Apia Argeș - plăți de 31 milioane de euro pentru fermierii care au depus cerere de plată în cadrul campaniei 2017

Luni, 26 Februarie 2018 15:23

În județul nostru au fost depuse la APIA Argeș 23.078 cereri de plată în cadrul campaniei 2017. Directorul Marius Stroescu ne-a precizat că s-au făcut până săptămâna trecută plățile finale la 98% dintre cazuri. Astfel, în Argeș s-au plătit 31 de milioane de euro. La nivel național, până la data de 15 februarie 2018, s-a autorizat la plată un număr de 753.357 fermieri unici care au depus Cerere de plată în cadrul Campaniei 2017, anunță APIA într-un comunicat de presă Marius Stroescu, direcorul Apia Argeș, atrage atenția fermierilor argeșeni că în perioada 1 martie – 15 mai pot depune Cererile Unice de Plată pentru campania 2018 la Apia Argeș.

Instanța a solicitat, din nou, înlocuirea administratorului judiciar în dosarul de insolvență al clinicii Motoc

Luni, 19 Februarie 2018 22:00

Pentru al doilea an consecutiv, s-a făcut sesizare, din oficiu, la Tribunalul Specializat Argeș pentru înlocuirea administratorului judiciar, Aktiv Lex, reprezentată de practicianul în insolvență Cristian Cîrmaciu, în dosarul de insolvență privind societatea Andreea Motoc SRL, la care doctorița Mioara Motoc este asociat. Aceeași solicitare a fost formulată și la începutul anului 2017, când s-a dispus și înlocuirea administratorului judiciar. Aktiv Lex a făcut apel la Curtea de Apel Pitești, iar instanța l-a „reîntors” din drum.

 

Firma lui Văsâi, Girexim Universal, amendată cu 40.000 de lei

Luni, 19 Februarie 2018 21:41

Anul 2017 nu s-a terminat cu bine pentru Girexim Universal, firma omului de afaceri Gheorghe Văsâi. Pe 28 decembrie 2017, a fost poluat accidental pârâul Geamăna, prin descărcarea de ape uzate provenite de la depozitul de deşeuri menajere Albota, aflat în administrarea celor de la Girexim Universal, în canalul de evacuare a apelor pluviale.

Hotelul Ambiance, din Craiovei, de vânzare la preț de apartament

Luni, 19 Februarie 2018 21:35

În prelungirea Craiovei, aproape de ieșirea din oraș, lângă stația Peco Petrom s-a construit, în urmă cu câțiva ani, un hotel modern, mare, bine dotat și utilat. ”Ambiance” este numele acestuia, clădirea fiind edificată pe cinci nivele și având, la parter, o sală generoasă de restaurant. Imobilul dispune de un teren în suprafață totală de 2500 m.p., parțial ocupat de clădire, restul fiind amenajat pentru parcare auto. Prețul de vân zare stabilit de executorul judecătoresc este de 1.530.000 lei, adică aproximativ 330.000 de euro, o sumă destul de mică raportat la suprafața construită. Licitația este prevăzută a avea loc la data de 26 februarie, la sediul executorului Radu Marius.

 

Vali Vişoiu de la Conarg - complex cu 280 de apartamente în zona Prelungirea Ghencea

Luni, 19 Februarie 2018 21:15

# Investiția se va ridica la fabuloasa sumă de 14 milioane de euro

Omul de afaceri Valentin Vişoiu care controlează firma de construcţii Conarg investeşte 14 milioane de euro într-un ansamblu rezidenţial în prelungirea Ghencea din Bucureşti. Zona este una în plină ascensiune, în primul rând datorită faptului că permite un acces facil către centrul Capitalei. De asemenea, zona are și avantajul ieșirii destul de bune către Autostrada București-Pitești (prin Centura Bucureștiului, ieșirea Domnești).

Piteșteanul Robert Tudorache, reprezentantul României la Consiliul Ministerial Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze

Luni, 19 Februarie 2018 21:04

Joia trecută, piteșteanul Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei și președinte al ALDE filiala Pitești, a participat la forul consultativ menționat, alături de câțiva colegi din Ministerul Energiei și Romgaz, reprezentând, pentru prima dată, România, la o astfel de întrunire.

 

Omul de afaceri Marian Drăgușin a reușit să salveze de la dispariție brandul național ”Vinalcool”

Luni, 12 Februarie 2018 15:13

# Firma a ieșit, în ianuarie 2018, din insolvență
Trăim într-o perioadă în care brandurile locale sau naționale trag, de obicei, cortina, în favoarea mărcilor din import. Argeșul este, din păcate, un județ în care exemplele de acest fel abundă: Aro, Cauciuc, Alprom, Institutul de la Ștefănești, Turism Muntenia – sunt numai câteva nume rezonante care, ori au dispărut, ori se zbat în cele mai negre insolvențe. Iată însă că, deși rar, câte o rază de soare (economic vorbind) mai răzbate prin negura economică instalată. În cazul de față este vorba de Vinalcool, nume de referință al Argeșului, firmă întoarsă din stopul cardiac financiar de actualul deținător, omul de afaceri Marian Drăgușin.

Transfăgărășanul, închiriat de CNAIR cu 10 euro pe oră

Luni, 12 Februarie 2018 14:53

# Bătaie de joc cu cel mai spectaculos drum din lume! # CNAIR mai încasează și tarif per km pentru un sector închis pe Transfăgărășan
Traseul Transfăgărășan este considerat cel mai frumos drum din România și unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, datorită înălțimii la care a fost construit, a peisajelor superbe și a numeroaselor serpentine. Cunoscut și ca DN7C, Transfăgărășan are un potențial turistic extraordinar, dar de multe ori statul nu profită de această conjunctură. Astfel, Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) închiriază Transfăgărășanul pe sume derizorii pentru desfășurarea unor activități precum competiții sportive, spoturi publicitare și videoclipuri, filmări, curse auto, etc.

 

Eveniment frumos, reeditat de Camera de Comerț și Industrie Argeș

Luni, 05 Februarie 2018 13:49

# ”Femeia – manager de succes” – o seară specială, dedicată afaceristelor din Argeș
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș (CCIA Argeș) pregătește, în seara zilei de 2 martie, sărbătoarea primăverii: Femeia - Manager de Succes, pentru doamnele și domnișoarele din mediul de afaceri local care, prin activitatea lor, au atras atenția dar și admirația tuturor.
George Caval, președinte CCI Argeș:

Bătălie pe viață și pe moarte între constructorii argeșeni

Luni, 05 Februarie 2018 13:27

# Zeus, câștigătoarea competiției pentru reabilitarea pieței Trivale # Contre între foștii asociați: Pănescu și Zamfir au candidat din tabere opuse

Bătălie comercială cu miză de 28 miliarde de lei vechi, bani puși la concurs de Consiliul Local al Municipiului Pitești pentru reabilitarea Pieței Trivale. Suma, la care se adaugă TVA, a făcut valuri printre constructorii locali și nu numai, numărul firmelor sau asocierilor de firme înscrise inițial în procedura de licitație fiind de opt:

 

Mioveni: taxele şi impozitele locale pot fi plătite online!

Luni, 05 Februarie 2018 13:06

Deşi plata online este disponibilă de ceva vreme la Mioveni, majoritatea contribuabililor preferă să stea la coadă. În ultima vreme se observă însă o deschidere mai mare către acest serviciu. Plata online este la fel de sigură, este mult mai comodă şi nu se plăteşte comision pentru acest serviciu. Până pe 29 ianuarie 2018, au apelat la plata online aproape 50 de contribuabili, iar numărul celor care au apelat la acest serviciu în  anul 2017 a fost de 285. Plata online se face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea „Plata cu autentificare” şi selectând „Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii. Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

AJFP Argeș anunță. Măsuri de simplificare a procedurii de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice

Luni, 05 Februarie 2018 13:03

În contextul prorogării termenului de depunere a Declaratiei 600, la nivelul Ministerului Finantelor Publice este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare si plată a CAS si CASS datorate de persoanele fizice. Se are în vedere reducerea numărului de declaratii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activităti independente.

 

Licitație fabuloasă la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș

Luni, 29 Ianuarie 2018 12:30

# 50 de miliarde de lei vechi pentru repararea ghiveciului de rable de la Ambulanță # La Pitești circulă Salvări cu peste un million de kilometri la bord !!! # Atribuirea s-a făcut pe loturi, după marca mașinilor: Mercedes, VW, Fiat, Dacia, Citroen, Ford
Licitație atribuită, toată lumea mulțumită! Serviciul Județean de Ambulanță Argeș a reușit să împartă, cu succes până acum, fabuloasa sumă de aproape 50 miliarde de lei vechi (fără TVA) pentru repararea și întreținerea lotului de rable din dotare. Împărțeala s-a făcut nu oricum, ci pe categorii de mașini. Și de bani, firește, pentru că rabla străină costă mai mult la reparație.

Autostrada Pitești-Sibiu, în procedură de licitație

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:28

# Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei) # Proiectul complex prevede opt noduri rutiere, 70 de poduri, 57 de viaducte și nouă tuneluri
Ministerul Transporturilor alocă 32 de milioane de lei pentru autostrada Sibiu - Piteşti în 2018. Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră al României va intra în 2018  în faza de proiectare, urmând ca lucrările de construcţie să înceapă efectiv în 2019. Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018 prevede cheltuieli de 32 de milioane de lei cu secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii Sibiu - Piteşti, care au fost scoase déjà la licitaţie.

 

Au fost vândute carmangeria și abatorul Carmen SRL din Bascov cu 140.000 de euro

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:06

# Scandal! Procesul verbal de vânzare prin negociere directă a fost contestat în instanță
În ianuarie 2010 s-a deschis procedura reorganizării judiciare a societății Carmen SRL, reprezentată legal de Ion Stan, cunoscut de toată lumea drept „Gogu”, fiind numit ca administrator judiciar SP LICHIDĂRI INFO CONSULT. În prezent, mai bine de trei sferturi dintre activele societății au fost valorificate. La sfârșitul anului 2017, după ani de licitații s-a reușit și vânzarea carmangeriei și abatorului din Bascov, bunuri ipotecate de BRD, compus din patru construcții în suprafață de 1.340,85 mp, cu teren în suprafață de 1.976 mp.

Înmatriculările Dacia în Uniunea Europeană, în creștere cu 12%

Luni, 22 Ianuarie 2018 22:32

Înmatriculările Dacia în Uniunea Europeană au ajuns la 463.000 de unități în 2017, în creștere cu 12%, mult peste media pieței de 3.4%.
Dacia a avut parte de un an 2017 spectaculos. Constructorul român a raportat vânzări globale de 655.000 de unități, un record absolut în istoria mărcii, arată automarket.ro. Cifrele sunt completate de un raport al Asociației Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA), care a prezentat înmatriculările realizate de producători pe teritoriul Uniunii Europene.

 

Constantin Pănescu, patronul Alcadibo și Metabet - afaceri pe bandă rulantă la Cluj-Napoca

Luni, 22 Ianuarie 2018 20:52

Alcadibo Trading S.A., firmă controlată de Constantin Pănescu (foto), a înregistrat un profit net de peste 1,4 milioane de lei în anul 2016, deşi cifra de afaceri a scăzut dramatic, până la 24,39 milioane lei, faţă de 40,55 milioane lei cât a fost înregistrată în 2015. De fapt, 2016 a fost al doilea an consecutiv în care cifra de afaceri a scăzut, mai exact de la 52.467.004, în anul 2014, la 24.392.567 în 2016, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Cu toate acestea, în anul 2017, Constantin Pănescu a câștigat, prin societățile controlate, licitații de la stat pe bandă rulantă, două dintre acestea cu Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca.

Primul whisky fabricat în Argeș a ieșit pe piață

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:12

# O familie din comuna Bogați produce și îmbuteliază țuică de prune la cele mai înalte standarde!
Familia Delia și Marian Mărășoiu este cunoscută pentru implicarea, de ani buni, în producerea, dar mai ales comercializarea de vinuri. Casa Vinului – firmă patronată de cei doi soți - este unic distribuitor al Cramelor Recaş din zonă, având, totdată și cel mai bine prezentat și aprovizionat  magazin de vinuri din Argeş, în str. Exerciţiu, bl. D17 (colţ cu str. Vasile Lupu). De câțiva ani, în locațiile deschise sub cunoscutul nume, s-a început și comercializarea unor branduri cunoscute de tării, unele din Republica Moldova, reunite sub garanția unei calități superioare din toate punctele de vedere.

 

Stocul de vinars al Institutului Ștefănești, de vânzare la preț redus

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:10

# Marfa oferită la 15 miliarde în decembrie, de vânzare cu doar 11,5 miliarde lei vechi în ianuarie
Luna decembrie a venit, pentru INCDBH Ștefănești, cu cadouri nedorite. Finanțele și-au propus să recupereze datoriile vechi de câțiva ani, care, adunate, au ajuns, din nou, la sume astronomice. Asta  după ce, în urmă cu doar câțiva ani, Ministerul Agriculturii a șters, cu buretele, cei aproape 70 de miliarde de lei vechi restanți. Cu condiția ca să nu se mai înregistreze alte datorii. În momentul de față mai deține cca. 100 de hectare de vie, nu mai are cu ce să participe la concursurile de profil, nu mai are cu ce să își plătească datoriile.

Acadibo și Dragon Oil Star, marii câștigători ai licitațiilor pentru furnizarea de materiale antiderapante

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:02

# Dragon Oil Star, 38 miliarde lei vechi pentru sare de la ADP Pitești
Ca în fiecare iarnă, Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș cumpără, pentru districtele proprii, nisip și sare în vederea asigurării activității de deszăpezire. Anul acesta, cele 3149 de tone de sare vor fi livrate de către Alcadibo, care a câștigat toate cele opt oferte. Administrația Domeniului Public Pitești va plăti firmei Dragon Oil Star 38 de miliarde lei vechi fără TVA, pe un accord ce prevede livrarea de sare pentru deszăpeziri timp de 36 de luni.

 

Pagina 9 din 34

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea