Un nou magazin Lidl în Pitești. Investiție de 8,5 milioane de lei

Marţi, 12 Ianuarie 2021 09:50

Compania Lidl investește într-un nou proiect la Pitești, de data aceasta pe strada Depozitelor, acolo unde urmează să se construiască un centru comercial. Pe 4 decembrie 2020, Agenția pentru Protecția Mediului Argeș anunța publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Desființare construcții. Construire imobil parter cu funcțiunea de magazin retail, amenajare locuri de parcare la sol, amenajare incinta cu spații verzi plantate, alei carosabile și pietonale, împrejmuire teren, amplasare semnale publicitare, amplasare post trafo, branșare la utilități, organizare de șantier și amenajare accese auto și pietonale”.

Dacia Sandero – cea mai vândută mașină în Spania la nivelul anului 2020

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:23

Ianuarie este lună de bilanț pentru vânzările reușite cu un an în urmă. Și Uzinele de la Mioveni au motive serioase de mândrie. Dacia Sandero a fost în primele 11 luni din 2020 modelul produs şi în România cu cele mai bune rezultate comerciale la nivel european, potrivit datelor left-lane.com pe baza celor de la Jato Dynamics. Sandero a ocupat per total la nivel european locul 11 în intervalul ianuarie-noiembrie din 2020, cu aproape 150.200 de unităţi, în scădere cu 26,6% faţă de perioada similară a anului 2019.

 

Este oficial: Fuziunea de 50 miliarde dolari dintre Fiat Chrysler şi francezii de la PSA (Peugeot) a fost acceptată

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:21

# Tranzacția afectează afacerile unui argeșean celebru

Fiat Chrysler şi PSA Group, proprietar al Peugeot, au confirmat acordul de fuziune de 50 miliarde de dolari, care va permite economii anuale de 5 miliarde de dolari şi va crea al patrulea producător auto al lumii, anunţă BBC. Acordul este a doua încercare a Fiat Chrysler de fuziune din ultimul timp. Constructorul auto propusese iniţial o fuziune cu rivalul francez Renault, dar a renunţat la tranzacţie în iunie, anul trecut, după intervenţia guvernului francez, care deţine 15% în Renault. Acordul ar fi creat cel mai mare producător auto din lume. Viitoarea firmă-mamut, Stellantis, va avea 14 mărci, de la Fiat, Maserati și Jeep, Dodge și Ram axate pe SUA, la Peugeot, Citroen, Opel și DS ale PSA. PSA a fost în mod tradițional concentrat asupra Europei.

Numărul mașinilor noi înmatriculate în 2020 a scăzut cu 21,79%. Clasamentul pe mărci

Luni, 04 Ianuarie 2021 12:54

Per total în 2020, numărul autoturismelor noi înmatriculate este de 126.351 unități, ceea ce reprezintă o scădere cu –21,79% comparativ cu  2019, respectiv 161.562 unități, informează într-un comunicat de presă ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România.

Un lucru pozitiv a avut loc la sfârșitul anului, în decembrie 2020, atunci când înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut  cu +15,98% față de decembrie 2019, atingând un volum de 15.974 unități.

În ceea ce priveste autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins în decembrie 2020 cifra de 34.174 unități, o scădere de – 5.03% față de decembrie 2019. Per total 2020, numărul autoturismelor SH înmatriculate este de 405.045 unități ceea ce reprezintă o scădere cu – 8.9% comparativ cu perioada similară din 2019.

 

La Ștefănești se construiește, de la zero, un nou Supermarket

Marţi, 29 Decembrie 2020 12:50

Anul 2020 a fost unul de criză, unul de luptă cu pandemia de COVID. La Ștefănești, însă, lucrurile au mers împotriva curentului. Rețeaua JAM a deschis două supermarketuri noi, unul vis-a-vis de Primărie și unul în zona Service IATSA-DACIA. Și, de o lună, lângă Pasarelă, au început lucrările la un Lidl. Conform proiectului, magazinul va avea o parcare generoasă, spații verzi, teren împrejmuit. Ținând cont și de faptul că acolo există toate utilitățile, dar și de apropierea de Pitești, în mod cert, în curând, vom vorbi, lângă Lidl, și de un cartier nou.

Cristian Gentea, despre viitorul mall din Tudor Vladimirescu: „Lucrurile au intrat în linie dreaptă”

Luni, 28 Decembrie 2020 14:54

Primăria Pitești a concesionat dezvoltatorului Prime Kapital Emerald SRL terenul public din cartierul Tudor Vladimirescu, pentru o perioadă de 25 de ani, cu posibilitate de prelungire, În această zonă, societatea ar urma să construiască o pasarelă auto-pietonală, va parte a proiectului Argeș Mall. Cristian Gentea: „Vă dau o veste bună. Sunt în măsură să vă spun că am semnat contractul de concesiune cu firma Prime Kapital Emerald, pentru cei 1060 mp, pentru construirea pasajului peste calea ferată, deci lucrurile au intrat în linie dreaptă.

 

Iată că stăm și noi bine la ceva! Argeșul, campionul covrigăriilor din țară, după București!

Luni, 28 Decembrie 2020 14:49

Numărul de simigerii, covrigării şi gogoşerii din România a crescut de peste şase ori din 2009 până în prezent, ajungând la aproape 3.800 de astfel de unităţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sani-tar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Afacerile cu covrigi sau produse de patiserie sunt unele dintre cele mai rezistente în perioade de criză. Avantajul lor este că produsele se vând tot timpul anului, amplasarea locaţiei într-un loc cât de cât circulat înlocuieşte investiţiile în marketing şi publicitate, iar preţul lor foarte mic atrage şi un număr mare de clienţi, vânzările de covrigi, cel puţin, fiind în număr de câteva mii de bucăţi pe zi, spun specialiştii din domeniu.

După ce a fost grav afectată de pesta porcină, Danbred intră în grupul Premium Porc

Luni, 21 Decembrie 2020 22:32

Fuziune pe piața fermelor de animale din România! Grupul de ferme DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, a anunțat că va fuziona cu o firma românească, cu capital danez, Premium Porc. Anunțul a fost făcut chiar de managerul grupului, Ionel Chiriac, care a spus că s-a luat această decizie din cauza crizei generate atât de pesta porcină cât și pandemia de COVID-19.

 

Christophe Dridi, directorul Automobile Dacia: „Industria auto este o bijuterie pentru România”

Luni, 21 Decembrie 2020 22:26

Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia, a oferit recent câteva detalii despre rolul companiei în România.  Șeful Automobile Dacia a vorbit despre miza pe care România trebuie să și-o seteze pe termen lung. El dă exemplul Renault. Compania a investit, în ultimele două decenii, peste 3 miliarde de euro în România. Dridi susține că țara noastră încă poate atrage investiții pentru a reduce importurileRomânia are în continuare potenţial pentru a atrage noi investiţii în industria auto, dar în special când vine vorba de componente. „Sunt multe investiţii atrase în România.

Pesedistul Robert Tudorache a renunat la funcţia de preşedinte al C.A. al Nuclearelectrica cu doi ani înainte de expirarea mandatului

Luni, 21 Decembrie 2020 22:25

# În locul său va fi numit, probabil, un liberal

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a convocat acţionarii pe 27 ianuarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind revocarea lui Iulian-Robert Tudorache din funcţia de membru al CA, ca urmare a renunţării la mandat, potrivit unui raport la bursă, conform Ziarului Financiar.
Iulian-Robert Tudorache a fost pentru prima oară ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica în mai 2017, pentru patru luni, în locul Danielei Lulache care nu fusese reconfirmată la conducerea Consiliului. Ulterior, în octombrie 2018, acesta a primit patru ani în funcţia de preşedinte al CA.

 

 

Britanicii de la TOP GEAR laudă noul model Dacia Sandero

Luni, 21 Decembrie 2020 22:05

# Aceștia arată că ” Mașina este îmbunătățită complet, iar prețul este la jumătate față de cel al competitorilor”

În cadrul celebrei emisiuni TOP GEAR, Sandero, noul model produs și livrat de Uzinele Dacia de la Mioveni, este lăudat și chiar notat foarte bine.
„Simplă, spațioasă, motorizarea nu este făcută cu jumătați de măsură, iar acum vine cu ceva rafinament în plus”, așa descriu cei de la Top Gear noul model Dacia Sandero, disponibil în Marea Britanie.

Hotel, parc de distracții și păstrăvărie de sute de mii de euro - de vânzare în Argeș

Miercuri, 16 Decembrie 2020 08:44

# 5,4 milioane de euro - terenul cu cel mai mare preț de vânzare din județ # Ferme de porci - la vânzare, în Slobozia și Ștefan cel Mare

În plină pandemie de COVID, în județul Argeș sunt scoase la vânzare bunuri importante, cu valori de peste 400.000 de euro. Vorbim de ferme piscicole, hoteluri, parcuri de distracții, hale, terenuri în zona Vidraru sau Molivișu etc. Pesta porcină și apoi criza sanitară au făcut ca oamenii de afaceri argeșeni să renunțe și la fermele de porci. Site-urile de vânzări sunt pline de anunţuri prin care proprietarii sau lichidatorii judiciari, după caz, scot la mezat bunuri valoroase. În cele ce urmează, vă oferim câteva exemple.

 

Terenurile de lângă pârtia de ski de la Molivișu se vând cu 6 euro/mp

Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:36

# Proprietarii au redus drastic prețul de vânzare

Fantoma stațiunii de ski de la Molivișu face victime printre proprietarii de terenuri din zonă. Aceștia au redus drastic prețul de vânzare în dorința de a scăpa cu o pagubă cât mai mică. După ce s-au înghesuit să cumpere terenuri la Molivișu, fiind convinși că zona va exploda din punct de vedere turistic, acum proprietarii, sătui să vadă cum proiectul stagnează de ani buni, își scot terenurile la vânzare pe nimica toată. Este și cazul unui anunț postat pe un site de imobiliare, în care un teren, în suprafață totală de 69.450 mp, se vinde cu 450.000 de euro, adică în jur de 6,5 euro/mp. „Proprietatea se află în apropiere de proiectul "viitoarea pârtie de schi, cu vedere sud, vârful Ghițu, vedere est Vâlsan, și vest poiana Molivis”, se arată în anunțul postat pe imobiliare.ro.

54 de ani de la inaugurarea Hidrocentralei Vidraru

Marţi, 08 Decembrie 2020 19:54

# Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa şi al nouălea în lume

Pe 9 Decembrie1966 intra în funcţiune Hidrocentrala Vidraru de pe râul Argeş. La momentul inaugurării, barajul Vidraru, fabricat din beton în dublu arc era al 5-lea în Europa şi al 9-lea în lume, cu cei peste 166 metri înălţime, 25 metri grosime la bază şi 6 metri grosime la coronament. Construcţia amenajării hidroenergetice Vidraru a durat cinci ani şi jumătate şi s-a încheiat în anul 1966, plasând hidrocentrala pe locul doi ca mărime din istoria ţării, după cea de pe Bistriţa, pusă în funcţiune în anul 1950. Amplasarea barajului în Cheile Argeşului a necesitat excavaţii pe versanţi în condiţii deosebite.

 

Peste 26 de milioane de euro pentru un kilometru din Autostrada Sibiu-Pitești!

Luni, 07 Decembrie 2020 20:23

# Pentru miliardul de euro alocat Secțiunii 3 se luptă 15 asocieri de firme

Ministerul Transporturilor anunţă că până la termenul limită au fost depuse 15 oferte pentru contractul care prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor pe secţiunea 3, Cornetu – Tigveni, a autostrăzii Sibiu-Piteşti, scrie Mediafax.ro.  Potrivit Ministerului Transporturilor, valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469 lei - peste un miliard de euro - fără TVA.

53 de ani de producție de motoare electrice la Pitești

Luni, 07 Decembrie 2020 19:46

Pe data de 6 decembrie 1967 intra în producție Întreprinderea de Motoare Electrice Pitești, cunoscută ulterior ca ”Micromotoare”,  ”Ana Imep” și ”Nidec”.     Firma este o companie producătoare de motoare electrice pentru electrocasnice și echipament auto din România. A fost înființată în anul 1967, ca o fabrică specializată pentru producerea motoarelor electrice pentru electrocasnice și utilizare industrială. În perioada comunistă, fabrica furniza motoare electrice pentru Uzina Mecanică Cugir, încă din 1968, pentru fabricarea mașinilor de spălat semiautomate Albalux.

 

Mioveni. Anunț important pentru locuitorii din Cluceresa!

Joi, 03 Decembrie 2020 08:30

# Începând cu 8 decembrie, Distrigaz va începe lucrările de cuplare a branșamentelor individuale de gaze

Compania Distrigaz Sud Rețele, operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale în Mioveni, informează că în perioada 2-5 decembrie 2020 va efectua operațiunile de cuplare a noii rețele de gaze din Clucereasa la sistemul național de distribuție. Începând cu data de 8 decembrie 2020, Distrigaz va începe lucrările de cuplare a branșamentelor individuale ale consumatorilor din Clucereasa la rețeaua de gaze naturale. Atenție, vor fi legați la rețea doar cei care au branșamentul realizat! Branșamentul reprezintă conexiunea realizată între conducta de gaz existentă pe stradă și acea firidă aflată la limita proprietății beneficiarului - persoană fizică ori juridică, denumită tehnic post de reglare și măsurare al debitului.

Grupul Supernova a preluat proiectul comercial Jupiter City din Piteşti

Luni, 23 Noiembrie 2020 17:25

# Centrul comercial are o suprafaţă de peste 45.000 mp, 1.700 de locuri de parcare şi 90 de magazine.

Grupul Jupiter a ajuns la o înţelegere cu grupul austriac Supernova pentru prima achiziţie de pe piaţa românească - Jupiter City Shopping City din Piteşti. Achiziţia a avut loc în luna octombrie a acestui an, iar grupul austriac are în plan să realizeze şi alte achiziţii la nivelul Europei Centrale şi de Est, conform zf.ro.
Centrul comercial are o suprafaţă de peste 45.000 mp, 1.700 de locuri de parcare şi 90 de magazine.

 

A început acțiunea de distribuire, la domiciliu, a tichetelor sociale pentru mese calde

Luni, 16 Noiembrie 2020 23:21

Din 11 noiembrie, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești a început acțiunea de distribuire, la domiciliu, a tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde, conform OUG nr. 115/2020. Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 (POAD) finanţat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane stabilește principale categorii de beneficiari:
a) persoanele care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă;

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. va continua campania de verificare privind legalitatea utilizării serviciului de apă/canalizare

Luni, 16 Noiembrie 2020 15:08

S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. aduce la cunoştinţa tuturor utilizatorilor din aria de operare că va continua campania de verificare în ceea ce priveşte legalitatea utilizării serviciului de apă/canalizare.
Se consideră consum clandestin:
• utilizarea serviciilor de alimentare cu apă / canalizare prin branşamente / racorduri realizate ilegal, fără avizul SC Apă Canal 2000 SA.
• utilizarea serviciilor de alimentare cu apă prin branşamente realizate legal, dar la care s-a intervenit ilegal asupra contorului montat în căminul de apometru, respectiv la care s-a rupt sigiliul.

 

Pagina 12 din 55

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea