CCIA Argeș: „Facem apel la solidaritatea partenerilor europeni pentru rezolvarea blocadei Schengen!”

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:13

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, reprezentantă a mediului de afaceri din județ, își exprimă profunda dezamăgire și revolta pentru votul negativ dat României în privința aderării la spațiul Schengen.

„Într-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere al securității și stabilității în întreaga lume, Austria a ales să joace cartea aroganței, a auto-suficienței și a dezbinării și să blocheze accesul României la zona Schengen, folosindu-se de false argumente și pretexte. Austria a sfidat la scenă deschisă Comisia Europeană, Parlamentul European, regulile comun acceptate și dovezile care arată limpede că țara noastră îndeplinește toate condițiile și standardele de acces în spațiul Schengen. Votul Austriei întoarce România în vremuri triste, când accesul către Europa de Vest necesita zeci de aprobări și luni, chiar ani de așteptare. România a crezut și crede în spiritul Uniunii Europene, în valorile și principiile pe care aceasta le promovează.

 

Un proiect nou al Administrației Naționale „Apele Române”: Reconfigurarea mecanismului economic pentru finanțarea sustenabilă a infrastructurii de apă în România

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:03

Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a găzduit întâlnirea de lucru a reprezentanților Administrației Națională „Apele Române” (ANAR), ai ABA Argș-Vedea și ai Băncii Mondiale (BM), pe tema proiectului “Asistență tehnică pentru reconfigurarea mecanismului economic pentru finanțarea sustenabilă a infrastructurii de apă în România”.

România este printre primele țări europene producătoare de energie electrică din utilizarea apei, prietenoasă cu mediul și care contribuie la realizarea Pactului Verde European. Acesta urmărește îmbunătățirea bunăstării și sănătății cetățenilor și generațiilor viitoare. România deține o infrastructură de apă semnificativă, construită în ultimii 70 de ani, cu scopul de a asigura securitatea apei pentru țară și protejarea populației la inundații.

 

Investiție la Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș

Miercuri, 07 Decembrie 2022 08:18

Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș a scos la licitație proiectul de reabilitare termo-energetică a clădirii C1 – Bloc Administrativ, amplasat în cadrul imobilului din Pitești, strada Aleea Negoiul nr. 2. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.874.036,32 lei, fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 20 decembrie. În urma acestui proiect se dorește creșterea eficienței energetice a clădirii.

A.V.

Ministrul Muncii promite că pensia nu va mai depăși venitul din activitate

Marţi, 06 Decembrie 2022 13:19

Pensia nu va mai depăși venitul obținut de salariat în perioada de activitate, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, într-un interviu pentru Știrile TVR. Este doar una dintre modificările care va reforma sistemul de pensii din țară. Vizate sunt și pensiile speciale, pentru care guvernul trebuie să vină cu o soluție până la sfârșitul acestui an.

“Nu va mai fi nicio pensie care să depăşească venitul din activitate, iar perioadele minime de vechime vor fi similare că cele din sistemul public de pensii”, a precizat Marius Budăi, ministrul Muncii, pentru TVR.

În prezent, România are peste 4,7 milioane de pensionari. Aproape 70% dintre aceştia au pensii până la 2.000 de lei. România trebuie să finalizeze noua lege a pensiilor până la sfârșitul lui martie 2023.

 

 

Patru autoturisme de teren și o mașină electrică pentru angajații de la Administrația Bazinală de Apă

Luni, 05 Decembrie 2022 16:04

Se reînnoiește parcul auto! Conducerea Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea (ABAAV) dorește să achiziționeze mai multe autoturisme de teren și un vehicul electric. Pentru patru autoturisme 4x4, ABAAV a pus la dispoziție suma de 453.560 lei, cu TVA.

Iar pentru vehicul electric valoarea estimată a contractului este de 187.000 lei, inclusiv TVA, din care 57.000 lei finanțare prin programul Rabla plus și 130.000 lei din surse proprii. Licitația este programată în luna decembrie.

A.V.

Fostul primar din Corbi a urcat pe Catedrala Mântuirii Neamului!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:41

Virgil Baciu, fostul primar din Corbi, duce o viață frumoasă. S-a realizat prin muncă, ducând o firmă privată (Valcon Roofs) în topul constructorilor de acoperișuri din Europa. Apoi s-a întors acasă, la Corbi, unde oamenii i-au arătat că îl apreciază și l-au votat primar. Și la capitolul familie face bine Virgil Baciu. Una din cele două fete este, acum, primăriță în locul său. Fostul edil s-a întors la prima dragoste (din afara familiei!), firma Valcon Roofs. Care firmă montează acoperișul Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Valoarea voucherelor educaționale ar putea crește de la 500 de lei la 750 de lei!

Miercuri, 30 Noiembrie 2022 11:11

Începând anul școlar 2023-2024, valoarea tichetelor educaționale ar putea crește de la 500 de lei la 750 de lei. De asemenea, mecanismul de acordare a acestor beneficii va fi schimbat. Aceste vouchere se acordă elevilor din medii defavorizate, pentru a-i sprijini să meargă la școală.

„Schimbăm mecanismul în totalitate. Va fi cu o platformă dedicată. Cu inspectoratele școlare merge extraordinar de greu toată procedura. Și noi trebuia să le avem date înainte de începerea anului școlar, ca să se poată cumpăra rechizitele, și în august cumva să virăm acei bani pentru toți beneficiarii.

 

George Caval - ales în Colegiul de Conducere al Camerei de Comerț a României

Marţi, 29 Noiembrie 2022 11:01

Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerț și Industrie a României a ales marți, 22 noiembrie 2022, organele de conducere ale CCIR pentru urmatorul mandat de cinci ani. Astfel, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a fost reales, prin vot secret, în funcția de președinte al CCIR, cu majoritate de voturi.

Anterior alegerii Președintelui, Adunarea Generală a Membrilor CCIR a ales, prin vot secret, membrii Colegiului de Conducere ai Camerei Naționale, printre aceștia numărându-se și argeșeanul George Caval, președinte al CCIA Argeș.

 

Altă lovitură pregătită șoferilor de la 1 ianuarie 2023

Marţi, 29 Noiembrie 2022 10:57

Începând cu luna ianuarie a anului 2023, salariul minim brut pe țară se va majora la 3.000 de lei, potrivit unui proiect de HG pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 18,145 lei/oră”, se arată în proiectul de act normativ citat.

 

În atenția contribuabililor - înregistrare în Spațiul Privat Virtual

Luni, 28 Noiembrie 2022 12:01

Având în vedere numărul mare de solicitări de eliberare de documente, primite de la contribuabilii persoane fizice la sediul A.J.F.P. Argeș în ultima perioadă, ținând cont de avantajele oferite de Spatiul Privat Virtual, pentru a păstra distanțarea socială și pentru a evita aglomerația la ghișeele instituției, șefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, doamna Aurora Georgeta Negru, transmite tuturor contribuabililor care încă nu s-au înrolat în SPV rugămintea de a proceda la înregistrare în cel mai scurt timp, întrucât majoritatea documentelor solicitate de aceștia sunt eliberate exclusiv prin SPV.

 

 

ANAF pregătește controale masive la anumite persoane fizice

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:32

Umblă vorba prin târg că ANAF a pus gând rău mai multor categorii de persoane (mai mult sau mai puțin fizice) care au venituri uriașe, însă nedeclarate.

„Nu ascund că identificăm şi suntem în faza finală de analiză pentru a identifica şi alte domenii unde activează persoane fizice şi care au un grad mare de neconformare. Există un grad mare de neconformare la stomatologi, unde gradul de conformare fiscal este redus. Vom încercam să facem nişte ghiduri, să includem şi acest domeniu de activitate în acest mecanismul de prevenţie şi de informare şi, inevitabil, se ajunge şi la controale mai devreme sau mai târziu”, spune șeful ANAF, Lucian Heiuş.

Vine concurența pentru mașinile electrice de la Dacia?

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:21

Pe piața externă au apărut mai multe modele electrice, superioare, mai ales din punct de vedere al autonomiei, față de ceea ce produce, în momentul de față, Dacia.

Maşina viitorului nu este doar electrică sau autonomă, ci ar putea fi în curând şi solară. Un start-up german construieşte un mic autovehicul care îşi poate umple rezervorul „cu soare”.

Fondatorul companiei este Laurin Hahn, care creat un prototip în urmă cu câţiva ani. Iniţial, investitorii cheie s-au retras din compania creată pentru lansarea maşinii, astfel că start-up-ul s-a orientat spre crowdfunding. În doar două luni, a strâns o finanţare de 53 de milioane de euro.

 

Salariul minim brut ar putea crește la 3000 de lei de la 1 ianuarie 2023!

Joi, 24 Noiembrie 2022 17:12

Vești bune pentru angajații care primesc salariul minim pe economie! De la 1 ianuarie anul viitor, acesta ar putea crește la 3000 de lei, de la 2.550 lei cât este în prezent. Practic e vorba de o majorare cu 17,6%, față de luna decembrie 2022, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern care se află în consultare publică. În proiect nu se spune nimic de suma de 200 de lei care ar urma să fie neimpozitată, după cum anunța recent ministrul Muncii, Marius Budăi.

În această săptămână Consiliul Național Tripartit se va reuni pentru a lua o decizie în acest sens. La acest moment, în România, 856.830 de salariați muncesc pe salariul minim pe economie.

Bugetul Ministerului Educației va crește la rectificare!

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:59

Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2022. Astfel, bugetul alocat învățământului crește, în total, cu suma de 554,35 milioane de lei (320 milioane de lei - buget pentru învățământ gestionat de Ministerul Educației, iar 234,35 milioane de lei - sume defalcate din TVA de la bugetul de stat prin bugetele locale).

„Suplimentarea cu 320 milioane de lei de la bugetul de stat pentru Ministerul Educației vizează asigurarea salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

 

Nicio firmă interesată de contractul de modernizare a Teatrului Așchiuță

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:17

Nicio firmă nu s-a înscris la licitația privind proiectul de „Consolidare și modernizare a imobilului situat în strada Domnița Bălașa nr. 19 aparținând Teatrului Alexandru Davila Pitești, denumit Sala Așchiuță”. Din acest motiv termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit, de la 16 noiembrie la 5 decembrie.  Cu toate că firmele nu s-au îngrămădit să se înscrie la licitație, suma de 12.205.902,35, fără TVA, pusă la dispoziție de Consiliul Județean Argeș pentru acest obiectiv nu este de neglijat. Poate cerințele sunt puțin exagerate!

O clădire din centrul Piteștiului - cumpărată de patronii rețelei de jocuri de noroc Admiral

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:00

Antreprenorii Daniel Florescu și Valentin Motoc, proprietarii grupului Admiral Company, au cumpărat clădirea Electrica (rebotezată Central) din centrul Piteștiului, informează site-ul profit.ro.  Clădirea a fost achiziționată de la grupul RC Europe, deținut de antreprenorii Miroslav Hartman și Jan Prokop, foști directori ai retailerului german Lidl, mai arată sursa citată. Imobilul a intrat în portofoliul RC Europe în 2017 și are o suprafață închiriabilă de 2.540 de metri pătrați.

 

Autostrada Sibiu-Pitești, probleme din cauza castrelor romane din Defileul Oltului

Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:01

 

Apar noi probleme în construcția autostrăzii Sibiu-Pitești. Castrele romane de pe Defileul Oltului ar putea îngreuna lucrările la autostrada care va străbate Carpații și va lega Sibiul de Pitești.
Potrivit istoricilor, castrele romane din Defileul Oltului fac parte din Limes Transalutanus care era granița de est a Daciei Romane.

Iar problemele ce le pot avea constructorii încep cu „Caput Stenarum” – castrul roman de la Boița (Sibiu), dar și castrele vâlcene de la Câineni (Pons Vetus), Titeşti, Perișani, Copăceni şi Racoviţa (Praetorium I și Praetorium II) din Racovița., conform Știripesurse.ro.

Guvernul a reglementat prețul la energie! Cât ne va costa factura în iarna asta?

Marţi, 15 Noiembrie 2022 07:09

Săptămâna trecută, Guvernul a decis prețul plafonat la energie în anul 2023. Practic, coaliția a păstrat plafoanele pentru energia electrică și anul viitor, dar va reglementa piața printr-o nouă ordonanță de urgență.
În 2023, 80% din piața de energie va fi reglementată, adică 80 de procente din prețul energiei va fi plafonat, iar 20% va fi lăsat la libera negociere, pe piața bursieră. În acest sens, Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă urmează să emită o nouă ordonanță de urgență. Care va fi aplicată de la 1 ianuarie 2023.

 

Alocațiile copiilor se majorează cu un procent de mizerie!

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:23

De la 1 ianuarie 2023, alocațiile pentru copii se vor majora cu 5,1%, un procent extreme de mic. Asta înseamnă 12 lei, bani cu care, pe sărăcia asta, un copil își poate cumpăra două senvișuri, cel mult. Dar nu-i bai, guvernanții noștri sunt de părere că atât își permite bugetul de stat să acorde copiilor.

La momentul de față alocațiile pentru copii sunt următoarele:
a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);
c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Potrivit Edupedu.ro, după majorare, alocațiile ar fi de 255,4 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și 630,6 lei pentru cei până la 2 ani.

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti într-o continuă evoluție: implementarea sistemului GIS

Marţi, 08 Noiembrie 2022 07:47

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti a semnat, în luna octombrie 2022, contractul ce vizează introducerea în Sistemul Informațional Geografic (GIS) al societății a rețelelor de apă și canalizare aflate pe 292 de străzi din localitățile Pitești, Bascov, Albota, Moșoaia și Bradu, contract finanțat dintr-un împrumut BERD.
În decursul a 18 luni vor fi cartografiate rețelele de apă și canalizare pe o lungime de peste 230 km de tramă stradală. După realizarea lucrărilor de măsurare topografică a poziției elementelor de rețea, cât și identificarea caracteristicilor acestora în teren, informațiile rezultate vor fi transpuse în hărți digitale ce vor actualiza sistemul GIS al societății.

 

Pagina 17 din 76

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea