Alooo, ministerul Transporturilor??? Autostrada Piteşti-Sibiu se construieşte cu viteza melcului!

Marţi, 12 Septembrie 2023 10:53

 

# 28 de kilometri s-au făcut din 2020 încoace

# Bani de la Guvern, săptămâna trecută, pentru autostrada Pitești - Sibiu!

Autostrada Piteşti-Sibiu pare că bate pasul pe loc. Deşi lucrările au început în primăvara lui 2020, până azi s-au finalizat aproximativ 28 de kilometri, dintr-un total de 122,1, după cum titrează colegii de la Adevărul.ro.

Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, este singura dintre cele cinci secțiuni care a fost terminată la finalul anului 2022. Aceasta are o lungime de 13,7 kilometri şi a costat 612,6 milioane lei, fără TVA.

În acest moment, singurele secţiuni pe care se lucrează sunt tronsoanele 4 şi 5. În total, în ultimii doi ani, au fost realizaţi numai 14,5 kilometri din cei 40,35 kilometri.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Microscopul Dentar

Joi, 07 Septembrie 2023 10:32

 

Microscopul dentar, folosit ca instrument de lucru în stomatologie aduce schimbări majore în modul de stabilire a diagnosticului afecțiunilor dentare și în efectuarea tratamentului.

IMPORTANȚA UTILIZĂRII MICROSCOPULUI DENTAR:

• permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă, se pot observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber.

• este o abordare modernă și mai puțin invazivă a îngrijirii dentare, care are ca scop păstrarea structurii dintelui și conservarea țesutului, minimizând în același timp riscurile și reducând timpul de vindecare.

 

 

Costă 1 leu/kw! Stații noi de încărcare pentru vehicule electrice în municipiul Pitești

Miercuri, 06 Septembrie 2023 08:57

 

Au fost finalizate cele 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice, instalate în strada Costache Negri nr. 30 (parcare Bowling), finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

 

Codul de client - necesar în apelarea Call Center Apă Canal 2000 SA Piteşti

Marţi, 05 Septembrie 2023 11:53

 

Aşa cum am mai anunţat, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, pentru operativitate în rezolvarea problemelor şi îmbunătăţirea comunicării cu clienţii săi, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a implementat serviciul de Call Center, care este funcţional de la începutul lunii martie.

Oricine va suna la numărul de telefon 0248 223 237, disponibil nonstop, poate primi informaţii despre contracte, facturi şi modalităţi de plată, tarife, racordarea la reţelele de apă şi de canalizare, obţinerea avizelor, lucrări programate şi avarii, etc..

 

 

În Argeș pot fi stocate peste 645.000 de tone de produse agricole

Miercuri, 30 August 2023 10:42

 

Argeșul este unul dintre județele cu tradiție în domeniul creșterii animalelor, cultivarea cerealelor, legumelor, pomilor fructiferi și viței de vie. Suprafața agricolă exploatată a județului Argeș este de 342.347 hectare.

Cu toate acestea femierii argeșeni se confruntă cu probleme cauzate în principal de slaba capitalizare, lipsa mijloacelor de valorificare pe piață a produselor și capacitatea redusă a unităților de depozitare și de procesare. Afectați de acest lucru, fermierii ajung să își vândă recoltele la prețuri mici la capătul tarlalei.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Măseaua de minte

Miercuri, 30 August 2023 08:15

 

Măseaua de minte este cel de-al treilea molar pe care majoritatea îl avem și apare in general între 17 și 25 de ani. Măseaua de minte este adesea problematică deoarece:

- de obicei, molarii de minte nu pot fi igienizați corespunzător fiind poziționați ultimii pe arcada dentară;

- măseaua se poate dezvolta anormal, neavând spațiu suficient pentru a erupe;

- în procesul de erupție, molarii de minte pot afecta dinții vecini.

 

Stadiul proiectele pe fonduri europene de la Spitalul Județean și de la Pediatrie

Marţi, 29 August 2023 12:05

 

Două dintre proiectele pe fonduri europene accesate de Consiliul Județean Argeș, pentru extinderea și modernizarea infrastructurii sanitare, vizează Unitățile de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și de la Spitalul de Pediatrie.

Reprezentanții COnsiliului Județean Argeș au efectuat, săptămâna trecută, o vizită pe cele două șantiere pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

 

Condiţii necesare încheierii contractului apă-canal

Marţi, 29 August 2023 08:27

 

Pentru încheierea contractului de furnizare/ prestare a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare este necesar ca:

- imobilul pentru care se solicită furnizarea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare trebuie să aibă branşament şi/sau racord propriu;

- persoana care solicită încheierea contractului (direct sau prin împuternicit) trebuie să aibă drept de proprietate sau drept de folosinţă asupra imobilului pentru care se solicită furnizarea serviciului de alimentare cu apă şi prestarea serviciului de canalizare.

 

 

31 august, termenul limită pentru înscrierea în Programul Rabla Local!

Luni, 28 August 2023 19:30

 

Piteștenii se pot înscrie în programul Rabla Local și pot primi 3.000 de lei pentru fiecare mașină veche casată! Sunt eligibile maşinile mai vechi de 15 ani, cu o normă de poluare Euro 3 sau inferioară şi care conţin componentele esenţiale (motor, transmisie, şasiu etc.)

Programul Rabla Local vizează eliminarea din circulație a mașinilor uzate, contribuind la Planul Național de Redresare și Reziliență și fiind esențial pentru îmbunătăţirea calităţii mediului, reducerea poluării, înnoirea parcului auto cu mașini mai puțin poluante, dar și pentru eliberarea parcărilor ocupate inutil de mașini vechi, neutilizate.

 

Primarul Cristian Gentea, vizită de lucru pe șantier. Investiție de peste 100 milioane de euro care prinde contur în Pitești

Luni, 28 August 2023 11:38

 

Primarul Cristian Gentea a făcut, săptămâna trecută, o vizită de lucru în șantierul Argeș Mall, alături de Valentin Mirică - director proiect Argeș Mall - Prime Kapital.

Pe suprafața platformei industriale din cartierul Tudor Vladimirescu, compania Prime Kapital va dezvolta pe lângă centrul comercial, o pasarelă auto – pietonală, care va rezolva o necesitate de infrastructură rutieră în zonă. Pasarela va fluidiza traficul și va lega cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

 

 

Luptă finală pentru mega-spațiile Supercom din Pitești

Joi, 24 August 2023 07:27

 

# Sunt licitate magazine din complexul ”Fortuna”, de la ”Ciocârlia”, ”Albina” și altele

Supercom, o firmă care a făcut istorie în Pitești, este pe cale de a pierde bătălia cu creditorii. Pentru că, pe 7 septembrie, spațiile societății – plasate în zonele cele mai bune, din punct de vedere comercial, din oraș - vor fi scoase la licitație de executorul Vlad Pisculungeanu. Este vorba de magazine mari din cartierul Banat, din Găvana (complexul Albina), din Prundu (Bd. Petrochimiștilor), din Negru Vodă (complex Ciocârlia), din zona ultracentrală (complex Fortuna) etc.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Joi, 24 August 2023 07:07

 

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a creea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orala. Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dinților, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

• Completează tratamentul protetic,  permițând efectuarea unor lucrări perfecte din punct de vedere estetic și funcțional.

 

Greu de vândut… partea a zecea! Zahanaua lui Max este scoasă, din nou, la mezat!

Marţi, 22 August 2023 07:32

 

Zahanaua lui Max este un restaurant binecunoscut din Pitești, pe malul lacului din Tudor Vladimirescu. Pentru restanțe, fiscul scotea, în 2019, la licitație, clădirea, pentru suma de 525.000 lei fără TVA. Fiscul a încercat, încă de la începutul deceniului trecut, să vândă Zahanaua, inițial situată în clădirea din lemn de alături. Nu a reușit. Noua clădire a fost ridicată, acum câțiva ani, pe un teren aparținând Gicăi Dobrin – soția marelui fotbalist argeșean – care concesionase terenul (primit de la Primăria Pitești) pentru o perioadă de 50 de ani. Patronul a avut, de-a lungul timpului, conflicte (juridice, nu de pumni) cu Direcția Apelor, Primărie, Finanțe...

Creștere de cotă fără precedent! Peste 12% din mașinile înmatriculate în iunie 2023 au fost electrice!

Joi, 20 Iulie 2023 11:50

 

Cota de piaţă a maşinilor electrice a ajuns la aproape 10% în primul semestru al acestui an şi a trecut de 12% în iunie, potrivit calculelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) pe baza datelor de la înmatriculări.

Ca şi în anul 2022, când, deşi s-a înregistrat o scădere a achiziţiilor de autoturisme în general, cele „verzi“ au performat, în anul 2023 achiziţiile din această categorie au crescut considerabil, cu 34% comparativ cu perioda similară a anului trecut.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Sângerările gingivale în timpul periajului dentar

Miercuri, 19 Iulie 2023 07:13

 

 

Gingiile sănătoase nu sângerează. Așadar, nu este normal să scuipi sânge în timpul periajului dentar sau al folosirii aței dentare. Sângerarea gingiilor în timpul periajului poate indica o afecțiune gingivală. Sângerarea gingivală poate fi cauzată de acumularea de placă bacteriană în jurul, pe și în spațiile dintre dinți. Dacă nu se îndepărtează (de obicei prin periaj), aceste bacterii îţi pot irita gingiile, ceea ce poate fi cauza pentru sângele pe care-l observi în timpul periajului dentar.

 

Absolvenții de învățământ sunt așteptați să se înregistreze la AJOFM

Miercuri, 19 Iulie 2023 06:54

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arges aduce în atenţia absolvenţilor de invăţământ, promoţia 2023, faptul că în termen de 60 de zile de la absolvirea studiilor sunt asteptaţi să se înregistreze în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în raza cărora își au domiciliul. Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă obligatorie pentru obţinerea facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forţei de muncă.

 

 

Colectarea separată a deșeurilor nu este o opțiune, ci o obligație. Cum colectăm deșeurile din STICLĂ?

Marţi, 18 Iulie 2023 17:20

 

Prin depozitarea altor deșeuri (PET-uri, cartoane, deșeuri reziduale) în containerul destinat sticlei, contaminăm întreaga cantitate de deșeuri colectată, urmând ca aceasta să fie depozitată/preluată la groapa de gunoi ca și deșeu reciclabil în amestec sau, și mai rău, ca și deșeu municipal. Reușind, în acest fel, ca din nepăsare, să se ducă în derizoriu munca și implicarea locatarilor care colectează corect deșeurile.

 

Atenție! Taxa de pod de la Fetești este, din nou, obligatorie!

Luni, 17 Iulie 2023 11:07

 

Achitarea taxei de traversare a podurilor dunărene de la Feteşti - Cernavodă a redevenit obligatorie pentru participanţii la trafic începând de vineri, 14 iulie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Oficialii au eliminat tariful de trecere, pe perioada în care au fost făcute reparații la podul peste brațul Borcea al Dunării. Pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto – autoturisme sau vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane, taxa este de: 1 trecere – 13 lei; 2 treceri – 26 lei. Taxa poate fi achitată chiar la trecerea pe pod sau online. Neplata acesteia constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! ORTODONȚIA

Miercuri, 12 Iulie 2023 06:06

 

Sănătatea zâmbetului fiecăruia contează la orice vârstă și în orice situație. Succesul tratamentului ortodontic este de a crea un echilibru perfect între toate părțile din cavitatea orală.

Ortodonția nu se aplică doar pentru aliniamentul perfect al dinților, ci ajunge să fie o componentă importantă în rezolvarea multor afecțiuni, cum ar fi:

• Anomalii ale articulației temporo-mandibulare;

• Defecte osoase scheletale maxilare și/sau mandibulare;

Se extinde compania Kärcher la Curtea de Argeș

Miercuri, 05 Iulie 2023 14:24

 

# Se vor face și mașini de curățat pardoseli

Compania Kärcher, care deţine local două fabrici de aspiratoare în Curtea de Argeş, investeşte 20 mil. euro în dezvoltarea producţiei autohtone. Urmează să se demareze curând extinderea primei fabrici, acest proiect urmând a măsura 15.000 mp.

„E o investiție de peste 20 de milioane de euro. Ne vom extinde cu încă circa 15.000 de mp. Ne vom dezvolta într-un domeniu nou, pe lângă cel de aspiratoare, vom face mașini de frecat pardoseli profesionale, mașini pe care le vedeți în sușpermarketuri, în mall-uri. Cu siguranță vom și angaja”,a precizat , în cadrul Consiliului Local Curtea de Argeș, Ion Bican, executivul care conduce operaţiunile de producţie ale Kärcher în România.

 

Pagina 12 din 77

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea