Peste câteva zile puteți comanda o Dacia electrică

Luni, 15 Martie 2021 12:44

Dacia va deschide lista comenzilor pentru Spring, primul automobil electric al mărcii româneşti în data de 20 martie, iar livrările către persoane fizice vor fi realizate începând cu luna septembrie a acestui an. Dacia Spring dispune de un motor electric de 45 CP, cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V, cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC. Versiunea ce va putea fi comandată este Comfort Plus, cu un preţ de 18.100 de euro cu TVA. Dacă maşina este achiziţionată prin programul Rabla Plus, atunci aceasta va putea fi cumpărată cu 9.050 euro – programul acoperă până la 10.000 de euro sau cel mult 50% din valoarea maşinii. Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Nereguli la Centrul de Cultură „Dinu Lipatti”

Marţi, 09 Martie 2021 14:20

# Au plătit cazarea la cursurile de perfecționare din bugetul instituției
Acțiunea de audit  desfășurată de Camera de Conturi Argeș, în perioada 4-27 noiembrie 2020, la Centrul de Cultură „Dinu Lipatti” s-a finalizat cu descoperirea unor nereguli. S-a constatat că „au fost efectuate plăți nelegale din creditele bugetare… „deplasări interne”, în sumă de 2.858 lei, reprezentând contravaloarea unor cheltuieli de delegare/deplasare în interes de serviciu, pentru cursuri de perfecționare profesională peste nivelul prevăzut de lege, în cazul a doi salariați ai instituției publice, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în valoare de 473 lei”.

 

Plăți nelegale pentru profesorii Colegiului Național ”Vlaicu Vodă”

Marţi, 09 Martie 2021 14:18

La Colegiului Național ”Vlaicu Vodă” s-a desfășurat, anul trecut, în perioada 3-16 aprilie și 6-13 mai, o acțiune de audit efectuată de Camera de Conturi Argeș. În urma controlului s-a stabilit că au fost efectuate plăți nelegale pentru o parte a personalului didactic. În acest fel a fost creat un prejudiciu de 112.000 lei.
„Au fost efectuate plăți nelegale, în valoare estimată de 112.080 lei, reprezentând contravaloarea dobânzilor aferente drepturilor salariale stabilite în favoarea personalului didactic din cadrul instituției prin hotărâri judecătorești, acordate peste nivelul prevăzut de lege”, se arată în raportul Curții de Conturi. S-a dispus recuperarea prejudiciului creat.
A.V.

 

Mii de angajați din Finanțe și ANAF vor primi laptopuri pentru a munci de acasă

Luni, 08 Martie 2021 14:24

Ministerul de Finanțe va cumpăra 3.700 de laptopuri pentru angajații care vor lucra de acasa în pandemia de coronavirus. Firma câștigătoare a făcut o ofertă mai mica față de valoarea estimată a contractului, de 11.100.000 lei TVA inclus.
Compania Dante International, care deține și administrează eMAG, cel mai mare magazin online din țară, a câștigat licitația organizată de Ministerul de Finanțe și va furniza, în perioada următoare, 3.700 de laptopuri necasare angajaților din Minister, ANAF și direcțiile regionale pentru a-și desfășura activitatea la domiciliu/ telemuncă în contextul pandemiei de COVID-19.

 

A fost desemnat câștigătorul tronsonului 4 al Autostrăzii Pitești-Sibiu

Luni, 08 Martie 2021 14:02

# Secțiunea este între Curtea de Argeș și Tigveni și include un tunel de 1,3 kilometri

Firma austriacă care execută în prezent Lotul 1 al autostrăzii Piteşti-Sibiu a fost desemnată câştigătoare şi pentru Lotul 4, între Curtea de Argeş şi Tigveni, a anunţat, joi seara, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Firma argeșeanului Ovidiu Baciu poate produce 25 de milioane de măști lunar

Luni, 01 Martie 2021 13:30

Afaceristul Ovidiu Baciu, originar din Călinești, găsește, din nou, cu o insistență pe care numai puțini o au, rețeta succesului. Una din firmele sale noi, Ann Reeves&Francesca (după o investiție de câteva milioane de euro), poate produce cca. 25 milioane de măști de protecție, lunar.

Piața de măști a fost instabilă aproape în totalitatea anului 2020, având variații atât din punct de vedere al prețului, cât și din punct de vedere al cantităților comandate.

 

Trei din cele patru tronsoane ale Drumului Pitești-Craiova, construite de firma lui Dorinel Umbrărescu

Luni, 01 Martie 2021 13:16

Urmare finalizării procesului de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel București prin Hotărârea Civilă nr. 2127/2020, pronunțată la data de 16.11.2020 și adusă la cunoștință Autorității Contractante în data de 28.12.2020, în cursul zilei de astăzi, 24.02.2021, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect “Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4”.

Universitatea din Pitești vrea să achiziționeze două lifturi

Marţi, 23 Februarie 2021 13:40

# Nicio firmă nu s-a înscris la licitație
Universitatea din Pitești dorește să achiziționeze două lifturi pentru Corpul B al instituției, situat lângă Rectorat, după ce clădirea a fost adaptată conform cerințelor ISU. UPIT pune la bătaie suma totală de 423.525 lei, fără TVA, pentru furnizarea a două ascensoare de persoane, inclusiv montaj, punere în funcțiune și instruire personal (valoare totală estimată: 378.150 lei, fără TVA) și prestarea serviciilor de întreținere lunară și

 

Bătălie pe Zion Club!

Marţi, 23 Februarie 2021 08:49

# Proprietatea imobiliară este licitată de doi executori judecătorești

Cine nu știe sau nu a auzit de legendarul club Zion, din Nord, Complex Ciocârlia. Clubul nu mai este deschis de câțiva ani, i-a rămas, însă, povestea. Care poveste a devenit una ceva mai neagră, proprietatea fiind, iată, oferită spre vânzare de două cabinete de executori judecătorești.
Societatea Profesională de Executori Judecătorești Mateescu Emilia & Andronache Ion-Florin a emis, pe data de 21 decembrie, anul trecut, o publicație de vânzare imobiliară a clădirii în care a funcționat

Doar trei firme românești în cele unsprezece asocieri care au depus oferte pentru o secțiune din Autostrada Pitești-Sibiu

Luni, 22 Februarie 2021 23:24

# Secțiunea licitată va avea 49 de poduri și viaducte și 7 tuneluri

Pe 16 februarie 2021, a avut loc depunerea candidaturilor pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu".
Până la termenul limită de depunere au depus candidaturi următorii ofertanți:
1. ASOCIEREA AKTOR S.A. - RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia - Italia)
2. ASTALDI SPA (Italia)

 

Șah la Uzinele Dacia: Ford ar putea produce din 2026 maşini electrice la Craiova

Luni, 22 Februarie 2021 14:42

Ford are în plan ca până la jumătatea anului 2026 în Europa gama să să fie reprezentată de maşini electrice sau hibride plug-in, iar din 2030 să producă numai maşini electrice.
Uzina de la Craiova ar putea produce în următorii ani automobile electrice Ford în contextul noii strategii a Ford Europa de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, informează zf.ro.

Comesad a învins, la CNSC, Primăria Curtea de Argeș

Marţi, 16 Februarie 2021 13:46

Prin contestația nr. 376/07.01.2021, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor sub nr. 957/07.01.2021, înaintată de S.C. Comesad Drumuri SRL (lider al Asocierii SC Comesad Drumuri SRL - SC Reparații Modernizări Retehnologizări Argeș SRL - SC Centrul de Proiectare și Consultanță Rutieră SRL - SC Best Proiect Prest SRL,  formulată împotriva rezultatului procedurii simplificate organizate de autoritatea contractantă Municipiul Curtea de Argeș, în vederea atribuirii contractului de

 

Autostrada Sibiu - Pitești primește 477 milioane de lei, în 2021

Luni, 15 Februarie 2021 19:07

Ministerul Transporturilor alocă anul acesta 477 milioane de lei pentru Autostrada Sibiu – Pitești, cel mai important proiect rutier al României. Suma este cu peste 67% mai mare față de nivelul cheltuit anul trecut, semn că s-ar începe lucrările și pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, arată economica.net.
Autostrada Sibiu – Pitești beneficiază de o alocare de aproape 477 milioane de lei în propunerea de buget pentru 2021 a Ministerului Transporturilor, față de nivelul de 284 milioane de lei, cheltuit în 2020.

Un nou pol industrial în jurul depozitului Dacia de la Oarja, la 10 km de Piteşti, pe Autostrada Pitești-București

Luni, 08 Februarie 2021 23:42

Globalworth, proprietarul depozitului unde Dacia are cel mai mare depozit din lume, are în plan extinderea platformei industriale. Astfel, Automobile Dacia, cea mai mare companie din România după cifra de afaceri, replică modelul industrial al platformei de la Mioveni (Argeş) în localitatea Oarja, conform zf.ro.
După finalizarea proiectului logistic al Grupului Renault, cel mai mare din lume, în 2010 în urma unei investiţii de 40 mil. euro, în Oarja au venit treptat şi alte companii - Martur România, Kirchoff Automotive,

 

Preluarea grupului de ferme Danbred de către Premium Pork - în atenția Consiliului Concurenței

Luni, 08 Februarie 2021 14:52

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Premium Pork Commercial SRL intenționează să preia activitățile desfășurate de Danbred Argeș SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL și Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducției, îngrășării și vânzarii porcinelor către abatoare.
„Premium Pork Commercial SRL face parte din grupul Premium Pork, a cărui activitate principală în România este creșterea suinelor în vederea vânzării acestora pentru abatorizare.

Macro Suin extinde unitatea de procesare a cărnii din Costești

Marţi, 02 Februarie 2021 13:52

Societatea Macro Suin SA din Costeşti, deţinută de antreprenorii Mihai Cîrstea şi Cătălin Ene,  va desfășura în acest an o nouă investiție. Deși anul trecut a fost unul plin de probleme, firma fiind grav afectată atât de pandemia de COVID, cât și de pesta porcină, fiind sacrificați peste 25.000 de porci, anul 2021 începe cum nu se poate mai bine. Cu o investiție!

 

Ministrul Muncii anunță o nouă inițiativă de recalculare a pensiilor speciale

Luni, 01 Februarie 2021 14:46

# Cea mai mare pensie din România – 77.000 lei lunar, un pensionar din Argeș

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, joia trecută, că cinci milioane de pensii vor fi recalculate în următoarele 18 luni, această evaluare fiind prima după cea realizată în perioada 2005 - 2010. „Am văzut ce înseamnă ca unii români să fie mai egali decât alții”, a spus Turcan. Aceasta a abordat și subiectul pensiilor speciale, pe care PNL a promis că le va elimina.

Se schimbă modalitatea de despăgubire pentru evenimente auto

Luni, 01 Februarie 2021 14:39

Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul său proiectul de ordonanţă de Urgenţă ce vizează decontarea directă obligatorie între asigurătorii de RCA.
Serviciul de asigurare de decontare directă garantează persoanei prejudiciate posibilitatea de a se adresa asigurătorului la care aceasta are încheiată asigurarea RCA în vederea recuperării prejudiciului, urmând ca acesta să recupereze în totalitate sau în parte sumele achitate de la asConform proiectului, decontarea directă între asiguratorii RCA este aplicabilă la îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii: accidentele auto se produc pe teritoriul României; vehiculele implicate în

 

Autostrada Pitești-Sibiu și drumul expres Pitești Craiova au impulsionat vânzarea de camioane

Luni, 01 Februarie 2021 13:43

# Un sfert din mașinile grele vândute, anul trecut, în România, au fost pentru aceste proiecte
Proiectele de construcții de șosele care încep sau se termină la Pitești au determinat o creștere semnificativă a vânzării de mașini grele. Camioanele destinate şantierelor de construcţii au reprezentat aproape 25% din piaţa camioanelor din 2020 potrivit datelor Cefin Trucks, importatorul Ford Trucks pe piaţa locală.

4 februarie 1967 – 4 februarie 2021. 54 de ani de la demararea lucrărilor la prima Autostradă din România

Luni, 01 Februarie 2021 13:43

# Autostrada București-Pitești a fost concepută pentru viteze de 140 km/h
Se împlinesc 54 de ani de la începerea lucrărilor la  prima autostradă  din România, țară care se numără printre ţările aflate la coada clasamentului european din perspectiva dezvoltării infrastructurii rutiere. În timp ce în Germania şi în Italia primele autostrăzi apăreau încă din anii ’20, în România nevoia unor şosele de mare viteză a apărut abia în a doua jumătate a secolului al XX-lea. La 4 februarie 1967 a început construcţia A1 Bucureşti-Piteşti, proiectată, la cererea lui Nicolae Ceauşescu, pentru o viteză de 140km/h. În 1972, la 12 aprilie, erau inauguraţi cei 96 de kilometri, ce legau Bucureştiul de Piteşti, iar pentru construcţia lor s-au folosit 445.000 de tone de asfalt.

 

Pagina 2 din 47

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea