Sunt gata studiile de fezabilitate pe secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti

Luni, 20 Martie 2017 13:54

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că sunt finalizate studiile de fezabilitate pentru secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti. În urma dispoziţiilor Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost predată companiei documentaţia tehnică aferentă Studiilor de Fezabilitate pentru secţiunile 1 şi 5 din cadrul contractului privind Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru "Autostrada Sibiu – Piteşti". Acestea sunt: # Secţiunea 1, Sibiu – Boiţa, km 0+000 – km 14+150; # Secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti km 92+600 – km 122+950. CNAIR SA evaluează studiile în ceea ce priveşte conformitatea cu standardele, normativele şi legislaţia în vigoare, precum şi verificarea privind implementarea observaţiilor anterioare emise de companie, anunţă instituţia într-un comunicat publicat joi, săptămâna trecută.

AOA vrea o întâlnire cu reprezentaţii Consiliului Judeţean şi parlamentarii de Argeş

Luni, 20 Martie 2017 13:47

În vederea unei mai bune consolidări a parteneriatului public privat, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş îşi propune pentru perioada următoare să organizeze o întâlnire cu reprezentanţi ai CJ şi parlamentarii judeţului nostru. Principalele subiecte ale întâlnirii se vor  concentra în jurul proiectelor de investiţii ce sunt în derulare pe anul în curs dar şi prezentarea unei liste cu principalele dificultăţi cu care se confruntă mediul de afaceri din Argeş, precum şi o listă de subiecte de interes ce vor fi abordate prin vocea preşedintelui executiv, Dan Ionescu. A.N

 

Olga Panaete vinde fast-food-ul din centrul orașului

Luni, 20 Martie 2017 13:39

Olga Panaete, legendara florăreasă a Piteștiului, a acaparat, la un moment dat, majoritatea spațiilor comerciale din gangul Mobilux, situat în imediata vecinătate a Pieței Milea. În afară de flori, afacerista a deschis, în urmă cu ceva timp, și un fast food. Pe care, din lipsă de oameni și de timp, l-a închis recent. Acum, chioșcul cu pricina este de vânzare – sau de închiriat. Zona este bună, ultracentrală și cu trafic pietonal foarte mare. Aviz amatorilor.

În luna iunie va începe producţia la noua fabrică de piese Ford din Piteşti

Luni, 20 Martie 2017 13:23

Aflată la acest moment în lucru, pe un teren de aproximativ  6.000 de metri pătraţi de pe strada George Coşbuc din Piteşti, în vara acestui an va fi inaugurată cea mai nouă fabrică de componente din  municipiul reşedinţă de judeţ, care va produce mai multe piese din plastic pentru gigantul producător de automobile Ford.
Piesele ce vor fi produse la Piteşti vor avea ca destinaţie, în primă fază,  fabrica Ford din  Craiova, urmând ca din toamna acestui an să fie exportate piesele produse la Piteşti şi pentru  diviziile Ford din Germania. Potrivit declaraţiei omului de afaceri Gheorghe Badea (foto), cel care a concesionat terenul pentrru ridicarea noii hale de producţie, odată cu această investiţie vor fi create 250 de locuri de muncă şi va fi încă un pas înainte în dezvoltarea  municipiului reşedinţă de judeţ.

 

Păstrând liniștea când evacuați presiunea. Piese Originale Volkswagen

Luni, 20 Martie 2017 12:49

Știați că?....
Cele mai importante obiective ale sistemului de evacuare sunt de a reduce zgomotul, de a facilita curgerea lină a gazelor de evacuare către exterior şi de a curăţa gazele de evacuare pentru a asigura respectarea limitelor legale?
# Fiecare ciclu de combustie al unui motor fără sistem de amortizare a sunetului ar suna la fel de tare ca şi explozia anvelopei unui automobil?
# Gazele de evacuare ale unui motor pe benzină care funcţionează la parametri optimi, au o temperatură de 800°C sau mai mult? Acestea se răcesc în sistemul de evacuare, având maxim 300°C în momentul în care ies pe ţeava de eşapament.

Sediul Biff Internațional, de vânzare la preț redus

Luni, 13 Martie 2017 23:01

Vatică Bold, om de afaceri emblematic pentru județul Argeș, s-a stins din viaţă, în preajma Sărbătorilor Crăciunului, după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Vatică Bold a fost unul dintre primii întreprinzători din judeţul nostru, după Revoluție făcând bani din diverse domenii de activitate, principalele fiind construcții, comerț și reparații auto, imobiliare. La un moment dat, la firmele întreprinzătorului argeșean lucrau câteva sute de oameni.

 

Noua Dacia Stepway, prezentată la Geneva, în curând pe piața auto

Luni, 13 Martie 2017 22:58

Pentru această ediție a Salonului Auto de la Geneva, Dacia a dezvoltat un nou model al gamei Stepway. Bazată pe modelul Logan MCV, noua versiune Stepway propune un break mai polivalent, cu gardă la sol mărit cu 50 mm și protecții suplimentare la baza caroseriei.
Dacia Logan MCV Stepway se diferențiază de versiunea „civilă” și prin calandrul asemănător celui de la Duster, dar și prin culoarea specială Bleu Azurite specifică modelelor Stepway. Interiorul beneficiază de o tapițerie specifică și de inseGama Stepway s-a afirmat în timp ca un succes al mărcii Dacia datorită elementelor de stil inspirate din universul vehiculelor crossover. Noul Logan MCV Stepway propune, la rândul său, un design modern şi atrăgător.

Plaja Mojo din Budeasa, de vânzare pe OLX

Luni, 13 Martie 2017 22:28

Cine nu a fost – mai ales dintre piteșteni, cel puțin o dată la Mojo beach? Amplasată în imediata vecinătate a orașului, faimoasa Mojo a fost prima plajă privată a zonei, un concept nou - acum câțiva ani - pentru Argeș.
Văzând că se bucură de succes, și alții au preluat, din mers ideea; plaje private au apărut, mai multe, chiar în aceeași zonă cu Mojo. Patronii au extins însă, de la an la an, afacerea, mai o căsuță, mai un pontoon, mai o umbreluță. Așa încât, azi, când tot complexul este oferit vânzării, și prețul este unul pe măsură:

 

Deloitte organizează seminarul ”Închiderea anului financiar 2016”

Luni, 13 Martie 2017 22:26

Deloitte România, împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Argeş, organizează, marţi, 14 martie 2017, la Piteşti, seminarul cu tema ”Închiderea anului financiar 2016, aspecte cheie în pregătirea acestui exerciţiu”.
Seminarul se adresează atât persoanelor implicate direct în activităţile financiar-contabile ale companiilor, cât şi celor care beneficiază de informaţiile generate de departamentele financiar-contabile. Seminarul analizează principalele elemente care trebuie luate în considerare de către departamentul financiar-contabil, raportat la

Revoluție 3D la Bibliotecă

Luni, 13 Martie 2017 22:20

Biblioteca Județeană Argeș vernisează luni, 20 martie, la ora 18.00, în holul central, expoziția-provocare, intitulată ”3D – PROIECTE PENTRU AMENAJĂRI INTERIOARE”. Autorul ei, Alexandru Pantilie, fiul pictorului Ion Pantilie, propune o serie de sugestii – funcționale, practice, personalizate – care explorează, cu îndrăzneală, teritoriul vast și dinamic al culorilor, formelor, texturilor și proporțiilor.
Expoziția este una de proiecte, majoritatea conținând foarte puține decorațiuni, tocmai pentru a pune în valoare obiectul proiectat, în așa fel încât ambientul să se dezvolte pe parcurs, în armonie cu identitatea lui specifică.

 

ANAF anunţă acţiuni operative de control

Luni, 13 Martie 2017 21:48

# Începând cu luna aprilie, vor fi iniţiate acţiuni de control fiscal dedicate verificării legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscal

Conform priorităţilor asumate şi prezentate primului-ministru în această săptămână, în scopul creşterii eficienţei controlului şi colectării,  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îşi schimbă abordarea acţiunilor de control fiscal, care se va face exclusiv în raport de rezultatele obţinute în urma unei ample analize de risc.
În eventualitatea în care, ca urmare a analizei, vor fi constatate neconcordanţe între datele raportate de contribuabili şi cele deţinute de administraţia fiscală, contribuabilii încadraţi în categoria de risc fiscal mare vor face în viitorul imediat obiectul unor controale fiscale.

Prezentarea oficială a noului model Range Rover Velar

Luni, 13 Martie 2017 21:40

Cel de-al patrulea membru al familiei Range Rover, Velar, a fost prezentat în premieră în cadrul unui eveniment exclusivist ce a avut loc la Design Museum, în  Londra. 
Range Rover Velar este proiectat și produs în Marea Britanie, acesta aduce un suflu nou de grație și eleganță în gama de modele Range Rover. Proiectat pentru a complete gama Range Rover, Velar se află din punct de vedere al dimensiunilor între Range Rover Evoque și Range Rover Sport. Velar se remarcă prin somptuazitate, rafinament și capabilități în teren accidentat nemaiîntâlnite până acum în segmentul SUV-urilor de clasă medie. Acesta este noul tip de Range Rover, un model avangardist care se adresează unui client modern.

 

Afaceriștii argeşeni apelează la bănci pentru a îşi consolida business-urile

Luni, 06 Martie 2017 13:46

La nivel local, ca şi în restul ţării de altfel, se mai pune din când în când problema finanţărilor atunci când patronii de firme, fie ele întreprinderi mari, mici sau mijlocii doresc să îşi reclădească sau să îşi dezvolte şi mai mult companiile pe care le conduc.
În acest caz, pentru a îşi mări cifrele de afaceri şi mai mult şi a se menţine pe un trend ascendent, doi oameni de afaceri din Argeş au găsit diverse metode prin care să poată să îşi obţină finanţări pentru proiectele lor. Un astfel de caz este şi cel al liberalului Gelu Tofan, un om care din anul 2012 a accesat un proiect cu finanţare europeană nerambursabilă prin PNDR şi a reuşit să construiască, doi ani mai târziu, în comuna Bascov, o fabrică de îmbuteliere a apei carbogazoase, numită ”Poiana Ursului”. 

Sindicatele de la Dacia au bătut palma cu patronatul

Luni, 06 Martie 2017 13:45

# Salariul va crește cu 200 de lei brut

Anul acesta, deși diferența între cerere și ofertă părea destul de mare, iată că părțile s-au înțeles mai repede decât de obicei. Angajaţii Dacia solicitau o majorare salarială de 450 de lei brut (100 euro) lunar, în cadrul negocierilor anuale cu privire la contractul colectiv de muncă, în timp ce compania, inițial, a fost dispusă să acorde o mărire de doar 120 de lei brut.

 

La sfârşitul lunii urmează să fie numit succesorul lui Constantin Stroe la şefia ACAROM

Luni, 06 Martie 2017 13:43

Asociaţia Constructorilor de Automobile din România, înfiinţată în anul 1996 şi condusă de către Constantin Stroe până la momentul decesului acestuia - una dintre cele mai reprezentative personalităţi ale mediului public din Argeş şi unul dintre oamenii ce a  reuşit să facă performanţă în domeniul industriei auto din România - îşi va alege în această  perioadă o nouă conducere ce va fi numită în cadrul Adunării Generale ce urmează a avea loc.  După moartea bruscă a celui ce a făcut istorie atât la nivel local cât şi naţional, fiind un susţinător înfocat al unei industrii ce a reuşit să ofere mii de locuri de muncă şi să consolideze PIB-ul ţării, preşedinţia interimară a asociaţiei a fost asigurată de către cei doi vicepreşedinţi: directorul adjunct al societăţii Subansamble Auto S.A., Silviu Badea (foto) şi Gabriel Sicoe.

Târg de job-uri la Universitatea Pitești

Luni, 06 Martie 2017 13:42

Marţi, 07 martie 2017,  în intervalul orar 10.00 - 16.00, în corp Academica, Str. Târgul din Vale nr. 1 va avea loc “TÂRGUL DE JOB-URI, STAGII DE PRACTICĂ ŞI INTERNSHIP-URI”. Acest eveniment va fi un important târg de carieră dedicat studenţilor şi masteranzilor Universităţii din Piteşti aflaţi în căutarea unui job, stagiu de practică şi/sau program de internship. În cadrul evenimentului vor participa companii din diverse domenii de activitate, precum: IT, Servicii, Financiar-Bancar, FMCG, Retail, Inginerie şi Automotive, Turism, Design, Juridic, Management - Consultanţă, Marketing, PR, Producţie, Resurse Umane, Vânzări etc.

 

După eșecul ofertei, la sfârșitul lunii trecute, cu preț întreg, vila din Pitești a fiicei Mioarei Motoc - de vânzare la preț redus

Luni, 06 Martie 2017 13:24

La sfârșitul lunii trecute, mai exact pe data de 28 februarie, vila din Pitești a familiei Motoc a fost scoasă la vânzare de un executor judecătoresc din Vâlcea. Acesta a cerut, la primul termen, prețul stabilit din raportul de evaluare, și anume 810.000 lei, adică aproximativ 180.000 euro. Suma ar fi trebuit să ajungă în contul principalului creditor, UniCredit Bank S.A. Imobilul, situat pe strada Simion Bărnuțiu, este o impozantă vilă, desfășurată pe trei nivele, dispunând de o curte frumos amenajată – terenul este în suprafață de 550 m.p., gard din beton și fier forjat. Și chiar și barieră în zona de acces.

Au fost scoase la licitaţie bunurile patronului „Casa Elena”

Luni, 06 Martie 2017 13:23

Aflată în insolvenţă încă din anul 2014, firma SC Expres 95 Comimpex, cunoscută drept ”Casa Elena” , controlată de omul de afaceri Marin Mocăniţă,  a intrat în executare silită pentru o datorie de 5 milioane lei către CEC Bank.  Şi asta după ce banca ar fi câştigat procesul împotriva omului de afaceri piteştean și  prin executorul judecătoresc Emilia Mateescu a scos la vânzare o parte din bunurile imobile deţinute de către foştii soţi Mocăniţă, în zona Pieţei Centrale în urmă cu un an de zile, în vederea recuperării prejudiciului.

 

Cea mai cunoscută unitate de cazare din Nucșoara este scoasă la mezat

Luni, 06 Martie 2017 13:22

# Lichidatorul cere, pentru Pensiunea Danvi, numai 113.250 de euro!
Construită cu doar câțiva ani în urmă, Pensiunea Danvi din Nucșoara s-a făcut, mai ales prin intermediul internetului, binecunoscută iubitorilor de drumeții. Construită într-o zonă fără multe alte posibilități de cazare, aceasta a fost, pentru cei ce au ajuns în comuna din nordul județului, singurul refugiu turistic; ca punct forte, fiind și ultimul popas pentru cucerirea vârfului Moldoveanu, din Făgăraș, cel mai înalt vârf din țară.

Constructorii din județ au aflat despre avantajele rezolvării litigiilor prin arbitraj la Camera de Comerț și Industrie Argeș

Luni, 27 Februarie 2017 14:15

Săptămâna trecută, în sala ”Argeș” a Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a avut loc o întânire la care au participat reprezentanți ai unor instituții publice din județ alături de oameni de afaceri ce provin din domeniul construcțiilor. La eveniment, președintele CCIA, George Caval, i-a încurajat pe cei prezenți în sală să își prezinte problemele cu care se confruntă zilnic în activitatea lor.

 

Pagina 61 din 77

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea