Firma argeșeanului Ovidiu Baciu poate produce 25 de milioane de măști lunar

Luni, 01 Martie 2021 13:30

Afaceristul Ovidiu Baciu, originar din Călinești, găsește, din nou, cu o insistență pe care numai puțini o au, rețeta succesului. Una din firmele sale noi, Ann Reeves&Francesca (după o investiție de câteva milioane de euro), poate produce cca. 25 milioane de măști de protecție, lunar.

Piața de măști a fost instabilă aproape în totalitatea anului 2020, având variații atât din punct de vedere al prețului, cât și din punct de vedere al cantităților comandate.

Trei din cele patru tronsoane ale Drumului Pitești-Craiova, construite de firma lui Dorinel Umbrărescu

Luni, 01 Martie 2021 13:16

Urmare finalizării procesului de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel București prin Hotărârea Civilă nr. 2127/2020, pronunțată la data de 16.11.2020 și adusă la cunoștință Autorității Contractante în data de 28.12.2020, în cursul zilei de astăzi, 24.02.2021, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect “Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4”.

 

Universitatea din Pitești vrea să achiziționeze două lifturi

Marţi, 23 Februarie 2021 13:40

# Nicio firmă nu s-a înscris la licitație
Universitatea din Pitești dorește să achiziționeze două lifturi pentru Corpul B al instituției, situat lângă Rectorat, după ce clădirea a fost adaptată conform cerințelor ISU. UPIT pune la bătaie suma totală de 423.525 lei, fără TVA, pentru furnizarea a două ascensoare de persoane, inclusiv montaj, punere în funcțiune și instruire personal (valoare totală estimată: 378.150 lei, fără TVA) și prestarea serviciilor de întreținere lunară și

Bătălie pe Zion Club!

Marţi, 23 Februarie 2021 08:49

# Proprietatea imobiliară este licitată de doi executori judecătorești

Cine nu știe sau nu a auzit de legendarul club Zion, din Nord, Complex Ciocârlia. Clubul nu mai este deschis de câțiva ani, i-a rămas, însă, povestea. Care poveste a devenit una ceva mai neagră, proprietatea fiind, iată, oferită spre vânzare de două cabinete de executori judecătorești.
Societatea Profesională de Executori Judecătorești Mateescu Emilia & Andronache Ion-Florin a emis, pe data de 21 decembrie, anul trecut, o publicație de vânzare imobiliară a clădirii în care a funcționat

 

Doar trei firme românești în cele unsprezece asocieri care au depus oferte pentru o secțiune din Autostrada Pitești-Sibiu

Luni, 22 Februarie 2021 23:24

# Secțiunea licitată va avea 49 de poduri și viaducte și 7 tuneluri

Pe 16 februarie 2021, a avut loc depunerea candidaturilor pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu".
Până la termenul limită de depunere au depus candidaturi următorii ofertanți:
1. ASOCIEREA AKTOR S.A. - RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia - Italia)
2. ASTALDI SPA (Italia)

Șah la Uzinele Dacia: Ford ar putea produce din 2026 maşini electrice la Craiova

Luni, 22 Februarie 2021 14:42

Ford are în plan ca până la jumătatea anului 2026 în Europa gama să să fie reprezentată de maşini electrice sau hibride plug-in, iar din 2030 să producă numai maşini electrice.
Uzina de la Craiova ar putea produce în următorii ani automobile electrice Ford în contextul noii strategii a Ford Europa de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, informează zf.ro.

 

Comesad a învins, la CNSC, Primăria Curtea de Argeș

Marţi, 16 Februarie 2021 13:46

Prin contestația nr. 376/07.01.2021, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor sub nr. 957/07.01.2021, înaintată de S.C. Comesad Drumuri SRL (lider al Asocierii SC Comesad Drumuri SRL - SC Reparații Modernizări Retehnologizări Argeș SRL - SC Centrul de Proiectare și Consultanță Rutieră SRL - SC Best Proiect Prest SRL,  formulată împotriva rezultatului procedurii simplificate organizate de autoritatea contractantă Municipiul Curtea de Argeș, în vederea atribuirii contractului de

Autostrada Sibiu - Pitești primește 477 milioane de lei, în 2021

Luni, 15 Februarie 2021 19:07

Ministerul Transporturilor alocă anul acesta 477 milioane de lei pentru Autostrada Sibiu – Pitești, cel mai important proiect rutier al României. Suma este cu peste 67% mai mare față de nivelul cheltuit anul trecut, semn că s-ar începe lucrările și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, arată economica.net.
Autostrada Sibiu – Pitești beneficiază de o alocare de aproape 477 milioane de lei în propunerea de buget pentru 2021 a Ministerului Transporturilor, față de nivelul de 284 milioane de lei, cheltuit în 2020.

 

Un nou pol industrial în jurul depozitului Dacia de la Oarja, la 10 km de Piteşti, pe Autostrada Pitești-București

Luni, 08 Februarie 2021 23:42

Globalworth, proprietarul depozitului unde Dacia are cel mai mare depozit din lume, are în plan extinderea platformei industriale. Astfel, Automobile Dacia, cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, replică modelul industrial al platformei de la Mioveni (Argeş) în localitatea Oarja, conform zf.ro.
După finalizarea proiectului logistic al Grupului Renault, cel mai mare din lume, în 2010 în urma unei investiţii de 40 mil. euro, în Oarja au venit treptat şi alte companii - Martur România, Kirchoff Automotive,

Preluarea grupului de ferme Danbred de către Premium Pork - în atenția Consiliului Concurenței

Luni, 08 Februarie 2021 14:52

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Premium Pork Commercial SRL intenționează să preia activitățile desfășurate de Danbred Argeș SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL și Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducției, îngrășării și vânzarii porcinelor către abatoare.
„Premium Pork Commercial SRL face parte din grupul Premium Pork, a cărui activitate principală în România este creșterea suinelor în vederea vânzării acestora pentru abatorizare.

 

Macro Suin extinde unitatea de procesare a cărnii din Costești

Marţi, 02 Februarie 2021 13:52

Societatea Macro Suin SA din Costeşti, deţinută de antreprenorii Mihai Cîrstea şi Cătălin Ene,  va desfășura în acest an o nouă investiție. Deși anul trecut a fost unul plin de probleme, firma fiind grav afectată atât de pandemia de COVID, cât și de pesta porcină, fiind sacrificați peste 25.000 de porci, anul 2021 începe cum nu se poate mai bine. Cu o investiție!

Ministrul Muncii anunță o nouă inițiativă de recalculare a pensiilor speciale

Luni, 01 Februarie 2021 14:46

# Cea mai mare pensie din România – 77.000 lei lunar, un pensionar din Argeș

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, joia trecută, că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni, această evaluare fiind prima după cea realizată în perioada 2005 - 2010. „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alții”, a spus Turcan. Aceasta a abordat și subiectul pensiilor speciale, pe care PNL a promis că le va elimina.

 

Se schimbă modalitatea de despăgubire pentru evenimente auto

Luni, 01 Februarie 2021 14:39

Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul său proiectul de ordonanţă de Urgenţă ce vizează decontarea directă obligatorie între asigurătorii de RCA.
Serviciul de asigurare de decontare directă garantează persoanei prejudiciate posibilitatea de a se adresa asigurătorului la care aceasta are încheiată asigurarea RCA în vederea recuperării prejudiciului, urmând ca acesta să recupereze în totalitate sau în parte sumele achitate de la asConform proiectului, decontarea directă între asiguratorii RCA este aplicabilă la îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: accidentele auto se produc pe teritoriul României; vehiculele implicate în

Autostrada Pitești-Sibiu și drumul expres Pitești Craiova au impulsionat vânzarea de camioane

Luni, 01 Februarie 2021 13:43

# Un sfert din mașinile grele vândute, anul trecut, în România, au fost pentru aceste proiecte
Proiectele de construcții de șosele care încep sau se termină la Pitești au determinat o creștere semnificativă a vânzării de mașini grele. Camioanele destinate şantierelor de construcţii au reprezentat aproape 25% din piaţa camioanelor din 2020 potrivit datelor Cefin Trucks, importatorul Ford Trucks pe piaţa locală.

 

4 februarie 1967 – 4 februarie 2021. 54 de ani de la demararea lucrărilor la prima Autostradă din România

Luni, 01 Februarie 2021 13:43

# Autostrada București-Pitești a fost concepută pentru viteze de 140 km/h
Se împlinesc 54 de ani de la începerea lucrărilor la  prima autostradă  din România, țară care se numără printre ţările aflate la coada clasamentului european din perspectiva dezvoltării infrastructurii rutiere. În timp ce în Germania şi în Italia primele autostrăzi apăreau încă din anii ’20, în România nevoia unor şosele de mare viteză a apărut abia în a doua jumătate a secolului al XX-lea. La 4 februarie 1967 a început construcţia A1 Bucureşti-Piteşti, proiectată, la cererea lui Nicolae Ceauşescu, pentru o viteză de 140km/h. În 1972, la 12 aprilie, erau inauguraţi cei 96 de kilometri, ce legau Bucureştiul de Piteşti, iar pentru construcţia lor s-au folosit 445.000 de tone de asfalt.

Servicii profesionale oferite de firmă de curățenie în Argeș, pentru domenii variate

Luni, 01 Februarie 2021 13:36

SC CLEANING SOLUTIONS CONCEPT SRL execută servicii profesionale de curățenie pentru instituții, hoteluri, spitale, birouri, hale industriale, magazine, case particulare. „Noi vă ajutăm să economisiți timp, efort și bani punându-vă la dispoziție o gamă variată de servicii de curățenie și întreținere. Beneficiem de personal calificat și verificat pentru a îndeplini cerințele clienților. SC CLEANING SOLUTIONS CONCEPT SRL beneficiază de avantajul de a avea aparatură de ultimă generație în domeniul curățeniei.
Societatea noastră prestează servicii în Pitești și în zonele limitrofe.

 

Au început lucrările la viitorul Spital Clinic Veterinar din Pitești

Marţi, 26 Ianuarie 2021 16:10

# Investiția este  de 2 milioane de euro

La Pitești se construiește cel mai mare spital veterinar din sudul țării. Acesta va face parte din lanţul de unităţi sanitare veterinare Prima-Vet, care deţine deja 3 centre medicale în Bucureşti. Investiția va fi realizată în Bulevardul Petrochimiștilor nr 43, vizavi de Vama Pitești.
Imobilul este situat în intravilanul municipiului Pitești, având o suprafață totală de 356 mp. Accesul auto și pietonal se va face dinspre B-dul Petrochimiștilor. Caracteristicile construcției propuse: funcțiunea principală a viitorului imobil este de spital clinic veterinar, regim de înălțime: P+4 (Etaj 4 retras), număr total parcări prevăzute în proiect: 12. Investitorul anunţă că noul spital, care va fi înfiinţat în Piteşti, va beneficia de dotări cum ar fi: radiologie veterinară, ecografie veterinară, laborator de analize, chirurgie etc.

Desemnarea câștigătorului pentru secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, amânată până pe 19 martie

Luni, 25 Ianuarie 2021 15:00

Lansată la licitație în martie 2019, secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu-Pitești nu are încă un constructor desemnat. După amânări repetate, Compania de Autostrăzi a mai prelungit cu două luni termenul pentru finalizarea evaluărilor și stabilirea unui câștigător.Perioada de evaluare a ofertelor ar fi trebuit să se încheie pe 19 ianuarie 2021, însă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit termenul cu încă două luni, până pe 19 martie 2021, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

 

Noua Dacia Sandero a câștigat titlul "Mașina anului 2021" în Marea Britanie

Luni, 25 Ianuarie 2021 14:06

Noua generație Dacia Sandero a fost încoronată "Mașina Anului 2021", în Marea Britanie, de către publicația „What Car?”. Modelul românesc este cea mai accesibilă mașină nouă de pe această piață.
În 2020, Dacia Sandero a primit o generație nouă. Trecând peste design-ul modern sau interiorul îmbunătățit, cea mai notabilă schimbare este, desigur, noua arhitectură CMF-B. Trecerea la această platformă, pe care o împarte cu Renault Clio, înseamnă înainte de toate o siguranță sporită în cazul unui accident. Șasiul este mai rezistent ca oricând, iar sistemul de frânare de urgență este standard pe toate nivelurile de echipare.

Denis le Vot, şeful Dacia şi Lada: Uzina Dacia de la Mioveni va continua să producă 350.000 de automobile anual în ciuda micşorării gamei Dacia

Luni, 25 Ianuarie 2021 12:56

Uzina Dacia de la Mioveni va continua să producă 350.000 de automobile anual în ciuda micşorării gamei Dacia, pe măsură ce Grupul Renault va reînnoi modele precum Duster, iar la Tanger sunt aşteptate noile generaţii ale Lodgy sau Dokker.
Dacia şi Lada vor miza în continuare pe o producţie cumulată de peste 1 milion de unităţi anual, însă nu va mai exista un plan de extindere a acestei capacităţi. Pe de altă parte, gama Dacia se va mai micşora în viitor, însă va exista mai multă valoare adăugată şi modele mai mari.

 

Pagina 10 din 54

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea