Strada Depozitelor, reabilitată pe fonduri europene

Luni, 23 Mai 2016 11:34

# 90 miliarde de lei vechi pentru fosta centură a Piteștiului

Strada care mulți ani a servit ca drept centură ocolitoare a municipiului Pitești, strada Depozitelor, va intra în reabilitare generală în perioada următoare. Conform viceprimarului Cornel Ionică, această stradă va fi reabilitată cu bani de la Uniunea Europeană, bani  pentru care s-a întocmit deja proiectul. Devizul lucrărilor s-ar ridica la suma de 90 de miliarde lei vechi. Această arteră de circulație nu a mai fost reabilitată în totalitate încă din anul 1993. Odată modernizată această stradă, se va mai

Culmea culmilor: să vinzi Audi nemților! Premieră pe piața dealerilor auto: Euro Tehno Group, din Pitești, vinde mașini nemțești în Germania!

Luni, 09 Mai 2016 13:04

Euro Tehno Group a fost înființată în 2001, iar din 2003 a devenit distribuitor autorizat în județul Argeș a mărcilor Volkswagen și Audi, având o filială și în Târgoviște. Ce este interesant la acest dealer de mașini, este faptul că reușește să vândă mărcile nemțești, pe care le importă, chiar și în...Germania. De curând, un lot din luxoasele Audi Q7 a luat drumul patriei din care provin, asta după ce, anul trecut, numeroase autoturisme Volkswagen au ajuns, din Pitești, pe pământ german.

 

Poliția Locală a aplicat amenzi de 57.100 lei șoferilor piteșteni

Luni, 09 Mai 2016 12:46

În perioada 01.04.2016 - 30.04.2016,  agenţii Poliţiei Locale Piteşti au desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, prevenirea şi descoperirea  infracţiunilor, în toate domeniile de activitate pentru care sunt împuterniciţi să acţioneze, respectiv: asigurarea ordinii publice, circulaţiei pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activităţi comerciale şi evidenţa persoanelor.
O atenţie deosebită a fost  acordată creării unui climat de ordine şi siguranţă în preajma unităţilor şcolare, prin desfăşurarea de acţiuni punctuale în zonele şcolare cât şi prin prezenţa poliţistului local la  intrarea şi  ieşirea elevilor de la cursuri.

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș îndeamnă antreprenorii către accesarea fondurilor europene

Luni, 25 Aprilie 2016 15:06

# “Finanțări Europene – Şansa României”, un seminar organizat de AOA Argeș la care au participat reprezentanți ai 150 de societăți comerciale din Argeș

Dezvoltarea României, în perioada următoare, este determinată de atragerea banilor europeni pentru implementarea a cât mai multe proiecte publice, dar și private, care să genereze, în primul rând noi locuri de muncă.
Dacă în prima sesiune din 2007 – 2014, românii nu au fost familiari cu aceste fonduri, acum iată că se încearcă o promovare cât mai intensă a acestor programe desfășurate pe bani europeni.

 

Renault duce 1 miliard de euro în Maroc și angajează, acolo, 50.000 de oameni

Luni, 18 Aprilie 2016 22:38

# Șomajul ar fi putut să dispară, definitiv, în Argeș și în județele învecinate # Să le mulțumim  guvernanților! Iată beneficiile somnului lor nesimțit! Tămagă - parlamentar de 12 ani, Valeca - parlamentar de 8 ani și ministru, Gerea - deputat de 12 ani și ministru, Constantin – deputat de 4 ani și ministru

Uzinele Dacia au intrat în proprietatea Renault în anul 1999. După câțiva ani de retehnologizare și proiectări, în 2004 apare primul Logan, mașină cu care a început un lung șir de succese, atât de piață cât și financiare, pentru Uzină, dar și pentru întreaga Românie. La Mioveni s-a produs, în ultimii ani, 4% din PIB-ul țării, ceea ce ar fi

SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, în proces cu International Lazăr Company SRL

Luni, 18 Aprilie 2016 22:37

# SC Servicii Edilitare Mioveni solicită achitarea de către firma SC Lazăr Company a sumei de 15.607 de lei. # Suma reprezintă contravaloarea serviciilor prestate de SC Servicii Edilitare Mioveni. # Serviciile prestate constau în efectuarea unor analize de laborator a apelor uzate provenind din vidanjare.

La data de 29 martie 2016, SC Servicii Edilitare Mioveni, reprezentată prin directorul Nicolae Tudose, a dat în judecată firma SC International Lazăr Company, prin directorul economic Iulia Păuna, pentru recuperarea sumei de 15.607 de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate de către firma reclamantă.

 

Un nou utilaj pentru S.C S.Ed.C Mioveni SRL!

Luni, 11 Aprilie 2016 13:46

Întreţinerea bazelor sportive din oraş se va face la alte standarde, după ce S.C S.Ed.C Mioveni SRL a achiziţionat o maşină nouă de tuns iarba. Este vorba de o maşină (Reelmaster 3100-D, motor diesel) foarte performantă. Aceast utilaj va permite să fie întreţinute mult mai eficient terenurile sportive din oraş şi va facilita munca angajaţilor societăţii.

La Căteasca se va deschide încă o fabrică, unde se vor crea 300 de locuri de muncă

Luni, 11 Aprilie 2016 13:32

Trendul ascendent al investițiilor private în comuna Căteasca pare să-și continue parcursul. După ce în urmă cu doar câteva săptămâni anunțam că o nouă fabrică prinde rădăcini în Căteasca, Faurecia, care va crea aproape 1000 de noi locuri de muncă, iată că acum locuitorii comunei primesc o nouă veste bună. Viceprimarul comunei Căteasca, Florin Marinescu, ne-a dezvăluit că un alt investitor a ales localitatea aceasta pentru a deschide o fabrică. Este vorba despre compania turcă, Efes Export, care se ocupă cu prelucrarea nucilor, dar și cu conservarea miezului din semințele de dovleac și florea soareloi.  Un prim motiv de bucurie ar fi faptul că, în sfârșit, cetățenii din

 

Terenul Institutului Ștefănești, de vânzare pe OLX

Luni, 04 Aprilie 2016 21:53

# Cu 27 euro/m.p., negociabil, orice doritor poate cumpăra… curtea Institutului! Bonus, parcarea de la Șoseaua Națională!

”Teren de vinzare in Stefanesti-Arges, situat la sos. Nationala Bucuresti -Pitesti nr 37 in fata Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Stefanesti-Arges in partea dreapta (inclusiv parcarea) - DESCHIDERE 18m*150m.
(cu posibilitatea si partea stinga, toata fata Statiuni de Cercetare 7.500m2 si cu o alta deschidere de 50m*150m)
TOATE UTILITATILE -PROPRIETAR (fara litigiu)
Distanta centru - Pitesti 6 KM”.

Supravegherea sănătății lucrătorilor

Luni, 04 Aprilie 2016 13:26

# COMUNICAT DE PRESĂ

În urma numeroaselor sesizări adresate instituţiei noastre referitoare la obligaţiile angajatorilor de a supraveghea starea de sănătate a lucrătorilor, ITM Argeş revine cu următoarele informaţii:
Toţi angajatorii, atât din sectorul public cât şi din cel privat, trebuie să se afle în posesia unei evaluări a riscului asupra sănătăţii lucrătorilor. Această evaluare se va actualiza ori de câte ori se produc schimbări semnificative din cauza cărora evaluarea ar fi depăşită sau atunci când rezultatele supravegherii sănătăţii o impun.

 

Somelierul George Ignat a prezentat vinurile Cramei Rătești la magazinul ,,Casa Vinului”

Luni, 28 Martie 2016 14:54

Seria degustărilor de vinuri a continuat și săptămâna aceasta la ,,Casa Vinului”, cel mai reprezentativ magazin de vinuri din Pitești, din strada Exercițiului, colț cu Vasile Lupu.
Așa cum și-au propus, reprezentanții magazinului ,,Casa Vinului” organizează degustări de vinuri frecvent, la un interval  de două săptămâni. Iată că, săptămâna trecută, așa cum v-am anunțat, reprezentanții ,,Casa Vinului” au organizat o altă degustare premium cu vinuri de la Crama Rătești. Am putea spune că personajul principal al acestei acțiuni a fost renumitul somelier George Ignat, care a prezentat cinci soiuri de vin ale Cramei Rătești.

Ferma Blaju, din Tigveni, aduce la Pitești brânză și lapte proaspăt de capră, cele mai sănătoase produse de acest gen de pe piață

Luni, 21 Martie 2016 23:12

#  Singurul magazin de desfacere este situat în Piața Smârdan

Ferma Blaju, din satul cu același nume al comunei Tigveni, este înființată de doi oameni cu stare. Aceștia au dorit, inițial, să își producă, pentru propriile familii, produse naturale, produse ecologice, sănătoase, pentru că astfel de produse nu se mai găsesc în magazine. Cum, însă, cererea a crescut rapid,  au sporit efectivul de animale și au început, cu timpul, să aprovizioneze și prietenii. Prietenii au dus vorba, astfel că au venit și alții să ceară. Așa că, după un timp, a apărut și un mic magazin de

 

Într-o atmosferă luxuriantă, a fost inaugurat mult așteptatul centru de agrement, MB Divert Land, din comuna Corbi

Luni, 21 Martie 2016 23:03

# Părintele Caliopie Ichim, împreună cu un sobor de preoți, au sfințit noul centru de agrement din comuna Corbi
Începând de sâmbătă, argeșenii, și nu numai, se pot bucura de un nou centru de agrement multifuncțional ultra-modern realizat în comuna Corbi, cu finanțare europeană.  Așa cum spuneam, probabil cel mai modern centru de agrement din județ, MB Divert Land, aflat în comuna Corbi, și-a deschis, sâmbătă, porțile pentru pasionații de sport și de alte activități recreative.  MB Divert Land pune la dispoziția publicului o paletă diversificată de activități recreative precum bowling, biliard, tenis de masă, dartz,  fitnes, tenis de câmp, baschet, volei, dar și o imensă piscină pentru zilele călduroase. 

Degustare de vinuri Rătești la Casa Vinului din Pitești

Luni, 21 Martie 2016 23:01

Seria degustărilor de vinuri nobile continuă la cel mai reprezentativ magazin de vinuri din Pitești, Casa Vinului. Reprezentanții magazinului și-au propus o întreagă campanie de degustare pentru a venii în sprijinul consumatorului în ceea ce privește informarea cât mai amânunțită despre ceea ce consumă. Puține magazine mai sunt dispuse să facă asemenea acțiuni și cu titlu gratuit, fapt ce denotă respectarea clienților săi. Așa se face, că de la începutul anului și până acum, magazinul Casa Vinului de pe strada Exercițiu, colț cu Vasile Lupu, a organizat numeroase degustări de vinuri. Iată că reprezentanții Casa Vinului anunță și săptămâna aceasta, joi, începând cu ora 18:00, o altă degustare de bun gust prezentată de reprezentanții Cramelor Rătești.L.G.

 

Poliția Locală Pitești face angajări

Marţi, 15 Martie 2016 21:58

Poliţia Locală a Municipiului Piteşti anunţă organizarea la sediul său din B-dul Eroilor nr. 30, Piteşti, a concursului de ocupare a funcţiei publice vacantă de inspector clasa I grad profesional asistent la Biroul Logistică, Achiziţii şi Administrativ - 1 post Condiţiile de participare la concurs sunt: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul juridic; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice – minim 1 an; cunoştinţe operare PC – nivel mediu; permis de conducere minim categoria B. Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 54 din

Veste îmbucurătoare. Noi locuri de muncă în județ

Luni, 14 Martie 2016 15:16

# În comuna Valea Iașului Dr. Oetker își va dubla capacitatea de producție # În comunele Valea Iașului, Căteasca și Dârmănești se vor crea aproape două mii de noi locuri de muncă

Iată că, deși județul Argeș a fost aproape șters de pe harta polilor de putere de bravii noștri politicieni prin acel proces de reorganizare teritorială, în urma căruia am pierdut tot ce însemna centru  regional, investitorii continuă să-și dezvolte afacerile pe teritoriul județului nostru, fiind al patrulea județ ca și putere economică, în ceea ce privește contribuția la PIB-ul României.

 

Vinurile Știrbey - o istorie nobilă, într-un pahar cu vin. Baronul Jakob Kripp aduce la Pitești vin pur românesc

Luni, 14 Martie 2016 15:01

Izvoarele istorice atestă cultura viţei-de-vie în Drăgăşani din timpuri străvechi, primele plantaţii fiind realizate de geto-daci cu mult timp înainte de cucerirea romană, Drăgăşani fiind astfel cea mai veche podgorie din Oltenia. Unul dintre cele mai apreciate soiuri românești este Crâmpoşia, care s-a identificat cu podgoria Drăgăşani. Așa că finii cunoscători ai viniculturii i-au recunoscut imediat calitățile. Urmașii marii familii Știrbey, încearcă acum să readucă pe masa românului și nu numai, vin de viță aleasă românească.

Inspecția Muncii a aplicat amenzi de 360.000 de euro în cinci zile

Luni, 14 Martie 2016 14:58

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 29.02 – 04.03.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 363.409 euro, adică 1.599.000 de lei. Au fost depistate 127 de persoane care lucrau la negru. 38 dintre acestea erau din județul Argeș.
În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.121.500 de lei din care 755.007 lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 4 propuneri de cercetare penală, din care 3 în județul Argeș. Au fost sancţionaţi 389  de angajatori.

 

Renault Talisman, comercializat de acum și în România

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

Constructorul Renault informează că noua mașină Talisman începe să fie comercializată în Romania din data de 19 februarie. Noul Talisman vine cu cea mai avansată tehnologie, fiind singurul model din clasa sa ce combină sistemul 4Control cu amortizoarele reglabile electronic. Prețul de pornire este de 21.800 euro (cu TVA).  Modelul care a obținut cinci stele la testele EuroNCAP vine cu o propunere competitivă în clasa sa, oferind clienților săi o echipare generoasă încă din versiunea de bază.
Renault Group dă asigurări că  Talisman este o mașină ce se caracterizează printr-un comportament rutier unic, ce combina agilitate, siguranță, dinamism si confort. Cu un

22 martie, Ziua Mondială a Apei

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti  aduce la cunoştinţă că în data de 22 martie 2016 se aniversează Ziua Mondială a Apei având ca temă „Apa şi locurile de muncă“.
Cu această ocazie, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti organizează două acţiuni în cadrul Programului Educaţional Piky, şi anume:
-  concursul de fotografie „Apa, univers într-o picătură“, la care pot participa elevii de la unităţile de învăţământ din judeţul Argeş;
Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.
- operaţiunea Zilele Porţilor Deschise în perioada 22 - 24 martie 2016, în cadrul căreia grupuri de elevi şi cadre didactice pot vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti, în baza unei solicitări transmise prin e-mail la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .  Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Relaţii Publice, tel. 0248/212010, 0248/625080.

 

Pagina 52 din 60

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea