Daniel Constantin, la conferința CAPITAL, despre iepșirea Marii Britanii din UE: Bugetul UE va scădea cu cel puţin 10%!

Luni, 12 Septembrie 2016 13:02

Daniel Constantin, fost ministru al agriculturii, copreședinte ALDE, și-a exprimat părerile cu privire la consecințele pe care le va avea, pentru Românie, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană: ”Marea Britanie este importantă pentru că reprezintă un contributor net al UE. 70% din bugetul UE e format din contribuţia membrilor, iar MB contribuie cu peste 10%. Bugetul UE va scădea cu cel puţin 10%, iar impactul asupra fondurilor europene este direct”, a declarat fostul ministru Daniel Constantin, la conferinţa Capital "Influenţa BREXIT-ului asupra economiei româneşti."

Hexi Pharma de Pitești

Luni, 05 Septembrie 2016 13:16

# Liderul Sindicatului Universității, Mircea Bărbuceanu, execută silit o firmă-farmacie pentru neplata chiriei # Pentru o datorie de 3.000 de euro, factura firmei a fost încărcată cu încă 77.000 lei

Situație de tot scandalul la Pitești unde, pentru o datorie restantă de 3000 euro, o firmă cu profil farmaceutic a ajuns datoare cu încă 77.000 lei la liderul Sindicatului Universității Pitești, Mircea Bărbuceanu.

 

Fiscul și lichidatorii taie bucăți din averea lui Vatică Bold, fostul patron al Biff Internațional

Luni, 05 Septembrie 2016 13:14

# Două terenuri la Vâlsan și patru case la Târgul Săptămânal, oferite de ANAF și lichidatorul judiciar, la vânzare

Vatică Bold, fostul patron al Biff, altădată prosperă firmă de construcții, este încolțit, din toate părțile, de creditorii care își vor, înapoi, banii. Iată că, în data de 15 septembrie, ANAF Curtea de Argeș scoate la vânzare două terenuri, în Arefu – zona Poienile Vâlsanului, zonă apropiată de viitoarea pârtie de schi de la Molivișu. Cele două terenuri, ambele în suprafață de câte 500 m.p., sunt deținute de Intreprinderea Individuală Vatică Bold. Prețul de pornire al licitației este de 17.918 lei/bucată.

Cum, nu e din cauza Alinei Nicolau?!...

Luni, 05 Septembrie 2016 12:39

# RAJD Argeș merge, în continuare, prost. Acum două săptămâni a închiriat utilaje, pentru că nu are. Acum, cumpără bitum…

Scriam, în urmă cu doar două săptămâni, despre (in)utilitatea punerii în funcțiune a stației de asfalt de la Căteasca. Pentru că este reglată astfel doar o parte a unui angrenaj complex, iar această rezolvare, singulară, nu va închide nicidecum problemele financiare ale instituției. E nevoie de investiții serioase pentru a se ajunge la punctul zero. E nevoie de utilaje, de mașini. Dacă este folosită numai stația, costul tonei de asfalt  va depăși prețul de vânzare al terților. Repet: costul tonei la RAJD ≥ prețul de vânzare terți.

 

De la 1 septembrie, SC Apă Canal 2000 SA va deschide Ghişeul unic, în cadrul Serviciului Relaţii Clienţi

Luni, 29 August 2016 22:27

SC Apă Canal 2000 SA instituie, începând cu data de 01.09.2016, Ghişeul unic, compartiment care va gestiona eficient accesul clienţilor la serviciile publice specifice, prin abilitarea unei singure autorităţi care să intermedieze relaţia societăţii cu clienţii.
Acesta va funcţiona la sediul central din bulevardul I.C. Brătianu nr. 24A, cu programul: luni, marţi, miercuri şi vineri între orele 08.00 - 16.00, joi între orele 08.00 - 19.00. Ghişeul unic va realiza corespondenţa cu clienţii pe următoarele componente: componenta tehnică, componenta comercială, componenta de mediu şi componenta de

Producătorul de condimente Fuchs din Curtea de Argeș - profit net de 1,3 milioane de lei anul trecut

Luni, 29 August 2016 22:23

Producătorul de condimente Fuchs, a cărui fabrică își desfășoară activitatea, din anul 2009, în Curtea de Argeș,  şi-a crescut businessul cu 13% anul trecut. Fuchs Condimente Ro, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa lo-cală a condimentelor, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 84 mil. lei (19 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform mfinante.ro. Compania are 245 de angajaţi şi a raportat anul trecut un profit de 1,3 mil. lei, în creştere faţă de nivelul de 1,1 mil. lei înregistrat în anul 2014. Conform datelor furnizate de companie, Fuchs este liderul pieţei condimentelor din România. Anul trecut, producătorul care deţine  fabrica  în judeţul Argeş a achiziţionat divizia de condimente a firmei Alex & Comp din Galaţi, controlată de antreprenorii Dan şi Cătălin Alexandrescu.

 

Doamne ajută! Au început studiile geotehnice pentru autostrada Piteşti-Sibiu

Luni, 29 August 2016 22:12

Studiile geotehnice necesare autostrăzii Sibiu - Piteşti sunt în plină desfăşurare, iar prelevarea probelor de pământuri se face respectându-se prevederile standardelor şi a normativelor în vigoare, susţine Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.
"În perioada 24.08.2016 - 25.08.2016, reprezentanţii CNADNR au efectuat o vizită în teren pentru verificarea mobilizării prestatorului cu privire la ritmul lucrărilor de forare. Astfel, s-a constatat la faţa locului că instalaţiile de foraj necesare sunt mobilizate iar prelevarea probelor de pământuri, descrierea litologică a acestora, etichetarea,

APĂ CANAL 2000 SA Piteşti - măsuri pentru branşarea individuală la nivelul condominiilor

Luni, 29 August 2016 22:04

Societatea APĂ CANAL 2000 SA Piteşti anunţă instituirea unor măsuri, începând cu data de 01.09.2016, pentru stimularea branşărilor individuale la nivelul condominiilor.
Separare tehnică a măsurării consumului de apă la nivel de apartament în cazul condominiilor - este o activitate care presupune proiectarea, execuţia, recepţia şi punerea în funcţiune pentru:
a) modificarea tehnică a branşamentului existent prin ramificarea acestuia, cu montarea de contoare de branşament individuale pentru fiecare solicitant. Prin contorul de branşament individual trebuie să se asigure alimentarea cu apă a unui singur apartament.

 

Incident de proporții la Priboieni! Primarul localității, Sorin Lupu, a tras 35 de focuri!

Luni, 22 August 2016 13:06

# ”Arma” are o vechime de câțiva ani buni și nu a fost, deocamdată, înregistrată

Primarul din comuna Priboieni, Sorin Lupu, șochează din nou! Acesta a tras cu o armă care, după cum susține chiar domnia sa, este neînregistrată. Arma are 35 de focuri și, culmea, nu produce urmări adverse. Din contră, este recomandată în cazul ”durerilor de cap, de măsele, de șale sau chiar de suflet”, așa cum este scris pe instrucțiunile de folosire...

Concurenţă acerbă pe piaţa construcţiilor! ”Greii” din Argeș nu se mai asociază, se canibalizează!

Luni, 22 August 2016 12:33

# 16 firme înscrise la licitaţia pentru îndiguirea  parcului Lunca Argeşului # Suma pusă la bătaie de primărie pentru  această lucrare a fost de 38 miliarde lei vechi

Licitaţia pentru construirea digului de apărare a malului drept al râului Argeş, de-a lungul Parcului Lunca Argeşului, din Piteşti, se apropie de sfârşit. 22 de firme şi de asocieri de firme s-au înscris iniţial la licitaţie, iar în cele din urmă au mai rămas în cursă 16, celelalte neîndeplinind anumite criterii de eligibilitate. Pe 22 august va avea loc deschiderea ofertelor depuse de firme, iar pe urmă va urma perioada contestaţiilor, dacă vor exista.

 

Magiunul de Topoloveni și Țuica de Argeș, expuse la AGRA 2016, în Slovenia

Luni, 22 August 2016 12:32

# Acestea vor fi servite alături de cârnații din topor, cârnații cu ambâț și mușchi perpelit # Portul popular din Mușcel va fi prezentat, deasemenea, vizitatorilor

AGRA 2016, târg pentru agricultură și alimentație destinat sectorului agricol și industriei alimentare atât din statele membre ale Uniunii Europene dar și non UE, și-a deschis, săptămâna trecută, porțile.
În cele şase zile ale manifestării au fost expuse produse din lapte: caş de vacă, telemea de vacă, caşcaval afumat şi neafumat, brânzeturi frământate, cașcaval ”Dalia”, cașcaval ”Rucăr”, cașcaval afumat de Botuș, brânză ”Ineul”,  brânză ”Romano” (specialitate din lapte de oaie), dar şi dulceţuri, siropuri din zmeură, afine dar şi alte siropuri

Noul Crafter stabilește noi standarde în segmentul autovehiculelor comerciale

Luni, 22 August 2016 11:59

# Patru modele de bază, trei lungimi și trei înălțimi ale acoperișului  # Disponibil cu tracțiune față, spate sau 4Motion # Cutie de viteze manuală sau automată  # Mai multe sisteme de asistență disponibile # Realizat într-o fabrică nouă la Wrzesnia, Polonia

Oferirea unei soluții în domeniul transportului, cât mai avantajoasă din punct de vedere economic: acesta a fost principalul obiectiv avut în vedere în cadrul dezvoltării noului Crafter, model realizat în conformitate cu necesitățile unui număr mare de clienți. Din acest motiv noul Crafter prezintă cele mai ridicate performanțe din clasa sa.

 

Fraudă uriașă, de 40 milioane de euro, la Leoni

Luni, 22 August 2016 11:10

Compania germană producătoare de sisteme de cablare Leoni a fost obiectul unei fraude care a costat furnizorul auto circa 40 de milioane de euro. Ca urmare a anunțului, acțiunile Leoni s-au depreciat cu 7,7%.
Leoni are 11.700 de angajați în fabricile din Arad, Bistrița și Pitești. Aceștia nu vor fi afectați de frauda înregistrată de companie.
Oficialii Leoni au anunţat că autorii fraudei descoperite pe 12 august au folosit documente şi identităţi false pentru a canaliza fondurile companiei către conturile proprii.

Nemţii de la Kärcher dau drumul producţiei din Argeş

Luni, 15 August 2016 11:06

# Cifra de afaceri  îi va poziţiona în topul celor mai mari producători de electrocasnice din România. # Fabrica va avea o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi şi va produce în special aspiratoare de uz casnic şi profesional.

Grupul german Kärcher, cu afaceri de 2 mld. euro şi cu peste 11.000 de salariaţi la nivel mondial, va demara în septembrie producţia din România, de la Curtea de Argeş unde compania va produce aspiratoare industriale şi de uz casnic.

 

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș - întâlnire cu contribuabilii

Luni, 15 August 2016 11:04

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza miercuri, 17 august 2016, incepand cu ora 12,00, în sala de şedinţe a instituţiei, o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna august 2016
2. Aspecte referitoare la intocmirea formularului 394

Achiziții uriașe pentru Stația de Asfalt din Căteasca a Consiliului Județean Argeș

Luni, 15 August 2016 10:48

La sfârșitul lunii trecute, după ”numai” doi ani de repaos, a avut loc darea în folosinţă a Staţiei de asfalt de la Căteasca, obiectiv aflat în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş. În prezenţa și sub privirile destul de atente ale preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, şi a vicepreşedinţilor Simona Brătulescu şi Ion Mînzînă, staţia a produs primele tone de asfalt.

 

Licitația pentru reabilitarea străzii Exercițiu a fost câștigată de Comesad

Luni, 08 August 2016 00:00

# Chiar dacă valoarea estimată a acestei reabilitări era de aproape 60 de miliarde lei vechi, prestigioasa firmă Comesad s-a oferit să reabiliteze strada Exercițiu pentru suma de 34 de miliarde lei vechi, fără T.V.A.

După lungi așteptări, iată că strada Exercițiu urmează să intre în reabilitare totală. Chiar dacă licitația pentru această investiție a fost lansată în urmă cu mai bine de două luni, procedurile greoaie din legislația noastră au făcut ca licitația să se atribuie foarte târziu, în urmă cu câteva zile. Sigur, și interesul constructorilor a fost mare pentru că

Call-center diferit, din 10 august, la ANAF

Luni, 08 August 2016 00:00

Vă informăm că, începând cu data de 10 august 2016, numerele de telefon utilizate pentru acordarea asistentei contribuabililor:  0248/219.534, 0248/219.540, 0248/211.511 (interior 3343 si 3346) nu vor mai fi functionale. Începând cu aceeasi dată, pentru a beneficia de îndrumare si asistentă telefonică in domeniul legislatiei fiscale, veţi putea apela Call-center-ul Agentiei Naţionale de Administrare Fiscală, la numărul de telefon: 031.403.91.60Celelalte unităţi fiscale teritoriale vor continua să acorde îndrumare şi asistenţă telefonică contribuabililor prin intermediul numerelor de telefon utilizate în prezent.

A.J.F.P. ARGES

 

Indiferent de traseul ales, Autostrada Pitești-Sibiu va fi cea mai SPECTACULOASĂ autostradă din România

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

# Comuna Sălătrucu ar putea fi scoasă din sărăcie de traseul mult așteptatei Autostrăzi

Autoritățile dau din ce în ce mai multe semnale că se vor apuca de autostrada Sibiu-Piteşti. La finalizare va fi ce mai spectaculoasă din România. Unul din cele două trasee presupune construirea a 116 poduri şi viaducte şi a șapte tuneluri. Celălalt traseu este mai prietenos cu mediul, dar mai lung cu 3,4 kilometri.

Până acum autorităţile au bătut în cuie doar o treime din traseul viitoarei autostrăzi, informează digi24.ro.
- 30 de kilometri de şosea de mare viteză dintre Piteşti şi Curtea de Argeş, unde trebuie construite 14 poduri, din care cel mai mare va avea 1,6 kilometri.
- ultimii 15 kilometri dintre Boiţa la Sibiu, porţiune pe care trebuie ridicate 12 poduri şi viaducte.

Firmele magnaților Cătălin Spătaru și Boby Marinescu, date în judecată de Primăria Aninoasa

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

# Primăria vrea să recupereze de la cei doi constructori 3 miliarde de lei vechi

Totul a început în 2011, când asocierea General Trust – Star Trading Impex a câștigat (concurând singură!!!) un mega-contract, în valoare de aproape 90 miliarde de lei vechi. Obiectul contractului l-a constituit ”EXECUȚIE DE LUCRĂRI PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTIȚIE AL PROIECTULUI INTEGRAT: MODERNIZARE DRUMURI COMUNALE, PRIMA ÎNFIINȚARE REȚEA PUBLICĂ APĂ UZATĂ; CONSTRUCȚIE CENTRU AFTER SCHOOL ȘI REABILITARE CĂMIN CULTURAL.

 

Pagina 67 din 77

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea