Autostrada București-Pitești a fost concepută pentru viteze de 140 km/h

Luni, 06 Aprilie 2020 13:49

Se împlinesc 48 de ani de la inaugurarea primei autostrăzi din România, țară care se numără printre ţările aflate la coada clasamentului european din perspectiva dezvoltării infrastructurii rutiere. În timp ce în Germania şi în Italia primele autostrăzi apăreau încă din anii ’20, în România nevoia unor şosele de mare viteză a apărut abia în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Dacia a prelungit suspendarea producției de la Mioveni

Luni, 06 Aprilie 2020 13:34

Dacia a anunțat că va prelungi închiderea temporară a fabricii de la Mioveni, după ce producția fusese oprită începând din 19 martie, iar reluarea activității fusese programată pentru 5 aprilie.

 

ANAF a restituit TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei

Luni, 06 Aprilie 2020 13:33

În luna martie 2020, ANAF a restituit TVA în valoare de aproape 4 miliarde de lei, aferente unui număr de 24.526 deconturi (față de 1,6 miliarde de lei media rambursărilor din primele două luni ale anului 2020).
De la data declarării stării de urgență, ANAF a accelerat procesul de rambursare a TVA prin relocarea personalului implicat în acțiunile de control suspendate. Totodată, ANAF a desfășurat campanii

Primăria Pitești: Bonificația de 10% se acordă până la 30 iunie 2020

Luni, 30 Martie 2020 22:21

Pentru a evita aglomerația de la sediile organelor fiscale locale, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, Guvernul a adoptat, prin Ordonanța de Urgență nr.29/2020, privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, la art. V, alin (1), prorogarea primului termen de plată de la 31 martie 2020 la data de 30 iunie 2020, inclusiv, pentru plata impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, respectiv impozitului pe mijloacele de transport.

 

Ford România se retrage din Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile

Luni, 30 Martie 2020 20:47

Ford România a anunţat că se retrage  din Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Nici celălalt producător auto din România, Automobile Dacia, controlat de Renault, nu face parte din această Asociație.
Decizia celor de la Ford constă în faptul că anumite aspecte semnalate de companie de-a lungul anilor, cu privire la industria auto, nu au fost ”gestionate cu nivelul de prioritate impus în mod obiectiv de importanţa fiecărui subiect în parte”. Această decizie se va aplica de la 1 aprilie 2020.

Primarul din Corbi le predă, gratuit, o lecție de economie guvernanților, în plină criză a coronavirusului

Luni, 23 Martie 2020 23:46

# Virgil Baciu: „Sunt doar câteva dintre măsurile care pot fi luate!”

Primarul din Corbi, Virgil Baciu, candidează pentru șefia Consiliului Județean Argeș. Deși ar fi putut să obțină, fără prea mari bătăi de cap, un nou mandat în fruntea localității natale, acesta a preferat o mutare, poate, incomodă.  Incomodă, este, însă, și poziția sa, una de atac, prin care le dă ”șah” celor ce se mișcă mai încet, ”ca la stat”.  Pentru că nu mai trebuie stat!

 

Dacia și Dräxlmaier au fost închise temporar

Luni, 23 Martie 2020 21:36

Coronavirus în România: marile fabrici sunt închise temporar. Furnizorul de componente auto german Dräxlmaier, care are în România aproape 15.000 de angajați, a anunțat suspendarea temporară a activității în toate cele 5 fabrici deținute – Pitești, Satu Mare, Timișoara, Hunedoara și Brașov – pe fondul măsurilor legate de prevenirea răspândirii coronavirus.

Electroargeş din Curtea de Argeş propune acţionarilor dividende cu un randament de 7,5% din profitul pe 2019

Luni, 23 Martie 2020 21:35

Compania Electroargeş din Curtea de Argeş, care produce şi comercializează bunuri electrotehnice de larg consum, şi-a convocat acţionarii pe 28 aprilie a.c. pentru a aproba, printre altele, dividendul brut de 0,06 lei pe acţiune propus de consiliul de administraţie, potrivit unui raport la Bursă.  La preţul curent de tranzacţionare de marţi, randamentul unui dividend este de 7,5%, arată calculele realizate de ZF.ro. Propunerea pentru data plăţii dividendelor este 25 iunie 2020. Compania a încheiat anul 2019 cu un profit net de 2,8 mil. lei, de peste patru ori mai mic faţă de rezultatul din 2018, la venituri totale de 223,7 mil. lei, minus 11,9%.

 

Argeșul - pe locul 4 în topul național al firmelor

Luni, 16 Martie 2020 22:18

O analiză recentă a celor mai mari 1000 de companii din România, făcută de Ziarul Financiar, plasează Argeșul pe locul 4 în clasament. Trei zone ale țării depășesc Argeșul în topul cifrei de afaceri a companiilor pe anul trecut: București, Ilfov, Timiș.

Concursul de director la UAMS Călinești și Rucăr, suspendat

Luni, 16 Martie 2020 22:09

În perioada 19 – 21 februarie 2020, trebuia să se organizeze concurs pentru ocuparea posturilor de conducere vacante de natură contractuală de director în cadrul Unităților de Asistență Medico-Socială Calinești și Rucăr. Deși dosarele de concurs au fost aprobate, un număr de 4 persoane candidând pentru postul de director la UAMS Călinești și doi pentru cel de director la UAMS Rucăr, proba scrisă și interviul au fost suspendate. Motivul?

 

Apă Canal 2000 SA angajează instalator

Luni, 16 Martie 2020 22:08

S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti, cu sediul în municipiul Piteşti, bulevardul I.C. Brătianu nr. 24A, judeţul Argeş, organizează concurs pentru ocuparea unui post de instalator la Secţia Operare Limitrofe. Sarcinile de bază ale postului de instalator constau în execuţia lucrărilor de întreţinere/montare a reţelelor de distribuţie apă şi de canalizare.

Întâlniri interactive cu contribuabilii argeșeni la Finanțe, în luna martie

Luni, 09 Martie 2020 22:30

În cursul lunii martie, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, prin șef administrație Georgeta Iliuță, organizează mai multe întâlniri interactive cu contribuabilii din judeţul Argeş, atât la sediul din Piteşti, cat şi la nivelui unităţilor fiscale subordonate. Dacă săptămâna trecută au fost realizate două întâlniri la Serviciul Fiscal Orăşenesc Topoloveni și Serviciul Fiscal Orăşenesc Costești, în perioada următoare urmează a avea loc următoarele întâlniri:

 

Secțiunile montane din autostrada Sibiu - Pitești, licitate în baza unor studii criticate de experții europeni

Luni, 09 Martie 2020 22:28

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere vrea să scoată la licitație pentru proiectare și execuție o mare parte din sectoarele montane – cele mai grele – ale autostrăzii Sibiu - Pitești, cu toate că vechile studii nu au fost refăcute, iar forajele geotehnice cerute de experții europeni lipsesc aproape cu desăvârșire. Compania de Autostrăzi se bazează pe câteva investigații suplimentare, dar considerate sumare de către experți, dar și pe o analiză BEI PASSA.

Bloc nou, ridicat de familia Enescu, lângă Teatrul Așchiuță!

Luni, 02 Martie 2020 14:48

# Zona este deja sufocată de trafic. Proiectul a fost, inițial, respins în Consiliul Local Pitești

Minune urbanistică reușită de celebra familie Enescu, proprietara hotelului Victoria, din centrul orașului. Minunea o reprezintă faptul că au obținut autorizație de construcție a unui bloc P+2 pe un teren minuscul, într-o zonă realmente sufocată (și sufocantă) a orașului. Construcția este aproape lipită de gardul Grădiniței Nr. 4, într-o parte, și de un Punct Termic, pe alta.

 

ANAF vă informează: declarația unică se depune până la data de 25 mai 2020

Luni, 02 Martie 2020 14:33

# Aceasta se depune de cãtre persoanele fizice care realizeazã venituri/pierderi din România

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã informeazã contribuabilii cã termenul de depunere a Declarației unice este 25 mai 2020.
Acest formular se utilizeazã atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.

GRAFICUL DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE ÎN PITEȘTI - LUNA MARTIE

Luni, 02 Martie 2020 14:17

Salubritate 2000 S.A., operator al serviciului de salubrizare în zona de sud a municipiului Pitești, aduce în atenția abonaților casnici graficul de colectare a deșeurilor reciclabile pentru luna martie, după cum urmează:

 

Furnizorul de energie termică din Pitești trece la executarea datornicilor

Luni, 02 Martie 2020 14:16

Având în vedere că o serie de asociații de proprietari, agenți economici și titulari de convenții individuale de facturare a energiei termice în sistem centralizat nu înțeleg să-și plătească facturile, TERMO CALOR CONFORT S.A. le atrage atenția acestora că vor fi somați și executați silit, prin executor judecătoresc, dacă nu își achită restanțele către societatea noastră.

Prefectul Emanuel Soare, despre situația de la DanBred: „Din punct de vedere economic o să fie un dezastru acolo”

Luni, 24 Februarie 2020 23:49

# Peste 1000 de porci, sacrificați în două zile

Săptămâna trecută, cunoscutul grup de ferme DanBred din comuna Slobozia a fost afectat din nou de virusul pestei porcine africane. De această dată a apărut un focar chiar în cea mai mare exploatație a societății, o fermă de reproducție-creștere, cu un efectiv de 42.090 capete. Toți porcii urmează a fi sacrificați și apoi îngropați. Societatea nu mai are nicio fermă activă, toate exploatațiile fiind afectate.

 

Comuna Corbi , prezentă la Târgul de Turism al României

Luni, 24 Februarie 2020 22:50

# Rapsodia Păstorească și Stonebird Festival – acorduri comune
Comuna Corbi, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, a participat la Târgul de Turism al României, ce s-a desfășurat în perioada 20-23 februarie 2020 la Romexpo,  pavilionul B2 – București.

Ștefan Ciocănel i-a bătut, în luptă dreaptă, pe Bobby Marinescu și pe Grigore Dobre

Luni, 24 Februarie 2020 21:49

# Miza? O lucrare de 240 miliarde lei vechi

Școala ”Mircea cel Bătrân”  mai are de așteptat puțin pentru extindere și reabilitare, cam cât să se reia procedura de evaluare a ofertelor depuse. Pentru că Ștefan Ciocănel (Pro Instal Pipe) a câștigat, la CNSC, lupta împotriva lui Grigore Dobre (Zeus), Bobby Marinescu (Star Trading Impex) și Donel Văsâi (Delta Termo Construct).

 

Pagina 16 din 55

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea