31 martie 2023 - ultima zi cu bonificație de 10 % pentru plata impozitelor la Pitești

Marţi, 07 Martie 2023 07:57

Direcția Impozite și Taxe Locale reamintește contribuabililor că, pentru plata cu anticipație a impozitelor pe clădiri, pe terenuri și pe mijloace de transport, datorate pentru întregul an fiscal 2023, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2023 inclusiv, se acordă o bonificație de 10 %.

Este recomandată alternativa plăţii online a impozitelor şi taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, variantă rapidă, sigură și fără necesitatea deplasărilor la ghișeu. Se poate face oricând, cu un card bancar, prin internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile şi funcţionând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu peste 44%! Dacia – în topul vânzărilor!

Marţi, 07 Martie 2023 07:56

În luna februarie, înmatriculările de mașini noi au crescut în România cu 44,49% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Dacia conduce în top, cu peste 9000 de unităţi vândute.  Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile, citată de G4Media.ro, pe primele două luni din 2023, înmatriculările de autoturisme noi au atins valoarea de 24.715 unități, în plus cu 37.66% față de perioada similară din 2022.

Clasamentul pe mărci autoturisme noi, ianuarie – februarie 2023:

 

 

Modernizarea Transfăgărășanului este cu un pas mai aproape!

Marţi, 28 Februarie 2023 09:04

# Liberalii au fost invitați, insistent, să tacă! Dar nu au tăcut!...

Recent, CNAIR a publicat în SICAP anunțul pentru consultarea de piață având ca obiect "Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN 7C, km 104+000 - km 130+800 (Transfăgărășan)". Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile. Propunerile și documentele pot fi transmise de operatorii economici interesați pentru participarea la consultarea de piață la CNAIR.

Ion Mînzînă: Așa cum am mai anunțat, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va realiza, anul acesta, lucrări de modernizare a Transfăgărășanului - ND 7C. Obiectivul acestor lucrări este ca circulația să fie deschisă pe o perioadă de timp cât mai îndelungată și în condiții de siguranță și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

 

Creditorii firmei italianului Inquietto sunt invitați să trimită documente la Tribunalul din Napoli

Marţi, 28 Februarie 2023 08:19

Săptămâna trecută, într-o publicație din Argeș a apărut o notă de informare care, credem noi, interesează pe mulți cetățeni, mai ales din Pitești.

Notă de informare a tuturor creditorilor societății Daniela Constructii SRL:

Subscrisa, Daniela Construcții SRL, în faliment/in bankruptcy/en faillite, CUI: 22641200, având sediul social în mun.Pitești, str.Ion Minulescu nr.9, Spațiul comercial 2, bl.M5, parter, jud.Argeș, număr de ordine în Registrul Comerţului J3/2166/2007, prin reprezentant legal lichidator judicar Insolvenţa SM SPRL, CIF: RO26020710, având numărul RFO II-0405 la înscrierea în Tabloul practicienilor în insolvenţă, e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , urmare a celor dispuse în ședința de judecată din 16.02.2023, ora 11.00, din Noul Palat de Justiție din Napoli, Turnul B, având ca obiect verificarea în Dosarul penal nr.13200/14Rg Nr a creanțelor tuturor creditorilor împotriva averii societății în faliment, vă informăm că această cauză a fost amânată pentru data de 15.03.2023.

 

 

Sute de locuri de muncă disponibile la Dârmănești

Marţi, 21 Februarie 2023 08:01

O companie internațională specializată în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea de componente auto, va deschide, până la 1 octombrie, o a doua fabrică pe raza comunei Dârmănești. Se vor crea astfel peste 650 de noi locuri de muncă, pentru care sunt așteptați să aplice cetățeni din Dârmănești, dar și din localitățile învecinate.

„Fac un apel în acest sens la colegii primari din zonă - Mioveni, Micești, Coșești, Pietroșani, Domnești, Vlădești, Stâlpeni etc, să disemineze această informație către cetățenii din aceste comune. Este o bună oportunitate pentru cei care se califică în meseriile solicitate de către acest angajator să lucreze într-o firmă recunoscută la nivel internațional, într-un mediu cu adevărat profesionist. Angajatorul asigură transport gratuit către și de la locul de muncă precum și alte beneficii.”, spune Emilian Ciolan (foto), primarul din Dârmănești (preluare din ziarul Viața Satului).

 

VICTORIE! Parlamentarii şi-au majorat veniturile cu 7.500 de lei pe lună

Marţi, 21 Februarie 2023 07:22

Ţara arde şi baba se piaptănă! Săptămâna trecută, parlamentarii şi-au votat în mare secret majorarea veniturilor. Dacă pentru alocaţiile copiilor s-au scormonit de câţiva lei, pentru cabinetele parlamentare au alocat sume importante de bani.

Nu mai puţin de 7.500 de lei pe lună, bani pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare au fost aprobaţi pentru fiecare parlamentar. Şi asta nu e tot! Pe lângă indemnizaţia de parlamentar şi banii pentru întreţinerea cabinetelor parlamentare, aleşii neamului care nu locuiesc în Bucureşti sau în judeţul Ilfov mai primesc 4.600 lei pentru chirie, dar şi 400 de lei diurnă în zilele de lucru.

În plus, au gratuitate la călătoriile cu trenul, un zbor intern gratuit dus-întors pe săptămână, dar şi telefon de serviciu cu abonament, potrivit Jurnalul.ro.

 

ADIO ajutoare sociale pentru persoanele apte de muncă!

Luni, 20 Februarie 2023 22:08

De la 1 ianuarie 2024, se va schimba modul de acordare a ajutoarelor sociale! Dacă, în prezent, mii de români sunt abonaţi la venitul minim de incluziune, dar sunt apţi de muncă, de anul viitor acest lucru nu va mai fi posibil. Deputaţii PSD au susţinut în Camera Deputaților ca ajutorul social să ajungă doar la cei care au nevoie cu adevărat de el, nu la oamenii leneşi.

„Alături de colegii din PSD am susținut în Camera Deputaților ca ajutorul social să ajungă doar la cei care au nevoie cu adevărat de el, în special la familiile cu mulți copii sau la cei care nu pot munci.

 

România - fruntaşă în Europa la creşterea PIB-ului!

Luni, 20 Februarie 2023 21:13

Se zăreşte luminiţa de la capătul tunelului. Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România se află între primele state europene în ceea ce priveşte creşterea estimată a PIB-ului, peste media europeană, cu o cifră de 2,5%. Iar eroul din această poveste este PNRR-ul, după cum a spus chiar primul-ministru.

„A fost un an dificil anul 2022. A fost marcat de ameninţări la adresa securităţii noastre în faţa cărora lumea democratică a avut un răspuns ferm, comun şi integrat. Practic cred că aceasta este esenţa a tot ce s-a întâmplat în 2022, voinţa Ucrainei de a se apăra şi solidaritatea, unitatea Alianţei Nord Atlantice a UE pentru a sprijini Ucraina, pentru a ajuta cetăţenii ucraineni şi a face tot ceea ce este posibil astfel încât Ucraina să poată să îşi apere teritoriile.

 

Dacia e pe val în Europa! Înmatriculările au crescut puternic în ianuarie 2023!

Luni, 13 Februarie 2023 21:29

Înmatriculările Dacia au crescut în mod semnificativ în luna ianuarie 2023, pe principalele pieţe de desfacere, pe fondul faptului că Uzina de la Mioveni a accelerat producţia în ultimul trimestru din 2022. Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută maşină din Hexagon în ianuarie şi a bifat o creştere a înmatriculărilor de 86%. În acest context, a depăşit Peugeot 208 şi Renault Clio. Potrivit Ştiripesurse.ro, Dacia a înregistrat vânzări foarte bune pe pieţele din Italia şi Spania (ţara cu cea mai mare creştere pentru Dacia).

Producătorii și comercianții de băuturi, obligați să se înregistreze în baza de date a Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) pentru sticle și alte ambalaje!

Luni, 13 Februarie 2023 19:32

Pentru o gestionare mai eficientă a deșeurilor la nivel național și pentru creșterea gradului de reciclare, Guvernul României și-a asumat implementarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) pentru ambalajele de băuturi, în conformitate cu prevederile HG 1074/2001 privind stabilirea sistemului de garanție-returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile.

SGR reprezintă un sistem prin care cetățenii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor cumpăra o băutură (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l, inclusiv.

 

Omul de afaceri Gheorghe Badea a cerut parlamentarilor să scoată Transfăgărășanul din nămol și praf

Miercuri, 08 Februarie 2023 12:15

Omul de afaceri Gheorghe Badea a accentuat importanța deschiderii Transfăgărășanului pe o perioadă mai lungă de timp. Prezent la întâlnirea de lucru organizată, săptămâna trecută, de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Argeș, Badea a spus că va fi gata tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, iar Transfăgărășanul tot nu va fi deschis tot timpul anului. Omul de afaceri s-a adresat parlamentarilor argeșeni și secretarului de stat în ministerul Transporturilor, Ion (Iani) Popa, să încerce să scoată din „nămol și praf perla turistică a județului”.

Fosta primăriță din Ștefănești vinde lapte de capră... pe abonament!

Marţi, 07 Februarie 2023 08:16

Ioana Jenica Dumitru nu mai călărește, deocamdată, caii mari ai politicii. A fost parlamentar de Argeș (deputat din partea PP-DD), apoi primar din partea PSD. În momentul de față, se mulțumește cu o funcție de consilier local (din partea partidului Neamul Românesc) la Ștefănești, oraș pe care l-a condus, patru ani, din funcția precedentă, de primar.

Cum însă politica nu ține de foame și sete (decât de la un anumit nivel în sus), fosta primăriță vinde, pe rețelele de socializare, produse bio:

”Rațe și gâște de 5 kg și Curcani naturali, de 10- 15- 20 kg.buc...

 

 

Ion Mînzînă și Radu Perianu au așteptări mari de la mediul de afaceri

Luni, 06 Februarie 2023 12:37

# Întâlnire de lucru importată între reprezentanții din administrație și cei ai mediului de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat vineri, 3 februarie, o nouă dezbatere la care au participat parlamentari de Arges, reprezentanți ai mediului de afaceri și al celui academic, reprezentanți ai administrației locale si județene. Întâlnirea de lucru a avut loc în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Pitești. George Caval, președintele CCIA Argeș, a fost cel care a coordonat dezbaterea, iar discuțiile purtate au vizat dezvoltarea strategică a municipiului Pitești și a județului Argeș, pe domenii de competență: legislativ, administrativ, economic. Ordinea de zi a cuprins 40 de puncte care au vizat infrastructura rutieră, mediul, turismul, energia.

 

Pentru prima dată în Argeș, lucrările de branșament și de racord ale consumatorilor de apă din aria de operare regională ADIA vor fi suportate de Apă Canal 2000 SA Pitești!

Luni, 06 Februarie 2023 11:47

ADIA a avizat pe 31 ianuarie 2023, Bugetul de venituri și cheltuieli al Operatorului Regional Apă Canal 2000 SA Pitești! Au fost aprobate modificări importante privind branșarea la rețeaua de apă și racordarea la rețelele de canalizare.

Astfel, începând cu 1 februarie 2023, va intra în vigoare noul Contract de Delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare nr. 1/2010, actualizat în ianuarie 2023, conform căruia:

 

 

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit cu moșiile de la Rătești

Joi, 02 Februarie 2023 08:36

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 100.000 m.p. și se vând, acum, la preț redus

Nicolae (Nenea) Ivănescu a nimerit, în cazul de față, cum nu se poate mai prost: pe mâna Emiliei Mateescu, profesionist exigent, fost prefect de Argeș.

În cazul de față, este pus în executare, din nou, de SCPExJud. Emilia Mateescu și Andronache Ion-Florin, în joc fiind terenul arabil și pădurea pe care afaceristul  le deține, încă, la Rătești.

Constructorul s-a apucat de organizarea șantierului pentru secțiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Pitești

Miercuri, 01 Februarie 2023 09:36

Constructorul austriac Porr a depus la începutul acestui an, la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, o solicitare de emitere de acord de mediu pentru organizarea de șantier pentru secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu – Pitești. Este vorba despre proiectul „organizare de șantier nr.3 obiective social-sanitare, echipamente tehnice pentru realizarea lucrărilor, platforme, împrejmuire”. Lucrările pe cei aproape 10 kilometri ai secțiunii 4, ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, informează Asociația Pro Infrastructură.

 

 

Vila de vacanță a lui Inquieto de la Corbeni, vândută la jumătate de preț

Marţi, 31 Ianuarie 2023 15:23

Nicola Inquieto, cetăţeanul italian arestat ,în primăvara anului 2018, la Piteşti, fiind bănuit că spăla bani ai grupării mafiote Camorra prin firmele pe care le înființase în Argeș, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli, Italia. Venit în România în 2004, Inquieto a dezvoltat un adevărat imperiu imobiliar prin investițiile derulate în special în capitala județului.

Arestarea sa a dus la destrămarea imperiului imobiliar pe care îl administra. Apartamente, proiecte imobiliare neterminate, terenuri, case de vacanță și altele, cu toate au ajuns să fie vândute la licitație, pentru creditele uriașe cu ajutorul cărora italianul își derula afacerile.

 

Se majorează indemnizaţiile sociale în 2023!

Marţi, 31 Ianuarie 2023 14:59

Veşti bune pentru asistaţii sociali! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că după sfârşitul primului trimestru al anului 2023 se vor majora indemnizaţiile sociale. Creşterea acestora se va face cu rata inflaţiei.

„Este vorba de acele beneficii sociale care se raporteaza la indicatorul social de referintă, care va fi majorat cu rata inflatiei, care va fi cunoscuta la sfarsitul trimestrului 1. Vorbim aici in primul rand de indemnizatia de somaj, alocatia lunara de plasament, alocatia pentru sustinerea familiilor, nivelul minim al indenizatiei pentru cresterea copilului. În urma aplicării noii valori, se modifică baza de calcul și acestea vor crește.”, a declarat Marius Budăi.

 

Sute de vagoane ale CFR Marfă, scoase la licitație de ANAF Argeș

Marţi, 31 Ianuarie 2023 09:08

# Vagoanele se află în stația Golești și vor fi vândute ca fier vechi! # Fiscul speră să obțină pe acestea suma de peste 11 milioane de lei!

Pentru datorii nerecuperate, statul român – prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș - a decis să organizeze o mega-licitație, pentru vânzarea a sute de vagoane de marfă, dezafectate, staționate în gara de la Golești. Este vorba de 248 de unități, cu prețuri/bucată ce variază între 22.000 lei și 207.653 lei.

În total, Fiscul argeșean și-a propus să obțină suma de 11.702.763 lei, fără TVA. Licitația va fi organizată pe data de 8 februarie 2023, la sediul A.J.F.P. Argeș, din Pitești, Bd. Republicii.

 

A fost semnat contractul de proiectare pentru podul de la Poiana Lacului!

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:08

La 9 ani de când inundațiile au distrus podul de la Poiana Lacului, s-a făcut un pas important pentru refacerea lucrării. Săptămâna trecută, s-a semnat contractul de proiectare (P.A.C + P.T.E) pentru Podul de la Poiana Lacului de pe DN67B, km 75+800. De asemenea, s-a constituit garanția de bună execuție și se așteaptă emiterea ordinului de începere pentru această fază. De la emiterea ordinului de începere, proiectarea trebuie să dureze maximum două luni, după care se va cere finanțarea lucrării și se va scoate la licitație execuția. Podul, care se află în administrarea CNAIR, a fost distrus de inundațiile din 2014 și circulația se desfășoară pe un pod improvizat.

 

 

Pagina 16 din 77

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea