Atenție piteșteni! Proprietarii clădirilor și ai terenuri neîngrijite vor plăti un impozit de cinci ori mai mare!

Luni, 11 Octombrie 2021 23:47

Comisia mixtă de control constituită în vederea identificării clădirilor și/sau terenurilor neîngrijite face deplasări în teren, permanent, începând cu luna iulie a anului curent, conform „Regulamentului de stabilire a criteriilor și a procedurii de încadrare a clădirilor/terenurilor situate în intravilanul Municipiului Pitești în categoria „neîngrijite”, în vederea majorării impozitului pentru acestea cu 500% ”, aprobat prin HCL Nr. 190/27.05.2021.

 

Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni lucrează la montarea iluminatului festiv

Luni, 11 Octombrie 2021 13:30

În ultima săptămână, muncitorii SEDC Mioveni de la serviciile apă-canal, întreținere patrimoniu, iluminat public, salubritate și spații verzi au realizat mai multe lucrări edilitare, noi sau în continuare. Iată care sunt acestea:

- se lucrează la montarea iluminatului festiv pe bulevardul Dacia, zona M-uri și pe str. Paul Anton (fosta str. Părăști);

- în urma solicitărilor primite prin dispecerat, echipele apă-canal au realizat 13 intervenții de urgență pentru decolmatarea canalelor colectoare/subsol inundat în diferite zone din oraș;

 

 

SC Apă Canal 2000 SA a premiat încă 5 utilizatori care au participat la campania de creare cont online

Luni, 11 Octombrie 2021 13:29

Pe 1 octombrie 2021, la sediul SC Apă Canal 2000 SA, din B-dul I.C. Brătianu, nr. 24 A,  a avut loc extragerea câştigătorilor campaniei „Fă-ți cont online la Apă Canal, iar noi îți plătim factura!”.

Au fost premiaţi 5 utilizatori, prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii Apă Canal 2000.

Valoarea premiului acordat este de 200 lei, suma urmând a fi scăzută din următoarea/ următoarele facturi emise de societatea Apă Canal.

Locuri de muncă în industria de prelucrare a cărnii în Germania prin intermediul EURES România

Luni, 11 Octombrie 2021 13:25

Agenția Federală de Muncă din Germania, în numele companiilor Westfleisch și Tönnies oferă, prin intermediul EURES România, 250 de locuri de muncă în industria de prelucrare a cărnii (tăietor carne și lucrător în producție), în regiunea Renania de Nord – Westfalia.

Activitatea presupune sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific; dezosarea și tranșarea cărnii în funcție de cerințele clientului; ambalarea bucăților de carne de calitate superioară; ajutor în producția de alimente din carne de porc; preluarea, ambalarea produselor și alte activități de producție și depozitare.

 

 

Firma lui Cătălin Spătaru toarnă asfalt de 100.000.000 lei în sudul județului

Miercuri, 06 Octombrie 2021 13:48

Încep lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană neramburabilă ale Consiliului Județean Argeș, prin care vor fi modernizați 42 de kilometri de drum județean.

Săptămâna trecută a avut loc procedura de predare a amplasamentului către constructor, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, a echipei tehnice responsabilă de proiect și a primarilor localităților implicate.

 

Lanţul de bijuterii Teilor se pregăteşte de venirea la Bursa de la Bucureşti

Luni, 04 Octombrie 2021 12:59

Lanţul de bijuterii Teilor, controlat de antreprenorul Florin Enache, se pregăteşte de venirea la Bursa de la Bucureşti, prin intermediul unei emisiuni de obligaţiuni, potrivit datelor Ziarului Financiar. Fondurile atrase prin intermediul finanţării vor merge către dezvoltarea companiei, cel mai probabil inclusiv pentru deschiderea unor noi unităţi peste graniţă. Potrivit unor surse ale ZF, în calcul este luată şi o posibilă listare de acţiuni prin intermediul unei oferte publice iniţiale.

 

Podul de la Căteasca este expertizat

Miercuri, 29 Septembrie 2021 15:44

# Râul roade din pilonii de sprijin ai podului

În sfârșit, podul de la Căteasca, cel mai lung pod din Argeș, beneficiază de expertiză. Cursul râului Argeș, pe care îi traversează, în zonă este destul de vijelios. Relieful a fost, practic, modificat de excavatiile haotice din trecut pentru extragerea nisipului și pietrișului. Din cauza faptului că aici nu există praguri de fund, apa erodează pilonii de susținere a podului. Toți specialiștii au afirmat, la unison, că este stringent necesară construirea unui prag de fund și consolidarea pilonilor de susținere.

 

Firma lui Cătălin Spătaru a câștigat două licitații grele

Miercuri, 29 Septembrie 2021 10:43

General Trust, firma omului de afaceri Cătălin Spătaru a câștigat, în septembrie, două licitații grele pentru proiectarea și execuția a două drumuri județene din sud: Servicii de proiectare, asistenta tehnica si executie lucrari aferente obiectivului de investitie ,, Modernizare DJ 503 Limită Judeţ Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele, km 98+000 – 140+034, L=42,034 km, judeţul Argeş”: 76.033.232,72 RON. Execuţie lucrări aferente proiectului: „ Modernizare DJ 504 Lim. jud. Teleorman – Popești – Izvoru – Recea – Cornațel – Vulpești (DN65A), km 110+700 –136+695, L=25,995 km, comunele Popești, Izvoru, Recea, Buzoești, județul Argeș”: 68.000.479,90 RON. Așadar, peste 144.000.000 lei vor merge – dacă nu vor exista contestații spre conturile firmei.

 

Mioveni – servicii de curățenie pentru scările de bloc

Marţi, 28 Septembrie 2021 12:10

Asociațiile de locatari din orașul Mioveni pot apela la serviciile societății noastre pentru operațiunile de curățenie a scării blocului. Pentru încheierea contractului sunteți așteptați la sediul central din strada Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni, parter – GHIȘEU UNIC – Birou Contractare, informații suplimentare putând fi obținute la numărul de telefon: 0348/445.885 (secretariat), fie prin email la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Institutul de la Ștefănești a cumpărat, de la un privat, propriul teren de acces

Miercuri, 22 Septembrie 2021 15:53

# Terenul cu drumul aferent a fost retrocedat prin instanță

O altă problemă care a bântuit, ani buni, unitatea de cercetare o reprezintă retrocedarea unor suprafeţe importante de teren către consiliile locale Ştefăneşti, Topoloveni şi Leordeni, în vederea restituirii către foştii proprietari de drept. Institutul  funcționa, acum doi ani,  la mai puțin de 20% din capacitatea la care funcționa în anii `90. „Pe partea de patrimoniu sunt probleme destul de mari. S-au și retrocedat mute suprafețe. Prin acest HG începem să facem cadastrarea întregii suprafețe. Scriptic, eu am preluat o suprafață de 630 de hectare. HG-ul de reorganizare ne obligă să facem lumină și în ceea ce privește patrimoniul. O să încep să fac cadastrul acestui institutut”, preciza, în 2019, directorul Dorin Sumedrea.

 

 

Autoturisme și utilaje, în valoare de 285.000 lei, scoase la vânzare la Curtea de Argeș

Miercuri, 22 Septembrie 2021 07:43

# Lichidatorul CITR scoate la vânzare active ale Hidroserv

CITR (fosta Casa de Insolvență Transilvania), care se ocupă de insolvența Societății de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A, vinde, pe bucăți, mai multe autoturisme și utilaje. Vorbim de bunuri în valoare totală de 285.100,22 lei, fără TVA.

 

Afacerile companiei Lear Corporation au scăzut cu 15% în 2020

Marţi, 21 Septembrie 2021 15:45

Producătorul de componente auto Lear Corporation România, subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 1,156 mld. lei (240 mil. euro), în scădere cu 15% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 1,362 mld. lei (287,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Producătorul american de componente auto a obţinut anul trecut un profit net de 15,6 mil. lei (3,2 mil. euro), mai mic cu 75% faţă de anul precedent, când Lear Corporation a realizat un câştig net de aproximativ 64,3 mil. lei (13,5 mil. euro), conform datelor publice.

 

Încă un teren al firmei lui Nicola Inquieto scos la licitație

Miercuri, 15 Septembrie 2021 10:29

Arestarea lui Nicola Inquieto – urmată de falimentul firmei sale de construcțiii – au dus, după cum se știe, la un cutremur serios pe piața imobiliară din Argeș. Pe 8 februarie a.c., judecătorii Curţii de Apel Napoli l-au condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pe italianul Nicola Inquieto, acuzat că a spălat banii Camorrei la Piteşti, unde îşi făcuse un imperiu imobiliar. În urmă au rămas sute de oameni cu banii dați pentru apartamente și care, acum, așteaptă să recupereze ceva.

Primăria Costești a cheltuit, în august, 151.000 lei pentru bănci școlare

Marţi, 14 Septembrie 2021 22:23

Administrația locală din Costești nu prea se aruncă la cheltuieli, pentru că nu are de unde. Orașul, așezat în câmpie, nu stă foarte bine la numărul agenților economici, nici la profitabilitatea acestora, așa că bani în cont... mai puțini. În august însă, edilii au băgat, adânc, mâna în acest cont pentru a cumpăra 336 de  seturi de bănci individuale, pentru școală, la 450 lei bucata.

 

Se apropie o nouă ediție a Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeșelului la Mioveni - Târgul Meșterilor Populari

Marţi, 14 Septembrie 2021 21:39

Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este marcată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie, fiind instituită prin legea 168/2017. Prin marcarea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, îmbunătăţirea statutului producătorului român şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone de calitate şi de produse tradiţionale. Cu această ocazie, Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 1 - 3 octombrie 2021, Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul Meșterilor Populari.

Casa Lăzăroiu va construi, la Corbeni, o cherhana

Marţi, 14 Septembrie 2021 11:30

# În imediata apropiere – bazine pentru păstrăv

Casa Lăzăroiu a  solicitat de la Administaţia Bazinală de Apă Argeş -Vedea, aviz de gospodărire a apelor pentru ,,Înfiinţare exploataţie piscicolă în extravilan, Punctul Zăvoi, Sat Rotunda, comuna Corbeni, judeţul Argeş.

Ștefan Lăzăroiu: ”Este vorba de un proiect prin care atragem fonduri europene. Este vorba de amenajarea unor bazine pentru creștere păstrăv, din beton, chiar pe marginea lacului deja existent. Lângă aceste bazine va fi amenajat un restaurant cu specific pescăresc. Păstrăvul crescut de noi va fi valorificat, în primul rând, prin consumul din restaurant, însă ne dorim ca doritorii să poată și cumpăra pește proaspăt din această locație.”

 

Cum au fost împărţiţi banii la rectificarea bugetară

Luni, 13 Septembrie 2021 22:01

# Ministerul Muncii, Senatul şi Curtea de Conturi pierd sume importante de bani

Rectificarea bugetară a fost publicată în Monitorul Oficial. Bani fără număr vor fi alocaţi unor importante instituţii publice şi ministere, după cum au decis mai-marii. În timp ce pentru unii, rectificarea e vacă de muls,  Ministerul Muncii, Senatul şi Curtea de Conturi pierd sume importante de bani. Din nou vor fi bani importanţi pentru servicii, aşa cum ne-am obişnuit la fiecare alocare bugetară.

 

Florin Cîţu: „Salariul minim pe economie trebuie să crească!”

Luni, 13 Septembrie 2021 21:24

Acum, în plină criză politică, şeful Guvernului se caută în puşculiţă! Va scoate de acolo câţiva lei, pentru a majora salariul minim pe economie. Şi cum puşculiţa lui Cîţu nu e Lampa lui Aladin, nu vă aşteptaţi la mari minuni. La Bucureşti se poartă discuţii, se întrunesc comisii, se întâlnesc unii şi alţii, doar pentru a se stabili dacă şi cu cât se va majora salariul minim pe economie.

„Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței de astăzi pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit. Reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, am decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim. Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia!”, a spus primul-ministru.
 

Firma lui Ștefan Ciocănel va reabilita 59 de garsoniere și apartamente pentru Primăria Pitești

Marţi, 07 Septembrie 2021 14:07

Pro Instal Pipe, firma lui Ștefan Ciocănel va reabilita, pentru Primăria Pitești, 59 de unități locative. Un lucru bun, Pro Instal Pipe fiind o firmă cu experiență și cu un  foarte bun renume.

Cristian Gentea, primar Pitești: ”Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția a 55 de garsoniere și 4 apartamente în regim de locuințe sociale!

Cel mai mare model al Dacia - JOGGER - va fi asamblat exclusiv la Mioveni

Luni, 06 Septembrie 2021 19:07

# Cu 4,55 metri, Dacia Jogger este cel mai lung model Dacia şi cu cel mai mare ampatament – 2,9 metri

Jogger va fi primul hibrid din gama Dacia şi va fi produs începând cu finalul acestui an la Mioveni alături de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

Preţul său de pornire va fi de 15.000 de euro cu TVA şi va fi cel mai scump model Dacia de până acum, cu cel mai ridicat preţ de pornire – Duster spre comparaţie, pleacă de la 14.100 de euro, însă este şi ultimul model “înrudit” cu Loganul din 2004.

 

Pagina 11 din 59

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea