Grindeanu: ”În 2029, România va avea o rețea rapidă de peste 2000 de km de autostrăzi și drumuri expres”

Miercuri, 06 Noiembrie 2024 12:23

În septembrie 2023, România a depășit 1000 de Km de autostrăzi, iar viitorul sună bine! Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că în 2029 țara noastră va bifa cel puțin 2000 de Km de autostrăzi și drumuri expres. Drumul Expres Craiova-Pitești ar putea fi gata la sfârșitul acestui an, iar Autostrada Sibiu-Pitești, în 2028. Iar în discuție sunt și scenarii mai optimiste.

„România a ieșit din era pașilor mici, a câtorva metri de asfalt care erau așternuți așa anual sau a mulțimii vide în infrastructură, ai zeroului cu care, culmea, unii se și laudă și îi vedem seară de seară la televizoare. România a intrat pe acea cale sigură de care vorbea Marcel mai devreme, calea spre dezvoltare prin investiții prin și cu ajutorul marilor șantiere în infrastructură, o cale sigură spre progres.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Microscopul Dentar

Luni, 04 Noiembrie 2024 12:30

Microscopul dentar, folosit ca instrument de lucru în stomatologie aduce schimbări majore în modul de stabilire a diagnosticului afecțiunilor dentare și în efectuarea tratamentului.

IMPORTANȚA UTILIZĂRII MICROSCOPULUI DENTAR:

• permite vizualizarea clară a dintelui și a interiorului acestuia sub o lumină intensă, se pot observa cele mai fine detalii, care de multe ori pot trece neobservate cu ochiul liber;

• este o abordare modernă și mai puțin invazivă a îngrijirii dentare, care are ca scop păstrarea structurii dintelui și conservarea țesutului, minimizând în același timp riscurile și reducând timpul de vindecare;

 

Studiu Google: 69% din funcţiile publice ar putea beneficia de automatizare AI

Joi, 31 Octombrie 2024 12:36

# Raportul estimează valoarea acestor beneficii la 660 milioane de euro

Raportul arată că mai mult de două treimi din posturile din administraţia publică românească ar putea beneficia de pe urma adoptării instrumentelor AI, în timp ce, în prezent, aproape un sfert din instituţiile publice din România au investit deja în soluţii AI.

Totodată, inteligenţa artificială generativă poate aduce beneficii la toate nivelurile administraţiei publice din România. Raportul estimează valoarea acestor beneficii la 660 milioane de euro, reprezentând potenţialul de creştere a valorii adăugate brute la finalul unei perioade de 10 ani.

„Nimic pe Sibiu-Pitești 5 în 2024, în ciuda ultimelor promisiuni”

Joi, 31 Octombrie 2024 12:36

Organizația civică Pro Infrastructura demontează promisiunile ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, și ale șefului CNAIR, Cristian Pistol, care spuneau la unison că până la final de an vor fi deschiși circulației 15 Km din secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Se pare că lucrările vor continua și în 2025.

Asociația Pro Infrastructura a filmat cu drona șantierul secțiunii 5 și a constatat că lucrările nu merg ca pe roate, cum au anunțat oficialii: „Așa cum v-am spus și la început de septembrie, este clar că nu vom avea nimic inaugurat în acest an, deși era posibilă o deschidere parțială în 2024, între nodurile Bascov și Mănicești, vreo 15 din totalul celor 30,35 kilometri ai Secțiunii 5 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Punctul critic rămas între Bascov și Mănicești, podul peste canalul Argeș de la Merișani, înaintează foarte greu: mai sunt multe grinzi de instalat, predalele merg anevoios, apoi armare, suprabetonare, hidroizolație, asfalt și finisaje”, susține asociația, potrivit Hotnews.ro.

 

Istorii neconvenționale. Lupte pentru putere rezolvate cu ranga

Miercuri, 30 Octombrie 2024 12:36

”Am găsit singur soluția și i-am spus lui Ghiță (Gheorghe Gheorghiu-Dej) că am terminat și am fost felicitat. Mi-a spus: «Bravo, bine că ai terminat. Dă-l în ...mă-si!» După aceea s-a făcut o masă mai mică, între noi... M-a întrebat încă o dată: «Mă, ai terminat? Bine că ai terminat și tu și noi» [...] Vă spun sincer că am făcut-o din convingere la momentul acela.” Gheorghe Pintilie, numele românesc pe care și l-a luat Pantelei Bodnarenco, cunoscut și sub numele de Pantiușa. (30 octombrie 1967, declarație în fața comisiei pentru anchetarea abuzurilor și crimelor din timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej).

Topul Firmelor din Argeș - eveniment de elită organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură

Marţi, 29 Octombrie 2024 12:36

Președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele CJ, Adrian Dumitru Bughiu și administratorul public Cristian Puiu au reprezentat Consiliul Judetean Argeș la „Topul Firmelor din Argeș”, eveniment organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș, dedicat antreprenorilor și companiilor din județ care au performat în domeniul lor de activitate. La eveniment a fost prezentă și Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, Cristian Gentea, primarul Piteștiului, parlamentari ai județului, primari, dar și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie România, Liviu Gabriel Mușat, directorul general ADR Sud Muntenia.

 

Avansează lucrările la viaductul Boița, prima structură de pe lotul 2 al autostrăzii Sibiu - Pitești

Marţi, 29 Octombrie 2024 12:36

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că lucrările la viaductul Boița, prima structură de pe lotul 2 al autostrăzii Sibiu – Pitești, avansează. Este vorba de secțiunea Boița-Cornetu care are o lungime totală de 30,35 Km. Aceasta ar putea fi deschisă circulației la finalul lui 2028.

”Avansează lucrările la viaductul Boița, prima structură de pe lotul 2 al autostrăzii Sibiu – Pitești. Imaginile sunt din zona culeei dinspre Sibiu a viaductului care va avea 700 de metri lungime și marchează chiar începutul lotului. În această zonă a fost finalizată turnarea coloanelor forate și a început turnarea fundației din beton.”, a transmis CNAIR.

Dolo Trans Olimp – tansport profesional de bunuri și autovehicule

Marţi, 29 Octombrie 2024 12:36

# Gamă largă de servicii. # Gamă largă de camioane. # Un singur nivel de execuție: Excelența.

Firma Dolo Trans Olimp nu mai are nevoie de prezentare. Pentru că este văzută și apreciată în întreaga Europă. Peste 500 de angajati bine instruiți ai echipei DTO sunt la dispoziția clienților pentru a asigura suportul necesar tuturor livrărilor, în condiții de excelență.

Reprezentanții firmei se angajează să ofere soluții flexibile și suport profesionist pe întregul flux al transporturilor prin: costuri reduse, calitatea profesională a transportului, rapiditatea livrărilor, siguranța curselor, informații în timp real privind poziția camioanelor.

 

Benzina, motorina și gazele naturale se vor scumpi în 2025!

Marţi, 29 Octombrie 2024 12:36

Cum era faza aia cu ”2025 fără taxe și impozite”? Spuneam noi că e doar o promisiune electorală și pare că am avut dreptate. Camera Deputaților a aprobat o modificare a Codului Fiscal prin care toate companiile de petrol, gaze și carburanți din România vor plăti anul viitor un impozit suplimentar de 0,5% din cifra de afaceri, potrivit unui articol semnat de Asociația Energia Inteligentă.

Actualmente doar companiile cu o cifră de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro plătesc acest impozit, iar urmarea acesei modificări a Codului Fiscal este că firmele din acest domeniu vor crește prețurile.

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Obturația compozit

Luni, 28 Octombrie 2024 12:52

Dacă un dinte este lăsat netratat, cariile nu vor dispărea - s-ar răspândi mai adânc în interiorul acestuia. Când ajunge la țesutul pulpar (nerv) al canalului radicular, începe să provoace un adevărat disconfort sau chiar dureri intense de dinți.

Eroziunea smalțului face inevitabil ca dinții să fie vulnerabili la acumularea plăcii și la carii.

Obturațiile dentare din compozit ajută la prevenirea acestor daune viitoare, precum și a disconfortului pe care l-ar putea aduce!

Compozitul dentar este o rășină sintetică ce se folosește în stomatologie ca material restaurativ.

 

Ministerul Muncii a organizat Târgul de oferte de formare profesională

Luni, 28 Octombrie 2024 12:50

# Peste 530 de programe de formare au fost disponibile

Săptămâna trecută, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a organizat primul Târg de oferte de formare profesională, eveniment dedicat tuturor adulților interesați să își dezvolte competențele profesionale și personale. Peste 530 de programe de formare au fost disponibile.

Acest eveniment a reunit peste 20 de furnizori de formare profesională, centre de formare, centre de evaluare a competențelor cu o ofertă de peste 530 de programe de formare. Participanții vor putea obține oferte de formare pentru programe de calificare, perfecționare, specializare în diferite domenii și programe de competențe cheie (digitale, limbi străine, antreprenoriale).

La Flanco a început a 14-a ediţie de Black Friday

Luni, 28 Octombrie 2024 12:44

Flanco a dat startul celei de-a 14-a ediţii de Black Friday. Retailerul a pregătit reduceri atractive la o gamă extinsă de produse, valabile în perioada 25 octombrie - 30 noiembrie, în toate cele 160 de magazine ale sale din ţară, precum şi online, pe flanco.ro. Pe parcursul celor cinci săptămâni ale campaniei, retailerul va actualiza periodic stocurile. În magazinele sale fizice din toată ţara şi pe flanco.ro, clienţii vor găsi:

• Televizor Smart 4K Samsung de 108 cm la doar 1.399 lei

• Televizor Smart 4K de 109 cm la doar 999 lei

• Aspirator vertical Rowenta Flex la doar 499 lei

• Espressor cafea la doar 199 lei

 

Argeșul, codaș la locurile de muncă oferite?

Miercuri, 23 Octombrie 2024 11:14

Un studiu, recent apărut la o televiziune națională, arată că județul Argeș este aproape de coada clasamentului la locurile de muncă oferite. Într-adevăr, orașele mari, cu industrie dezvoltată, oferă cele mai multe oportunități de angajare; prin urmare, sunt și cele mai căutate de candidați. Totuși…

Datele unei platforme de recrutare arată că Bucureștiul, Clujul, Iașiul, Brașovul și Timișul sunt județele care au avut cele mai multe locuri de muncă disponibile în primele 9 luni din acest an.

Cele mai puține oferte au fost în Mureș, Ialomița și Brăila. În România au fost puse pe o singură platformă de recrutare peste 230.000 de locuri de muncă în primele 9 luni ale acestui an, mai puține față de anul trecut cu 15%.

Adio stimulentele pentru IT, construcții și agricultură!

Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14

Recent, premierul Marcel Ciolacu, anunța că anul viitor nu vor crește taxele și impozitele. Dar iată că se arată zorii pentru un nou început mai dificil pentru români. Vom avea taxe și nu vom mai avea nici scutiri pentru anumite sectoare de activitate, pentru că administrația centrală vrea să reducă cheltuielile și deja a găsit cheia salvatoare, bineînțeles, la recomnadarea Comisiei Europene.

Guvernul Ciolacu pregătește un set de măsuri de reducere a cheltuielilor publice, cu dedicație pentru Comisia Europeană, care a cerut ajustări potrivit jaloanelor stabilite în Planul Național de Redresare.

 

Dacia a prezentat noul Bigster la Salonul Auto de la Paris

Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14

# La finele anului viitor va intra pe piață și versiunea restilizată a berlinei Logan 3

Noua vedetă a Dacia este SUV-ul de clasă C, Bigster - cel mai mare și cel mai scump model din istoria mărcii. Potrivit Hotnews.ro, directorii Dacia iau în calcul lansarea unor modele mici de oraș.

În 2027 sau 2028 ar putea apărea o versiune de Sandero electric, iar în 2026 ar putea ieși pe piață două modele de clasă C: posibil o berlină și un break, derivate din platforma tehnică utilizată pentru Bigster. De asemenea, la finele anului viitor va intra pe piață și versiunea restilizată a berlinei Logan 3.

 

Directorul CNAIR: ”Sunt șanse reale să se circule, anul acesta, de la Craiova la București pe drum de mare viteză!”

Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14

Vești bune de la Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere! Până la finalul lui 2024, ar putea fi gata Tronsoanele 1 și 4 ale Drumului Expres Craiova-Pitești. De asemenea, se lucrează și pe Autostrada Sibiu-Pitești, unde, pe Secțiunea 5, ar putea fi gata alți 15 Km.

”Majoritatea lucrărilor pe Tronsoanele 1 și 4 ale D.Ex.12 (Craiova-Pitești) se pot finaliza până la sfârșitul anului. În primăvara anului viitor, se va da în circulație și pasajul peste A1. Până atunci se va asigura conexiunea dintre D.Ex.12 și A1, pe sensul București-Craiova printr-o variantă provizorie.

 

Două zile libere pe an pentru angajați, elevi și studenți

Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14

Un proiect adoptat recent de Senat spune că toți angajații din România ar putea beneficia, anual, de două zile libere plătite pentru efectuarea controlului de sănătate. De asemenea, elevii și studenții intră în acest program și deci nu vor primi absențe dacă merg la medic de două ori pe an. Potrivit presei centrale, cele două zile libere se acordă la cererea angajaților din sistemul public și privat.

Programul ”Rabla pentru tractoare” devine mai accesibil!

Marţi, 22 Octombrie 2024 11:14

Guvernul a aprobat simplificarea programului ”Rabla pentru tractoare”, prin care fermierii pot cumpăra utilaje noi de maxim 55.000 de euro, context în care statul acoperă între 65% și 80% din sumă. Practic, la propunerea ministrului Mediului, Mircea Fechet, se reduce birocrația în accesarea acestui program. Banii vor fi încasați doar prin aprobarea Comitetului de avizare al AFM. Menționăm că programul are un buget total de 500 de milioane de lei, iar fermierii pot cumpăra utilaje noi și mai puțin poluante.

 

Număr record de job-uri subvenționate de Guvern pentru integrarea șomerilor pe piața muncii!

Luni, 21 Octombrie 2024 11:31

2024 este anul în care Guvernul subvenționează un număr record de locuri de muncă - 70.000! Pentru peste 40.000 de locuri de muncă au fost deja încheiate convenții cu angajatorii, iar în perioada următoare vor fi semnate convenții pentru alte circa 30.000 de locuri de muncă.

Este cel mai mare număr de locuri de muncă subvenționate în ultimii ani. De exemplu, în 2018 au fost subvenționate 30.753 de locuri de muncă, în 2021 au fost 38.112, iar în 2022 au fost subvenționate 59.371 de locuri de muncă. Subvențiile sunt acordate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), instituție sub autoritatea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Clinica de Medicină Dentară Dr. TEO - Zâmbim oricând împreună! Situații în care este recomandată extracția unui dinte

Luni, 21 Octombrie 2024 11:31

Deși, în trecut, extracția dentară era o practică foarte uzuală, recurgându-se la ea de fiecare dată când pacientul resimțea o durere acută la nivelul dintelui, în prezent, datorită evoluției medicinei stomatologice, medicii încearcă pe cât posibil să salveze dintele afectat.

Există și cazuri în care extracția dentară este singura soluție:

- În cazul unui dinte puternic afectat de carie care nu mai poate fi restaurat prin obturație ori mijloace protetice. De amintit este că procesul carios poate afecta inclusiv un dinte stâlp aflat sub o lucrare protetică;

- Dinții afectați de parodontită marginală cronică profundă (boala parodontală) care prezintă mobilitate severă, de gradul al III-lea;

 

Pagina 4 din 87

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea