George Caval, președintele CCIA: ”Târgul a fost un câștig al întregii comunități de afaceri”

Luni, 13 Mai 2019 10:46

# A IV-a ediție a Târgului Agro Pitești a fost o reușită!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat cea de-a IV-a ediție a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI. Evenimentul a fost organizat impecabil și în acest an de președintele CCIA Argeș, George Caval.

Informații privind Spaţiul Privat Virtual şi calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna mai, la AJFP Argeș

Luni, 13 Mai 2019 10:33

Miercuri, 15 mai 2019, începând cu ora 12:00, în sala de şedinţe a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, contribuabilii vor beneficia de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri referitoare la Spaţiul Privat Virtual. De asemenea, specialiştii  ANAF vor mai prezenta calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii mai 2019, precum şi alte noutăţi legislative. Contribuabilii interesaţi să participe la această întâlnire se pot programa prin intermediul „Formularului de contact” de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, selectând Categoria „Asistenţă în domeniul fiscal”, Subcategoria „Întâlniri cu contribuabilii”.

 

Doctorul Marian Drăgușin a dat o nouă lovitură imobiliară

Luni, 22 Aprilie 2019 13:37

# Acesta a cumpărat, se pare, fostul sediu al Telekom din Bulevardul Republicii

Marian Drăgușin este – se pare – noul proprietar al fostei clădiri de la Bulevard, mai cunoscută ca Sediul Telekom. Aceasta a fost scoasă la vânzare cu ceva timp în urmă, prețul de început al licitației fiind de aproape 1,1 milioane de euro. Construcția și terenul se adaugă la clădirea din planul al II-lea, devenind, astfel, una dintre cele mai mari proprietăți imobiliare din centrul Piteștiului.

Finanțele au cerut, din nou, falimentul firmei CNCD

Luni, 15 Aprilie 2019 15:30

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD. Firma a intrat în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat printre alții și directorul  societății, Constantin Scarlat. În dosarul insolvenței CNCD, la ultimul termen al procesului de la Tribunalul Specializat Argeș, instanța s-a pronunțat pe cererea Finanțelor Publice de a deschide procedura de faliment asupra debitoarei. Pe 13 februarie, instanța a respins, din nou, cererea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeș, fiind acordat un termen administrativ de control la data de 19 iunie 2019. Aceeași cerere a fost făcută de AJFP Argeș și în 2017, pe motiv că societatea figurează cu obligații fiscale realizate după data deschiderii procedurii insolvenței. Și atunci, dar și acum Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea Finanțelor. A.V.

 

Tronsonul Pitești-Curtea de Argeș al Autostrăzii Pitești-Sibiu ar putea fi construit de chinezi!

Luni, 15 Aprilie 2019 15:28

# Compania este o subsidiară a celui mai mare constructor din China

Asocierea China Railway 14-th Bureau Co Ltd – Viaponte Rom – Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia a reintrat în cursa pentru construirea celor 30 de kilometri dintre Curtea de Argeș și Pitești, parte a mult așteptatei autostrăzi Sibiu-Pitești. Pe 2 aprilie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis plângerea chinezilor și a obligat Compania de Administrare a Infrastructurii să reia în calcul oferta acestora pentru licitația în valoare de 1,8 miliarde de lei

Autostrada București-Pitești, 47 de ani de la inaugurare

Luni, 15 Aprilie 2019 15:28

Săptămâna trecută, mai exact pe 12 aprilie, s-au împlinit 47 de ani de la inaugurarea primei șosele de mare viteză din România. Autostrada A1 este parte a Coridorului IV pan-european de transport, aflat în construcție. Autostrada A1 a fost construită  în perioada 1967–1972 și refăcută în 2000, cu noi segmente adăugate între anii 2007 și 2017. Tronsonul București–Pitești a fost prima autostradă din România, cei 96 de kilometri, care leagă cele două orașe, fiind operați în perioada 1967-1972.

 

Lanțul argeșean de farmacii Forte Vita prevede, anul acesta, o creștere de 10%

Luni, 15 Aprilie 2019 13:44

După ce, în 2018, afacerile Forte Vita au crescut cu 7% faţă de anul anterior, până la 14,8 mil. lei, planurile pentru anul acesta urmăresc un avans de circa 10%. „Piaţa farmaceutică a sărit ca valoare a licenţelor foarte mult. Preţul unei licenţe a ajuns la 300.000 - 350.000 de euro. Piaţa stabileşte preţul şi este acelaşi la nivel de ţară. Bătălia se dă între lanţuri şi atunci farmaciile independente cu o singură unitate cad pradă acestor vânzări“, a declarat aceasta, pentru zf.ro

Transmitere index contor apă prin WhatsApp

Luni, 08 Aprilie 2019 11:58

# S.C. Apă Canal arată că a ajuns, înaintea altora, în secolul XXI
SC Apă Canal 2000 SA, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, aduce la cunoştinţa beneficiarilor că, începând cu data de 01.04.2019, este disponibilă o nouă modalitate de transmitere a indexului autocitit, respectiv prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp, la nr. de telefon: 0755.147368.
Transmiterea indexului autocitit prin această modalitate se poate face în intervalul 20 – 30 ale lunii în curs, caz în care se impune ataşarea unei fotografii a indexului de pe apometru şi transmiterea următoarelor informaţii: codul de client, adresa punctului de consum şi indexul apometrului.

 

Program de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în anul 2019

Luni, 08 Aprilie 2019 10:24

# La nivelul județului Argeș, cantitatea de lână estimată a fi comercializată în anul 2019,  este de 276 348 kg.
În registrul unic de evidență a beneficiarilor gestionat de Direcția pentru Agricultură Județeană  Argeș s-au înregistrat 330 de beneficiari având un număr total de 90449 capete ovine. La nivelul județului Argeș, cantitatea de lână estimată a fi comercializată în anul 2019,  este de 276 348 kg.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş instruieşte primăriile din judeţ în vederea sprijinirii contribuabililor în depunerea Declaraţiei Unice

Luni, 08 Aprilie 2019 10:19

În colaborare cu Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş şi cu conducerea Bibliotecii Judeţene Argeş, în baza prevederilor Legii nr. 340/2004, privind Instituţia prefectului şi ale Legii 207/2015, privind Codul de Procedura Fiscală, care reglementează colaborarea dintre autorităţile publice sau de interes public, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş a solicitat primăriillor din judeţul Argeş să ofere sprijin contribuabililor, în vederea înregistrării în Spaţiul Privat Virtual şi depunerii ,,Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, pentru contribuabilii din aria de competenţă a fiecărei unitaţi administrativ-teritoriale.

 

Președintele ALDE Pitești Robert Tudorache, la reuniunea ministerială a Inițiativei de Cooperare Regională în Centrul și Sud-Estul Europei

Luni, 08 Aprilie 2019 10:00

Președintele ALDE Pitești, Robert Tudorache a participat, lunea trecută, la Palatul Parlamentului, în calitate de secretar de stat în cadrul ministerului Energiei, la reuniunea ministerială a Inițiativei de Cooperare Regională în Centrul și Sud-Estul Europei  (CESEC), alături de Anton Anton, ministrul Energiei. Aceasta este a doua reuniune ministerială CESEC găzduită de ministerul român al Energiei.

Se scot la licitație spațiile comerciale din plajele orașului

Luni, 08 Aprilie 2019 09:45

# Pentru o terasă în centru, acum e momentul!
Vine vara. Serviciul Public de Exploatare a Patroimoniului Municipiului Pitești (SPEP), organizează licitație publică, pe data de 18 aprilie, pentru închirierea unor suprafețe de teren situate în incintele plajelor din Pitești (str. Costache Negri, Tudor Vladimirescu și Trivale) dar și pentru închirierea unei suprafețe de 150 m.p., fix în centrul orașului (Piața Primăriei – Piața Vasile Milea), pentru instalarea de terase de alimentație publică. Pentru înscriere trebuie procurat, de la sediul SPEP, caietul de sarcini, data limită de depunere a dosarelor de participare fiind 17 aprilie.

 

 

Județul Argeș - exporturi de peste 5,77 miliarde de euro în primele 11 luni din 2018

Luni, 08 Aprilie 2019 09:43

# Argeșul - pe primul loc în clasamentul județelor după diferența în euro dintre export și import

Argeș, Timiș, Olt, Sibiu și Alba au fost, pentru primele 11 luni din 2018, în topul județelor cu balanță pozitivă în ceea ce privește valoarea exporturilor și a importurilor, conform datelor publicate de către Institutul Național de Statistică (INS). La polul opus se regăsește Bucureștiul, cu un deficit export-import de peste 12 miliarde de euro, dar și alte județe precum Ilfov, Prahova sau Constanța.

Alarmant! 73% din mașinile importate în ultimii doi ani sunt inferioare normei Euro 4

Luni, 01 Aprilie 2019 21:32

# Un argeșean propune: „Țările de unde vin rablele ar trebui să participe la înlăturarea efectelor impactului ecologic pe care acestea îl produc în țările de destinație”

Preşedintele ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România) şi expert în industria auto, Gabriel Sicoe, trage un nou semnal de alarmă, semnal ce vine după eșecul Guvernului de a stabili  o nouă taxă de poluare auto. Acesta a arătat, recent, că parcul auto național a ajuns la peste 8,1 milioane vehicule, cu trei milioane mai multe decât acum zece ani. Creșterea a fost super-puternică în ultimii doi ani, când au intrat în țară un milion de mașini SH.

 

Constantin Pănescu vrea să investească pe terenul CET Nord Găvana

Luni, 01 Aprilie 2019 21:12

# Firma omului de afaceri a propus Primăriei Pitești un schimb de terenuri

La ședința de Consiliu Local Pitești, din luna martie, s-a discutat posibilitatea realizării unui schimb de terenuri între Primăria Pitești și Metabet, firma omului de afaceri Constantin Pănescu. Societatea a propus să transfere către municipalitate o suprafață de 18.246 mp, aflată în vecinătatea Stadionului Nicolae Dobrin și a Sălii Sporturilor, iar Pitești-ul urma să transfere către Metabet terenul aferent CET Nord Găvana.

Arhiepiscopia se apucă de repararea hidrocentralei Călugărița

Luni, 01 Aprilie 2019 08:53

# La 4 ani de când a cheltuit 1,7 milioane lei ca să o cumpere

Cu o viteză uluitoare, Arhiepiscopia dă semne că dorește să se apuce de repararea microhidrocentralei cumpărate în 2015. Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a cumpărat, de la Hidroelectrica, microhidrocentrala Călugăriţa, pentru 1,7 milioane lei, unitatea producând, în trecut, energie pentru a aproviziona 180 de gospodării.
Microhidrocentrala de pe râul Valea lui Stan a fost construită în anii '80.

 

Hidrocentrala Vidraru - modernizare de 80 de milioane de euro!

Luni, 01 Aprilie 2019 08:52

Hidroelectrica va demara procedurile de retehnologizare a centralei de la Vidraru adoptând metoda dialogului competitiv pentru acordarea contractului de peste 80 de milioane de euro.
”Prima dată au fost patru oferte, a doua oară au fost două. Ofertele au fost neconforme, din motive tehnice. În termen de o lună reluăm procedura, de data aceasta nu din nou prin licitaţie, ci prin dialog competitiv, pentru a lăsa ofertanţilor posibilitatea să vină cu propriile soluţii tehnice competitive”, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea.

Niciun participant la licitația pentru Alprom

Luni, 01 Aprilie 2019 08:49

# La termenul anterior, peste 100 de licitanți pentru camerele de cămin
# Doritorii pot cumpăra chiar o locomotivă
Bucăți din fosta perlă a producției românești de mobilă, Alprom, sunt scoase, periodic, la licitație Așa cum am mai scris, vânzarea este organizată de Capital Insol, din București, administrator judiciar. Prima încercare a fost prevăzută pentru data de 26 februarie 2019, la sediul societății debitoare, Alprom S.A.

 

Doar câteva camere de cămin și un apartament, vândute la prima licitație pentru ALPROM

Luni, 18 Martie 2019 15:38

# Procedurile de vânzare vor fi reluate săptămâna aceasta

Așa cum am mai scris, ompania argeşeană de mobilă Alprom – fost lider național în domeniu, a fost,  de mai bine de zece ani, miza unui război pe plan local între doi oameni de afaceri: Gheorghe Văsîi şi Cătălin Chelu. În momentul de față, Alprom este de vânzare, pe bucăți. Una din perlele industriei argeșene și chiar naționale, recunoscută în toată lumea prin produsele de o înaltă calitate, cu producție ce lua, preponderent, calea exportului, cu mii de angajați.

Inspectorii antifraudă verifică dotarea cu noile case de marcat electronice

Luni, 18 Martie 2019 15:10

Începând de vineri, 15 martie, inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) desfăşoară acţiuni de control tematic privind respectarea de către operatorii economici a obligaţiei de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic.
Acţiunea de control a fost dispusă de Ministerul Finanţelor Publice, fiind determinată de faptul că cererea de case de marcat electronice a scăzut accentuat în perioada decembrie-februarie, vânzările diminuându-se.

 

Pagina 10 din 43

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea