Nicio firmă interesată de contractul de modernizare a Teatrului Așchiuță

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:17

Nicio firmă nu s-a înscris la licitația privind proiectul de „Consolidare și modernizare a imobilului situat în strada Domnița Bălașa nr. 19 aparținând Teatrului Alexandru Davila Pitești, denumit Sala Așchiuță”. Din acest motiv termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit, de la 16 noiembrie la 5 decembrie.  Cu toate că firmele nu s-au îngrămădit să se înscrie la licitație, suma de 12.205.902,35, fără TVA, pusă la dispoziție de Consiliul Județean Argeș pentru acest obiectiv nu este de neglijat. Poate cerințele sunt puțin exagerate!

O clădire din centrul Piteștiului - cumpărată de patronii rețelei de jocuri de noroc Admiral

Joi, 24 Noiembrie 2022 15:00

Antreprenorii Daniel Florescu și Valentin Motoc, proprietarii grupului Admiral Company, au cumpărat clădirea Electrica (rebotezată Central) din centrul Piteștiului, informează site-ul profit.ro.  Clădirea a fost achiziționată de la grupul RC Europe, deținut de antreprenorii Miroslav Hartman și Jan Prokop, foști directori ai retailerului german Lidl, mai arată sursa citată. Imobilul a intrat în portofoliul RC Europe în 2017 și are o suprafață închiriabilă de 2.540 de metri pătrați.

 

Autostrada Sibiu-Pitești, probleme din cauza castrelor romane din Defileul Oltului

Marţi, 15 Noiembrie 2022 10:01

 

Apar noi probleme în construcția autostrăzii Sibiu-Pitești. Castrele romane de pe Defileul Oltului ar putea îngreuna lucrările la autostrada care va străbate Carpații și va lega Sibiul de Pitești.
Potrivit istoricilor, castrele romane din Defileul Oltului fac parte din Limes Transalutanus care era granița de est a Daciei Romane.

Iar problemele ce le pot avea constructorii încep cu „Caput Stenarum” – castrul roman de la Boița (Sibiu), dar și castrele vâlcene de la Câineni (Pons Vetus), Titeşti, Perișani, Copăceni şi Racoviţa (Praetorium I și Praetorium II) din Racovița., conform Știripesurse.ro.

Guvernul a reglementat prețul la energie! Cât ne va costa factura în iarna asta?

Marţi, 15 Noiembrie 2022 07:09

Săptămâna trecută, Guvernul a decis prețul plafonat la energie în anul 2023. Practic, coaliția a păstrat plafoanele pentru energia electrică și anul viitor, dar va reglementa piața printr-o nouă ordonanță de urgență.
În 2023, 80% din piața de energie va fi reglementată, adică 80 de procente din prețul energiei va fi plafonat, iar 20% va fi lăsat la libera negociere, pe piața bursieră. În acest sens, Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă urmează să emită o nouă ordonanță de urgență. Care va fi aplicată de la 1 ianuarie 2023.

 

Alocațiile copiilor se majorează cu un procent de mizerie!

Marţi, 08 Noiembrie 2022 08:23

De la 1 ianuarie 2023, alocațiile pentru copii se vor majora cu 5,1%, un procent extreme de mic. Asta înseamnă 12 lei, bani cu care, pe sărăcia asta, un copil își poate cumpăra două senvișuri, cel mult. Dar nu-i bai, guvernanții noștri sunt de părere că atât își permite bugetul de stat să acorde copiilor.

La momentul de față alocațiile pentru copii sunt următoarele:
a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);
c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Potrivit Edupedu.ro, după majorare, alocațiile ar fi de 255,4 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și 630,6 lei pentru cei până la 2 ani.

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti într-o continuă evoluție: implementarea sistemului GIS

Marţi, 08 Noiembrie 2022 07:47

SC Apă Canal 2000 SA Piteşti a semnat, în luna octombrie 2022, contractul ce vizează introducerea în Sistemul Informațional Geografic (GIS) al societății a rețelelor de apă și canalizare aflate pe 292 de străzi din localitățile Pitești, Bascov, Albota, Moșoaia și Bradu, contract finanțat dintr-un împrumut BERD.
În decursul a 18 luni vor fi cartografiate rețelele de apă și canalizare pe o lungime de peste 230 km de tramă stradală. După realizarea lucrărilor de măsurare topografică a poziției elementelor de rețea, cât și identificarea caracteristicilor acestora în teren, informațiile rezultate vor fi transpuse în hărți digitale ce vor actualiza sistemul GIS al societății.

 

Incubator de afaceri, la Pitești

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:38

Miercuri, 2 noiembrie 2022, în sala Filarmonicii Pitești, a avut loc evenimentul de prezentare al ”PITEȘTI BUSINESS HUB - PROSANT”.
La eveniment au participat reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Argeș, ai Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, ai Universității Pitești, ai celor două institute de cercetare, de la Ștefănești și Mărăcineni, alături de partenerii proiectului ”PITEȘTI BUSINESS HUB” – Primăria Municipiului Pitești și INCERTRANS S.A.
„Administrație locală și mediu privat, împreună, suntem interesați de dezvoltarea unor proiecte de succes conexate cu provocările actuale, de oportunități de finanțare și de resurse de dezvoltare de business și profesională, așa încât, în această întâlnire de astăzi,  sperăm să stimulăm nu numai  dialogul, ci și interesul comun pentru un hub de afaceri”, a declarat Cristian Gentea, Primarul Municipiului Pitești.

 

Românii cu credite în lei, în alertă! 10 bănci, suspectate de mânărirea ROBOR-ului

Luni, 07 Noiembrie 2022 12:27

Mai multe bănci din România sunt implicate într-un scandal de proporții. Consiliul Concurenței anchetează Banca Transilvania, BCR, BRD-SocGen, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank , UniCredit Bank, OTP Bank România, EximBank, Intesa Sanpaolo România cu suspiciunea că băncile i-ar fi „lucrat” pe clienți la ROBOR, indicele de referință în funcție de care se calculează dobânda la creditele în lei.
La începutul lunii august, guvernatorul BNR Mugur Isărescu atrăgea atenția că băncile au majorat exagerat de mult ROBOR-ul. Potrivit Știripesurse.ro, săptămâna trecută, Consiliul Concurenței a descins în birourie băncilor, pentru a verifica evoluția dobânzilor la creditele în lei.

 

Plata facturii apă canal prin intermediul aplicațiilor PayPoint, Un-Doi și Pago. Simplu și la îndemână!

Marţi, 01 Noiembrie 2022 22:30

Aplicaţia "PayPoint"

Aplicația PayPoint și utilizarea ei, este 100% gratuită. Nu există niciun cost sau comision ascuns, nicio limită pe numărul de facturi sau operațiuni efectuate. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare sub denumirea “PayPoint”, în Play Store şi App Store.

Îți vine să crezi că a venit vara! Primăria Costești cumpără umbrele de plajă Curaçao

Luni, 31 Octombrie 2022 16:48

Primăria Costești, tocmai acum, în pragul iernii, se pregătește de... vară! Instituția a cumpărat, de peste 4.000 lei (sumă fără TVA), umbrele de plajă Curaçao. Nu e de rău, poate se aplică zicala că gospodarul își face iarna căruță și vara sanie. Chiar, nu puteau fi cumpărate la primăvară? Ar fi fost evitate costuri cu transportul, depozitarea etc.

 

Penitenciarul Mioveni a cumpărat lacăte de 1.000 euro

Luni, 31 Octombrie 2022 16:47

Toamna este anotimpul recoltei. Se adună recolta, se strâng roadele. La Penitenicarul Mioveni se strâng… lacătele. Intituția a cumpărat, luna trecută, lacăte de 1000 de euro. Mai exact, pachetul conține:
- lacăt 40 mm x 35 buc x 33 lei fără tva buc
- lacăt 50 mm x 35 buc x 44 lei fără tva buc
- lacăt 60 mm x 35 buc x 47 lei fără tva buc
Este vorba, conform achiziției, de lacăte cheie amprentă. Furnizorul este o firmă din București.

Primăria Cotmeana scoate o școală la licitație!

Miercuri, 26 Octombrie 2022 07:58

Comuna Cotmeana scoate la concesionare prin licitație publică imobilele: fosta Școală Ursoaia în suprafaţă de 680 m.p. şi terenul aferent în suprafață de 2680 m.p. situate în intravilanul satului Ursoaia, comuna Cotmeana, aparținând domeniului public al comunei. Concesionarea se face conform pre-vederilor O.U.G. nr. 57/2019 şi Hotărârii Consiliului Local nr. 64/29.09.2022;

Termenul de concesiune este de 49 (patruzecişinouă) de ani, începând de la data semnării lui. Preţul minim de pornire a licitaţiei este de 928 euro/an.

 

 

Premierul Ciucă s-a sucit, sub influenţa lui Iohannis! Pensiile ar putea fi majorate în raport cu rata inflaţiei!

Marţi, 25 Octombrie 2022 22:15

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că pensiile vor fi majorate la 1 ianuarie 2023, cel mai probabil, în raport cu rata inflaţiei, care zilele trecute a atins 15%. Iniţial, chiar preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că pensiile ar trebui corelate cu inflaţia, în contextul în care bugetul ar permite acest lucru. Recent însă, prim-ministrul a anunţat că pensiile nu vor putea fi majorate cu mai mult de 11%, deoarece vor aduce un impact negativ asupra economiei. Rămâne de văzut însă care va fi varianta câştigătoare.

 

Contract de peste 25 milioane de lei! Încep lucrările în cadrul celui mai mare proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă, la Pitești!

Marţi, 25 Octombrie 2022 07:57

S.C. Apă Canal 2000 S.A. a semnat contractul de lucrări aferente proiectului „Reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în municipiul Pitești – Zona Sud”, acesta fiind parte a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Argeș în perioada 2014 – 2020”, finanțat din fonduri europene.

Contractul are ca obiective principale extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă potabilă, extinderea și reabilitarea rețelelor de canalizare menajeră, precum și execuția unei stații de pompare apă uzată pe strada Victor Slăvescu.

 

 

Primăria Vedea își vinde utilajele!...

Marţi, 25 Octombrie 2022 07:56

...Și nu mai cumpără pentru că are, deja, altele noi. Comuna Vedea anunţă organizarea în data de 07.11.2022, a licitaţiei publice cu strigare pentru vânzarea următoarelor bunuri mobile: buldoexcavator Massey Ferguson - pret de pornire la licitatie 1300 euro; autoutilitara Roman- pret de pornire la licitatie 1800 euro. Informatii suplimentare se pot obtine la nr. tel. 0733926103

Niculaie Dochinoiu (foto), primar Vedea: ”Așa este, vindem utilajele vechi la un preț accesibil. Pentru că ne-am cumpărat altele, iar cele scoase la licitație nu ne mai trebuiesc.”

Așadar, cine dorește un buldo și o autoutilitară să se ducă la Vedea!...

Singurul tronson de autostradă care ar putea fi gata până la finalul lui 2022 e Sibiu-Boiţa, parte din autostrada Sibiu-Piteşti!

Luni, 24 Octombrie 2022 22:01

Sfârşitul lui 2022 bate la uşă, iar estimările ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu sunt departe de a se realiza. Potrivit speciliaştilor, un singur tronson de autostradă ar putea fi deschis traficului rutier în acest an. E vorba de secţiunea Sibiu- Boiţa, din autostrada Sibiu-Piteşti, 13 km.

Astfel, România se va apropia de cei 1.000 km de drumuri de mare viteză, promişi de ministrul Sorin Grindeanu. Este vorba de 955 km de autostradă și 40 km de drum expres (primul astfel de drum a fost inaugurat în vară,  secţiunea Balș-Slatina din Drumul Expres DEx12 Craiova - Pitești)., potrivit HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, lucrările pe segmentul Sibiu-Boița (13,17 km) din autostrada A1 Sibiu - Pitești sunt aproape de finalizare şi vor fi inaugurate la finalul anului.

 

Semnal de alarmă tras de Camerele de Comerț! Excluzând marii consumatori de la subvenționarea tarifelor la energia electrică, România își sacrifică economia

Miercuri, 19 Octombrie 2022 08:00

Camera de Comerț Argeș trage un nou semnal de alarmă privitor la discrepanța pe care au creat-o guvernanții prin legislația în vigoare. Este vorba de marii consumatori, care au fost lăsați pe dinafara calculelor privind subvenția la energie!

”...Disponibilizări de personal/ reducere de activitate / renunțarea la investiții / închideri de companii / relocarea unor mari investiții în alte țări...

Acestea vor fi alternativele dintre care antreprenorii care gestionează marile întreprinderi vor fi siliți să aleagă dacă nu se va schimba nimic în legislația care reglementează tarifele la energia electrică.

 

Arhiepiscopia, mai profitabilă în 2021 față de 2020! A avut un profit net de peste 2 milioane de lei

Marţi, 18 Octombrie 2022 12:50

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a avut, în 2021, un profit de peste 2 milioane de lei noi, în creștere față de  anul pandemic 2020, în care a avut un profit net de numai 1,84 milioane lei.

Suma a fost ceva mai mică decât în anul 2019, atunci când profitul net al entității a înregistrat suma de 2,35 milioane lei. Totodată, efectivul de personal a crescut de la 60 persoane în 2019 la 88 persoane în 2020 și la 90 de persoane declarate anul trecut.

 

Speranțe pentru o șosea de viteză între Pitești și Mioveni

Joi, 13 Octombrie 2022 09:59

# Consiliul Județean Argeș, parteneriat cu CNAIR pentru realizarea “Drum expres A1 – Pitești - Mioveni”

Consiliul Județean Argeș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor încheia un parteneriat în vederea implementării în comun a proiectului „Elaborarea Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții “Drum expres A1 – Pitești – Mioveni”, ce va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020.

 

Dacia anunță oficial primele modele hibride

Marţi, 11 Octombrie 2022 20:59

Dacia va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Paris, care va avea loc în perioada noul concept Manifesto, alături de gama de modele cu noua identitate vizuală, o serie limitată a modelului Duster dar şi noul Jogger cu motorul hibrid - HYBRID 140 care îşi va face de asemenea prima apariţie sub culorile Dacia. Deschiderea comenzilor pentru noul Joggerva avea loc la începutul anului 2023, primele livrări urmând să aibă loc în primăvara anului viitor. Jogger devine astfel primul full-hybrid produs în România, după ce în 2019 Ford Puma era primul mild-hybrid. Potrivit zf.ro, în 2024 Ford Craiova va fi prima uzină care va produce însă maşini electrice în România.

Tot o noutate absolută este și seria limitată „Mat Edition” dedicată clienților modelului Duster. Aceasta va fi disponibilă într-o singură configurație, cu o nuanță de caroserie exclusivă și beneficiind de echiparea de vârf din punct de vedere mecanic a mărcii Dacia – motorul TCe 150 cuplat cu cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC.

 

Pagina 3 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea