ANAF a colectat venituri bugetare totale de 75,58 miliarde de lei

Luni, 21 Mai 2018 23:56

Pentru corectarea informațiilor false promovate în câteva publicații media, trebuie precizat că, atât la finalul primului trimestru al anului 2018, cât și la finalul primelor 4 luni din anul 2018, ANAF a colectat, în sume nete, mai mult decât în anii 2016-2017 și, de asemenea, a depășit planul de colectare stabilit prin legile bugetare.
Programul de colectare repartizat de către Ministerul Finanțelor Publice pe primele trei luni ale anului 2018 a fost de 54,31 mld. lei. Totalul sumelor colectate de către ANAF pentru perioada mai sus menționată a fost de

Omul de afaceri Liviu Ionică, patronul rețelei JAM, a cumpărat sediul fostei Cooperații din Ștefănești

Luni, 21 Mai 2018 23:46

# Clădirea este locată vis-a-vis de sediul Primăriei din localitate

Liviu Ionică, patronul rețelei JAM, este o persoană hiper-activă. Luna mai este, pentru acesta, o perioadă aglomerată, pentru că intenționează, la sfârșitul cireșarului, să deschidă un nou supermarket, în cartierul Găvana. Spațiul este proprietate personală, are peste 1.000 m.p., fiind cel mai mare din cadrul grupului existent, și este la parterul unui bloc nou. Inițiativa activului patron nu se oprește aici. Acesta a cumpărat, cu o sumă de peste 100.000 euro, sediul din Ștefănești al fostei Cooperații. Spațiul este situat vis-a-vis de Primărie și așteaptă lucrări de cosmetizare care, probabil, vor fi făcute anul acesta. A.S.

 

Investiție spectaculoasă a celor doi asociați de la Macro: 1,5 milioane de euro în ferma de la Costești

Luni, 21 Mai 2018 23:17

# Se mai așteaptă doar avizele de la Mediu pentru darea în folosință a noii ferme

Complexul de creştere a porcinelor Macro Suin din Costeşti, Argeş, un business deţinut de antreprenorii Mihai Cîrstea şi Cătălin Ene, a investit anul trecut 1,5 mil. euro în creşterea capacităţii fermei cu circa 40% şi în modernizarea abatorului, investiţii realizate din bani proprii. În ferma de porci sunt în permanenţă în jur de 27.500 de capete de porcine.

Patronul de la Valea cu Pești a amânat licitația pentru vânzarea mașinii cu care a mers Gerard Butler

Luni, 21 Mai 2018 23:12

# Dumitru Grecu:  „Mai așteptăm doritori!”
Omul de afaceri Dumitru Grecu a anunțat pe o rețea de socializare că vinde la licitaţie maşina pe care a condus-o celebrul actor Gerard Butler pe Transfăgărăşan, în iulie 2013. Este vorba despre o maşină Lexus RX450 hibrid, cu nivel de echipare Luxury, motorizare benzină + electric, tracţiune integrală şi transmisie automată.  „Vand la licitatie masina cu care a mers Gerard Butler pe Transfăgărășan în iulie 2013.

 

Spectaculos! Uzinele Dacia din Mioveni produc, în momentul de față, o mașină pe minut

Luni, 21 Mai 2018 22:03

Uzinele Dacia din Mioveni produc la capacitate maximă. Dacia, în primale patru luni ale anului, și-a majorat vânzările cu 18,2%, peste media înmatriculărilor de autoturisme noi, care este, în luna februarie, de numai 9,6%. Uzina de la Mioveni produce, în momentul de față, un autovehicul la fiecare 54 de secunde, adică la mai puțin de un minut.
Trendul crescător nu este unul început anul acesta. În 2017, cifra de afaceri în lei a companiei a fost în creştere cu 11,45% până la 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro). Tot anul trecut, profitul înainte de impozit s-a ridicat la

Societatea Apă Canal 2000 participă la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est EXPOAPA 2018

Luni, 14 Mai 2018 13:15

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti participă în aceste zile la Forumul Regional al Apei Dunăre - Europa de Est, care se desfăşoară la Bucureşti, Palatul Parlamentului, în perioada 14 - 16 mai 2018.
Forumul este organizat de Asociaţia Română a Apei, iar manifestările cuprinse în cadrul acestuia se adresează tuturor specialiştilor din domeniul apei, începând cu administratorii resurselor de apă, operatorii de alimentare cu apă şi canalizare şi nu în ultimul rând publicului larg interesat de îmbunătăţirea performanţelor tehnice şi manageriale ale sectorului.

 

Întâlnire cu contribuabilii la Mioveni

Luni, 14 Mai 2018 13:12

Miercuri, 16 mai, începând cu ora 12.00, în sala de consiliu de la sediul Primăriei oraşului Mioveni, contribuabilii din Mioveni şi localităţile învecinate pot beneficia de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri cu reprezentanții Finanțelor Publice Argeș. Aceștia pot afla informații referitoare la completarea şi depunerea formularului 230. D şi a Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice. La această întâlnire vor fi prezentate calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii mai 2018, serviciile oferite de

Instanța a respins înlocuirea administratorului judiciar în dosarul insolvenței clinicii Motoc

Luni, 14 Mai 2018 13:00

Pentru al doilea an consecutiv, doctorița Mioara Motoc a solicitat judecătorului sindic, de la Tribunalul Specializat Argeș, să aprecieze dacă se impune, din oficiu, înlocuirea administratorului judiciar, Aktiv Lex, din dosarul de insolvență privind societatea Andreea Motoc SRL.
Mioara Motoc în calitate de asociat al clinicii a mai formulat și la începutul anului 2017, înlocuirea administratorului judiciar, reprezentat de practicianul în insolvență Cristian Cîrmaciu. În acest caz, în primă instanță, i s-a admis solicitarea iar administratorul judiciar a fost înlocuit. Aktiv Lex a făcut apel la Curtea de Apel Pitești, iar instanța l-a „reîntors” din drum.

 

Afaceristul Marian Drăgușin nu a cumpărat sediul Poștei, ci al Telekom

Luni, 14 Mai 2018 12:40

Săptămâna trecută, dintr-o regretabilă eroare, în publicația noastră a apărut știrea că afaceristul Marian Drăgușin a cumpărat sediul Poștei Vechi  din Pitești. Acesta este însă la locul său, tranzacția cu pricina având ca obiect sediul Telekom, aflat în imediata apropiere. Instituția Poștei Române ne-a trimis un drept la replică, pe care îl publicăm, cu mențiunea că cele două clădiri se află fix în aceeași zonă, de unde a pornit și confuzia:

Tunel de aproape 2 kilometri prevăzut pe Autostrada Pitești-Sibiu

Luni, 07 Mai 2018 13:19

# Termenul de evaluare al ofertelor a început cu o... amânare

19 aprilie 2018, CNAIR SA a publicat în noul Sistem Electronic de Achiziții Publice (SICAP) două anunțuri de intenție privind demararea următoarelor proceduri de atribuire:
1. Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu - Pitesti: Secțiunea 1, Sibiu – Boița, Lot 2, km 13+170 - km 14+150 și Secțiunea 2, Boița – Cornetu, km 14+150 - km 44+500

 

Afaceristul Marian Drăgușin a cumpărat Poșta veche a Piteștiului

Luni, 07 Mai 2018 13:05

Omul de afaceri Marian Drăgușin a dat o nouă lovitură pe piața imobiliară. Acesta a reușit achiziționarea unui imobil fix în buricul orașului.  Este vorba de Poșta veche din Pitești, aflată la km. zero al Piteștiului, în vecinătatea Hotelului Argeș și cea a Hotelului Muntenia. Imobilul nu s-a vândut prin executare silită, ci la inițiativa proprietarului, Compania Națională Poșta Română. Clădirea comercială este situată la intersecția străzilor Doamna Bălașa cu Bdul. Republicii și Piața Muntenia, într-o zonă cu trafic auto și pietonal intens și are un regim de înălțime S+P+2E. Suprafața construită la sol este

JAM deschide al patrulea supermarket din Pitești

Luni, 07 Mai 2018 13:04

Veste bună pentru piteșteni. Omul de afaceri Liviu Ionică, patronul JAM, muncește din greu pentru a putea deschide, la sfârșitul lunii mai, al patrulea supermarket din lanțul propriu. Acesta este situat în Găvana, pe strada Lucian Blaga, și este cel mai mare dintre toate, având o suprafață (împreună cu depozitul) de peste 1100 m.p.  Îmbucurător este și faptul că Liviu Ionică este printre puținii români care au rezistat atacurilor comerciale venite din partea lanțurilor de hypermarketuri străine, ba chiar a reușit să se dezvolte, având un magazin de acest fel și în Topoloveni. Așadar, un nou JAM în Găvana, de la sfârșitul lunii mai. Laurențiu Stoica

 

Fostul sediu PIC, ca și Hypermarketul, din nou, de vânzare

Luni, 30 Aprilie 2018 22:11

# Nu se mai pune preț, se așteaptă ”Oferte de achiziție”
Preluat, după apariția problemelor penale ale fraților Penescu (patronii PIC) de grupul de firme SUCCES, clădirile, incluzând corpul de birouri precum și hypermarketul sunt, din nou, de vânzare.  Lichidatorul (CITR București) prezintă, pe pagina proprie de internet, cu lux de amănunte, oferta de vânzare. Iato-o:

Târgul AGRO Pitești - un eveniment de anvergură internațională

Luni, 30 Aprilie 2018 22:09

La sfârșitul săptămânii trecute, a avut loc cea de a III-a ediție a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș în perioada 26 - 29 aprilie 2018, în incinta Complexului Comercial Jupiter City - Carrefour. Pe parcursul acestor zile au fost prezenți, alături de George Caval, președinte CCIA Argeș, și de echipa sa, numeroși invitați de marcă, ambasadori, miniștri, parlamentari, europarlamentari, primari, oficialități județene și locale. De asemenea, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a participat la deschiderea oficială a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole Agro Pitești. 

 

Un producător turc de componente pentru industria auto își deschide o fabrică la Pitești

Luni, 30 Aprilie 2018 14:50

Opsan, producător turc de componente pentru industria auto, a închiriat 5.000 de metri pătrați în CTPark Pitești, unde își va deschide prima fabrică din România, reiese dintr-un anunț al Dunwell Industrial Brokerage.
Înființață acum mai bine de 55 de ani, Opsan furnizează componente și ansambluri metalice de înaltă tehnologie, fiind unul dintre liderii industriei de componente auto din Turcia. Expertiza companiei vizează în special: caroserie și componente șasiu, scaune și piese de interior, proiectare și fabricare de scule și dispozitive. Clădirea închiriată va fi construită special pentru Opsan, conform specificațiilor tehnice indicate de chiriaș.

Bunurile societății Buiding Astrom, de sute de mii de euro, scoase la vânzare de lichidator

Luni, 23 Aprilie 2018 14:21

# CITR a scos la vânzare din averea debitorului - terenuri, apartamente, clădiri sau mașini

În noiembrie 2017, Tribunalul Specializat Argeș a decis intrarea în faliment a societății Building Astrom. Firma deținută de omul de afaceri Marian Drăgoi s-a recunoscut în incapacitate de plată şi a formulat cerere de deschidere a procedurii generale de insolvenţă în 2015. La doi ani distanță, Buiding Astrom a intrat în faliment după ce instanța a infirmat planul de reorganizare propus de debitor. Peste 130 de creditori au de recuperat circa 25 de milioane de lei. 

 

S-au modificat regulile pentru aplicarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor şi impozitului pe profit

Luni, 23 Aprilie 2018 14:17

Din 01.04.2018 microîntreprinderile au posibilitatea de a opta să aplice prevederile Titlului II - „Impozitul pe profit” din Codul fiscal, cu îndeplinirea concomitentă a unor condiţii legate de valoarea capitalului social şi a numărului de salariaţi.
Prin excepţie de la prevederile art. 47 alin. (1), microîntreprinderile care au subscris un capital social de cel puţin 45.000 lei şi au cel puţin 2 salariaţi pot opta, o singură dată, să aplice impozit pe profit, începând cu trimestrul în care aceste condiţii sunt îndeplinite cumulativ, opţiunea fiind definitivă. Calculul şi plata impozitului pe profit de către microîntreprinderile care optează să aplice impozit pe profit se efectuează luând în considerare veniturile şi cheltuielile realizate începând cu trimestrul respectiv.

Mai multe persoane aflate în custodia Penitenciarului Mioveni au participat la „Bursa locurilor de muncă”

Luni, 23 Aprilie 2018 14:10

# La acțiune au participat 92 de firme cu peste 1600 de posturi vacante în Argeș
Pe 20 aprilie, AJOFM Arges a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, acțiune organizată în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și al agenților economici. Locul de desfășurare a acesteia a fost la Sala Sporturilor din Pitești, precum și la sediile agențiilor locale din Câmpulung, Curtea de Argeș și Topoloveni, la acțiune participând un număr de 92 firme, cu 1.618 posturi vacante, dar și 1.630 persoane interesate în găsirea unui loc de muncă.

 

Proiectarea şi execuţia Autostrăzii Pitești-Sibiu au fost scoase la licitaţie

Luni, 23 Aprilie 2018 12:32

Începe lupta pentru Autostrada Pitești-Sibiu! Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat joi, în noul Sistem Electronic de Achiziţii Publice (SICAP), două anunţuri de intenţie privind atribuirea lucrărilor de proiectare şi execuţie a unor secţiuni totalizând 68 de kilometri, primii care vor fi construiți din marea lucrare.
„Principalele lucrări pe aceste secţiuni prevăd construirea a 9 tunele cu o lungime de 4,95 km, a 51 de structuri cu o lungime totală de aproximativ 10,91 km, precum şi consolidarea de versanţi\susţinere corp autostradă pe o lungime de aproximativ 14.000 de metri liniari”, se precizează într-un comunicat al CNAIR

Bursa generală a locurilor de muncă, 20 aprilie 2018

Luni, 16 Aprilie 2018 13:59

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș organizează, în data de 20.04.2018 Bursa  Generală a locurilor de muncă. Acțiunea  va avea loc la Sala Sporturilor  din Pitești, începând cu ora 10:00, precum și la sediile agențiilor locale pentru ocuparea forței de muncă din Câmpulung, Curtea de Argeș și Topoloveni.
Prin această manifestare de corelare a cererii și a ofertei de forță de muncă, se va oferi posibilitatea celor aflați în căutarea unui loc de muncă, de a se întâlni în mod direct cu agenții economici angajatori și de a purta discuții preliminare înaintea interviului propriu- zis, scopul final al acțiunii fiind angajarea unui număr cât mai mare de persoane pe locuri de muncă în conformitate cu pregătirea lor profesională.

 

Pagina 7 din 34

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea