Schimbări majore la Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judeţul Argeş

Joi, 09 Iunie 2022 12:24

Reţeaua Regina Maria cumpără Muntenia Hospital din Piteşti, fondat şi administrat de SIF Muntenia, potrivit unui anunţ al companiei. Pentru finalizarea achiziției este nevoie de aprobarea Consiliului Concurenței.

Muntenia Hospital e cel mai mare spital privat din judeţul Argeş. Dispune de un bloc operator cu patru săli de operație, un centru de imagistică dotat cu RMN și CT și un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. Spitalul e deservit de o echipă formată din aproape 75 de medici angajați și colaboratori care acoperă toate specialitățile medicale.

Cum va arăta Dacia Duster în 2024? Model complet electric, cel mai ieftin SUV de pe piață!

Joi, 09 Iunie 2022 07:58

În anul 2024 va apărea pe piață un nou model Dacia Duster care se va afla deja la a treia generație. Specialiștii în domeniu spun că viitoarea generație a Duster-ului care va ieși pe poarta Uzinei de la Mioveni, va fi construită pe noua arhitectură CMF-B, aceasta fiind utilizată și de noile modele Sandero și Jogger.

Potrivit Promotor.ro, unul dintre cele mai importante proiecte la care lucrează în prezent Dacia este cea de-a treia iterație a popularului Duster. Înseamnă că Duster 3 va fi o mașină complet nouă, atât estetic, cât și tehnic.

 

Pensionarii care au venituri lunare de până la 2.000 de lei vor primi un ajutor financiar de 700 de lei

Marţi, 07 Iunie 2022 07:06

# Persoanele cu venituri mici vor primi și vouchere sociale

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, Ordonanţa de Urgenţă ce prevede acordarea unui ajutor de 700 lei pentru pensionarii care au venituri lunare sub 2.000 lei/lună. Sunt vizate 3,3 milioane de persoane. Banii se vor acorda o singură dată, în luna iulie, în aceeași zi cu plata pensiei.

Ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prevede acordarea acestui ajutor o singură dată, în luna iulie 2022, pentru aproximativ 3.300.000 de pensionari afectaţi de creşterea preţurilor la utilităţile publice şi bunuri de consum, în special hrană, aflaţi în risc de excludere socială.  Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

 

Ministrul Finanțelor: „Exclus să înghețăm pensiile și salariile!”

Marţi, 31 Mai 2022 19:01

Vești bune! Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, săptămâna trecută, că nu se pune problema de a îngheța salariile și pensiile, chiar dacă situația economică din România nu este pe roze, datoria publică depășind 50% din PIB, fapt care a lansat scenarii alarmiste.

„Exclus (să înghețăm pensiile și salariile, n.red). Şi am spus acest lucru de când a început o emoţie referitoare la depăşirea ponderii datoriei publice la 50%, pentru că, odată cu această depăşire, pe site-ul ministerului aveţi şi o informare, o notă care spune cum va scădea datoria publică sub 50%. Or, nu este cazul în acest an de o astfel de măsură. De altfel, datoria publică creşte pe seama unor împrumuturi angajate de statul român pentru a face investiţii. Or, pentru investiţii, acea prevedere din cadrul fiscal, din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, trebuie citită în spiritul ei, unu la mână, şi, doi, trebuie văzut că evaluarea nu se face lunar”, a explicat Câciu, potrivit Agerpres.

 

 

S-a vândut centrul medical ”Andreea Motoc”

Marţi, 31 Mai 2022 08:59

# Clădirea a fost achiziționată cu peste 1,3 milioane de lei

Clinica Andreea Motoc a fost cumpărată, la începutul acestui an, în urma unei licitații publice, de către societatea Minoiu Clinic SRL, reprezentată de Gabriela Andreescu – administrator. Imobilul a fost achiziționat cu suma de 1.346.726,32 lei. După ce a cumpărat clădirea, noul proprietar a cerut Primăriei Pitești preluarea  contractelor de concesiune încheiate între municipiu și SC Andreea Motoc SRL, privind suprafețele de teren de 210 mp și 161 mp, situate pe strada Calea București, în zona blocului 25. Zis și făcut! La sfârșitul lunii mai, consilierii locali au votat modificarea și completarea concesiunii. Astfel, în cel mai scurt timp, în zonă urmează să fie înființată o nouă clinică medicală.

 

Biletele de tren se scumpesc cu 20%, de la 1 iulie

Marţi, 31 Mai 2022 08:56

De la 1 iulie, biletele de tren se scumpesc cu 20% la toți operatorii, în contextul în care CFR Călători a cerut majorarea, în bugetul pe anul 2022, pe fondul creșterii prețurilor la energie. De exemplu, un bilet de tren București – Constanța, costă  în prezent 60 de lei, iar după scumpire va costa 72 de lei. Ultima majorare de tarife la CFR Călători a fost în 2013., potrivit economedia.ro. În fundamentarea Proiectului de Buget, CFR Călători arată o creștere a prețurilor pentru tracțiunea electrică de peste 200%:

 

 

Pentru munca din zilele de sărbătoare legală, salariații beneficiază de un spor de minim 100%

Miercuri, 25 Mai 2022 13:04

# Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.

Potrivit prevederilor Codului Muncii, de regulă, în zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepţia salariaţilor care lucrează în unităţile sanitare şi cele de alimentaţie publică, precum şi în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Salariaţilor care lucrează în locurile de muncă mai sus menţionate angajatorul trebuie să le asigure compensarea orelor lucrate cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, iar în cazul în care, din motive justificate, nu se pot acorda zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

 

România – pas important pentru independența energetică. Nicolae Pavelescu: ”Legea Offshore a fost adoptată!”

Miercuri, 25 Mai 2022 07:59

Votul din Parlament pentru Legea Offshore a fost pentru o lege care să permită extragerea gazului românesc din perimetrul Mării Negre.

Statul român și cetățenii români au de câștigat doar dacă acel gaz va fi adus la suprafață. Statul va câștiga miliarde la buget și va avea prioritate în achiziția gazului exploatat. Vor fi mai mulți bani și mai mult gaz pentru România. Este cea mai rapidă cale de a deveni independenți de gazul rusesc. Prin noua lege, România își poate fructifica acest avantaj pe care nu îl au cele mai multe state din UE.

 

 

Se fac angajări la Institutul din Ștefănești

Marţi, 24 Mai 2022 10:07

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură Ștefănești-Argeș organizează, în data de 08.06.2022, ora 9°°, la sediul său din Orașul Ștefănești, Șos. București-Pitești, nr. 37, Județul Argeș, organizează concursul pentru ocuparea posturilor contractuale vacante, pe perioadă nedeterminată de:

1. Asistent de cercetare științifică stagiar -1 post;

2. Muncitor calificat -1 post;

3. Muncitor calificat/Mecanic agricol -1 post;

Concursul se va desfășura la sediul INCDBH Ștefănești-Argeș, cu probele şi calendarul următor:

 

Salariații sau foștii salariați vor putea avea acces la datele proprii

Marţi, 24 Mai 2022 07:27

Salariații sau foștii salariați vor putea avea acces online la datele proprii din Registrul General de Evidență a Salariaților - REVISAL. Informațiile care pot fi accesate din REVISAL sunt elemente de identificare a salariatului, data angajării, funcția sau ocupația, nivelul și specialitatea studiilor absolvite, tipul contractului individual de muncă, salariul, sporurile și cuantumul acestora, perioada și cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, perioada detașării și data încetării contractului individual de muncă. În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, guvernul va stabili procedura de acces online la REVISAL, modalitatea de generare și descărcare a extrasului, precum și condițiile în care, prin extras, se poate dovedi vechimea în muncă și în specialitate.

 

 

Registrul Auto Român a lansat un serviciu care verifică autovehiculele scoase la vânzare

Luni, 23 Mai 2022 15:09

Registrul Auto Român a anunţat că va lansa RAR eXpert, de luni – 23 mai, serviciu care le va da șansa șoferilor să verifice orice mașină pe care vor să o achiziționeze. Această decizie a fost luată după ce specialiștii au descoperit probleme la mai multe autoturisme. Prin acest serviciu, cumpărătorii de autovehicule pot afla, contra cost, informații despre identitatea mașinii, despre starea tehnică sau despre numărul real de kilometri parcurşi.

Se  lansează RAR eXpert, serviciul care oferă clienţilor un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, al mașinii pe care vor să o achiziționeze. Specialiștii RAR au depistat că două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au defecțiuni.

 

La Stolnici - constructorul a abandonat lucrarea de la Dispensarul Uman

Joi, 19 Mai 2022 07:52

# Clădirii îi mai trebuie doar instalația termică și un finisaj exterior

Culmea lucrărilor de construcții: la Stolnici, constructorul a abandonat o lucrare, deși mai avea de făcut foarte puțin – iar banii îl așteptau în cont. Este vorba de Dispensarul Uman, situat în imediata apropriere a Primăriei.

 

Schimb de bune practici pentru detecţia pierderilor de apă

Miercuri, 18 Mai 2022 12:16

Societatea Apă Canal 2000 SA este preocupată permanent de furnizarea unor servicii de calitate şi de protecţia mediului înconjurător, depunând eforturi considerabile pentru continuarea şi îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse, prin îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite, eficientizarea activităţii şi îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii săi.

Unul dintre dizideratele SC Apă Canal 2000 SA este reducerea pierderilor de apă pe reţelele din aria sa de operare. Pentru aceasta, societatea a investit în aparatură performantă, iar personalul specializat participă la diferite evenimente pentru a fi pus la curent cu noutăţile în domeniu şi la întâlniri de lucru unde se face schimb de experienţă cu colegi de la alte companii de apă din ţară.

Mioveni: Reciclezi electrocasnicele vechi și câștigi altele noi!

Miercuri, 18 Mai 2022 12:12

În perioada 30 Mai - 04 Iunie, la nivelul orașului Mioveni se va desfășura o campanie de colectare a Deșeurilor Electrocasnice, Electronice și Electrice (DEEE), gratuit, de la domiciliul dumneavoastră! În plus, primiți un bilet de participare la tombola cu premii constând în fier de călcat, cafetieră, cuptor cu microunde și mașină de găurit.

Dacă aveți electrocasnice sau aparate electrice și electronice vechi, deteriorate sau defecte, acum puteți scăpa de ele doar cu un apel telefonic. Sunați pentru programare la numărul 0773929613 sau 0800444800 și beneficiați de colectare direct de la domiciliu, fără niciun cost! Campania este organizată de ECOPOSITIVE, A.D.I. SERVSAL, Save The World by Recycling și Primăria Orașului Mioveni.

 

Producția de autoturisme din România continuă să fie în creștere, în comparație cu 2021

Marţi, 17 Mai 2022 19:18

Producția de autoturisme din România, în cele două uzine, Dacia și Ford, a crescut și în luna aprilie, comparativ cu anul trecut, dar nu a mai atins nivelurile forte ridicate din lunile anterioare. Dacia și Ford au produs în aprilie aproape 40.000 de autoturisme autoturisme, potrivit datelor ACAROM, volumul fiind mai mare cu 5,13% comparativ cu luna similară din 2021. Au fost produse 26.913 unități în uzina Dacia, din Argeș, și 13.069 unități în uzina Ford, din Craiova. În total, 39.982 de autoturisme, cu aproximativ 2.000 în plus față de aprilie 2021.

CNAIR face un nou recensământ al circulației rutiere!

Marţi, 17 Mai 2022 10:11

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică a început, încă de luna trecută, organizarea şi coordonarea activităţii de recensământ general al circulaţiei pe drumurile publice. Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022.

”Posturile recensământului circulaţiei rutiere sunt amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. În posturile de recensământ amplasate pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale durata înregistrării va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi. Menţionăm că în toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectuează o zi de înregistrare de 24 de ore.

 

Licitația pentru secțiunea 3 din Autostrada Sibiu-Pitești – cea mai scumpă licitație EVER! Câștigătorul este…

Luni, 16 Mai 2022 20:09

Poate părea greu de crezut, dar licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești este cea mai scumpă licitație pentru o autostradă lansată vreodată în țara noastră. Discutăm de tronsonul între Cornetu și Tigveni care măsoară 37,4 km și care va costa peste 1 miliard de euro! Oferta câștigătoare estea cea a asocierii italo-române Webuild SPA (Astaldi) – Tancrad (Italia – România), cu o ofertă de 5,323 miliarde de lei (fără TVA)., potrivit hotnews.ro. Termenul de proiectare este de 12 luni, iar termenul de execuție este de 45 de luni.

 

Opt familii din Argeș vor primi ajutoare financiare aprobate de Guvernul României

Luni, 16 Mai 2022 11:56

Ajutoare de urgență în Argeș! Opt familii din județ vor primi ajutoare financiare aprobate de Guvernul României. În acest sens va fi alocată suma de 41.500 de lei din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

„Este vorba despre o situație de necesitate în urma unui incendiu și 7 ajutoare pentru prevenirea marginalizării și excluziunii sociale. Familiile sunt din Topoloveni, Ștefănești, Ungheni, Câmpulung, Bughea de Sus, Stâlpeni, Poienarii de Muscel și Cuca. Ajutoarele de urgență au fost acordate în urma anchetelor sociale. Pentru județul Argeș s-a ajuns la o sumă de 41.500 de lei care va fi suportată din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, a precizat prefectul Radu Perianu.

 

Poşta Română vinde produse alimentare în oficiile poştale din Pitești

Luni, 16 Mai 2022 11:49

Piteștenii vor putea cumpăra produse alimentare și non-food din oficiile poștale. Poșta Română a încheiat un parteneriat cu unul dintre jucătorii din piața locală de retail (Auchan România) prin care compania va putea vinde în oficiile sale produse alimentare dar și articole non-food. Proiectul a debutat cu o etapă pilot, la începutul lunii mai, în patru oficii poștale din Pitești.

Gama selecționată și pusă la dispoziție de lanțul de magazine în oficiile poștale este formată din aproximativ 150 de produse (de la produse de băcănie, dulciuri, băuturi și până la articole non-food). Produsele sunt expuse pe o suprafață de vânzare de aproximativ 12 metri pătrați.

Ferma de curcani cu abator şi unitate de procesare din Topoloveni este aproape gata

Joi, 12 Mai 2022 08:45

# Aurelian Vîlnoiu (foto): ”În toamnă vom avea primii curcani!”

Aurelian Vîlnoiu şi George Şora s-a gândit în urmă cu câțiva ani la ideea de a înființa o fermă fermă de curcani crescuţi în sistem ecologic, proiect care în acest an se va materializa, după o investiţie de câteva milioane de lei.

„Am constatat că în România nu are producţie pe partea de curcan bio, astfel că am luat iniţiativa să facem prima afacere de producţie a cărnii de curcan bio. Ideea ne-a venit în 2016, apoi ne-am documentat şi în 2018 am depus un proiect pentru a accesa fonduri europene să facem o fermă de curcani bio, iar anul acesta va fi primul an de producţie“, a spus Aurelian Vîlnoiu, acţionar al Bio Star Logistic, în cadrul emisiunii ZF Agropower.

 

 

Pagina 7 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea