Ministerul Transporturilor cere majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei!

Luni, 07 Februarie 2022 12:56

Ministerul Transporturilor le-a pus gând rău șoferilor care circulă fără rovinietă. În acest sens, ministrul Sorin Grindeanu a supus deja consultării publice un proiect de act normativ.

Potrivit presei centrale, amenzile ar urma să crească cu sume cuprinse între 25 de lei în cazul autoturismelor până la peste 11.000 de lei la camioane grele.

Pentru categoria B – autoturisme, amenda minimă crește de la 250 de lei la 275 de lei, la microbuze de transport persoane de până la 23 locuri amenda crește cu 500 de lei, de la 1.250 la 1.750 de lei, iar pentru camioane sancțiunea minimă ar putea ajunge la 11.900 de lei, în prezent fiind de 3.000 de lei.

Pentru camioane valoarea maximă a sancțiunii va fi de 23.800 lei.

Un om de afaceri din Argeș va investi 60 milioane de euro într-un parc de distracţii în stațiunea Neptun

Marţi, 01 Februarie 2022 08:07

Familia Movileanu, care controlează complexul hotelier Mera Resort din Venus, a demarat construcţia unui parc de distracţii în staţiunea Neptun. Investiţia este estimată la aproape 60 de mil. Euro și va fi finalizată în 2024, informează Ziarul Financiar.

„Litoralul românesc are potenţial, este nevoie de investiţii în servicii de calitate. Anul trecut am finalizat construcţia a 25 de viluţe la Venus, investiţie de 6 milioane de euro, printr-un credit bancar“, a spus pentru ZF Nicolae Movileanu, unul din cei mai mari şi discreţi investitori de pe litoralul românesc.

 

Tanczos Barna: ”Programul «panourilor fotovoltaice» va începe în aprilie”

Luni, 31 Ianuarie 2022 18:03

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că în luna aprilie a acestui an va începe : Ediția 2024 a „panourilor fotovoltaice”, care va dispune de fonduri suplimentare. Mai mult, va fi nevoie de sprijinul autorităților locale, pentru  implementarea acestui program. Sunt puse în joc sume importante de bani, iar Barna crede că programul va fi un succes.

ATENȚIE! De la 1 martie, corespondență cu ANAF doar electronică

Luni, 31 Ianuarie 2022 13:50

În atenția contribuabililor, începând cu data de 01.03.2022, contribuabilii/ platitorii persoane juridice, asocieri și alte entitați fără personalitate juridica, precum și persoane fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent sunt obligați să transmită organului fiscal central cereri, înscrisuri sau orice alte documente prin mijloace electronice de transmitere la distanță.

În situația în care contribuabilii/ platitorii nu își îndeplinesc  obligația comunicarii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distantă a cererilor, înscrisurilor sau oricaror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central in format letric, nu vor fi luate in considerare.

 

O milionară din Elveția a cumpărat conacul Golescu-Gussi din Leordeni

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 10:09

Compania Visionapartments, deținută de milionara Anja Graf (foto) din Elveția, a cumpărat conacul Golescu-Gussi din comuna Leordeni, potrivit Monicăi Barbu, CEO pentru România al Sotheby’s International Realty, firmă de consultanţă imobiliară. Precizăm că Visionapartments din Elveţia a cumpărat, recent, și hotelul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei din Bucureşti, în urma unei tranzacţii de câteva milioane de euro.

Deși 2021 a fost un an marcat de pandemie, piața imobilelor istorice și de lux a avut o evoluție bună. Anul trecut s-au vândut conace și imobile de lux de milioane de euro.

Grindeanu: „Va fi semnat contractul pentru secţiunea 2 Sibiu-Piteşti”

Marţi, 25 Ianuarie 2022 15:07

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat săptămâna trecută că în perioada următoare va fi semnat contractul pentru secţiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Piteşti. De asemenea, Grindeanu a insistat să transmită că acolo unde va fi cazul, se vor aplica penalități pentru nerespectarea termenelor.

”Nu ne ferim să aplicăm penalităţi, dar trebuie găsite şi alte soluţii care să accelereze proiectele. Am avut o nouă şedinţă de analiză a proiectelor CNAIR. Conducerea şi echipa tehnică mi-au prezentat evoluţia proiectelor de infrastructură rutieră. Timp de 4 ore am analizat în detaliu fiecare proiect în parte. Sunt şi proiecte care trebuie accelerate! Nu ne ferim să aplicăm penalităţi, dar trebuie găsite şi alte soluţii, care să accelereze proiectele.
În perioada următoare va fi semnat contractul pentru secţiunea 2 Sibiu-Piteşti. Aştept începerea sezonului de construcţii pentru a vedea evoluţii şi în şantiere. Până atunci CNAIR pune la punct toate aspectele logistice”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Știripesurse.ro.
 

Ce îți trebuie ca să desfășori activități comerciale sezoniere la Mioveni

Marţi, 25 Ianuarie 2022 07:18

Primăria Mioveni aduce la cunoștință agențiilor economici, persoanelor fizice autorizate și reprezentanților întreprinderilor individuale faptul că acordul pentru desfășurarea de activități comerciale sezoniere pe raza orașului, va fi emis de către administrația locală, numai în cazul depunerii la dosar a tuturor documentelor prevăzute de lege.

Prețurile uriașe de la gaze ar putea să închidă fizic școlile!? Șefa ISJ Argeș: „Eu sper că nu vom ajunge la o astfel de situație”

Miercuri, 19 Ianuarie 2022 08:48

Anul 2022 a început cu facturi foarte mari, unele chiar de neachitat, în special cele pentru energie electrică și gaze naturale. Majorarea acestor prețuri ar putea crea probleme și în unitățile de învățământ sau chiar în instituțiile de cultură. La începutul anului, în județul Giurgiu chiar s-a pus problema închiderii fizice a unor unități școlare din cauza facturilor mari de gaze. În schimb, în Argeș situația este mult mai liniștită.

 

În 2022, Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus – cel mai mare buget din istorie!

Marţi, 18 Ianuarie 2022 11:29

# Eforturile  financiare sunt oarecum anulate de libertatea de a înmatricula, în continuare, rable din vest

În acest an, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor avea un buget de 1,2 miliarde lei – cel mai mare din istoria acestui program. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că programele vor fi lansate la începutul lunii februarie, fiind prima data când se planifică implementarea Rabla Clasic și Rabla Plus, pe trei ani. Astfel, regulile din 2022 ar trebui să rămână în vigoare. Rezultatul scontat este ca, până în 2026, 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, să fie scoase din circulație.

TOPUL salariilor în România! Argeșul - pe locul 16!

Luni, 17 Ianuarie 2022 17:27

Ziarul Financiar a realizat topul salariilor în România, pe județe. Cei mai bine plătiți angajați trăiesc în București, Cluj și Timiș. La polul opus, salariații din Teleorman, Carș-Severin și Maramureș primesc cele mai mici lefuri. La nivel național, salariul mediu brut este de 3544 lei, iar în Argeș este 3055 de lei.

Topul salariilor pe județe - de la cele mai mici, la cele mai mari (în paranteză, creșterea din ultimii doi ani):

 

Semnal de alarmă: 3200 de asociații sau firme cu restanțe la energia termică, în Pitești

Luni, 17 Ianuarie 2022 14:25

# Termo Calor a demarat deja punerea în executare silită a facturilor care depășesc termenul scadent de la data emiterii documentelor de plată.

Termo Calor Confort trage un semnal de alarmă: 3200 de clienți (asociații de proprietari, societăți) nu și-au achitat facturile pentru energie termică, încălzire și apă caldă de consum! În aceste condiții, există riscul ca Termo Calor să intre în imposibilitatea de a achita serviciile furnizorului de gaze, acesta putând sista oricând furnizarea gazelor naturale, ceea ce ar conduce la

Campania de creare cont online „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi îţi plătim factura!” s-a încheiat

Luni, 17 Ianuarie 2022 14:24

Societatea Apă Canal 2000 SA a desfăşurat  în semestrul al doilea al anului trecut campania „Fă-ţi cont online la Apă Canal, iar noi Îţi plătim factura!”, prin intermediul căreia ne-am propus să convingem cât mai mulți utilizatori să-și creeze un cont de client.

În fiecare lună, începând din luna august 2022, au fost premiaţi 5 utilizatori, prin tragere la sorți, din rândul celor care și-au creat pentru prima dată un cont de client pe site-ul societăţii www.apacanal2000.ro.

La extragerea din 3 ianuarie 2022, care a fost şi ultima din această campanie, au fost desemnaţi următorii câştigători:

 

Salariații Dacia vor primi prima de profit pentru anul 2021

Luni, 17 Ianuarie 2022 11:51

Salariații de la uzina automobile Dacia din Mioveni vor primi la începutul acestei săptămâni, prima de profit în contul anului trecut, în cuantum de 900 lei. Angajații uzinei Dacia de la Mioveni vor beneficia de majorări salariale cu până la 400 de lei, în acest an, pentru operatori, de 300 de lei plus 1,8% pentru personalul TESA, și de 5,4% pentru personalul TESA superior, potrivit acordului semant de Automobile Dacia și de Sindicatul Autoturisme Dacia.  Toate creșterile vor fi făcute în etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie, cu excepția personalului TESA care va primi a doua majorare în luna iunie.

Colectează gunoi dar se ceartă pe bani frumoși! Firma lui Gheorghe Văsâi cere peste 5.000.000 lei de la Salubris

Miercuri, 12 Ianuarie 2022 08:42

La sfârșitul anului trecut, la Tribunalul Comercial a fost înregistrat un dosar  în care Financiar Urban, firmă aparținând afaceristului Gheorghe Văsâi (foto), solicită despăgubiri de aproximativ 5 milioane de lei de la Salubris S.A. Suma reprezintă profitul pentru ultimii trei ani (2017-2020) dintr-un contract încheiat în 2012, la o licitație la care au participat, împreună, Financiar Urban, Salubris S.A., Edilul Câmpulung și Salubritate 2000 S.A.

 

Furnizorii de energie electrică pot percepe comisioane de la consumatori

Luni, 10 Ianuarie 2022 23:51

Furnizorii de energie electrică pot percepe comisioane de la consumatorii care renunţă la contract înainte de termen - potrivit ultimelor modificări aduse Legii energiei. Acelaşi act normativ prevede aceste taxe şi în cazul celor care schimbă furnizorul înainte de expirarea contractului.

Aceste comisioane nu trebuie să depăşească însă valoarea pierderilor directe, provocate furnizorului de către clienţi. În Legea energiei au fost introduse două tipuri de comisioane pe care furnizorii de energie electrică le pot percepe anumitor clienţi: comisionul pentru încetarea contractului şi cel pentru schimbarea furnizorului, însă ambele se referă la încetarea unui contract înainte de termen.

Ministrul Mediului: ”În 2022 nu va exista o taxă auto sau taxă de primă înmatriculare”

Luni, 10 Ianuarie 2022 23:50

Vești bune pentru șoferi! Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că în 2022 nu va exista o taxă auto sau o taxă de primă înmatriculare. În aceste săptămâni s-a lucrat intens la eficientizarea programului „Rabla”, care va debuta pe 4 februarie.

„În 2022 sigur nu va exista o taxă auto, taxă de mediu sau taxă de primă înmatriculare. Printre altele, din acest motiv, de câteva săptămâni bune lucrăm la eficientizarea programului Rabla. În câteva ore, câteva zile, adică săptămâna aceasta se finalizează programul Rabla pentru versiunea 2022-2024. Am promis asociaţiilor de profil o predicitibilitate. În momentul de faţă nu există măsuri de descurajare, există măsuri de încurajare a celor care vor să cumpere maşini noi, inclusiv pentru a susţine industria autohtonă, producţia autoturismelor din România”, a declarat Tánczos Barna., potrivit G4media.

 

Grindeanu și prioritățile anului: „Sibiu-Pitești, tunelurile de pe secțiunea E - Lugoj-Deva, A7 - Autostrada Moldovei și A0...

Luni, 10 Ianuarie 2022 14:59

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că, în curând, pe site-ul CNAIR vor fi publicate diagrame Gantt care vor arăta evoluția lucrărilor la proiectele în derulare. Social-democratul a vorbit despre prioritățile anului 2022.

„Așa nu vor mai apărea interpretări și informații trunchiate în spațiul public. Coridoarele 4 și 9 sunt o prioritate, Constanța-București-Sibiu-Nădlac și București - Bacău - Suceava – Siret. Sibiu-Pitești, tunelurile de pe secțiunea E - Lugoj-Deva, A7 -Autostrada Moldovei și A0 - Autostrada de Centură București sunt elementele lipsă ale acestor coridoare. La fel de importante: A8, Autostrada Brașov-Bacău, sectoarele de pe Autostrada Transilvaniei, Drumurile expres din Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea.”, a spus Grindeanu, potrivit Hotnews.ro.

 

Salariile profesorilor vor crește... la anul și la mulți ani!?

Luni, 13 Decembrie 2021 14:57

Salariile profesorilor sunt motiv de dispută în coaliția de guvernare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dă asigurări că lefurile dascălilor vor crește cu 8%, de la 1 ianuarie 2022, în timp ce ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că profesorii mai au de așteptat. Surprinzător, deși PSD-ul a promis bani mai mulți pentru cadrele didactice, lucrurile par să se împotmolească.

”Majorarea salariilor, discutată împreună cu Ministerul Muncii și sindicatele, vizează creșterile de 8% începând cu 1 ianuarie.”, spunea, în luna octombrie, ministrul Cîmpeanu.

 

De la 1 ianuarie, salariul minim crește la 2.550 de lei

Luni, 13 Decembrie 2021 14:55

Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat, că la 1 ianuarie 2022, salariul minim pe economie va crește la 2.550 de lei. Mai mult decât atât, Budăi spune că își dorește un dialog cu sindicatele și patronatele.

”Salariul minim pe economie, de la 1 ianuarie, va fi de 2.550 de lei. De asemenea, vă informez că am discutat cu premierul şi am discutat şi în coaliţie, voi convoca un Consiliu Naţional Tripartit pentru o primă întâlnire cu noul Guvern, pentru că ne dorim şi îmi doresc foarte mult ca dialogul social în România să fie într-adevăr dialog social, iar dialogul cu partenerii sociali, şi mă refer la patronate şi la sindicate, să fie într-adevăr un dialog”, a spus Marius Budăi, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Cresc taxele pentru mașinile second-hand!

Luni, 13 Decembrie 2021 14:40

Ministrul Mediului,  Tanczos Barna, anunță că Guvernul ia în discuție majorarea taxelor pentru mașinile second-hand ale românilor. În contextul în care, de ani buni, statul încearcă înnoirea parcului auto, prin programele Rabla Clasic și Rabla Plus și cu toate acestea, crește numărul mașinilor second-hand, varianta introducerii unor taxe mai mari pentru proprietarii care dețin mașini poluante e pe buzele Executivului.

”Degeaba investim noi foarte mult şi venim din partea statului cu acest sprijin către cei care cumpără maşini noi, dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber.

 

Pagina 4 din 54

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea