Desemnarea câștigătorului pentru secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, amânată până pe 19 martie

Luni, 25 Ianuarie 2021 15:00

Lansată la licitație în martie 2019, secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu-Pitești nu are încă un constructor desemnat. După amânări repetate, Compania de Autostrăzi a mai prelungit cu două luni termenul pentru finalizarea evaluărilor și stabilirea unui câștigător.Perioada de evaluare a ofertelor ar fi trebuit să se încheie pe 19 ianuarie 2021, însă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit termenul cu încă două luni, până pe 19 martie 2021, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Noua Dacia Sandero a câștigat titlul "Mașina anului 2021" în Marea Britanie

Luni, 25 Ianuarie 2021 14:06

Noua generație Dacia Sandero a fost încoronată "Mașina Anului 2021", în Marea Britanie, de către publicația „What Car?”. Modelul românesc este cea mai accesibilă mașină nouă de pe această piață.
În 2020, Dacia Sandero a primit o generație nouă. Trecând peste design-ul modern sau interiorul îmbunătățit, cea mai notabilă schimbare este, desigur, noua arhitectură CMF-B. Trecerea la această platformă, pe care o împarte cu Renault Clio, înseamnă înainte de toate o siguranță sporită în cazul unui accident. Șasiul este mai rezistent ca oricând, iar sistemul de frânare de urgență este standard pe toate nivelurile de echipare.

 

Denis le Vot, şeful Dacia şi Lada: Uzina Dacia de la Mioveni va continua să producă 350.000 de automobile anual în ciuda micşorării gamei Dacia

Luni, 25 Ianuarie 2021 12:56

Uzina Dacia de la Mioveni va continua să producă 350.000 de automobile anual în ciuda micşorării gamei Dacia, pe măsură ce Grupul Renault va reînnoi modele precum Duster, iar la Tanger sunt aşteptate noile generaţii ale Lodgy sau Dokker.
Dacia şi Lada vor miza în continuare pe o producţie cumulată de peste 1 milion de unităţi anual, însă nu va mai exista un plan de extindere a acestei capacităţi. Pe de altă parte, gama Dacia se va mai micşora în viitor, însă va exista mai multă valoare adăugată şi modele mai mari.

Consultări pentru o nouă taxă auto pe poluare

Luni, 18 Ianuarie 2021 23:43

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, săptămâna trecută, la Antena 3, că va începe consultări cu producătorii și dealerii auto despre posibilitatea reintroducerii unei taxe auto, pe poluare. "Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente. Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decida, DA sau NU", a spus ministrul Mediului(stiripesurse.ro).

 

Dacia a prezentat conceptul superb al unei mașini de teren

Luni, 18 Ianuarie 2021 15:01

Dacia a prezentat, joia trecută,  primele imagini cu conceptul Bigster care, când va intra în fabricație, va deveni primul model Dacia de clasa C, având o lungime de 4,6 metri. Dacia spune că, în afară de mașina electrică Spring, alte trei modele vor intra în gamă până în 2025, iar Renault a decis să strângă legăturile între mărcile Dacia și Lada fiindcă au multe în comun. Conceptul Bigster ilustrează spiritul Dacia – libertatea de deplasare care oferă clienților posibilitatea de a trăi experiențe unice, adevărate și simple. Dacia răspunde astfel, mai mult decât oricând, nevoilor și aspirațiilor reale ale clienților săi, îmbinând oferta unei achiziții raționale cu designul atrăgător.

Spălătorie auto din Pitești depistată în timp ce sustrăgea ilegal apă din rețeaua publică de alimentare

Luni, 18 Ianuarie 2021 12:44

Acțiunile de control ale S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. continuă, în vederea identificării și sancționării utilizatorilor care recurg la diverse modalități de fraudare a consumului de apă. Astfel, în urmă unei acțiuni de control care s-a desfășurat în data de 15.01.2021 la un agent economic cu profil de activitate „Spălătorie auto” de pe rază Municipiului Pitești - cartier Popa Șapcă, o echipă din cadrul Serviciului Control al S.C. APĂ CANAL 2000 S.A. a constatat că agentul economic avea apometrul de branșament ridicat din instalație, fiind așezat în căminul de apometru, iar în locul acestuia branșamentul fusese reîntregit printr-un ștuț. Prin această intervenție neautorizată, era fraudat consumul de apă.

 

Pesta porcină și pandemia COVID nu i-a oprit! DanBred SRL va realiza o nouă investiție în Argeș

Miercuri, 13 Ianuarie 2021 08:51

Deși a fost grav afectată de pesta porcină și de pandemia de COVID, societatea DanBred Argeș SRL a trecut peste dificultăți, urmând să realizeze o nouă investiție în județ. Pe 29 decembrie 2020, DanBred a solicitat emiterea unui acord de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului pentru realizarea unei spălătorii, strict pentru masinile proprii de transport animale. Este vorba despre proiectul „Construire hală dezinfecție, bazin apă reziduală, împrejmuire parțială teren”, în comuna Mozăceni.

Firmele nu sunt interesate de contractul privind reabilitarea Transfăgărășanului

Marţi, 12 Ianuarie 2021 16:15

Ministrul Transporturilor a fost interpelat de parlamentarul Dănuț Bica pe tema reabilitării şi modernizării DN7C  - Transfăgărăşan.  Fostul deputat argeșean, actual senator, a formulat o întrebare, pe 4 noiembrie 2020 privind  strategia actualizată a Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor cu privire la reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv de infrastructură rutieră, respectiv etapele care au fost parcurse până în prezent și care sunt termenele prevăzute pentru realizarea lucrărilor.

 

Un nou magazin Lidl în Pitești. Investiție de 8,5 milioane de lei

Marţi, 12 Ianuarie 2021 09:50

Compania Lidl investește într-un nou proiect la Pitești, de data aceasta pe strada Depozitelor, acolo unde urmează să se construiască un centru comercial. Pe 4 decembrie 2020, Agenția pentru Protecția Mediului Argeș anunța publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Desființare construcții. Construire imobil parter cu funcțiunea de magazin retail, amenajare locuri de parcare la sol, amenajare incinta cu spații verzi plantate, alei carosabile și pietonale, împrejmuire teren, amplasare semnale publicitare, amplasare post trafo, branșare la utilități, organizare de șantier și amenajare accese auto și pietonale”.

Dacia Sandero – cea mai vândută mașină în Spania la nivelul anului 2020

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:23

Ianuarie este lună de bilanț pentru vânzările reușite cu un an în urmă. Și Uzinele de la Mioveni au motive serioase de mândrie. Dacia Sandero a fost în primele 11 luni din 2020 modelul produs şi în România cu cele mai bune rezultate comerciale la nivel european, potrivit datelor left-lane.com pe baza celor de la Jato Dynamics. Sandero a ocupat per total la nivel european locul 11 în intervalul ianuarie-noiembrie din 2020, cu aproape 150.200 de unităţi, în scădere cu 26,6% faţă de perioada similară a anului 2019.

 

Este oficial: Fuziunea de 50 miliarde dolari dintre Fiat Chrysler şi francezii de la PSA (Peugeot) a fost acceptată

Luni, 11 Ianuarie 2021 12:21

# Tranzacția afectează afacerile unui argeșean celebru

Fiat Chrysler şi PSA Group, proprietar al Peugeot, au confirmat acordul de fuziune de 50 miliarde de dolari, care va permite economii anuale de 5 miliarde de dolari şi va crea al patrulea producător auto al lumii, anunţă BBC. Acordul este a doua încercare a Fiat Chrysler de fuziune din ultimul timp. Constructorul auto propusese iniţial o fuziune cu rivalul francez Renault, dar a renunţat la tranzacţie în iunie, anul trecut, după intervenţia guvernului francez, care deţine 15% în Renault. Acordul ar fi creat cel mai mare producător auto din lume. Viitoarea firmă-mamut, Stellantis, va avea 14 mărci, de la Fiat, Maserati și Jeep, Dodge și Ram axate pe SUA, la Peugeot, Citroen, Opel și DS ale PSA. PSA a fost în mod tradițional concentrat asupra Europei.

Numărul mașinilor noi înmatriculate în 2020 a scăzut cu 21,79%. Clasamentul pe mărci

Luni, 04 Ianuarie 2021 12:54

Per total în 2020, numărul autoturismelor noi înmatriculate este de 126.351 unități, ceea ce reprezintă o scădere cu –21,79% comparativ cu  2019, respectiv 161.562 unități, informează într-un comunicat de presă ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România.

Un lucru pozitiv a avut loc la sfârșitul anului, în decembrie 2020, atunci când înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut  cu +15,98% față de decembrie 2019, atingând un volum de 15.974 unități.

În ceea ce priveste autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins în decembrie 2020 cifra de 34.174 unități, o scădere de – 5.03% față de decembrie 2019. Per total 2020, numărul autoturismelor SH înmatriculate este de 405.045 unități ceea ce reprezintă o scădere cu – 8.9% comparativ cu perioada similară din 2019.

 

La Ștefănești se construiește, de la zero, un nou Supermarket

Marţi, 29 Decembrie 2020 12:50

Anul 2020 a fost unul de criză, unul de luptă cu pandemia de COVID. La Ștefănești, însă, lucrurile au mers împotriva curentului. Rețeaua JAM a deschis două supermarketuri noi, unul vis-a-vis de Primărie și unul în zona Service IATSA-DACIA. Și, de o lună, lângă Pasarelă, au început lucrările la un Lidl. Conform proiectului, magazinul va avea o parcare generoasă, spații verzi, teren împrejmuit. Ținând cont și de faptul că acolo există toate utilitățile, dar și de apropierea de Pitești, în mod cert, în curând, vom vorbi, lângă Lidl, și de un cartier nou.

Cristian Gentea, despre viitorul mall din Tudor Vladimirescu: „Lucrurile au intrat în linie dreaptă”

Luni, 28 Decembrie 2020 14:54

Primăria Pitești a concesionat dezvoltatorului Prime Kapital Emerald SRL terenul public din cartierul Tudor Vladimirescu, pentru o perioadă de 25 de ani, cu posibilitate de prelungire, În această zonă, societatea ar urma să construiască o pasarelă auto-pietonală, va parte a proiectului Argeș Mall. Cristian Gentea: „Vă dau o veste bună. Sunt în măsură să vă spun că am semnat contractul de concesiune cu firma Prime Kapital Emerald, pentru cei 1060 mp, pentru construirea pasajului peste calea ferată, deci lucrurile au intrat în linie dreaptă.

 

Iată că stăm și noi bine la ceva! Argeșul, campionul covrigăriilor din țară, după București!

Luni, 28 Decembrie 2020 14:49

Numărul de simigerii, covrigării şi gogoşerii din România a crescut de peste şase ori din 2009 până în prezent, ajungând la aproape 3.800 de astfel de unităţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sani-tar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Afacerile cu covrigi sau produse de patiserie sunt unele dintre cele mai rezistente în perioade de criză. Avantajul lor este că produsele se vând tot timpul anului, amplasarea locaţiei într-un loc cât de cât circulat înlocuieşte investiţiile în marketing şi publicitate, iar preţul lor foarte mic atrage şi un număr mare de clienţi, vânzările de covrigi, cel puţin, fiind în număr de câteva mii de bucăţi pe zi, spun specialiştii din domeniu.

După ce a fost grav afectată de pesta porcină, Danbred intră în grupul Premium Porc

Luni, 21 Decembrie 2020 22:32

Fuziune pe piața fermelor de animale din România! Grupul de ferme DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, a anunțat că va fuziona cu o firma românească, cu capital danez, Premium Porc. Anunțul a fost făcut chiar de managerul grupului, Ionel Chiriac, care a spus că s-a luat această decizie din cauza crizei generate atât de pesta porcină cât și pandemia de COVID-19.

 

Christophe Dridi, directorul Automobile Dacia: „Industria auto este o bijuterie pentru România”

Luni, 21 Decembrie 2020 22:26

Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia, a oferit recent câteva detalii despre rolul companiei în România.  Șeful Automobile Dacia a vorbit despre miza pe care România trebuie să și-o seteze pe termen lung. El dă exemplul Renault. Compania a investit, în ultimele două decenii, peste 3 miliarde de euro în România. Dridi susține că țara noastră încă poate atrage investiții pentru a reduce importurileRomânia are în continuare potenţial pentru a atrage noi investiţii în industria auto, dar în special când vine vorba de componente. „Sunt multe investiţii atrase în România.

Pesedistul Robert Tudorache a renunat la funcţia de preşedinte al C.A. al Nuclearelectrica cu doi ani înainte de expirarea mandatului

Luni, 21 Decembrie 2020 22:25

# În locul său va fi numit, probabil, un liberal

Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a convocat acţionarii pe 27 ianuarie, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind revocarea lui Iulian-Robert Tudorache din funcţia de membru al CA, ca urmare a renunţării la mandat, potrivit unui raport la bursă, conform Ziarului Financiar.
Iulian-Robert Tudorache a fost pentru prima oară ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Nuclearelectrica în mai 2017, pentru patru luni, în locul Danielei Lulache care nu fusese reconfirmată la conducerea Consiliului. Ulterior, în octombrie 2018, acesta a primit patru ani în funcţia de preşedinte al CA.

 

 

Britanicii de la TOP GEAR laudă noul model Dacia Sandero

Luni, 21 Decembrie 2020 22:05

# Aceștia arată că ” Mașina este îmbunătățită complet, iar prețul este la jumătate față de cel al competitorilor”

În cadrul celebrei emisiuni TOP GEAR, Sandero, noul model produs și livrat de Uzinele Dacia de la Mioveni, este lăudat și chiar notat foarte bine.
„Simplă, spațioasă, motorizarea nu este făcută cu jumătați de măsură, iar acum vine cu ceva rafinament în plus”, așa descriu cei de la Top Gear noul model Dacia Sandero, disponibil în Marea Britanie.

Hotel, parc de distracții și păstrăvărie de sute de mii de euro - de vânzare în Argeș

Miercuri, 16 Decembrie 2020 08:44

# 5,4 milioane de euro - terenul cu cel mai mare preț de vânzare din județ # Ferme de porci - la vânzare, în Slobozia și Ștefan cel Mare

În plină pandemie de COVID, în județul Argeș sunt scoase la vânzare bunuri importante, cu valori de peste 400.000 de euro. Vorbim de ferme piscicole, hoteluri, parcuri de distracții, hale, terenuri în zona Vidraru sau Molivișu etc. Pesta porcină și apoi criza sanitară au făcut ca oamenii de afaceri argeșeni să renunțe și la fermele de porci. Site-urile de vânzări sunt pline de anunţuri prin care proprietarii sau lichidatorii judiciari, după caz, scot la mezat bunuri valoroase. În cele ce urmează, vă oferim câteva exemple.

 

Pagina 33 din 77

«ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea