Licitație uriașă pe un tronson al Autostrăzii Pitești-Sibiu

Marţi, 10 Noiembrie 2020 23:05

# Un miliard de euro pentru 37,4 km. de autostradă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos recent la licitaţie secţiunea 3 Cornetu – Tigveni a autostrăzii Sibiu – Piteşti. Acesta este cel mai scump tronson al autostrăzii ce va lega centrul şi vestul ţării de reţeaua europeană de autostrăzi, valorând circa 5,3 miliarde lei (un miliard euro), bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.
Termenul de depunere a ofertelor de către constructori este de 10 noiembrie, conform CNAIR, iar în ipoteza în care nu vor exista contestaţii, semnarea contractului va avea loc în luna mai a anului viitor.

Verificaţi periodic instalaţiile interioare pentru a depista eventuale pierderi ascunse și a evita plata unor facturi exagerate!

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:23

Dacă factura de apă este mai mare decât de obicei și contorul vă arată un consum, cu toate robinetele închise și aparatele care folosesc apă oprite, este posibil să aveți pierderi de apă pe rețeaua interioară. Chiar dacă intervențiile pe rețelele interioare nu fac obiectul contractului de furnizare utilități apă-canal, încheiat cu Apă Canal 2000 SA, nu ne place ca apa de la robinet să se piardă. În dorința de a preîntâmpina facturarea unor cantități mari de apă provenite din pierderile interioare ale rețelei de alimentare cu apă potabilă, Apă Canal 2000 SA face tuturor abonaților săi următoarele recomandări:

 

Comandă de 250 de Dustere militare pentru Uzinele Dacia, de la Ministerul Apărării

Luni, 09 Noiembrie 2020 22:21

Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat, joi, că MApN va achiziţiona, până la finalul anului, aproximativ 250 de vehicule Duster, varianta militară, pentru suma de 32 milioane de lei. Nicolae Ciucă a făcut anunţul în timpul bilanţului la un an de la preluarea mandatului, conform monitorulapararii.ro Dacia în variante militare, cu mitralieră comandată şi Pick-up, au fost prezentate prima dată la parada militară din 2013. Proiectul a fost dezvoltat de Uzina din Piteşti, în colaborare cu Departamentul pentru Armamente al MApN. Ciucă a mai precizat că MApN a ajutat economia naţională, în acest an, cu aproape 4 miliarde de lei. Cei mai mulţi bani dintre aceştia, 2,3 miliarde lei, au fost cheltuiţi pe echipamente, materiale şi lucrări de infrastructură.

 

Au fost prelungite înscrierile în Programul „Rabla”

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:36

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat a că au fost prelungite până pe 20 noiembrie 2020 sesiunile de depunere a dosarelor în cadrul Programelor “Rabla Clasic” şi “Rabla Plus”. Ca noutate, în cadrul Programului “Rabla Plus”, a fost introdusă eligibilitatea autovehiculelor înmatriculate pentru prima dată cu cel mult şase luni în urmă, faţă de data vânzării şi care nu depăşesc 6.000 de km, inclusiv autovehicule care au fost utilizate pentru activităţi de drive-test sau demo.

 

Modelul electric Dacia va fi produs în China

Luni, 02 Noiembrie 2020 22:18

# Dacia Spring va fi, probabil, cea mai accesibilă mașină electrică din Europa

România nu va produce primul model electric al mărcii Dacia. Volumele de vânzări vor determina dacă în viitor Dacia Spring ar putea sau nu să fie produsă în România sau în Maroc, însă raţiunile de cost din spatele maşinilor electrice determină ca în prezent modelul să fie produsă în China, relatează Ziarul Financiar.

Au început lucrările de reabilitare la fostul „Panoramic” din Pitești

Luni, 26 Octombrie 2020 23:47

De săptămâna trecută a fost din nou agitație la Casa Universitarilor, fostul „Panoramic”. Nu au fost văzuți oameni ai străzii, veniți pentru a se adăposti, ci din contră mai multe echipe de muncitori. Zgomotul produs de utilajele de pe șantier a fost dovada vie că s-a muncit cu spor, în fiecare zi, dis de dimineață.
Aflată la câteva sute de metri de centrul Piteștiului, clădirea de 823,33 mp, din str.

 

Industria auto renaște la Câmpulung, dar nu la ARO

Luni, 26 Octombrie 2020 23:39

# O firmă musceleană pune caroserie de pick-up pe modelul Duster

Iată că la Câmpulung se mișcă ceva, din fericire. Din păcate nu se mișcă la ARO, firmă ce a asigurat, odată, multe locuri de muncă pentru musceleni. Tot e bine, e un început!

Asociația Pro Infrastructură solicită deblocarea unui tronson din Drumul Expres Craiova-Pitești

Luni, 26 Octombrie 2020 11:45

 

 

Asociația Pro Infrastructură susține că sectorul central al Drumului Expres Craiova-Pitești nu a fost deblocat de CNAIR, la aproape 2 ani de la semnarea contractului

Pe tronsonul 1 de 17,7 km al Drumului Expres Craiova-Pitești se lucrează într-un ritm rezonabil (aproximativ 20% stadiu fizic) la terasamente, elevațiile structurilor sau rigole, în ciuda faptului că nici pănă astăzi CNAIR nu a reusit să deblocheze sectorul central de peste 8 km.

 

Deși acest proiect a fost contractat în anul 2018 și ar fi trebuit să fie gata în 3 ani (proiectare și execuție), la aproape 2 ani de la semnarea contractului nu avem exproprieri, acord de mediu revizuit și autorizație de construire pe jumătate din tronson. Această ”gaură” între secțiunile 1 și 3 ale proiectului impactează consistent derularea lucrărilor pe zonele autorizate. Solicităm CNAIR, Ministerului Transporturilor și Ministerului Mediului prin ANPM să urgenteze toate procedurile necesare pentru deblocarea completă a acestui proiect”, arată reprezentanții ONG-ului.

 

Mega-licitație pentru „cadavrul” ALPROM

Marţi, 13 Octombrie 2020 13:36

# Sunt scoase la vânzare mai multe terenuri în valoare de 5 milioane de euro!

Producătorul de mobilier Alprom din Piteşti, în reorganizare judiciară, vinde active în valoare de peste 5 milioane de euro, ca parte a procesului de redresare a companiei.
Este vorba despre mai multe terenuri, imobile şi echipamente, potrivit unui anunţ publicat de Capital Insol, administratorul judiciar al companiei. Alprom a ajuns în 2019 la o cifră de afaceri de aproape 6 milioane de lei, în scădere cu 16% faţă de anul precedent, şi 156 de angajaţi, cu 31 mai puţini faţă de 2018, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Licitația va avea loc mâine, 14 octombrie, începând cu ora 14.00.

Probleme la licitația pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu - Pitești

Luni, 12 Octombrie 2020 14:05

# Asociația Pro Infrastructură atrage atenția: „Există premisele ca majoritatea constructorilor serioși să nu depună oferte”

Probleme la licitația pentru cel mai lung tronson din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv tronsonul 3 Cornetu - Tigveni. Compania Astaldi a depus prima contestație la această licitație. Constructorul italian este nemulțumit de unele condiții contractuale precum garanția solicitată, de minimum cinci ani, dar și de valoarea penalizărilor pentru întârzieri. De asemenea, Asociaţia Pro Infrastructură afirmă că documentaţia pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti este un studiu de fezabilitate minimal din 2008, aspru criticat de Comisia Europeană. ONG-ul atrage atenția că „există premisele ca majoritatea constructorilor serioși să nu depună oferte”.

 

Un constructor din Argeş a ajuns de la 0 la 114 milioane lei în trei ani

Luni, 05 Octombrie 2020 21:37

Copraag Entrepreneur, un constructor din Argeş, a ajuns de la 0 la 114 milioane lei în trei ani, cu şapte angajaţi, informează zf.ro. Societatea este deţinută, în proporţii egale, de două companii – Ascon Partners şi Ubitech Construcţii Copraag Entrepreneur, o companie al cărei cod CAEN indică activităţi de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, şi-a triplat cifra de afaceri în 2019 faţă de 2018, ajungând la 114 milioane de lei anul trecut.

Înmatriculările de autoturisme noi, în scădere cu 31,8% în primele nouă luni

Luni, 05 Octombrie 2020 21:35

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi a scăzut în România cu 31,8%, în primele nouă luni ale anului, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din anul anterior, în timp ce pe segmentul de second hand declinul a fost de aproape 16,3%, la nivel comparativ, reiese din statistica Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), citată într-un comunicat al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

 

Revoluție tehnologică la cele mai noi modele DACIA. Noile modele Dacia Logan şi Sandero vin cu cel mai mare salt inovatic din întreaga istorie modernă a mărcii

Luni, 05 Octombrie 2020 21:17

# A treia generație a modelelor de succes Logan și Sandero propune un design nou, o platformă și echipamente noi #  Un stil mai atrăgător și mai contemporan # O motorizare ECO-G eficientă și economică și cele mai noi motorizări pe benzină

Cu cea de-a treia generație a modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway, Dacia reînnoiește simultan trei din modelele sale emblematice și redefinește automobilul practic și contemporan, care se adresează nevoilor reale ale clienților, la prețul corect.
Noul Logan afișează un design cu linii fluide, datorat în mare măsură înclinării mai accentuate a parbrizului, dar și noilor proporții ale vehiculului (înălțime mai mică, lungime mai mare cu 3,6 cm, un ampatament mai lung, o consolă spate mai scurtă).

O firmă din Argeş ține piept brandurilor străine la raftul de oţet în Kaufland

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:43

România a importat anul trecut oţet comestibil şi înlocuitori de oţet comestibil obţinuţi din acid acetic în valoare de aproape 2,4 mil. euro, în timp ce a exportat de numai 323.000 euro, arată datele de la INS.
Date concrete privind producţia sau volumul importat, respectiv exportat, nu există. Totuşi, potrivit Tridge, companie de cercetare de piaţă, în 2018, ultimul an pentru care există informaţii disponibile, România a importat 4.500 tone de oţet, în creştere cu 8% faţă de anul anterior şi a exportat 656 tone de oţet, mai mult cu 51,6% decât în 2017, conform zf.ro.

 

Uzinele Dacia și Ford pregătesc intrarea pe piață a noi modele

Miercuri, 30 Septembrie 2020 23:10

Deși piața auto a intrat în declin, cei doi mari constructori din România, Daci și Ford se pregătesc de lansarea a noi modele.

SUV Dacia cu șapte locuri și tehnologie de frânare de urgență automată

Proiectul viitorului SUV Dacia cu șapte locuri a intrat în faza de testare rutieră. Jurnaliștii revistei franceze L'Argus au surprins viitorul model al mărcii românești ascuns sub caroseria unui Renault Scénic. Inginerii Renault au folosit o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie pentru a testa elementele tehnice ale viitorului model. Însă folosirea acestei caroserii ne dă o idee despre dimensiunile mașinii.

Dacia - recordmenă la vânzările on-line

Luni, 21 Septembrie 2020 14:33

Groupe Renault Romania, proprietarul Automobile Dacia, a atins un volum record de vânzări pe cele două platforme de e-Commerce lansate în urmă cu 2 ani, în ultima lună fiind cumpărate 30 de maşini Dacia şi Renault într-o zi, în urma unui parcurs strict online, conform zf.ro
O parte dintre aceştia au optat şi pentru livrarea la domiciliu.

 

ANSVSA a finalizat ultimele plăți. Macro Suin și una dintre fermele DanBred - despăgubiri de 15 milioane de euro

Luni, 14 Septembrie 2020 23:40

Macro Suin și grupul DanBred, cele mai importante ferme pentru creșterea porcilor din județul Argeș, au fost grav afectate de pesta porcină. Zeci de mii de animale au fost sacrificate, iar activitatea în societăți a fost întreruptă.
În urma confirmării cu pesta porcină, la cele trei ferme ale grupului Danbred situația se prezenta astfel:  - la S.C. Agroconsulting Chiriac SRL: porci uciși - 20.025 și porci morți - 203;

TERMO CALOR CONFORT S.A., execută restanțierii care nu-și achită facturile pe energie termică

Luni, 14 Septembrie 2020 23:34

Având în vedere că o serie de asociații de proprietari, agenți economici și titulari de convenții individuale de facturare a energiei termice în sistem centralizat, nu înțeleg să-și plătească facturile, TERMO CALOR CONFORT S.A. le atrage atenția acestora că vor fi somați și executați silit, prin executor judecătoresc, dacă nu își achită restanțele către societatea noastră. Pentru a nu mai ajunge în această situație, în care restanțierii să fie executați silit, să le fie executate bunurile, să li se pună poprire pe conturi, să plătească și cheltuielile de executare, TERMO CALOR CONFORT S.A. face apel către toți beneficiarii sistemului centralizat de furnizare a energiei termice, să-și plătească cu celeritate facturile de energie termică.

 

Noul Duster ce va fi produs la Mioveni, inspirat din Jeep Renegade

Luni, 14 Septembrie 2020 23:31

Industria auto locală accelerează puternic pentru a reveni din criza provocată de pandemie, iar Dacia vine cu noile Logan şi Sandero, Ford, la Craiova, accelerează producţia de motoare şi pregăteşte Puma ST. Pentru prima dată în istoria recentă a mărcii Dacia, modelele Logan şi Sandero sunt proiectate pe aceeaşi platformă tehnică cu actualul Renault Clio, ceea ce aduce o adevărată revoluţie în gama constructorului.

Autostrada Pitești-Sibiu a primit bani și va fi gata în 2026

Luni, 07 Septembrie 2020 23:49

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 875,5 mil. euro pentru construcţia primei faze a autostrăzii Sibiu-Piteşti, din fondul de coeziune.
„Coridorul va asigura o legătură neîntreruptă pe teritoriul României, de la portul Constanţa de la Marea Neagră până la Nădlac, la frontiera maghiară, conectând România centrală şi de vest cu reţeaua de autostrăzi europene“, transmit reprezentanţii Comisiei Europene.

 

Pagina 13 din 55

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea