Producţia de Dacii, la Mioveni, în februarie a crescut cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Luni, 26 Martie 2018 13:37

# Duster, cel mai căutat model

Uzina Dacia din Mioveni a produs în primele două luni din 2018 56.666 de vehicule, potrivit unui anunţ al companiei. Producţia în luna februarie a crescut cu 7,11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând de la 26.108 vehicule la 27.964 vehicule. Pe primele două luni din 2018, producția uzinei DACIA de la Mioveni a fost de 56.666 vehicule.
Pe modele, potrivit ACAROM, producția se prezintă astfel:

MedLife achiziționează rețeaua Solomed din Argeș

Luni, 26 Martie 2018 12:36

MedLife, cel mai mare jucător din sectorul privat de sănătate, a preluat pachetul majoritar de 80% din Solomed, un grup de clinici de servicii medicale prezente pe piaţa din Piteşti, Costeşti şi Curtea de Argeş, înfiinţat de un medic. MedLife, companie cu o capitalizare bursieră de 757,3 milioane lei, îşi face astfel intrarea pe piaţa din Argeş, în contextul în care strategia marilor jucători din sectorul medical privat urmăreşte extinderea businessului în zone în care sunt deja prezenţi sau în oraşe în care nu au acoperit încă piaţa, prin achiziţiile afacerilor locale construite de medici.

 

Facturile de energie termică se pot achita în șase casierii sau prin virament bancar

Luni, 26 Martie 2018 12:30

SC Termocalor Confort SA anunță abonații că au la dispoziție mai multe centre unde pot achita facturile de energie termică pentru apă caldă și încălzire. De asemenea, plata se poate efectua și direct în conturile Libra Bank, Raiffeisen Bank sau Trezoreria Municipiului Pitești.
Casieriile sunt dispuse după cum urmează: Calea București (casierie centrală), Găvana III - PT 907, Centru - PT 510,  Trivale - PT 602, Războieni - PT 802, Prundu - PT 1006

Alcadibo a scăpat de insolvență pentru că Dalina a renunțat la plângere

Luni, 19 Martie 2018 15:01

Așa cum am mai scris pentru că nu a achitat bani pentru… fier, Tribunalul Specializat Argeș a deschis insolvența Alcadibo Trading firma omului de afaceri Constantin Pănescu, Alcadibo Trading SA, societate care se ocupă de „distribuţia de echipament electric de joasă tensiune şi de materiale pentru instalaţii electrice“, după cum susţine pe site-ul propriu, a intrat în procedură de insolvență. Gheorghe Drăghici, administratorul firmei Mondo Impex Dalina din Ștefănești  a cerut, pe 16 octombrie, la Tribunalul Specializat Argeș, insolvența Alcadibo Trading.

 

Agenții economici au obligația de a încheia contracte de salubrizare

Luni, 19 Martie 2018 15:00

S.C. SALUBRITATE 2000 S.A. solicită agenților economici care își desfășoară activitatea în zona deservită și care nu dețin contracte de prestări servicii de salubrizare să întreprindă demersurile necesare pentru încheierea acestora, în conformitate cu prevederile Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006.
În acest sens, cei în cauză, sunt invitați la sediul din str. Târgul din Vale nr. 25 (Serviciul Producție) în vederea încheierii contractelor.

Direcția Silvică Argeș îl execută silit pe Nicolae Ivănescu

Luni, 19 Martie 2018 14:57

La Judecătoria Pitești există un dosar de încuviințare executare silită în care creditor este Regia Națională a Pădurilor Romsilva – prin Direcția Silvică Argeș, iar debitor este omul de afaceri Nicolae Ivănescu, acționarul majoritar de la Hotel Muntenia. Cum Ivănescu nu a respectat contractele de prestări servicii încheiate cu Direcția Silvică Argeș, instituția condusă de Armand Chiriloiu va apela la BEJ Emilia Mateescu pentru a-l executa silit pe „Nenea”. Judecătoria Pitești a decis pe 6 martie încuviințarea executării silite:

 

Robert Tudorache: „A fost făcut un pas important în concretizarea proiectului ALFRED”

Luni, 19 Martie 2018 14:44

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Robert Tudorache, a participat, săptămâna trecută, la semnarea unui Memorandum de Înțelegere între SN Nuclearelectrica SA și Parteneriatul pentru Cercetare și Educatțe pentru Sisteme Nucleare Avansate („CESINA”), reprezentat de Institutul pentru Cercetări Nucleare din cadrul Regiei Autonome pentru Energia Nucleară Pitești Mioveni (”RATEN ICN”).
Secretarul de stat Robet Tudorache, președinte al ALDE Pitești, a explicat că acest parteneriat constă în identificarea oportunităților de cooperare în programe punctuale, adaptate expertizei și necesităților ambelor părți, pentru  dezvoltarea proiectului ALFRED – reactorul de generație IV în a cărui dezvoltare România este implicată prin ICN Mioveni.

Instanța i-a respins lui Gheorghe Văsâi înlocuirea acțiunilor Akta Telecom din sechestrul dosarului „Publitrans”

Luni, 19 Martie 2018 13:12

Omul de afaceri Gheorghe Văsâi, patronul Girexim Universal, a fost trimis în judecată în martie 2015 alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, în dosarul „Publitrans”. La sfârșitul anului 2018, Gheorghe Văsâi a cerut la Tribunalul București înlocuirea parțială a bunurilor aflate sub sechestru asigurator. Omul de afaceri a dorit să înlocuiască partea sa de acțiuni Akta Telecom,  aflate sub sechestru, reprezentând 2,0213% din capitalul social al societății, în valoare de circa 114.000 lei. 

 

Metabet va repara barajul din Prundu

Luni, 19 Martie 2018 13:10

Firma afaceristului Constantin Pănescu, Metabet, a cîștigat licitația pentru repararea barajului din Prundu. Fiind singura participantă, firma va încasa de la Administrația Bazinală De Apă Argeș-Vedea cei 1.740.748 lei promiși. Metabet este, dealtfel, firma cea mai apropiată de obiectiv, având sediul la doi pași, în  cartierul Tudor Vladimirescu. L.S.

Dacia pregătește o platformă nouă care să permită hibridizare și sisteme de siguranță avansate

Luni, 12 Martie 2018 14:43

Actuala platformă tehnică pe care sunt produse modelele Dacia va fi eliminată, în locul acesteia urmând să apară, pe viitoarele generații ale familiei Logan și Sandero, o platformă tehnică nouă care va debuta în 2018. Platforma învechită pe care sunt construite modelele Dacia va fi înlocuită în anii care urmează de una nouă, care se va lansa în prima fază ca platformă tehnică pentru noua generație Clio, în toamna acestui an, arată site-ul automarket.ro.

 

ITM Argeș va organiza control la angajatori, privind angajații zilieri

Luni, 12 Martie 2018 14:38

ITM Arges va organiza actiuni de control în vederea verificarii modului în care se aplică și respectă cerințele prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri. Campanie se impune ca urmare a creșterii constante a numărului de zilieri înregistrați la nivel național, iar la ITM Argeș, instituție condusă de inspectorul șef Mihail Oprescu (foto), se va desfășura în perioada 12 martie - 30 noiembrie. Totodată, în exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, la nivel național au fost constatate  abateri în domeniul securității și sănătății în muncă, referitoare la: neasigurarea securității și securității în muncă a zilierilor de către beneficiari; nerespectarea măsurilor de prevenire și protecție de către zilieri, stabilite de beneficiari; utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă și a echipamentelor individuale de protecție puse la dispoziția zilierilor de beneficiari.

O cunoscută firmă de pază și protecție din Argeș - în faliment

Luni, 12 Martie 2018 14:24

Spartacus – Pază Protecție SRL, firma în care omul de afaceri Cornel Idorași este asociat unic, a intrat în faliment. Pe 17 ianuarie, la Tribunalul Specializat Argeș s-a dispus dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare, fiind desemnat lichidator judiciar provizoriu Prolex Ipurl. „Admite cererea administratorului judiciar. În temeiul art. 145 alin 1 lit A lit c şi lit B din Legea nr. 85/2014 dispune intrarea în faliment în procedură generală a debitoarei S- P.P. SRL. Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu Prolex IPURL. Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare.” Printre creditorii principali ai societății argeșene se numără Finanțele Publice Argeș, Procredit Bank. Primăria Pitești, CEZ Vânzare, Apă Canal 2000 SA, Salubritate 2000 SA. Conform bilanțului depus în 2016 la Finanțe de societatea argeșeană, aceasta a avut o cifră de afaceri netă de 3.147.928 lei și a înregistrat datorii de aproximativ 1,81 milioane lei. Spartacus - Pază Protecție a fost înființată în 1997 și are ca obiect de activitate: activități de protecție și gardă. A.V.

 

Secţiunea 4 a Autostrăzii Piteşti-Sibiu ar putea fi gata în cinci ani

Luni, 12 Martie 2018 12:32

Documentaţia pentru Contractul destinat proiectării şi execuţiei secţiunii 4 a Autostrăzii Piteşti-Sibiu a fost trimisă pe 8 martie la ANAP pentru verificare şi validare, anunţă, într-un comunicat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
După finalizarea acestei etape, contractul pentru proiectare şi execuţie va putea fi postat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), pentru ofertare. Potrivit CNAIR, proiectarea acestei secţiuni ar urma să dureze 16 luni, iar execuţia lucrărilor 44 de luni. Perioada de garanţie pentru calitatea lucrărilor, stabilită prin documentaţie, este de minim 60 de luni.

Tribunalul Specializat Argeș a decis intrarea în faliment a societății Building Astrom

Luni, 05 Martie 2018 13:54

# Problemele pentru Marian Drăgoi, patronul Buiding Astrom, continuă! A fost executat și de o firmă din Ștefănești
În  2015, Building Astrom SRL, firma patronată de Marian Drăgoi (foto) s-a recunoscut în incapacitate de plată şi a formulat cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă. Mai multe primării din Argeș, mai exact Pitești, Mioveni, Moșoaia și Dârmănești, patru bănci și peste o sută de firme se regăsesc printre creditorii societății. Peste 130 de creditori au de recuperat circa 25 de milioane de lei.  Agenția Națională de Administrare Fiscală este unul dintre cei mai „generoși” creditori cu o creanță totală de aproape 4 milioane de  lei.

 

Averea fiului fostului director Romtelecom, Ion Vlad, executată de bănci

Luni, 05 Martie 2018 13:53

Familia fostului director Romtelecom, Ion Vlad, continuă să fie executată silit de bănci. După ce a făcut avere din afaceri imobiliare, fostul director al Romtelecom Argeş, pe atunci compania era deţinută de statul român, a fost luat prin surprindere de criza imobiliară și economică declanșată în urmă cu aproape un deceniu. Aşa se face că, începând din 2008 şi încheind cu 2011, Ion Vlad, alături de familia sa, a contractat mai multe credite, la CEC Bank, mai toate gajate cu imobile şi terenuri deţinute de aceștia.

Hidrocentrala Vidraru va fi retehnologizată cu cel puţin 80 de milioane de euro

Luni, 26 Februarie 2018 15:32

Hidroelectrica demarează licitaţie publică internaţională pentru proiectul de Retehnologizare al Amenajării Hidroenergetice Vidraru. Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit ca urmare a derulării procedurii de achiziţie publică fiind de circa 79 de milioane de euro (fără TVA), la care se pot adăuga maximum 1,75 milioane de euro, cheltuieli neprevăzute, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

 

Apia Argeș - plăți de 31 milioane de euro pentru fermierii care au depus cerere de plată în cadrul campaniei 2017

Luni, 26 Februarie 2018 15:23

În județul nostru au fost depuse la APIA Argeș 23.078 cereri de plată în cadrul campaniei 2017. Directorul Marius Stroescu ne-a precizat că s-au făcut până săptămâna trecută plățile finale la 98% dintre cazuri. Astfel, în Argeș s-au plătit 31 de milioane de euro. La nivel național, până la data de 15 februarie 2018, s-a autorizat la plată un număr de 753.357 fermieri unici care au depus Cerere de plată în cadrul Campaniei 2017, anunță APIA într-un comunicat de presă Marius Stroescu, direcorul Apia Argeș, atrage atenția fermierilor argeșeni că în perioada 1 martie – 15 mai pot depune Cererile Unice de Plată pentru campania 2018 la Apia Argeș.

Instanța a solicitat, din nou, înlocuirea administratorului judiciar în dosarul de insolvență al clinicii Motoc

Luni, 19 Februarie 2018 22:00

Pentru al doilea an consecutiv, s-a făcut sesizare, din oficiu, la Tribunalul Specializat Argeș pentru înlocuirea administratorului judiciar, Aktiv Lex, reprezentată de practicianul în insolvență Cristian Cîrmaciu, în dosarul de insolvență privind societatea Andreea Motoc SRL, la care doctorița Mioara Motoc este asociat. Aceeași solicitare a fost formulată și la începutul anului 2017, când s-a dispus și înlocuirea administratorului judiciar. Aktiv Lex a făcut apel la Curtea de Apel Pitești, iar instanța l-a „reîntors” din drum.

 

Firma lui Văsâi, Girexim Universal, amendată cu 40.000 de lei

Luni, 19 Februarie 2018 21:41

Anul 2017 nu s-a terminat cu bine pentru Girexim Universal, firma omului de afaceri Gheorghe Văsâi. Pe 28 decembrie 2017, a fost poluat accidental pârâul Geamăna, prin descărcarea de ape uzate provenite de la depozitul de deşeuri menajere Albota, aflat în administrarea celor de la Girexim Universal, în canalul de evacuare a apelor pluviale.

Hotelul Ambiance, din Craiovei, de vânzare la preț de apartament

Luni, 19 Februarie 2018 21:35

În prelungirea Craiovei, aproape de ieșirea din oraș, lângă stația Peco Petrom s-a construit, în urmă cu câțiva ani, un hotel modern, mare, bine dotat și utilat. ”Ambiance” este numele acestuia, clădirea fiind edificată pe cinci nivele și având, la parter, o sală generoasă de restaurant. Imobilul dispune de un teren în suprafață totală de 2500 m.p., parțial ocupat de clădire, restul fiind amenajat pentru parcare auto. Prețul de vân zare stabilit de executorul judecătoresc este de 1.530.000 lei, adică aproximativ 330.000 de euro, o sumă destul de mică raportat la suprafața construită. Licitația este prevăzută a avea loc la data de 26 februarie, la sediul executorului Radu Marius.

 

Pagina 51 din 77

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea