Constantin Stroe, pledoarie pentru regândirea timbrului de mediu

Luni, 17 Octombrie 2016 20:53

# Constantin Stroe: ”O eliminare totală a timbrului… ar fi catastrofală pentru mediu, pentru siguranţa rutieră şi pentru industria auto naţională”

Regândirea timbrului de mediu trebuie realizată astfel încât acesta să protejeze piaţa locală de importurile de maşini vechi, spune Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), în contextul în care Ministerul Mediului ia în calcul eliminarea timbrului şi înlocuirea cu un impozit anual.
„În România, cu timbrul de mediu în vigoare, raportul este de un vehicul nou înmatriculat la patru second-hand. Cu o eliminare totală a timbrului de mediu, raportul ar

Echipa Contact Electric Pitești, clasare onorantă în Topul Firmelor din Argeș

Luni, 17 Octombrie 2016 11:23

# Răzvan Stan, managerul firmei: ”Este rezultatul unei munci de echipă, așa că, mulțumesc echipei!”
Contact Electric COM a fost distinsă, în acest sfârșit de săptămână, cu un onorant premiu de către Camera de Comerț și Industrie Argeș. ”Topul firmelor din Argeș”, ediția cu numărul XXI, eveniment desfășurat la hotelul Star din Budeasa, a reunit cele mai bune firme, prin managerii acestora, din județ. La categoria ”Comerț și turism”, echipa Contact Electric s-a ridicat până la al doilea loc, performanță evidențiată aici, dar și distinsă printr-o frumoasă diplomă.

 

Gheorghe Stancu, primarul din Bascov, proiecte îndrăznețe pentru comuna sa

Luni, 10 Octombrie 2016 20:26

Campioană la atragerea fondurilor europene, administrația publică locală a comunei Bascov continuă să inițieze proiecte de investiții din surse extrabugetare. Dupa ce a construit rețele de utilități, a asfaltat kilometri de drumuri și a reabilitat din temelii școlile din localitate, conducerea Primăriei Bascov își îndreaptă acum atenția și către alte domenii de interes. Consiliul local Bascov, împreună cu primarul Gheorghe Stancu și-a propus trei noi proiecte de investiții, pentru care intenționează să acceseze fonduri guvernamentale.

Investiția spectaculoasă, de 68 milioane de euro, prinde contur, la Mioveni

Luni, 10 Octombrie 2016 20:16

# Până la sfârșitul lunii se toarnă placa peste parterul noului spital

În vara acestui an, în Mioveni, a început construirea noului spital, destinat atât locuitorilor orașului, cât şi celor din zonele limitrofe. Potrivit  conducerii Primăriei  Mioveni, lucrările sunt în plină desfăşurare și execuția se află în graficul stabilit inițial. Spitalul este amplasat în zona actualului Spital Orăşenesc „Sfântul Spiridon” şi va avea şase etaje și șapte secții- Maternitate şi Neonatologie; Ginecologie şi Pediatrie; Neurologie; Medicină internă; Chirurgie; Cardiologie; Bloc operator şi spaţii auxiliare şi birouri. Spitalul va

 

Joi, 20 octombrie 2016, ora 10. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Luni, 10 Octombrie 2016 19:58

# Evenimentul se va desfășura atât în Pitești, la Casa Cărții, cât și în Curtea de Argeș, la sediul AJOFM

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș va organiza joi, 20 octombrie 2016, ora 10, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, eveniment la care sunt invitați să participe toți absolvenții de învățământ, de orice nivel, precum și alte categorii de persoane care nu au un loc de munca sau care doresc schimbarea acestuia. Bursa locurilor de muncă se va desfășura, concomitent, în Pitești, la Casa Cărții și în Curtea de Argeș, la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Acțiunea reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă interesați în a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă disponibile sau, în ultimă instanța, să se re(orienteze) profesional spre ocupații cu posibilități mai mari de angajare.

Finanțele Argeș - o nouă întâlnire cu contribuabilii, miercuri, 12 octombrie

Luni, 10 Octombrie 2016 19:53

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza MIERCURI,  12 OCTOMBRIE  2016, începând cu ORA 12,00,  în sala de şedinţe a instituţiei o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna octombrie  2016
2. Aspecte referitoare la promovarea serviciilor oferite de către A.N.A.F.  contribuabililor

 

Clinica Doctor Luca din Piteşti, achiziționată de rețeaua Medicover

Luni, 10 Octombrie 2016 19:24

Medicover, al treilea jucător din piaţa de servicii medicale private din România, cu afaceri de 252 de milioane de lei anul trecut, a achiziţionat clinica Doctor Luca din Piteşti, urmând strategia de extindere şi modernizare a reţelei în România prin investiţii de aproximativ 2 milioane de euro în prima parte a acestui an. Medicover nu a dorit să dezvăluie valoarea tranzacţiei, precizând că există condiţii contractuale care îi împiedică să comenteze acest aspect.

10 octombrie 2016 - reîncepe Casa Verde

Luni, 03 Octombrie 2016 21:48

Ministerul  Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Ordinul nr.  1817/2016 din 20 septembrie 2016, a aprobat Ghidul de finanțare al Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, cunoscut sub numele de “Casa Verde”, beneficiari persoane fizice – sesiunea 2016.
Programul este finanțat de Administrația Fondului pentru Mediu.

 

O prostituată de pe centura Piteștiului - amenzi cât jumătate din bugetul anual al comunei în care locuiește

Luni, 03 Octombrie 2016 21:03

# Curvă pentru Cartea Recordurilor!
Performanță de Cartea Recordurilor. O curvă din Pitești, care își face veacul pe strada Depozitelor, a reușit să adune amenzi care depășesc, valoric, jumătate din bugetul anual al comunei în care locuiește! Este vorba de celebra – printre șoferii de TIR – prostituată ”Lucan”, din Băbana, ale cărei amenzi neachitate însumează, în momentul de față, 2,4 miliarde de lei vechi. Suma depășește deja jumătate din bugetul anual al comunei, care este de circa 4 miliarde de lei vechi anual.
Bebe Ivan: ”Este adevărat, avem «onoarea» de a contabiliza, toată ziua, amenzile primite de prostituata respectivă. Acestea sunt, mai exact, de 2,37 miliarde lei vechi,

Automobile Dacia, cea mai mare cifră de afaceri din România în 2015

Luni, 03 Octombrie 2016 20:50

# Automobile Dacia - singura firmă din Argeș care se menține în topul primelor 50 de firme din țară

Automobile Dacia a fost în 2015 pentru a treia oară consecutiv cea mai mare companie din România după cifra de afaceri,  devansând OMV Petrom SA. Dacia a avut afaceri de 19,1 mld. lei, în creştere cu 2% faţă de 2014, poziţia a doua este ocupată de OMV Petrom Marketing, iar pe locul trei este OMV Petrom SA.
Cele trei companii sunt singurele din economia locală care au reuşit în 2015 să treacă peste 10 mld. lei, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

 

Lumini LED pe Dacia, pe patru modele lansate la Paris

Luni, 03 Octombrie 2016 20:49

Marca românească a venit la Paris cu un facelift pentru modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Noua identitate luminoasă a mărcii vine cu faruri și stopuri LED pentru acestea. Bara de protecție frontală a fost redesenată, iar grila de admisie a aerului are un contur cromat, la fel cum în partea din spate se remarcă ornamentul cromat al evacuării eşapamentului. Oficialii de la Dacia au anunțat și un motor de 1 litru, aspirat, în 3 cilindri și 75 CP care vor echipa aceste modele. Noul propulsor permite reducerea emisiilor de CO2 și a consumului de combustibil cu aproape 10%. În total există șapte versiuni de motorizări.

Yves Caracatzanis a venit la întâlnirea cu Dan Manu într-un Renault Initiale, mașină nelansată în România

Luni, 26 Septembrie 2016 13:03

# Directorul general Renault a rupt gura târgului # Cererile francezilor, aceleași: Autostrada Pitești-Sibiu și pod peste Argeș

Săptămâna trecută, la Consiliul Județean Argeș, președintele Dan Manu și subprefectul Emilian Dragnea s-au întâlnit cu președintele-director general Dacia și director general al Grup Renault România, Yves Caracatzanis și secretarul general Dacia Renault, Gabriel Sicoe. Întâlnirea, care s-a desfășurat pe parcursul mai multor ore, a cuprins și vizitarea mai multor obiective din județul Argeș.  Astfel, au a fost vizitate și au avut loc discuții la Primăria Pitești, Muzeul Județean (Planetariu), Muzeul Golești și Vila Florica.

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe: ”Autostrada Piteşti - Sibiu va fi gata în 2021”

Luni, 26 Septembrie 2016 12:37

# Minciună tehnocrată sau ”adevăr” de viitor politician? # Între timp, s-au împlinit 42 de ani de la inaugurarea Transfăgărășanului. Construcția șoselei a durat, acum patru decenii, doar cinci ani!

După recenta relocare a unor capacități de producție în Maroc, Uzinele Dacia par să fie din ce în ce mai slab poziționate pe harta de interes a Grupului Renault. La Mioveni se vor produce numai modele de Duster, ceea ce spune destul de multe cu privire la unele planuri ale francezilor. Lipsa infrastructurii, care pe noi, pe români,

Mioveni. Taxele şi impozitele locale pentru populaţie rămân neschimbate şi în 2017

Luni, 26 Septembrie 2016 12:33

Taxele şi impozitele locale ce vor fi plătite de populaţia din Mioveni în anul 2017 rămân la acelaşi nivel cu cele din anul curent, conform HCL 23/25.08.2016.
Potrivit conducerii Primăriei Mioveni, bonificația pentru plata cu anticipație se păstrează și ea în aceleași limite de 10%  pentru persoanele fizice şi 5% pentru persoanele juridice, până la data de 31 martie 2017. Singurele modificări care pot aparea sunt cele prevăzute de Codul Fiscal şi pot influenţa unele hotărâri ale Consiliului Local Mioveni.

 

Administrația Domeniului Public Pitești și-a cumpărat, și ea, o stație de asfalt

Luni, 26 Septembrie 2016 12:26

# Culmea tupeului!!! Tocmai când utilajul din proprietatea CJ Argeș a ieșit din coma de peste doi ani

Resuscitată de apariția, în vară, la conducerea CJ Argeș a doctorului Dan Manu, stația de asfalt a CJ Argeș a început, în sfârșit, să miște. Mai greu, ca după o moarte clinică, e drept. Convalescența este, și aceasta, cu probleme: stația trebuie tratată cu tot felul de agregate din comerț, după care produsul finit se cară cu utilaje închiriate. Din motive de spațiu, măgăoaia a fost instalată foarte aproape de Pitești, practic lipită, la Căteasca, la numai 20 de kilometri. În rest, e bine.

Branşarea individuală la nivelul condominiilor

Luni, 26 Septembrie 2016 09:56

Societatea APĂ CANAL 2000 SA Piteşti anunţă că, pentru a veni în întâmpinarea utilizatorilor care doresc branşarea individuală la nivelul condominiilor, costurile proprii iniţiale aferente execuţiei unui distribuitor de apă rece pentru cinci beneficiari vor fi suportate de Apă Canal 2000 SA, aceste costuri urmând a se amortiza pe măsură ce se vor primi noi cereri de branşare. Astfel, primul solicitant va plăti numai cota sa parte din preţul achiziţiei şi montării distribuitorului, iar amortizarea ulterioară a sumelor de la ceilalţi beneficiari nu va mai intra în sarcina acestuia.

 

Japonezii care au luat IMEP-ul lui Copos din Pitești, au preluat şi Emerson Oradea

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

Grupul Emerson, care are în România fabrici la Cluj-Napoca şi Oradea şi peste 2.400 de angajaţi, a vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, într-o tranzacţie de 1,2 mld. dolari, care include şi o parte din operaţiunile din România. Nidec Corporation a preluat, anul acesta,  şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş) de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.
Pentru diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques ale Emerson din România lucrează în total aproximativ 365 de angajaţi, la Cluj-Napoca şi Oradea.

Dacia a împlinit 50 de ani!

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Mesajul  primarului Ion Georgescu cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la semnarea actului de înființare a Uzinei Dacia
Astăzi, se împlinesc 50 de ani de la semnarea Hotărârii Consiliului de Miniștri numărul 2004 din 16 septembrie 1966, prin care a fost stabilită amplasarea Uzinei de Autoturisme Dacia la Colibași, în prezent Orașul Mioveni.
După 50 de ani de muncă încununată de succes, povestea brandului DACIA merge mai departe, spre noi provocări și noi realizări, care vor scrie istoria automobilismului

 

Noul Crafter, acum la Euro Tehno Group Pitești

Luni, 19 Septembrie 2016 00:00

# Noul Crafter  – o nouă dimensiune: acum mai economic, funcțional și mai fiabil ca niciodată  # Premiera mondială a noului Crafter # Patru versiuni de bază, 3 lungimi, 3 înălțimi – în total 69 de versiuni derivate # Mult mai economic datorită costurilor scăzute pentru combustibil și a celor de întreținere – cunoscute sub denumirea de costuri totale de proprietate (TCO - Total Costs of Ownership) # Tracțiune față/spate/integrală 4Motion, cutie de viteze manuală sau automată

Administrația Județeană a Finanțelor Argeș - o nouă întâlnire cu contribuabilii

Luni, 12 Septembrie 2016 13:50

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza MIERCURI,  14 SEPTEMBRIE  2016, începând cu ORA 12,00,  în sala de şedinţe a instituţiei o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna septembrie  2016
2. Aspecte referitoare la promovarea serviciilor oferite de către A.N.A.F. contribuabililor

 

Pagina 66 din 77

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea