Parcul industrial Pitești-Sud, încă un pas spre realizare

Joi, 16 Noiembrie 2023 11:26

 

Terenul de 43 de hectare pe care îl deține orașul Pitești la Bradu, lângă turnul Petrochimiei, este cu un pas mai aproape să fie eliberat de vechile clădiri, pentru ca, apoi, să primească destinația stabilită în Consiliul Local, cea de parc industrial.

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoni¬ului Municipiului Piteşti a anunţat publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, pentru proiectul: “ Desfinţare clădirii existente” propus a fi am-plasat în comuna Bradu, sat. Bradu, str. Cet Sud, judeţul Argeş. Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra medi¬ului, va avea loc la sediul primăriei Piteşti, judeţul Argeş, în data de 13.12.2023, începând cu orele 12.00.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 14:13

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

 

 

Până la finalul lui 2024, Drumul Expres Piteşti-Craiova ar putea fi deschis circulaţiei

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 09:41

 

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi directorul CNAIR, Cristian Pistol, au inspectat șantierele Drumului Expres Craiova-Pitești. Concluziile celor doi au fost că lucrările pe toate tronsoanele s-ar putea încheia cu succes până la finalul anului viitor.

“Am verificat astăzi stadiile celor mai importante lucrări de infrastructură rutieră de pe raza DRDPCraiova!

Astfel, pe tronsonul I al drumului expres Craiova – Pitești, au început lucrările de organizare pentru finalizarea construcției celor 17,7 km dintre Craiova și Robănești.

 

Tarifele pentru serviciul Apă-Canal pentru orașul Mioveni, intrate în vigoare de la 1 octombrie

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 07:51

 

Apa potabilă livrată în orașul Mioveni de Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL este cumpărată de la SC Automobile Dacia SA. Prin adresa nr. KCB0190/48/07.03.2023, înregistrată la Primăria orașului Mioveni cu nr. 7782/07.03.2023, furnizorul Automobile Dacia SA ne-a adus la cunoștință faptul că este necesară majorarea prețului de vânzare a apei potabile produse cu un procent de 58,96% (de la 1,95 lei/mc la 3,10 lei/mc, fără TVA) începând cu trimestrul II al acestui an, solicitând și obținând ulterior aprobarea de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (A.N.R.S.C.) București prin Decizia nr. 119/10.07.2023.

 

 

Ciolacu promite că în 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România. ŢEAPĂ! Curg impozitele de la 1 ianuarie

Miercuri, 15 Noiembrie 2023 07:37

 

Prim ministruL, Marcel Ciolacu, a declarat, săptămâna trecută, că în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România. Totuşi, reţineţi că la 1 ianuarie intră în vigoare taxele noi adoptate în acest an de Guvern, care nu sunt puţine. Deci discursul premierul e frumos şi încurajator pentru populaţie, dar nu este adevărat. Practic, vom avea un 2024 destul de împovărător, în ciuda discursului lui Marcel Ciolacu.

 

Legea pensiilor a fost adoptată de Guvern. Schimbări importante!

Marţi, 14 Noiembrie 2023 22:34

 

Legea pensiilor a fost adoptată de Guvernul Ciolacu. Aproximativ 4,7 milioane de pensii vor fi recalculate după noua formulă. Ministerul Muncii a operat mai multe schimbări importante, care aduce unele avantaje.

Pensiile se vor majora în fiecare an la 1 ianuarie, cu rata medie a inflației plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. La 1 ianuarie 2024, se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1785 de lei la 2032 de lei, iar de la 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.

 

 

O nouă sponsorizare la Spitalul de Pediatrie Pitești: a fost realizat un loc de joacă

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 08:17

 

# Lucrările sunt în grafic la etajul 6 al spitalului, un proiect în valoare de 600.000 de euro, cu bani proveniți tot din sponsorizări

Spitalul de Pediatrie Pitești are un loc de joacă. După ce elevii de la Liceul de Arte „Dinu Lipatti” au pictat un perete în curtea unității medicale, lângă acesta a fost realizat, recent, un frumos și modern loc de joacă pentru copiii internați în cadrul spitalului. Acest lucru a fost realizat prin sponsorizări. Asociația pentru Asistență Socială „Universul Copiilor Speciali”, împreună cu Kaufland și Clemans au făcut posibil acest lucru.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Microscopul Dentar

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 07:42

 

Microscopul dentar, folosit ca instrument de lucru în stomatologie, aduce schimbări majore în modul de stabilire a diagnosticului afecțiunilor dentare și în efectuarea tratamentului.

IMPORTANȚA UTILIZĂRII MICROSCOPULUI DENTAR:

• permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă, se pot observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber;

 

 

Programul Rabla ar putea fi modificat! Avantaje pentru Dacia și Ford

Miercuri, 08 Noiembrie 2023 07:34

 

# Vor putea fi cumpărate doar mașini mai ieftine

Guvernul Ciolacu intenţionează să aducă o serie de modificări Programului Rabla. În acest sens, beneficiarii voucherelor vor putea cumpăra doar mașini mai ieftine, cu scopul de a încuraja producția auto internă. Programul e, practic, o invitaţie de a achiziţiona maşini Dacia și Ford. În plus, prin Programul Rabla s-ar putea cumpăra tractoare utilizate în agricultură. Mai multe informaţii despre acest subiect vor fi făcute în perioada următoare, potrivit G4media.ro.

 

Primarii se pot împrumuta la Trezoreria statului pentru a achita cofinanţarea proiectelor europene

Marţi, 07 Noiembrie 2023 12:07

 

Primul ministru Marcel Ciolacu a găsit soluţia! Pentru că nu mai are bani pentru a sprijini primăriile să-şi plătească cofinanţările pentru proiectele pe fonduri UE, scoate din Trezorerie 1 miliard de lei, bani din care îi va împrumuta pe şefii UAT-urilor.

Ciolacu a semnat un proiect de ordonanță de urgență prin care scoate 1 miliard de lei din Trezorerie, cu dedicaţie pentru primarii care nu au bani de cofinanţări, dar care sunt dispuşi să se împrunute, doar până la data de 15 decembrie 2023. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Secretariatului General al Guvernului.

 

 

CJ Argeș a scos la licitație un contract de peste 2,9 milioane de lei

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:45

 

A fost scos la licitație contractul privind „Renovarea energetică moderată pentru sediul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș, Municipiul Pitești, str. George Coșbuc nr. 40, județul Argeș", Valoarea estimată a contractului de achiziție publică este de: 2.913.548,69 lei fără TVA, valoare calculată conform devizului general întocmit de către proiectant. Proiectul Consiliului Județean Argeș este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

O firmă din Pitești a contestat Programul Casa Verde Fotovoltaice

Marţi, 07 Noiembrie 2023 07:40

 

O firmă din Pitești, Network Connections Project SRL, a dat în judecată Administraţia Fondului pentru Mediu pentru că a fost respinsă din Programul Casa Verde Fotovoltaice. Administratorul societății argeșene susține că firma sa a fost respinsă de AFM pentru că nu a depus un atestat pe care îl deține, dar care nu a fost încărcat corect în platformă.

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 este încă „în aer”, după ce Curtea de Apel Oradea a decis, încă de pe 26 septembrie, suspendarea sa. Este vorba de un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost validată ca instalator.

 

 

Sorin Grindeanu vrea ca în 2024 să se inaugureze o nouă porțiune din Autostrada Sibiu-Pitești: „Acel tronson poate fi finalizat”

Luni, 06 Noiembrie 2023 14:53

 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, au efectuat săptămâna trecută o vizită pe şantierul autostrăzii Sibiu-Piteşti, Secţiunea 4 dintre Tigveni şi Curtea de Argeş. Oficialitățile au văzut stadiul lucrărilor la Tunelul Tigveni de la Momaia, care este primul tunel de pe traseul autostrăzii Pitești—Sibiu. Premierul și ministrul Transporturilor au inspectat și restul lucrărilor de pe secțunea Pitești - Curtea de Argeș.

Unul dintre constructorii autostrăzii Sibiu-Pitești, printre cei mai mari angajatori de cetăţeni străini

Luni, 06 Noiembrie 2023 12:58

 

Austriecii de la PORR Construct cei care au realizat secțiunea 1 (Sibiu – Boița) a autostrăzii Sibiu – Pitești și care lucrează, în prezent, pe secțiunea 4 Curtea de Argeș - Tigveni se numără printre cei mai mari angajatori de cetăţeni străini din domeniul construcţiilor, potrivit unei analize a Ziarului Financiar. Ei nu au găsit în România suficientă forţă de muncă pentru proiectele pe care le au în lucru, astfel că au apelat la oameni din India, Macedonia, Polonia şi chiar Austria - ţara de origine a grupului.

 

 

Mamele care au născut şi au crescut mai mulţi copii se pot pensiona mai devreme

Luni, 06 Noiembrie 2023 11:31

 

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu (foto), a cerut reducerea cu șase luni a vârstei de pensionare pentru femeile care au născut şi au crescut mai mulţi copii. Şi liberalii au venit cu propunerea ca mamele să se pensioneze mai devreme cu până la 3 ani și 6 luni, în funcție de numărul copiilor.

„Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut și crescut mai mulți copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani și 6 luni”, a anunțat liderul PNL, Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Potrivit Click.ro, pentru a putea fi aplicată această propunere, legea pensiilor trebuie să fie actualizată și aplicată după noile reglementări.


 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Situații în care este recomandată extracția unui dinte

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 07:32

 

Deși, în trecut, extracția dentară era o practică foarte uzuală, recurgându-se la ea de fiecare dată când pacientul resimțea o durere acută la nivelul dintelui, în prezent, datorită evoluției medicinei stomatologice, medicii încearcă pe cât posibil să salveze dintele afectat.

Există și cazuri în care extracția dentară este singura soluție:

- În cazul unui dinte puternic afectat de carie care nu mai poate fi restaurat prin obturație ori mijloace protetice. De amintit este că procesul carios poate afecta inclusiv un dinte stâlp aflat sub o lucrare protetică;

 

 

O firmă din Bacău a câștigat contractul de 8,4 milioane de lei pentru pregătirea lucrărilor de modernizare a Transfăgărășanului

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 07:25

 

# Ce servicii va presta firma câștigătoare

Pe 17 octombrie a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de modernizare a drumului național DN 7C – Transfăgărășan, între km 104 (Piscul Negru) și km 130,8 (Cabana Bâlea Cascadă). Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Dintre trei ofertanți, câștigătoare a fost desemnată firma Rutier Conex XXI SRL din Bacău, care va avea și alți șase subcontractanți, cu oferta de 8,4 milioane de lei (fără TVA).

 

Bursa locurilor de muncă în Argeș: participanți mai puțini decât numărul de locuri disponibile

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:57

 

 

Sute de persoane, tineri și specialiști, au participat, vineri, 27 octombrie, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată de AJOFM Argeș. Acțiunea a fost organizată în sprijinul tinerilor absolvenți de învățământ dar și al altor persoane interesate în găsirea unui loc de muncă. La eveniment au participat 32 de angajatori care și-au prezentat portofoliile cu cele aproximativ 800 de locuri de muncă disponibile, ofertate vizitatorilor interesați.

 

 

A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud Est

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:49

 

Cel mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Sud Est a fost inaugurat, pe 31 octombrie, la Rătești. Parcul este situat în vecinătatea Autostrăzii Pitești-București. Investiția privată, în valoare de 100 de milioane de euro, are o capacitate de 155 MW și urmează să producă anual aproximativ 220 GWh.

Noul parc va genera aproximativ 600 de locuri de muncă. Deja aduce beneficii financiare și Consiliului Local Rătești, după cum a explicat primarul Cornel Petrică, cel care a subliniat și colaborarea deosebită cu investitorii privați. La eveniment au fost prezenți și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, vicepreședintele CJ Argeș Marius Nicolaescu, precum și oficialități centrale - Marius Antonie Negru, secretar de stat la Ministerul Energiei sau Gabriel Andronache, vicepreședinte ANRE, diplomați și specialiști în domeniul energetic.

Deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni vor lucra la ANEPAL! Alte persoane private de libertate prestează la Leoni

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:06

 

Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni vor lucra la firma ANEPAL, societate care, la 1 noiembrie, deschide un punct de lucru destinat persoanelor private de libertate în cadrul firmei. Contractul a fost semnat pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii și extinderii colaborării.

Penitenciarul Mioveni asigură deja o întreagă linie de producție în cadrul firmei Leoni.

 

 

Pagina 8 din 77

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea