S-a scumpit gigacaloria la Piteşti!

Marţi, 04 Octombrie 2022 10:15

 

Veşti proaste! Consiliul Local Piteşti a aprobat majorarea preţului gigacaloriei pentru perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023.

Piteştenii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire (aproximativ 34% dintre apartamentele) vor plăti cu 27% mai mult pentru căldură şi apă caldă. Preţul gigacaloriei va creşte de la 339 lei la 433 lei.

Primarul Cristian Gentea nu a comentat prea mult subiectul, însă a anunţat că municipalitatea intenţionează să acceseze fonduri europene pentru a eficientiza sistemul de termoficare la Piteşti.

Imobilele situate pe str. Intrarea Nicolae Bălcescu din Piteşti şi str. Prunilor din Moşoaia se pot racorda la reţeaua de canalizare menajeră

Luni, 03 Octombrie 2022 17:47

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti informează utilizatorii situaţi pe strada Intrarea Nicolae Bălcescu din municipiul Piteşti şi pe strada Prunilor din comuna Moşoaia că, urmare a finalizării lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare menajeră pe aceste străzi şi a obligativităţii racordării la reţeaua de canalizare nou executată, este necesar să facă demersurile pentru racordarea imobilelor la reţeaua de canalizare şi încheierea contractelor aferente.

În acest sens, beneficiarii trebuie să se prezinte la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, b-dul I.C. Brătianu nr. 24 A, în vederea depunerii formularului „Comandă execuţie branşament la reţeaua de apă/ racord la reţeaua de canalizare“, formular care se poate descărca şi de pe pagina de internet a societăţii www.apacanal2000.ro, secţiunea „Clienţi“, subsecţiunea „Formulare“, formularul nr. 2.

 

 

Nicio firmă interesată de construirea sediului DNA Pitești, în valoare de 4 milioane de euro

Miercuri, 28 Septembrie 2022 09:51

Compania Națională de Investiții (CNI) a demarat, în luna februarie a acestui an, procedura de achiziţie pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările aferente obiectivului „Extindere şi reparaţii capitale sediu ST DNA Piteşti”. O lucrare foarte importantă pentru Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești, care dorește, ca în viitorul apropiat, să se mute într-un sediu nou! Doar că firmele nu sunt interesate de licitație, și asta chiar dacă, în prezent, contractul a crescut cu aproximativ un milion de euro.

Pe autostrada Sibiu-Piteşti s-ar putea circula chiar în acest an!

Miercuri, 28 Septembrie 2022 08:55

Veşti bune! Chiar în acest an s-ar putea circula pe autostrada Sibiu-Piteşti. Primii 14 kilometri ar putea fi deschişi circulaţiei în 2022, pe secţiunea Sibiu-Boiţa. Anunţul a fost făcut de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

De asemenea, şeful CNAIR a declarat că în 2022, instituţia are unul dintre cele mai mari bugete din ultimii ani, iar o componentă importantă o reprezintă întreţinerea infrastructurii rutiere existente., potrivit Stiripesurse.ro.

 

Sorin Grindeanu via Nicolae Ceauşescu: „Autostrada Sibiu-Pitești, evoluţie remarcabilă”

Marţi, 27 Septembrie 2022 10:56

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a participat la deschiderea lucrărilor celui de al 16-lea Congres al Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri. Subiectele de discuţie au fost chiar lucrările mari de infrastructură care se realizează în România, printre care şi autostrada Sibiu-Pitești, lucrări despre care ministrul Grindeanu susţine că au avut evoluţii remarcabile.

De reţinut însă, autostrada Sibiu-Piteşti le-a pus beţe în roate constructorilor şi nu de puţine ori a fost pe prima pagină a ziarelor cu problemele care s-au ivit de-a lungul timpului. Şi nici constructorii n-au fost profi de la capul locului, deci şi despre asta s-au scris multe. Dar se pare că ministrul Transporturilor priveşte doar partea plină a paharului. Totuşi, recunoaşterea greşelilor e semn de mare înţelepciune.

 

Penitenciarul Mioveni cumpără produse alimentare pentru deținuți de peste 1,6 milioane de lei

Marţi, 27 Septembrie 2022 10:31

# A fost și licitație pentru murături, la pușcărie!

Penitenciarul Mioveni se pregătește de iarnă! Cumpără atât produse alimentare necesare preparării murăturilor pentru asigurarea dreptului la hrană a deținuților cât și produse alimentare necesare pentru următoarele 7 luni, respectiv pentru perioada 1 noiembrie 2022 – 31 mai 2023. Iar firmele s-au îngrămădit la licitații!

Nu mai puțin de 12 societăți comerciale concurează pentru obținerea contractului de „Furnizare diverse produse alimentare ce intră în structura normelor de hrană a deținuților necesare în perioada 01.11.2022-31.05.2023”. Produsele dorite au fost împărțite în 24 de loturi. Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 727.938 lei și 1,524.186 lei, fără TVA, fiind stabilite atât cantitățile minime cât și cele maxime care pot fi cumpărate.

 

Programul Rabla Local a fost amânat!

Marţi, 27 Septembrie 2022 08:57

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că Programul Rabla Local, privind casarea autovehiculelor uzate, a fost amânat, pe seama faptului că este necesară actualizarea anumitor condiţii. Primăriile îşi vor putea creea conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie 2022.

”În urma discuţiilor purtate cu asociaţiile implicate în desfăşurarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru o derulare eficientă cu participarea cât mai multor unităţi administrativ-teritoriale, a reieşit necesitatea actualizării anumitor condiţii, astfel că, la data prezentei, se lucrează la modificarea ghidului de finanţare aferent acestui program.
Crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti se va putea realiza începând cu data de 14 octombrie 2022”, a transmis AMF, într-un comunicat de presă.

Șase firme vor să construiască stații de autobuz în comuna Bascov

Miercuri, 21 Septembrie 2022 13:52

# Luptă acerbă pentru 360.000 lei

Comuna Bascov are transport public, dar încă nu are stații de autobuz amenajate. De aceea, autoritățile locale au în vedere înființarea a 12 stații de autobuz. Primăria Bascov a scos la licitație un contract privind „furnizare stații de autobuz cu structură metalică”. Iar ofertele au venit imediat. Nu mai puțin de șase firme s-au înscris la licitație! Iar firma câștigătoare ar putea obține în jur de 360.000 lei.
De la 1 septembrie 2022, autobuzele Publitrans 2000 S.A Pitești au început să circule și în Bascov, ca urmare a constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.

 

Apă Canal 2000 SA continuă investiţiile pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă potabilă

Marţi, 20 Septembrie 2022 20:23

Societatea Apă Canal 2000 SA pune un accent deosebit pe modernizarea, reabilitarea şi dezvoltarea sistemului de alimentare cu apă a localităţilor din aria sa de operare, sens în care a implementat proiecte cu finanţare europeană, dar şi programe de investiţii finanţate din surse proprii.
Astfel, în Programul de investiţii pe anul 2022 a fost cuprins şi proiectul „Extindere rețea de apă, str. Codrii Cosminului, mun. Piteşti”, lucrările de execuţie din cadrul acestuia fiind finalizate. Această investiţie, în valoare de 144.772 lei fără TVA, vine să rezolve o problemă foarte importantă a cetățenilor din zona respectivă, şi anume asigurarea debitului şi presiunii apei potabile la parametri corespunzători, precum şi montarea unui hidrant stradal necesar în caz de incendiu.

Două firme din Argeş, campioane la contracte cu statul, prin programul PNRR!

Marţi, 20 Septembrie 2022 09:54

Până în luna septembrie a acestui an, 87 milioane de lei au fost împărțite de zeci de primării din ţară la numai câteva  firme de consultanță care se ocupă de  accesarea fondurilor europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Două dintre aceste societăţi sunt din Argeş şi ocupă locurile doi şi trei - într-un clasament publicat de Presshub.ro, şi realizat de pagina de Facebook a comunitații „Banii nostri” - în ceea ce priveşte sumele de bani care le-au intrat în conturi, graţie PNRR-ului, dar şi a primarilor care le-au contractat. Este vorba despre Green Building Structure SRL, firmă din comuna Teiu, şi Acord Consulting Fond SRL, firmă din comuna Mozăceni.

 

Piteștiul mai pierde două bastioane din industrie și servicii

Marţi, 13 Septembrie 2022 08:32

# Continuă demolarea coloșilor Metabet și IATSA Bascov

Am devenit o țară plină de supermarketuri și de malluri. Platformele industriale – care odată vuiau de energie și unde își găseau de muncă mii de oameni – au devenit amintiri, dar numai pentru cei trecuți de prima tinerețe. Se construiesc, în locul lor, malluri și supermarketuri. A venit rândul demolării Metabet CF, din Tudor Vladimirescu. Terenul va fi ocupat (ghici!) ...de un mall. În cealaltă parte a orașului, spre Bascov, clădirea IATSA, o perlă arhitectonică, este pe jumătate demolată. Locul acesteia va fi luat de un Lidl. La Mall și Lidl stăm, așadar,  foarte bine. În rest, doar stăm...

Au fost finalizate şi recepţionate lucrările de extindere a reţelei de canalizare menajeră pe str. Intrarea Nicolae Bălcescu din Piteşti

Marţi, 13 Septembrie 2022 07:47

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunță finalizarea şi recepţionarea lucrărilor de execuţie din cadrul proiectului „Extindere rețea canalizare menajeră, str. Intrarea Nicolae Bălcescu, mun. Piteşti, jud. Argeş, investiţie în valoare de 186.369 lei fără TVA, decontată din fondurile proprii, conform Procesului Verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 1529/20.07.2022, care vine să rezolve o problemă foarte importantă a cetățenilor din zona respectivă. Lucrările pentru realizarea acestui obiectiv au fost realizate de firma SC Jet Construct Pipe SRL, conform contractului de prestări servicii nr. 258/10.12.2021, după cum urmează:

 

 

Dacia va fi prezentă cu toată gama de modele la Salonul Auto de la Paris

Luni, 12 Septembrie 2022 16:51

Grupul Renault a anunțat planurile pentru Salonul Auto de la Paris, programat pentru a doua jumătate a lunii octombrie. Dacia va fi prezentă cu toată gama de modele. În plus, va fi locul în care își va prezenta noua identitate vizuală, ce include un logo diferit și o paletă schimbată de culori.

Salonul Auto de la Paris va avea loc în perioada 17 - 23 octombrie 2022. Grupul Renault va fi prezent cu toate mărcile de sub umbrela sa, inclusiv Dacia, Alpine și Mobilize. La standul Renault de la Paris va fi prezent noul Renault 4, reinterpretarea modernă a modelului clasic, dar și Kangoo E-Tech cu zero emisii. Francezii vor aduce aici conceptul unei viitoare mașini sport, dar și noile Megane E-Tech și Austral E-Tech hibrid.

Noutăți fiscale aplicabile începând cu data de 1 ianuarie 2023

Luni, 12 Septembrie 2022 15:52

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, la inițiativa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeş, organizează miercuri, 14 septembrie 2022, ora 11.00, la sediul CCIA, din Pitești, Bulevardul Republicii, nr. 63, o întâlnire la care se vor oferi clarificări referitoare la modificările legislative aplicabile de la data de 1 ianuarie 2023.

Se va discuta despre “Noutăți fiscale aplicabile începând cu data de 1 ianuarie 2023 (impozitul pe profit, impozitul pe venitul microîntreprinderilor, taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe dividende)”, aprobate prin Ordonanța Guvernului nr. 16 din 15 iulie 2022, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale.

 

Producția Dacia și Ford a crescut cu 15% în primele opt luni din 2022

Luni, 12 Septembrie 2022 12:50

În primele opt luni din acest an, la uzinele Dacia și Ford au fost produse 330.000 de mașini, cu peste 40.000 mai multe decât între ianuarie și august 2021.

În lunile iulie și august 2022 au fost produse în România un număr de 61.634 autoturisme, o creștere de 24% față de perioada similară din 2021, respectiv 49.375 unități, arată datele ACAROM. Dintre acestea, 34.153 unități au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 27.481 unități au fost produse de uzina Ford de la Craiova.

Pe primele opt luni din 2022, producția de autoturisme în România a atins volumul de 330.393 unități (199.503 Dacia + 130.890 Ford), o creștere cu +15.5% față de perioada similară din 2021. Sandero și Duster au fost luna trecută în top 10 cele mai vândute mașini din Europa.

Cea mai valoroasă companie din lume ar putea prelua o parte din Automobile Dacia

Luni, 05 Septembrie 2022 23:03

Armaco, compania controlată de guvernul Arabiei Saudite, cea mai mare companie din lume după capitalizarea estimată la 2,2 trilioane de dolari, ar putea prelua o cotă din viitoarea divizie de motoare cu ardere internă a Grupului Renault, potrivit Automotive News Europe.

Divizia include şi fabricile de motoare şi cutii de viteze din România, care momentan sunt integrate în compania Automobile Dacia.

Armaco ar putea lucra mai departe cu Renault la dezvoltarea de combustibili sintetici pentru motoarele cu ardere internă, Armaco având un centru de dezvoltare în apropiere de Paris unde îşi concentrează activitatea în domenii precum energie, transport şi mediu, potrivit  zf.ro.


 

Argeșenii pot investi, în septembrie, în titluri de stat Tezaur și Fidelis

Luni, 05 Septembrie 2022 20:45

Ministerul Finanțelor a lansat, de la 1 septembrie 2022, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin intermediul Programelor Tezaur și Fidelis.

În cadrul Programului Tezaur, dobânzile anuale oferite sunt: 7,75% pentru scadența de 1 an și 7,90% pentru scadența de 2 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoare nominală de 1 leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Persoanele fizice rezidente pot cumpăra titluri de stat Tezaur:

 

Constantin Pănescu a mutat o parte dintre afaceri în Mehedinți

Joi, 01 Septembrie 2022 10:45

# Acesta a cumpărat o firmă cu trei hectare de teren pe malul Dunării

Constantin Pănescu este un afacerist recunoscut în Argeș. De numele său se leagă firme de prestigiu ca Selca. Alcadibo, Metabet. Cu o putere de muncă ieșită din comun – dar și cu puțin noroc, Pănescu reușește să numere, în cont, milioane de euro. Iată însă că afaceristul nu s-a retras deși, după afacerea cu Mall-ul din Tudor Vladimirescu, mulți preziceau că ve dispărea undeva pe o insulă exotică, la soare. Ei bine, nu!

Metabet-ul din Tudor Vladimirescu nu a dispărut, el produce în continuare... în județul Mehedinți, pe malul Dunării. Locația este  una strategic aleasă pentru transportul pe apă, cel mai ieftin. Iar în ziua de azi, asta poate face diferența!...

 

Top-ul principalelor meserii solicitate de către angajatorii din Argeș

Miercuri, 31 August 2022 12:00

Muncitorii necalificați la asamblarea pieselor, șoferii și mai nou vânzătorii la domiciliul clientului, pe bază de comandă, sunt cele mai căutate meserii de către angajatorii din județ, conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Argeș.

La nivelul Argeșului, șomajul, înregistrat în primele șapte luni din 2022, s-a evidențiat printr-un trend descendent. La sfârșitul lunii iulie, s-au aflat în șomaj 7.820 de persoane, dintre care 3.824 erau femei, „La data de 31.07.2022, șomerii cu studii gimnaziale aveau ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Argeș (33,06%), urmați de cei cu studii primare (25,41%) și de cei cu studii liceale sau postliceale (18,44%).

Ministrul Muncii îi trimite la muncă pe asistaţii sociali!

Marţi, 30 August 2022 19:08

Vineri, 26 august, Guvernul Ciucă a aprobat majorarea ajutoarelor sociale. În plus, au fost adoptate o serie de măsuri care nu-i vor încânta deloc pe mulţi dintre beneficiarii de ajutoare sociale, care de ani buni stau cu mâna întinsă la primari, ca să primească ajutoarele sociale. Mai nou, asistaţii sociali vor fi înregistraţi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi li se vor căuta locuri de muncă.

“Este aprobarea venitului minim de incluziune, care vine cu o nouă viziune asupra a ceea ce înseamnă asistenţa socială în România. Erau trei prestaţii sociale până acum, ne referim la venitul minim garantat, la alocaţia de sprijin pentru familiile cu copii, dar şi la ajutorul pentru încălzire. Ajutorul pentru încălzire a fost tratat separat în Legea 226/2021 şi au rămas cele două prestaţii sociale care au fost introduse aici.

 

 

Pagina 19 din 76

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea