Programul Noua casă continuă şi în 2024!

Marţi, 30 Ianuarie 2024 13:06

 

Programul Noua casă este disponibil şi în 2024. Cei care îşi doresc să acceseze fonduri pentru a cumpăra o locuinţă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- nu dețin în proprietate exclusivă sau împreună cu partenerul nicio locuință, indiferent de modul dobândirii;

- dețin o locuință în proprietate, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, care nu a fost achiziționată prin Prima Casă.

 

Autostrada Sibiu - Pitești: Stadiul lucrărilor la secțiunea Curtea de Argeș - Pitești

Marţi, 30 Ianuarie 2024 09:13

 

Lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești din Autostrada Sibiu - Pitești sunt executate în proporție de 60%, iar cele de umplutură de la terasamente se apropie de final, potrivit reprezentanților constructorului WeBuild.

„Ne aflăm pe Autostrada A1 Sibiu – Pitești, secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, tronson în lungime de 30,35 kilometri. Pe acest tronson. așa cum s-a declarat la sfârșitul anului trecut, am avut un stadiu fizic al lucrărilor de 60,28%. Anul acesta, lucrările au fost reluate pe data de 8 (ianuarie n. red.), iar din cauza condițiilor meteo, am reușit să realizăm doar lucrări la partea de structuri și asamblare și ridicare de tabliere metalice pentru podurile 2 și 3.

 

 

Deși noul Mall este un uriaș șantier, data anunțată a deschiderii rămâne aceeași: 25 aprilie

Marţi, 30 Ianuarie 2024 08:59

 

Deși la noul Mall din Pitești, cel din Tudor Vladimirescu, pe malul râului Argeș, nu se văd lucrări gata de recepție, data anunțată a deschiderii rămâne aceeași: 25 aprilie. Și noi credem asta, pentru că e vorba de o investiție privată, unde chiar se muncește. Nu că nu s-ar munci și la stat, însă la stat nu se muncește chiar peste tot…

Fotografia este făcută la sfârșitul săptămânii trecute. Încă se toarnă betoane, încă se înalță clădiri, încă se lucrează la pasarelă. Însă tocmai asta ne face să credem că lucrurile se vor încadra în termen. Se lucrează!

 

Guvernul ar putea prelungi plafonarea preţurilor!

Luni, 29 Ianuarie 2024 22:02

 

Săptămâna trecută, primul-ministru Marcel Ciolacu a anunţat, în şedinţa de Guvern, că vrea să stea de vorbă cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare pentru a stabili cum vor continua mecanismul de plafonare a preţurilor la produsele de bază. Discuţiile ar putea avea loc în această săptămână.

„Vreau să discut şi cu reprezentanţii marilor lanţuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a preţurilor la produsele de bază. Pentru pensionari şi nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populaţiei”, a declarat Ciolacu, potrivit România Liberă.

 

 

Primăria Piteşti a finalizat și recepționat lucrările la noua staţie de asfalt

Luni, 29 Ianuarie 2024 21:43

 

Primăria Pitești s-a dotat cu o nouă stație de asfalt. Principala îmbunătățire este aceea că, fiind de ultimă generație, este mult mai puțin poluantă decât cea veche. Desigur, și parametrii tehnici sunt cu totul alții. Productivitatea maximă a noii făbricuțe este de 90 tone/oră, față de staţia veche care avea un volum de 30 tone/oră. Să fie într-un ceas bun, că toți ne dorim drumuri asfaltate!

 

Pitești. Modernizarea străzii Basarabia a costat 5 milioane de lei

Luni, 29 Ianuarie 2024 20:42

 

Joia trecură, pe 25 ianuarie 2024, a avut loc recepția lucrărilor la obiectivul de investiții „Reabilitare strada Basarabia”, în cadrul căruia au fost realizate: reabilitarea carosabilului pe o suprafață de 14830 mp, reabilitarea trotuarelor pe o suprafață de 2601 mp, executarea canalizării pluviale pe o lungime de 240 ml și montarea unei rigole carosabile pe o lungime de 53 m. Contractul a avut o valoare de 4.236.407,07 lei fără TVA.

 

 

Guvernul a aprobat suspendarea ratelor pentru fermierii afectați de secetă

Luni, 29 Ianuarie 2024 12:48

 

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută o serie se măsuri de sprijin pentru producătorii. Scopul este de a gestiona efectele secetei de anul trecut. Sprijinul guvernamental va fi valabil până la finalul anului 2024.

“Actul normativ stabileşte măsuri de sprijin cu caracter temporar, pentru o perioadă de până la 31 decembrie 2024, destinate producătorilor agricoli şi celor din industria alimentară, în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023 şi ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, concretizate prin dreptul acestor debitori de a solicita

Se deschide un magazin de mobilier la Supernova Pitești

Luni, 29 Ianuarie 2024 10:50

 

Supernova Pitești adaugă un nou brand international în portofoliu. Mömax își va deschide porțile începând cu luna martie și va oferi clienților atât mobilier modern, cât și consultanță profesională de primă clasă.

Noul magazin care se întinde pe o suprafață de 2800mp va pune la dispoziția clienților o experiență ofertantă de cumpărături. Situat într-o clădire complet reamenajată, chiar lângă intrarea principală a Supernova Pitești, Momax va completa mixul puternic de branduri existent în centrul comercial.

 

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! TOMOGRAFIA COMPUTERIZATĂ DENTARĂ

Miercuri, 24 Ianuarie 2024 10:33

 

Este o investigație medicală imagistică de ultimă generație, non-invazivă, care se realizează în câteva secunde și cu un nivel minim de radiații, oferind imagini detaliate ale oaselor maxilar și mandibular.

Informațiile obținute utilizând tomografia computerizată sunt tridimensionale și ajută medicul specialist în punerea unor diagnostice corecte sau stabilirea unui plan optim de tratament. Cu ajutorul CT-ului dentar pot fi depistate: tumori, infecții din sfera buco-maxilo-facială, se pot face măsurători precise ale suprafețelor osoase, pot fi apreciate densitatea osoasă și volumul osos, pot fi evidențiate fracturile radiculare.

 

Uzinele de la Mioveni au cu ce se lăuda! Dacia a intrat în top 10 european pe piaţa auto

Marţi, 23 Ianuarie 2024 14:04

 

Grupul Renault a înregistrat, în 2023, vânzări de 562.890 de maşini Dacia, în creştere cu 17,4% faţă de anul anterior, urcând pe locul 10 la nivel european, creştere susţinută de toate cele patru modele-cheie ale sale – Duster, Sandero, Jogger şi Spring.

Întrebat de avântul luat de automobilele electrice care vin dinspre piața din China, un oficial al Dacia a declarat: ”Da, sunt îngrijorat de concurenţa chineză, ei vin puternic, dar Dacia nu ar trebui să fie mai îngrijorată ca alte mărci, Dacia chiar este pregătită să concureze“, a spus Xavier Martinet, vicepreşedinte al Dacia.

 

 

Se caută muncitori pentru tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti

Luni, 22 Ianuarie 2024 13:22

 

A început organizarea de şantier pe tronsonul 3 Cornetu-Tigveni al Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Cea mai complexă secţiune de autostradă din România este realizată de asocierea de firme Webuild SPA - Tancrad SRL. Are o lungime de 37,40 km și va avea peste 12 kilometri de poduri, pasaje și viaducte, peste 25 km de lucrări de consolidare, două noduri rutiere și un ecoduct.

Constructorul Webuild anunță că se caută, în continuare, atât muncitori calificați, cât necalificați. Se are în vedere, inclusiv, aducerea de muncitorii din afara țării.

 

S-au reluat lucrările pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Luni, 22 Ianuarie 2024 12:45

 

DRDP Craiova a anunţat că antreprenorul care execută lucrările pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti a revenit pe șantier. Este vorba de lotul Craiova-Robăneşti, care are o distanţă de 17,7Km. În această perioadă se execută lucrări de armare, cofrare și betonare la toate structurile, aprovizionare materiale de umplutură.

La terasamente nu se pot executa lucrări în această perioadă din cauza gradului mare de umiditate din sol, în șantier fiind mobilizate utilajele necesare începerii și acestei activități. Antreprenorul a declarat că a încheiat contracte ferme pentru livrarea și montarea tuturor grinzilor la poduri și pasaje până la sfarșitul lunii august 2024., a transmis DRDP Craiova, pe pagina de Facebook.

 

 

O casă de licitație a scos la vânzare un conac din Argeș cu 80.000 de euro

Joi, 18 Ianuarie 2024 07:27

 

Conacul Tabacovici, situat în satul Valea Mărului din comuna Budeasa, este de mai mulți ani la vânzare. Ridicată în 1930 de Nicolae Tabacovici, mare proprietar funciar al zonei, clădirea este scoasă la vânzare de casa de licitații Romania Sotheby's International Realty.

„Un pâlc de case noi înconjoară acest conac vechi, ocupând probabil ceea ce în trecut ar fi fost curtea extinsă a acestuia, cu acareturi, oameni și vite cum îi stătea bine unei mândre proprietăți ridicate prin 1930 de Nicolae Tabacovici, mare proprietar funciar.

 

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! PROCESUL DE AMPRENTARE DIGITAL CAD/CAM

Miercuri, 17 Ianuarie 2024 07:41

 

Multitudinea de inovații tehnologice în medicina dentară poate ușura foarte mult munca unui medic dentist. Se caută digitalizare, eficiență consum redus de materiale și timp.

Amprenta orală digitalizată este una din aceste noi tehnologii la care majoritatea medicilor înclină.

EFICIENȚA UTILIZĂRII AMPRENTEI DIGITALE ÎN STOMATOLOGIE:

• Eliminarea multor inconveniente aferente amprentării clasice este mult mai confortabilă, sigură și este realizată într-un timp mult mai scurt;

 

 

Zahanaua lui Max este scoasă, din nou, la licitație. Cu preț, din nou, redus!

Marţi, 16 Ianuarie 2024 18:32

 

# Terenul de sub clădire nu se vinde, este al soției fotbalistului Dobrin

Cabinetul de Insolvenţă Enoiu Niculae oferă spre vânzare prin licitaţie deschisă cu strigare, şedinţe organizate săptămânal în perioada 22.01.2024-18.03.2024, respectiv în zilele de luni, ora 9.30, la sediul lichidatorului judiciar din mun.Câmpulung, str.Negru Vodă nr.131, jud.Argeş, ”Activ imobil situat în mun.Piteşti, str.Târgul din Vale nr.29, jud.Argeş, compus din Clădire Unitate alimentaţie publică (Ds+P+1E+M), la care au fost executate împrejmuire şi amenajare curte grădină de vară, precum şi alte lucrări de modernizare clădire, activ ce nu are demarată procedura de recepţie finală a lucrărilor de construcţii şi instalaţii, şi care se află pe terenul proprietate persoană fizică Dobrin Gheorghiţa,

 

A crescut numărul plăților online de taxe și impozite la Mioveni

Marţi, 16 Ianuarie 2024 17:26

 

Numărul plăților efectuate online prin ghișeul.ro către bugetul local al orașului Mioveni a crescut cu 22% față de aceeași perioadă a anului anterior, ponderea cea mai mare fiind deținută de impozitele pe clădiri, mijloace de transport și terenuri. Astfel, până la data de 31 decembrie 2023, au fost înregistrate 2424 de plăți online.

Amintim că impozitele şi taxele locale din Mioveni pot fi achitate şi online. Plata se poate face utilizând cardul bancar, accesând site-ul www.ghiseul.ro, secţiunea plata fără autentificare şi selectând “Primăria oraşului Mioveni” din lista de instituţii.

 

 

Vești bune. În acest an se vor finaliza lucrările la un pod unic în județul Argeș!

Marţi, 16 Ianuarie 2024 13:17

 

# Este primul pod din județ care va dispune de un sistem de degivrare

Podul peste râul Argeșel, care va face legătura între orașul Mioveni și comuna Davidești, va fi inaugurat în a doua parte a acestui an. Constructorul a finalizat montarea tablierului metalic al podului, precum și o parte considerabilă a arcului metalic care va avea o înălțime de peste 35 metri. Podul face legătura între DN73D și DC85 și este realizat cu fonduri nerambursabile din bugetul C.N.I., în valoare de peste 19.000.000 lei.

Marea dilemă a Secțiunii 2 a Autostrăzii Sibiu-Pitești: „Începem și cu sapa sau stăm doar cu Mapa?”

Marţi, 16 Ianuarie 2024 08:39

 

Întârzieri în obținerea autorizației de construcție pentru demararea lucrărilor de execuție a Secțiunii 2 Boița (Sibiu) – Cornetu (Vâlcea) din cadrul Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Și asta în contextul în care se vor împlini deja doi ani de la semnarea contractului cu turcii de la Cengiz–Mapa și 18 luni de când s-a dat ordinul de începere al proiectării. Problema principală o reprezintă faptul că încă nu au fost scoase din fondul forestier suprafețele de pe traseu, mare parte din acestea fiind proprietăți ce aparțin unor ocoale silvice private, susține adevărul.ro.

 

 

S-au majorat alocaţiile pentru copii!

Marţi, 16 Ianuarie 2024 08:38

 

Bani mai mulţi pentru copii, în 2024! Guvernul a decis să majoreze alocaţiile de stat pentru copii, la 292 de lei, pentru cei peste 2 ani şi 719 lei pentru copiii mai mici de doi ani. Vestea bună e că anual, în luna ianuarie, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a declarat pentru ziarul Capital că alocația pentru luna ianuarie 2024, virată beneficiarilor în februarie prin agențiile județene pentru plăți și inspecție socială (AJPIS), va fi de 292 de lei, față de circa 255, pentru copiii și tinerii cu vârste între 2 și 18 ani.

 

Bani în plus pentru pensionari! Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu: EXPLICAŢII!

Marţi, 16 Ianuarie 2024 08:24

 

Anul 2024 vine cu veşti bune pentru pensionari, după cum a anunţat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Potrivit noii legi a pensiilor, statul va fi obligat ca anual să majoreze pensiile cu rata inflaţiei, plus 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie.

„Fiecare pensionar e unic și calculul pensiei fiecărui pensionar e unic pentru că depinde de numărul de puncte acumulate. Vor fi pensii cu creșteri semnificative, am explicat că aceste diferențe se vor vedea în indemnizația minimă socială, care din ianuarie va fi 2.081 de lei (150 de lei în plus n.r.).

 

 

Pagina 4 din 76

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea