ANAF Argeș transmite care sunt modificările de TVA survenite de la 1 ianuarie

Luni, 15 Ianuarie 2024 12:08

 

Prin Legea nr. 296/26.10.2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung publicată în M.O. nr. 977/27.10.2023 au fost aprobate o serie de modificări fiscale, cu aplicabilitate începând cu 01 ianuarie 2024, astfel:

Art. 291 alin. (2) : cota TVA 9%

- se exclud de la cota TVA 9%: livrarea de alimente cu zahar adăugat, al căror conţinut total de zahăr este de minimum 10 g/100 g produs, pentru aceste livrări aplicându-se cota de 19%.

Excepţie fac livrările următoarelor bunuri, pentru care de la 01.01.2024 se aplică în continuare cota de TVA 9%:

- laptele praf pentru nou-născuţi, sugari şi copii de vârstă mică, care se încadrează

la codurile NC 0402 şi NC 1901 10;

ATENŢIE, şoferi! Se majorează punctul de amendă!

Miercuri, 20 Decembrie 2023 13:00

 

 

Surprize-surprize! Dacă tot ne-a promis Guvernul că vom avea salarii mai mari în 2024, aflaţi că se majorează amenzile de circulaţie. Săptămâna trecută, pe masa Guvernului s-a aflat un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea amenzilor de circulație. „Un punct-amendă reprezintă valoric 5% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului”, conform proiectului., citat de Stiripesurse.ro.

La momentul de faţă, salariul minim este de 3.300 de lei, deci șoferii vor plăti 165 de lei pentru un punct-amendă, mai mult cu peste 10% față de actualul nivel al amenzii. Dar cum în 2024 se anunţă salarii mai mari, amenzile de circulație se vor scumpi și mai mult.

 

 

 

Importurile de lapte brut au scăzut cu 27,5%

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:45

 

Laptele românesc are mai multă căutare pe piața internă. Cel puțin asta reiese din ultimele date oficiale, publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Potrivit acestora, laptele românesc colectat de unităţile de procesare a înregistrat în primele zece luni ale anului 2023 o creștere de 7,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 1,023 milioane tone de lapte de vacă, în timp ce cantitatea de lapte brut importată a scăzut cu 27,5%.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TEHNOLOGIA WATERLASE

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:34

 

Prevenția în cazul pacienților care au anxietate în cadrul vizitelor la dentist este uneori imposibilă.

Terapia cu laser Waterlase:

• Reduce semnificativ sângerările, inflamația post operatorie și durerea post-tratament;

• Reduce semnificativ nevoia de retratare;

 

 

Vizită în teren la cel mai mare proiect de infrastructură derulat de CJ Argeș

Marţi, 19 Decembrie 2023 07:02

 

Ultima inspecție pe teren la DJ 503, cel mai important proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Judetean Arges pe fonduri europene în acest mandat și cel mai mare în Regiunea Sud-Muntenia!

Ion Mînzînă: ”Am fost împreună cu administratorul județului, Cristian Puiu, pe mai multe tronsoane. Ne-a interesat în mod special podul de la Mozăceni, ultima parte din proiect care trebuie realizată. Și acesta este aproape finalizat.

 

Credit de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea în Argeș a celui mare parc fotovoltaic Europa de Sud-Est

Marţi, 19 Decembrie 2023 06:44

 

Raiffeisen Bank România şi Raiffeisen Bank International au acordat un credit în valoare de 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea celui mare parc fotovoltaic din România şi Europa de Sud-Est, pus în funcţiune în 2023, la Răteşti, în judeţul Argeş, deţinut în proporţii egale de companiile israeliene Econergy şi Nofar Energy.

Parcul fotovoltaic este dezvoltat pe o suprafaţă de 170 ha şi are capacitate instalată de 155 MW, fiind realizat cu o investiţie totală de 102 milioane de euro.

 

 

DTO Rally Team închiriază mașini de curse

Luni, 18 Decembrie 2023 14:30

 

DTO Rally Team închiriază mai multe mașini de curse pentru sezonul competițional 2024 (ERC, CNR, CNVC): 2 x Citroen C3 Rally2 – 2023 EVO full spec; 1 x Peugeot 208 R2; 1 x Renault Clio Rally5. Pachet complet “arrive and drive”. Toate mașinile sunt disponibile în configurație asfalt și macadam.

Pentru detalii: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza - 0722636856

 

Ministrul Simona Bucura-Oprescu spune cum se calculează punctul de pensie

Luni, 18 Decembrie 2023 14:13

 

Anul 2024 aduce schimbări importante pentru pensionari. Pensii mai mari, dar şi o lege a pensiilor mult mai echitabilă. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a detaliat cum anume poate o persoană să îşi calculeze punctul de pensie, precum şi pensia pe care o va primi.

“Poți să-ți calculezi singur câte puncte de pensie obții după fiecare lună de muncă. Este destul de simplu!

În noua lege a pensiilor (Legea nr. 360/2023, art. 85, alin. (7))

 

 

BUGET 2024. Educaţia, în topul finanţărilor, Sănătatea – la coada listei

Luni, 18 Decembrie 2023 13:04

 

 

Coaliţia de guvernare a decis cum va împărţi banii în 2024. Educaţia primeşte suma de 61.621.62 mii lei, cu o creştere de peste 50 de procente. Ne bucurăm că în sfârşit, şcoala nu mai este ignorată. Totodată ne surprinde faptul că Sănătatea va fi finanţată cu minus, anul viitor. Justiţia, Economia şi Energia sunt, de asemenea, prost bugetate în anul 2024.

Potrivit proiectului de buget publicat de Ministerul de Finanțe şi citat de Hotnews.ro, banii vor fi direcţionaţi după cum urmează:

 

20 ani de la înființarea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș

Luni, 18 Decembrie 2023 12:47

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș a aniversat 20 ani de la înființare. O parte dintre cele mai importante personalități ale județului au luat parte la o gală memorabilă. Evenimentul desfășurat în data de 14 decembrie a fost unul care a celebrat eforturile constante ale mediului de business de a genera locuri de muncă.

„Felicit Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș pentru participarea activă în proiectele comunitare în cei 20 de ani de existență! De succesul afacerilor și investițiilor din domeniul privat depinde, în mare măsură, atractivitatea unui pol urban.

 

Casieria SEdC Mioveni – închisă pentru lucrări de mentenanță

Luni, 18 Decembrie 2023 12:43

Marți, 19 decembrie, casieria Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL din strada Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni va fi închisă după ora 14.00, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță la sistemele informatice. Programul de lucru va fi de la ora 7.00 la 14.00.

Vă reamintim că plata facturii apă canal se poate face și prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Celelalte modalități de plată a facturii apă-canal pot fi găsite aici: https://www.sedcmioveni.ro/index.php/modalitati-de-plata.


Ministrul Muncii: “În România, vârsta de pensionare nu va creşte”

Miercuri, 13 Decembrie 2023 14:22

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că în România nu va creşte vârsta de pensionare, pentru că, potrivit noii legi a pensiilor, vârsta de pensionare va fi corelată cu speranţa de viaţă a românilor, care la acest moment este sub media europeană.

”Venim în noua lege a pensiilor cu garanţia că vârsta de pensionare a românilor nu va creşte fiindcă aceasta este corelată cu speranţa de viaţă. Prin urmare, nu va putea creşte vârsta de pensionare ad-hoc fiindcă din datele pe care noi le-am analizat nu se întrevede situaţia în care speranţa de viaţă să se îmbunătăţească semnificativ până în 2050.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Miercuri, 13 Decembrie 2023 08:32

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

Numărul farmaciilor ar putea scădea!

Miercuri, 13 Decembrie 2023 07:38

 

La Parlament a fost depus un proiect de lege potrivit căruia farmaciile trebuie amplasate la cel puţin 500 de metri una de alta, atât în mediul urban, cât și în cel rural. Proiectul ar putea modifica Legea farmaciei nr. 266/2008.

De asemenea, înființarea farmaciilor se va putea face numai prin raportare la numărul locuitorilor din localitate. Proiectul mai prevede ca farmaciile să funcționeze nu doar pe baza autorizației emise de Ministerul Sănătății, ci și a avizului de funcționare acordat de Colegiul Farmaciștilor din România, conform Adevărul.

 

 

Benzina şi motorina – mai scumpe de la 1 ianuarie 2024!

Miercuri, 13 Decembrie 2023 07:06

 

Anul nou vine cu scumpiri la pompă! Preţurile benzinei şi motorinei se vor majora cu 6 bani pe litru, deoarece vor creşte accizele. Şi veştile proaste nu se opresc aici.

Tot în 2024, accizele vor mai crește în lunile aprilie și iunie. Deci la vară, benzina va înregistra o creștere de 18 bani pe litru, iar motorina se va scumpi cu 17 bani pe litru. Astfel, un plin de 60 de litri la mașină va costa mai mult cu aproape 11 lei, potrivit Ziare.com.

Vor urma multe alte creşteri de preţuri, la produsele care sunt influențate de transportul rutier.

 

Ministerul Muncii introduce Venitul Minim de Incluziune pentru persoane vulnerabile

Marţi, 12 Decembrie 2023 08:20

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat că de la 1 ianuarie 2024 se va implementa un nou program social, destinat persoanelor vulnerabile. E vorba de Venitul Minim de Incluziune, care înlocuieşte Venitul Minim Garantat şi Ajutorul pentru Susţinerea Familiei. Programul vine la pachet cu noi reguli pentru beneficiari.

”În acest fel se reduce birocraţia, dar cresc şi beneficiile pentru persoanele vulnerabile vizate. Copiii din familiile beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie înscrişi la şcoală şi vor beneficia automat şi de bursa socială.

 

 

Parc fotovoltaic la Budeasa. Investiție de peste 2,5 milioane de lei

Marţi, 12 Decembrie 2023 08:13

 

Primăria comunei Budeasa a depus, pe 6 decembrie, la Ministerul Energiei proiectul „Capacități de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu în comuna Budeasa”, în vederea obținerii finanțării din Fondul pentru Modernizare al Uniunii Europene.

Proiectul este de o importanță majoră pentru că ar asigura pentru localitate independență energetică, economia la buget fiind una semnificativă.

 

A început inspecţia lucrărilor executate pe Drumul Expres Craiova-Piteşti

Marţi, 12 Decembrie 2023 07:28

 

Săptămâna trecută, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a început inspecția lucrărilor executate pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești, care este cuprins între Slatina și Colonești şi are 31,75 km.

Se estimează că acest tronson va fi dat în folosinţă la finele acestui an, cu o lună mai devreme decât termenul asumat de constructorii SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL.

 

 

Tren nou pe ruta Câmpulung – București

Luni, 11 Decembrie 2023 16:39

 

S-a deschis un nou capitol în transportul muscelenilor. De sâmbătă, 9 decembrie, pe ruta București – Câmpulung, circulă un nou tren. Acest proiect nu doar că aduce un tren modern și eficient pentru musceleni, ci deschide noi orizonturi pentru turism și dezvoltarea locală.

Vechiul tren, din 1937, fabricat de Malaxa a devenit istorie. După demersuri și discuții la Ministerul Transporturilor, s-a reușit schimbarea acestuia cu unul modern.

 

Atenție, se oprește curentul. Iată unde!

Luni, 11 Decembrie 2023 16:30

# Distribuție Oltenia anunță întreruperi de furnizare a energiei electrice în Pitești!

Serviciul de furnizare și distribuire a energiei electrice nu este în subordinea municipalității, aceasta este o modalitate de a informa publicul piteștean asupra întreruperilor programate și anunțate de către Distribuție Oltenia pentru prevenirea eventualelor defecțiuni sau neplăceri ce pot apărea în intervalul orar în care se efectuează respectivele intervenții la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

 

Pagina 6 din 77

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea