoarea albă.

 

10 iunie - termenul limită pentru depunerea notificării privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori

Joi, 09 Iunie 2022 12:58

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș informează contribuabilii că vineri, 10 iunie, este termenul limită de depunere a notificării privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori. Sunt vizați de aceste reglementări contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Pot fi depuse următoarelor declarații fiscale:

- formularul 010 ”Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni/Declarație de radiere pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică”;

 

Pagina 6 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea