Coniz Romarg câștigă licitațiile de amenajare drumuri forestiere din țară

Luni, 10 Aprilie 2017 12:02

Prestigioasa firmă de construcții Coniz Romarg, condusă cu mână forte de inginerul Gheroghe Griguță, câștigă, pe bandă rulantă, lucrări importante atât în Argeș cât și pe întreg teritoriul țării. Recent, două astfel de proceduri s-au încheiat, una prin câștigarea lucrării, a doua, cu alt câștigător, contestată, CNSC-ul dând, însă, câștig de cauză firmei argeșene.

BRIT Motor AG a prezentat și testat cel mai versatil SUV Land Rover - Noul Discovery

Joi, 06 Aprilie 2017 20:09

BRIT Motor AG a fost gazda unui eveniment de excepţie în judeţul Argeş, în data de 30 martie, 2017, ce a avut în centrul atenţiei cel mai versatil Land Rover - Noul Discovery.
În cadrul evenimentului, potenţiali clienţi ai acestui model, oficialităţi şi importanţi oameni de afaceri din regiune, reprezentanţi ai presei locale, precum şi admiratorii mărcii Land Rover au fost încântaţi de noutăţiile aduse și de capabilitățiile acestui model. 
Atracția evenimentul a  fost reprezentată de traseul inedit  pe care BRIT Motor AG l-a pregătit. Curbe spectaculoase, coborârea pantelor, hopuri  și diferitele tipuri de suprafețe au fost testate cu Noul Discovery. Participanții au fost încântati de experință  si de performațele legendare Land Rover.

 

800 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă la Dräxlmaier

Luni, 03 Aprilie 2017 11:54

# Concernul a anunţat prima închidere din industria componentelor auto la Piteşti.

Săptămâna trecută, grupul Dräxlmaier, unul dintre cei mai mari investitori germani de pe pia­ţa locală, care are în Ro­mâ­nia în acest moment peste 15.000 de angajaţi, a anunţat că va închide capacitatea de producţie de la Piteşti.
În acest sens, 800 de angajaţi sunt la acest moment în şomaj tehnic  din luna februarie, urmând ca din luna mai să primească preavizele de concediere. Toţi cei care vor fi afectaţi de această restructurare de personal urmează a primi între 10 şi 12 salarii compensatorii în funcţie de vechimea pe care o aveau în cadrul companiei şi vor putea beneficia şi de asistenţă specializată pentru reintegrarea într-un  timp cât mai scurt pe piaţa muncii. Reducerea  numărului de personal a început încă din perioada 2015-2016.

Investiție de opt milioane de euro inaugurată în Argeş

Luni, 03 Aprilie 2017 11:53

Miercuri, 29 martie, compania franceză Faurecia a inaugurat oficial a cincea fabrică din România. Deschisă la Căteasca în urma unei investiţii de 8 milioane euro,în tara noastră, celelalte patru fabrici de la noi funcţionând la Tălmaciu (Scaune Auto), Craiova (Sisteme de Control al Emisiilor), Mioveni (Sisteme de interior) şi Râmnicu Vâlcea (Scaune Auto).
Noua unitate de producţie, dispusă pe o suprafaţă de 14.000 metri pătraţi, este de asemenea, parte a diviziei de Interioare. Aici se vor produce panouri de uşă, componente pentru planşa de bord şi console centrale utilizate la echiparea unor automobile premium. În noua fabrică, lucrează în prezent 370 de angajaţi (operatori de producţie, coordonatori de echipe şi manageri şi specialişti tehnici).  Planurile companiei sunt ca numărul să crească până la 900 de angajaţi până în 2020.

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu a cumpărat două firme de construcții de pe strada Depozitelor

Luni, 03 Aprilie 2017 11:47

# Achiziții de efect, după ieșirea din acționariatul SELCA

După despărțirea de asociatul său, Paul Zamfir, căruia i-a cedat firma de construcții și instalații Selca, iată că omul de afaceri Constantin  Pănescu a cumpărat nu una, ci două firme de construcții. Este vorba de falimentarele S.C. APARTAMENTUL S.A., unde Pănescu l-a păstrat, ca director general, pe fostul patron, Ion Cantu, constructor cu ștate vechi în domeniu, și de S.C. NORDCO S.A., în faliment și aceasta, în cazul de față Constantin Pănescu achiziționând numai sediul. Culmea, sediul proaspăt

Proiectul imobiliar de lux Panorama Towers II, încă un succes de răsunet marca Cristi Prodănel

Luni, 03 Aprilie 2017 11:45

Businessman-ul  piteştean Cristi Prodănel  a dovedit, din nou, că, dacă ai destul  curaj în afaceri,  vei avea parte şi de rezultate pe măsura aşteptărilor. Astfel, de-a lungul anilor, fiind un investior în domeniul imobiliar cu ştate vechi, proiectele pe care a reuşit să le dezvolte au avut parte de un real success. Unul dintre aceste proiecte imobiliare îl reprezintă şi noul complex rezidenţial de lux Panorama Towers, II de pe strada Banu Mărăcine, proiect  în care îl are ca partener  pe omul de afaceri Virgil Dumitru, patronul grupului Comesad, împreună cu care, pe viitor, va mai dezvolta încă o investiţie pe piaţa imobiliară din judeţ.  Cei doi oameni de afaceri argeşeni au decis

 

Europa investește în zonele rurale

Luni, 03 Aprilie 2017 11:45

# În luna aprilie vor începe înscrierile pentru tinerii fermieri # Gheorghe Iliescu, directorul AFIR Argeș: Anul acesta am început promovarea încă din luna ianuarie, am solicitat și ajutorul Prefecturii, sperăm ca în 2017 să avem mult mai multe proiecte

AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) oferă fonduri europene atât pentru dezvoltarea agriculturii în ceea ce privește cultura mare și creșterea animalelor, cât și infrastructura mică din mediul rural. Autoritățile publice pot accesa mai multe măsuri prin care se pot realiza: drumuri comunale, drumuri  de  exploatație, (în zona de culturi, în zona forestieră) aducțiuni de apă și canalizare. Aceste proiecte sunt în jur de 1.000.000 de euro fiecare. 

Falimentul Nordco, gaură uriașă pentru constructorul Ștefan Ciocănel

Luni, 03 Aprilie 2017 11:30

# Pro Instal Pipe nu va vedea, probabil, niciun leu din cei peste 3 miliarde de lei vechi nerecuperați

Firmă serioasă și cu tradiție în domeniul instalațiilor, Pro Instal Pipe este greu încercată financiar, iată, de falimentul Nordco S.A. Culmea, patronul Pro Instal, Ștefan Ciocănel, a primit lovitura în cont tocmai de la prietenii săi de o viață, confirmându-se, astfel, dictonul ”ferește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc singur!”
Tocmai prin prisma vechii prietenii, probabil, Pro Instal a creditat, prin livrarea de materiale și instalații, pe cei de la Nordco, deși cei din urmă intraseră, de o perioadă destul de bună de timp, pe o pantă periculos descendentă. Deși cu lucrări serioase în portofoliu (Sala Sporturilor, ING Bank, proiectul de agrement din Trivale etc.), Nordco nu a

 

Alprom doreşte o creştere a vânzărilor cu 25% faţă de 2016

Luni, 03 Aprilie 2017 11:28

# Deşi produce mobilier la Piteşti de trei miliarde de euro pe an, suferă din cauza lipsei de personal

Compania  Alprom  din Piteşti, societate patronată de mai mulţi antreprenori locali, în ciuda faptului că se află în insolvenţă încă din anul 2014, va miza pentru anul în curs pe o creştere a vânzărilor cu 25% spre deosebire de anul 2016, unde compania realizat un profit de 3 miliarde de euro, iar jumătate din acest profit a provenit exclusiv din exportul de mobilier în mai multe ţări ale Europei. În vederea obţinerii a cât mai multe contracte pe piaţa externă, compania şi-a propus ca, în acest an, să participe la toate târgurile de profil din ţara noastră.

Oportunităţi de încadrare în structurile SRI

Luni, 03 Aprilie 2017 11:23

# Universităţile şi-au prezentat oferta educaţională la Mall Vivo

Elevii piteşteni au avut ocazia să afle mai multe informaţii despre formele de învăţământ pe care ar dori să le urmeze. Astfel, pentru al șaselea an consecutiv, elevii claselor a VII-a și a VIII-a s-au putut interesa direct de la sursă asupra liceelor pentru care vor opta. Şi universităţile au participat la acest târg, printre care Universitatea Piteşti şi Academia de Informaţii "Mihai Viteazul."

 

Ai achiziționat o mașină second hand? Îți oferim o verificare GRATUITĂ

Luni, 03 Aprilie 2017 09:27

# Super ofertă la Euro Tehno Group! Verificare gratuită la prima vizită în service.
# Lucrări de verificare:
- interogare defecte pe tester
- verificare baterie pe tester
- verificare eficiență frâne pe stand
- verificare vizuală exterioară pe elevator (roți, nivel lichide, sistem rulare, lumini, suspensie, stare autoturism)
- verificare vizuală interioară stare autoturism

ALEXANDRU PANTILIE VĂ PROPUNE CASE MAI FRUMOASE

Luni, 27 Martie 2017 13:45

# Expoziție 3D - ”O mulțime de idei pentru o casă mai frumoasă!” - la Biblioteca Județeană Argeș

Până la sfârșitul lui martie, holul Bibliotecii Județene Argeș găzduiește o premieră absolută în Pitești: expoziția 3D - ”O mulțime de idei pentru o casă mai frumoasă!” - a fizicianului Alexandru Pantilie.
Proiectele de amenajări interioare – scări, tapete personalizate, sisteme de iluminare, elemente de mobilier, vitrine, pavilioane și bănci de grădină, locuințe și magazine – vin în întâmpinarea tuturor gusturilor, cerințelor și extravaganțelor. Un pas – poate chiar mai mulți – afară din tipare și culorile, formele, texturile, proporțiile capătă o

 

Raiffeisen Bank a lansat, la Hotelul Ramada Piteşti, programul “Catalizator” destinat antreprenorilor

Luni, 27 Martie 2017 13:29

Raiffeisen Bank a creat „Catalizator” - un program pentru antreprenori cu idei mari”, destinat persoanelor de decizie din companiile medii din România şi gândit să îi susţină pe aceştia în extinderea şi administrarea mai eficientă a business-urilor lor.
Zilele trecute în cadrul oferit de către Hotelul Ramada Piteşti, programul, „Catalizator” a fost prezentat în faţa a zeci de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Argeş care au părut destul de interesaţi de noile oportunităţi de dezvoltare ale companiilor acestora.  Programul este structurat în sesiuni cu caracter aplicativ, practic şi abordează

Constructorii de automobile au un nou președinte, pe Gabriel Sicoe

Luni, 27 Martie 2017 13:20

# Silviu Badea, director GIC Piteşti, a fost reconfirmat vicepreşedinte ACAROM

Prima adunare generală a membrilor ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România) a avut ca principal scop alegerea unui nou președinte, după decesul lui Constantin Stroe și cooptarea în Consiliul Director a reprezentanților Ford. Momentul marchează ieșirea ACAROM din cealaltă asociație de profil, APIA, simultan cu ieșirea din APIA a mărcilor reprezentate de Renault Comerciale Roumanie, Dacia și Nissan.

 

O nouă formă de prezentare a produselor ceramice ARGOMS

Luni, 20 Martie 2017 14:02

# Firma va participa, cu un stand propriu, la Simfonia Lalelelor, ca în fiecare an
Întreaga tradiţie artizanală s-a concentrat şi păstrat la ARGCOMS SCM, din  Curtea de Argeş,  în domeniul ceramicii populare şi utilitare, în sectorul artizanatului textil, prelucrării sticlei pentru podoabe, ornamente şi globuri destinate pomului de Crăciun, precum şi al confecţionării obiectelor din lemn din categoria micului mobilier.

Mâinile măiastre ale artizanilor modelează şi înnobilează lutul, dau viaţă multicolorelor ornamente pentru pomul de Crăciun, dau culoare costumului popular tradiţional, şlefuiesc lemnul secularelor păduri de pe munţii şi dealurile ce înconjoară oraşul.

După Kriss Guard, urmează… Ritz Guard!

Luni, 20 Martie 2017 13:59

# Firmele de pază și protecție, fără protecție în fața falimentului sau insolvenței # Lichidatorul firmei de pază vinde, prin licitație, terenul firmei

Odată prosperă firmă de pază și protecție, Ritz Guard a ajuns, de trei ani, la vânzare, bun cu bun. În 2013, mai multe firme dar și instituții publice au acționat în instanță firma omului  de afaceri Nicolae Rădneanțu pentru datorii neachitate. Printre acestea se numără Inspectoratul Teritorial de Muncă, Girexim, firma patronată de Gheorghe Văsîi, Direcția Finanțelor Publice Argeș și Primăria Pitești.

 

Clinica Vișinescu, din centru, de vânzare cu un milion de euro!

Luni, 20 Martie 2017 13:58

# ”Construcție nouă, cu rezistență amplificată la cutremur…”
În zona centrală a orașului, aproape de intersecția din zona Bisericii Sf. Ilie și a fostului sediu CEZ, o clădire, ridicată după Revoluție, este de vânzare cu un  preț demn  de remarcat. Este vorba de Clinica Vișinescu, pentru care proprietarul cere aproape 1.000.000 de euro. Discutabil, desigur. Clădirea, până în urmă cu câțiva ani, a fos tînchiriată de oamenii de afaceri Cristina Diculescu și Corin Boian, fiind, mult timp, sediul Vasicos Center. Iată cum sună anunțul publicat pe olx:

Sunt gata studiile de fezabilitate pe secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti

Luni, 20 Martie 2017 13:54

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că sunt finalizate studiile de fezabilitate pentru secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti. În urma dispoziţiilor Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost predată companiei documentaţia tehnică aferentă Studiilor de Fezabilitate pentru secţiunile 1 şi 5 din cadrul contractului privind Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru "Autostrada Sibiu – Piteşti". Acestea sunt: # Secţiunea 1, Sibiu – Boiţa, km 0+000 – km 14+150; # Secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti km 92+600 – km 122+950. CNAIR SA evaluează studiile în ceea ce priveşte conformitatea cu standardele, normativele şi legislaţia în vigoare, precum şi verificarea privind implementarea observaţiilor anterioare emise de companie, anunţă instituţia într-un comunicat publicat joi, săptămâna trecută.

 

AOA vrea o întâlnire cu reprezentaţii Consiliului Judeţean şi parlamentarii de Argeş

Luni, 20 Martie 2017 13:47

În vederea unei mai bune consolidări a parteneriatului public privat, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş îşi propune pentru perioada următoare să organizeze o întâlnire cu reprezentanţi ai CJ şi parlamentarii judeţului nostru. Principalele subiecte ale întâlnirii se vor  concentra în jurul proiectelor de investiţii ce sunt în derulare pe anul în curs dar şi prezentarea unei liste cu principalele dificultăţi cu care se confruntă mediul de afaceri din Argeş, precum şi o listă de subiecte de interes ce vor fi abordate prin vocea preşedintelui executiv, Dan Ionescu. A.N

Olga Panaete vinde fast-food-ul din centrul orașului

Luni, 20 Martie 2017 13:39

Olga Panaete, legendara florăreasă a Piteștiului, a acaparat, la un moment dat, majoritatea spațiilor comerciale din gangul Mobilux, situat în imediata vecinătate a Pieței Milea. În afară de flori, afacerista a deschis, în urmă cu ceva timp, și un fast food. Pe care, din lipsă de oameni și de timp, l-a închis recent. Acum, chioșcul cu pricina este de vânzare – sau de închiriat. Zona este bună, ultracentrală și cu trafic pietonal foarte mare. Aviz amatorilor.

 

Pagina 60 din 77

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea