Kärcher vrea să transforme România într-un centru unde să realizeze tot ce ţine de aspiratoarele grupului

Luni, 29 August 2022 18:17

Grupul german Kärcher vrea să transforme România într-un centru unde să realizeze tot ce ţine de aspiratoare. Compania CER Cleaning Equipment din judeţul Argeş, cea care operează producţia locală a Kärcher, va termina anul acesta cu afaceri de circa 800 de milioane de lei, cu 40% mai mari decât în 2021, informează Ziarul Financiar.

„Vrem ca România să fie un nucleu pentru tot ce ţine de aspiratoarele grupului Kärcher, de la cercetare şi proiectare până la produsul final. Vrem ca totul să se realizeze aici“, spune Ion Bican, executivul care conduce operaţiunile de producţie ale Kärcher în România, conform zf.ro.

 

Primăria Câmpulung vrea să cumpere acțiunile lui Gigi Văsâi de la ”Edilul”

Joi, 25 August 2022 09:16

De mulți ani, Edilul CGA – societatea care asigură, în Câmpulung, servicii de alimentare cu utilități – este deținută, majoritar, de Primăria Câmpulung. Un pachet de 31% însă este deținut de afaceristul Gheorghe Văsâi prin una din firmele sale. Ei bine, primăria din localitate a trecut la acțiune. Și a dat aproape 11.000 de euro, sumă fără TVA, unei firme care să evalueze… cât face o acțiune de la Edilul, în vederea cumpărării.

”DESCRIERE: servicii de elaborare a unui raport de evaluare prin care să se stabilească valoarea unei acțiuni la capitalul social al SC EDILUL CGA SA având în vedere intenția UAT Câmpulung de a achiziționa pachetul minoritar de acțiuni de 31% deținut de o firmă cu capital privat, astfel încât UAT Câmpulung să dețină întreg pachetul de acțiuni al SC EDILUL CGA SA.”

Acum costă, per total, cu 10.942 euro mai mult. Scump domnulu, scump!...

 

 

Lemne de peste 282.000 de lei pentru Poliția Argeș

Miercuri, 24 August 2022 11:15

Inspectoratul de Politie Județean Arges achizitionează lemne de foc pentru încălzirea sediilor în timpul perioadei de iarnă. IPJ Argeș pune la dispoziție suma de 282.100 lei pentru 455 mc de lemn. Licitația a fost împărțită pe mai multe loturi, după cum urmează: Lot nr. 1 - lemn de foc zona Pitești-Topoloveni - 90 mc; Lot nr. 2 - lemn de foc zona Curtea de Argeș - 115 mc; Lot nr. 3 - lemn de foc zona Câmpulung - 135 mc; Lot nr. 4 - lemn de foc zona Costești - 115 mc.  La licitație s-au înscris două firme din comuna Morărești - SC Apromar Forest 2001 SRL și SC Delmar Forest Logistic SRL, pentru toate cele patru loturi, și una din Valea Mare Pravăț - Kosiry Forest Construct, doar pentru zona din Câmpulung. În perioada următoare urmează să se stabilească societățile care vor furniza Poliției Argeș lemne de foc.

A.V.

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti - canale de comunicare disponibile

Joi, 18 August 2022 21:10

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti aduce la cunoştinţă că, pentru gestionarea eficientă a relaţiei cu clienţii săi, pune la dispoziţia acestora mai multe canale de comunicare, care pot fi utilizate în măsura posibilităţilor utilizatorilor şi în funcţie de tipul de probleme care necesită rezolvare, după cum urmează:

Depunere cereri, sesizări scrise şi alte documente:

 

 

Zahanaua lui Max este scoasă la licitație

Joi, 18 August 2022 08:28

# Terenul de sub clădire nu se vinde, este al soției fotbalistului Dobrin

Cabinetul de Insolvență ENOIU NICULAE oferă spre vânzare, prin licitaţie deschisă cu strigare, ședințe organizate la interval de două săptămâni în perioada 19.08.2022 – 09.12.2022, respectiv în zilele de vineri, ora 9:30, la sediul lichidatorului judiciar din Câmpulung, str. Negru Vodă nr. 131, jud. Argeş, ,, Activ imobil situat în mun. Pitești, str. Târgul din Vale nr. 29, jud. Argeș, compus din Clădire Unitate alimentație publică (Ds + P + 1E + M ), la care au fost executate împrejmuire și amenajare curte grădină de vară, precum și alte lucrări de modernizare clădire, activ ce nu are demarată procedura de recepție finală a lucrărilor de construcții și instalații, și care se află pe terenul proprietate persoană fizică Dobrin Gheorghița, identificat în patrimoniul debitoarei Zahana Max S.R.L. Pitești.

CNAIR a emis autorizaţia de construcţie pentru tronsonul 4 al drumului expres Craiova-Piteşti!

Miercuri, 17 August 2022 14:04

Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere a emis autorizaţia de construcţie pentru tronsonul 4 al Drumul expres Craiova-Piteşti. Valoarea lucrărilor este de 389.240.840,00 lei fără TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni de la data începerii efective a lucrărilor.

„Miercuri, 10.08.2022, s-a emis autorizaţia de construire pentru tronsonul 4 (km 89+300 – km116+500) din drumul expres Craiova - Piteşti şi a drumurilor de legătură (km 1+340 – 5+000). Astfel, se autorizează execuţia lucrărilor numai în culoarul expropiat prin Hotărârea nr. 469 din 11 iunie 2020.

 

Dealerul AUDI-VW-SEAT-SKODA din Pitești își face parc fotovoltaic

Miercuri, 17 August 2022 08:47

 

Euro Tehno Group din Pitești, dealerul mărcilor auto Audi - VW - Seat - Skoda, își construiește un parc de fotovoltaice chiar în zona reprezentanțelor pe care le deține, în Bd. Petrochimiștilor.

 

Este vorba de un sistem ce va produce maxim 100 Kw și care va acoperi, în bună măsură, consumurile proprii.

A început monitorizarea aeriană a șantierelor Drumului expres Craiova-Piteşti şi a Autostrăzii Sibiu-Piteşti!

Marţi, 16 August 2022 21:41

Se lucrează sub lupa autorităţilor pe cele mai importante şantiere de infrastructură din România. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că, de săptămâna trecută, a început monitorizarea aeriană a șantierelor care se află în plină desfăşurare. Sunt observate atent şi lucrările de pe Drumul expres Craiova-Piteşti, precum şi cele de pe secţiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti.

„A început monitorizarea aeriană a șantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului!

 

 

Greu de crezut – dar adevărat! Firma Zeus a pierdut o licitație uriașă, la CNSC, din cauză că... nu a depus, în termen legal, cauțiunea

Joi, 28 Iulie 2022 09:14

De la început trebuie menționat că, la licitația cu miză uriașă, firma Zeus SA a mers într-o asociere al cărei lider a fost. În asocierea mai erau și Wagramer Termo 2000 SRL dar și Condor Păduraru SRL. Licitația a fost organizată de AGENȚIA NAȚIONALĂ DE ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE și prevede ”Executia lucrarilor pentru obiectivul de investiţie: Reabilitarea infrastructurii principale din amenajarea Stefanesti-Leordeni” judetul Arges ; Reabilitarea , Canal de aductiune CA, L=26.700 m Valoarea estimata a lucrarii este de 41.069.312,00 lei fara TVA, din care: -Valoarea estimata pentru executia lucrarilor : 40.654.168,00 lei ( fara TVA ), la care se adauga organizare de santier in valoare de 415.144 lei fara TVA;

 

ATENŢIE, şoferi! Se majorează amenzile pentru lipsa rovinietei!

Joi, 28 Iulie 2022 07:44

# „Scopul nostru nu este să dăm amenzi, ci să încasăm taxele”

Veste proastă! Şoferii care nu au rovinietă vor primi amenzi mai mari după ce oficialii au decis majorarea contravenţiilor pentru cei care nu plătesc taxa de drum. Din anul 2010 şi până în prezent, rovinieta s-a scumpit cu 20%. Pentru autoturisme, amenda creşte cu 25 de lei, însă pentru camioane, TIR-uri şi autocare – amenda se majorează cu sume importante.

 

 

Drumul Expres Craiova - Pitești: Tronsonul care ocolește Slatina va fi deschis circulației pe 28 iulie

Miercuri, 27 Iulie 2022 09:43

Pe 28 iulie se va deschide traficul pe următorul tronson al Drumului Expres DEx12 Craiova - Pitești, porțiunea de peste 20 de kilometri care va ocoli Slatina. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că în această săptămână vor fi daţi în folosinţă încă 21,35 de km din Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Acest tronson are o lungime de 39,85 km şi se desfăşoară pe două loturi: Balş-Piatra Olt (18,5 km) şi Piatra Olt-Slatina (21,35 km).

 

Guvernul a aprobat achiziţia primelor trenuri nepoluante pe hidrogen

Marţi, 26 Iulie 2022 14:18

Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută achiziţia primelor trenuri nepoluante, pe hidrogen, din România, a anunţat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Potrivit acestuia, proiectul pilot, implementat de Autoritatea Feroviară Română şi aprobat de Guvern, vizează achiziţia a 12 automotoare de 160 de locuri, precum şi servicii de întreţinere şi reparaţii a vehiculelor şi alimentare cu hidrogen, pe termen lung.

Proiectul va deservi prin servicii cu frecvenţă ridicată rutele din nordul Bucureştiului şi judeţul Ilfov, în conexiune cu judeţele învecinate Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu, dar că, datorită fiabilităţii noilor vehicule, trenurile vor ajunge şi până în judeţele Olt şi Dolj.

 

 

Ministrul Energiei: „Va fi o iarnă complicată”

Luni, 18 Iulie 2022 16:44

După principiul „Iarna – car și vara – sanie”, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre cum va arăta iarna aceasta din perspectiva încălzirii cu gaz. Avem depozite de gaze naturale de 49%, dar Popescu a spus că va fi depăşită ţinta de 80% care trebuie atinsă până la data de 1 noiembrie. Din fericire, nu se pune problema ca populaţia să nu aibă acces la încălzire în această iarnă, asigură ministrul.

Șoferii pot primi prin curier Cartea de Identitate a Vehiculului

Luni, 18 Iulie 2022 15:04

Registrul Auto Român implementează de luni, 18 iulie, serviciul „CIV prin curier”. Mai exact, persoanele care solicită eliberarea Cărții de Identitate a Vehiculului vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid.

„Când veniți cu autovehiculul la RAR, după identificare și verificare, puteți pleca fără să mai așteptați eliberarea actului (CIV). Îl veți primi prin curier, dacă solicitați acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situația excepțională în care emiterea CIV este condiționată de răspunsul altor entități externe. RAR NU taxează acest serviciu. Veți plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, a precizat Alina Niță, director general RAR.

 

MedLife cumpără acţiunile Muntenia Hospital Argeş

Luni, 18 Iulie 2022 14:42

# Cu o lună înainte, reţeaua Regina Maria anunţa că va prelua cel mai mare spital privat din Argeș

Rețeaua MedLife continuă planurile de dezvoltare și anunță semnarea contractului de achiziție pentru pachetul majoritar de acțiuni (99,76%) al celui mai mare spital privat din județul Argeș - Muntenia Hospital, fondat şi administrat de SIF Muntenia. Tranzacția urmează să fie analizată de către Consiliul Concurenței.

SEdC Mioveni comercializează compost de calitate

Miercuri, 13 Iulie 2022 13:52

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL produce și comercializează compost/fertilizator ecologic la prețul de 250 lei/tonă, la 5 tone achiziționate + 1 tonă gratis.

Nămolul provenit de la stația de epurare este transformat în fertilizator de calitate, prin transformarea deșeurilor organice în resurse. Tehnologia de compostare utilizată la Mioveni este ecologică și îndeplinește normele europene cu privire la tratarea deșeurilor organice și a nămolurilor de la stațiile de epurare.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta telefonic la 0348.445.885 (secretariat), 0348.457.102 (dispecerat non-stop), sau 0721.954.199 – persoană de contact, inginer Safta Eusebiu.

 

ATENȚIE, șoferi! Un site fals vinde roviniete ILEGAL, la preţuri de trei ori mai mari

Marţi, 12 Iulie 2022 14:11

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a descoperit un site care vinde ilegal roviniete, de trei ori mai scumpe. În acest caz, conducătorii auto sunt anunțați să aibă grijă când achiziționează astfel de produse. Site-ul incriminat este www.digitale-vignette-online.ro. CNAIR nu își asumă responsabilitatea pentu cumpărarea rovinietei de pe site-uri neautorizate.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro.

 

Sorin Grindeanu: „Pot începe procedurile pentru semnarea ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti!”

Marţi, 12 Iulie 2022 11:21

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că pot începe procedurile pentru semnarea contractului pentru ultima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, Cornetu-Tigveni. Deoarece Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de CNAIR pentru construirea secțiunii Cornetu-Tigveni, pot începe demersurile.

„Pot începe procedurile pentru semnarea contractului ultimei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Piteşti! CNSC a respins contestaţia împotriva câştigătorului desemnat iniţial de CNAIR pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 3 (Cornetu-Tigveni) a acestei autostrăzi”, a postat ministrul Grindeanu, pe pagina de Facebook.

Potrivit Digi24.ro, pe traseul secţiunii Cornetu-Tigveni vor fi construite: 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie, 2 noduri rutiere (Cornetu şi Văleni) şi un ecoduct în zona localităţii Călineşti, a reamintit ministrul. Contractul pentru această secțiune e în valoare de 5,32 miliarde de lei (fără TVA), fonduri europene.

În total, autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km şi va asigura o legătură rutieră modernă cu reţeaua europeană de autostrăzi, pe Coridorul 4 Paneuropean.

Cei 30 de kilometri dintre Pitești și Curtea de Argeș trebuie să fie gata în 2025. Cel mai avansat lot este cel dintre Sibiu și Boița, unde lucrează un drumar din Austria. Constructorul austriac a început lucrările.

 

 

Avantajele înrolării în Spațiul Privat Virtual (SPV) în cazul persoanelor juridice

Luni, 11 Iulie 2022 13:55

Având în vedere beneficiile oferite de Spațiul Privat Virtual, precum și pentru a veni în sprijinul contribuabililor interesați in legătură cu programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii Start-up Nation - ROMÂNIA, unde vor fi necesare si anumite documente obținute de la organului fiscal competent, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş transmite tuturor contribuabililor care încă nu s-au înregistrat în SPV și aveau această obligație începând cu data de 01 martie 2022, potrivit O.G. nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală și reglementarea unor măsuri fiscale să procedeze la înregistrarea în cel mai scurt timp, întrucât eliberarea documentelor în cauză nu se va mai efectua în format letric de către instituția noastră, urmând ca acestea să fie transmise exclusiv prin SPV.

 

CNAIR a dat primele certificate negative pentru societățile care nu au respectat termenele în lucrări

Miercuri, 06 Iulie 2022 14:30

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că CNAIR a emis primele certificate negative intermediare în contextul noii legislații a achizițiilor publice. În urmă cu câteva luni, Grindeanu amenința societățile care încheiau contracte pentru lucrări publice, că dacă nu respectă termenele din contracte vor fi trecute pe lista neagră. Iar acest lucru s-a întâmplat deja. Mai multe firme, românești și străine, au primit certificate negative de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

”Este un semnal de alarmă de care trebuie să țină cont toți antreprenorii care nu respectă termenii contractuali.”, a scris ministrul Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Pagina 2 din 58

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea