Ce se întâmplă cu facturile la energie electrică şi gaze?

Luni, 15 Mai 2023 22:08

În această perioadă se constată săderea preţurilor pe piața de energie, iar întrebarea este dacă se impune o reducere în schema de plafonare pentru facturile la energie. Practic Guvernul a plafonat preţurile, dar e important de ştiut cum va acţiona Executivul. Tema e sensibilă, dar ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a dat un răspuns:

”Economia și cetățenii nu trebuie să plătească erorile sau distorsiunile unei piețe imperfecte, în continuare. Trebuie să înțelegem că acum avem un preț scăzut la energie. Avem o inflație astăzi de 11,2%. Principala cauză a acestei scăderi a inflației o reprezintă intervenția Guvernului, intervenție criticată de-a lungul timpului de piață, asupra prețurilor la energie.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Miercuri, 10 Mai 2023 10:11

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort, sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții sa fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit   ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce!

Compozitul dentar este o rasina sintetica care se foloseste în stomatologie ca material restaurativ.

 

Autostrada Sibiu-Piteşti. „De la Pitești la Curtea de Argeș, într-un final, se lucrează bine”

Marţi, 09 Mai 2023 09:54

Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti sunt în toi. Tronsonul  Sibiu-Boița (13,1 km) e deja inaugurat, iar tronsoanele Pitești-Curtea de Argeș (30,35 km) și Curtea de Argeș-Tigveni (9,86 km) ar putea fi gata în 2025. Deşi s-a tot vorbit că lucrările se derulează greoi şi cu probleme, se pare că acum lucrurile se desfăşoară în condiţii normale. Dar mai e mult până departe. Urmează lucrări complexe pe porţiunile din Argeş ale autostrăzii.

“De la Pitești la Curtea de Argeș, într-un final se lucrează bine. Au revenit, primul an, un an și jumătate au lucrat execrabil, au fost foarte multe probleme, în continuare sunt probleme, dar și-au mai revenit și sunt cât de cât în grafic, termenul este foarte relaxat, septembrie 2025. S-ar putea face ceva mai repede, dar anul viitor nu o să fie gata, asta cu siguranță.

 

În două luni de la deschidere, peste 5.000 de apeluri la Call Center Apă Canal 2000 SA Piteşti

Luni, 08 Mai 2023 20:55

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti este preocupată de dezvoltarea societăţii, eficientizarea activităţii şi deopotrivă de îmbunătăţirea relaţiei cu beneficiarii săi. În acest sens, una dintre măsurile întreprinse în sprijinul cetăţenilor este înfiinţarea serviciului de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie. 0248 223 237 este numărul de telefon dedicat platformei de Call Center, disponibil nonstop.

Oricine va suna la acest număr poate primi informaţii despre racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, lucrări programate şi avarii, programare citire contoare, etc..

 

SEdC Mioveni închiriază autovehicule și utilaje

Luni, 08 Mai 2023 20:54

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, oferă spre închiriere autovehicule și utilaje pentru efectuare a diferite lucrări în domeniul construcțiilor civile, industriale si edilitare:

- buldoexcavator JCB 3C - cupă multifuncțională, 2m, braț lucru 5,4m, cupă excavare de 30 și 60cm

- buldoexcavator 3CX - cupă multifuncțională, 2,1m, braț de lucru pentru încărcat, capacitate până la 1tonă, cupă excavare de 30 și 60cm

- încărcător frontal Bobcat - labe de încărcare până la 600 kg

 

Două oferte pentru noul contract necesar finalizării construcției Tronsonului I al Drumului Expres Craiova-Pitești!

Luni, 08 Mai 2023 20:32

Se zăreşte luminiţa de la capătul tronsonului I al Drumului Expres Craiova-Piteşti. După ce Ministerul Transporturilor a reziliat contractul cu firma care realiza tronsonul I, două firme concurează pentru pentru finalizarea contractului. După cum a anunţat ministrul Sorin Grindeanu, este vorba despre un constructor din România şi altul dn Turcia.

La acest moment, tronsonul I al Drumului Expres Craiova-Piteşti este realizat în proporţie de 57,06%.

 

 

Imobiliarele au luat-o razna. Criză sau prosperitate? Zeci de proprietăți de vânzare, în Argeș, cu peste 1 milion de euro!

Joi, 04 Mai 2023 22:58

Nici nu știm dacă e bine sau e rău, dacă e semn de bucurie sau de tristețe. Se vede prosperitatea, însă numai în imobiliarele care au luat-o razna. Nu se vede, această prosperitate, și în buzunarele oamenilor de rând. Mai apoi, o așa prosperitate s-a văzut și prin 2008-2009, anii premergători ai crizei, după care totul s-a prăbușit. Așa că... să ne bucurăm sau să fim triști?...

Conacul Ion Mihalache - Topoloveni - 5,3 milioane de euro!

Iată că proprietățile scumpe nu se găsesc, neapărat, în Pitești. La Topoloveni pot fi cheltuiți bani la fel de mulți:

 

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene: „Nu vreau să bulversez sistemul public, dar trebuie revizuit numărul de bugetari”

Joi, 04 Mai 2023 22:17

Sunt în toi chinurile facerii reformei care să aducă bani la buget. Săptămâna trecută, coaliţia de guvernare a tot discutat despre ce măsuri de austeritate s-ar putea lua pentru a face economie, de dragul PNRR-ului. Dacă nu reuşesc, nu mai vin mai de la UE şi deci proiectele în derulare (multe la număr) rămân fără finanţare. Deocamdată, PSD şi PNL resping ideea tăierii salariilor bugetarilor şi a îngheţării angajărilor la stat. O altă idee a guvernanţilor e supraimpozitarea salariilor care depăşesc 25000 de lei, dar nici aici nu s-au pus de acord.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a venit zilele trecute cu o veste greu de digerat – „revizuirea numărului de bugetari”. Cu alte cuvinte, restructurări de personal în sistemul public.

 

 

Șeful ADR Sud-Muntenia, impresionat de Bazinul Olimpic Pitești

Marţi, 02 Mai 2023 22:23

# Liviu Mușat: „În acest moment este cel mai performant Bazin Olimpic din Regiunea Sud-Muntenia”

Reabilitarea Bazinului Olimpic a fost posibilă cu sprijinul și consultanța specialiștilor Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia: primul pas a fost făcut la jumătatea anului 2019, cu semnarea contractului de finanțare prin POR, fonduri nerambursabile.

Alături de fondurile europene accesate, bugetul local a fost o sursă prin care municipalitatea a contribuit la renovarea tuturor spațiilor din bazin și aducerea lor la standarde internaționale: un spațiu modern, de care se bucură și sportivii de performanță, și începătorii.

 

Românii care nu și-au recuperat banii pentru fostele taxe auto, o pot face printr-o cerere la ANAF!

Luni, 01 Mai 2023 22:12

Românii care nu au reuşit să îşi recupereze banii pentru fostele taxele auto o pot face pe cale administrativă până în anul 2027. Cererea în acest sens trebuie depusă la ANAF. Termenul legal pentru soluționarea cererilor este de 45 de zile de la înregistrare.

Potrivit presei centrale, în cerere trebuie specificate informații precum contul bancar unde se va restitui taxa, precum și datele de identificare ale plătitorului și autovehiculului.

 

 

Pitestiul - pe locul 11 în TOP-ul oraşelor cu traiul scump!

Miercuri, 26 Aprilie 2023 08:35

Potrivit unor date furnizate de Institutul Naţional de Statistică, care au luat în calcul costul locuinţelor, nivelul salarial şi al coşului zilnic de cumpărături, Piteştiul se regăseşte pe locul 11 în ierarhia oraşelor cu cel mai scump trai din România. Pe primele trei locuri în fruntea clasamentelor avem Clujul, Bucureştiul şi Braşovul. La polul opus se află oraşele Reşiţa, Alexandria şi Vaslui.

Jurnaliştii de la HotNews.ro au realizat documentarea de faţă pe baza informaţiilor puse la dispoziţie de INS. Astfel, cel mai ridicat nivel de trai se află în municipiile: Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Timişoara, Târgu Mureş, Oradea, Sfântu Gheorghe, Craiova, Sibiu, Constanţa şi Piteşti.

Drumul Expres Craiova-Piteşti, probleme pe lotul de la Craiova la Robănești!

Marţi, 25 Aprilie 2023 14:01

Teoretic, anul viitor ar trebui să circulăm pe Drumul Expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 km. Practic, primul lot, de la Craiova la Robănești, care are 18 Km, e în pom şi pomul în aer. La ora asta încă se caută constructor, deşi lucrările ar fi trebuit să fie gata de anul trecut. Antreprenorul italian care a câştigat licitaţia a dat o mare ţeapă, iar contractul a fost reziliat.

“Unii dintre ei (n.r. antreprenori) nu reușesc și n-au reușit să înțeleagă că odată ce semnezi un contract de execuție trebuie să-ți asumi și trebuie să faci tot ce ține de tine pentru a-ți duce la bun sfârșit lucrările respective. Nu vreau să creadă vreun antreprenor că nu vom lua cele mai drastice măsuri atunci când vedem că nu există o altă posiobilitate de a continua un contract. Am avut toată buna înțelegere față de acest antreprenor care, din păcate, ne-a dovedit că nu poate, și am reziliat contractual atât pe lotul 1 Craiova-Pitești, pe varianta ocolitoare Timișoara Sud și pe modernizarea DNCB cu pasajul denivelat de la Cernica dintre DN 2 și A2”, a declarat Cristian Pistol, director general CNAIR, potrivit Gândul.ro.

 

 

Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor şi a angajărilor la stat!

Luni, 24 Aprilie 2023 16:41

Vine austeritatea, iar Guvernul pregăteşte primele măsuri. Pentru început este vorba de îngheţarea angajărilor la stat, dar şi a salariilor bugetarilor. La momentul acesta nu se vorbeşte despre tăierea lefurilor sau despre concedieri. Săptămâna trecută, chiar la începutul şedinţei de Guvern, premierul Marcel Ciolacu le-a spus miniştrilor:

„Am luat decizia ca la nivelul Guvernului să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că la finalul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care la finalul primului trimestru am constat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public să își plătească datoriile către stat și, în același timp, dau sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să își îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri.

 

ANP scoate la concurs aproape 500 de posturi! Locuri de muncă disponibile şi la Penitenciarul Mioveni

Miercuri, 12 Aprilie 2023 10:43

Administraţia Naţională a Penitenciarelor scoate la concurs 472 de posturi vacante de agent cadrul sectorului siguranța deținerii și regim penitenciar. La Penitenciarul Mioveni sunt 6 posturi disponibile.

Candidații trebuie să depună un dosar complet la sediul unității, care are postul scos la concurs până pe 28 aprilie, ora 15:00., potrivit DCNews.ro.

Ce condiţii trebuie îndeplinite de candidaţi?

a) au cetăţenia română şi domiciliul în România;

b) cunosc limba română;

 

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni închiriază mijloace de transport

Marţi, 11 Aprilie 2023 07:13

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni pune la dispoziție, contra cost, mijloace de transport pentru efectuarea de curse intern și internațional. Climatronic, cu minibar, frigider, scaune confort, personal cu vastă experiență în transport, autocarele si microbuzele noastre vă asigură un nivel ridicat de confort și siguranță.

În funcție de numărul de kilometri și de durata deplasării, prețurile pot fi negociate. Pentru eventuale detalii sau oferte de preț, ne puteți contacta la sediul societății din str. Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni, județul Argeș, sau la numerele de telefon. Telefon: 0348.445.885, 0736.002.553

Bilete de tratament balnear disponibile la Casa de Pensii Argeș

Miercuri, 05 Aprilie 2023 07:50

Pentru seria 3 din acest an, cu date de plecare in perioada 6 – 10 aprilie 2023, au ramas 8 bilete de tratament balnear, din care 2 cu titlu gratuit (pentru pensionarii de invaliditate si pentru beneficiari de drepturi stabilite in baza unor legi speciale (DL 118/1990, Legea.189/2000, veterani de razboi, IOVR, persoane cu handicap, Legea 346/2002 – boli profesionale):

- Amara – 2 bilete;

- Bala – 2 bilete;

- Geoagiu – 2 bilete;

- Moneasa – 2 bilete

 

S.Ed.C Mioveni oferă mijloace de transport pentru efectuarea de curse intern și internațional

Miercuri, 05 Aprilie 2023 07:46

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni pune la dispoziție, contra cost, mijloace de transport pentru efectuarea de curse intern și internațional. Climatronic, cu minibar, frigider, scaune confort, având personal cu vastă experiență în transport, autocarele si microbuzele noastre vă asigură un nivel ridicat de confort și siguranță.

În funcție de numărul de kilometri și de durata deplasării, prețurile pot fi negociate.

Pentru eventuale detalii sau oferte de preț, ne puteți contacta la sediul societății din str. Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni, județul Argeș, sau la numerele de telefon: 0348.445.885; 0736.002.553.

Încă o şansă pentru tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Pitești!

Marţi, 04 Aprilie 2023 08:49

A fost postat în SEAP anunțul pentru contractul de finalizare a lucrărilor pentru Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, cu o lungime de 17,7 km. Reamintim că pentru acelaşi tronson, contractul anterior a fost reziliat. Valoarea contractului este de 544,13 milioane de lei (fără TVA), fonduri europene nerambursabile. După cum a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe contul său de socializare, data limită pentru depunerea ofertelor este 4 mai 2023. Lucrările care au rămas să fie executate trebuie finalizate în maximum 18 luni.

 

Va creşte viteza trenurilor pe ruta Bucureşti-Piteşti!

Luni, 03 Aprilie 2023 17:14

# CFR a semnat un contract de 82 milioane lei pentru acest proiect # De gările căzute în ruină nu se spune, deocamdată, nimic

Căile Ferate Române SA investesc sume importante de bani pentru creşterea vitezei trenurilor pe ruta Bucureşti-Piteşti şi retur. Săptămâna trecută, a fost semnat un contract în valoare de 82 milioane lei, pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe 21 de km de pe linia CF București - Pitești.

În acest moment, viteza medie a trenurilor care se deplasează pe ruta Bucureşti-Piteşti este între 62 km/h și 100 km/h. Zilnic, 13 perechi de trenuri fac acest traseu.  Acesta este primul dintre cele trei contracte pentru lucrări de reînnoire finanțate prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

A început Programul Rabla! Prime de casare mai mari în 2023!

Marţi, 28 Martie 2023 08:23

Vineri, 24 martie a început Programul Rabla cu veşti bune. În acest an, primele de casare sunt mai mari - 7.000 de lei pentru persoanele fizice. Mai mult, în 2023  persoanele fizice au posibilitatea de a preda două maşini.

Potrivit Antena 3.ro, prima de casare a fost majorată la 7.000 lei, respectiv 10.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate. În acest program, Instituţiile publice pot beneficia de prima de casare în cuantum de 7.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, dar nu vor fi obligate să predea spre casare un autovehicul uzat.

Prima este organizată în perioada 24 martie – 30 iunie 2023, astfel:

 

Pagina 8 din 70

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea