Furt de apă grosolan identificat de SC Apă Canal 2000 SA la 19 scări de bloc din oraşul Topoloveni

Marţi, 27 Iunie 2023 18:04

 

Tupeul unui administrator, angajat la 4 asociaţii de proprietari din Topoloveni, întrece orice imaginaţie!

În cadrul unei ample acțiuni de control, care s-a desfăşurat în cursul zilei de 16 iunie 2023, echipele de control din cadrul SC Apă Canal 2000 SA au constatat că, la toate cele 19 scări de bloc verificate, consumul de apă furnizat de Operator şi regăsit pe apometrele individuale ale locatarilor era fraudat prin aceeași modalitate: mecanismul de înregistrare al contorului de branșament era blocat prin intermediul unei sârme. Acest lucru a fost posibil prin ruperea manșonului termocontractibil aplicat pe holenderul amplasat după apometru. Manșonul termocontractibil a fost montat de Operator ca element suplimentar de siguranță.

Ordonanță de Urgență pentru stimularea sectorului construcțiilor

Marţi, 27 Iunie 2023 11:16

 

# În momentul de față România importă 70% din materialele de construcție necesare

Guvernul condus de președintele PSD Marcel Ciolacu a elaborat o Ordonanță de Urgență pentru stimularea sectorului construcțiilor care reprezintă un motor important al creșterii economice și asigură circa 420.000 de locuri de muncă în toată România.

Este necesar ca România să crească propriile capacități de producție de materiale de construcții, în logica patriotismului economic care ocupă un loc central în programul Guvernului Ciolacu.

 

ATENŢIE, şoferi! Apare rovinieta „TollRO”. Se va plăti în funcție de distanță și nivelul de poluare

Luni, 26 Iunie 2023 11:09

 

Săptămâna trecută, Guvernul Ciolacu a aprobat un proiect de lege care priveşte aplicarea unor noi tarife rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale, cu excepţia sectoarelor de drum naţional aflate în intravilanul municipiilor între indicatoarele de intrare/ ieşire în/ din acestea.

Astfel, de la 1 ianuarie 2026 toate categoriile de vehicule înmatriculate, cele pentru transportul de persoane, transportul de marfă cu masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone vor achita noile taxe.

Oportunitate și pentru județul nostru! Aeroportul din Brașov - văzut cu ochi buni de afaceriștii din Argeș

Miercuri, 21 Iunie 2023 17:04

 

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, singurul aeroport internaţional construit în România de la zero în ultimii 50 de ani, a fost deschis oficial pentru zboruri pe 15 iunie, cu o cursă simbolică operată de o aeronavă Tarom pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu.

Argeșenii caută, deja, oportunităile oferite de noul aeroport. Printre destinaţiile charter anunțate de oficialii din Ghimbav se numără Antalya şi Creta, iar zborurile de linie acoperă, pentru început,  Germania, Belgia, Spania şi Marea Britanie.

 

Incredibil, dar adevărat! Scade numărul de rable din țară!

Marţi, 20 Iunie 2023 08:55

 

# Ce mașini s-au înmatriculat, în România, în primele 5 luni ale anului

Românii au înmatriculat, în luna mai, cu 33.76% mai multe mașini noi comparativ cu același interval din 2022. Mai mult, Dacia rămâne marca preferată a românilor după primele 5 luni ale anului.

În luna mai, românii au înmatriculat 13.641 de mașini noi, cu 33.76% mai multe decât în aceeași lună din 2022, arată datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Baza Experimentală Mihăești vinde lemn de foc

Marţi, 20 Iunie 2023 07:58

 

Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, prin Baza Experimentală Mihăești, vinde mai multe cantități de lemn pentru încălzirea locuinței:

- Lemn CR Salcâm - 11.4 m.c., preț 455,20 lei /mc cu TVA;

- Lemn de foc Salcâm – 67.8 m.c., preț 367,50 lei /mc cu TVA;

- Lemn CR Ștejar Roșu - 24.0 m.c., preț 455,20 lei /mc cu TVA;

- Lemn de foc Ștejar Roșu - 45.0 m.c., preț 367,50 lei /mc cu TVA;

 

Utilaje și echipamente, prin PNRR, pentru Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea

Luni, 12 Iunie 2023 21:30

 

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Mediului, hotărârea prin care se alocă fonduri în valoare de 41,65 milioane de euro pentru dotarea celor 11 Administraţii Bazinale de Apă din subordinea Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR). Astfel, ABA Argeș-Vedea va primi utilaje și echipamente (inclusiv drone cu senzori) de monitorizare și intervenție în caz de inundații, poluări și accidente la lucrările hidrotehnice.

Pentru cele 11 Administrații Bazinale de Apă (Crișuri, Someș-Tisa, Mureș, Banat, Jiu, Argeș-Vedea, Olt, Buzău-Ialomița, Dobrogea-Litoral, Siret, Prut-Bârlad), vor fi achiziționate din fonduri rambursabile PNRR atât echipamente de investigare și monitorizare a stării infrastructurii de apărare, cât și vehicule pentru intervenții în situații de urgență.

 

O nouă dezbatere cu mediul de afaceri, în Argeș

Luni, 12 Iunie 2023 10:31

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș împreună cu ADR Sud-Muntenia au prezentat, săptămâna trecută, mediului de afaceri oportunitățile de finanțare din Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027. La dezbatere au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.

„Am participat la întâlnirea organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș cu ADR Sud-Muntenia. Întotdeauna Consiliul Județean Argeș a susținut mediul de afaceri pentru că este obligația noastră ca, împreună cu investitorii privați, să dezvoltăm județul Argeș. Este o tradiție ca în toate proiectele derulate să ocupăm locuri fruntașe în țară și primul loc pe regiunea Sud-Muntenia. Exercițiul financiar 2021-2027 vine cu noi proiecte care sperăm să contribuie la dezvoltarea județului"a precizat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

 

Sprijin financiar pentru rudele care au grijă de copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

Joi, 01 Iunie 2023 07:49

 

69.000 de copii din România au părinții plecați la muncă în străinătate și se află în grija rudelor de până la gradul IV. Potrivit Ministerului Familiei, 11.500 de copii români au ambii părinți plecați peste hotare, iar aproape 7.800 de copii au părintele unic susținător al familiei în Diaspora. Statisticile sunt alarmante, iar Guvernul caută soluţii pentru a acorda ajutoare rudelor care care au grijă de copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță acordarea unui sprijin financiar pentru bunicii sau rudele care se ocupă de creșterea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Sprijinul este în valoare de 480 lei lunar.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Importanța endodonției

Miercuri, 31 Mai 2023 10:00

 

Endodonție se adresează afecțiunilor pulpei dentare și a țesuturilor din jurul rădăcinei dentare. În timp, oricine poate acuza dureri acute la nivelul unui dinte. În acest caz, de obicei, este nevoie de un tratament de canal.

Tratamentul endodontic se realizeaza in următoarele situații:

• Atunci când există un dinte cu o carie mare care s-a extins până la nerv;

• Atunci când exista inflamație la nivelul pulpei dentare sau infecție la nivelul radacinii;

• Atunci când este expusă pulpa dentară datorate unei fracturi a coroanei dentare;

• În cazul unor accidente, lovituri la nivelul dintelui ducând uneori și la schimbarea culorii acestuia.

 

Sărbătoare la Apă Canal 2000 SA Piteşti - Piky împlineşte 20 de ani!

Luni, 29 Mai 2023 16:49

 

# Societatea organizează Zilele Porţilor Deschise în perioada 29 – 31 mai 2023

Povestea lui Piky a început în urmă cu 20 de ani când, din dorinţa de a spune copiilor, prichindei ce abia ajunseseră pe băncile şcolilor, cum se face apa bună de băut şi ce se întâmplă cu apa după ce o murdărim, a fost creat Piky, mascota societăţii Apă Canal 2000.

Piky este un personaj simpatic, vesel şi pus pe fapte bune, de forma unei picături de apă, şi a dat numele programului educaţional pe care societatea îl desfăşoară din anul 2003 sub motto-ul: Apa înseamnă viaţă, preţuiţi-o şi nu o risipiţi!. Între timp, Piky a primit şi certificat de înregistrare a mărcii la OSIM.

Afacerile Dr. Oetker, în creștere cu 5%

Miercuri, 24 Mai 2023 12:31

Producătorul de aditivi alimentari Dr. Oetker, care are o fabrică în Curtea de Argeş, a înregistrat afaceri mai mari cu 5% în 2022, informează zf.ro. Dr. Oetker, cel mai mare producător de aditivi alimentari de pe plan local, a terminat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 379,7 milioane de lei (circa 77 mil. euro), în creştere cu circa 5% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Acesta este cel mai bun rezultat din istoria companiei care activează în România de 25 de ani. Profitul companiei s-a redus însă, cu circa 19% faţă de 2021, iar o uşoară scădere se vede şi în ceea ce priveşte numărul de angajaţi. În 2022, compania a raportat un profit net de 29,1 milioane de lei şi un număr mediu de 488 de salariaţi faţă de 501 în anul precedent. Dr. Oetker are în portofoliu produse precum ingrediente pentru prăjituri, deserturi pudră, conservanţi pentru legume şi fructe, pizza şi snackuri congelate.

 

Primăriile vor putea achiziţiona microbuze şcolare electrice prin PNRR

Miercuri, 24 Mai 2023 11:41

 

Săptămâna trecută s-a lansat apelul PNRR pentru achiziţia de microbuze electrice pentru elevi, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei. Valoarea proiectului este de 250 de milioane de lei. Sunt vizate în special zonele izolate, cu populaţie scăzută, care ar putea achiziţiona cu prioritate microbuze şcolare electrice.

”Vizăm îmbunătăţirea transportului şcolar, cu precădere în zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin furnizarea de microbuze şcolare electrice, prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus. Această măsură urmăreşte facilitarea accesului copiilor la educaţie, prin protejarea mediului înconjurător în acelaşi timp, contribuind, totodată, şi la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030”, a transmis Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

 

Numărul înmatriculărilor a crescut cu 25% în România!

Marţi, 23 Mai 2023 12:29

# Dacia a raportat vânzări cu peste 42% mai mari

În lunile ianuarie, februarie, martie şi aprilie ale anului 2023, numărul de autoturisme nou înmatriculate în România a crescut cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a  anului trecut, ţara noastră ocupând locul 14 în UE, pe acest segment. Din numărul total de înmatriculări, 4.021 de unități au fost full electrice si 12.678 au fost autoturisme cu propulsie hibridă. În plus, Dacia a raportat 191.436 unităţi la nivel european, în creştere cu 42,4% faţă de ianuarie-aprilie 2022, potrivit Jurnalul National.ro.

 

Pe 25 mai se va desfășura o nouă licitație pentru vânzarea platformei petrochimice Bradu

Luni, 22 Mai 2023 11:32

Lichidatorii judiciari ai Oltchim scot, din nou, la vânzare în bloc activele platformei Petrochimice Bradu din județul Argeş. Pe 25 mai 2023 se va desfășura o nouă licitație. Prețul de pornire al ședinței de licitație este 208.140.126 Lei, exclusiv TVA, în scădere comparativ cu celelate licitații desfășurate.

Şedinţa de licitaţie publică va avea loc în data de 25 mai, ora 12:00, la sediul Organizatorului din Bucureşti, Splaiul Unirii Nr. 223, etaj 4, Sector 3. Blocul de active „Platforma Bradu” care face obiectul şedinţei de licitaţie este compus din: bunuri imobile, respectiv terenuri intravilane în suprafaţă toatală de 1.650.065 mp şi construcţiile edificate pe acestea; investiţiile în curs de execuţie; construcţii speciale; bunuri mobile, constând în principal din utilaje, echipamente, tehnologii, şi obiecte de inventar; drepturile de proprietate intelectuală şi autorizaţii.

Mioveni. Plata facturii apă canal prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Simplu și la îndemână!

Joi, 18 Mai 2023 11:36

Plata facturii apă canal prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Simplu și la îndemână!

Aplicaţia ”PayPoint”

Aplicația PayPoint și utilizarea ei, este 100% gratuită. Nu există niciun cost sau comision ascuns, nicio limită pe numărul de facturi sau operațiuni efectuate. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare sub denumirea ”PayPoint”, în Play Store şi App Store.

 

Clădire de vânzare la KILOMETRUL ZERO al Piteștiului!

Miercuri, 17 Mai 2023 13:49

O clădire din zona ultracentrală a orașului este oferită spre vânzare. Ocazie rară, astfel de imobile fiind, de fapt, doar câteva. Este situată în imediata vecinătate a hotelurilor Muntenia și Argeș, la Bulevard. Construția a fost cumpărată, acum câțiva ani, de omul de afaceri Marian Drăgușin, care a renovat-o și a adus-o la standarde înalte de calitate.

Iată cum sună anunțul: ”De vânzare spații comerciale Ultracentral, suprafețe cuprinse între 150-500 mp util, finisate nou, pretabil cabinete medicale, birouri, showroom. Pret 2200 euro/mp (+tva) neg.”

Cei interesați pot găsi oferta și mai multe amănunte pe olx.ro sau pe storia.ro.

Salariul minim pe economie ar putea creşte în 2024!

Miercuri, 17 Mai 2023 13:02

Anul 2024 ar putea aduce majorarea salariului minim pe economie, conform unor directive UE. Acum, salariul minin pe economie este de 3.000 de lei, brut. Salariul european se va calcula ţinând cont de veniturile medii din fiecare țară atunci când se va decide cu exactitate leafa minimă europeană.

Aceasta va fi stabilită la 50% din salariul mediu național, estimat la 7.600 de lei în 2024. Practic, anul viitor, salariul minim brut ar putea ajunge la 3800 de lei., potrivit presei centrale.

 

Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru reducerea cheltuielile bugetare!

Marţi, 16 Mai 2023 22:10

Încep economiile! Vineri, 12 mai, Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care reduce cheltuielile bugetare. Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a făcut mai multe precizări în acest sens:

„Am adoptat o serie de măsuri în vederea unei chibzuiri a banului public. Față de forma pe care am avut-o în transparență decizională, au apărut și câteva modificări. Pe scurt – stabilirea de limite lunare de cheltuieli de către Guvern și derogarea de la aceste limite doar prin Memorandum aprobat tot de către Guvern, reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cu excepția cheltuielilor din domeniul sănătății și educației, interzicerea achiziționării, preluării în leasing sau a închirierii de autoturisme, mobilier și aparatură, birotică, de către autoritățile și instituțiile publice.

 

Ghidul Clientului SEdC Mioveni - Cum și când transmitem indexul apometrului?

Marţi, 16 Mai 2023 18:34

Cum și când transmitem indexul apometrului?

Consumul dumneavoastră de apă se stabileşte pe baza înregistrărilor contoarelor de branșament şi constituie baza de calcul a facturii de apă.

În orașul Mioveni citirea contorului de apă se face la distanță, pentru clienții care au apometre cu modul electronic la distanță, sau prin intermediul delegaților noștri acolo unde există tipul vechi de apometru.

 

 

Pagina 7 din 70

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea