25 mai 2023 - termen pentru depunerea Declarației Unice

Luni, 27 Martie 2023 20:29

Termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212) este 25 mai 2023.  Se recomandăca Declaraţia Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv: prin intermediul serviciului ”Spaţiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

 

Au fost depuse oferte pentru ultimul tronson din Autostrada Sibiu-Făgăraș ce face legătura cu Autostrada Sibiu - Pitești

Marţi, 21 Martie 2023 20:24

Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că a fost depuse oferte pentru construcția întregii Autostrăzi Sibiu-Făgăraş, care va avea o lungime de 68,31 km. Pentru tronsonul 1, ultimul din cele patru tronsoane, care va face va face legătura între Boița (Autostrada Sibiu - Pitești) și Avrig - Mârșa (DJ105G) au fost depuse cinci oferte.

„Astăzi au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș (ultimul din cele 4 tronsoane) de către firme din Turcia, Italia, precum și de către filiala din România a unei firme austriece.

 

 

Automobile Dacia, pe locul II - cele mai mari companii din România

Marţi, 21 Martie 2023 10:12

# Următoarea firmă din Argeș este Fildas Trading – locul 34

Recent, în Ziarul Financiar a fost publicat topul celor mai mari firme din România. Clasamentul a fost întocmit în funcție de cifra de afaceri raportată la anul 2021. Alte criterii raportate: profitul net și numărul de angajați. Pe primul loc s-a situat OMV PETROM S.A., companie urmată de AUTOMOBILE DACIA S.A. Pe următoarele locuri: OMV PETROM Marketing, Lidl, Kaufland etc. Următoarea firmă din Argeș este pe locul 34- FILDAS TRADING S.R.L.


 

Mioveni. Tombolă pentru primirea facturii de apă-canal exclusiv pe mail

Marţi, 21 Martie 2023 10:03

# Clienții care primesc deja factura pe email  sunt înscriși automat în tombolă.

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni S.R.L. organizează tombola ECOfact  pentru abonații care optează să primească factura de apă-canal, exclusiv, pe email.

Pentru înscrierea la tombolă trebuie să trimiteți un email la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza care să conțină următoarele date:

- nume, prenume

- cod client

- locul de consum

sau să completați formularul tip disponibil la casieria societății, urmând apoi să-l depuneți în urna special amenajată.

 

 

Gara Regală din Curtea de Argeş va fi restaurată!

Luni, 20 Martie 2023 14:17

# Gările de până acolo rămân, în continuare, în grija câinilor și aurolacilor!

Iată că, la CFR-ul căzut, de ani buni, în mizerie, se mai întâmplă și minuni. Gara Regală din Curtea De Argeș va fi restaurată! Gara Regală din Curtea de Argeș este un monument istoric inaugurat în noiembrie 1898, în vremea regelui Carol I. Din cauza neglijenței autorităților, care nu au făcut nicio reabilitare după 1990, Gara din Curtea de Argeș este într-o stare avansată de degradare.

SRCF Craiova şi Asocierea S.C. EURAS S.R.L – lider asociere, S.C. ARHING S.R.L.- asociat au semnat contractul, în valoare de 8.749.082,33 lei, fără TVA, pentru lucrările de reparaţii, reabilitare şi restaurare a clădiri de călători din Staţia CF Curtea de Argeş!

Se înmulțesc panourile fotovoltaice în Băbana

Joi, 16 Martie 2023 11:28

Criza energetică declanșată de războiul din Ucraina își caută rezolvare. O parte din cetățeni au găsit această rezolvare prin instalarea de panouri fotovoltaice individuale, devenind prosumatori. La Băbana, spre exemplu, există, conform primarului localității, 21 de familii care și-au pus panouri prin programul ”Prima Casă”.  Pentru a doua etapă a programului s-au înscris, tot din Băbana, peste 20 de gospodării.  Un al treilea lot este, deja, pregătit să acceseze finanțarea nerambursabilă.

În vara anului trecut, edilii din Băbana și-au dat acordul pentru efectuarea unor studii de oportunitate în vederea amplasării, pe pășunea comunală, a unui parc de panouri fotovoltaice.

 

Proiect de lege! Primăriile ar putea transfera către ANAF amenzile rămase neîncasate

Joi, 16 Martie 2023 08:24

Mai mulţi parlamentari UDMR a redactat un poiect de lege în care se propune ca primăriile să poată transfera amenzile rămase neîncasate timp de mai mulți ani către autoritățile fiscale. Măsura ar avantaja mai ales primăriile mici care nu au resursele necesare pentru a face executări silite.

”Transformarea amenzii în muncă în folosul comunității nu este o soluție din motive asemănătoare. Modificarea legii ar oferi primăriilor posibilitatea de a scăpa de această povară și de a transfera colectarea acestor amenzi către autoritățile fiscale, care dispun de resursele necesare pentru a efectua executarea silită”, a transmis deputatul Miklós Zoltán, potrivit G4Media.ro.

De 30 de ani, nicio investiţie la Barajul Vidraru, pentru a preveni riscurile seismice!

Miercuri, 15 Martie 2023 18:46

Barajul Vidraru a fost proiectat să reziste la un cutremur de 8,5 grade. După Revoluție, niciun guvern nu s-a ocupat de investiţii pentru a preveni riscurile seismice. Pentru că temele aleşilor au fost mereu altele, iar la noi prevenţia e încă un subiect neinteresant. Potrivit Adevărul.ro, de şapte ani, Hidroelectrica încearcă să retehnologizeze hidrocentrala Vidraru. Nu e de mirare că multe echipamente au uzură fizică și morală, că doar Barajul Vidraru a fost inaugurat în 1966, acum 57 de ani.

„Documentația de atribuire pentru proiectul „Retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru” este în curs de validare pe platforma www.e-licitatie.ro, valoarea estimată a proiectului fiind de 145.637.000 euro fără TVA.

 

 

Noi investiții, în derulare, la Bradu

Miercuri, 15 Martie 2023 18:26

Așa cum echipa primarului Dan Stroe a anunțat în mai multe rânduri, și în acest an în comună vor fi realizate o serie de investiții pentru modernizarea infrastructurii și crearea de facilități în folosul locuitorilor.

Astfel, pentru o mare parte dintre acestea, au fost deja lansate procedurile licitație:

- Modernizarea străzii Panduri.

- Realizarea trotuarului pe strada principală, de la aleea Neajlov până la strada buna Vestire (pe partea stângă în sensul către Pitești).

- Construirea zidului de sprijin în zona lacului de pe strada Lăcrămioarelor.

- Decolmatarea lacului Militărești.

- Realizare canalizare pluvială strada Gării.

Bani mai mulţi pentru mame. Parlamentarii pregătesc majorarea indemnizaţiilor de creştere a copilului!

Miercuri, 15 Martie 2023 12:53

Parlamentarii au pregătit un proiect de lege prin care să majoreze indenizaţiile de creştere a copilului. Este vizat în special nivelul maxim al indemnizaţiilor, dar se iau în calcul şi indemnizaţiile minime. Cea mai mică indemnizație s-ar putea situa la 1.800 de lei, ceea ce înseamnă cu 300 de lei mai mult decât în prezent.

În plus, parlamentarii vorbesc de creșterea cuantumului maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului de la 8.500 de lei la 12.000 de lei.

 

 

ASF ia în calcul plafonarea prețurilor RCA, după isteria provocată de anunţul majorării poliţelor de asigurare auto!

Miercuri, 15 Martie 2023 12:22

Săptămâna trecută, vestea că preţurile poliţelor RCA vor exploda în 2023 a isterizat România. E deja prea mult, într-o perioadă în care toate sunt exagerat de scumpe, de la produse la servicii. Practic, mai lipseşte să plătim pentru aerul pe care îl respirăm. Şi în contextul acestei isterii generale, ASF  anunţă că ia in calcul plafonarea prețurilor RCA. Să fie primit!

“Avem la categoriile la care se încadrează peste 90% din automobilele asigurate RCA o creştere medie de circa 16 procente. Cu toate acestea, sau mai ales în acest context, confirm, în vederea protecţiei consumatorilor, că Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor la RCA pentru o perioadă determinată de timp, vom vedea exact care este soluţia concretă. (…) Analizăm toate datele necesare unei astfel de decizii”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, potrivit Jurnalul Naţional.ro.

Noi condiții privind branșarea și racordarea la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare

Miercuri, 15 Martie 2023 09:55

Societatea Apă Canal 2000 S.A. vă informează că, începând cu 15 martie 2023, pentru branşarea la reţeaua de alimentare cu apă şi racordarea la reţeaua de canalizare se vor parcurge următoarele etape:

1. Completarea solicitării privind întocmirea documentaţiei tehnice necesară pentru branşarea la reţeaua de apă şi/sau racordarea la reţeaua de canalizare.

Tarifele pentru întocmirea documentațiilor tehnico - economice necesare pentru branșarea la rețeaua de apă și racordarea la rețeaua de canalizare, precum și/sau taxa de conectare se vor achita de către beneficiari/clienți.

 

 

Parc fotovoltaic de 100 kw la dealerul AUDI-VW-SEAT-SKODA din Pitești

Miercuri, 15 Martie 2023 07:20

Euro Tehno Group din Pitești, dealerul mărcilor auto Audi - VW - Seat - Skoda, și-a construit și pus în funcțiune un parc de fotovoltaice chiar în zona reprezentanțelor pe care le deține, în Bd. Petrochimiștilor.

Este vorba de un sistem ce produce maxim 100 Kw și care acoperă, doar parțial, consumurile proprii.

S.Ed.C. Mioveni închiriază mijloace de transport

Luni, 13 Martie 2023 18:52

Se apropie sezonul vacanțelor, al excursiilor. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni vine în ajutorul dumneavoastră și vă pune la dispoziție, contra cost, mijloace de transport pentru efectuarea de curse atât intern, cât și internațional.

„Climatronic, cu minibar, frigider, scaune confort, având personal cu vastă experiență în transport, autocarele noastre vă asigură un nivel ridicat de confort și siguranță. În funcție de numărul de kilometri și de durata deplasării, prețurile pot fi negociate. Pentru eventuale detalii sau oferte de preț, ne puteți contacta la sediul societății din str. Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni, județul Argeș, sau la numerele de telefon: 0348.445.885 și 0736.002.553”, informează S.Ed.C. Mioveni.

 

 

România pregăteşte scumpirea taxei de drum!

Miercuri, 08 Martie 2023 07:02

Veşti proaste pentru conducătorii auto! România şi-a asumat faţă de Uniunea Europeană că va schimba tarifele pentru roviniete, astfel că preţurile vor creşte în funcţie de distanța parcursă, în funcție de tonaj, dar și în funcție de tipul de carburant folosit. Practic nu vom mai vorbi de o taxă fixă, aşa cum se întâmplă în prezent. Noile tarife ar putea intra în vigoare începând din anul 2026.

„Scenariul prezentat astăzi prevede taxări diferite, pe kilometru, deci în funcție de distanță, dar și în funcție de tipul de carburant - benzină, motorină, hibrid, electric sau GPL - pentru că nu poți taxa la fel o mașină pe motorină cu una electrică, chiar dacă parcurg aceeași distanță.

31 martie 2023 - ultima zi cu bonificație de 10 % pentru plata impozitelor la Pitești

Marţi, 07 Martie 2023 07:57

Direcția Impozite și Taxe Locale reamintește contribuabililor că, pentru plata cu anticipație a impozitelor pe clădiri, pe terenuri și pe mijloace de transport, datorate pentru întregul an fiscal 2023, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2023 inclusiv, se acordă o bonificație de 10 %.

Este recomandată alternativa plăţii online a impozitelor şi taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, variantă rapidă, sigură și fără necesitatea deplasărilor la ghișeu. Se poate face oricând, cu un card bancar, prin internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile şi funcţionând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

 

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu peste 44%! Dacia – în topul vânzărilor!

Marţi, 07 Martie 2023 07:56

În luna februarie, înmatriculările de mașini noi au crescut în România cu 44,49% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Dacia conduce în top, cu peste 9000 de unităţi vândute.  Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile, citată de G4Media.ro, pe primele două luni din 2023, înmatriculările de autoturisme noi au atins valoarea de 24.715 unități, în plus cu 37.66% față de perioada similară din 2022.

Clasamentul pe mărci autoturisme noi, ianuarie – februarie 2023:

 

Modernizarea Transfăgărășanului este cu un pas mai aproape!

Marţi, 28 Februarie 2023 09:04

# Liberalii au fost invitați, insistent, să tacă! Dar nu au tăcut!...

Recent, CNAIR a publicat în SICAP anunțul pentru consultarea de piață având ca obiect "Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN 7C, km 104+000 - km 130+800 (Transfăgărășan)". Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile. Propunerile și documentele pot fi transmise de operatorii economici interesați pentru participarea la consultarea de piață la CNAIR.

Ion Mînzînă: Așa cum am mai anunțat, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va realiza, anul acesta, lucrări de modernizare a Transfăgărășanului - ND 7C. Obiectivul acestor lucrări este ca circulația să fie deschisă pe o perioadă de timp cât mai îndelungată și în condiții de siguranță și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

 

 

Creditorii firmei italianului Inquietto sunt invitați să trimită documente la Tribunalul din Napoli

Marţi, 28 Februarie 2023 08:19

Săptămâna trecută, într-o publicație din Argeș a apărut o notă de informare care, credem noi, interesează pe mulți cetățeni, mai ales din Pitești.

Notă de informare a tuturor creditorilor societății Daniela Constructii SRL:

Subscrisa, Daniela Construcții SRL, în faliment/in bankruptcy/en faillite, CUI: 22641200, având sediul social în mun.Pitești, str.Ion Minulescu nr.9, Spațiul comercial 2, bl.M5, parter, jud.Argeș, număr de ordine în Registrul Comerţului J3/2166/2007, prin reprezentant legal lichidator judicar Insolvenţa SM SPRL, CIF: RO26020710, având numărul RFO II-0405 la înscrierea în Tabloul practicienilor în insolvenţă, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , urmare a celor dispuse în ședința de judecată din 16.02.2023, ora 11.00, din Noul Palat de Justiție din Napoli, Turnul B, având ca obiect verificarea în Dosarul penal nr.13200/14Rg Nr a creanțelor tuturor creditorilor împotriva averii societății în faliment, vă informăm că această cauză a fost amânată pentru data de 15.03.2023.

 

Sute de locuri de muncă disponibile la Dârmănești

Marţi, 21 Februarie 2023 08:01

O companie internațională specializată în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea de componente auto, va deschide, până la 1 octombrie, o a doua fabrică pe raza comunei Dârmănești. Se vor crea astfel peste 650 de noi locuri de muncă, pentru care sunt așteptați să aplice cetățeni din Dârmănești, dar și din localitățile învecinate.

„Fac un apel în acest sens la colegii primari din zonă - Mioveni, Micești, Coșești, Pietroșani, Domnești, Vlădești, Stâlpeni etc, să disemineze această informație către cetățenii din aceste comune. Este o bună oportunitate pentru cei care se califică în meseriile solicitate de către acest angajator să lucreze într-o firmă recunoscută la nivel internațional, într-un mediu cu adevărat profesionist. Angajatorul asigură transport gratuit către și de la locul de muncă precum și alte beneficii.”, spune Emilian Ciolan (foto), primarul din Dârmănești (preluare din ziarul Viața Satului).

 

 

Pagina 9 din 70

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea