Stadiul proiectele pe fonduri europene de la Spitalul Județean și de la Pediatrie

Marţi, 29 August 2023 12:05

 

Două dintre proiectele pe fonduri europene accesate de Consiliul Județean Argeș, pentru extinderea și modernizarea infrastructurii sanitare, vizează Unitățile de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și de la Spitalul de Pediatrie.

Reprezentanții COnsiliului Județean Argeș au efectuat, săptămâna trecută, o vizită pe cele două șantiere pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

 

Condiţii necesare încheierii contractului apă-canal

Marţi, 29 August 2023 08:27

 

Pentru încheierea contractului de furnizare/ prestare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare este necesar ca:

- imobilul pentru care se solicită furnizarea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare trebuie să aibă branşament şi/sau racord propriu;

- persoana care solicită încheierea contractului (direct sau prin împuternicit) trebuie să aibă drept de proprietate sau drept de folosinţă asupra imobilului pentru care se solicită furnizarea serviciului de alimentare cu apă şi prestarea serviciului de canalizare.

 

 

31 august, termenul limită pentru înscrierea în Programul Rabla Local!

Luni, 28 August 2023 19:30

 

Piteștenii se pot înscrie în programul Rabla Local și pot primi 3.000 de lei pentru fiecare mașină veche casată! Sunt eligibile maşinile mai vechi de 15 ani, cu o normă de poluare Euro 3 sau inferioară şi care conţin componentele esenţiale (motor, transmisie, şasiu etc.)

Programul Rabla Local vizează eliminarea din circulație a mașinilor uzate, contribuind la Planul Național de Redresare și Reziliență și fiind esențial pentru îmbunătăţirea calităţii mediului, reducerea poluării, înnoirea parcului auto cu mașini mai puțin poluante, dar și pentru eliberarea parcărilor ocupate inutil de mașini vechi, neutilizate.

 

Primarul Cristian Gentea, vizită de lucru pe șantier. Investiție de peste 100 milioane de euro care prinde contur în Pitești

Luni, 28 August 2023 11:38

 

Primarul Cristian Gentea a făcut, săptămâna trecută, o vizită de lucru în șantierul Argeș Mall, alături de Valentin Mirică - director proiect Argeș Mall - Prime Kapital.

Pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania Prime Kapital va dezvolta pe lângă centrul comercial, o pasarelă auto – pietonală, care va rezolva o necesitate de infrastructură rutieră în zonă. Pasarela va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

 

 

Luptă finală pentru mega-spațiile Supercom din Pitești

Joi, 24 August 2023 07:27

 

# Sunt licitate magazine din complexul ”Fortuna”, de la ”Ciocârlia”, ”Albina” și altele

Supercom, o firmă care a făcut istorie în Pitești, este pe cale de a pierde bătălia cu creditorii. Pentru că, pe 7 septembrie, spațiile societății – plasate în zonele cele mai bune, din punct de vedere comercial, din oraș - vor fi scoase la licitație de executorul Vlad Pisculungeanu. Este vorba de magazine mari din cartierul Banat, din Găvana (complexul Albina), din Prundu (Bd. Petrochimiștilor), din Negru Vodă (complex Ciocârlia), din zona ultracentrală (complex Fortuna) etc.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Joi, 24 August 2023 07:07

 

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala. Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dinților, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

• Completează tratamentul protetic,  permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

 

Greu de vândut… partea a zecea! Zahanaua lui Max este scoasă, din nou, la mezat!

Marţi, 22 August 2023 07:32

 

Zahanaua lui Max este un restaurant binecunoscut din Pitești, pe malul lacului din Tudor Vladimirescu. Pentru restanțe, fiscul scotea, în 2019, la licitație, clădirea, pentru suma de 525.000 lei fără TVA. Fiscul a încercat, încă de la începutul deceniului trecut, să vândă Zahanaua, inițial situată în clădirea din lemn de alături. Nu a reușit. Noua clădire a fost ridicată, acum câțiva ani, pe un teren aparținând Gicăi Dobrin – soția marelui fotbalist argeșean – care concesionase terenul (primit de la Primăria Pitești) pentru o perioadă de 50 de ani. Patronul a avut, de-a lungul timpului, conflicte (juridice, nu de pumni) cu Direcția Apelor, Primărie, Finanțe...

Creștere de cotă fără precedent! Peste 12% din mașinile înmatriculate în iunie 2023 au fost electrice!

Joi, 20 Iulie 2023 11:50

 

Cota de piaţă a maşinilor electrice a ajuns la aproape 10% în primul semestru al acestui an şi a trecut de 12% în iunie, potrivit calculelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) pe baza datelor de la înmatriculări.

Ca şi în anul 2022, când, deşi s-a înregistrat o scădere a achiziţiilor de autoturisme în general, cele „verzi“ au performat, în anul 2023 achiziţiile din această categorie au crescut considerabil, cu 34% comparativ cu perioda similară a anului trecut.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Miercuri, 19 Iulie 2023 07:13

 

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

 

Absolvenții de învățământ sunt așteptați să se înregistreze la AJOFM

Miercuri, 19 Iulie 2023 06:54

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arges aduce în atenţia absolvenţilor de invăţământ, promoţia 2023, faptul că în termen de 60 de zile de la absolvirea studiilor sunt asteptaţi să se înregistreze în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în raza cărora își au domiciliul. Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă obligatorie pentru obţinerea facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forţei de muncă.

 

 

Colectarea separată a deșeurilor nu este o opțiune, ci o obligație. Cum colectăm deșeurile din STICLĂ?

Marţi, 18 Iulie 2023 17:20

 

Prin depozitarea altor deșeuri (PET-uri, cartoane, deșeuri reziduale) în containerul destinat sticlei, contaminăm întreaga cantitate de deșeuri colectată, urmând ca aceasta să fie depozitată/preluată la groapa de gunoi ca și deșeu reciclabil în amestec sau, și mai rău, ca și deșeu municipal. Reușind, în acest fel, ca din nepăsare, să se ducă în derizoriu munca și implicarea locatarilor care colectează corect deșeurile.

 

Atenție! Taxa de pod de la Fetești este, din nou, obligatorie!

Luni, 17 Iulie 2023 11:07

 

Achitarea taxei de traversare a podurilor dunărene de la Feteşti - Cernavodă a redevenit obligatorie pentru participanţii la trafic începând de vineri, 14 iulie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Oficialii au eliminat tariful de trecere, pe perioada în care au fost făcute reparații la podul peste brațul Borcea al Dunării. Pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto – autoturisme sau vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane, taxa este de: 1 trecere – 13 lei; 2 treceri – 26 lei. Taxa poate fi achitată chiar la trecerea pe pod sau online. Neplata acesteia constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Miercuri, 12 Iulie 2023 06:06

 

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a crea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orală.

Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dinților, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

Se extinde compania Kärcher la Curtea de Argeș

Miercuri, 05 Iulie 2023 14:24

 

# Se vor face și mașini de curățat pardoseli

Compania Kärcher, care deţine local două fabrici de aspiratoare în Curtea de Argeş, investeşte 20 mil. euro în dezvoltarea producţiei autohtone. Urmează să se demareze curând extinderea primei fabrici, acest proiect urmând a măsura 15.000 mp.

„E o investiție de peste 20 de milioane de euro. Ne vom extinde cu încă circa 15.000 de mp. Ne vom dezvolta într-un domeniu nou, pe lângă cel de aspiratoare, vom face mașini de frecat pardoseli profesionale, mașini pe care le vedeți în sușpermarketuri, în mall-uri. Cu siguranță vom și angaja”,a precizat , în cadrul Consiliului Local Curtea de Argeș, Ion Bican, executivul care conduce operaţiunile de producţie ale Kärcher în România.

 

Adio şmecherii imobiliare! Apare Codul Urbanismului!

Miercuri, 05 Iulie 2023 12:58

 

În această vară, parlamentarii pregătesc dezbateri serioase pe Codul Urbanismului, care are scopul de a reglementa cum se cuvine modul în care se execută lucrări în industria imobiliară. Pe la colţuri, se aude că acest cod al urbanismului vine să descurajeze investitorii care execută lucrări de proastă calitate, mai ales că, în ultima vreme, construcţiile noi s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie, iar proiectele slabe au fost intens promovate.

Locuitorii din 31 de localităţi se pot pensiona cu doi ani mai devreme, fără penalizări!

Miercuri, 05 Iulie 2023 12:54

 

# Piteştiul – pe listă!

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor, cu 223 de voturi ”pentru”, 30 de voturi ”contra” și 16 abțineri, a votat un proiect de lege care prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, potrivit Stiripesurse.ro.

Persoanele care locuiesc în 31 de localităţi în zone afectate de poluare remanentă sunt beneficiarele noului proiect de lege. Piteştiul se află şi el pe listă, deoarece aici a funcţonat Petrochimia.

 

Scad prețurile la 14 alimente de bază

Marţi, 04 Iulie 2023 12:37

 

Guvernul a stabilit o schemă menită să ieftinească o serie de produse. S-a adoptat, săptămâna trecută, Ordonanța de Urgență prin care vrea să limiteze adaosul comercial pentru trei luni, astfel încât prețul unor alimente să scadă la raft.

Adaosul comercial nu va depăși 20%, iar măsura ar urma să se aplice pe lanț, de la procesatori, distribuție, la supermarketuri, astfel încât prețurile să scadă la 14 produse agricole și alimentare. Ordonanța va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

 

Încheierea contractelor prin corespondență electronică

Marţi, 04 Iulie 2023 07:40

 

Încheierea contractelor pentru serviciile oferite de societatea SEdC Mioveni, pentru furnizarea apă-canal sau serviciile conexe, poate fi făcută prin corespondență electronică.

Iată aici toate informațiile de care aveți nevoie:

- Lista actelor necesare pentru încheierea contractelor de furnizare este disponibilă în linkul https://www.sedcmioveni.ro/index.php/contractul-apa-canal

Documentele tipizate necesare încheierii contractului apă-canal le puteți obține accesând următorul link: https://www.sedcmioveni.ro/index.php/tipizate

Actele necesare pentru încheierea contractelor, pot fi transmise prin email la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Miercuri, 28 Iunie 2023 11:22

 

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a crea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala. Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dinților, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

• Completează tratamentul protetic permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

Furt de apă grosolan identificat de SC Apă Canal 2000 SA la 19 scări de bloc din oraşul Topoloveni

Marţi, 27 Iunie 2023 18:04

 

Tupeul unui administrator, angajat la 4 asociaţii de proprietari din Topoloveni, întrece orice imaginaţie!

În cadrul unei ample acțiuni de control, care s-a desfăşurat în cursul zilei de 16 iunie 2023, echipele de control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA au constatat că, la toate cele 19 scări de bloc verificate, consumul de apă furnizat de Operator şi regăsit pe apometrele individuale ale locatarilor era fraudat prin aceeași modalitate: mecanismul de înregistrare al contorului de branșament era blocat prin intermediul unei sârme. Acest lucru a fost posibil prin ruperea manșonului termocontractibil aplicat pe holenderul amplasat după apometru. Manșonul termocontractibil a fost montat de Operator ca element suplimentar de siguranță.

 

Pagina 6 din 70

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea