Marius Stroescu, directorul APIA Argeş, este omul prin mâna căruia trec zeci de milioane de euro anual

Luni, 28 Septembrie 2015 13:02

# APIA Argeş a plătit subvenţii pe suprafaţă în Campania 2014 fermierilor argeşeni peste 33 milioane de euro

Agricultura judeţului Argeş dă semne de revigorare, asta după picajul liber pe care l-a înregistrat în primii ani după Revoluţie. Însă gura de oxigen a acestui segment de activitate a venit odată cu intrarea României în Uniunea Europeană. Odată deveniţi europeni, s-a pus mare accent pe revitalizarea acestui segment al economiei româneşti, agricultura, prin diferite scheme de ajutor pentru fermieri primit de la U.E.

Numai la Euro Tehno Group Pitești! Noul Touareg - începând de la 33.975 Euro + TVA

Luni, 28 Septembrie 2015 13:00

Ne bucurăm să vă putem anunța introducerea în ofertă a versiunii facelift a actualei generații Touareg. Touareg îmbină confortul oferit de un SUV de top cu performanțe offroad specifice autovehiculelor proiectate pentru teren dificil. Acum, Volkswagen împrospătează aspectul și tehnica modelului Touareg printr-o serie de măsuri menite să-i crească atractivitatea.
Modificări exterioare se regăsesc atât în partea frontală, cât și în cea din spate. Touareg este dotat acum standard cu faruri Bi-Xenon redesenate, funcția

 

Consultantul fiscal Dragoș Pătroi lansează un tratat de fiscalitate!

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

# Fostul expert al D.N.A. Pitești este deja autor sau coautor a 11 volume de specialitate

Piteșteanul Dragoș Pătroi își menține strocul fabulos înregistrat în ultimii câțiva ani în domeniul editorial, lansând, iată, un tratat de fiscalitate. Autor a 11 volume de specialitate, consultantul fiscal menționat mai sus își face loc, deja, în vârful ierarhiei naționale de profil. Doctorul în economie Dragoș Pătroi are și o activitate  publicistică prodigioasă, fiind deja un obișnuit al marilor reviste de specialitate (Capital, Tribuna Economică, Business Magazin, Curierul fiscal etc) în care a apărut, deja, de peste 150 de ori.

În sfârşit, s-a făcut dreptate! Argeşul, în primele 5 locuri în ceea ce priveşte alocarea bugetară de la Guvern la ultima rectificare bugetară

Luni, 21 Septembrie 2015 00:00

Judeţul Argeş a fost dintotdeauna văduvit de fondurile alocate de la Guvern, asta în ciuda faptului că se află pe locul al patrulea în ceea ce priveşte contributivitatea la PIB-ul României. Fie în Guvernarea PSD, fie în guvernarea PDL, Argeşul a fost totdeauna dezavantajat din diferite motive. Dacă în guvernarea PSD liderii locali nu erau în graţiile celor naţionali, în guvernarea PDL se invoca faptul că judeţul nostru este de o altă coloratură politică şi, astfel, am fost mereu dezavantajaţi. Să nu mai vorbim şi de reorganizarea teritorială, care s-a făcut de curând, în guvernarea PSD, în urma căreia judeţul

 

Fondurile europene, principala modalitate de dezvoltare a comunei Buzoieşti

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

# Ion Tănase, primarul localităţii, în doar cei trei ani de mandat, a reuşit să aducă în comuna Buzoieşti aproximativ 3 milioane de euro, bani europeni

Fondurile europene au însemnat pentru mulţi edili o oportunitate imensă în dezvoltarea comunităţii pe care o conduc. Însă, pentru atragerea acestor fonduri, eforturile sunt uriaşe, dar şi aşa, neavând alte alternative pentru a moderniza localitatea pe care o reprezentau, mulţi primari s-au înhămat la jugul banilor europeni.

Mioveni: Blocul de apartamente noi, gata în vara anului 2016!

Luni, 14 Septembrie 2015 00:00

În vara anului trecut, la Mioveni s-a demarat construirea unui  nou bloc de locuințe (bl.T14) destinat locuitorilor orașului.
La acest moment, lucrările sunt în plină desfăşurare și execuția se află în graficul stabilit inițial.
Blocul, care se află pe Strada 1 Decembrie (vis-a-vis de Biserica “Adormirea Maicii Domnului“), va avea 25 de unităţi de locuit, 10 locuri de parcare în demisol şi 15 locuri în exterior.

 

O parte din proiectele eligibile pe Măsurile 322 şi 125 care nu au primit finanţare vor putea fi finanţate şi implementate până la sfârşitul anului 2017

Luni, 07 Septembrie 2015 12:36

# AFIR dă undă verde pentru ultimele finanțări pentru infrastructură din PNDR 2007 - 2013

Pentru a asigura gestionarea eficientă a fondurilor europene nerambursabile alocate țării noastre prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a finalizat metodologia de lucru specifică reevaluării proiectelor de investiții eligibile, dar fără finanțare, ale beneficiarilor publici.

Omul de afaceri Benone Lazăr explică de ce şi-a vândut acţiunile pe care le avea la Hoedlmayr-Lazăr

Luni, 07 Septembrie 2015 12:05

# Benone Lazăr: ,,Eu în acea companie eram minoritar, iar repartiţia dividendelor o stabileau ei”
În luna iunie a avut loc o tranzacţie de răsunet pe piaţa transportatorilor. Omul de afaceri Ion Lazăr, patronul Internaţional Lazăr Company, unul dintre cei mai mari transportatori din ţară, şi-a vândut pachetul de acţiuni, de 49% pe care îl avea în compania Hoedlmayr-Lazăr  România. Acesta a fost cumpărat de grupul de firme austriac Hoedlmayr pentru suma de 4,5 milioane de euro. Însă tranzacţia nu a fost făcută în totalitate pe bani, 500 mii euro fiind compensaţi cu terenuri, iar diferenţa de 4 milioane de euro au fost viraţi către omul de afaceri Ion Lazăr.

 

Trei constructori și-au împărțit, la Câmpulung, 14 străzi și un million de euro

Luni, 31 August 2015 23:09

# Partea leului și-a adjudecat-o Florimar Construct Total din Pitești

Este vorba de reabilitarea a paisprezece străzi importante din Municipiul Câmpulung, grupate pe loturi. Valoarea totală estimată fără TVA a contractelor de lucrări a fost de 4.303.230,06 lei (exclusiv TVA), estimată pe baza devizului general întocmit de proiectant și cuprinde următoarele loturi:
Lotul I este format din străzile: Mirea, Baloleanu, Stănescu, Dragalina Veche. Valoarea totală fără TVA: 561.740,42 lei estimată pe baza devizului general întocmit de proiectant

Gustă fericirea la Cremeria Marco!

Luni, 31 August 2015 23:06

Săptămâna trecută, în incinta Hotelului Muntenia, într-o locație amenajată conform celor mai înalte standarde, a fost inaugurată Cremeria Marco. Un loc complex, cel mai aproape de idea de fericire pentru copii, dar și pentru adulți: înghețată de multe feluri, prăjituri delicioase, cafea adevărată. Totul făcut acolo, aproape de consumatori, totul proaspăt și cât mai natural.
Care este secretul pentru cea mai delicioasă înghețată? Cele mai pufoase brioșe? Când îți iese cea mai gustoasă frișcă pentru prăjituri? Când faci lucrurile cu atenție la detalii, pui pasiune și mult drag!

 

Opt constructori s-au bătut pentru reabilitarea unei școli din Bascov

Luni, 31 August 2015 23:01

# A câștigat o firmă ”de apartament” din Pitești care a oferit 80% din valoarea estimată

Șapte sute de mii de euro fără TVA a pus la bătaie administrația locală din Bascov pentru contractul denumit ”  Execuție lucrări pentru obiectivul de investiție Reabilitare Școala generală din Bascov Centru, județul Argeș”. Pentru banii aceștia s-au înscris în luptă nu mai puțin de opt firme, câștigătoare fiind declarată S.C. LOTOMAR CONSTRUCT PROIECT S.R.L., o firmă din Pitești, cu sediul într-un apartament de bloc din cartierul Banat. Firma este înființată în ianuarie 2004, însă pe site-ul de specialitate, mfinante.ro, nu apare ca având salariați. Prețul cu care LOTOMAR CONSTRUCT și-a adjudecat licitația pentru lucrările de reparații generale și renovare a școlii din Bascov este de 2.546.000 lei fără TVA, circa 573.000 euro, ceea ce reprezintă puțin peste 80% din suma estimată de autoritatea contractantă. L.S.

Dacia prezintă cutii de viteză automate la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie

Luni, 31 August 2015 22:44

Dacia aduce în gama sa de modele, în premieră, o cutie de viteze automatizată, denumită Easy-R, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie). Modelele care vor fi echipate cu Easy-R sunt Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway, a anunțat Grupul Renault, potrivit hotnews.ro.
Asadar, modelele Duster, Lodgy, Dokker si Dokker Van nu vor beneficia, deocamdată, de o cutie de viteze automatizată.
Transmisia Easy-R este o cutie de viteze mecanică (manuală), automatizată. Masina are două pedale – frână și accelerație – și se comportă ca o transmisie automată din punctul de vedere al percepției utilizatorului.

 

Dacia vrea să investească milioane de euro în fotbalul italian

Luni, 31 August 2015 22:37

# Niciun leu în campionatul intern, din motive de corupție! # Conducerea Grupului Renault  fereşte Dacia de fotbalul românesc # Dacia ocupă locul 16 în Top 500 companii din Europa Centrală și de Est

Stadionul lui Udinese ar putea purta, de anul viitor, numele ”Dacia Arena”. Producătorul românesc de automobile este sponsorul principal al ”zebrelor” încă din 2008.

C.J. Argeș cheltuie un milion de euro pentru un pod de drum județean

Luni, 24 August 2015 14:59

Obiectul contractului îl constituie refacerea podului pe DJ 739 (DN 73 D) Bârzești-Negrești-Zgripcești-Beleți (DJ 702) peste râul Argeșel, km 0+145, în comuna Vulturești, județul Argeș. Valoarea estimată a contractului de achiziție conform devizului general este de 4.293.955,10 lei, în care este inclusă și valoarea cheltuielilor cu diverse și neprevăzute în procent de 10% din valoarea de execuție. Valoarea estimată a contractului de achiziție publică (fără diverse și neprevăzute) este de 3.908.847,00 fără TVA, defalcată astfel: - cap. 4.1. – Construcții și instalații = 3.851.081,00 lei fără TVA; - cap.5.1.1. -

 

Primăria Piteşti pune la bătaie 260 de miliarde lei vechi pentru modernizarea a 15 străzi din Tancodrom

Luni, 24 August 2015 14:56

# În an pre-electoral curg miliardele la Primăria Piteşti. Pentru cine?...
Conform sloganului viceprimarului Cornel Ionică, iată că reprezentanţii administraţiei locale Piteşti ,,au trecut la treabă”, aşa cum îi place lui Ionică să zică în repetate rânduri prin conferinţele de presă, de când a preluat atribuţiile de primar.
Sute de miliarde de lei vechi au fost puse la bătaie în ultima perioadă pentru modernizarea mai multor drumuri din Piteşti, drumuri care au fost descoperite de către reprezentanţii primăriei tocmai anul acesta că trebuie reabilitate sau modernizate.

Târgul Apicol de la Mioveni, la prima ediție

Luni, 24 August 2015 14:37

În perioada 11 – 13 septembrie, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia se va desfășura prima ediţie a Târgului Apicol Mioveni, un eveniment  dedicat atât consumatorilor de miere de albine, cât și apicultorilor.
Târgul are drept scop promovarea apiculturii și încurajarea consumului de produse apicole şi va reuni apicultori individuali şi firme de profil din toată ţara. Ei vor pune la dispoziția publicului diverse sortimente de miere, polen, propolis, lăptișor de matcă, produse apicole – suplimente nutritive, cosmetice naturiste, dar și utilaje și echipamente apicole.

 

Comesad Drumuri a câştigat licitaţia pentru reabilitarea a patru străzi din cartierul Craiovei

Luni, 24 August 2015 14:26

# Suma licitată pentru această investiţie se ridică la 28 de miliarde lei vechi
A fost adjudecată licitaţia pentru asfaltarea şi realizarea canalizării pluviale pentru patru străzi din cartierul Craiovei. Costul estimat al acestui proiect se ridica la suma de 37 de miliarde, însă concurenţa acerbă a făcut ca acest preţ estimat să scadă la 28 de miliarde, sumă pe care a licitat-o renumita firmă argeşeană în domeniul construcţiilor de drumuri, Comesad Drumuri.

Salubritatea vinde un autoturism Nubira

Marţi, 18 August 2015 21:22

S.C. Salubritate 2000 S.A. organizează în data de 20.08.2015, ora 11,00 licitaţie publică cu strigare la sediul societatii situat in Piteşti, str.TG.din Vale nr.25, Jud.Argeş, în vederea vânzării unui autoturism marca DAEWOO tip Nubira, an de fabricaţie 2002, culoare Poly Silver Metalic, 264.000 km efectuaţi. În caz de neadjudecare datele de desfaşurare a următoarelor liciţatii sunt 14.08.2015 si 20.08.2015.Taxa de participare este de 20 lei iar garanţia de participare este de 320 lei. Pentru relaţii suplimentare sunaţi la nr.de tel. 0248 636886; int.203

 

Licitație de 2 milioane lei pentru dotări la Școala 19 Găvana

Luni, 17 August 2015 00:00

Școala Gimnazială Matei Basarab din Pitești sau Școala Nr. 19 se mișcă foarte bine, de câțiva ani, la capitolul investiții. Programele cu finanțare guvernamentală sau cele cu finanțare europeană nerambursabilă nu sunt străine conducerii instituției de învățământ. În același trend se înscrie și ultimul program, cel de accesare de fonduri nerambursabile pentru dotarea cu echipamente IT și mobilier școlar.   
Este vorba de accesarea de fonduri printr-un proiect din cadrul Programului Operațional Regional – Axa 3.4

Licitație de peste un milion de euro pentru extinderea canalizării la Șuici

Luni, 17 August 2015 00:00

Constructorii din Argeș sunt cu ochii ațintiți spre nordul județului, mai exact spre comuna Șuici, unde primăria a postat, săptămâna trecută, un anunț de licitație pentru extinderea sistemului de canalizare. Surpriza a constat în dimensiunile acesteia, lungimea prevăzută a sistemului fiind de aproape 18 km., asta în condițiile în care la Șuici mai funcționează deja câțiva km. de canalizare. De asemenea, interesul a crescut la vederea sumei, una deloc de neglijat: peste 53 miliarde lei vechi.

 

Pagina 56 din 59

«ÎnceputAnterior515253545556575859UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea