Salariile profesorilor vor crește... la anul și la mulți ani!?

Luni, 13 Decembrie 2021 14:57

Salariile profesorilor sunt motiv de dispută în coaliția de guvernare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că lefurile dascălilor vor crește cu 8%, de la 1 ianuarie 2022, în timp ce ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că profesorii mai au de așteptat. Surprinzător, deși PSD-ul a promis bani mai mulți pentru cadrele didactice, lucrurile par să se împotmolească.

”Majorarea salariilor, discutată împreună cu Ministerul Muncii și sindicatele, vizează creșterile de 8% începând cu 1 ianuarie.”, spunea, în luna octombrie, ministrul Cîmpeanu.

De la 1 ianuarie, salariul minim crește la 2.550 de lei

Luni, 13 Decembrie 2021 14:55

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat, că la 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie va crește la 2.550 de lei. Mai mult decât atât, Budăi spune că își dorește un dialog cu sindicatele și patronatele.

”Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, vă informez că am discutat cu premierul şi am discutat şi în coaliţie, voi convoca un Consiliu Naţional Tripartit pentru o primă întâlnire cu noul Guvern, pentru că ne dorim şi îmi doresc foarte mult ca dialogul social în România să fie într-adevăr dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, şi mă refer la patronate şi la sindicate, să fie într-adevăr un dialog”, a spus Marius Budăi, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

 

Cresc taxele pentru mașinile second-hand!

Luni, 13 Decembrie 2021 14:40

Ministrul Mediului,  Tanczos Barna, anunță că Guvernul ia în discuție majorarea taxelor pentru mașinile second-hand ale românilor. În contextul în care, de ani buni, statul încearcă înnoirea parcului auto, prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus și cu toate acestea, crește numărul mașinilor second-hand, varianta introducerii unor taxe mai mari pentru proprietarii care dețin mașini poluante e pe buzele Executivului.

”Degeaba investim noi foarte mult şi venim din partea statului cu acest sprijin către cei care cumpără maşini noi, dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber.

SC Apă Canal 2000 SA continuă investiţiile pentru modernizarea staţiilor de pompare a apei

Luni, 13 Decembrie 2021 13:05

# Au fost montate rezervoare de apă în Albota, Mărăcineni, Lunca Corbului, Bascov, Poiana Lacului şi satul Pârvu Roşu - Costeşti

Societatea Apă Canal 2000 pune un accest deosebit pe modernizarea şi reabilitarea obiectivelor care asigură alimentarea cu apă a localităţilor din aria sa de operare. Aşa cum am anunţat în urmă cu o lună, în anul 2021 societatea a executat din surse proprii de finanţare lucrări de modernizare a staţiilor de pompare a apei potabile, care au constat în achiziţionarea şi montarea de rezervoare de înmagazinare apă în comunele Albota, Mărăcineni, Lunca Corbului, Bascov, Poiana Lacului şi satul Pârvu Roşu - Costeşti.

 

Iată câştigătorii din luna decembrie ai campaniei „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”

Luni, 13 Decembrie 2021 13:03

Societatea Apă Canal 2000 SA desfăşoară din luna iulie a acestui an campania „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”, prin intermediul căreia ne-am propus să convingem cât mai mulți utilizatori să-și creeze un cont de client. În fiecare lună sunt premiaţi 5 utilizatori, prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro.

La extragerea din 2 decembrie 2021 au fost desemnaţi următorii câştigători: Jitcu Florin, Petcov Elena, Siia George Daniel, Mazăre Emanuel, Lazăr Nicolae.

Valoarea premiului acordat este de 200 lei, suma urmând a fi scăzută din următoarea/ următoarele facturi emise de societatea Apă Canal 2000.

Campania de creare cont online continuă până la sfârşitul anului 2021, regulamentul oficial al acesteia fiind disponibil pe site-ul societăţii, la secţiunea „Comunicate de presă”.

Sorin Grindeanu: ”Valea Oltului de la Pitești la Sibiu este un calvar”

Luni, 29 Noiembrie 2021 13:33

Sorin Grindeanu a preluat mandatul de ministru al Transporturilor. Social-democratul a vorbit la audierile din comisiile de specialitate despre planurile pe care le are ca şef al transporturilor. A aruncat ceva săgeţi otrăvite spre predecesorii săi şi a vorbit şi despre Valea Oltului, de la Pitești la Sibiu...

”România se află la un punct de cotitură. România are nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructura de transport. Realizez nevoia de a avea un trafic decent. Valea Oltului de la Pitești la Sibiu este un calvar” a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit Stiripesurse.ro.

 

S-a semnat contractul pentru lotul 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) din autostrada Pitești - Sibiu

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:54

# Moşteanu se laudă ca şi cum ar fi la guvernare. Să-l trezească cineva!

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, a anunţat o veste bună pentru Argeş! Sincer, la ce foame e în ţara asta, la cum cresc preţurile şi facturile, la cum ne ameninţă decidenţii că ne nom pierde locurile de muncă, e puţin probabil să mai tresărim la veştile lui Moşteanu, cel din Opoziţie. Dar fie şi aşa, am aflat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru lotul 4 (Tigveni - Curtea de Argeș) al autostrăzii Pitești – Sibiu.

Firma Comesad va amenaja sensul giratoriu din Piața Ivancea

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:51

450.000 de lei - sumă fără TVA - va scoate din buzunar municipalitatea din Curtea de Argeș pentru amenajarea sensului giratoriu de la Ivancea. Noroc că firma care va executa lucrările este una de prestigiu, altfel se puteau duce, învârtindu-se, în giratoriu. Achiziția a fost făcută pe 9 noiembrie.

Descrierea lucrărilor ce vor fi efectuate: Execuție lucrări de modernizare drumuri, prin execuția urmatoarelor lucrări, dar nu limitative:

 

Licitație spațiu – Comuna Popești

Luni, 22 Noiembrie 2021 14:45

Comuna Popești organizează în data de 14.12.2021 licitație publică pentru închirierea spațiului în suprafață de 22,06mp. Informații și detalii se regăsesc la serviciul Secretariat din cadrul Primariei Popești, telefon 0248/693109.

Magiunul de prune din Topoloveni a ajuns în Coreea de Sud

Luni, 15 Noiembrie 2021 18:56

Înalt standard al produselor. Constanță. Seriozitate. Înalt profesionalism. Calitatea de Furnizor al Casei Regale a României – este acordată doar companiilor care îndeplinesc toate aceste criterii. Topoloveni este Furnizor al Casei Regale de mai bine de zece ani, încă din 2010. Recent, magiunul de Topoloveni a ajuns, cu succes, în Coreea de Sud

광주. În traducere: Gwangju. Este un oraș din Coreea de Sud unde au ajuns de curând produsele Topoloveni. S-au descurcat de minune, pentru că stăpânesc la perfecție un limbaj internațional și care ne unește pe toți, indiferent ce limbă vorbim: gustul bun. Prezența produselor Topoloveni la Gwangju Food Fair 2021 a fost mijlocită de Ambasada României la Seoul.

 

Complexul Mojo Beach din Budeasa este de vânzare

Luni, 15 Noiembrie 2021 18:46

# 3,6 ha. teren și 25 de duplexuri așteaptă un cumpărător pentru aproape 3 milioane de euro!

Cine nu a fost sau măcar nu a auzit de plaja Mojo din Budeasa? Amplasată pe malul lacului, cu piscină, restaurant, unități de cazare, grădini și multe altele. Plaja privată Mojo este un adevărat complex destinat relaxării. Și este, acum, de vânzare sau de închiriat pentru o perioadă mai lungă de timp. Prețul de vânzare este pe măsura investiției: 2,9 milioane de euro, negociabil. Iată anunțul complet:

S-a finalizat vânzarea celui mai mare parc fotovoltaic în dezvoltare din România, la Rătești

Luni, 15 Noiembrie 2021 16:46

Portland Trust, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din România, a finalizat vânzarea celui mai mare parc de panouri fotovoltaice în dezvoltare din România, aflat în Răteşti, judeţul Argeş, către Econergy şi Nofar Energy.

Portland Trust a fost asistat de avocaţii de la PeliPartners în această tranzacţie.

Parcul are o capacitate de producţie autorizată de peste 153 MW şi o suprafaţă totală estimată de peste 165 ha.

 

Guvernul a împărțit bani primăriilor pentru încălzire. Și Piteștiul a primit bani

Luni, 15 Noiembrie 2021 10:58

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică, în sistem centralizat, a populației. Cei mai mulți bani merg la Timișoara, în vreme ce Capitala nu primește fonduri din această alocare. Astfel, 310.426.000 lei au fost alocati pentru 31 de unități administrativ-teritoriale (UAT), în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării. Orașul Pitești a primit 10.939.000 lei.


Apă Canal 2000 - investiţii majore pentru modernizarea capacităţilor de înmagazinare/ staţiilor de pompare a apei potabile

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:41

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti este preocupată de furnizarea unor servicii de calitate şi depune eforturi pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse prin îmbunătăţirea asigurării continuităţii şi calităţii serviciului de alimentare cu apă către utilizatori.

Astfel, în anul 2021 s-au  executat din surse proprii de finanţare lucrări de modernizare a staţiilor de pompare a apei potabile în comunele Albota, Mărăcineni, Lunca Corbului, Bascov, Poiana Lacului, respectiv satul Pârvu Roşu - Costeşti, în vederea respectării prevederilor Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile republicată şi modificată.

 

Pensii şi alocaţii mai mari de la 1 ianuarie 2022!

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:38

# Pensiile ar putea creşte cu minim 6%, iar alocaţiile pentru copii – cu 20%

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, începând cu 1 ianuarie 2022, se majorează pensiile şi alocaţiile pentru copii. Pentru pensionari se vehiculează creşteri între 6 şi 12%, dar nu se ştie niciodată ce idei trăznite le vin celor care ne conduc. Pentru copii, Guvernul va scormoni prin buzunare de un 20%.

 

Iată care sunt ultimii câștigători ai campaniei de creare cont online „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”

Luni, 08 Noiembrie 2021 15:17

#  Următoarea extragere va avea loc joi 2 decembrie 2021

Societatea Apă Canal 2000 SA desfăşoară din luna iulie a acestui an campania „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!”, prin intermediul căreia ne-am propus să convingem cât mai mulți utilizatori să-și creeze un cont de client.

În fiecare lună sunt premiaţi 5 utilizatori,

prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro.

La extragerea din 1 noiembrie 2021 au fost desemnaţi următorii câştigători:

 

 

Clădire istorică, din centrul Piteștiului, vândută de executor cu un milion de lei!

Marţi, 02 Noiembrie 2021 08:28

# Casa Mamulea, de pe Republicii, cade victimă a afacerilor ratate

O casă celebră, clasificată în Catalogul Monumentelor Istorice din Pitești, sub numele de Casa Mamulea, o construcție care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, situată pe Bulevardul Republicii, Nr 104, cade pradă unor afaceri eșuate. Din cauza unui bilet la ordin emis de firma NEST și avalizat de către doi afaceriști s-a ajuns la ditamai executarea silită. Care și aceasta este cu cântec, pentru că monumentul istoric cu pricina se vinde cu un drept de abitație. Adică cu cineva care are dreptul să locuiască acolo!...

 

Documentele pentru șomaj tehnic se transmit electronic la AJOFM Argeș

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:22

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș informează agenții economici cu privire la faptul că, începând cu data de 1 noiembrie documentele necesare acordării șomajului tehnic se vor transmite electronic la următoarea adresă de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .  Măsura a fost stabilită în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 111 din 2 octombrie 2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice, determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea  Coronavirusului SARS CoV-2. Pentru informații actualizate, agenții economici sunt rugați să consulte periodic site-ul ANOFM - www.anofm.ro.


 

SEdC Mioveni - Servicii moderne de vidanjare

Luni, 01 Noiembrie 2021 14:20

Punem la dispoziţie un utilaj modern destinat vidanjării şi spălării cu presiune înaltă, special proiectat pentru zonele urbane şi rurale. Serviciile noastre cuprind desfundare conducte, desfundare canalizare, decolmatare, curăţare guri de scurgeri, curăţare/spălare fose septice, separatoare de grăsimi.

Tariful lucrărilor de vidanjare este de 429,47 lei/oră.

Tariful deplasării este de 17,18 lei/km.

 

ANAF a demarat acțiuni de control la marii contribuabili

Luni, 25 Octombrie 2021 18:28

# Scopul acestora: prevenirea și combaterea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu concurențial corespunzător

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acțiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce privește conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziționate și utilizate de către aceștia. La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceștia s-au conformat, iar pentru ceilalți, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancțiuni contraventionale, conform legislației în vigoare.

 

Pagina 8 din 58

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea