Proiect important: Facilitarea Inserției pe Piața Muncii a Persoanelor cu Dizabilități

Marţi, 22 Februarie 2022 14:22

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPCA), în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), derulează proiectul ”Facilitarea Inserției pe Piața Muncii a Persoanelor cu Dizabilități” (FIPMPD).  Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează în perioada 23.05.2019 – 31.07.2023.

Încă un pas spre reabilitarea DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni!

Luni, 21 Februarie 2022 14:40

Se aud vești bune! Săptămâna trecută, pe 14 februarie, a fost desemnat câștigătorul contractelor pentru avizarea lucrărilor și pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar reabilitării DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că acest sector de drum are o lungime de 23 de km va realiza legătura între Autostrada Sibiu-Pitești și DN7.

„A fost desemnat câștigătorul contractelor pentru avizarea lucrărilor și pentru elaborarea Studiului de fezabilitate necesar reabilitării DN 73C între Curtea de Argeș și Tigveni.

 

AUR de la deputatul Mircia Chelaru: ”Această dezvoltare la întâmplare se numește dezvoltare în franjuri...”

Marţi, 15 Februarie 2022 12:58

# Eveniment mediat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură

# Întâlnire cu parlamentarii, autoritățile județene și locale și oamenii de afaceri din Argeș

Vineri, 11 februarie, a avut loc, în sala mare de ședințe a Consiliul Județean Argeș, o nouă întâlnire a parlamentarilor de Argeș cu reprezentanții mediului de afaceri, la invitația Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Întâlnirea a fost prezidată de președintele CCIA, George Caval.

Fostul deputat de Argeș, Daciana Sârbu, și-a deschis a patra cofetărie!

Marţi, 15 Februarie 2022 11:37

# Soția lui Victor Ponta a dat lovitura în afaceri și nici pandemia nu i-a pus bețe în roate

Fostul parlamentar PSD Argeș, Daciana Sârbu și-a deschis a patra cofetărie în București. Cele patru cofetării sunt deschise în centrul și în zona de nord a Bucureștiului și au în meniu rețete clasice din gastronomia franceză, dar și prăjituri clasice românești, din celebrele rețete ale copilăriei. Deși domeniul HoReCa a traversat o perioadă extrem de dificilă în pandemie, Daciana Sârbu nu a dus lipsă de clienți, ba chiar afacerea sa cu prăjituri gustoase și sănătoase a crescut.

 

CNAIR a semnat contractul pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!

Luni, 14 Februarie 2022 12:54

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că CNAIR a semnat contractul pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești. Suma se ridică la 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA), iar finanțarea este asigurată din fonduri UE. Grindeanu a notat pe pagina sa de Facebook o serie de date tehnice în legătură cu secțiunea Boița-Cornetu a autostrăzii Sibiu-Pitești:

“Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!

Noul Cod Fiscal – schimbări importante pentru cei care dețin mai mult de două autoturisme și mai multe case

Luni, 14 Februarie 2022 12:52

Taxa pe proprietate ar putea creşte în funcţie de numărul maşinilor şi caselor, potrivit Noului Cod Fiscal care va fi modificat în acest an, cu aplicare de anul viitor. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunțat o serie de modificări care vor fi cuprinse în noul Cod Fiscal, printre care o serie de majorări ale impozitelor pe proprietate.

Codul Fiscal va fi modificat la jumătatea lui 2022, în urma analizei împreună cu mediul privat şi cu asistenţă FMI şi Banca Mondială. Aplicarea va fi din 2023.  Potrivit ministrului de Finanțe, în luna mai vor începe dezbaterile publice pe document, iar la 1 iunie va fi luată o  decizie pe ceea ce înseamnă regimul fiscal.

 

ANAF avertizează. Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual devine obligatorie începând cu 1 martie!

Luni, 14 Februarie 2022 12:49

Înregistrarea în SPV devine obligatorie începând cu 1 martie 2022 pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată

Prin O.G. nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și reglementarea unor măsuri fiscale, a fost introdusă,  începând cu data de 01 martie 2022, obligativitatea transmiterii la organul fiscal central  a cererilor, înscrisurilor  sau a altor documente prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

De la afaceri cu vinuri la afaceri în zona de servicii. Patronii de la Marcea deschid, în Ștefănești, un complex de sport

Marţi, 08 Februarie 2022 09:04

Bazin de înot, zonă de spa, saună, masaj, terenuri de sport dar și restaurant. Iată în ce s-au gândit să investească cei ce au impus – pe o piață destul de aglomerată – vinurile de Marcea.

Complexul își va deschide porțile în aproximativ două săptămâni, inițial numai pentru cursurile de înot ale copiilor (tel 0785748638), urmând apoi extinderea pentru publicul larg. Este amplasat la numai un km. de mall-ul de la Podul Viilor, în satul Valea Mare din Ștefănești, la cca 200 de metri după intersecția cu calea ferată.

Vom reveni cu detalii.

 

DACIA – de trei ori mai multe înmatriculări în ianuarie 2022, față de ianuarie 2021

Luni, 07 Februarie 2022 19:02

Dacia s-a clasat pe primul loc în topul înmatriculărilor de autoturisme noi în ianuarie 2022, potrivit Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România. Astfel, în luna ianuarie, în România au fost înmatriculate în total, 9.337 mașini: Dacia - 2.765 unităţi, Hyundai - 976 unităţi, Renault - 625, Toyota - 570, Ford - 515 şi Skoda – 500.

Potrivit Adevărul.ro, Dacia înregistrează o creștere de trei ori mai mare în ianuarie 2022, când a înmatriculat, 2.765 unităţi, comparativ cu  ianuarie 2021 când au fost înmatriculate numai 914 de mașini.

La nivel national, înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 55,51% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2021.

80 de persoane din Budeasa vor primi despăgubiri în urma exproprierilor pentru autostrada Sibiu-Pitești

Luni, 07 Februarie 2022 17:58

Întâlnire importantă la Primăria Budeasa, pe 18 februarie. Persoanele afectate de coridorul de expropriere al autostrăzii Sibiu-Pitești-secțiunea 5 sunt convocate să se prezinte cu actele de proprietate la sediul Primăriei. Un număr de 80 de persoane au fost chemate pentru definitivarea cadastrele în vederea exproprierii. După finalizarea procesului de expropriere, aestea urmează să fie despăgubite.

 

Autostrada Sibiu-Piteşti, probleme grave! Constructorii reclamă nereguli în documentaţia tehnică şi cer suspendarea licitaţiei

Luni, 07 Februarie 2022 13:05

Vești proaste! Deși mai marii anunță că lucrările la autostrada Sibiu-Pitești merg ca pe roate și chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunța triumfalist semnarea contractului pentru tronsonul II al autostrăzii, două firme care sunt interesate de tronsonul III reclamă nereguli grave în documentaţia tehnică şi cer imperativ suspendarea licitaţiei şi măsuri de remediere.

”Am avut o nouă şedinţă de analiză a proiectelor CNAIR. Conducerea şi echipa tehnică mi-au prezentat evoluţia proiectelor de infrastructură rutieră. Timp de 4 ore am analizat în detaliu fiecare proiect în parte. Majoritatea proiectelor evoluează bine. Sunt şi proiecte care trebuie accelerate! Nu ne ferim să aplicăm penalităţi, dar trebuie găsite şi alte soluţii, care să accelereze proiectele”, a declarat Grindeanu, în luna ianuarie.

Ministerul Transporturilor cere majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei!

Luni, 07 Februarie 2022 12:56

Ministerul Transporturilor le-a pus gând rău șoferilor care circulă fără rovinietă. În acest sens, ministrul Sorin Grindeanu a supus deja consultării publice un proiect de act normativ.

Potrivit presei centrale, amenzile ar urma să crească cu sume cuprinse între 25 de lei în cazul autoturismelor până la peste 11.000 de lei la camioane grele.

Pentru categoria B – autoturisme, amenda minimă crește de la 250 de lei la 275 de lei, la microbuze de transport persoane de până la 23 locuri amenda crește cu 500 de lei, de la 1.250 la 1.750 de lei, iar pentru camioane sancțiunea minimă ar putea ajunge la 11.900 de lei, în prezent fiind de 3.000 de lei.

Pentru camioane valoarea maximă a sancțiunii va fi de 23.800 lei.

 

Un om de afaceri din Argeș va investi 60 milioane de euro într-un parc de distracţii în stațiunea Neptun

Marţi, 01 Februarie 2022 08:07

Familia Movileanu, care controlează complexul hotelier Mera Resort din Venus, a demarat construcţia unui parc de distracţii în staţiunea Neptun. Investiţia este estimată la aproape 60 de mil. Euro și va fi finalizată în 2024, informează Ziarul Financiar.

„Litoralul românesc are potenţial, este nevoie de investiţii în servicii de calitate. Anul trecut am finalizat construcţia a 25 de viluţe la Venus, investiţie de 6 milioane de euro, printr-un credit bancar“, a spus pentru ZF Nicolae Movileanu, unul din cei mai mari şi discreţi investitori de pe litoralul românesc.

Tanczos Barna: ”Programul «panourilor fotovoltaice» va începe în aprilie”

Luni, 31 Ianuarie 2022 18:03

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că în luna aprilie a acestui an va începe : Ediția 2024 a „panourilor fotovoltaice”, care va dispune de fonduri suplimentare. Mai mult, va fi nevoie de sprijinul autorităților locale, pentru  implementarea acestui program. Sunt puse în joc sume importante de bani, iar Barna crede că programul va fi un succes.

 

ATENȚIE! De la 1 martie, corespondență cu ANAF doar electronică

Luni, 31 Ianuarie 2022 13:50

În atenția contribuabililor, începând cu data de 01.03.2022, contribuabilii/ platitorii persoane juridice, asocieri și alte entitați fără personalitate juridica, precum și persoane fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent sunt obligați să transmită organului fiscal central cereri, înscrisuri sau orice alte documente prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

În situația în care contribuabilii/ platitorii nu își îndeplinesc  obligația comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distantă a cererilor, înscrisurilor sau oricaror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central in format letric, nu vor fi luate in considerare.

O milionară din Elveția a cumpărat conacul Golescu-Gussi din Leordeni

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 10:09

Compania Visionapartments, deținută de milionara Anja Graf (foto) din Elveția, a cumpărat conacul Golescu-Gussi din comuna Leordeni, potrivit Monicăi Barbu, CEO pentru România al Sotheby’s International Realty, firmă de consultanţă imobiliară. Precizăm că Visionapartments din Elveţia a cumpărat, recent, și hotelul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, în urma unei tranzacţii de câteva milioane de euro.

Deși 2021 a fost un an marcat de pandemie, piața imobilelor istorice și de lux a avut o evoluție bună. Anul trecut s-au vândut conace și imobile de lux de milioane de euro.

 

Grindeanu: „Va fi semnat contractul pentru secţiunea 2 Sibiu-Piteşti”

Marţi, 25 Ianuarie 2022 15:07

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat săptămâna trecută că în perioada următoare va fi semnat contractul pentru secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti. De asemenea, Grindeanu a insistat să transmită că acolo unde va fi cazul, se vor aplica penalități pentru nerespectarea termenelor.

”Nu ne ferim să aplicăm penalităţi, dar trebuie găsite şi alte soluţii care să accelereze proiectele. Am avut o nouă şedinţă de analiză a proiectelor CNAIR. Conducerea şi echipa tehnică mi-au prezentat evoluţia proiectelor de infrastructură rutieră. Timp de 4 ore am analizat în detaliu fiecare proiect în parte. Sunt şi proiecte care trebuie accelerate! Nu ne ferim să aplicăm penalităţi, dar trebuie găsite şi alte soluţii, care să accelereze proiectele.
În perioada următoare va fi semnat contractul pentru secţiunea 2 Sibiu-Piteşti. Aştept începerea sezonului de construcţii pentru a vedea evoluţii şi în şantiere. Până atunci CNAIR pune la punct toate aspectele logistice”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Știripesurse.ro.

Ce îți trebuie ca să desfășori activități comerciale sezoniere la Mioveni

Marţi, 25 Ianuarie 2022 07:18

Primăria Mioveni aduce la cunoștință agențiilor economici, persoanelor fizice autorizate și reprezentanților întreprinderilor individuale faptul că acordul pentru desfășurarea de activități comerciale sezoniere pe raza orașului, va fi emis de către administrația locală, numai în cazul depunerii la dosar a tuturor documentelor prevăzute de lege.

 

Prețurile uriașe de la gaze ar putea să închidă fizic școlile!? Șefa ISJ Argeș: „Eu sper că nu vom ajunge la o astfel de situație”

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 08:48

Anul 2022 a început cu facturi foarte mari, unele chiar de neachitat, în special cele pentru energie electrică și gaze naturale. Majorarea acestor prețuri ar putea crea probleme și în unitățile de învățământ sau chiar în instituțiile de cultură. La începutul anului, în județul Giurgiu chiar s-a pus problema închiderii fizice a unor unități școlare din cauza facturilor mari de gaze. În schimb, în Argeș situația este mult mai liniștită.

În 2022, Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus – cel mai mare buget din istorie!

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:29

# Eforturile  financiare sunt oarecum anulate de libertatea de a înmatricula, în continuare, rable din vest

În acest an, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor avea un buget de 1,2 miliarde lei – cel mai mare din istoria acestui program. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că programele vor fi lansate la începutul lunii februarie, fiind prima data când se planifică implementarea Rabla Clasic și Rabla Plus, pe trei ani. Astfel, regulile din 2022 ar trebui să rămână în vigoare. Rezultatul scontat este ca, până în 2026, 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, să fie scoase din circulație.

 

Pagina 10 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea