Femeile şi bărbaţii vor ieşi la pensie la 65 de ani

Luni, 26 Iulie 2021 14:57

Începând din anul 2035, se va egaliza vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi. În acest sens, femeile care acum au 50 de ani vor ieşi la pensie la 65 de ani, la fel ca bărbaţii. Chestiunea e cât se poate de serioasă deoarece Guvernul Cîţu şi-a asumat în faţa mai-marilor de la Bruxelles că România va egaliza vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi. La momentul de faţă, femeile se pensionază la 61 de ani şi 7 luni, iar bărbaţii se pensionează la 65 de ani.

 

Îngheaţă salariile bugetarilor! Datoria externă a României, aproape la 50% din PIB

Luni, 26 Iulie 2021 14:45

Veşti proaste! Datoria externă a României se apropie vertiginos de pragul de 50% din PIB, iar asta va pune o presiune uriaşă pe populaţie. Angajaţii din sistemul public riscă să le fie îngheţate salariile, dar premierul Florin Cîţu lungeşte pelteaua şi nu recunoaşte că inevitabilul se va produce în cel mai scurt timp. La ora asta, datoria externă a ţării a ajuns la 49,7%, iar previziunile privind îngheţarea salariilor bugetarilor se vor adeveri curând. Dar primului ministru nu-i convine să discute despre acest subiect. Nu acum! Congresul PNL bate la uşă, iar Cîţu are nevoie de o imagine curată.

 

Lucrările la viitorul Spital Clinic Veterinar din Pitești sunt în grafic

Luni, 26 Iulie 2021 14:11

La Pitești, pe Bulevardul Petrochimiștilor, vizavi de Vama Pitești, se construiește cel mai mare spital veterinar din sudul țării, după cum susține investitorul. Spitalul va face parte din lanţul de unităţi sanitare veterinare Prima-Vet, care deţine deja 3 centre medicale în Bucureşti. Funcțiunea principală a imobilului va fi de spital clinic veterinar, având un regim de înălțime: P+4 (Etaj 4 retras).

Investitorul anunţă că noul spital, care va fi înfiinţat în Piteşti, va beneficia de dotări cum ar fi: radiologie veterinară, ecografie veterinară, laborator de analize, chirurgie etc. Valoarea investiției este de aproximativ 2 milioane de euro.

A.V.

Microbuze și autocare pentru transport persoane, de închiriat, la Mioveni

Luni, 26 Iulie 2021 14:01

Este sezonul vacanțelor, al excursiilor. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni vine în ajutorul dumneavoastră și vă pune la dispoziție, contra cost, mijloace de transport pentru efectuarea de curse intern și internațional. Climatronic, cu minibar, frigider, scaune confort, având personal cu vastă experiență în transport, autocarele noastre vă asigură un nivel ridicat de confort și siguranță. În funcție de numărul de kilometri și de durata deplasării, prețurile pot fi negociate. Pentru eventuale detalii sau oferte de preț, ne puteți contacta la sediul societății din str. Carol Davila, nr. 4, oraș Mioveni, județul Argeș, sau la numerele de telefon 0348.445.885, 0736.002.553.


 

Renault a vândut în primul semestru cu 18,7% mai mult faţă de perioada similară din 2020

Luni, 19 Iulie 2021 13:29

# Brandul Dacia a raportat un avans de 24,5%

Grupul francez Renault a vândut în prima jumătate din 2021 un total de 1,42 milioane autovehicule, cu 18,7% mai mult faţă de perioada similară din 2020, brandul Dacia raportând un avans de 24,5%, la 262.814 maşini. Potrivit zf.ro, vânzările din primul semestru ale grupului rămân totuşi mult sub nivelul anterior pandemiei, fiind cu 24% mai mici faţă de primele şase luni din 2019.

Au început controalele în ferme pentru subvențiile APIA!

Luni, 12 Iulie 2021 21:48

De vineri, 9 iulie, inspectorii Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA)  și cei ai instituțiilor de specialitate delegate demarează controlul la fața locului pentru cererile extrase în eșantionul de control aferent Campaniei 2021. Eșantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și ecocondiționalitate din cererea unică de plată, conține un număr total de 55.844 fermieri, informează agroinfo.ro.

 

DACIA va prezenta, la Munchen, noul model de familie cu 7 locuri

Luni, 12 Iulie 2021 21:12

Premieră mondială la începutul toamnei! Pe 6 septembrie, Dacia va prezenta la salonul de la Munchen, un nou model de familie cu șapte locuri. Acest model va înlocui Lodgy și Logan MCV și va conține elemente de design și tehnologii care au fost puse pe noile generații Logan și Sandero lansate la final de 2020.

Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!

Luni, 05 Iulie 2021 22:22

Putem renunța la factura tipărită în favoarea facturii electronice, pentru confort și mediul înconjurător. Protejarea mediului înconjurător a constituit dintotdeauna o prioritate pentru Apă Canal 2000 SA. Utilizarea instrumentelor de comunicare disponibile în mediul online reprezintă o metodă prin intermediul căreia putem dovedi împreună că ne pasă de mediul înconjurător, că avem grijă de natură.

 

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Argeș a încheiat contracte de finanțare cu 50 de primării din județ

Luni, 05 Iulie 2021 22:08

Primarii a 50 de unități administrativ-teritoriale din județul Argeș și-au exprimat intenția de a începe sau continua lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare, acordată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni și sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

Au crescut înmatriculările de autoturisme noi

Luni, 05 Iulie 2021 18:01

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în iunie 2021 cu +16.65% față de iunie 2020, atingând un volum de 11.853 unități.  
Pe primele șase luni din 2021 nivelul înmatriculărilor de autoturisme noi în România a atins nivelul de 47.698 unități, o scădere de -3.87% față de perioada similară din 2020, respectiv 39.455 unități.

 

Firma lui Gigi Văsâi a câștigat, la CNSC, lupta de 2 milioane de euro pentru serviciile de salubritate pe Autostrada A3

Marţi, 29 Iunie 2021 16:26

# Anul trecut, CNAIR a lansat licitaţia pentru încheierea contractului, deși nu toate parcările erau  finalizate!

Pe 10 august, anul trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deschis ofertele societăților de salubritate care s-au înscris la licitația destinată parafării contractului de servicii de curățenie pentru spațiile de parcare și toaletele publice aflate pe autostrada București-Ploiești.
Deși nu toate parcările erau finalizate, CNAIR a pus la bătaie fonduri în valoare de 10,2 milioane de lei fără TVA- adică peste două milioane de euro- destinate asigurării

Șase constructori se luptă pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești

Luni, 28 Iunie 2021 14:15

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a selectat șase candidați din 15 pentru a merge mai departe în cursa pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cel mai mare punctaj a fost obținut de asocierea condusă de turcii de la Makyol, conform Asociației Pro Infrastructură.
Companiile invitate să depună oferte, în ordinea punctajului obţinut, sunt:

 

Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!

Luni, 28 Iunie 2021 13:53

Putem renunța la factura tipărită în favoarea facturii electronice, pentru confort și mediul înconjurător. Protejarea mediului înconjurător a constituit dintotdeauna o prioritate pentru Apă Canal 2000 SA. Utilizarea instrumentelor de comunicare disponibile în mediul online reprezintă o metodă prin intermediul căreia putem dovedi împreună că ne pasă de mediul înconjurător, că avem grijă de natură.

A.N.A.F. anunță: programul TEZAUR continuă și în luna iunie

Marţi, 15 Iunie 2021 13:16

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 7 iunie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 2,95%, 3,35% și 3,65%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.
„Titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur reprezintă, în continuare, o modalitate de economisire avantajoasă pentru populație.

 

Munca la negru reprezintă, în continuare, o problemă în județul Argeș

Luni, 14 Iunie 2021 12:53

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a efectuat în luna mai multe controale. Astfel, în domeniul relațiilor de muncă au fost realizate 186 de controale și s-au aplicat 46 de sancţiuni.
În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna mai, ITM Argeş a efectuat 186 de controale. Astfel, la 36 angajatori sancționați au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 17 de persoane.

După vizita de la Uzina Dacia, Turcan a găsit soluţia: se va egaliza vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi

Marţi, 08 Iunie 2021 14:03

Pe 27 mai, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vizitat Uzina Dacia de la Mioveni. Nu c-ar fi interesat-o soarta angajaţilor de la Mioveni, dar capitalul de imagine trebuie îmbunătăţit, iar Turcan a profitat din plin. Şi după ce a văzut cum se lucrează în uzina de automobile, pe domna Turcan a trecut-o o idee. Să egalizeze vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi, la 65 de ani. S-a inspirat probabil de la angajatele fabricii de la Mioveni care abia aşteaptă să lucreze pe schimburi, până la 65 de ani.

 

Săli de sport pentru școli piteștene, finanțate de CNI

Luni, 07 Iunie 2021 13:49

În data de 07.06.2021, vor începe lucrările de execuție a sălilor de educație fizică școlară pentru trei unități de învățământ din municipiul Pitești, respectiv: Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” și Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”. Proiectele sunt derulate și finanțate în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul  „SĂLI DE SPORT”, al Companiei Naționale de Investiții - CNI SA. Executanții  lucrărilor, desemnați câștigători în cadrul licitațiilor organizate de CNI, sunt S.C. Antrepriză Construcții Edilitare S.R.L., Asocierea ZEUS S.A. și TRANSCOM Caraiman S.R.L., respectiv Asocierea Best Construct Grup S.R.L. și TRANSCOM Caraiman S.R.L.. Durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

200 de euro - BANI de calculator pentru elevi şi studenţi!

Luni, 07 Iunie 2021 13:49

Elevii şi studenţii cu vârsta de până la 26 de ani pot beneficia de ajutorul în valoare de 200 de euro, acordat de Guvern pentru achiziţionarea unui calculator sau a unui laptop. Cererile se pot depune până la 15 iunie.
Potrivit avocatnet.ro, contestaţiile se vor depune în perioada 9 - 13 iulie. Pe 30 iulie se va afișa lista finală a beneficiarilor. De asemenea, bonurile valorice se vor transmite beneficiarilor în perioada 20 - 27 august şi vor putea fi utilizate între 20 august și 15 octombrie 2021.
Ştefan Butnaru

 

Uzinele Dacia, susținute, în pandemie, și de vânzările către… Poliția Română!

Marţi, 25 Mai 2021 14:28

Vânzările de mașini noi au scăzut, anul trecut, serios. Oamenii au stat mai mult în case și nu au fost preocupați de modelele oferite. Iată însă că, la Uzinele Dacia nu s-a simțit atât de mult. Asta și datorită… Poliției Române!   Scăderea reală a vânzărilor, la Mioveni,  a fost de sub 5% pe o piaţă care s-a redus cu 22%. Poliţia Română a cumpărat anul trecut peste 6.700 de automobile Dacia, în cea mai mare achiziţie de autospeciale din istoria Ministerului Afacerilor Interne

Industriașul Gheorghe Badea a dat de pământ cu șefii județului!

Luni, 17 Mai 2021 18:03

# Gheorghe Badea: „E jenant pentru noi toți, pentru mine ca cetățean! Nu știu cum e pentru cei care au funcții politice sau administrative...”

Prefectul județului, conducerea Consiliului Județean Argeș, parlamentari ai PSD, PNL și USR/Plus, primari ai PSD Argeș au participat joi, 13 mai 2021, la o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură Argeș pe probleme economice actuale ale județului.
Reuniunea a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean, având drept scop o analiză a problemelor de actualitate, cunoașterea priorităților reciproce și stabilirea unor parteneriate.

 

Pagina 17 din 64

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea