CCIA Argeş: „Propunem renunțarea la principiul unei regionalizări păguboase pentru Argeș și mediul de afaceri argeșean”

Luni, 02 Octombrie 2017 13:12

Una dintre priorităţile Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş este aceea de a fi o punte de legătură și o voce a mediului de afaceri local. În acest sens, CCIA Argeș și-a fixat un plan de întâlniri periodice al antreprenorilor din Argeș cu reprezentanții autorității locale și ai instituțiilor deconcentrate.
Miercuri, 27 septembrie 2017, la sediul Camerei au fost găzduiți reprezentanții AJFP Argeș: dl Petre Cojocaru - Șeful AJFP Argeș și doamnele Aurelia Constantinescu - Șef Serviciu Asistență Contribuabili și Camelia Firu – Consilier Superior Asistență Contribuabili, la întâlnirea cu mediul de afaceri. Sala a fost plină, la întâlnire participând peste 70 de oameni de afaceri, pentru că subiectul adus în discuție a fost unul de maxim interes pentru mediul de afaceri – Plata defalcată a TVA în contextul OUG 23/2017.

Caravana „Ford Mustang România” a poposit la Mioveni

Luni, 02 Octombrie 2017 12:42

Pasionații de cai putere din Mioveni au putut să admire, vineri, 29 septembrie, legendarul Ford Mustang. Caravana Ford Mustang România a traversat județul Argeș, iar singurul popas în drumul spre Brașov a fost în Centrul Civic din Mioveni, în semn de respect pentru „capitala” automobilului autohton. Aici, timp de două ore, împătimiții bolizilor de lux și ai vitezei extreme au putut admira îndeaproape cele mai noi modele din gama Mustang sau modele care deja au făcut istorie în lumea automobilistică și a curselor sportive pe marile circuite profesioniste.

 

Contribuabilii vor primi clarificări referitoare la plata defalcată a TVA

Luni, 02 Octombrie 2017 10:23

Luni, 2 octombrie 2017, începând cu ora 12.00, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş va organiza o nouă întâlnire dedicată contribuabililor pentru a oferi clarificări şi îndrumări referitoare la tema „Plata defalcată a TVA”. Întâlnirea va avea loc la  sediul instituției din Piteşti, bulevardul Republicii, nr.118, judeţul Argeş.
Contribuabilii interesaţi să participe la întâlnire se pot programa prin intermediul „Formularului de contact” de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, accesând următorul link: https://www.anaf.ro/asistpublic/, selectând Categoria „Asistenţă în domeniul fiscal”, Subcategoria „Întâlniri cu contribuabilii”.
Pentru îndrumarea contribuabililor în ceea ce priveşte plata defalcată a TVA, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş organizează periodic întâlniri cu contribuabilii.

ANAF-ul execută firma lui Gingăraș, directorul de la CSN Bascov-Budeasa

Luni, 25 Septembrie 2017 23:36

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș execută societatea Argeș General Construct – Bascov, firma fostului ministru al Tineretului, Georgiu Gingăraş, actual director al Complexului Sportiv Naţional Bascov-Budeasa. Dosarul de executare a fost emis pe 13 septembrie. AJFP Argeș scoate la vânzare, pe 28 septembrie, din activele Argeș General Construct – Bascov un teren în suprafață de 3201 mp situat în comuna Bascov, iar valoarea acestui bun se ridică la suma de 137.421 lei, fără TVA.

 

ANAF supune dezbaterii publice procedura de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA

Luni, 25 Septembrie 2017 23:29

Agenția Națională de Administrare Fiscală supune dezbaterii publice un proiect de ordin prin care se vor stabili structura competentă, procedura şi condiţiile de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA. Astfel, prin proiectul de ordin elaborat potrivit prevederilor legale, se stabileşte că structura competentă din cadrul ANAF pentru soluţionarea cererilor de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA este structura de inspecţie fiscală.

AOA Argeș: „Solicităm anularea OG privind plata defalcată a TVA sau respingerea ei de către Parlament”

Luni, 25 Septembrie 2017 21:22

Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș a avut inițiativa consultării a peste 3500 societăți comerciale din județul Argeș, cu privire la plata defalcată a TVA (O.G. 23/2017). În urma desfășurării ultimei ședinte a Consiliului Director al Asociației, unde s-a analizat această problemă, s-a ajuns la următoarea concluzie: “Plata defalcată a TVA (OG 23/2017 opțională începând cu 1 octombrie 2017, obligatorie începând cu 1 ianuarie 2018) – presupune un cost administrativ ridicat (atât la nivelul statului/unitățile de trezorerie dar mai ales la nivelul contribuabililor) și nu rezolvă problema evaziunii fiscale la nivel de TVA, cu siguranță nu a TVA-ului nedeclarat!

 

Înmatriculările de mașini second-hand, de cinci ori mai multe ca cele noi

Luni, 25 Septembrie 2017 13:32

Au crescut numărul mașinilor înmatriculate în primele opt luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut. În 2017 au fost înmatriculate aproape 338.000 de mașini second-hand din import, cu 75% mai mult decât anul trecut, însă creșterea a fost de peste 100% pentru mașinile Euro 2 și Euro 3, arata un comunicat al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). De asemenea și înmatriculările de mașini noi au crescut. Datele DRPCIV arată că înmatriculările de mașini noi au avansat cu 17%, la peste 68.000, în schimb datele APIA, care indică vânzările și sunt calculate diferit față de cele de la Poliție, arată o piață totală de peste 80.800 mașini noi.

Noul Duster, cu multe echipamente avansate, a fost lansat, în premieră mondială, la Frankfurt

Luni, 18 Septembrie 2017 23:59

Dacia a lansat, săptămâna trecută, noul model de Duster, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Expoziţia va fi deschisă publicului larg începând din 14 septembrie şi se va încheia pe 24 septembrie.
Cel mai vândut SUV din România revine pe piaţă cu o nouă generaţie, dar şi cu câteva detalii tehnice diferite, faţă de generaţia pilot. Principalele motorizări ale noului Duster sunt de 1.2 TCe, benzină, 125 de Cai Putere şi 1.6 dCi, motorină, 110 CP. Tracţiunea roţilor va rămâne neschimbată. Noul Duster va dispune de un sistem inteligent pentru coborârea drumurilor abrupte, denumit "Hill Control", iar dezvolatorii au denumit SUV-ul ca fiind "imaginea perfectă a unui autoturism off-road", sau un adevărat "BlockDuster".

 

ANAF rambursează TVA în valoare de peste 1 miliard de lei

Luni, 18 Septembrie 2017 23:59

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna septembrie 2017, TVA  în valoare de 1005,56 milioane de lei. Suma include, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 23.07.2017, cu excepţia deconturilor aferente operaţiunilor de import, care au fost soluţionate până la data selecției. Astfel, deconturile cu compensare şi restituire se ridică la 824,74 mil. de lei, din care 30,85 mil. de lei se compensează şi 793,89 mil. de lei se restituie. De asemenea, deconturile cu compensare integrală sunt în cuantum de 130,09 mil. de lei.

În luna octombrie, ”Sărbătoarea recoltei la Mioveni”

Luni, 18 Septembrie 2017 23:56

# La  manifestare sunt invitați să participe producători agricoli și meșteri populari din județ și nu numai  
Având în vedere Legea nr.168/2017 privind instituirea zilei de   10   octombrie – Ziua  națională   a   produselor  agroalimentare românești,  Primăria Orașului Mioveni, Consiliul Local împreună cu Centrul Cultural Educativ Mioveni, organizează în zilele de 6, 7 și   8   octombrie   SĂRBĂTOAREA   RECOLTEI   PE   VALEA ARGEȘELULUI – TÂRGUL MEȘTERILOR POPULARI. La  manifestare  sunt  invitați  să  participe  producători agricoli  și meșteri populari din județ și nu numai   pentru a comercializa : fructe,   legume,   lactate,   produse   din   carne,   băuturi   tradiționale precum și obiecte din creația proprie. Locul desfășurării evenimentului este Centrul Civic al orașului. Mai multe detalii și informații puteți obține la sediul Centrului Cultural Educativ Mioveni, sau tel. 0348 445 856.

 

După ce PIC a picat, SUCCES își dovedește... insuccesul!

Luni, 18 Septembrie 2017 23:51

# Casa de Insolvenţă Transilvania vinde hypermarketul Succes # Defunctul PIC are de recuperat, de la SUCCES, 18 miliarde de lei vechi!
În anul 2014, creditorii PIC SA, firmă deţinută de  oamenii de afaceri Ilie şi Cornel Penescu, au aprobat în unanimitate contractul de tranzacţie încheiat între PIC SA,  Succes Nic Com SRL, firma lui Sarcină care luase cu chirie spaţiul, şi GTPD SA, privind transferul dreptului de proprietate asupra activului Hypermarket PIC Piteşti. În cele din urmă hypermarketul a început să existe în Piteşti cu denumirea "Succes", proprietate a GTPD SRL, una dintre companiile din grupul  Succes Nic Com. După un an de zile de la deschidere şi reţeaua Succes şi-a închis magazinele.

Sediul firmei de construcții INSTAG, vis-a-vis de NORDCO, din nou, de vânzare

Luni, 18 Septembrie 2017 23:49

# Anul trecut, un afacerist și-a adjudecat licitația, a plătit avansul de 10%, după care a renunțat la achiziție, pierzând, astfel, banii deja dați
O altă firmă ce nu a mai reușit să iasă din dificultățile financiare – printre multele altădată prospere, precum Apartamentul, Nordco etc., toate situate în aceeași zonă - este INSTAG, profilată, așa cum sugerează și propriul nume, pe instalații. Sediul INSTAG este oferit celor interesați spre vânzare, de către executorul judecătoresc Ion Iordache, în contul unor datorii mai vechi ale firmei către Leumi Bank. Astfel, se vinde sediul din Strada Depozitelor nr. 29, în suprafață de 87 m.p., dar și terenul aferent, de 387 m.p. Prețul solicitat este de 230.000 lei.

 

Lactag vinde tot… de la case de marcat la camere frigorifice

Luni, 18 Septembrie 2017 13:28

# Au fost scoase la vânzare peste 300 de bunuri mobile ce aparțin firmei Lactag
Recent, producătorul de lactate și mezeluri Lactag, cu sediul în Costești, a scos la vânzare fabrica de mezeluri „Pe Gustate”, pe care compania o deține din 2013. În afară de această fabrică, pe site-ul Casei de Insolvență Transilvania se vând și mai multe pachete de bunuri ce aparțin firmei Lactag S.A, al cărei manager este omul de afaceri Adriean Asan.

UE investește 18 milioane de euro în domeniul infrastructurii de gestionare a apei în Argeș

Luni, 11 Septembrie 2017 23:01

Șase mari proiecte de infrastructură în domeniul gestionării apei vor beneficia de investiții în valoare de 155 milioane de euro din Fondul de coeziune, în scopul îmbunătățirii colectării, tratării și distribuției apei în întreaga țară. Unul dintre cele șase proiecte pentru care comisarul european Corina Crețu (foto) a aprobat investiții este în Argeș.
Concret, este vorba de o investiție de 18 milioane de euro pentru, între altele, construcția și renovarea a 18 puțuri de adâncime și a 3 stații de tratare a apei în județul Argeș, pentru aproximativ 200.000 de persoane ca beneficiari finali. A.V.

 

Dacia vrea să se dezvolte, oficialii însă îi trag frâna. Statul român ar putea anula licitația autostrăzii Pitești-Sibiu

Luni, 04 Septembrie 2017 12:32

# Motivul? – U.E. ar putea să nu mai finanţeze construcţia Sibiu – Piteşti # Parlamentarii argeșeni, imunizați de câștigarea alegerilor, ridică, probabil, din umeri
De câțiva ani, se tot vorbește de importanța vitală a construirii, cu prioritate, a Autostrăzii Pitești-Sibiu. Campania electorală  de anul trecut a abundant în minciuni, care de care mai sfruntate, cu privire la susținerea proiectului. În timpul promisiunilor, francezii, știind cu cine au de-a face, au mutat o parte a producției în Maroc. Alegerile au trecut, importanța vitală a scăzut. Acum, se vorbește chiar de posibilitatea amânării, pe o perioadă nedeterminată, a investiției, pentru că banii europeni nu sunt siguri.

Harta salariilor pe județe. Un angajat din Argeș are un salariu mediu de 2.486 lei net pe lună

Luni, 04 Septembrie 2017 12:17

# Județul Argeșul se află în primele cinci din țară în ceea ce privește salariul mediu net pe lună
Un angajat din Argeș are un salariu mediu net de 2.486 lei pe lună, aproximativ 105% din media de la nivel național, de 2.363 de lei, arată datele centralizate de Ziarul Financiar pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. În comparație cu anul trecut, în județul Argeș salariile angajaților au crescut cu 25%, în timp ce la nivel național a fost o creștere în medie de 15%.

 

Continuă procedura de insolvență pentru două firme importante de pază din Argeș

Luni, 04 Septembrie 2017 12:10

La Tribunalul Specializat Argeș continua procedura de insolvență pentru mai multe firme cunoscute de pază și protecție. Este vorba de Magic Safe Security SRL și Spartacus - Pază și Protecție SRL.

Spartacus - datorii de 1,81 milioane lei

Pe 7 iulie, la Tribunalul Specializat Argeș a fost admisă cererea formulată de debitoarea Spartacus - Paza Protectie SRL - prin reprezentant legal, Idoraşi Cornel și s-a deschis procedura insolvenţei în forma generală a societății piteștene. În calitate de administrator judiciar provizoriu al firmei Spartacus - Pază și Protecție a fost numit Projuridic IPURL.

Eveniment organizat de CCIA Argeș

Luni, 04 Septembrie 2017 12:03

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Căpitan Puică Nicolae”  Argeș, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș organizează marți, 05 septembrie 2017, la  sediul din Pitesti, Bd. Republicii nr.63, cu începere de la ora 11.00, dezbaterea cu tema ”Aspecte privind prevenția și avizarea-autorizarea din punct de vedere al securității la incendiu și a protecției civile”.

 

Echipa renaște, dar va circula... cu trenul! S-a vândut singurul autocar din patrimoniul FC Argeș

Luni, 04 Septembrie 2017 12:01

Bio Consult SPRL, lichidatorul judiciar al debitorului A.S. Fotbal Club Argeș Pitești a vândut prin licitație, de curând, singurul autocar al echipei alb-violete rămas necumpărat. Este vorba despre un autobuz, marca Rocar, având an de fabricație 1990. Conform lichidatorului Ionel Oprea-Barac, autobuzul a fost vândut în urmă cu două luni unei societăți comerciale. „S-a vândut autobuzul. Era în curtea stadionului nefuncțional. Am găsit  pe cineva care l-a luat, dar nu știu exact pentru ce… Am obținut pe el în jur de 1.500 de euro, adică circa 7.000 de lei”.

Insolvența, bat-o vina! Firma argeșeană Building Astrom pierde la licitație bunuri cu preț de pornire de peste 300.000 de euro

Luni, 28 August 2017 11:57

# Printre bunurile scoase la licitatie de CITR Filiala București SPRL s-au numărat cinci apartamente cu două camere, patru garsoniere, un apartament cu trei camere, precum și mai multe terenuri din comuna Moșoaia # Building Astrom are datorii de peste 25 de milioane lei
Pe 11 noiembrie 2015, debitoarea BUILDING ASTROM SRL, firma patronată de Marian (foto) și Nicolae Drăgoi s-a recunoscut în incapacitate de plată şi a formulat cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă. Tribunalul Specializat Argeş a admis solicitarea şi a numit Casa de Insolvență Transilvania Filiala București SPRL în funcţia de administrator judiciar.

 

Pagina 55 din 77

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea