Taxele şi impozitele locale vor fi majorate cu 50%

Marţi, 11 Octombrie 2022 12:59

De necrezut! Primul-ministru Nicolae Ciucă a anunţat că taxele şi impozitele locale vor fi majorate cu 50%, după ce senatorii PSD şi PNL au depus un amendament în acest sens. Vestea cade ca un trăznet, într-o perioadă extrem de grea, din punct de vedere financiar. Coaliţia de guvernare joacă la două capete. Pe de-o parte caută să majoreze pensiile cu câţiva lei, iar pe de altă parte ne rupe la taxe şi impozite. Primarii din toată ţara au fost deja informaţi despre aceste măsuri.

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliției, a fost discutat şi cu reprezentanții autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Județene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din

Guvernul a plafonat, miercurea trecută, preţul la lemnele de foc

Marţi, 11 Octombrie 2022 09:59

# Ori încalci legea, ori… ordonanța! În Argeș se prevede o criză a lemnelor la iarnă # Școlile din sudul județului, cu încălzire pe lemne, ar putea fi, la iarnă, închise

Guvernul a adoptat, miercurea trecută,  decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. „Am decis ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2000 de lei la peleţi”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

„… De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, am decis ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2000 de lei la peleţi”, a anunţat după şedinţa de guvern Nicolae Ciucă. El a precizat  că preţurile includ TVA.

 

În sfârșit! Gara Regală din Curtea de Argeș va fi reabilitată

Marţi, 11 Octombrie 2022 09:51

A fost publicat anunțul de licitație pentru proiectul de reparații, reabilitare și restaurare a Gării Regale din  Curtea de Argeș (proiectare și execuție)!

Valoarea totală estimată a contractului este de 10.590.404 de lei, echivalentul a peste 2,1 milioane de euro.

Simona Bucura Oprescu: ”Lucrările propuse vor ține cont de concluziile studiilor și expertizelor de specialitate și se vor încadra în lucrări de reparații și consolidare structură de rezistență, restaurare finisaje și componente artististice din lemn, piatră, ceramică, metal, înlocuirea învelitorii, asterelei și a sistemului de colectare ape pluviale (jgheaburi și burlane), reparații locale și biocidare la șarpantă, înlocuirea instalațiilor electrice, termice și sanitare – instalații ce țin de funcționarea clădirii în regimul unei clădiri administrative în general și nu se referă la instalațiile speciale în plus care țin de funcționarea clădirii ca unitate de cale ferată.”.

O firmă piteșteană va realiza o lucrare de 1 milion de euro la Universitatea din Pitești

Joi, 06 Octombrie 2022 10:28

# „A dat Dumnezeu! Nu degeaba ne-am rugat toți anii aceștia!”, a precizat rectorul Dumitru Chirleșan

A patra licitație a fost cu noroc! În sfârșit există un constructor dornic să realizeze parcarea de la Universitatea din Pitești, în zona campusului din Târgu din Vale. Și asta după ce Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT, și-a exprimat îngrijorarea în spațiul public argeșean, cerând efectiv constructorilor să-și arunce ochii și în ograda lor. „Am ajuns de mă rog, efectiv, de mari constructori: «Haideți, mă, să îmi luați și mie banii!». Nu vin pentru că nu suntem atractivi!”, spunea în luna iunie, pentru Atitudine în Argeș, rectorul Dumitru Chirleșan. Iar strigătul conducerii universității a fost auzit, câteva luni mai târziu, de o firmă din Argeș.  Delta Termo Construct 1999 SRL din Pitești, firmă controlată de omul de afaceri Donel Văsîi, a fost singura societate care a depus o ofertă pentru proiectul „Lucrări de intervenție la Universitatea din Pitești’’: Realizare alei, renovare parcaj acoperit (corp R) și pasarelă de legatură”.

 

Viitorul cămin de la UPIT - în impas! Aceeași problemă ca la Sala Polivalentă

Miercuri, 05 Octombrie 2022 10:45

La Pitești, problemele se repetă! Când s-au pornit lucrările la noua Sală Polivalentă din municipiu s-a descoperit că, pe terenul unde urma să fie construită investiția, finanțată de Compania Națională de Investiții (CNI), trecea o reţea de canalizare pluvială, pe o altă poziţie şi la o altă adâncime decât cele puse la dispoziţie în documentele din faza de licitaţie. Problema a fost remediată, doar că și costurile au fost pe măsură. Peste 11 milioane de lei a costat Primăria Pitești întreaga mutare a rețelei. Iată că, la doi ani de atunci, situația se repetă! Culmea, la mijloc se află tot o lucrare finanțată de CNI. Este vorba despre construirea unui nou cămin studențesc în campusul din Târgu din Vale.

 

„Topul Firmelor Argeșene” - evenimentul care face diferența!

Marţi, 04 Octombrie 2022 11:52

# Interviu cu George Caval, preşedinte CCIA Argeș

În luna octombrie, Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură (CCIA) Argeș premiază, din nou, excelența în afaceri. Ajuns la cea de-a XXVII ediție, „Topul Firmelor din Argeș 2022” este cel mai important eveniment de business al anului. Ediția din acest an va avea loc miercuri, 19 octombrie 2022  începând cu ora 18.00, la Complexul Star Plaza din Bascov. Topul Firmelor din Argeș reprezintă un clasament obiectiv și concludent, în care este prezentată performanța economică a firmelor din județul nostru. Cu această ocazie, se vor întâlni cei mai importanți membri ai comunității de afaceri din Argeș. Despre acest eveniment am aflat informații interesante de la George Caval, preşedinte CCIA Argeș. Nu au rămas nediscutate nici problemele actuale cu care se confruntă mediul de afaceri din Argeș. Toate aceste informații au fost detaliate în următorul interviu.

 

 

S-a scumpit gigacaloria la Piteşti!

Marţi, 04 Octombrie 2022 10:15

 

Veşti proaste! Consiliul Local Piteşti a aprobat majorarea preţului gigacaloriei pentru perioada 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023.

Piteştenii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire (aproximativ 34% dintre apartamentele) vor plăti cu 27% mai mult pentru căldură şi apă caldă. Preţul gigacaloriei va creşte de la 339 lei la 433 lei.

Primarul Cristian Gentea nu a comentat prea mult subiectul, însă a anunţat că municipalitatea intenţionează să acceseze fonduri europene pentru a eficientiza sistemul de termoficare la Piteşti.

Imobilele situate pe str. Intrarea Nicolae Bălcescu din Piteşti şi str. Prunilor din Moşoaia se pot racorda la reţeaua de canalizare menajeră

Luni, 03 Octombrie 2022 17:47

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti informează utilizatorii situaţi pe strada Intrarea Nicolae Bălcescu din municipiul Piteşti şi pe strada Prunilor din comuna Moşoaia că, urmare a finalizării lucrărilor de extindere a reţelei de canalizare menajeră pe aceste străzi şi a obligativităţii racordării la reţeaua de canalizare nou executată, este necesar să facă demersurile pentru racordarea imobilelor la reţeaua de canalizare şi încheierea contractelor aferente.

În acest sens, beneficiarii trebuie să se prezinte la Ghişeul Unic al societăţii din Piteşti, b-dul I.C. Brătianu nr. 24 A, în vederea depunerii formularului „Comandă execuţie branşament la reţeaua de apă/ racord la reţeaua de canalizare“, formular care se poate descărca şi de pe pagina de internet a societăţii www.apacanal2000.ro, secţiunea „Clienţi“, subsecţiunea „Formulare“, formularul nr. 2.

 

 

Nicio firmă interesată de construirea sediului DNA Pitești, în valoare de 4 milioane de euro

Miercuri, 28 Septembrie 2022 09:51

Compania Națională de Investiții (CNI) a demarat, în luna februarie a acestui an, procedura de achiziţie pentru desemnarea constructorului care va executa lucrările aferente obiectivului „Extindere şi reparaţii capitale sediu ST DNA Piteşti”. O lucrare foarte importantă pentru Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești, care dorește, ca în viitorul apropiat, să se mute într-un sediu nou! Doar că firmele nu sunt interesate de licitație, și asta chiar dacă, în prezent, contractul a crescut cu aproximativ un milion de euro.

Pe autostrada Sibiu-Piteşti s-ar putea circula chiar în acest an!

Miercuri, 28 Septembrie 2022 08:55

Veşti bune! Chiar în acest an s-ar putea circula pe autostrada Sibiu-Piteşti. Primii 14 kilometri ar putea fi deschişi circulaţiei în 2022, pe secţiunea Sibiu-Boiţa. Anunţul a fost făcut de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

De asemenea, şeful CNAIR a declarat că în 2022, instituţia are unul dintre cele mai mari bugete din ultimii ani, iar o componentă importantă o reprezintă întreţinerea infrastructurii rutiere existente., potrivit Stiripesurse.ro.

 

Sorin Grindeanu via Nicolae Ceauşescu: „Autostrada Sibiu-Pitești, evoluţie remarcabilă”

Marţi, 27 Septembrie 2022 10:56

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a participat la deschiderea lucrărilor celui de al 16-lea Congres al Asociației Profesionale de Drumuri și Poduri. Subiectele de discuţie au fost chiar lucrările mari de infrastructură care se realizează în România, printre care şi autostrada Sibiu-Pitești, lucrări despre care ministrul Grindeanu susţine că au avut evoluţii remarcabile.

De reţinut însă, autostrada Sibiu-Piteşti le-a pus beţe în roate constructorilor şi nu de puţine ori a fost pe prima pagină a ziarelor cu problemele care s-au ivit de-a lungul timpului. Şi nici constructorii n-au fost profi de la capul locului, deci şi despre asta s-au scris multe. Dar se pare că ministrul Transporturilor priveşte doar partea plină a paharului. Totuşi, recunoaşterea greşelilor e semn de mare înţelepciune.

 

Penitenciarul Mioveni cumpără produse alimentare pentru deținuți de peste 1,6 milioane de lei

Marţi, 27 Septembrie 2022 10:31

# A fost și licitație pentru murături, la pușcărie!

Penitenciarul Mioveni se pregătește de iarnă! Cumpără atât produse alimentare necesare preparării murăturilor pentru asigurarea dreptului la hrană a deținuților cât și produse alimentare necesare pentru următoarele 7 luni, respectiv pentru perioada 1 noiembrie 2022 – 31 mai 2023. Iar firmele s-au îngrămădit la licitații!

Nu mai puțin de 12 societăți comerciale concurează pentru obținerea contractului de „Furnizare diverse produse alimentare ce intră în structura normelor de hrană a deținuților necesare în perioada 01.11.2022-31.05.2023”. Produsele dorite au fost împărțite în 24 de loturi. Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 727.938 lei și 1,524.186 lei, fără TVA, fiind stabilite atât cantitățile minime cât și cele maxime care pot fi cumpărate.

 

Programul Rabla Local a fost amânat!

Marţi, 27 Septembrie 2022 08:57

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat că Programul Rabla Local, privind casarea autovehiculelor uzate, a fost amânat, pe seama faptului că este necesară actualizarea anumitor condiţii. Primăriile îşi vor putea creea conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie 2022.

”În urma discuţiilor purtate cu asociaţiile implicate în desfăşurarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru o derulare eficientă cu participarea cât mai multor unităţi administrativ-teritoriale, a reieşit necesitatea actualizării anumitor condiţii, astfel că, la data prezentei, se lucrează la modificarea ghidului de finanţare aferent acestui program.
Crearea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti se va putea realiza începând cu data de 14 octombrie 2022”, a transmis AMF, într-un comunicat de presă.

Șase firme vor să construiască stații de autobuz în comuna Bascov

Miercuri, 21 Septembrie 2022 13:52

# Luptă acerbă pentru 360.000 lei

Comuna Bascov are transport public, dar încă nu are stații de autobuz amenajate. De aceea, autoritățile locale au în vedere înființarea a 12 stații de autobuz. Primăria Bascov a scos la licitație un contract privind „furnizare stații de autobuz cu structură metalică”. Iar ofertele au venit imediat. Nu mai puțin de șase firme s-au înscris la licitație! Iar firma câștigătoare ar putea obține în jur de 360.000 lei.
De la 1 septembrie 2022, autobuzele Publitrans 2000 S.A Pitești au început să circule și în Bascov, ca urmare a constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești.

 

Apă Canal 2000 SA continuă investiţiile pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă potabilă

Marţi, 20 Septembrie 2022 20:23

Societatea Apă Canal 2000 SA pune un accent deosebit pe modernizarea, reabilitarea şi dezvoltarea sistemului de alimentare cu apă a localităţilor din aria sa de operare, sens în care a implementat proiecte cu finanţare europeană, dar şi programe de investiţii finanţate din surse proprii.
Astfel, în Programul de investiţii pe anul 2022 a fost cuprins şi proiectul „Extindere rețea de apă, str. Codrii Cosminului, mun. Piteşti”, lucrările de execuţie din cadrul acestuia fiind finalizate. Această investiţie, în valoare de 144.772 lei fără TVA, vine să rezolve o problemă foarte importantă a cetățenilor din zona respectivă, şi anume asigurarea debitului şi presiunii apei potabile la parametri corespunzători, precum şi montarea unui hidrant stradal necesar în caz de incendiu.

Două firme din Argeş, campioane la contracte cu statul, prin programul PNRR!

Marţi, 20 Septembrie 2022 09:54

Până în luna septembrie a acestui an, 87 milioane de lei au fost împărțite de zeci de primării din ţară la numai câteva  firme de consultanță care se ocupă de  accesarea fondurilor europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Două dintre aceste societăţi sunt din Argeş şi ocupă locurile doi şi trei - într-un clasament publicat de Presshub.ro, şi realizat de pagina de Facebook a comunitații „Banii nostri” - în ceea ce priveşte sumele de bani care le-au intrat în conturi, graţie PNRR-ului, dar şi a primarilor care le-au contractat. Este vorba despre Green Building Structure SRL, firmă din comuna Teiu, şi Acord Consulting Fond SRL, firmă din comuna Mozăceni.

 

Piteștiul mai pierde două bastioane din industrie și servicii

Marţi, 13 Septembrie 2022 08:32

# Continuă demolarea coloșilor Metabet și IATSA Bascov

Am devenit o țară plină de supermarketuri și de malluri. Platformele industriale – care odată vuiau de energie și unde își găseau de muncă mii de oameni – au devenit amintiri, dar numai pentru cei trecuți de prima tinerețe. Se construiesc, în locul lor, malluri și supermarketuri. A venit rândul demolării Metabet CF, din Tudor Vladimirescu. Terenul va fi ocupat (ghici!) ...de un mall. În cealaltă parte a orașului, spre Bascov, clădirea IATSA, o perlă arhitectonică, este pe jumătate demolată. Locul acesteia va fi luat de un Lidl. La Mall și Lidl stăm, așadar,  foarte bine. În rest, doar stăm...

Au fost finalizate şi recepţionate lucrările de extindere a reţelei de canalizare menajeră pe str. Intrarea Nicolae Bălcescu din Piteşti

Marţi, 13 Septembrie 2022 07:47

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti anunță finalizarea şi recepţionarea lucrărilor de execuţie din cadrul proiectului „Extindere rețea canalizare menajeră, str. Intrarea Nicolae Bălcescu, mun. Piteşti, jud. Argeş, investiţie în valoare de 186.369 lei fără TVA, decontată din fondurile proprii, conform Procesului Verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 1529/20.07.2022, care vine să rezolve o problemă foarte importantă a cetățenilor din zona respectivă. Lucrările pentru realizarea acestui obiectiv au fost realizate de firma SC Jet Construct Pipe SRL, conform contractului de prestări servicii nr. 258/10.12.2021, după cum urmează:

 

 

Dacia va fi prezentă cu toată gama de modele la Salonul Auto de la Paris

Luni, 12 Septembrie 2022 16:51

Grupul Renault a anunțat planurile pentru Salonul Auto de la Paris, programat pentru a doua jumătate a lunii octombrie. Dacia va fi prezentă cu toată gama de modele. În plus, va fi locul în care își va prezenta noua identitate vizuală, ce include un logo diferit și o paletă schimbată de culori.

Salonul Auto de la Paris va avea loc în perioada 17 - 23 octombrie 2022. Grupul Renault va fi prezent cu toate mărcile de sub umbrela sa, inclusiv Dacia, Alpine și Mobilize. La standul Renault de la Paris va fi prezent noul Renault 4, reinterpretarea modernă a modelului clasic, dar și Kangoo E-Tech cu zero emisii. Francezii vor aduce aici conceptul unei viitoare mașini sport, dar și noile Megane E-Tech și Austral E-Tech hibrid.

Noutăți fiscale aplicabile începând cu data de 1 ianuarie 2023

Luni, 12 Septembrie 2022 15:52

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, la inițiativa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeş, organizează miercuri, 14 septembrie 2022, ora 11.00, la sediul CCIA, din Pitești, Bulevardul Republicii, nr. 63, o întâlnire la care se vor oferi clarificări referitoare la modificările legislative aplicabile de la data de 1 ianuarie 2023.

Se va discuta despre “Noutăți fiscale aplicabile începând cu data de 1 ianuarie 2023 (impozitul pe profit, impozitul pe venitul microîntreprinderilor, taxa pe valoarea adăugată, impozitul pe dividende)”, aprobate prin Ordonanța Guvernului nr. 16 din 15 iulie 2022, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale.

 

Pagina 4 din 61

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea