VICTORIE! Parlamentarii şi-au majorat veniturile cu 7.500 de lei pe lună

Marţi, 21 Februarie 2023 07:22

Ţara arde şi baba se piaptănă! Săptămâna trecută, parlamentarii şi-au votat în mare secret majorarea veniturilor. Dacă pentru alocaţiile copiilor s-au scormonit de câţiva lei, pentru cabinetele parlamentare au alocat sume importante de bani.

Nu mai puţin de 7.500 de lei pe lună, bani pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare au fost aprobaţi pentru fiecare parlamentar. Şi asta nu e tot! Pe lângă indemnizaţia de parlamentar şi banii pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare, aleşii neamului care nu locuiesc în Bucureşti sau în judeţul Ilfov mai primesc 4.600 lei pentru chirie, dar şi 400 de lei diurnă în zilele de lucru.

În plus, au gratuitate la călătoriile cu trenul, un zbor intern gratuit dus-întors pe săptămână, dar şi telefon de serviciu cu abonament, potrivit Jurnalul.ro.

ADIO ajutoare sociale pentru persoanele apte de muncă!

Luni, 20 Februarie 2023 22:08

De la 1 ianuarie 2024, se va schimba modul de acordare a ajutoarelor sociale! Dacă, în prezent, mii de români sunt abonaţi la venitul minim de incluziune, dar sunt apţi de muncă, de anul viitor acest lucru nu va mai fi posibil. Deputaţii PSD au susţinut în Camera Deputaților ca ajutorul social să ajungă doar la cei care au nevoie cu adevărat de el, nu la oamenii leneşi.

„Alături de colegii din PSD am susținut în Camera Deputaților ca ajutorul social să ajungă doar la cei care au nevoie cu adevărat de el, în special la familiile cu mulți copii sau la cei care nu pot munci.

 

 

România - fruntaşă în Europa la creşterea PIB-ului!

Luni, 20 Februarie 2023 21:13

Se zăreşte luminiţa de la capătul tunelului. Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România se află între primele state europene în ceea ce priveşte creşterea estimată a PIB-ului, peste media europeană, cu o cifră de 2,5%. Iar eroul din această poveste este PNRR-ul, după cum a spus chiar primul-ministru.

„A fost un an dificil anul 2022. A fost marcat de ameninţări la adresa securităţii noastre în faţa cărora lumea democratică a avut un răspuns ferm, comun şi integrat. Practic cred că aceasta este esenţa a tot ce s-a întâmplat în 2022, voinţa Ucrainei de a se apăra şi solidaritatea, unitatea Alianţei Nord Atlantice a UE pentru a sprijini Ucraina, pentru a ajuta cetăţenii ucraineni şi a face tot ceea ce este posibil astfel încât Ucraina să poată să îşi apere teritoriile.

Dacia e pe val în Europa! Înmatriculările au crescut puternic în ianuarie 2023!

Luni, 13 Februarie 2023 21:29

Înmatriculările Dacia au crescut în mod semnificativ în luna ianuarie 2023, pe principalele pieţe de desfacere, pe fondul faptului că Uzina de la Mioveni a accelerat producţia în ultimul trimestru din 2022. Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută maşină din Hexagon în ianuarie şi a bifat o creştere a înmatriculărilor de 86%. În acest context, a depăşit Peugeot 208 şi Renault Clio. Potrivit Ştiripesurse.ro, Dacia a înregistrat vânzări foarte bune pe pieţele din Italia şi Spania (ţara cu cea mai mare creştere pentru Dacia).

 

Producătorii și comercianții de băuturi, obligați să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) pentru sticle și alte ambalaje!

Luni, 13 Februarie 2023 19:32

Pentru o gestionare mai eficientă a deșeurilor la nivel național și pentru creșterea gradului de reciclare, Guvernul României și-a asumat implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) pentru ambalajele de băuturi, în conformitate cu prevederile HG 1074/2001 privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

SGR reprezintă un sistem prin care cetățenii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor cumpăra o băutură (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l, inclusiv.

Omul de afaceri Gheorghe Badea a cerut parlamentarilor să scoată Transfăgărășanul din nămol și praf

Miercuri, 08 Februarie 2023 12:15

Omul de afaceri Gheorghe Badea a accentuat importanța deschiderii Transfăgărășanului pe o perioadă mai lungă de timp. Prezent la întâlnirea de lucru organizată, săptămâna trecută, de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Argeș, Badea a spus că va fi gata tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, iar Transfăgărășanul tot nu va fi deschis tot timpul anului. Omul de afaceri s-a adresat parlamentarilor argeșeni și secretarului de stat în ministerul Transporturilor, Ion (Iani) Popa, să încerce să scoată din „nămol și praf perla turistică a județului”.

 

Fosta primăriță din Ștefănești vinde lapte de capră... pe abonament!

Marţi, 07 Februarie 2023 08:16

Ioana Jenica Dumitru nu mai călărește, deocamdată, caii mari ai politicii. A fost parlamentar de Argeș (deputat din partea PP-DD), apoi primar din partea PSD. În momentul de față, se mulțumește cu o funcție de consilier local (din partea partidului Neamul Românesc) la Ștefănești, oraș pe care l-a condus, patru ani, din funcția precedentă, de primar.

Cum însă politica nu ține de foame și sete (decât de la un anumit nivel în sus), fosta primăriță vinde, pe rețelele de socializare, produse bio:

”Rațe și gâște de 5 kg și Curcani naturali, de 10- 15- 20 kg.buc...

 

Ion Mînzînă și Radu Perianu au așteptări mari de la mediul de afaceri

Luni, 06 Februarie 2023 12:37

# Întâlnire de lucru importată între reprezentanții din administrație și cei ai mediului de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat vineri, 3 februarie, o nouă dezbatere la care au participat parlamentari de Arges, reprezentanți ai mediului de afaceri și al celui academic, reprezentanți ai administrației locale si județene. Întâlnirea de lucru a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Pitești. George Caval, președintele CCIA Argeș, a fost cel care a coordonat dezbaterea, iar discuțiile purtate au vizat dezvoltarea strategică a municipiului Pitești și a județului Argeș, pe domenii de competență: legislativ, administrativ, economic. Ordinea de zi a cuprins 40 de puncte care au vizat infrastructura rutieră, mediul, turismul, energia.

 

 

Pentru prima dată în Argeș, lucrările de branșament și de racord ale consumatorilor de apă din aria de operare regională ADIA vor fi suportate de Apă Canal 2000 SA Pitești!

Luni, 06 Februarie 2023 11:47

ADIA a avizat pe 31 ianuarie 2023, Bugetul de venituri și cheltuieli al Operatorului Regional Apă Canal 2000 SA Pitești! Au fost aprobate modificări importante privind branșarea la rețeaua de apă și racordarea la rețelele de canalizare.

Astfel, începând cu 1 februarie 2023, va intra în vigoare noul Contract de Delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare nr. 1/2010, actualizat în ianuarie 2023, conform căruia:

 

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit cu moșiile de la Rătești

Joi, 02 Februarie 2023 08:36

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p. și se vând, acum, la preț redus

Nicolae (Nenea) Ivănescu a nimerit, în cazul de față, cum nu se poate mai prost: pe mâna Emiliei Mateescu, profesionist exigent, fost prefect de Argeș.

În cazul de față, este pus în executare, din nou, de SCPExJud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin, în joc fiind terenul arabil și pădurea pe care afaceristul  le deține, încă, la Rătești.

 

Constructorul s-a apucat de organizarea șantierului pentru secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești

Miercuri, 01 Februarie 2023 09:36

Constructorul austriac Porr a depus la începutul acestui an, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, o solicitare de emitere de acord de mediu pentru organizarea de șantier pentru secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești. Este vorba despre proiectul „organizare de șantier nr.3 obiective social-sanitare, echipamente tehnice pentru realizarea lucrărilor, platforme, împrejmuire”. Lucrările pe cei aproape 10 kilometri ai secțiunii 4, ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, informează Asociația Pro Infrastructură.

 

Vila de vacanță a lui Inquieto de la Corbeni, vândută la jumătate de preț

Marţi, 31 Ianuarie 2023 15:23

Nicola Inquieto, cetăţeanul italian arestat ,în primăvara anului 2018, la Piteşti, fiind bănuit că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în Argeș, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli, Italia. Venit în România în 2004, Inquieto a dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar prin investițiile derulate în special în capitala județului.

Arestarea sa a dus la destrămarea imperiului imobiliar pe care îl administra. Apartamente, proiecte imobiliare neterminate, terenuri, case de vacanță și altele, cu toate au ajuns să fie vândute la licitație, pentru creditele uriașe cu ajutorul cărora italianul își derula afacerile.

 

 

Se majorează indemnizaţiile sociale în 2023!

Marţi, 31 Ianuarie 2023 14:59

Veşti bune pentru asistaţii sociali! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că după sfârşitul primului trimestru al anului 2023 se vor majora indemnizaţiile sociale. Creşterea acestora se va face cu rata inflaţiei.

„Este vorba de acele beneficii sociale care se raporteaza la indicatorul social de referintă, care va fi majorat cu rata inflatiei, care va fi cunoscuta la sfarsitul trimestrului 1. Vorbim aici in primul rand de indemnizatia de somaj, alocatia lunara de plasament, alocatia pentru sustinerea familiilor, nivelul minim al indenizatiei pentru cresterea copilului. În urma aplicării noii valori, se modifică baza de calcul și acestea vor crește.”, a declarat Marius Budăi.

Sute de vagoane ale CFR Marfă, scoase la licitație de ANAF Argeș

Marţi, 31 Ianuarie 2023 09:08

# Vagoanele se află în stația Golești și vor fi vândute ca fier vechi! # Fiscul speră să obțină pe acestea suma de peste 11 milioane de lei!

Pentru datorii nerecuperate, statul român – prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș - a decis să organizeze o mega-licitație, pentru vânzarea a sute de vagoane de marfă, dezafectate, staționate în gara de la Golești. Este vorba de 248 de unități, cu prețuri/bucată ce variază între 22.000 lei și 207.653 lei.

În total, Fiscul argeșean și-a propus să obțină suma de 11.702.763 lei, fără TVA. Licitația va fi organizată pe data de 8 februarie 2023, la sediul A.J.F.P. Argeș, din Pitești, Bd. Republicii.

 

 

A fost semnat contractul de proiectare pentru podul de la Poiana Lacului!

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:08

La 9 ani de când inundațiile au distrus podul de la Poiana Lacului, s-a făcut un pas important pentru refacerea lucrării. Săptămâna trecută, s-a semnat contractul de proiectare (P.A.C + P.T.E) pentru Podul de la Poiana Lacului de pe DN67B, km 75+800. De asemenea, s-a constituit garanția de bună execuție și se așteaptă emiterea ordinului de începere pentru această fază. De la emiterea ordinului de începere, proiectarea trebuie să dureze maximum două luni, după care se va cere finanțarea lucrării și se va scoate la licitație execuția. Podul, care se află în administrarea CNAIR, a fost distrus de inundațiile din 2014 și circulația se desfășoară pe un pod improvizat.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Coroanele dentare

Marţi, 24 Ianuarie 2023 08:40

Ce este coroana dentară și când este necesară?

Coroana dentară este lucrarea protetică ce acoperă în totalitate un bont sau un dinte cu un grad mare de distrucție, reușind să-i redea atât funcționalitatea cât și estetica.

Coroana dentară se recomandă în următoarele situații

1. Distrucție dentară în proporție de 50%, din cauza cariei avansate

2. Dinți ce au nevoie de  restaurare în ceea ce privește forma sau culoarea

3. În urma unui tratament de canal

4. În urma unui tratament cu implanturi dentare

 

Centrul de business din Pitești va fi gata cu șapte luni mai devreme

Luni, 23 Ianuarie 2023 14:15

Lucrările de la Centrul de business de tip „incubator de afaceri” - BUSINESS HUB ar putea fi finalizate în această vară, chiar cu șapte luni înainte de termenul final.

„La Business Hub, lucrările sunt avansate, constructorul luându-și angajamentul că le va încheia până la 31.05.2023, cu toate că termenul final este 31.12.2023!”, a spus, pe Facebook, primarul Cristian Gentea.

Un număr de 16 firme beneficiare, din categoria IMM-urilor, care vor desfăşura activităţi de cercetare-dezvoltare vor fi reunite în viitorul «incubator de afaceri» de la Piteşti. În urma acestui proiect, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, s-a urmărit modernizarea, reabilitarea şi dotarea unei clădiri din Strada Fraţii Goleşti nr. 6, care aparţine municipalităţii, în vederea realizării Centrului de business.

Notificare utilizatori din comuna Bradu în vederea racordării imobilelor la reţeaua de apă nou executată pe strada Serelor

Luni, 23 Ianuarie 2023 13:34

În urma finalizării Obiectivului de investiţii „Extinderea reţelei de apă pe strada Serelor, comuna Bradu, judeţul Argeş”, lucrare finanţată din surse proprii ale SC Apă Canal 2000 SA, în zilele de 11 şi 12 ianuarie 2023 au fost notificaţi 6 utilizatori din zonă cu privire la modificarea instalaţiei interioare până la data de 31.01.2023 în vederea racordării imobilelor la reţeaua de apă nou executată. După această dată, societatea Apă Canal 2000 SA va proceda la dezafectarea vechii legături, care traversează proprietăţi private şi pe tronsonul căreia au avut loc numeroase avarii ce au generat disconfort proprietarilor din zonă.

 

 

Hotelul Muntenia, de vânzare pe etaje!

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 10:02

Un anunț postat pe cel mai mare site de imobiliare din România, Olx, face vâlvă în mediul de afaceri din Argeș: Hotelul Muntenia (clădirea turn) este de vânzare la… bucată! Mai exact spus, la etaj. Cu o suprafață de 400 m.p./etaj, prețul de vânzare al fiecărui nivel este de 520.000 euro. O ofertă interesantă, adică 1300 euro/m.p. la kilometrul zero al Piteștiului.

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, în urma unei licitații, organizate de către administratorul judiciar Pareto Grup IPURL din Baia Mare, a fost vândut Complexul hotelier „Muntenia” din centrul Piteștiului. Omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino,  a fost cel care a câștigat licitația, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro.

Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „În 2023 depășim borna de 1.000 km de autostradă dați în trafic”

Marţi, 17 Ianuarie 2023 22:53

Anul 2023 se anunță prolific în proiecte de infrastructură, ministerul Tranporturilor având în derulare lucrări importante. Printre ele se numără și două proiecte ale Argeșului, Autostrada Sibiu-Pitești și Drumul expres Craiova-Pitești. Secretarul de stat Ionel Scrioşteanu a declarat că în acest an se va depăși borna de 1000 km de autostradă dați în trafic, iar până în 2030, România ar putea avea 2000 km de autostradă.

„Depășim borna de 1000 km de autostradă dați în trafic. România are, în prezent, 994 km de drumuri de mare viteză. Știu că a durat mult, mult prea mult, dar trendul ascendent din ultimii trei ani în ceea ce privește investițiile în infrastructura rutieră, ne permite să spunem că vom atinge borna de 2000 km până în anul 2030.”, a anunţat Scrioşteanu, pe pagina sa de Facebook., potrivit Adevărul.ro.

 

 

Pagina 10 din 70

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea