PSD: „Bugetul consolidat pentru 2023 este un buget pentru dezvoltare”

Luni, 19 Decembrie 2022 22:27

Prin buget se alocă resurse record pentru investiții– 7,2% din PIB (112 mld. lei), se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai. Mai mult, bugetul contribuie la stabilizarea macroeconomică și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor. PSD a croit un buget național în care economia să meargă și mai bine, să se facă investiții și oamenii să aibă siguranța locului de muncă.  ”Bugetul consolidat pentru 2023 este un buget pentru dezvoltare”, susține PSD într-un comunicat de presă.

„Bugetul de stat pentru 2023 se bazează pe ipoteze macroeconomice corecte și va face ca România să ajungă la un PIB istoric în 2023 - 1552,1 miliarde lei, echivalent cu peste 300 miliarde euro!

 

4 secțiuni ale Autostrăzii Sibiu-Pitești ar putea fi deschise în 2023!

Luni, 19 Decembrie 2022 21:20

Ministrul Sorin Grindeanu a solicitat și a și primit suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 17%. După cum a explicat Grindeanu, doar pentru admnistrarea și dezvoltarea rețelei rutiere naționale e nevoie de 11,9 miliarde de lei și 5,2 miliarde pentru infrastructura feroviară. Pe lista investițiilor se află și 4 secțiuni ale Autostrăzii Sibiu-Pitești.

„Sunt cel puțin 100 de km de drum de mare viteză care vor putea fi deschiși anul viitor, dar pentru a atinge aceste rezultate trebuie să asigurăm finanțarea.

 

 

Zeus a câștigat o bătălie cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare

Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:12

Zeus S.A., firmă care a suferit greu în trecut din cauza problemelor ridicate de DNA (contracte renovare școli afectate de inundații, contractul podului de la Căteasca), pare să își revină. Ba chiar migrează (ca o firmă mare) spre licitațiile din afara județului. Este și cazul de mai jos, ZEUS fiind descalificată pe nedrept de la o lucrare de infrastructură de irigații. Firma argeșeană a mers însă, cu dreptatea sa, la CNSC. Care CNSC a fost de acord…

 

Lichidatorul Oltchim (proprietarul Petrochimiei Pitești) vinde o autospecială, veche de 60 de ani, cu 360.000 lei!

Miercuri, 14 Decembrie 2022 12:09

# „Autobuzele penale” ale lui Pendiuc sunt pistol cu apă!

Cine spunea că autobuzele din afacerea penală Publitrans-CNCD-Girexim sunt scumpe? Că sunt Euro 4, că au câte 300.000 de km. și alte bonbăneli răutăcioase! Iată, vin lichidatorii Oltchimului (firmă care deține, în Argeș, divizia de petrochimie), să ne învețe cum se ține de preț! Oamenii cer pe o autoutilitară, an de fabricație 1964, 360.000 lei. La autobuzele noastre, inițial, preţul de vânzare pe bucată a fost de 36.000 euro, fără TVA. Ulterior, prețul a fost coborât la 30.000 euro, însă, ca și în primul caz, fără succes în privința vânzării. Prețul, acum, a devenit mic, mic de tot.

 

 

O nouă taxă în spitalele din România!

Miercuri, 14 Decembrie 2022 08:01

Aroganță în sistemul de sănătate! În acest moment, se află în dezbatere publică proiectul strategiei naționale de sănătate 2023-2030, care prevede ca persoanele asigurate în sistemul de stat să plătească o sumă dacă vor să-și aleagă medicul în ambulatoriile spitalelor, potrivit G4Media. Suma care urmează a fi plătită se numește coplată. Cu alte cuvinte, dacă pacienții vor dori să meargă la un anumit medic, trebuie să plătească.

În nota de fundamentare a hotărârii prin care urmează să fie adoptată strategia este menționat faptul că sistemul de coplată va fi reglementat legal și va fi suportat de beneficiar, cu posibilitatea programării transparente a serviciului respectiv în serviciul electronic de programări.

Bătălie crâncenă, la Curtea de Argeș, pentru autobuzele electrice de 16 milioane de lei

Marţi, 13 Decembrie 2022 14:03

# Se pare că, în fosta capitală a Țării Românești, se va circula cu autobuze de la BMC TRUCK

Obiectul contractului (contestat!) de achiziție publică îl constituie furnizarea a 14 autobuze electrice în cadrul proiectului „Dezvoltarea transportului public în Municipiul Curtea de Argeș”. Valoarea totală aferentă celor 14 mijloace de transport este de 16.018.931,04 lei (fără TVA).  Fondurile pentru contractul de achiziție publică sunt alocate prin contractul de finanțare încheiat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritara 3. Autobuzele vor fi modele noi, nu se acceptă second-hand, din generație nouă, cu lungimea de maxim 9 metri. Autobuzele vor fi dotate cu climatizare, sisteme de informare a călătorilor și vor avea o durată de viață a bateriilor de minim 4 ani. Se cere încărcare lentă la 80% în maxim 5 ore și încărcare rapidă 80% în maxim 1 oră.

 

 

CCIA Argeș: „Facem apel la solidaritatea partenerilor europeni pentru rezolvarea blocadei Schengen!”

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:13

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, reprezentantă a mediului de afaceri din județ, își exprimă profunda dezamăgire și revolta pentru votul negativ dat României în privința aderării la spațiul Schengen.

„Într-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere al securității și stabilității în întreaga lume, Austria a ales să joace cartea aroganței, a auto-suficienței și a dezbinării și să blocheze accesul României la zona Schengen, folosindu-se de false argumente și pretexte. Austria a sfidat la scenă deschisă Comisia Europeană, Parlamentul European, regulile comun acceptate și dovezile care arată limpede că țara noastră îndeplinește toate condițiile și standardele de acces în spațiul Schengen. Votul Austriei întoarce România în vremuri triste, când accesul către Europa de Vest necesita zeci de aprobări și luni, chiar ani de așteptare. România a crezut și crede în spiritul Uniunii Europene, în valorile și principiile pe care aceasta le promovează.

 

Un proiect nou al Administrației Naționale „Apele Române”: Reconfigurarea mecanismului economic pentru finanțarea sustenabilă a infrastructurii de apă în România

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:03

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a găzduit întâlnirea de lucru a reprezentanților Administrației Națională „Apele Române” (ANAR), ai ABA Argș-Vedea și ai Băncii Mondiale (BM), pe tema proiectului “Asistență tehnică pentru reconfigurarea mecanismului economic pentru finanțarea sustenabilă a infrastructurii de apă în România”.

România este printre primele țări europene producătoare de energie electrică din utilizarea apei, prietenoasă cu mediul și care contribuie la realizarea Pactului Verde European. Acesta urmărește îmbunătățirea bunăstării și sănătății cetățenilor și generațiilor viitoare. România deține o infrastructură de apă semnificativă, construită în ultimii 70 de ani, cu scopul de a asigura securitatea apei pentru țară și protejarea populației la inundații.

 

Investiție la Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș

Miercuri, 07 Decembrie 2022 08:18

Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș a scos la licitație proiectul de reabilitare termo-energetică a clădirii C1 – Bloc Administrativ, amplasat în cadrul imobilului din Pitești, strada Aleea Negoiul nr. 2. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.874.036,32 lei, fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 20 decembrie. În urma acestui proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii.

A.V.

Ministrul Muncii promite că pensia nu va mai depăși venitul din activitate

Marţi, 06 Decembrie 2022 13:19

Pensia nu va mai depăși venitul obținut de salariat în perioada de activitate, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, într-un interviu pentru Știrile TVR. Este doar una dintre modificările care va reforma sistemul de pensii din țară. Vizate sunt și pensiile speciale, pentru care guvernul trebuie să vină cu o soluție până la sfârșitul acestui an.

“Nu va mai fi nicio pensie care să depăşească venitul din activitate, iar perioadele minime de vechime vor fi similare că cele din sistemul public de pensii”, a precizat Marius Budăi, ministrul Muncii, pentru TVR.

În prezent, România are peste 4,7 milioane de pensionari. Aproape 70% dintre aceştia au pensii până la 2.000 de lei. România trebuie să finalizeze noua lege a pensiilor până la sfârșitul lui martie 2023.

 

 

Patru autoturisme de teren și o mașină electrică pentru angajații de la Administrația Bazinală de Apă

Luni, 05 Decembrie 2022 16:04

Se reînnoiește parcul auto! Conducerea Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea (ABAAV) dorește să achiziționeze mai multe autoturisme de teren și un vehicul electric. Pentru patru autoturisme 4x4, ABAAV a pus la dispoziție suma de 453.560 lei, cu TVA.

Iar pentru vehicul electric valoarea estimată a contractului este de 187.000 lei, inclusiv TVA, din care 57.000 lei finanțare prin programul Rabla plus și 130.000 lei din surse proprii. Licitația este programată în luna decembrie.

A.V.

Fostul primar din Corbi a urcat pe Catedrala Mântuirii Neamului!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:41

Virgil Baciu, fostul primar din Corbi, duce o viață frumoasă. S-a realizat prin muncă, ducând o firmă privată (Valcon Roofs) în topul constructorilor de acoperișuri din Europa. Apoi s-a întors acasă, la Corbi, unde oamenii i-au arătat că îl apreciază și l-au votat primar. Și la capitolul familie face bine Virgil Baciu. Una din cele două fete este, acum, primăriță în locul său. Fostul edil s-a întors la prima dragoste (din afara familiei!), firma Valcon Roofs. Care firmă montează acoperișul Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Valoarea voucherelor educaționale ar putea crește de la 500 de lei la 750 de lei!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:11

Începând anul școlar 2023-2024, valoarea tichetelor educaționale ar putea crește de la 500 de lei la 750 de lei. De asemenea, mecanismul de acordare a acestor beneficii va fi schimbat. Aceste vouchere se acordă elevilor din medii defavorizate, pentru a-i sprijini să meargă la școală.

„Schimbăm mecanismul în totalitate. Va fi cu o platformă dedicată. Cu inspectoratele școlare merge extraordinar de greu toată procedura. Și noi trebuia să le avem date înainte de începerea anului școlar, ca să se poată cumpăra rechizitele, și în august cumva să virăm acei bani pentru toți beneficiarii.

 

George Caval - ales în Colegiul de Conducere al Camerei de Comerț a României

Marţi, 29 Noiembrie 2022 11:01

Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerț și Industrie a României a ales marți, 22 noiembrie 2022, organele de conducere ale CCIR pentru urmatorul mandat de cinci ani. Astfel, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a fost reales, prin vot secret, în funcția de președinte al CCIR, cu majoritate de voturi.

Anterior alegerii Președintelui, Adunarea Generală a Membrilor CCIR a ales, prin vot secret, membrii Colegiului de Conducere ai Camerei Naționale, printre aceștia numărându-se și argeșeanul George Caval, președinte al CCIA Argeș.

 

Altă lovitură pregătită șoferilor de la 1 ianuarie 2023

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:57

Începând cu luna ianuarie a anului 2023, salariul minim brut pe țară se va majora la 3.000 de lei, potrivit unui proiect de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 18,145 lei/oră”, se arată în proiectul de act normativ citat.

 

În atenția contribuabililor - înregistrare în Spațiul Privat Virtual

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:01

Având în vedere numărul mare de solicitări de eliberare de documente, primite de la contribuabilii persoane fizice la sediul A.J.F.P. Argeș în ultima perioadă, ținând cont de avantajele oferite de Spatiul Privat Virtual, pentru a păstra distanțarea socială și pentru a evita aglomerația la ghișeele instituției, șefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, doamna Aurora Georgeta Negru, transmite tuturor contribuabililor care încă nu s-au înrolat în SPV rugămintea de a proceda la înregistrare în cel mai scurt timp, întrucât majoritatea documentelor solicitate de aceștia sunt eliberate exclusiv prin SPV.

 

 

ANAF pregătește controale masive la anumite persoane fizice

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:32

Umblă vorba prin târg că ANAF a pus gând rău mai multor categorii de persoane (mai mult sau mai puțin fizice) care au venituri uriașe, însă nedeclarate.

„Nu ascund că identificăm şi suntem în faza finală de analiză pentru a identifica şi alte domenii unde activează persoane fizice şi care au un grad mare de neconformare. Există un grad mare de neconformare la stomatologi, unde gradul de conformare fiscal este redus. Vom încercam să facem nişte ghiduri, să includem şi acest domeniu de activitate în acest mecanismul de prevenţie şi de informare şi, inevitabil, se ajunge şi la controale mai devreme sau mai târziu”, spune șeful ANAF, Lucian Heiuş.

Vine concurența pentru mașinile electrice de la Dacia?

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:21

Pe piața externă au apărut mai multe modele electrice, superioare, mai ales din punct de vedere al autonomiei, față de ceea ce produce, în momentul de față, Dacia.

Maşina viitorului nu este doar electrică sau autonomă, ci ar putea fi în curând şi solară. Un start-up german construieşte un mic autovehicul care îşi poate umple rezervorul „cu soare”.

Fondatorul companiei este Laurin Hahn, care creat un prototip în urmă cu câţiva ani. Iniţial, investitorii cheie s-au retras din compania creată pentru lansarea maşinii, astfel că start-up-ul s-a orientat spre crowdfunding. În doar două luni, a strâns o finanţare de 53 de milioane de euro.

 

Salariul minim brut ar putea crește la 3000 de lei de la 1 ianuarie 2023!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:12

Vești bune pentru angajații care primesc salariul minim pe economie! De la 1 ianuarie anul viitor, acesta ar putea crește la 3000 de lei, de la 2.550 lei cât este în prezent. Practic e vorba de o majorare cu 17,6%, față de luna decembrie 2022, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern care se află în consultare publică. În proiect nu se spune nimic de suma de 200 de lei care ar urma să fie neimpozitată, după cum anunța recent ministrul Muncii, Marius Budăi.

În această săptămână Consiliul Național Tripartit se va reuni pentru a lua o decizie în acest sens. La acest moment, în România, 856.830 de salariați muncesc pe salariul minim pe economie.

Bugetul Ministerului Educației va crește la rectificare!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:59

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022. Astfel, bugetul alocat învățământului crește, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei - buget pentru învățământ gestionat de Ministerul Educației, iar 234,35 milioane de lei - sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale).

„Suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educației vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

 

Pagina 2 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea