Să le mulțumim lor, dragilor conducători! Argeșul încă NU EXISTĂ!!! pe lista destinațiilor turistice din România

Marţi, 13 Aprilie 2021 22:22

Vineri, Guvernul României a publicat o nouă Hotărâre privind ”propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”
În aceasta, este limitat numărul turiștilor din stațiunile (montane și de pe litoral) cu pretenții. Surpriză, Argeșul e la liber, deși în clasament îi regăsim pe vecinii noștri din Brașov și chiar din Vâlcea.
Iată articolul cu pricina:

Ministrul Energiei s-a întâlnit cu șefii de la Dacia și Ford

Luni, 12 Aprilie 2021 22:21

În urmă cu doar câteva zile, Virgil Popescu, Ministrul Energiei, a avut o întâlnire cu șefii de la Dacia și Ford. S-au discutat problemele producătorilor auto în piața actuală, tendințe, provocări, componente eficiente energetic. Virgil Popescu: ”Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Asociației Constructorilor de Automobile din România - Christophe Dridi – Președinte ACAROM, Mihai Bordeanu – Director General DACIA, Adrian Sandu – Secretar General ACAROM, Cristian Nevzoreanu – Director Comunicare DACIA, Iulian Albu – Director Adjunct Afaceri Publice DACIA, Josephine Payne – Director General FORD Romania și Andreea Radu – Director Afaceri Publice FORD Romania.

 

Cresc primele de casare pentru cei care vor să-şi schimbe vechiul autoturism prin programul ”Rabla”

Luni, 05 Aprilie 2021 13:48

Veşti bune pentru cei care vor să acceseze programul Rabla Clasic care vor putea cere mai mulţi bani pentru a-şi schimba maşina veche cu una nouă, conform unui proiect de ordin pus în dezbatere de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Miercurea trecută a fost publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) un proiect pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 324/2020, cu modificările şi completările ulterioare pentru modificarea Programului Rabla.

Spațiul Privat Virtual - la un click distanță de serviciile oferite de ANAF

Luni, 05 Aprilie 2021 13:33

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș reamintește contribuabililor că prin website ANAF - www.anaf.ro, persoanele fizice, juridice şi alte entităţi fără personalitate juridică au la dispozitie Serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV), aflat pe serverele Ministerului Finanţelor Publice/Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Prin intermediul acestui serviciu se efectuează comunicarea electronică a informaţiilor şi înscrisurilor între Ministerul Finanţelor Publice/organul fiscal central şi contribuabil, în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestuia și se pot transmite Ministerului Finanţelor Publice/organului fiscal central cereri, înscrisuri sau documente.

 

Afaceristul Constantin Pănescu va construi un bazin piscicol, la Mărăcineni

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

Omul de afaceri Constantin Pănescu, prin firma sa - Metabet C.F. SA , dorește să construiască un bazin piscicol în comuna Mărăcineni. Memoriul de prezentare al proiectului a fost depus, recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș. Reprezentanții Metabet și-au propus, conform proiectului, realizarea unui bazin piscicol prin exploatarea de agregate minerale, pe un teren cu suprafață totală de 48.869 mp, din care suprafața exploatabilă va fi de 39.572 mp. Terenul respectiv aparține societății menționate.

Directorul comercial de la IPEE-ATI ne arată ce se caută: ”Incubatoarele și bitcoinul sunt, acum, la putere!”

Marţi, 30 Martie 2021 22:57

O prezență constantă în marile lanțuri de magazine, IPEE-ATI Impex din Curtea de Argeș are, în continuare, aproape 200 de salariați. Deși produsele sale sunt bine definite, pe platforma eMAG sunt vândute de către alte firme sau chiar PFA: Electric Briliant Led, Remii Online, Distribution Magi, Burlacu Liliana PFA – sunt numai câțiva din cei ce comercializează produsele fabricii din Curtea de Argeș. De ce?

 

Dragoș Pătroi: „Cum rămâne cu COVID-ul, pe ce val mai suntem? Dar economia, economia pe ce val o fi?”

Marţi, 30 Martie 2021 13:53

Consultantul fiscal piteștean, Dragoș Pătroi, face, în rândurile ce urmează, o analiză a felului în care guvernanții modifică, peste noapte, legislația fiscală. Cu implicații din cele mai diverse dar, în mod cert, în detrimentul economiei. O analiză atentă și presărată, din loc în loc, cu ironii…
Experiența cel puțin a ultimilor 12 ani ne-a arătat mereu o clasa politică aflată în opoziție care a avut un subiect predilect de a ataca clasa politică aflată la putere, și anume lipsa de predictibilitate în

UE contribuie cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova - Piteşti

Luni, 29 Martie 2021 22:26

Uniunea Europeană va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova - Piteşti. Comisia Europeană a aprobat, pe 23 martie, construirea unui drum expres între orașele Craiova și Pitești.
Proiectul, care face parte din rețeaua transeuropeană de transport, include construirea a două benzi de circulație în fiecare direcție, 10 tronsoane de racord și 75 de poduri sau pasaje.

 

Licitație nebună pe un apartament al lui Nicola Inquieto, din Găvana

Marţi, 23 Martie 2021 08:30

Licitație cu aglomerație, joia trecută, pentru un apartament din blocul ridicat de una din firmele italianului Nicola Inquieto. Licitația s-a ținut la executorul judecătoresc  Vlad Pisculungeanu. La ora stabilită pentru procedură, trotuarul din fața sediului acestuia arăta cam la fel cu trotuarul de la Casa Cărții, unde oamenii se îngrămădesc, zilnic, să își plătească impozitele cu reducere.

Nicola Inquieto, cetăţeanul italian arestat la Piteşti fiind bănuit că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în Argeș, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli, Italia. Venit în România în 2004, Inquieto a dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar prin investițiile derulate în special în capital județului. Iată, însă, că apar și imobile din alte zone, licitate în urma executării unor credite nereturnate.

Vești bune despre Centura de Vest a Piteștiului

Luni, 22 Martie 2021 14:32

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au convenit, pe 16 martie 2021, încheierea contractului de finanțare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Prefezabilitate si Studiu de Fezabilitate pentru Varianta de Ocolire Pitești Vest” în vederea acordării finanțării nerambursabile alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2- Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, OS 2.2

 

Dacia este cel mai mare exportator din 2020

Luni, 22 Martie 2021 13:25

Cei mai importanţi zece exportatori ai României, în frunte cu Dacia, Ford şi Star Assembly, au trimis peste graniţele ţării în 2020, an marcat de pandemia de COVID-19, bunuri şi servicii în valoare de circa 11,85 mld. euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor INS.
Astfel, cei zece „piloni“ ai mediului local de business sunt responsabili pentru 19,12% din exporturile României în 2020, conform INS. Anul trecut, exporturile s-au ridicat la circa 62 mld. euro, în scădere cu 9,9% faţă de anul 2019, arată datele Institutului Naţional de Statistică. Scăderea a fost provocată de criza generată de pandemia de COVID-19 care a lovit din plin economiile din toată lumea, conform zf.ro.

Alte imobile ale italianului Nicola Inquieto sunt vândute prin licitație

Marţi, 16 Martie 2021 14:25

# Printre acestea, o casă de vacanță din Corbeni în suprafață de peste 500 m.p.

Nicola Inquieto, cetăţeanul italian arestat la Piteşti fiind bănuit că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în Argeș, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli, Italia. Venit în România în 2004, Inquieto a dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar prin investițiile derulate în special în capital județului. Iată, însă, că apar și imobile din alte zone, licitate în urma executării unor credite nereturnate.

 

 

Stimulentul de reinserție pentru părinții care se întorc la lucru înainte de 6 luni crește de la 650 de lei la 1.500 de lei

Luni, 15 Martie 2021 14:03

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care stimulentul de reinserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni crește de la 650 de lei lunar la 1.500 de lei.
”Prin acest proiect de OUG modificăm cadrul legal pentru concediul și indemnizația lunară, în sensul în care creștem stimulul de reinserție pentru parintele care se întoarce la muncă înainte de 6 luni, acesta fiind în concediul de creștere a copilului”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Crescătorii de animale - scutiți de impozitul pe teren! Ordinul MADR a intrat în vigoare!

Luni, 15 Martie 2021 14:01

Din 5 martie se află în vigoare ordinul semnat de ministrul Adrian Oros, Ordinul nr. 294/2020 privind stabilirea metodologiei de calcul al suprafețelor de terenuri cultivate cu plante pentru producția destinată furajării animalelor corespunzătoare numărului de animale deținute de contribuabili, persoane fizice/membri ai asocierilor fără personalitate juridică, care nu generează venit impozabil.

 

 

Argeșul – în top 10 județe cu cele mai mari solduri ale depozitelor bancare la final de 2020

Luni, 15 Martie 2021 12:45

Valorile soldurilor depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, au înregistrat creşteri semnificative la finalul anului 2020, comparativ cu anul 2019. Argeșul se regăsește în top 10 județe cu cele mai mari solduri, conform zf.ro.
Județul nostru a înregistrat la finalul anului trecut o valoare a soldului depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 5,1mld. lei, cu 7,3% mai mult comparativ cu soldul înregistrat la finalul anului 2019, potrivit datelor BNR. Argeșul se situață pe locul nouă la nivel de țară. Bucureşti-Ilfov conduce top 10 judeţe cu cel mai mare sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de la finalul anului 2020. În schimb, judeţul Braşov a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a soldului depozitelor, în lei şi valută, la finalul anului 2020 din top 10 judeţe, de 17,2%.
A.V.

Peste câteva zile puteți comanda o Dacia electrică

Luni, 15 Martie 2021 12:44

Dacia va deschide lista comenzilor pentru Spring, primul automobil electric al mărcii româneşti în data de 20 martie, iar livrările către persoane fizice vor fi realizate începând cu luna septembrie a acestui an. Dacia Spring dispune de un motor electric de 45 CP, cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V, cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC. Versiunea ce va putea fi comandată este Comfort Plus, cu un preţ de 18.100 de euro cu TVA. Dacă maşina este achiziţionată prin programul Rabla Plus, atunci aceasta va putea fi cumpărată cu 9.050 euro – programul acoperă până la 10.000 de euro sau cel mult 50% din valoarea maşinii. Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

 

Nereguli la Centrul de Cultură „Dinu Lipatti”

Marţi, 09 Martie 2021 14:20

# Au plătit cazarea la cursurile de perfecționare din bugetul instituției
Acțiunea de audit  desfășurată de Camera de Conturi Argeș, în perioada 4-27 noiembrie 2020, la Centrul de Cultură „Dinu Lipatti” s-a finalizat cu descoperirea unor nereguli. S-a constatat că „au fost efectuate plăți nelegale din creditele bugetare… „deplasări interne”, în sumă de 2.858 lei, reprezentând contravaloarea unor cheltuieli de delegare/deplasare în interes de serviciu, pentru cursuri de perfecționare profesională peste nivelul prevăzut de lege, în cazul a doi salariați ai instituției publice, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în valoare de 473 lei”.

Plăți nelegale pentru profesorii Colegiului Național ”Vlaicu Vodă”

Marţi, 09 Martie 2021 14:18

La Colegiului Național ”Vlaicu Vodă” s-a desfășurat, anul trecut, în perioada 3-16 aprilie și 6-13 mai, o acțiune de audit efectuată de Camera de Conturi Argeș. În urma controlului s-a stabilit că au fost efectuate plăți nelegale pentru o parte a personalului didactic. În acest fel a fost creat un prejudiciu de 112.000 lei.
„Au fost efectuate plăți nelegale, în valoare estimată de 112.080 lei, reprezentând contravaloarea dobânzilor aferente drepturilor salariale stabilite în favoarea personalului didactic din cadrul instituției prin hotărâri judecătorești, acordate peste nivelul prevăzut de lege”, se arată în raportul Curții de Conturi. S-a dispus recuperarea prejudiciului creat.
A.V.

 

 

Mii de angajați din Finanțe și ANAF vor primi laptopuri pentru a munci de acasă

Luni, 08 Martie 2021 14:24

Ministerul de Finanțe va cumpăra 3.700 de laptopuri pentru angajații care vor lucra de acasa în pandemia de coronavirus. Firma câștigătoare a făcut o ofertă mai mica față de valoarea estimată a contractului, de 11.100.000 lei TVA inclus.
Compania Dante International, care deține și administrează eMAG, cel mai mare magazin online din țară, a câștigat licitația organizată de Ministerul de Finanțe și va furniza, în perioada următoare, 3.700 de laptopuri necasare angajaților din Minister, ANAF și direcțiile regionale pentru a-și desfășura activitatea la domiciliu/ telemuncă în contextul pandemiei de COVID-19.

A fost desemnat câștigătorul tronsonului 4 al Autostrăzii Pitești-Sibiu

Luni, 08 Martie 2021 14:02

# Secțiunea este între Curtea de Argeș și Tigveni și include un tunel de 1,3 kilometri

Firma austriacă care execută în prezent Lotul 1 al autostrăzii Piteşti-Sibiu a fost desemnată câştigătoare şi pentru Lotul 4, între Curtea de Argeş şi Tigveni, a anunţat, joi seara, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

 

Pagina 9 din 54

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea