Mioveni – servicii de curățenie pentru scările de bloc

Marţi, 28 Septembrie 2021 12:10

Asociațiile de locatari din orașul Mioveni pot apela la serviciile societății noastre pentru operațiunile de curățenie a scării blocului. Pentru încheierea contractului sunteți așteptați la sediul central din strada Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni, parter – GHIȘEU UNIC – Birou Contractare, informații suplimentare putând fi obținute la numărul de telefon: 0348/445.885 (secretariat), fie prin email la Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Institutul de la Ștefănești a cumpărat, de la un privat, propriul teren de acces

Miercuri, 22 Septembrie 2021 15:53

# Terenul cu drumul aferent a fost retrocedat prin instanță

O altă problemă care a bântuit, ani buni, unitatea de cercetare o reprezintă retrocedarea unor suprafeţe importante de teren către consiliile locale Ştefăneşti, Topoloveni şi Leordeni, în vederea restituirii către foştii proprietari de drept. Institutul  funcționa, acum doi ani,  la mai puțin de 20% din capacitatea la care funcționa în anii `90. „Pe partea de patrimoniu sunt probleme destul de mari. S-au și retrocedat mute suprafețe. Prin acest HG începem să facem cadastrarea întregii suprafețe. Scriptic, eu am preluat o suprafață de 630 de hectare. HG-ul de reorganizare ne obligă să facem lumină și în ceea ce privește patrimoniul. O să încep să fac cadastrul acestui institutut”, preciza, în 2019, directorul Dorin Sumedrea.

 

 

Autoturisme și utilaje, în valoare de 285.000 lei, scoase la vânzare la Curtea de Argeș

Miercuri, 22 Septembrie 2021 07:43

# Lichidatorul CITR scoate la vânzare active ale Hidroserv

CITR (fosta Casa de Insolvență Transilvania), care se ocupă de insolvența Societății de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A, vinde, pe bucăți, mai multe autoturisme și utilaje. Vorbim de bunuri în valoare totală de 285.100,22 lei, fără TVA.

 

Afacerile companiei Lear Corporation au scăzut cu 15% în 2020

Marţi, 21 Septembrie 2021 15:45

Producătorul de componente auto Lear Corporation România, subsidiara locală a concernului american Lear Corporation, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 1,156 mld. lei (240 mil. euro), în scădere cu 15% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri totale de 1,362 mld. lei (287,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Producătorul american de componente auto a obţinut anul trecut un profit net de 15,6 mil. lei (3,2 mil. euro), mai mic cu 75% faţă de anul precedent, când Lear Corporation a realizat un câştig net de aproximativ 64,3 mil. lei (13,5 mil. euro), conform datelor publice.

 

Încă un teren al firmei lui Nicola Inquieto scos la licitație

Miercuri, 15 Septembrie 2021 10:29

Arestarea lui Nicola Inquieto – urmată de falimentul firmei sale de construcțiii – au dus, după cum se știe, la un cutremur serios pe piața imobiliară din Argeș. Pe 8 februarie a.c., judecătorii Curţii de Apel Napoli l-au condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pe italianul Nicola Inquieto, acuzat că a spălat banii Camorrei la Piteşti, unde îşi făcuse un imperiu imobiliar. În urmă au rămas sute de oameni cu banii dați pentru apartamente și care, acum, așteaptă să recupereze ceva.

Primăria Costești a cheltuit, în august, 151.000 lei pentru bănci școlare

Marţi, 14 Septembrie 2021 22:23

Administrația locală din Costești nu prea se aruncă la cheltuieli, pentru că nu are de unde. Orașul, așezat în câmpie, nu stă foarte bine la numărul agenților economici, nici la profitabilitatea acestora, așa că bani în cont... mai puțini. În august însă, edilii au băgat, adânc, mâna în acest cont pentru a cumpăra 336 de  seturi de bănci individuale, pentru școală, la 450 lei bucata.

 

Se apropie o nouă ediție a Sărbătorii Recoltei pe Valea Argeșelului la Mioveni - Târgul Meșterilor Populari

Marţi, 14 Septembrie 2021 21:39

Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti este marcată, începând cu anul 2017, la data de 10 octombrie, fiind instituită prin legea 168/2017. Prin marcarea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, îmbunătăţirea statutului producătorului român şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone de calitate şi de produse tradiţionale. Cu această ocazie, Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni organizează în perioada 1 - 3 octombrie 2021, Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului – Târgul Meșterilor Populari.

Casa Lăzăroiu va construi, la Corbeni, o cherhana

Marţi, 14 Septembrie 2021 11:30

# În imediata apropiere – bazine pentru păstrăv

Casa Lăzăroiu a  solicitat de la Administaţia Bazinală de Apă Argeş -Vedea, aviz de gospodărire a apelor pentru ,,Înfiinţare exploataţie piscicolă în extravilan, Punctul Zăvoi, Sat Rotunda, comuna Corbeni, judeţul Argeş.

Ștefan Lăzăroiu: ”Este vorba de un proiect prin care atragem fonduri europene. Este vorba de amenajarea unor bazine pentru creștere păstrăv, din beton, chiar pe marginea lacului deja existent. Lângă aceste bazine va fi amenajat un restaurant cu specific pescăresc. Păstrăvul crescut de noi va fi valorificat, în primul rând, prin consumul din restaurant, însă ne dorim ca doritorii să poată și cumpăra pește proaspăt din această locație.”

 

Cum au fost împărţiţi banii la rectificarea bugetară

Luni, 13 Septembrie 2021 22:01

# Ministerul Muncii, Senatul şi Curtea de Conturi pierd sume importante de bani

Rectificarea bugetară a fost publicată în Monitorul Oficial. Bani fără număr vor fi alocaţi unor importante instituţii publice şi ministere, după cum au decis mai-marii. În timp ce pentru unii, rectificarea e vacă de muls,  Ministerul Muncii, Senatul şi Curtea de Conturi pierd sume importante de bani. Din nou vor fi bani importanţi pentru servicii, aşa cum ne-am obişnuit la fiecare alocare bugetară.

 

Florin Cîţu: „Salariul minim pe economie trebuie să crească!”

Luni, 13 Septembrie 2021 21:24

Acum, în plină criză politică, şeful Guvernului se caută în puşculiţă! Va scoate de acolo câţiva lei, pentru a majora salariul minim pe economie. Şi cum puşculiţa lui Cîţu nu e Lampa lui Aladin, nu vă aşteptaţi la mari minuni. La Bucureşti se poartă discuţii, se întrunesc comisii, se întâlnesc unii şi alţii, doar pentru a se stabili dacă şi cu cât se va majora salariul minim pe economie.

„Salariul minim pe economie trebuie să crească! Este concluzia ședinței de astăzi pe care am avut-o cu reprezentanții Consiliului Tripartit. Reprezentanții sindicatelor și patronatelor susțin această măsură și, prin urmare, am decis ca până la finalul lunii octombrie să avem o formulă clară pentru calcularea salariului minim. Avem nevoie de o formulă predictibilă și transparentă, astfel încât oamenii să știe exact cu cât crește salariul minim în fiecare an. Predictibilitatea e cheia!”, a spus primul-ministru.
 

Firma lui Ștefan Ciocănel va reabilita 59 de garsoniere și apartamente pentru Primăria Pitești

Marţi, 07 Septembrie 2021 14:07

Pro Instal Pipe, firma lui Ștefan Ciocănel va reabilita, pentru Primăria Pitești, 59 de unități locative. Un lucru bun, Pro Instal Pipe fiind o firmă cu experiență și cu un  foarte bun renume.

Cristian Gentea, primar Pitești: ”Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția a 55 de garsoniere și 4 apartamente în regim de locuințe sociale!

Cel mai mare model al Dacia - JOGGER - va fi asamblat exclusiv la Mioveni

Luni, 06 Septembrie 2021 19:07

# Cu 4,55 metri, Dacia Jogger este cel mai lung model Dacia şi cu cel mai mare ampatament – 2,9 metri

Jogger va fi primul hibrid din gama Dacia şi va fi produs începând cu finalul acestui an la Mioveni alături de Duster, Logan şi Sandero Stepway.

Preţul său de pornire va fi de 15.000 de euro cu TVA şi va fi cel mai scump model Dacia de până acum, cu cel mai ridicat preţ de pornire – Duster spre comparaţie, pleacă de la 14.100 de euro, însă este şi ultimul model “înrudit” cu Loganul din 2004.

 

Compania austriacă Porr realizează tronsonul Curtea de Argeş-Tigveni al autostrăzii Sibiu-Pitești

Luni, 06 Septembrie 2021 12:40

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat vineri 3 septembrie că s-a încheiat procedura de evaluare pentru tronsonul patru (Curtea de Argeş-Tigveni) al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti.

La circa 6 luni de la prima desemnare a câștigătorului, după ce contestațiile depuse au impus reevaluarea ofertelor, Compania de Autostrăzi a desemnat același constructor: firma austriacă PORR CONSTRUCT, pentru circa 1,.7 miliarde de lei. Firma Porr este cea care realizează şi tronsonul 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Este vorba de lotul Sibiu-Boiţa, ce va fi gata până la finalul anului 2022.

Compania austriacă va realiza proiectarea şi execuţia tronsonului patru, considerat cel mai dificil din viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti, cu o lungime de 10 km, ce include un tunel de 1,3 kilometri.

Argeșenii pot cumpăra titluri de stat TEZAUR cu dobânzi de până la 4,15% pe an

Luni, 06 Septembrie 2021 12:34

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 1 septembrie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,25%, 3,75% și 4,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

• Între 1 - 28 septembrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;

• Între 1 - 27 septembrie 2021 pentru mediul urban și 1 - 24 septembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

 

Executare silită la preț redus pentru afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu

Marţi, 31 August 2021 16:10

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p.

Moșia afaceristului Nicolae (Nenea) Ivănescu de la Rătești este, în continuare, de vânzare. Acum la preț redus, de 75% din prețul de evaluare. Aceasta a mai fost scoasă la vânzare de Emilia Mateescu, prin 2018. Este vorba de două loturi distincte, evaluate inițial astfel.

Grupul Astaldi, care realizează lotul 5 al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, susține că pandemia nu a încetinit proiectele din România

Luni, 30 August 2021 12:45

Pandemia nu a încetinit lucrările de construcţii ale italienilor de la Astaldi în România, potrivit celui mai recent raport financiar publicat de companie.

„În România şi Polonia, în prima jumătate a anului 2021, contractele în vigoare nu au înregistrat întârzieri speciale legate de pandemia de COVID-19“, se arată în raportul Astaldi aferent primului semestru al anului, conform zf.ro.

La lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, Astaldi lucrează pentru realizarea a peste 30 de kilometri, acesta fiind cel mai important tronson de autostradă aflat în construcţie în România în prezent. Aceeaşi com-panie este şi parte a proiectului de construcţie a podului de la Brăila, unde este lider de asociere, alături de firma japoneză Ihi.

 

Evoluţia lucrărilor de infrastructură este pusă în pericol de creşterile preţurilor la materialele de construcţii din ultimul an

Luni, 02 August 2021 11:11

 

Nouă sectoare de auto­stradă pentru România se află în stadiu de pro­iec­tare la Com­pania Na­ţională de Admi­nis­trare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lungimea totală a acestora fiind de peste 240 de kilometri, potrivit informaţiilor furnizate de companie la solicitarea ZF.

„Atragerea şi direcţionarea eficientă a fondurilor europene în infrastructură (aproape 8 miliarde de euro, respectiv 27% din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) pot reprezenta motorul ciclului de creştere economică postpan­demică sustenabilă din România“, spun reprezentanţii KeysFin, furnizor de servicii de business information.

 

Ministerul Finanțelor anunță că programul ”Tezaur”continuă și în luna august

Luni, 02 August 2021 11:02

 

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 2 august 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,15%, 3,50% și 3,85%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

„Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populație. Titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

- Între 2 – 27 august 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;

 

- Între 2 – 26 august 2021 pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română.

 

A fost desemnată, din nou, firma care se va ocupa de tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești

Luni, 02 August 2021 10:56

 

# Ministrul Transporturilor: „Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată"

Asocierea de firme UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct a fost din nou desemnată să construiască tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești (Coloneşti – Piteşti cu o lungime de 32 km). Acestea au mai fost declarate de două ori câștigătoare ale licitației, dar de fiecare dată rezultatul procesului de atribuire a contractului a fost contestat de firma China Railway 14th Bureau Co Lld. Ca urmare a contestațiilor, instanțele de judecată au obligat CNAIR să reevalueze ofertele și să reia procedura.

 

Amintim că în 2020 s-a semnat contractul cu UMB după decizia CNSC prin Memorandum în Guvern, dar Curtea de Apel Bucureşti a anulat efectele şi a dispus reluarea procedurii pentru ca, în februarie 2021, UMB să fie desemnat, din nou, câştigător iar în iunie instanța a impus Companiei de Drumuri să reevalueze oferta constructorului din China, procedura fiind reluată.

Primarul din Albota - supărat că nu găsește fierari-betoniști pentru Sala de Sport

Marţi, 27 Iulie 2021 14:58

# Ion Dumitru: ”Sunt supărat de comentariile lui Dragnea la adresa PSD dar sunt și mai supărat că nu găsesc meseriași pentru investiția noastră”

Fire energică dar și persoană liberă la gură, așa cum ne-a obișnuit, Ducele (primarul) de Albota, Ion Dumitru era, spătămâna trecută, supărat.

Ion Dumitru: ”Așa este, sunt supărat pe Dragnea, un om pe care întregul partid l-a respectat și care acum, la ieșirea din închisoare, se găsește să spună că partidul nostru este ”praf”.  Avem, aici, în județ, o organizație care își găsește calea, avem, probabil, cea mai bună echipă de conducere la județ și în Parlament. Mult mai buni decât cei pe care îi cam alegea Dragnea, odată. Am fost trist când am văzut declarațiile sale pe toate posturile. Dar asta e politica...”

 

Pagina 16 din 64

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea