Dacia în top 20 cele mai vândute mașini din Europa

Luni, 24 Iunie 2019 18:54

Clasamentul a fost făcut pentru prima jumătate a anului. Compania care s-a ocupat de analiză este Jato Dynamics, aceasta a publicat topul celor mai vândute mașini noi în Europa pentru primele 6 luni. Conform datelor furnizate, Dacia se află pe locul 13 cu Sandero si pe locul 18 cu Duster. Totodată datele publicate arată că România este țara care a crescut cel mai mult la vănzarea mașinilor noi, comparativ cu aceași perioadă din 2017.

Întâlnire cu contribuabilii la Finanțele Publice Argeș

Luni, 10 Iunie 2019 15:39

Miercuri, 12 iunie 2019, începând cu ora 12,00, în sala de şedinţe a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, Bd. Republicii, nr. 118, contribuabilii vor beneficia de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri. Aceștia vor primi clarificări referitoare la Spaţiul Privat Virtual, Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale şi regimul fiscal al sponsorizărilor. Specialiştii ANAF vor mai prezenta calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii iunie 2019, Serviciile oferite de ANAF - Spaţiul Privat Virtual, precum şi alte noutăţi legislative. Contribuabilii interesaţi să participe la această întâlnire se pot programa prin intermediul „Formularului de contact” de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

 

Pași înapoi pentru Autostrada Sibiu-Pitești

Luni, 03 Iunie 2019 22:25

Autostrada Sibiu-Piteşti întâmpină noi probleme. Săptămâna trecută s-a anulat licitaţia pentru forajele geotehnice suplimentare de pe secţiunile montane dintre Boiţa şi Tigveni. De asemenea pentru lotul Curtea de Argeş – Piteşti se depun contestaţii peste contestaţii. Protagoniştii sunt italienii de la Astaldi şi chinezii eliminaţi iar din cursă.

Au început procedurile pentru obținerea finanțării europene pentru drumul expres Pitești – Brașov

Luni, 03 Iunie 2019 22:21

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus în data de 28 mai aplicația de finanțare pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic execuție pentru Drum Expres Pitești-Brașov-Sector: Pitești (A1 Centura Pitești)-Mioveni (Centura Sud)-Etapa1”.

 

Apă Canal percepe sume mai mici pentru execuţia branşamentelor de apă

Luni, 03 Iunie 2019 22:16

Societatea Apă Canal 2000 SA, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, aduce la cunoştinţa publică că avansurile pentru execuţia branşamentelor de apă s-au diminuat, după cum urmează:
• avans pentru execuţia branşamentului de apă - de la 800 lei la 600 lei;
• avans pentru execuţia branşamentului de apă în condominiu - de la 500 lei la 200 lei;
• avans pentru execuţia branşamentului de apă şi a racordului de canalizare - de la 1600 lei la 1400 lei.

Uzinele Dacia ar putea intra într-o nouă eră a automobilului

Luni, 03 Iunie 2019 14:30

# Fuziune între Renault/Nissan și Fiat/Chrysler? # Alianța ar da naştere celui de al treilea mare producător mondial de automobile.
Proiectul de fuziune între grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, şi grupul italo-american Fiat Chrysler (FCA) "este o adevărată oportunitate pentru Renault şi industria auto franceză", a declarat la începutul acestui week-end, pentru AFP, ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire.

 

Vila din Pitești a familiei Motoc este din nou de vânzare

Luni, 27 Mai 2019 15:21

# Prețul - mai mare, creditorul - altul

Așa cum am mai scris, executarea cu pricina este nimic altceva decât consecința intrării în procedura de insolvență a Clinicii ”Andreea Motoc”, situată în Pitești, pe Calea București. Vila impresionantă este situată pe strada Simion Bărnuţiu din Piteşti, la nr. 12, şi este structurată pe trei nivele - demisol, parter şi etaj - având şi un teren de 550 mp.

Zahanaua lui Max, de vânzare la Finanțe

Luni, 27 Mai 2019 15:17

Zahanaua lui Max este un restaurant binecunoscut din Pitești, pe malul lacului din Tudor Vladimirescu. ANAF însă nici nu a mâncat, nici... nu este interesată de mondenități. Pentru restanțe, fiscul scoate, în data de 10 iunie, la licitație, clădirea, pentru suma de 525.000 lei fără TVA. Fiscul a încercat, încă de la începutul deceniului, să vândă Zahanaua, inițial situată în clădirea din lemn de alături. Nu a reușit. Noua clădirea fost ridicată, acum câțiva ani, pe un teren aparținând Gicăi Dobrin – soția marelui fotbalist argeșean – care concesionase terenul (primit de la Primăria Pitești) pentru o perioadă de 50 de ani. Patronul a avut, de-a lungul timpului, conflicte (juridice, nu de pumni) cu Direcția Apelor, Primărie, Finanțe...

 

 

După lupte seculare, negocierile de la Uzina Dacia au fost încheiate cu succes

Luni, 20 Mai 2019 22:46

# Ion Iordache, vicelider SAD: „Acum toată lumea trage din plin ca să facem 400 de mii de mașini”

După luni de negocieri, sindicatul și administrația de la uzina Automobile Dacia din Mioveni au bătut palma pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019. A fost oferită o creștere salarială cu circa 100 de euro.

Turcii care produc scaune pentru Logan și Sandero vor extinde fabrica din Argeș

Luni, 20 Mai 2019 22:28

Grupul turc Üstünberk a început lucrările de extindere a fabricii sale din comuna Oarja, județul Argeș, acolo unde sunt produse scaune pentru modelele Dacia Logan și Sandero. Investiția este de aproximativ 80 de milioane de lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat, informează profit.ro.
Compania Martur Automotive Seating and Interiors, parte a grupului turc Üstünberk, își va extinde producția de componente și scaune auto din Argeș. Fabrica pregătită pentru extindere se află în comuna Oarja. Investiția va fi de 82.8 milioane de lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat.

 

Sediul Agrolact Costești, la licitație

Luni, 13 Mai 2019 12:23

După ce Lactag Costești a intrat, în anul 2016, în insolvență, la propria cerere, din cauza datoriilor accumulate, iată că și Agrolact Costești păstrează trendul. Pe site-ul specializat al licitațiilor de insolvență, în ultima zi din luna mai, este prevăzută încercarea de vânzare a fabricii din Costești. Nu este prima încercare, motiv pentru care prețul a fost redus, față de cel de evaluare, cu jumătate:

Sindicatul Automobile Dacia se pregătește de grevă generală

Luni, 13 Mai 2019 12:21

# Ion Iordache (foto), vicelider SAD: „Marți avem Adunarea Generală pentru a hotărî data de declanșare a grevei”

Începute în urmă cu două luni, negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe 2019 între Sindicatul Automobile Dacia şi conducerea uzinei de la Mioveni nu au ajuns la vreun rezultat. Marți, 14 mai, ar putea fi stabilită data de declanșare a grevei.

 

Magiunul din prune Topoloveni, protejat în Japonia

Luni, 13 Mai 2019 12:09

Săptămâna trecută, Sonimpex Topoloveni, producătorul magiunului din prune Topoloveni, a participat, la Tokyo, la programul Comisiei Europene ”Enjoy! It`s from Europe”. Programul a fost demarat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală cu scopul de a promova în afara granițelor Uniunii Europene produse alimentare de cea mai înaltă calitate.

George Caval, președintele CCIA: ”Târgul a fost un câștig al întregii comunități de afaceri”

Luni, 13 Mai 2019 10:46

# A IV-a ediție a Târgului Agro Pitești a fost o reușită!

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș a organizat cea de-a IV-a ediție a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI. Evenimentul a fost organizat impecabil și în acest an de președintele CCIA Argeș, George Caval.

 

Informații privind Spaţiul Privat Virtual şi calendarul obligaţiilor fiscale pentru luna mai, la AJFP Argeș

Luni, 13 Mai 2019 10:33

Miercuri, 15 mai 2019, începând cu ora 12:00, în sala de şedinţe a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, contribuabilii vor beneficia de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri referitoare la Spaţiul Privat Virtual. De asemenea, specialiştii  ANAF vor mai prezenta calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii mai 2019, precum şi alte noutăţi legislative. Contribuabilii interesaţi să participe la această întâlnire se pot programa prin intermediul „Formularului de contact” de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, selectând Categoria „Asistenţă în domeniul fiscal”, Subcategoria „Întâlniri cu contribuabilii”.

Doctorul Marian Drăgușin a dat o nouă lovitură imobiliară

Luni, 22 Aprilie 2019 13:37

# Acesta a cumpărat, se pare, fostul sediu al Telekom din Bulevardul Republicii

Marian Drăgușin este – se pare – noul proprietar al fostei clădiri de la Bulevard, mai cunoscută ca Sediul Telekom. Aceasta a fost scoasă la vânzare cu ceva timp în urmă, prețul de început al licitației fiind de aproape 1,1 milioane de euro. Construcția și terenul se adaugă la clădirea din planul al II-lea, devenind, astfel, una dintre cele mai mari proprietăți imobiliare din centrul Piteștiului.

 

Finanțele au cerut, din nou, falimentul firmei CNCD

Luni, 15 Aprilie 2019 15:30

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD. Firma a intrat în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat printre alții și directorul  societății, Constantin Scarlat. În dosarul insolvenței CNCD, la ultimul termen al procesului de la Tribunalul Specializat Argeș, instanța s-a pronunțat pe cererea Finanțelor Publice de a deschide procedura de faliment asupra debitoarei. Pe 13 februarie, instanța a respins, din nou, cererea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeș, fiind acordat un termen administrativ de control la data de 19 iunie 2019. Aceeași cerere a fost făcută de AJFP Argeș și în 2017, pe motiv că societatea figurează cu obligații fiscale realizate după data deschiderii procedurii insolvenței. Și atunci, dar și acum Tribunalul Specializat Argeș a respins cererea Finanțelor. A.V.

Tronsonul Pitești-Curtea de Argeș al Autostrăzii Pitești-Sibiu ar putea fi construit de chinezi!

Luni, 15 Aprilie 2019 15:28

# Compania este o subsidiară a celui mai mare constructor din China

Asocierea China Railway 14-th Bureau Co Ltd – Viaponte Rom – Viaponte Projetos e Consultoria de Engenharia a reintrat în cursa pentru construirea celor 30 de kilometri dintre Curtea de Argeș și Pitești, parte a mult așteptatei autostrăzi Sibiu-Pitești. Pe 2 aprilie, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis plângerea chinezilor și a obligat Compania de Administrare a Infrastructurii să reia în calcul oferta acestora pentru licitația în valoare de 1,8 miliarde de lei

 

Autostrada București-Pitești, 47 de ani de la inaugurare

Luni, 15 Aprilie 2019 15:28

Săptămâna trecută, mai exact pe 12 aprilie, s-au împlinit 47 de ani de la inaugurarea primei șosele de mare viteză din România. Autostrada A1 este parte a Coridorului IV pan-european de transport, aflat în construcție. Autostrada A1 a fost construită  în perioada 1967–1972 și refăcută în 2000, cu noi segmente adăugate între anii 2007 și 2017. Tronsonul București–Pitești a fost prima autostradă din România, cei 96 de kilometri, care leagă cele două orașe, fiind operați în perioada 1967-1972.

Lanțul argeșean de farmacii Forte Vita prevede, anul acesta, o creștere de 10%

Luni, 15 Aprilie 2019 13:44

După ce, în 2018, afacerile Forte Vita au crescut cu 7% faţă de anul anterior, până la 14,8 mil. lei, planurile pentru anul acesta urmăresc un avans de circa 10%. „Piaţa farmaceutică a sărit ca valoare a licenţelor foarte mult. Preţul unei licenţe a ajuns la 300.000 - 350.000 de euro. Piaţa stabileşte preţul şi este acelaşi la nivel de ţară. Bătălia se dă între lanţuri şi atunci farmaciile independente cu o singură unitate cad pradă acestor vânzări“, a declarat aceasta, pentru zf.ro

 

Pagina 21 din 54

«ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea