Șapte firme s-au bătut pentru un milion de euro, la Recea

Luni, 11 Mai 2015 22:44

# Câștigător: Florimar Construct Total, firmă care construiește, printre altele, și Filarmonica Pitești
S.C. Florimar Construct Total S.R.L. este câștigătoarea bătăliei de la Recea, cu miză de un milion de euro. Contractul a fost atribuit la sfârșitul lunii trecute, criteriul  fiind cel al prețului cel mai scăzut.

Magiunul de prune Topoloveni, în misiune economică în Suedia

Luni, 11 Mai 2015 21:56

Luna mai a început cu evenimente importante pentru prestigiul și notorietatea Sonimpex Topoloveni, producător al magiunului de prune Topoloveni și dulcețurilor Topoloveana. Luni, 4 mai, a început la Stockholm misiunea economică organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Delegația a fost întâmpinată pe aeroport de Excelența Sa, doamna Răduța Matache, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Suediei. Excelența Sa s-a bucurat să revadă singurul producător din industria alimentară românească reprezentant al țării noastre la premiile institutului internațional Monde Selection, cu trei dulcețuri Topoloveana fără zahăr adăugat, procesate dupa o rețetă proprie, care au primit 3 medalii, de argint și bronz.

 

Analiza activităţii de Inspecţie fiscală din cadrul ANAF - DGRFP Ploieşti în trimestrul I 2015 - trimestrul I 2014

Luni, 11 Mai 2015 21:55

# Diferenţe total sume atrase în creştere cu cca 98,65% faţă de aceeaşi perioada din 2014 (persoane juridice + persoane fizice)
Principalul obiectiv al inspecţiei fiscale în trimestrul I 2015 l-a reprezentat intensificarea măsurilor de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, activitatea fiind orientată cu precădere către contribuabili cu risc fiscal ridicat pentru administraţia fiscală.
În trimestrul I 2015, inspecţia fiscală din DGRFP Ploiesti a înregistrat creşteri semnificative la principalii indicatori de performanţă, astfel:
• diferenţe total sume atrase (obligatii suplimentare + amenzi + confiscari) – cca 663,838 milioane lei, în creştere cu cca 98,65% faţă de aceeaşi perioada din 2014 (persoane juridice + persoane fizice);
• diferenţe suplimentare de obligaţii fiscale – cca 662,341 milioane lei, în creştere cu cca 98,88% faţă de aceeaşi perioada din anul 2014 (persoane juridice + persoane fizice);

Piraterie informatică în contul Direcției Finanțelor Argeș!

Luni, 11 Mai 2015 21:54

În ultimele zile, mai mulți contribuabili din județul Argeș, care își desfășoară activitatea și obțin venituri din domeniul artistic, au primit pe adresa de e-mail un mesaj prin care erau invitați ca până la data de 15 mai 2015 să trimită în format scanat pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza unele informații despre activitatea pe care o desfășoară, precum și despre veniturile estimate a fi obținute.
E-mailul este transmis în data de 02 mai 2015 (zi nelucrătoare) de pe adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza și este semnat în numele unui șef Administrație Adjunct Inspecție Fiscală,  comunicându-se, totodată, un număr de telefon la care nu se primește răspuns.

 

Direcția Apelor Argeș Vedea cumpără motorină de peste 50 miliarde lei vechi

Luni, 11 Mai 2015 21:53

Licitație deschisă pe sumă mare, în luna iunie, la Direcția Apelor Argeș Vedea. Mai exact, pe 10 iunie vor fi deschise ofertele pentru achiziția unei importante cantități de motorină, necesară funcționării mașinilor și utilajelor instituției. Licitația este deschisă, criteriul de atribuire fiind cel al prețului cel mai scăzut.
Durata acordului-cadru: 48 luni
Valoarea estimată fără TVA: între 5,138,856  și  5,300,892 RON. Cantitatea minimă care ar putea face obiectul acordului cadru este de 888 tone, iar cantitatea maximă a acordului cadru este de 916 tone.
Frecvența și valoarea contractelor ce vor fi atribuite: se va atribui câte un contract subsecvent pe fiecare an în parte. Valoarea estimată a celui mai mare contract sbsecvent care se anticipează că va fi atirbuit pe durata acordului cadru este de 1.325.223 lei.

APIA va lucra în toate weekend-urile, până pe 15 iunie pentru cererile unice de plată a subvențiilor. Problemele sunt, însă, la primăriile din județ

Luni, 11 Mai 2015 21:38

# Marius Stroescu, director executiv APIA Argeș: Degeaba lucrăm noi, la APIA, dacă de la primării nu se eliberează documentele cu care fermierii să vină aici.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va lucra în toate weekend-urile, până pe 15 iunie, astfel încât toți fermierii să poată depune cererile unice de plată a subvențiilor fără nici un fel de penalitate, a anunțat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 

Aproape trei sferturi din tractoarele deținute de fermierii români sunt niște vechituri!

Luni, 11 Mai 2015 21:36

# În Argeș, majoritatea tractoarelor noi sunt din China, peste 60% din combine sunt second-hand.

Din datele centralizate la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), la sfârşitul anului 2013 în parcul de tehnică agricolă din România se înregistrau 191.301 tractoare, 24.622 de combine de recoltat cereale păioase, 152.031 de pluguri, 92.118 grape cu discuri, 74.805 semănători de diferite tipuri, 10.225 prese de balotat și 85.818 remorci de tractor.

În atenția agricultorilor din Argeș! Verificați substanţele pe care le folosiţi pentru tratarea culturilor de porumb şi floarea soarelui

Luni, 04 Mai 2015 14:49

# UE interzice, de luna aceasta, patru astfel de produse

Începând cu 20 mai, magazinele fitosanitare nu mai au voie să vândă o serie de produse ce au ca substanţă activă  imidacloprid. Este vorba despre patru “chimicale” foarte populare - inclusiv în Argeş – din rândul produselor la care apelează cultivatorii de porumb şi floarea soarelui. Mai mult, începând cu aceeaşi dată, este interzisă şi folosirea lor, aşa încât, cei care le mai au încă pe stoc, ar trebui să le utilizeze înainte de expirarea acestui

 

Proiectul „2 - 9 Mai - Ziua Tineretului - Ziua Europei”

Luni, 04 Mai 2015 14:46

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Pitesti a iniţiat,  manifestarea deja de tradiţie „2 – 9 Mai – Ziua Tineretului – Ziua Europei”.
Activităţile programate a se desfăşura sunt:
2 Mai – Concurs de şah – Casa de Cultură a Studenţilor Pitesti – ora 10.00 – în parteneriat cu Asociaţia Română de Tineret Muntenia

PNDR 2014-2020: Fonduri europene de până la 200.000 de euro pe proiect pentru agroturism

Luni, 04 Mai 2015 14:40

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 vine cu două sub-măsuri prin care investitorii vor putea solicita fonduri europene nerambursabile, respectiv: Sub-măsura 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” și Sub-măsura 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”.

 

Institutul Ștefănești, la un pas de închidere

Luni, 04 Mai 2015 14:37

# Lipsa programelor de cercetare, vinurile de slabă calitate și managementul neperformant, principalele motive ale colapsului
Unul din ultimele branduri ale județului, celebrul – odată – vin de Ștefănești, cu a lui Fetească Regală, ca perlă a coroanei, se pregătește de un așteptat deces. Așa cum au murit și alte nume mari ce purtau ”blazonul” întregii regiuni: Aro, Petrochimia, Muntenia, Agropit etc. Vinurile comercializate, azi, de INCDBH, sunt de o calitate mai mult decât îndoielnică, și asta o spun mulți cunoscători în ale celebrei licori. Vinurile vechi, din beciurile aceleiași instituții,

Plata facturilor de apă şi de canalizare prin ATM BRD

Luni, 04 Mai 2015 14:24

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. Piteşti aduce la cunoştinţa utilizatorilor că achitarea facturilor de apă şi de canalizare se poate face şi prin ATM-urile BRD din judeţul Argeş, cu precizarea că trebuie introduse următoarele informaţii: codul de client, numărul facturii şi valoarea facturii.
Celelalte modalităţi de achitare a facturilor sunt:
- plata în numerar la toate ghişeele BRD din judeţul Argeş, însoţită de factură, se face în lei, integral, în avans sau parţial;

 

Impozite nedeclarate de peste 1 miliard de euro descoperite de inspectorii ANAF

Luni, 04 Mai 2015 14:21

# Inspecțiile și controalele inopinate au vizat exclusiv contribuabilii care, în urma analizei de risc, s-au situat în categoria celor cu risc fiscal mare.

16.087 de firme au fost controlate de Inspecția Fiscală din ANAF care a identificat impozite nedeclarate de peste 1 miliard de euro în primele 3 luni din 2015.
În primul trimestru al anului 2015, Inspecţia fiscală din A.N.A.F. a înregistrat creşteri însemnate la principalii indicatori de performanţă, comparativ cu perioada similară a anului anterior, după cum urmează:

400 de persoane cu averi uriașe, verificate de ANAF

Luni, 20 Aprilie 2015 21:44

# Programul de asigurare a conformării fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM)
Veniturile din străinătate obținute în 2013 și declarate în 2014, la nivelul grupului PFAM, au fost de peste 7 ori mai mari decât cele declarate în 2013, pentru anul 2012, crescând de la 18.272.804 lei la 144.275.059 lei (cca 32 milioane de euro).
Această creștere survine în urma intensificări campaniei de asigurare a conformării fiscale la declararea veniturilor din străinătate, derulată de Direcția

 

PUD urgent pentru o construcţie de aproape o mie de metri pătrați - suprafaţă desfăşurată

Luni, 30 Martie 2015 14:46

# Consiliul  Local Piteşi a aprobat  Planul Urbanistic de Detaliu solicitat de G.M.D. Imobiliare Piteşti # Firma imobiliară are undă verde pentru  construirea, în cartierul Tudor Vladimirescu, a unui  bloc cu spaţiu comercial
Lucrurile s-au mişcat repede pentru G.M.D. Imbiliare Piteşti. Pe 13 februarie 2015, firma a obţinut Certificatul de urbanism, iar săptămâna trecută,  proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru edificare “Clădire S+P+2E+M – Locuinţe cu spaţiu comercial la parter”, iniţiat

Bascov - investiții în derulare, pe fonduri europene, de aproape 6,5 milioane de euro

Luni, 16 Martie 2015 00:00

# Bugetul local al comunei, pentru anul 2015, este de 156 miliarde lei vechi
Administraţia publică locală condusă de primarul Gheorghe Stancu își dorește ca Bascovul să se apropie, anul acesta, şi mai mult de standardele europene în materie de civilizaţie şi condiţii oferite locuitorilor săi.
,,Bascovul, și în 2015, ca și în anii anteriori, este un șantier în lucru, deja avem investiții în derulare pe fonduri europene de aproape 6,5 milioane de euro

 

Steaua Sudului... a apus. Boby Marinescu, evitat de primarii din sudul județului

Luni, 02 Martie 2015 23:18

Până acum un an-doi, Star Trading, firma omului de afaceri Boby Marinescu, era abonată la lucrările de construcții ale primăriilor din sudul județului. S-ar fi putut crede că acesta are un avantaj datorită proprietăților pe care le deține în zonă. Nici pomeneală, după cum se văd lucrurile acum. Primăriile din sud au, cam toate, lucrări, însă Boby Marinescu nu prea se mai zărește, nici pe firmă, nici pe persoană fizică. Să fie oare de vină faptul că ”șeful” Consiliului Județean Argeș s-a schimbat, să fie vorba de calitatea prestațiilor firmei omului de afaceri sau, pur și simplu, acesta să fi schimbat aerul? Că aerele… S.V.

Aproape 1,5 miliarde de lei, suma contestata la ANAF în 2014

Luni, 02 Martie 2015 22:08

În anul 2014, Agenţia Natională de Administrare Fiscală, prin structurile specializate de soluţionare contestaţii, a verificat peste 7800 de dosare, cu o sumă totală contestată de aproape 1,5 miliarde de lei,  privind actele administrativ fiscale întocmite de ANAF.
Procentual, soluţiile emise de către structurile de soluţionare a contestaţiilor, pe sume, reprezintă: 52,83% respingere, 5,51% desfiinţare, 6,83% admitere si 35,83% alte soluţii. În categoria alte soluţii se regăsesc: anularea actelor administrativ fiscale, lipsa competenţei de soluţionare a contestaţiilor, renunţarea de către contribuabil la contestaţie, precum si suspendarea solutionării cauzei pe cale administrativă de atac.

 

Primele 100 firme datornice ale Argeșului!

Luni, 09 Februarie 2015 22:40

# Sumele datorate bugetului de stat de către primii 100 datornici, în scădere
La începutul lui 2013, primele 100 de firme rău platnice datorau bugetului de stat peste 700 miliarde lei vechi! Primele poziții erau  ocupate – în mod constant în ultimii doi ani – de Alprom și Prointermed. Pe poziția a treia se situa Waterleau Group, cu peste un milion de euro restanți, detronând astfel locul ocupat, la sfârșitul penultimului trimestru al lui 2012, de F.C. Argeș. Primii 100 datornici aveau obligații restante de 72.477.994 lei noi, în top fiind 13

ANAF Argeș, loc fruntaș pe țară

Luni, 02 Februarie 2015 22:46

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș se situează pe locul 4 la nivel național la data de 31.12.2014, realizând în proporție de 110,18% programul de venituri nete comunicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală, respectiv 2.041,676 milioane lei.
Administrația Județeană a Finanțelor Publice a Județului Argeș, ca structură componentă a Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești a acționat în cursul anului 2014 în vederea punerii în aplicare a măsurilor și a îndeplinirii obiectivelor stabilite prin Strategia fiscal bugetară pentru perioada 2012 – 2014 precum și a realizării nivelului maxim al indicatorilor ce cuantifică performanța administrației fiscale.

 

Pagina 60 din 61

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea