Proces pierdut de Primăria Oarja cu firma lui Cătălin Nicolau

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

#  Valah Construct rămâne cu 700 de milioane în cont, în urma hotărârii definitive a Curții de Apel Pitești

Cu doar câteva zile în urmă a fost emisă hotărârea definitivă din procesul Primăriei Oarja cu firma omului de afaceri Cătălin Nicolau, Valah Construct. Acesta a încasat ceva bani în plus, bani pe care Primăria Oarja a considerat că îi poate recupera. Fără succes însă...
Totul a pornit de la o lucrare pe care Valah Construct a efectuat-o în Oarja. Fără a fi vorba de o sumă foarte mare, contractul prevedea achitarea acesteia și, în caz de

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a vizitat orașul constructorilor de mașini

Luni, 18 Iulie 2016 00:00

# Aglomerație și agitație mare de personalități județene la Mioveni

Joi, 14 iulie a.c., Viceprim-ministrul Vasile Dîncu, Ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost prezent la Mioveni. Acesta a vizitat Institutul de Cercetări Nucleare din Mioveni şi a dorit să vadă și șantierul viitorului Spital “Sfântul Spiridon”.
Pe șantier, alături de primarul Ion Georgecu şi viceprimarul Aurel Costache au fost prezenţi : prefectul judeţului, Cristian Soare, senatorul Şerban Valeca, conducerea Spitalului "SF. Spiridon"şi constructorul.

 

Comercianți, vi se pregătește ceva! ANAF propune Registrul național electronic de evidență a caselor de marcat

Luni, 11 Iulie 2016 22:41

#  Măsura reduce posibilitatea de a utiliza un aparat de marcat electronic nefiscalizat si limiteazã subdeclararea sau nedeclararea veniturilor.

ANAF propune cadrul normativ pentru implementarea unui Registru national electronic de evidentã a tuturor caselor de marcat instalate, care va permite identificarea fiecãrui aparat de marcat electronic fiscal (AMEF).
Registrul va permite acces în timp real la fiecare AMEF si istoricul sãu, corelate cu locatia si identitatea operatorului economic, care livreazã legal bunuri cu amãnuntul si/sau

Miercuri, 13 iulie 2016, Finanțele Argeș organizează întâlnire cu contribuabilii

Luni, 11 Iulie 2016 22:37

Pentru a veni în întâmpinarea necesităţii permanente de îmbunătăţire a informării şi îndrumării contribuabililor în domeniul fiscal, AJFP Arges va organiza miercuri, 13 iulie 2016,  incepand cu ora 12,00, în sala de şedinţe a instituţiei, o întâlnire cu contribuabilii, având următoarea tematică:
1. Calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna iulie 2016
2. Aspecte referitoare la întocmirea Declaraţiei informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele înregistrate în scopuri de TVA (D394)

 

Agonie și extaz. Hotel Muntenia - pe marginea prăpastiei, Hotel Victoria - profituri uriașe

Luni, 11 Iulie 2016 22:24

Hotelăria nu este lucru ușor. Menținerea unui brand în domeniu presupune sacrificii, presupune muncă, investiții, adaptare la nou. Mulți, fără a fi de specialitate, și-au deschis hoteluri. Cele mai multe sunt, acum, închise sau transformate în blocuri de locuințe și scoase la vânzare. În ultimii ani, și piața din Argeș a suferit destul de mari mutații. S-a închis Ice Club, Cornul Vânătorului a schimbat proprietarul, Iaki – cel din Frații Golești – s-a transformat în bloc cu apartamente de două camere. Alte câteva hoteluri mai mici sunt oferite la vânzare de ANAF. A apărut Ramada, pe Calea București, care s-a impus deja printre liderii zonali.

AJOFM selectează căpșunari pentru Spania

Luni, 11 Iulie 2016 22:07

# Selecția este organizată pentru sezonul agricol din 2017
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a primit o ofertă de locuri de muncă vacante pentru sectorul agricol din Spania, pentru care va organiza la sfarsitul lunii decembrie 2016 o selecţie.
Angajatorul spaniol oferă 800 de locuri de muncă pentru recoltarea de căpşuni. Durata contractului de muncă este de 3 luni, timpul de lucru fiind de 39 de ore pe

 

Proiect de lege avantajos pentru români: plata facturilor - termen de plată 30 de zile

Luni, 11 Iulie 2016 21:44

Românii care întârzâie cu plata facturilor ar putea primi în curând o veste bună din Parlament. Un proiect de lege prevede extinderea termenul de plată a facturilor de la 15 la 30 de zile, la fel ca pentru firme.
Deputatul PMP Petru Movilă a depus un proiect de lege în Parlament pentru dublarea termenului de plată pentru facturile românilor. „Este o discriminare între români și firme. Societățile comerciale au termene de plată la 30 de zile, iar cetățenii nu sunt păsuiți decât 15 zile. Este incorect acest lucru. Mulți nu își iau leafa în intervalele date

Mioveni: Premieră judeţeană- absolvenți angajați imediat cum au terminat școala

Luni, 11 Iulie 2016 21:35

# Din cei 28 de absolvenţi, 9 au primit câte un contract de muncă la Automobile Dacia-Renault.

Emoţii pentru absolvenţii învăţământului profesional şi profesorii Liceului Tehnologic Constructii de Maşini Mioveni. Miercuri, 6 iulie a.c., a avut loc festivitatea de absolvire a primei clase în domeniul mecanică, calificarea profesională sculer-matrițer,în cadrul protocolului semnat între Dacia, Inspectoratul Școlar al Județului Argeș  și  Primăria orașului Mioveni (2014).

 

Primăria Pitești va pune la bătaie peste patru hectare de teren pentru posibilii investitori

Luni, 04 Iulie 2016 23:11

# Terenul se află în zona CET Găvana, care va fi demolat.
Noua echipă echipă administrativă a Primăriei Pitești și-a intrat pe deplin în drepturi. Primarul Cornel Ionică, la nici două săptămâni de la depunerea jurământului, iată că a intrat serios în pâine, trasând deja sarcinile de serviciu ale subalternilor săi, viceprimarii Sorin Apostoliceanu și Laurențiu Zidaru.
Una dintre sarcinile de serviciu a viceprimarului Apostoliceanu este demolarea CET-ului de pe strada Găvenii,  care de 7 ani nu mai este funcțional și ocupă un teren de

Daniel Constantin: ”Cooperativele moderne - un pas esențial pentru agricultură”

Luni, 04 Iulie 2016 23:10

Săptămâna trecută, Camera Deputaților a adoptat cu amendamente propunerea pe care Daniel Constantin a depus-o pentru dezvoltarea cooperativelor moderne.
Legea vine sa stimuleze producătorii individuali, care se asociază în cooperative, cu:
- scutirea impozitului pe profit 5 ani (se aplică pentru cooperative noi dar și existente indiferent de cifra de afaceri dacă integrează producția cu procesarea! Pentru cele care au doar producție se aplică scutirea de impozit pana la limita de 2 milioane euro cifră de afaceri!)

 

Intens Prest va livra către ADP Pitești 30.000 tone de agregate minerale

Luni, 04 Iulie 2016 23:08

Doi agenți economici s-au bătut pentru a livra ADP-ului uriașa cantitate de 30.000 de tone de nisip și pietriș, contract care se va întinde și pe durata anului viitor. La licitația organizată au participat doi agențio economici, ofertele ambilor fiind declarate admisbile.  Criteriul de atribuire a fost cel al prețului cel mai scăzut, ducând la eliminarea unuia din cei doi competitor și declararea firmei Intens Presc ca fiind câștigătoare.

Institutul de Cercetare din Ștefănești, pierderi anuale uriașe

Luni, 04 Iulie 2016 23:01

# Să îl salveze cineva, altfel se dărâmă!

Gândit ca un centru local de excelență, dotat inițial cu 1300 hectare de teren, o clădire fabulos amplasată și toate dotările necesare, INCDBH Ștefănești părea a fi o unitate de cercetare și producție imposibil de pus pe butuci. Iată, însă, că exact acolo a ajuns, sub privirile blânde ale șefilor de la București, de la Academia de Științe Agricole și Silvice.

 

Deși intrată în insolvență, Lactag, fosta firmă a lui Nicolescu și Oiță, a intrat în top 10 producători de lactate din România

Luni, 04 Iulie 2016 23:00

Piaţa produselor lactate, care are o valoare de circa 800 mil. euro anual, a fost anul trecut pe creştere, conform ultimelor date, în condiţiile în care reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% a impulsionat consumul şi a ajutat businessurile majorităţii jucătorilor din industrie, arată datele din anuarul Cei mai mari jucători din economie, ediţia 2016. Poziţia de lider pe piaţa lactatelor este disputată Albalact, business românesc care urmează să fie preluat de un alt gigant francez- Lactalis şi de Danone România, filiala locală a grupului francez cu acelaşi nume. Lactag şi-a cerut insolvenţa la începutul lunii februarie din cauza faptului că nu poate acoperi datoriile de peste 67 milioane de lei, dar şi pentru că presiunea competitorilor este foarte mare.

 

Gigantul Star Trading Impex - înfrânt din nou de firma cu un singur salariat a magnatului Marinescu

Luni, 04 Iulie 2016 22:50

# Firma mică a lui Boby Marinescu, profit uriaș. Firma mare, profit mic.

Am scris, în urmă cu puțin timp, despre faptul că se petrec lucruri interesante în firmele patronate de Victor (Boby) Marinescu.  Am mai scris că, la nivelul anului financiar 2014, cele două sereleuri au avut rezultate absolut distorsionate, raportat la numărul de salariați și la cifra de afaceri. La firma mică, Drumarg Muntenia, un ochi aruncat pe situația financiară – dezvăluită de site-ul oficial al Ministerului Finanțelor – ne arată un profit uriaș, la o cifră de afaceri infimă.

 

Drumul județean Băbana - Richițele - Cocu a fost redeschis

Luni, 04 Iulie 2016 14:46

Drumul județean care face legătura dintre Băbana – Richițele – Cocu a fost redeschis circulației. Drumul a fost închis după ce viitura formată în urma ploilor torențiale de marți, 28 iunie a.c., a surpat o parte din el. Apa căzută în cantitate foarte mare nu a mai putut fi preluată de tuburile unui pod, a trecut peste și a spălat pietrișul și pământul care îl acopereau. Mai mult, s-a creat și o alunecare de teren. Miercuri, 29

Proiectul de renovare a Muzeului Goleşti, dat exemplu la nivel naţional

Luni, 04 Iulie 2016 14:38

Încă din 2009, conducerea Muzeului Goleşti  a făcut demersuri pentru accesarea  fondurilor europene în vederea restaurării acestui monument de istorie. Acum, a venit şi încununarea eforturilor, proiectul încheindu-se cu succes. De fapt, modul de realizare şi implementare a fost dat exemplu la nivel naţional, ca un model de bună practică.
„Acest proiect este în primele 10 proiecte din ţară şi a fost dat exemplu de bună practică. Un proiect fără corecţii, fără majorări, din contră, chiar am făcut câteva economii, şi prin acest proiect chiar s-a salvat ansamblul medieval de aici. Atunci când am decopertat conacul, ne-am dat seama în ce stare avansată de deteriorare se

 

Dealerii auto din Argeș, pierderi uriașe în 2015

Luni, 27 Iunie 2016 14:23

Au trecut vremurile când argeșenii se înghesuiau la reprezentanțele auto, cu banii în pungă, să își cumpere mașini noi. Criza economică a adus schimbări destul de mari și în acest domeniu, apetența pentru second-hand-uri fiind, în momentul de față, cea care dictează. Cu excepția mașinilor produse la Mioveni, vândute la export ca pâinea caldă, dar destul de bine și în județ, puține mărci auto au reușit să scoată capul din pierderile financiare generalizate. Iată, mai jos, cum stau lucrurile la principalii furnizori de automobile din județ

Binoclu Panoramic cu monezi la Cetatea Poienari

Luni, 27 Iunie 2016 14:22

Pe vârful Muntelui Cetăţuia, într-un cadru natural fortificat, la o distanţă de 25 km faţă de municipiul Curtea de Argeş, se înalţă Cetatea Poienari, nominalizată  astfel, cu precădere, atât de izvoarele vremii, cât şi în istoriografia de specialitate, după satul din apropiere, aflat la circa 6 km depărtare. Deşi cetatea este amplasată la numai doi kilometri de satul Căpăţâneni, ea a primit numele de Poienari, de la satul puţin mai îndepărtat, însă, foarte probabil, mai vechi, pe care l-a şi stăpânit, după cum se arată într-un hrisov dat hareşenilor (arefenilor) de Mircea Ciobanul la 8 aprilie 1546.

 

POR 2014 – 2020: bani nerambursabili pentru microîntreprinderile din regiunea Sud Muntenia

Luni, 13 Iunie 2016 13:01

# 200.000 de euro pentru fiecare proiect finanțat, contribuție proprie 10%

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, a demarat campania de promovare POR, destinată potenţialilor beneficiari din mediul privat de la nivelul regiunii noastre!

Noul Duster - un Touareg low cost ce va fi lansat în 2017

Luni, 13 Iunie 2016 12:35

# La toamnă, Logan și Sandero face-lift

Dacia va demara o revoluţie pe gama entry a Renault începând cu toamna acestui an, primul pas fiind lansarea noilor Logan şi Sandero facelift, iar anul viitor este aşteptată cea de-a doua generaţie a SUV-ului Duster.

 

Pagina 68 din 77

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea