O societate din Argeș, adresă la Ministerul Educației pentru a găsi meseriași

Luni, 12 Noiembrie 2018 16:10

Săptămâna trecută, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arges a găzduit o dezbatere împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Argeș. Tema discuției a fost ”Pregătirea profesională în învățământul preuniversitar, între realități și deziderate, în contextul acutizării lipsei de forța de muncă calificată în România”. Au participat, alături de președintele CCIA Argeș, George Caval, inspectorul școlar Gabriela Neagu și reprezentanții liceelor cu profil profesional și tehnic din Argeș, dar și membrii ai celor mai puternice companii din zona industrială din Argeș.

Salariul minim diferențiat, adoptat de Guvern

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:46

Salariul minim brut va fi diferențiat, iar românii cu studii superioare și cu vechime mare vor primi mai mulți bani. Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care modifică o serie de acte normative, printre care Codul Muncii - Legea nr. 53/2003, și Legea  nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă. Modificările aduse Codului Muncii intră în vigoare de la 1 decembrie 2018 și vizează crearea cadrului legal pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată prin raportare la criteriile referitoare la nivelul studiilor și al vechimii în muncă.

 

IPEE ATI Curtea de Argeș, o nouă prezență onorantă la INDAGRA

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:57

Cel mai mare și important eveniment agricol din România, târgul INDAGRA , organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, s-a desfășurat în perioada 31 octombrie - 04 noiembrie 2018, atat în interior, cât și pe platformele exterioare.
Nici anul acesta IPEE Amiral Trading din Curtea de Argeș nu a stat degeaba la capitolul cercetare și inovație. Produse noi au fost aduse la târg, produse pentru care marile lanțuri de magazine deja lansează comenzi ferme.

CCIA Argeș a premiat performerii mediului de afaceri din Argeș

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:02

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat, pe 1 noiembrie, în ambianța elegantă a Complexului Star Plaza din Bascov, cea de-a XXIII-a ediție a Topului Firmelor din Argeș. George Caval, președintele CCIA Argeș, a fost un amfitrion impecabil alături de echipa sa și a dovedit încă o dată că este alături de mediul de afaceri din județ. Peste 300 de invitați, prieteni și parteneri deopotrivă, au dat curs invitației conducerii CCIA Argeș.

 

Culturile din Argeș - în pericol!

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:36

Situație îngrijorătoare în agricultura din județul Argeș. Pentru că nu a mai plouat de trei luni, agricultorii spun că nu au reușit să facă semănăturile de toamnă. Solul este atât de uscat încât nu poate fi arat. În pericol sunt culturile de rapiță, grâu de toamnă și in.
Specialiștii Stațiunii de Cercetare de la Albota spun că nu au reușit să are, iar pentru a nu compromite cele 300 de hectare, s-a folosit o altă metodă, fărâmițarea pământului prin discuire.

Pe 1 noiembrie va avea loc „Topul firmelor din Argeș”, ediția a XXIII-a

Luni, 29 Octombrie 2018 16:58

Joi, 1 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Complexul Star Plaza din Bascov, are loc cel mai important eveniment de business al anului – „Topul firmelor din Argeș”.
Evenimentul, ajuns la cea de-a XXIII-a ediție, este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. „Ne propunem ca Topul Firmelor din Argeș să reprezinte un clasament obiectiv și concludent, precum și o bună ocazie de a radiografia performanța economică a firmelor din județul nostru. Este evenimentul celor care fac diferența!”, a precizat George Caval (foto), președintele CCIA Argeș. A.V.

 

Statul dă cu o mână și ia cu cealaltă! Crește salariul minim, însă se scumpesc alimentele de bază

Luni, 29 Octombrie 2018 14:32

Salariul minim crește la 2.080 de lei, respectiv la 2.350 de lei. În schimb, se scumpesc pâinea, laptele, carnea și legumele.  Pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut. Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită „în cel mai scurt timp” de către Guvern.

Refuzul unui loc de muncă duce la pierderea venitului minim garantat

Luni, 29 Octombrie 2018 14:27

# Oficial! Refuzi un job, pierzi ajutorul
Persoanele apte de muncă beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat pot pierde ajutorul social dacă refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională.
Începând de săptămâna trecută a intrat în vigoare Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

 

Piața auto s-a prăbușit! Dacia, în cădere liberă

Luni, 15 Octombrie 2018 12:58

Piața auto s-a prăbușit, iar gigantul Dacia a încasat o lovitură dură, notează bugetul.ro. În luna septembrie a fost înregistrată o scădere dramatică a înmatriculărilor auto.
Printre companiile afectate s-a numărat și Dacia. Înmatriculările de autoturisme în România au scăzut în luna septembrie cu 74 de procente față de anul trecut, fiind cel mai mare declin din Europa, ca urmare a introducerii standardelor WLTP și înmatriculărilor masive efectuate în august.

Robert Tudorache ales președinte al Consiliului de Administrație al Nuclearelectrica

Luni, 08 Octombrie 2018 23:49

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Iulian-Robert Tudorache a fost ales, marţea trecută,  în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica, cu un mandat de patru ani.  "SN Nuclearelectrica SA (SNN) informează acţionarii şi investitorii ca în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie din data de 02.10.2018 au fost adoptate decizii cu privire la conducerea administrativă a SNN, ca urmare a numirii membrilor Consiliului de Administraţie al SNN în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, pe o perioadă de 4 ani, în cadrul şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SNN din data de 28.09.2018, după cum urmează:

 

Cidrul românesc se produce în Argeș

Luni, 08 Octombrie 2018 23:47

# La Lerești, un scoțian a dezvoltat o adevărată afacere. Poveste impresionantă despre pasiune şi succes la Lerești. Aici, un scoţian stabilit în România a produs primul cidru românesc. La început, avea doar câţiva meri în livadă. Acum, conduce o fabrică şi are zeci de angajaţi. Din fructele abia culese, obţine una dintre cele mai aromate băuturi ale toamnei.

Păzea! Vine Dacia inteligentă!

Luni, 08 Octombrie 2018 23:14

Concernul Renault a anunțat că se lucrează pentru prezentarea, pe gama Dacia, de noi motoare. Dar a anunțat și introducerea unui nou sistem de infotainment numit Media Nav Evolution, care va oferi atât compatibilitate cu sistemul Android Auto, dar şi cu sistemul de la Apple, CarPlay.
Practic, maşinile Dacia devin „inteligente”, putând oferi conectivitate cu orice tip de smartphone de pe piaţă, conţinutul de pe acestea putând fi redat direct pe ecranul maşinii, în limitele siguranţei, conform go4it.ro.

 

Numărul unic de identificare a caselor de marcat se obține online în cel mult trei minute

Luni, 01 Octombrie 2018 16:50

Agenția Națională de Administrare Fiscală a întreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obținerea numărului unic de identificare a caselor de marcat și le recomandă acestora să solicite certificatele prin intermediul Spațiului Privat Virtual. Prin intermediul formularului C801 se poate solicita emiterea certificatului de atribuire a numărului unic de identificare pentru mai multe aparate de marcat electronice fiscale în vederea instalării în mai multe zone geografice.

După șapte luni de sesizări, Star Trading a început lucrările de reparații la Podul peste Argeș

Luni, 01 Octombrie 2018 16:37

Primăria Pitești a sesizat societatea Star Trading Impex, firma omului de afaceri Bobi Marinescu, încă din februarie pentru a interveni la repararea suprafețelor căilor de rulare de la Podul peste Argeș. În cele din urmă, firma care a realizat în 2014 proiectul „Modernizare Pod Argeș” a dat curs solicitărilor conducerii Primăriei promițându-le acestora că vor interveni după 29 septembrie.

 

Salariul minim pe economie va crește

Luni, 01 Octombrie 2018 14:53

Vești bune de la 1 ianuarie 2019!  Salariul minim brut va creşte la 2.050 de lei, Guvernul lucrând în prezent la o Hotărâre în acest sens. Vestea a fost oferită de Lia-Olguța Vasilescu, cea care a declarat: „În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern penru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele. Precedenta mărire – anul trecut. Începând cu prima zi a anului 2018, salariul minim brut pe economie a crescut de la 1.450 de lei la 1.900 de lei, conform Hotărârii Guvernului nr. 846/2017 pentru stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată.
A.I.

Fosta primărie din Leordeni, de vânzare cu aproape jumătate de million de euro!

Luni, 24 Septembrie 2018 19:07

Sediul fostei primării din Leordeni este, din nou, de vânzare. Conacul, cu o arhitectură superb,  este datat secolele XVIII - XIX. Parcul, amenajat în stil italian, cu specii deosebite de arbori, datează, ca şi anexele, din secolul XIX, în timp ce zidul de incintă e chiar din secolul XVII - a prins deci şi epoca brâncovenească. În clădirea principală a conacului a funcţionat pînă în 2000 primăria comunei. Tot pe vremea comuniștilor, la etaj a funcționat și IAS-ul. Clădirea a fost scoasă, de mai multe ori, de-a lungul anilor, la vânzare, prețul fiind oscilant. Acum, se cere aproape o jumătate de million de euro, în preț intrând și cca. 6 hectare de teren.

 

George Caval, președintele CCIA Argeș, prezent la summitul Inițiativei celor Trei Mări

Luni, 24 Septembrie 2018 18:35

A treia ediție a summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, găzduită de România, s-a încheiat cu succes, nu doar pe plan politic, ci și economic. Preşedintele Klaus Iohannis a fost gazda summitului celor Trei Mări - Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică - un proiect care a reunit 12 ţări, plus invitaţi din SUA, Germania şi Comisia Europeană, eveniment la care s-au luat mai multe decizii importante. Concret, liderii politici prezenţi al Bucureşti s-au pus de acord să sprijine proiecte din trei mari domenii: energie, transport şi digital.

Deși o bijuterie arhitectonică, plină de istorie, Casa Bobancu, din centrul Piteștiului, nu își găsește cumpărător

Luni, 17 Septembrie 2018 18:18

Construită, după 1914, de familia Bobancu, celebră prin farmacia cu același nume din  oraș, casa a pătruns, cu fruntea sus, în epoca comunistă. Farmacia familiei a fost naționalizată din 1949. Monument superb de arhitectură, clasificat, în momentul de față, și ca monument istoric, casa Bobancu este situată de Bd. I.C. Brătianu (fost 1 Mai), vis-à-vis de Centrul de Afaceri. Așadar, ultracentral.

 

Frații Rădulescu (Direct Autorom) au scos la vânzare spațiul comercial al blocului din Craiovei

Luni, 17 Septembrie 2018 18:17

# Prețul este de 650.000 euro, negociabil
Frații Cosmin și Bogdan Rădulescu, cunoscuți ca patroni ai Direct Autorom, au devenit, de câțiva ani, constructori de success. Câteva proiecte imobiliare ample, finalizate, în Pitești, le poartă numele. În ultimul timp, s-au extins și mult în afara acestuia. Blocuri de locuințe în București, Mamaia etc. sunt construite, cu success, sub management propriu.

Sediul celebrei firme Biff, din nou, de vânzare

Luni, 17 Septembrie 2018 18:16

Sediul Biff este, din nou, de vânzare. După ce lichidatorul a făcut, în 2014, o primă evaluare, imobilul cu pricina a fost cotat la 1.319.929 lei, însemnând, la curs actual, circa 285.000 euro. Apoi, termen după termen, prețul a scăzut. Acum, imobilul a apărut, spre vâzare, oferit de o agenție imobiliară, la prețul de 235.000 euro, negociabil.
Vatică Bold, om de afaceri emblematic pentru județul Argeș, s-a stins din viaţă, în preajma Sărbătorilor Crăciunului din 2016, după ce a pierdut lupta cu o boală necruţătoare.

 

Pagina 3 din 33

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea