Într-o atmosferă luxuriantă, a fost inaugurat mult așteptatul centru de agrement, MB Divert Land, din comuna Corbi

Luni, 21 Martie 2016 23:03

# Părintele Caliopie Ichim, împreună cu un sobor de preoți, au sfințit noul centru de agrement din comuna Corbi
Începând de sâmbătă, argeșenii, și nu numai, se pot bucura de un nou centru de agrement multifuncțional ultra-modern realizat în comuna Corbi, cu finanțare europeană.  Așa cum spuneam, probabil cel mai modern centru de agrement din județ, MB Divert Land, aflat în comuna Corbi, și-a deschis, sâmbătă, porțile pentru pasionații de sport și de alte activități recreative.  MB Divert Land pune la dispoziția publicului o paletă diversificată de activități recreative precum bowling, biliard, tenis de masă, dartz,  fitnes, tenis de câmp, baschet, volei, dar și o imensă piscină pentru zilele călduroase. 

Degustare de vinuri Rătești la Casa Vinului din Pitești

Luni, 21 Martie 2016 23:01

Seria degustărilor de vinuri nobile continuă la cel mai reprezentativ magazin de vinuri din Pitești, Casa Vinului. Reprezentanții magazinului și-au propus o întreagă campanie de degustare pentru a venii în sprijinul consumatorului în ceea ce privește informarea cât mai amânunțită despre ceea ce consumă. Puține magazine mai sunt dispuse să facă asemenea acțiuni și cu titlu gratuit, fapt ce denotă respectarea clienților săi. Așa se face, că de la începutul anului și până acum, magazinul Casa Vinului de pe strada Exercițiu, colț cu Vasile Lupu, a organizat numeroase degustări de vinuri. Iată că reprezentanții Casa Vinului anunță și săptămâna aceasta, joi, începând cu ora 18:00, o altă degustare de bun gust prezentată de reprezentanții Cramelor Rătești.L.G.

 

Poliția Locală Pitești face angajări

Marţi, 15 Martie 2016 21:58

Poliţia Locală a Municipiului Piteşti anunţă organizarea la sediul său din B-dul Eroilor nr. 30, Piteşti, a concursului de ocupare a funcţiei publice vacantă de inspector clasa I grad profesional asistent la Biroul Logistică, Achiziţii şi Administrativ - 1 post Condiţiile de participare la concurs sunt: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul juridic; vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice – minim 1 an; cunoştinţe operare PC – nivel mediu; permis de conducere minim categoria B. Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 54 din

Veste îmbucurătoare. Noi locuri de muncă în județ

Luni, 14 Martie 2016 15:16

# În comuna Valea Iașului Dr. Oetker își va dubla capacitatea de producție # În comunele Valea Iașului, Căteasca și Dârmănești se vor crea aproape două mii de noi locuri de muncă

Iată că, deși județul Argeș a fost aproape șters de pe harta polilor de putere de bravii noștri politicieni prin acel proces de reorganizare teritorială, în urma căruia am pierdut tot ce însemna centru  regional, investitorii continuă să-și dezvolte afacerile pe teritoriul județului nostru, fiind al patrulea județ ca și putere economică, în ceea ce privește contribuția la PIB-ul României.

 

Vinurile Știrbey - o istorie nobilă, într-un pahar cu vin. Baronul Jakob Kripp aduce la Pitești vin pur românesc

Luni, 14 Martie 2016 15:01

Izvoarele istorice atestă cultura viţei-de-vie în Drăgăşani din timpuri străvechi, primele plantaţii fiind realizate de geto-daci cu mult timp înainte de cucerirea romană, Drăgăşani fiind astfel cea mai veche podgorie din Oltenia. Unul dintre cele mai apreciate soiuri românești este Crâmpoşia, care s-a identificat cu podgoria Drăgăşani. Așa că finii cunoscători ai viniculturii i-au recunoscut imediat calitățile. Urmașii marii familii Știrbey, încearcă acum să readucă pe masa românului și nu numai, vin de viță aleasă românească.

Inspecția Muncii a aplicat amenzi de 360.000 de euro în cinci zile

Luni, 14 Martie 2016 14:58

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 29.02 – 04.03.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 363.409 euro, adică 1.599.000 de lei. Au fost depistate 127 de persoane care lucrau la negru. 38 dintre acestea erau din județul Argeș.
În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.121.500 de lei din care 755.007 lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 4 propuneri de cercetare penală, din care 3 în județul Argeș. Au fost sancţionaţi 389  de angajatori.

 

Renault Talisman, comercializat de acum și în România

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

Constructorul Renault informează că noua mașină Talisman începe să fie comercializată în Romania din data de 19 februarie. Noul Talisman vine cu cea mai avansată tehnologie, fiind singurul model din clasa sa ce combină sistemul 4Control cu amortizoarele reglabile electronic. Prețul de pornire este de 21.800 euro (cu TVA).  Modelul care a obținut cinci stele la testele EuroNCAP vine cu o propunere competitivă în clasa sa, oferind clienților săi o echipare generoasă încă din versiunea de bază.
Renault Group dă asigurări că  Talisman este o mașină ce se caracterizează printr-un comportament rutier unic, ce combina agilitate, siguranță, dinamism si confort. Cu un

22 martie, Ziua Mondială a Apei

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti  aduce la cunoştinţă că în data de 22 martie 2016 se aniversează Ziua Mondială a Apei având ca temă „Apa şi locurile de muncă“.
Cu această ocazie, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti organizează două acţiuni în cadrul Programului Educaţional Piky, şi anume:
-  concursul de fotografie „Apa, univers într-o picătură“, la care pot participa elevii de la unităţile de învăţământ din judeţul Argeş;
Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş.
- operaţiunea Zilele Porţilor Deschise în perioada 22 - 24 martie 2016, în cadrul căreia grupuri de elevi şi cadre didactice pot vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti, în baza unei solicitări transmise prin e-mail la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .  Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Relaţii Publice, tel. 0248/212010, 0248/625080.

 

Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA formularului 392B

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

,,Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 220.000 lei, au obligaţia să depună formularul 392A «Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul 2015».
Nu se depune acest formular dacă aceste persoane nu au desfăşurat livrări de bunuri şi prestări de servicii în anul 2015 în interiorul ţării.
Persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră

1,25 miliarde de euro atrase de România la minime istorice de cost, printr-o emisiune de euroobligatiuni

Luni, 22 Februarie 2016 00:00

România a atras 1,25 miliarde de euro de pe pietele externe de capital, din care 750 de milioane de euro cu maturitate de 10 ani şi 500 de milioane de euro cu maturitate de 20 de ani.
Suma a fost obtinută prin redeschiderea celor două transe de obligaţiuni în euro emise în octombrie 2015, la randamente în scadere: de la 2,845% la 2,55% pentru transa de 10 ani si de la 3,93% la 3,90% pentru transa de 20 ani. Astfel, au fost atinse noi minime istorice pentru cele două maturităti. Emisiunea a fost suprasubscrisă de aproape două ori.

 

Autostrada Pitești-Sibiu, prioritate zero și pentru Guvernul Cioloș. Dorin Mărășoiu, responsabil de realizarea acesteia

Luni, 15 Februarie 2016 23:17

Ultimele guverne au promis, rând pe rând, și care mai de care mai ferm, că mult așteptata autostradă Pitești- Sibiu se va realiza. Cel mai mare beneficiar al acestui tronson, este Uzina Dacia, care ar avea o rută de export a autoturismelor, către străinătate, adecvată fluxului de livrare. Spre exemplu, anul trecut,  Dacia a înregistrat  un nou record comercial, volumul vânzărilor atingând 550 920 de unități, cu 7,7% mai mult față de nivelul atins în 2014. Așadar, Autostrada  Pitești- Sibiu ar deveni cel mai important nod rutier între Mioveni și Portul Constanța. De asemenea, Sibiu-Piteşti este singurul tronson care lipseşte din autostrada care ar urma să lege graniţa de vest a ţării cu Capitala.

Soarta stațiunii Molivișu se hotărăște săptămâna viitoare, la București

Luni, 15 Februarie 2016 23:12

Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău a mers la Guvern, pentru a readuce în discuție mult controversata stațiune montană Molivișu. Proiectul, început încă de pe vremea fostului președinte al Consiliului Județean Argeș, s-a oprit anul trecut, chiar înainte de a începe bine.
Construirea stațiunii din munții Păpușa-Iezer a fost oprită la sfârșitul anului din cauza faptului că ADI Molivişu nu a plătit factura emisă de firma constructoare, BORA. După ce, italienii de la BORA au emis factura către ADI Molivişu, o asociaţie cel puțin dubioasă, care a funcționat cu binecuvântarea Consiliul Judeţean Argeş și pe bani de la

 

Avalanșă de executări silite printre oamenii de afaceri din Argeș

Luni, 15 Februarie 2016 23:03

# Constantin Scarlat, patronul CNCD, și Stelică Crăciun, cu bunurile scoase la vânzare

Sumele mari, luate de la bănci acum câțiva ani, sunt, în continuare, greu de returnat de către marea majoritate a populației. Legea dării în plată este un subiect deosebit de actual acum, la început de 2016. Iată că nici oamenii de afaceri din Argeș nu sunt scutiți de înghesuieli financiare. Prima ”celebritate” ale cărei bunuri sunt scoase la vânzare, prin metoda executării silite, anul acesta, este Constantin Scarlat, patronul CNCD. Acesta a luat, de la Banca Transilvania, în anul 2011, un credit. La contractul

Inspecția Muncii a aplicat amenzi de aproape 300.000 de euro în cinci zile

Luni, 15 Februarie 2016 14:52

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 01-05 februarie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 295.444 de euro, adică 1.329.500 de lei. Au fost depistate 112 persoane care lucrau la negru.
În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 942.000 de lei din care 700.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală, una în Ialomița și alta în Satu Mare. Au fost sancţionaţi  303 angajatori.

 

Primarii argeşeni sunt nemulţumiţi de noul Cod Fiscal

Luni, 01 Februarie 2016 13:52

Pe ordinea de zi a şedinţei de Colegiu Prefectural, care a avut loc pe data de 28 ianuarie 2016, la ora 10.00, au fost abordate mai multe probleme. Cele mai sonore subiecte care au suscitat interesul primarilor prezenţi în sală au fost: 1. necesitatea recrutării cât mai rapide a personalului administraţiei publice locale în corpul experţilor electorali şi 2. reglementările noului Cod Fiscal privind impozitarea pe terenuri şi case.

Prevederi noi în Codul Fiscal. Persoanele care cumpără în 2016 clădiri, terenuri şi maşini plătesc impozitele locale abia din 2017

Luni, 01 Februarie 2016 13:51

Impozitele locale pentru clădirile, terenurile şi maşinile achiziţionate în cursul acestui an vor fi achitate de noii proprietari abia în 2017, pentru 2016 taxele urmând să fie plătite de vânzători, întrucât deţineau bunurile în proprietate la 31 decembrie 2015
„Avem o pro-rată pentru clădirile, terenurile şi maşinile dobândite în timpul anului. Astfel, orice contribuabil va plăti pentru anul 2016 impozit pentru un an întreg pentru tot ce avea în proprietate la 31 decembrie 2015. De exemplu, dacă mi-am cumpărat o casă în ianuarie 2016, voi plăti impozit pentru ea abia în 2017, în 2016 va plăti

 

Constantin Stroe, șeful român de la Dacia, atacă dur cloaca de la drumuri: ”Eu aş desfiinţa CNADNR!”

Luni, 25 Ianuarie 2016 14:31

# Constantin Stroe: ”Infrastructura, o băşcălie naţională; Autostrada Piteşti-Sibiu nu este doar pentru Dacia”

Șeful român de la Dacia, Constantin Stroe, s-a săturat să mai aștepte ceva de la autoritățile din România, și, în special, de la șefii însărcinați cu construcția drumurilor. ”Autostrada Piteşti-Sibiu nu trebuie construită pentru că aşa doreşte constructorul de automobile Dacia, ci datorită importanţei sale strategice”, a declarat, miercurea trecută, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Constantin Stroe.

Opinie Dragoş Pătroi, consultant fiscal: birocraţia fiscală la început de 2016

Luni, 25 Ianuarie 2016 14:30

Iată că a sosit şi data de 01 ianuarie 2016 şi – odată cu ea – au intrat în vigoare noile coduri ale legislaţiei fiscale, Codul fiscal şi cel de procedură fiscală. Anterior însă, doar în perioada 28 – 31 decembrie 2015, au fost publicate în Monitorul Oficial nu mai puţin de 30 de ordine ANAF şi MFP.
Dincolo de toate speranţele mediului de afaceri, privind mult promisa şi mediatizata relaxare fiscală pe care o va aduce noul cod fiscal, ce constatăm însă mai întâi de toate? Că un sistem incapabil să-şi încaseze creanţele fiscale la nivelul decent al mediei Uniunii Europene apelează la reglementări conjuncturale, sistemul fiscal fiind

 

Inspectorii ITM - amenzi de peste 250.000 de euro într-o singură săptămână

Luni, 25 Ianuarie 2016 14:26

# 14 muncitori la negru găsiți la firmele din Argeș

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 11.01 – 15.01.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 250.693 euro, adică 1.103.050 de lei. Au fost depistate 100 de persoane care lucrau la negru. Dintre aceştia 39 erau din judeţul Brăila şi 14 din Argeş.
În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 699.550 de lei din care 479.500 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă

Firma magnatului Cătălin Spătaru, marea beneficiară a banilor pentru deszăpezire de la Drumuri Naționale - Argeș

Luni, 25 Ianuarie 2016 13:43

# Magnatul Spătaru a scăpat de urmărirea penală în mega-dosarul de evaziune fiscală?

Cătălin Spătaru rămâne pe cai mari, ba chiar aceștia sunt în creștere, am putea spune. În primul rând pentru că – în mod absolut miraculos – a reușit să aștearnă un văl de tăcere peste acuzațiile grave de evaziune fiscală și spălare de bani, dosar penal pentru care a stat ”pitit” câteva luni, cu câțiva ani în urmă. Atunci se discuta de un prejudiciu de milioane de euro, realizat în cârdășie cu țiganii de la Strehaia. Se pare însă că ”grupul” nu a fost chiar atât de mare și de infracțional cât să merite atenția

 

Pagina 70 din 77

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea