O firmă din Bacău a câștigat contractul de 8,4 milioane de lei pentru pregătirea lucrărilor de modernizare a Transfăgărășanului

Miercuri, 01 Noiembrie 2023 07:25

 

# Ce servicii va presta firma câștigătoare

Pe 17 octombrie a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de modernizare a drumului național DN 7C – Transfăgărășan, între km 104 (Piscul Negru) și km 130,8 (Cabana Bâlea Cascadă). Anunțul a fost făcut de Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Dintre trei ofertanți, câștigătoare a fost desemnată firma Rutier Conex XXI SRL din Bacău, care va avea și alți șase subcontractanți, cu oferta de 8,4 milioane de lei (fără TVA).

 

Bursa locurilor de muncă în Argeș: participanți mai puțini decât numărul de locuri disponibile

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:57

 

 

Sute de persoane, tineri și specialiști, au participat, vineri, 27 octombrie, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată de AJOFM Argeș. Acțiunea a fost organizată în sprijinul tinerilor absolvenți de învățământ dar și al altor persoane interesate în găsirea unui loc de muncă. La eveniment au participat 32 de angajatori care și-au prezentat portofoliile cu cele aproximativ 800 de locuri de muncă disponibile, ofertate vizitatorilor interesați.

 

 

A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud Est

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:49

 

Cel mai mare parc fotovoltaic din România și din Europa de Sud Est a fost inaugurat, pe 31 octombrie, la Rătești. Parcul este situat în vecinătatea Autostrăzii Pitești-București. Investiția privată, în valoare de 100 de milioane de euro, are o capacitate de 155 MW și urmează să producă anual aproximativ 220 GWh.

Noul parc va genera aproximativ 600 de locuri de muncă. Deja aduce beneficii financiare și Consiliului Local Rătești, după cum a explicat primarul Cornel Petrică, cel care a subliniat și colaborarea deosebită cu investitorii privați. La eveniment au fost prezenți și primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, vicepreședintele CJ Argeș Marius Nicolaescu, precum și oficialități centrale - Marius Antonie Negru, secretar de stat la Ministerul Energiei sau Gabriel Andronache, vicepreședinte ANRE, diplomați și specialiști în domeniul energetic.

Deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni vor lucra la ANEPAL! Alte persoane private de libertate prestează la Leoni

Marţi, 31 Octombrie 2023 16:06

 

Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni vor lucra la firma ANEPAL, societate care, la 1 noiembrie, deschide un punct de lucru destinat persoanelor private de libertate în cadrul firmei. Contractul a fost semnat pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea prelungirii și extinderii colaborării.

Penitenciarul Mioveni asigură deja o întreagă linie de producție în cadrul firmei Leoni.

 

 

Uzina Ford de la Craiova şi Uzina Dacia de la Mioveni - repere importante economice ale României

Marţi, 31 Octombrie 2023 12:54

 

Urmează ani buni pentru uzinele de la Craiova şi de la Mioveni, iar industria auto va progresa potrivit noilor tendinţe. Maşinile electrice sunt în vogă, iar Ford şi Dacia vor investi pentru a crea modele de succes. În curând, Dacia Renault va lansa noul Duster, iar în 2025 va intra în producție și Dacia Bigster.

La Craiova a început producția Transit Courier și Turneo Curier în variantele clasice, în timp ce modelele electrice sunt programate să intre în producție în 2024, împreună cu modelul Puma electric.

 

Lista noilor măsuri fiscale. Taxele și majorările care-i aşteaptă pe români

Miercuri, 25 Octombrie 2023 11:31

 

 

CCR-ul a declarat constituţionale noile măsuri fiscale asumate de Guvern și adoptate în Parlament. Acestea vor deveni lege când vor fi promulgate de președintele României, Klaus Iohannis. Măsurile fiscale vor intra în vigoare în două etape: de la 1 noiembrie 2023 și de la 1 ianuarie 2024, potrivit noiembrie 2023 Antena 3.ro.

Modificările care intră în vigoare începând cu data de 1 sunt:

• IT-iștii plătesc impozit pe venit pentru suma ce depăşeşte salariul de 10.000 lei brut

• Nu se mai acordă scutire CASS pentru angajaţii din construcţii şi agricultură

• IT-știi sunt scutiţi de cota CAS corespunzătoare fondului de pensii administrat privat (cota 4,75% începând cu anul 2024), în limita unui salariu brut de 10.000 lei

 

 

Parcul fotovoltaic de la Rătești, cel mai mare din Europa de Sud-Est, este aproape gata

Miercuri, 25 Octombrie 2023 08:42

 

Așteptat pentru inaugurare în acest an, parcul fotovoltaic de la Rătești – zona Ciupa (km.86) este și cea mai mare investiție din regenerabil care va intra în operare în 2023 în România. Parcul fotovoltaic, vizibil și de pe autostrada București-Pitești, are o capacitate de 153 MW și va fi, după începerea operării, cel mai mare parc fotovoltaic funcțional din România, dar și cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est.

Panourile care vor produce 153 MW se întind pe circa 160 de hectare. Parcul este deținut de două companii israeliene.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Coroană dentară din zirconiu

Miercuri, 25 Octombrie 2023 08:25

 

O coroană dentară poate juca un rol important în sănătatea orală generală și bunăstarea unui pacient, atât pentru a restabili un zâmbet, cât și pentru a proteja un dinte.

Zirconiul este un material relativ mai nou în domeniul stomatologic și s-a dovedit că oferă o serie de beneficii:

• coroanelor dentare din zirconiu sunt rezistente, puternice, dar subțiri. Acestea sunt ideale, deoarece necesită doar o cantitate minimă de țesut dentar sănătos pentru a fi îndepărtat pentru plasare;

 

 

Ministerul Dezvoltării a alocat bani pentru consolidarea unei şcoli din comuna Budeasa

Miercuri, 25 Octombrie 2023 07:28

 

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a anunţat că a alocat bani pentru a consolida clădirile cu risc seismic ridicat. Printre acestea se numără o şcoală din comuna Budeasa. Din păcate, la nivel national, clădirile care prezintă risc seismic ridicat au fost ignorate, însă Veştea susţine că pentru el sunt prioritare.

În ultimii 30 de ani, s-au consolidat doar 26 de clădiri, iar 19 sunt numai din Bucureşti.

”Consolidarea clădirilor cu risc seismic rămâne o prioritate majoră a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi a mandatului meu pentru că dezvoltarea unei ţări nu se poate face doar reacţionând la situaţii de criză sau stimuli sporadici ori investind doar atunci când ceva ne surprinde sau ne sperie.

 

Seceta a întârziat semănatul culturilor de toamnă în Argeș

Marţi, 24 Octombrie 2023 07:21

 

Seceta întârzie serios însămânţările de toamnă. În județul Argeș semănatul grâului va întârzia cu cel puțin o lună comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Fermierii aşteaptă precipitaţiile care să permită o bună germinare a seminţelor.

„Anul 2023 se anunță un an greu din cauza însămânțărilor culturilor de toamnă pentru simplul motiv că de o lună jumătate, cel puțin, nu avem nici măcar doi litri de precipitații pe metrul pătrat. Fermierii așteaptă ploaia. Până pe 15 octombrie noi terminam anul trecut semănatul la grâu, dar iată că acum avem doar 50% din suprafața de 52.000 de hectare.

 

 

Anunțul momentului: se ieftinește Dacia

Marţi, 24 Octombrie 2023 06:39

 

# Vânzările Uzinelor de la Mioveni au crescut în primele 9 luni ale anului 2023

Anul 2023 s-a dovedit prolific pentru Uzina de la Mioveni. În primele 9 luni, Dacia a vândut 493.511 de unităţi, cu 16,7 % mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit Ziare.com, cele 4 modele de referință ale mărcii înregistrează creșteri semnificative în primele 9 luni : Spring : +40,6 %, Sandero : +18,3 %, Duster : +4,1 % și Jogger : +76,1 %.

Autostrada Sibiu-Piteşti. Se lucrează la primul tunel care va traversa munții Carpați

Luni, 23 Octombrie 2023 19:36

 

Se lucrează la primul tunel care va traversa munții Carpați, pe sub Dealul Momaia din județul Argeș, al Autostrăzii Sibiu Piteşti. Vorbim de secţiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeş.

La începutul săptămânii trecute, erau realizaţi 24 de metri din tunelul care are o lungime de 1,3 km.

Potrivit Ziare.com, pe acest șantier, lucrează 350 muncitori, 60 specialiști în lucrări de tunel din Austria, 90 de utilaje și 45 de camioane, pe întregul amplasament.

 

 

“Au început lucrările pentru finalizarea Tronsonului 1 din DEx 12,Craiova - Pitești”

Luni, 23 Octombrie 2023 12:37

 

Săptămâna trecută au început lucrările pentru finalizarea Tronsonului 1 din Drumul Expres Craiova – Piteşti. Antreprenorul a promis că lucrările vor fi finalizate înainte de termen, drept care mobilizarea urmează să crească în perioada următoare.

”Am fost prezent, alături de Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, pe șantierul Tronsonului 1 al DEx 12, Craiova - Pitești. Am discutat cu reprezentanții asocierii care execută lucrările pe acest tronson, i-am asigurat de sprijinul nostru și de faptul că vom fi un partener onest. Antreprenorul a promis mobilizare exemplară pentru a putea finaliza lucrările înainte de termenul contractual, acesta dorind deschiderea circulației în același timp cu Tronsonul 4”, a transmis Călin Cosmin, Directorul Regional al DRDP Craiova., pe pagina de socializare.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Măseaua de minte

Joi, 19 Octombrie 2023 07:33

 

Măseaua de minte este cel de-al treilea molar pe care majoritatea îl avem și apare în general între 17 și 25 de ani.

Măseaua de minte este adesea problematică deoarece:

- de obicei, molarii de minte nu pot fi igienizați corespunzător, fiind poziționați ultimii pe arcada dentară;

- măseaua se poate dezvolta anormal, neavând spațiu suficient pentru a erupe;

- în procesul de erupție, molarii de minte pot afecta dinții vecini.

 

Poduri la Suseni și Colonești într-un proiect rutier uriaș

Joi, 19 Octombrie 2023 07:30

 

# Directorul CNAIR, Cristian Pistol: “Vom costrui două noi noduri rutiere pentru accesul rutier la Drumul Expres Craiova-Pitești”

Săptămâna trecută au fost depuse trei oferte pentru Elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției a două noduri rutiere care vor asigura legătura Drumul Expres Craiova-Pitești cu DN65 (Colonești) și cu DJ659 (Suseni).

 

Recordul de producție în industria auto din România nu va fi depășit nici în 2023

Joi, 19 Octombrie 2023 07:22

 

Speranțele industriei auto din România de a depăși în 2023 recordul de producție încep să scadă, după scăderea cererii de automobile din Europa. Atât în Argeș, cât și în Craiova, numărul de mașini asamblate a fost mai mic în luna septembrie, relevă datele analizate de Profit.ro.

Dacia a produs în luna septembrie, la Mioveni, 28.934 de autoturisme, cu 5,4% mai puține decât anul trecut. Chiar dacă nu este cea mai slabă lună din acest an a constructorului român, volumul este sub cel înregistrat în alte patru luni din 2023.

 

 

Plata facturii apă canal prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Simplu și la îndemână!

Miercuri, 18 Octombrie 2023 22:18

 

 

Sunt mai multe variante pentru a plăti facturile SEdC Mioveni. Aplicația PayPoint și utilizarea ei, este 100% gratuită. Nu există niciun cost sau comision ascuns, nicio limită pe numărul de facturi sau operațiuni efectuate. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare sub denumirea “PayPoint”, în Play Store şi App Store. Mai multe detalii găsiți aici: https://paypointapp.ro/?page_id=3550

Pensionarii din România vor primi pensii cu 30% mai mari! Cine este vizat?

Miercuri, 18 Octombrie 2023 12:58

 

Şeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a anunţat că o anumită categorie de pensionari va primi pensii cu 30% mai mari, în cadrul programului de recalculare și indexare a indemnizațiilor acordate de stat.

Astfel, potrivit Click.ro, persoanele născute între aprilie 1945 și septembrie 1946, care s-au pensionat în perioada septembrie 2008-iulie 2010, vor beneficia de o creștere de 30% a pensiilor lor. Același procent este valabil și pentru cei născuți între mai și septembrie 1948, care au ieșit la pensie în intervalul octombrie 2021-martie 2013, precum și pentru cei care s-au pensionat între octombrie 2012 și martie 2013 și s-au născut între mai și septembrie 1948.

 

 

Un nou program pentru eficientizarea energetică a caselor din mediul urban şi din mediul rural

Miercuri, 18 Octombrie 2023 07:43

 

Veşti bune pentru românii care locuiesc la case atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Aceştia vor putea beneficia de vouchere din fonduri europene pentru a-și monta panouri fotovoltaice, precum şi baterii de stocare, cu scopul de a-și face locuința mai eficientă din punct de vedere energetic.

„Acest nou program care este în cuantum mai mare decât cel pe care l-ați spus (de aproximativ 4.000 de lei – n.r.), face parte din propunerea României în capitolul RePowerEU.

 

Se deschide sesiunea de finanțare a Programului Rabla Local la Pitești

Marţi, 17 Octombrie 2023 18:20

 

Primăria Municipiului Pitești anunță că, începând cu data de 16 octombrie, solicitanții de finanțare pot depune documentele, fie fizic, la sediul instituției, fie on-line, prin expedierea pe adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza a acestora, în format PDF, conținând semnătura beneficiarului.

Compartimentul Relații Publice primește documentele solicitanților de finanțare. Comisia le analizează în ordinea depunerii. În cazul în care se constată că lipsesc documente sau acestea nu sunt completate corect, solicitantul de finanțare va fi înștiințat că este necesară completarea/corectarea acestora în termen de 10 zile lucrătoare.

 

 

Pagina 9 din 77

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea